fbpx Skip to content

Továbbra sem derült ki pontosan, hogy az iPhone 8-nál hol lesz majd az ujjlenyomat-olvasó, és ez szerintem sokunkat rettentően frusztrál, mert el nem tudjuk képzelni, hogy a készülék hátoldalára kerüljön ez.

Bekapcsoló gombba épített ujjlenyomat-olvasó

Azonban az Apple már a következő generációs ujjlenyomat-olvasón dolgozhat, mivel előkerült egy szabadalom, amin a bekapcsoló gombba tervezik integrálni. Ez az iPhone 8-nál már elképzelhető, hogy megjelenik, de legalább nem a készülék hátuljára tervezi a cég, amit az emberek 90%-ka borzasztónak talál.

A szabadalomról nem sokat tudunk, de a leírás alapján az ujjlenyomat-olvasós bekapcsológombon lennie kell egy nagyon kicsi zafír üvegnek is, vagy valami speciális szenzornak, mivel itt tényleg kevés hely áll rendelkezésre az olvasásra. A felső képen ugyan felül van a bekapcsoló gomb, de ez természetesen opcionális, tehát oldalra is kerülhet.

iPhone 8 kijelző

(Koncepciókép: Gábor Balogh)

Az iPhone 8-as pletykák szerint kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót kapunk ősszel, ráadásul nemrég kiszivárgott egy hátlap és előlapi üveglap is, amik nagyon eredetinek tűnnek. Ugyanakkor ez még egyáltalán nem zárja ki a fenti szabadalomban leírtak megvalósulását sem, sőt. De hát a várhatóan szeptemberi bejelentésig még valószínűleg elég sok részlet kiderülhet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Ez nagyon nagy szabadalom. A Sony az xperia sorozatnál már ezt a megoldást használja.

  2. @zsoca73: az Apple még 2015 második negyedévében adta be ezt a szabadalmi kérelmet, és mint látod, csak most nyerték el a bejegyzését. ez azt jelenti, hogy vagy más módon működik, mint az általad vázolt esetben, vagy egyszerűen hamarabb adták be rá a bejegyzési igényt, mint bárki más.

  3. Szerintem ez hatalmas innováció.

  4. Azért a síma kijelző üveg felület alatti láthatatlan olvasó lenne az igazi egy Apple-től egy iphone-ba!
    Természetesen amikor kell akkor megjelenne a kijelzőn az ujjlenyomat rajz ahová tenni kell az ujjakat! 🙂

  5. Egyébként ezt a megoldást eltudnám képzelni az apple watch-ban 🙂

  6. Rossz irány…
    mivel emelésre felébred felesleges a bekapcsoló gombot tapogatni.
    Simán telik el úgy nap, hogy hozzá se érek a bekapcsoló gombhoz…
    A kijelzőben lesz a legjobb helyen, a mostani fizikai gomb helyén.

    Az órába meg végképp minek?
    Két év alatt talán ha hússzor nyomtam meg azt a gombot…
    Abba valami olyan azonosítás kell amihez elég ha felteszed a karodra, minden más körülményes mert elfelejthető…

  7. Szerintem a legkényelmesebb a home gomb mostani helye, és annak a környékének a megtartása… Pl ha tarton van a telefon, csak megéríntem, azt mehet a hívás… vagy a navi vagy bármi.. ha 1 kis szar gomb lenne ami szarakodik mert a kezed piszkos vagy hasononlok, és 4x-re old csak fel.. Biztos (megsimogatnám).. ????????

  8. Lehetne olyat beállítani valahol az alkalmazásotokban, hogy már olvasott hírre ne érkezzen push értesítés, vagy legalább ne fél nap késéssel küldje ki az app? Tegnap fél 6os cikk, és most kapok rá értesítést, hogy dejó itt van. Hát már 10x elolvastam azóta ????

  9. @Jecy: Manuálisan küldjük ki a Pusht, én küldtem ki most reggel, mert úgy gondoltam, aki tegnap nem olvasta azt érdekelheti, vagy lehet látta, de elfelejtette. Az viszont jó ötlet, hogy az olvasott cikkre már ne jöjjön értesítés. Ha lehetséges a következő frissítésbe majd belerakjuk.

  10. ha tényleg akkor adták már be, akkor senki nem gondol arra, hogy ez például a macbookokba került beépítésre? Ott a Touchbaros verziókon Touch ID-t beleintegrálták a bekapcsológombba. Tehát kvázi (ha nem is a képen látható módon) ezt a módszert már alkalmazzák. Egy képernyőbe integrált megoldás után én ezt erősen visszalépésnek és életszerűtlennek tartanám. Nem úgy mint a macbookok esetében, amire már láttunk is példát. Ott viszont nagyon zseniális és jó megoldás.


Add a Comment