fbpx Skip to content

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a HomePod szoftveréből új információk láttak napvilágot, amelyet egy fejlesztő, Guilherme Rambo vett észre. A kódból többek között kiderült az iPhone 8 kijelző felbontása, valamint a készülék sematikus ábrája is.

így fog kinézni az iPhone 8

Egyébként azért magáról a HomePodról is derültek ki dolgok, például az, hogy 272 x 340-es (LED-mátrix) kijelzőt és 1GB RAM-ot kap. De hogyan derült ki mindez, és miért épp egy olyan készülék szoftveréből, ami valójában a legtöbb, felsorolt tulajdonsággal önmaga nem is rendelkezik majd?

Az egész azzal kezdődött, hogy a HomePod firmware a 11.0.2-es verziószámot kapta, ami már rögtön szemet szúrt Rambo-nak. Ez a verziószám kettővel előrébb jár, mint a jelenlegi béta változat, így valamilyen szinten már ez is gyanús volt. A fejlesztő a kibontott firmware fájljaiban kutakodva rákeresett a Face kifejezésre, mert azt gondolta, hogy talál az arcfelismerő funkcióra utaló jeleket. Ehelyett viszont inkább néhány symbol került elő a BiometricKit kifejezéssel. Ez az a framework, amely a Touch ID-t kezeli, azonban ez még semmire nem volt bizonyíték. Így tovább ment és megtalálta az EnrollPearlID szót, az “Enroll…ID” formát pedig az Apple akkor használja, ha ujjlenyomatot adunk hozzá.

iPhone 8

A Pearl ID tehát az azonosításra utalhat. A fejlesztő kicsit később megtalálta a Pearl-D22 kifejezést is, amiből azt következtette ki, hogy a D22 az új iPhone kódneve, a Pearl ID pedig az arcfelismerő szolgáltatás lesz.

Az is felmerült, hogy idén megszűnhet a fizikális Home gomb, és arra utaló jelek sincsenek, hogy a Touch ID integrálva lenne a kijelzőbe, így valószínűsíthető, hogy valahol máshol, például a bekapcsoló gombban lesz a ujjlenyomat-olvasó elhelyezve, továbbá Rambo azt is felfedezte, hogy “teljes kijelzős” lesz a készülék. Szintén felbukkant egy Tap to Wake funkció is, aminek köszönhetően egyetlen koppintás és életre kelthetjük a kijelzőt, ahogyan például az Apple Watch-nál is működik.

Az idei legnagyobb szivárogtató gyakorlatilag maga az Apple

Mivel az egész lavinát a még meg sem jelent HomePod szintén még meg sem jelent firmware-je indította el, így ha az nem került volna ki, akkor nem is tudták volna ízekre szedni a fejlesztők. Arra meg nem számíthatott senki, hogy ha valami kikerül, akkor azt majd békén hagyják, egyszerűen akkora az érdeklődés és a kíváncsiság az emberekben, hogy egyértelmű volt, hogy erre a sorsra jut minden kis információmorzsa. Valószínűleg biztosan akadt egy vagy több személy, akit az Apple emiatt felelősségre vont, pedig hát bakik bárhol előfordulnak.

Persze azt nem tudni, hogy a vállalatnak valójában burkoltan célja volt-e ez a leleplezés, hogy ezzel is csak tovább gerjesszék az új készülék körüli hype-ot, vagy tényleg csak véletlenül alakult így. Mindenesetre hamarosan, a szeptemberben várható bejelentéskor majd ez is kiderül.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Lehet vmirol lemaradtam, milyen felbontasa lesz a 8-asnak?

  2. Mivel mindenhol ott szerepel a “még meg sem jelent” kifejezés, hát nekem az sem lenne idegen az Apple-től, ha így vezetné félre a sok kíváncsiskodót, hogy dob vmit ami látszólag véletlen és abban olyan infók vannak amikkel el lesznek az emberek míg a valódi ki nem jön és az igazi durranás csak akkor jönne, ha az teljesen más lenne, vagy több mint amire számítunk.
    Csak vegyük az olvasót, ha már kiderült volna benne lesz a kijelzőben, akkor biztosan a többi gyártó is jobban ráfeküdt volna erre, de így altathatnak és mire beérik őket már eladták azt a db-számot ami nekik jó az elején.
    Persze ez is csak egy feltételezés tőlem, mint sok más másoktól, de ha én lennék ott biztosan ezt tenném, s nagyobb lenne a varázs mikor mégis csak megjelenik!
    Na meg a következő évekre is ott lenne minden kiszivárgó infóva kapcsán, hogy megint csak dezinfó vagy tényleg olyan lesz.

  3. Velemenyem szerint nem lesz felrevezetes. Valamiert en nem latok bennuk annyi rafinaltsagot hogy ezt igy csinaljak. Annak ellenere persze szeretnem meg tok jo lenne ha tenyleg meglepi lenne.

  4. @Kigyósi Gergő:
    Sajnos nem mert nem is gondolnak ilyen megoldásra, bár lehet ezért az USA-ban beperelhetnék őket megtévesztés címén és ezért nem.


Add a Comment