fbpx Skip to content

Ezúttal Gordon Kelly, a méltán híres Forbes-tól, jutott hozzá értékes információkhoz az iPhone 8-cal kapcsolatban egy tok gyártó jóvoltából, és már tényként közli: így fog kinézni az iPhone 8.

iPhone 8: bekapcsoló gombba épített ujjlenyomat-olvasó

Ahogy közeledik a szeptemberi bemutató, úgy egyre több információ, alkatrész, tervrajz szivárog ki és úgy tűnik, hogy végre megoldódik a Touch ID rejtélye. Először arról szóltak a hírek, hogy az Apple a hátlapra szerelheti az ujjlenyomat-olvasót, aztán pedig megjelentek az első, kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó prototípusok, most pedig egy olyan tervrajzhoz jutott hozzá Gordon, ami azt mutatja, hogy a bekapcsológombba épül majd bele ez a funkció. ????????‍♂️

Ez persze egyáltalán nem újdonság, mert pár hete az Apple benyújtott egy szabadalmat az ujjlenyomat-olvasós bekapcsoló gombbal kapcsolatban, amiről ebben a cikkben írtunk is. A Gordon által látott CAD tervrajzok szerint a nagyobb bekapcsoló gomb arra enged következtetni, hogy bizony az Apple végül emellett döntött. Tehát ha mindez igaz, akkor lesz egy virtuális Home gombunk, illetve egy ujjlenyomat-olvasós bekapcsoló gombunk. A gyártósorról származó tervrajz azt is megmutatta neki, hogy bizony tényleg függőleges elrendezésű kamerát kapunk, illetve a kijelző 5.8 colra növekszik. A kijelzőről bővebben ezeket a cikkeket érdemes elolvasni:

iPhone 8: virtuális home gomb

Én úgy gondolom, hogy a fenti bekapcsoló gomb egy teljesen valós opciónak tűnik, főleg mert az Apple Pay-t is ezzel tudjuk a legkönnyebben használni, noha az iOS 11 óta azt vettem észre, hogy akár a jelkódommal is fizethetek, tehát nem kell hozzá úgymond az ujjlenyomat-olvasó. Az Apple továbbra is remekül titkolja a készülék egyes részeit, de azt már szinte biztosra vehetjük, hogy a kamera és a hátlap is változni fog: Újabb kiszivárgott iPhone 8 alkatrészek, nincs hátlapi ujjlenyomat-olvasó.

Olvasd el a hozzászólásokat is

34 Comments

  1. A tokok általában eltakarják a bekapcsológombot. A kapcsolónál is lesz egy akkora (vagy nagyobb) lyuk rajtuk, mint alul?

  2. @funditno: Hát ezentúl nem fogják. 🙂

  3. ugy tunik ez volt a B terv. A kijelzo moge epitett meg brutalisan lassu is lett volna ha minden egyeb akadalyt legyoznek.

  4. Na, ez a megoldás még vállalhatónak tűnik. Mert a hátsó olvasó, pláne, hogy egyáltalán ne legyen ujjlenyomat olvasó (hiába az arcfelismerés) részemről teljesen kizárná, hogy lecseréljem a régit.

  5. Ez akkora bukta lesz így mint a ház, ha nem home gomb-ba lesz a toucID akkor én kihagyom ezt, mert unokahúgomnak van Huawei P9-e és azon is a bekapcsoló gomb-ba van a touchID, és nagyon nem áll kézre meg nem jön be. Anyám i6S-én is home gomb-al ébresztem, csak akkor nyúlok bekapcsoló gomb után ha lezárom. -.-

  6. Legalább megkönnyítik a döntésem és nem költök el 1k USD-t.
    Elbaszott egy szar választás ez, az SE-n gyakorlatilag nem használom a power gombot. Mindezt amiatt mert a sok fasszopónak edge to edge kijelző kell…

  7. @farkas63: A P9-nél a hátoldalon van az ujjlenyomat-olvasó.

  8. Ez tényleg beszarás amit műveltek ezekkel a totálisan felesleges találgatásokkal… Ennyire unatkoztok??? Minden akkor derül ki amikor bemutatják, ezáltal felesleges minden ilyen jellegű cikk…. Ez már tényleg elmebetegség.

  9. @mp84: de még mindig nem érted, hogy nem a Szifon.com találgat, hanem a cikkben ilyenkor minden egyes esetben külön ismertetett források, ami alapján a cikk készült? ott van az összes forrás, el tudod olvasni.

    ha meg nem kerül ki ezekről cikk, akkor meg azon megy a nyavalygás, meg más oldalak cikkeinek minden egyes más cikk alá való bekommentelgetése, hogy már pedig erről kellene írni, és nem arról, amiről az a cikk szól, ahová bekommenteli…

    soha semmi nem jó. te hogyan oldanád meg ezt a kérdést?

  10. Én mindent értek… Te azt értsd meg, hogy nem a szifonnal van a gond… De bárki is találgat…nulla az értelme… Cikkezni erről felesleges… Nagyanyám szerint meg az iphone 8 gumiból lesz…. ????

  11. @mp84: ha nem a szifonnal van a gond, akkor miért a szifonnak címzed a hozzászólásodat, mondván “beszarás amit műveltek”, “felesleges minden ilyen jellegű cikk”?

  12. Szerintem egy komoly oldalon nem kellene ilyen hülyeségekkel foglalkozni hogy ki szerint milyen lesz az i8… De ezt minden évben eljátsszátok és már az i8 tekintetében is ez a sokadik találgatós cikk…ez túl sok…

  13. @mp84: tehát nem a szifonnal van a baj, de a szifonnal van a baj. értem. és akkor hogyan oldanád meg azt, amikor meg folyamatosan mindenhová bekommentelgetnek ilyen cikkeket, totál offtopicként, hogy márpedig erről meg arról kellene írni, és nem arról, amiről az adott cikk szól? nyilván azon túl, hogy soha semmi nem fog mindenkinek egyformán megfelelni.

  14. A problémát egyszerűen meg lehet oldani, mégpedig úgy, hogy a szifon, mint komoly oldal, nem foglalkozik semmiféle értelmetlen találgatásokkal… Ennyire egyszerű az egész… Mert gondolom azt te is érzed hogy az efféle találgatásoknak a világon semmi értelme nincs.

  15. @mp84: Sajnos az emberek ezt olvassák, bármilyen találgatás jön arra kattintanak, elolvassák, ha mi írjuk meg, ha más. Így szeptemberig sajnos ez van, mint minden évben.

  16. mp84 : Az ilyen jellegű cikkeken kívül van még sok más itt. Ha ez a fajta neked nem tetszik, akkor erre nem kattintasz rá és nem olvasod el. Nem gondolom, hogy erre a “bonyolult” megoldásra te nem jöttél rá. Amíg másokat érdekel, belőletek pedig van 2-3, lesznek/legyenek ilyen cikkek.

  17. Sajnos egyet kell értenem az előttem szólókkal. Feleslegesek az ilyen cikkek. Igen, a szifonnal van a baj.
    A szifon egy jóképű, kissé szakmai oldal lenne, nem bulvár, arra ott az IM.

    Csak rajtatok múlik mit raktok ki és mit nem. Nem kötelező követni bármilyen más médiumot csak azért, mert most mindenki találgat. Sőt nem kötelező kiszolgálni a mostanság divat igénytelenséget is, azért mert az olvasók agya elferdült a blikk irányába. Tudod milyen kurva unalmas olvasni hogy lesz táccsID, nem lesz táccsID, lesz táccsID, nem lesz táccsID, lesz táccsID, nem lesz táccsID…?

    Lehet és tudtok is igényes tartalmat (legtöbbször saját) gyártani (tesztek, vendégbloggerek (apropó: Boon feltöltve, írtam nektek ezzel kapcsolatban, de semmi válasz), stb.), na attól szifon a szifon, ez különbözteti meg a többitől.

  18. @lalamper: Mindenről próbálunk írni, és közben kerülni a bulvárt. De sajnos ezeket is meg kell írjuk, mert ettől is olvasnak minket. A Boon rajtam áll, csak fel kell vinnem, meg cikkbe kell rántanom. 🙂 Nem volt még rá sajnos időm.

  19. @mp84, @lalamper: a nem kell megírni kapcsán akkor továbbra is ott van a kérdés, hogy akkor meg folyamatosan vannak, akik minden egyes létező cikk alá bekommentelik, hogy nem arról kell írni, amiről az adott cikk szól, hanem erről meg arról, és linkelgetnek mindenféle cikkeket. ezt már eljátszottuk nem egyszer. az eredmény az, hogy soha semmi nem jó.

  20. @admin: @Jadeye: Megértem, megértem, de inkább ti formáljátok az olvasóközönséget, mint az olvasóközönség a szifont, mert az alap irány jó. Amióta az iM elment bulvár irányba, én már nem is olvasom őket.

  21. @lalamper: Ezzel teljesen egyetértek, próbáljuk is, de nem mindig sikerül. 🙂 Lásd nálunk sokkal több teszt van. Ha van olyan termék, ami picit is Apple közeli próbálok róla írni, tesztelni. Aztán ugye vannak a tippek, trükkök, amik hasznosak. Alkalmazás tesztelések és így tovább. De az iOS 11-et és az iPhone 8-at nem tudom figyelmen kívül hagyni, mert az emberek azt is keresik. Ez van. 🙁

  22. Szerintem meg kellenek az ilyen cikkek,nem viszik tulzasba most 1-2 hetente 1-1 cikk biven jo! En kivancsi vagyok ra,meg az emberek 80% biztosan. Igy a tobbseg dont,ha nem lenne ra igeny (biztos kovetik hanyan nyitjak meg) akkor nem irnanak rola,mert a hulye dolgozik feleslegesen…

  23. En a kommentek miatt olvasom ezeket a cikkeket 🙂 hidd el megeri 😀

  24. Jah en is az ilyen barmok miatt olvasom az ilyen cikkeket mint lalamper es mp84 akik minden cikk miatt sirnak. 😀

  25. @farkas63: vajon akkor is megengednéd magadnak ezt a stílust, ha szemtől szemben találkoznánk vagy csak egy nick mögé bújva mersz személyeskedni, hülye gyerek..?

  26. @lalamper: Igen, meg merném engedni magamnak ha szemtől szembe találkoznánk, mivel ez már kezd gáz lenni, hogy ti mindig minden szarért csak sírtok. Kell az ilyen cikk is, ha nem tetszik nem olvasod el, ennyi a story.

  27. @lalamper @mp84
    Az én véleményem az hogy kellenek ilyen cikkek. Többek között engem is érdekel és biztos hogy rajtam kívül még sokan másokat. Ez meg hogy mi az igény…ez most kb. olyan mintha Te telefon tokokat gyártanál és bejönne a divatba egy nagyon felkapott és keresett piros színű tok. Tudod jól hogy Te is meg tudod csinálni azt a piros tokot (nulla anyagi ráfordítással) és tudnád árulni de nem tennéd mert szerinted hülyén néz ki az a tok. Most a szifonos fiuk se a saját maguk ellenségei. Ha nem sarkítjuk le nagyon a dolgokat akkor ez szerintem egy jó példa. És ugye ami a legfontosabb és részedről tényleg egyszerűen kivitelezhető: Ha nem tetszik vagy nem vagy rá kíváncsi akkor nem olvasod el. (nekem is vannak olyan cikkek itt amik nem érdekelnek mégsem teszem azt szóvá hogy ez engem nem érdekel, egyszerűen csak nem olvasom el) Ennyi erővel írhatnál az internet minden egyes oldalára, blogjára hogy töröljék már le mert az a téma ami azon van Téged nem érdekel…. Egy TV csatornát sem kapcsolsz el ha olyan műsor megy rajta ami nem érdekel hanem inkább írsz nekik egy e-mailt hogy vegyék le műsorról?

  28. Visszatérve a témához: ez a bekapcsolós touchId sem az igazi szerintem. Semmi újdonság, több telefon is már régóta tud ilyet, emellett semmivel se kényelmesebb, mint ha pl. hátra kerülne. Szerintem ez melléfogás.
    Az Apple már sajnos régóta nem hoz semmi újdonságot, csak próbálja utól érni a többieket. Még a méret-versenybe is beszálltak, ellehetetlenítve azokat akik a kisebb készülékeket szeretik. Igazi Apple-innováció az lett volna, ha megoldják a kijelzőbe építve, méghozzá egyedien azáltal, hogy még gyors is. Sőt, a legnagyobb innováció az lett volna, ha azt is megvalósítják, hogy a kijelző egész felülete képes legyen beolvasni, akárhol. Ez lenne az igazi Apple -újdonság.
    Emellett persze annyit kérnek érte, mintha még sosem látott újdonságokkal lenne tele tűzdelve. Pofátlanság. Szerintem a milliomos fanatikusokon kívül nem sokan fogják megvenni…

  29. @tzolesz: “ellehetetlenítve azokat akik a kisebb készülékeket szeretik”
    iPhone SE?

  30. Vernee Mars pro megelőzte… 😀 Azok a fránya szabadalmak.

  31. @mp84: igaza van amúgy! Semmi értelme!!!

  32. @Jadeye: A SE fejlesztéséről még mindig nagy a hallgatás. Közel sem biztos, hogy valaha is lesz belőle valami… Ha mégis, akkor meg legfeljebb egy kisebb ráncfelvarrást fog kapni, kétlem hogy jelentős újdonságokat raknának bele. Arról nem is beszélve, hogy akár kicsit vékonyabb is lehetne (mint az ipod), bár tény, hogy én így is szeretem…

  33. @tzolesz: nem erre gondoltam. azt írtad, hogy “ellehetetlenítve azokat akik a kisebb készülékeket szeretik”, erre viszont ott van az iPhone SE jelenleg is, tehát van alternatíva.

  34. Nekem nem tetszik a pofafelismerő dolog, örülnék az ujjlenyomatos megoldásnak. Bár ahogy a 6-ot, 7-et kihagytam, és SE van, szerintem a 8 se fog felizgatni. Majd az új SE 🙂


Add a Comment