fbpx Skip to content

Az elmúlt hetekben ismét felröppentek az iPhone 8 pletykák, melyekről most egy összesítőt olvashattok.

iPhone 8

Az első érdekesség, hogy a Wistron, aki jelenleg Indiában gyárt iPhone-okat, egy befektetői meetinget tartott, ahol a vezérigazgató úgy döntött, beszél picit a gyártási folyamatokról. Úgy fogalmazott, hogy most nehezebb tesztelni a készülékeket, mert a vízállóság és a vezeték nélküli töltés új eljárásokat igényel, illetve ezek miatt módosítani kellett a gyártósoron is. Hoppá!

Ugyan eddig is cseppálló volt az iPhone 7, úgy látszik az Apple tovább növeli ezt a védelmet, így az iPhone 8-cal már akár úszhatunk is a medencében. A vezeték nélküli töltés pedig csak hab a tortán, hogy végre ne kelljen fél évente kábelt vásárolnunk. Mindkét funkció már évek óta elérhető a konkurenciánál, kérdés az, hogy az Apple mivel tudja megint felülmúlni a fenti funkciókban a többieket, mert általában később, de jobban megcsinálják ugyanazt.

A tegnapi nap folyamán pedig az iOS 11-ben felfedeztek egy új, futurisztikus töltő hangot, ami – valljuk be – “hasonlít” egy vezeték nélküli töltés visszajelzéshez.

Már az is sokszor elhangzott, hogy az Apple dolgozik egy retina szkenneren, és az elmúlt hetekben ez a pletyka is felröppent, de már a gyártósoron: úgy látszik, hogy új, 3D-s arcfelismerő szenzort kapnak az új készülékek, ami azt jelenti, hogy még pontosabb lehet.

Természetesen ez sem újdonság, a Samsungnál már elérhető ez a funkció egy ideje, de az Apple olyannyira pontosnak tervezi, hogy ha használjuk a mobilunkat, és felnézünk elolvasni valamit akkor arra az időre lezár, majd mikor lenézünk, azonnal felold a zárolás, ami persze a többi gyártót azonnal lekörözné. Itt is igaz lehet az, hogy ha az Apple megcsinál valamit, akkor az lehet a legjobb. Ebben az esetben elfogadjuk a klasszikus “jobb később, mint soha” tételt.

Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó

kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó

Úgy látszik, mások már megcsinálták a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, tehát nem lehetetlen feladat. Noha jelenleg még igencsak lassúcska, ahogyan az abból látszik, ahogyan a Qualcomm demonstrálta a fenti képen láthatóan. Ez egy rendkívül vékony üveglap mögötti szenzor, ami egy-másfél másodperc alatt tudja beolvasni az ujjunkat, és elég pontosan kell odaraknunk a megfelelő helyre.

Az érdekesség még a szenzorban, hogy ultrahangos technológiát használ, ami képes mérni a szívverésünket, véráramlásunkat is, és ezt esetleg extra biztonsági lépésként használni.

Egyelőre a Qualcomm fejleszti ezt a szenzort, amit esetleg majd a többi androidos készülék használhat a következő évben. Így ha az Apple ügyes, akkor ő lehet az első, az immáron nem lehetetlen kijelző mögötti ujjlenyomat-olvasásban! Erről egyébként több mint 1 éve írtunk már: Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó kerülhet majd az új iPhone-okba.

USB-C-s töltő

USB-C iPhone 8

Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az iPhone 8 már USB-C-s töltővel érkezik majd. Ez persze nem azt jelenti, hogy elhagyjuk a Lighning-csatlakozót, hanem hogy már USB-C-s töltőt és töltő kábelt kapunk hozzá a dobozba. Szerintem ez lesz az első lépés afelé, hogy tényleg elkezdjünk áttérni az USB-C szabványra és a következő években már azt használjuk a régebbi csatlakozók helyett. Természetesen az USB-C gyorsabb töltést is eredményezhet. Mondjuk gyorstöltést? 🙂

Amennyiben nem akarsz lemaradni a legfrissebb hírekről, érdekességekről az iPhone 8-cal kapcsolatban, érdemes feliratkoznod alább.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Tehát ha jól értem akkor, ha jobban megcsinálják az arcfelismerőt akkor az epölé jobb lesz. Ha jobban megcsinálják a FP szenzort, akkor az epölé lesz a legjobb. És ha jobban megcsinálják a töltést a többieknél, akkor az epölé lesz a legjobb. Kb. ez olvasható ki a cikkből. 😀

    “mert általában később, de jobban megcsinálják ugyanazt.”
    Erre egy pár példát kérhetnék?

  2. A vízállóság akkor szólna nagyot ha megcsinálnák itt is az 50 métert, mint a Watchnál. Ha a lepkefing IP67-et lecserélik a másik lepkefing IP68-ra az semmi.

    A retina szkenner pedig teljesen más, mint akár az írisz akár a 3D arc (utóbbinak egyébként köze nincs a Samsung megoldásához, az nem 3D, különben nem lehetne fényképpel átverni; a Windows Helloja igen). Retina szkenner egy telefonban soha nem lesz, ahhoz ugyanis fixnek kell lennie az eszköznek és a fejnek is, ez mobiltelefonon kivitelezhetetlen. Az írisz azonsoításban van fejlesztési potenciál, ha meg tudnák csinálni, hogy passzív eszközként ne 30 centiről, hanem akár 1 méterről is működjön. És ne is kelljen relative pontosan poziciálni a szemet. Ez azonban sajnos enné az akksit és nem is olcsó…

    A Lightningot pedig lecserélhetnék USB-C-re. A microUSB-vel szemben itt semmi (nem üzleti érdek) nem szól a saját csatlakozó mellett.

  3. Sziasztok,

    Elnézést, félig offtopic lesz, a múltkori Revolut/Boon/ApplePay témához szeretném hozzáfűzni, hogy ma sikeresen upgradeltem a Boon accountomat Plusra, így a Revolutos ingyenes átutalással sikerült pénzt is tenni rá. Nem volt egyszerű, de összejött. Ha valakit érdekelnek a részletek, akkor szívesen megírom.

  4. @pAnk: Pl ujjlenyomat-olvasó. Sokkal jobban működik, mint más készülékek esetén. Ez az iPhone 5s-nél még feltűnőbb volt.

  5. akkor lenne csak felzudulas ha a lightningot lecserelnek… minden cucc ilyen, airpods, ipad minden. ezt nem fogjak meglepni.

  6. Kedves @admin. Az apple reg eltunt a sajat arnyekaban. Meg az uj Szamsung A3 is gyorsabb az ujlenyomatolvasoja mint az iPhone-mnak. Lehet vitatkozni, hogy ki mit tett le az asztalra, de ha most a samsung kezdene belepakolni azokat amiket az apple kitalat megint egy nagy per lenne belole, forditott helyzetben ezt ugye nem lattuk … Minden evben agyon hype-oljuk, hogy mit fog kitalalni az uram hatalmas apple, de mar reg nem kepesek ujjat kihozni. nagyon ovatosak, valamikor ok talaltak ki az ujjat, most pedig a masoket tokeletesitik. szerintem most lesz egy iPhone 7S, nincs amiert gazoljunk a 8-al, nem vallalja be.

  7. @lalamper: igen rohadtul ereekelne hogy csinaltad. Leirod? Koszi

  8. @imi.farkas: Hát most már persze hogy lehet gyorsabb, bár kétlem, hogy pontosabb lenne. Amikor megjelent az iPhone 5s biztos nem voltak sehol sem.

  9. @kchris: Nincs is ilyenről szó. 🙂

  10. Szia, persze, hogy érdekel.

  11. @imi.farkas: Egyáltalán nem gyorsabb a samsung ujjlenyomatolvasója, sőt valamivel lassabb is, hidd eltudom mivel próbáltam.

  12. Pank sorry, de ujjak a kezfejeden vannak, apple tuti nem gyartott soha ujjakat. Bocs az ilyen papagaly szintu hibaktol mindig becsinalok.

  13. @pergabb: Semmi gond, elnézem a figyelmetlenséged amiért ezt nekem írtad. Legközelebb majd címezd a megfelelő illetőnek. Azt amúgy tudtad, hogy a papagájt az j-vel kell írni? 🙂

  14. @imi.farkas: Nem tudom feltűnt-e, de amit eddig az új iphone-ba vártak a különböző oldalakon mint újdonságot és olvasható volt, ha netán még nem volt vmelyik samsungban, akkor azt gyorsan kapkodva, hogy beelőzzék az apple-t bekerült a következő “csúcs” samuba. Ergo ez a trend, a délkoreai cégnek vannak erre fizetett megfigyelői sztem akik elolvasnak mindent amiket itt-ott várnak az új iphone-ba és hopp lám a samuba már benne is lesz, lehet még ócska de van alapon.
    Ha vmelyik komolyabb portálon dns azonosítót is tippeltek volna, most csepegtethetnék a vérüket, vagy nyalogathatnák vhol az S8-at, a szuper biztonságra vágyók! 😀

  15. @gunar: Annyira lazan beszelsz egy-egy ilyen fejlesztesrol, mintha egy uj telefon fejlesztese 15 percbe kerulne, azutan 20 masodperc alatt legyartanak azt a par milliot :-D.

  16. @imi.farkas: Igen jól látod! A samunál ez a note7 után még lehetséges is hogy pár dolgot a végén teszteletlenül jóformán beraknak egy új vasba.

  17. @lalamper: leirod a boon/revolut aktiválás menetét amit felül írtál?

  18. Durva hogy még akkor is meg a ki lopott kitől baromság mikor az Apple-t már rég legyőzték telefon téren(no offense, ettől az iPhone még jó abban amiben eddig is jó volt, mégpedig hogy nem Android, meg hogy egyszerűbb). Jelzem hogy az Apple is bőven lopkodott/lopkod a mai napig, ahogy a Samsung és a többi kisebb cég is, viszont az a baromság, hogy random “mi lesz az új iPhone-ban” előrejelzésekből lopnának amiket egy koreai falusi megálmodott, azt már konkrétan szánalmasnak találom. 2017-ben már rég feleslegesek az ilyen benyögések. És hogy egy picit még is offenzív legyen: Sent from my S8

  19. @Chapwees: Azt amit ide lenyomtál gondolom kicsit sem tartod szánalmasnak mert ha úgy lenne, nem tetted volna!
    Idetalálsz vmi magtáras droiddal a tarsolyban és próbálod osztani aminek hiányát élvezed.
    Kár lenne leírnom mi a hiba az állításaidban, de nem sokra mennék vele ahogy látom.
    Azért ha telik tőled kicsit nézzél utána amit az Apple belerak a telóiba arra költ is szépen, mert ha vmit jonak tart megveszi céggel együtt és utána használja amikor már valóban jó a cucc! Csak mint ellenpélda pl a Snyóóóc “pofavizitelőjére” .


Add a Comment