Elérhető az iOS 11, a watchOS 4, a tvOS 11 és a macOS High Sierra hatodik beta verziója

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy héttel az ötödik béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11, a watchOS 4, a tvOS 11 és a macOS High Sierra hatodik fejlesztői bétáit.

Az iOS 11 beta 6 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 4 beta 6 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 11 beta 6 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS High Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 11 beta 6

Az iOS 11 beta 6 build száma 15A5354b.

Újdonságok

Az iOS 11 beta 6-ban az alábbi, szembetűnőbb újdonságok találhatóak.

Megváltozott a Térképek ikonja, immár az Apple Park környékét tükrözi – balról a beta 5, jobbról a beta 6:

Megváltozott az App Store ikonja – balról a beta 5, jobbról a beta 6:

Az Óra ikonján a számlapon kicsit nagyobbak és így vastagabbak is lettek a számok – balról a beta 5, jobbról a beta 6:

Az Emlékeztetők ikonján végre megfelelő irányban vannak a “bogyók” – balról a beta 5, jobbról a beta 6:

A Háttérkép menüpont alatti Live opció alól eltűntek a halas képek, már csak a három festékes található ott meg, új kép viszont nem került be helyettük.

Az Automatikus fényerő opciója Kijelző és fényerő alól az Általános, Kisegítő lehetőségek, Kijelzőbeállítások alá költözött át.

A Fotók esetén immár teljesen magyar nyelvű az üdvözlő képernyő, ami egyébként még a beta 4-ben jelent meg, és az újdonságokról tájékoztat – balról a beta 4 egy iPhone 7 esetén, jobbról a beta 6 egy iPhone 7 Plus-on:

 

A Portrékamera szövege némileg megváltozott – balról a beta 5, jobbról a beta 6:

  

A vizuális típusok számára a 9to5Mac ismét készített egy rövid összefoglalót ezekről:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Downgrade?

Az iOS 11 bétájáról a jelek szerint már a megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos, jelenleg 10.3.3-as verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött 10.3.3-as IPSW-t.

Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11 beta 6 letöltési linkek

Az iOS 11 beta 6 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 4 beta 6

Az új build verziószáma 15R5357b.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 4 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 11 beta 6

Az új build verziószáma 15J5360b.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-t támogatja.

macOS High Sierra beta 6

Az új build verziószáma 17A344b.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Jelentettem egy hibát, amikor az alkalmazások bezárásakor a képernyő feleződött, most már ennél a bétánál nem tapasztaható. Jeee 😉

 2. Tapasztal valaki olyan hibát, hogy pl. 6S Plus-on a portré billentyűzet oldalsó gombjai (kivágás, másolás, beillesztés, stb.) hiányoznak?

  Eddig mindegyik iOS 11 bétával ez volt a gondom, de nem tudom, hogy egyedi eset-e.

  Köszi!

 3. @virgab: Nekem ugyan i7em van de nekem ugyanez a problémám áll fent, már a developer beta 1 óta. Elég idétlenül néz ki a kb fél centinyi hely a billenytűzet két oldalán fektetett módban.

 4. A hivó ID nálam is probléma volt, aztán kiderült, hogy a telekom kapcsolt be ingyenesen egy ilyen alkalmazást, amit a telekom programban kikapcsoltam

 5. @redcar: Előfizetés testreszabása/Telefonálás/Hívószámkijelzés tiltása
  Régebben nem volt ilyen, de nekem pl alapból be volt kapcsolva, hiába úgy állítottam be, hogy jelezze ki a telefon a számot!

 6. Bocsánat ha butaságot kérdezek, de NFC végre elérhető lesz mindenki számára? Pl PayPass alkalmazások és hűség kártyák? (Simple, OTP stb…)

 7. Sziasztok! Lehet nem itt kéne kérdeznem, de mivel már fent van nekem is az új béta, ezért itt kérdezném. Kijelző fényerő automatikusra van állítva, viszont én az alsó felhúzható sávban(nem tudom a pontos nevét) állítok manuálisan a fényerőn. Maxra akár. Valamennyi idő után újra beállítja vagy be kellene állítania magát a fényviszonyokhoz képest? Azért kérdezem mert a Beállítások/Álltalános/Kisegítő lehetőségek/ Kijelzőbeállításokban még így is automatikosra van kapcsolva, azaz aktiválva van ha állítok rajta akkor is. Köszönöm a választ.

 8. @Scarelin: lehet rosszul emlékszem, de nekem az rémlik, hogy elérhetőbb lesz ugyan az NFC használata, de továbbra sem lesz úgy használható, ahogyan ezt említed.

  @MGabor87: mármint mi pontosan a kérdésed? ha manuálisan felhúzod a fényerőt (vagy le), az nem kapcsolja ki az automatikus állítást, amit a fényviszonyoknak megfelelően megtesz majd magától.

 9. Ahoy,masnak is lefagy neha a keszulek egy apban es nem lehet kilepni stb majd hirtelen az osszes dolog amit csinaltal:pl home gomb,power gomb kapcsolasa vagy a home+power gomb egyuttes nyomasa kepernyokepet keszit majd belep a fokepernyore.
  Mas is talalkozott ilyennel?

 10. Bankos alkalmazások működnek ezeken a bétákon? Tavaly talán az OTP Smartbank jailbreakelt készüléknek ismerte fel a telefont bétával. Szóval OTP Smartbank és K&H Mobilbank működése (vagy nem működése) érdekelne, ha van valakinek tapasztalata velük ios 11 béták alatt!
  Köszi!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!