Elérhető az iOS 11, a watchOS 4, a tvOS 11 és a macOS High Sierra negyedik beta verziója

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Két héttel a harmadik béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11, a watchOS 4, a tvOS 11 és a macOS High Sierra negyedik fejlesztői bétáit.

Az iOS 11 beta 4 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 4 beta 4 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 11 beta 4 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS High Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 11 beta 4

Az iOS 11 beta 4 build száma 15A5327g.

Újdonságok

Az iOS 11 beta 4-ben az alábbi újdonságok találhatóak.

Javították azt a hibát, amikor a magyar nyelven használt készüléken a Beállítások app angolul jelent meg. Most már rendesen, magyarul jelennek meg a menüpontok, ha magyarul használjuk a készüléket.

Lett egy külön AirDrop menüpont a Beállításokban az Általános alatt:

Kissé megváltozott a Kontaktok, a Jegyzetek, a Safari és az Emlékeztetők ikonja – balról az iOS 11 beta 3, jobbról az iOS 11 beta 4 (a Safari és a Jegyzetek nem szerepel a képen):

Itt egyébként van egy furcsaság, mert míg iPhone 7 esetén az ikon jobb oldalán vannak a színes “könyvjelzők”, ahogyan eddig is volt, addig iPhone 7 Plus esetén bal oldalt foglalnak helyet – balról az iPhone 7, jobbról az iPhone 7 Plus:

Az Emlékeztetők app esetén pedig nem igazán érthető, miért kerültek át a “bogyók” a jobb oldalra, ha egyszer az appon belül továbbra is a bal oldalt találjuk az adott emlékeztető késszé jelölő “bogyóját”. Elképzelhető egyébként, hogy ez a két ikon-anomália a balról jobbra író nyelvek (például arab vagy héber) támogatása miatt van.

A Jegyzetek app esetén nem csak az ikon változott kissé, hanem egy üdvözlő képernyő fogad minket az első indításkor, ami az újdonságokról tájékoztat. Hasonló üdvözlő képernyő vár minket a Fotók app esetén is.

Ha egy értesítésből nyitunk meg egy appot, akkor a lezárt képernyőn egy új felület kéri a Touch ID vagy a jelkód használatát a zárolás feloldásához:

Az értesítések esetén már azokat elhúzhatjuk jobbra és balra is, ezzel különböző műveleteket végezhetünk velük.

Az App Store-ban a Frissítések fülön az új frissítések keresése esetén végre megjelent a képernyő tartalmának lehúzásával történő frissítés.

A kapacitás jelzése megváltozott, immár a marketing anyagokban szereplő kapacitást mutatja a készülék, tehát a 128GB-osként értékesített készülék esetén ez már 128GB-ot mutat (a korábbi 124,7GB helyett):

Szintén új dolog az iOS 11-ben (tehát ez már lehet, hogy egy korábbi béta esetén már megvolt, de mi csak most futottunk bele), hogy a készülék kezdeti beállításakor, tehát mondjuk egy visszaállítás (restore) után lehetőségünk van egy másik készülékkel gyorsabban beállítani az új eszközt, mint egyenként megadni az egyes beállításokat:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

A vizuális típusok számára a 9to5Mac egy videót is készített az újdonságokról:

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Downgrade?

Az iOS 11 bétájáról a jelek szerint már a megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos, jelenleg 10.3.3-as verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött 10.3.3-as IPSW-t.

Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11 beta 4 letöltési linkek

Az iOS 11 beta 4 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 4 beta 4

Az új build verziószáma 15R5331g.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 4 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 11 beta 4

Az új build verziószáma 15J5333f.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-t támogatja.

macOS High Sierra beta 4

Az új build verziószáma 17A315i.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Hello!

  Én a watchOS 3.2.3 szeretném telepíteni. A gond az, hogy nem tudom, azt írja ,,Várakozás a telepítésre…”, aztán mikor a telepítésre bökök, beírom a jelkódot és elfogadom a feltételeket, utána felugrik egy ablak, hogy ,,A frissítés nem telepíthető, Hiba történt a watchOs legújabb verziójának Apple Watchon történő telepítése közben”. Vagy bezárni tudom ezt a felugró ablakot, vagy az alkalmazast megnyitni, de ugye alapból is meg van nyitva, hiszen benne vagyok a frissítés végett. Többször megpróbáltam a frissítést, de mindig ugyan ez történik. Mit tehetnék, hogy ne fussak hibába? Újraindítással már próbálkoztam mind a telefonnál, mind az óránál. Válaszotok előre is köszi!

 2. Ujra mukodj a night sift napnyugtatol napkelteig. Nekem az elozo betaban csak idopontra tudtam beallitani. Sztem a wifi ikon vastagabb lett. Es ne nezzetek hulyenek, de a telefon appban a hangposta ikon az idaig is ott volt?? Beszaras h nem vettem eszre ha igen ????????

 3. Sziasztok!
  Public beta is kijött? Vagy csak a developer? Van stabilitásbeli, illetve gyorsulásbeli javulás? Vagy még korán kérdezem?

 4. @bangoheifetz: alig kettő órája jelent csak meg a fejlesztői. ha fent van a nyilvános béta, akkor úgy is látni fogod a Szoftverfrissítés menüpont alatt, ha elérhető a nyilvános verzió. a működését tekintve meg majd látni fogod a tapasztalatokat, ahogyan leírják az emberek.

 5. Folyamatosan hibauzenetet dob frissites lekerdezesekor a watch app-ban. Unable to connect apple watch… … bla bla bla.
  Ujrainditasok megvoltak, talalkozott valaki ilyennel?

 6. egy korrigalas: nemcsak a beallitasok menupont lett az elozo betaban angol hanem annal tobb is, pl az idokep app full angol lett a beta alatt… vegre hekyreallt akkor a rend.

 7. @Jadeye:
  Én is szívtam vele vagy 2 órát mire vmi nem ismert oknál fogva 1xcsak sikerült az előző beta–nál, de a wifi kapcsolat még mindig nem játszik mióta az OS4 beta-i vannak fent. Nem is akar a routerre csatlakozni, vagy mert nem tudja hová kell, mert nem kapja az infót a telótól, vagy csak nem tud vele mit kezdeni és az OS4 hibázik. Ergo most ha nincsen Bt akkor nincsen kapcsolatuk.

 8. Nekem az tűnt fel, hogy 11 alatt olyat szól a füles, hogy majd le szakítja a felyem (már az előző bètánál is) Valószínű itt is történt fejlesztés.. iPhone se

 9. @Jadeye: Ezwen már túl vagyunk, csak nem emléxel. MInden jó volt ameddig nem telepítettem az OS4 beta-t azóta nem akar wifin csatlakozni. series1+SE a kombináció és a IOS11beta-k meg az OS4 beta-k előtt minden ok volt akkor most nem vágom miért nem ha másnál meg jó!???

 10. Mutatja végre a telefonszámot a hívott félnél végre? Nagyon idegesítő hiba (volt) mert egy csomó ember nem vesz fel hívószám nélküli hívásokat.

 11. Javították már azt a bosszantó hibát a bétában, hogy a beállításokban nem lehet leolvasni a MAC address, szériaszám, stb. végét akkor, ha nagyobb betűtípusra állítod az iPhone-t? (iPhone SE)

 12. @dzsukenaj:
  Ezt a hangposta ikont igazán levehetnék onnan akkor, ha nincs igény bevéve a szolgáltatónál, mert véletlen indítása esetén csak bosszúságot okoz. De az is megoldás lenne, ha a beállításokban lehetne állítani, legyen ott, vagy sem.

 13. Tárcsázóban kezdenek már olyan vastagok lenni a karakterek, hogy lassan hupipilát hányok tőlük.
  Nem értem ezt a kivastagított szöveg koncepciót mindenhol…

 14. Nálam mintha gyorsabb lenne minden, főleg az ujjlenyomat feloldás lett furgebb sztem. (SE)
  Már csak az óra (series1) wi-fi csatlakozása jönne helyre a Bt hiánya esetén és azt mondanám jó, igaz a control centerbol a Bt kapcsoló meg mindig nem kapcsol, csak az ikon vált at

 15. ez és ehhez hasonló problémák miatt az egyik leggyengébb béta ez. ennyire módosul a rendszer magja, hogy ilyen problémák jönnek elő? látszólag nem sok minden változott, sőt, performance tekintetében inkább visszafele látok fejlődést. (eltekintve attól, hogy béta)

  @kaszassz: megpróbálom, köszöntem.

 16. Én iTunes-on keresztül raktam fel iPhone 7 Plus-ra a béta 4-et, és eddig nem tapasztaltam semmi hibát . Eddig ez a legfürgébb 10.3.3 és a 11.0 béta 1,2,3-hez képest.

 17. @gunar: most, hogy végre tudtam párosítani és aktiválni az órát, kipróbáltam, hogy mi van a Bluetooth kikapcsolásakor. gond nélkül csatlakozott az óra pár másodperccel azután a Wi-Fi-re, ahogy kikapcsoltam a Bluetooth-t az iPhone-on – ahogy visszakapcsoltam pár perccel később, akkor meg szépen visszacsatlakozott az iPhone-hoz:

  tehát szerintem mégis csak nálad lesz valami hiba, de az az eddigi információk alapján nem derült ki, mi lehet. én továbbra is hajlok arra, hogy a Wi-Fi-vel lesz valami, legyen az akár hardveres jellegű, akár szoftveres.

 18. @qzephyrmor:
  A problémádat már az előző beta-ban megoldották. Amúgy küldtél nekik visszajelzést a hibáról? Gondolom nem, pedig épp az lenne a lényege a beta tesztnek, helyette itt sírsz.
  Performance tekintetében visszafele látsz fejlődést? Ja, ez a beta már a 10.3.1 szintjén van sebességben és stabilításban.
  No, menjél szépen és az ajtót tedd be magad mögött!

 19. @Jadeye:
  Nálam is ugyanez a helyzet, BT kikapcsolása után csatlakozik pár perc múlva a Wi-Fi-re, majd BT visszakapcs után pár pillanat múlva a telefonhoz.
  Valószínű ez egyedi probléma lesz gunar…

 20. @Agent_H: Na most neked mi a bajod? Nem, képzeld nem fixálták a hibát, és igen, küldtem visszajelzést is. Nem tudom te melyik betát használod, de ez még sehol nincs attól, amit elvárna az ember egy prémium telefon áráért cserébe, és lassan itt a release-time, szóval az Apple fiúknak bele kell húzni, hogy használható dolgot tegyenek le az asztalra.
  Az utolsó mondatodhoz inkább hozzá se fűznék semmit, vegyél be pár gyógyszert, aztán gyere vissza, és beszélgessünk higgadtan a témáról 😀

 21. @qzephyrmor:
  Persze, persze…
  Beta 3 és Beta 4 is küldi a hívószámot, csak Beta 2-vel volt ilyen probléma.
  Már most is teljes mértékben használható, a prémium telefon áráért cserébe majd használod szeptembertől a véglegeset, aztán örülsz, vagy nem…

 22. @qzephyrmor: “ez még sehol nincs attól, amit elvárna az ember egy prémium telefon áráért cserébe”
  most nem azért, de egy bétával szemben ne legyenek már elvárásaid. a bétára szándékosan frissítettél, vállalva annak minden kellemetlenségét illetve kockázatát, amit külön el kellett fogadnod a béta programba való belépéskor. ez ilyen, ezért béta. elvárni a hivatalos verzió esetén lehet valamit, az meg még nagyjából 2 hónap, ami idő alatt még jó pár béta jöhet. lásd: https://szifon.com/2016/08/20/gyakori-kerdesek-milyen-surun-jelennek-meg-beta-verziok-az-ios-hez/

 23. @Jadeye: Nincsenek elvárásaim a bétával szemben, mindössze azt hittem, hogy egy béta megjelenéséről szóló cikk alatt meg lehet vitatni a jelenlegi állását az OS-nek. 😀

 24. @gunar: Nálam még mindig csinálja (Iphone 6 Plus) Ha véletlenül valaki felveszi, és szól, hogy nem írja ki a számom, akkor kiveszem a hívó ID-m, majd vissza, és működik rendesen.

  Hiba bejelentve, várom a javítást 🙂

 25. Üdv!
  Nem tudom kinek mi a tapasztalata, én kiváncsiságból DFU-ban felraktam a 10.3.3-at, amit új telefonnak állítottam be, megvártam amíg az icloudból leszed mindent ( kontaktok, naptár, jegyzetek, képek ), majd letöltögettem az alkalmazásaimat és utána frissítettem 11 beta 4-re. Nekem tökéletesen fut, pörgősebb, gyorsabb mint a 10.3.3.
  Nek akad meg, nem fagy le, akku is teljesen jó. Iphone 6s-t használok. Olyan érzésem van sebességben, mintha feleségem iphone 7 telóját használnám, amin 10.3.3 van. Ha így fejlődik tovább, nem lesz szükség készülékváltásra.

 26. Sziasztok!
  Valakinek van tapasztalata AirPods-zal? Az IOS 11 beta 3-ban telefonáláskor elmegy a hang és a mikrofon. Hívás befejeztével visszajön. Javult vajon a beta 4-ben?

 27. Javítanám az előzőekben írtakat.
  Akku idő borzalmasan rossz. Reggel 7 óta 3 szor kellett töltenem. 10.3.3-val reggel 7-től este 8-9ig simán kibírta!

 28. Jadeye!
  Na amit a képen mitatsz az sosem volt.
  De valóban nálam volt a bibi mégpedig az hogy mivel csak frissítve lett a telo ezért minden maradt benne info és el kellett az összes WiFi-t feledtetni vele majd újra belőni és most jó lett. Végre!

 29. Jadeye
  Az normális, hogy a control centerből nem tudom kikapcsolni a wifit és a bluetooth-ot? Ha a beállításokban ki van kapcsolva, be tudom kapcsolni a control centerből, de ki nem. A kapcsolat megszűnik, az ikon is eltűnik, de smikor belépek a beállításokba, mindkettő be van kapcsolva.

 30. Sziasztok
  Meglepően sok dolog megjavult nálam , de a legbosszantóbb dolog számomra még nem , mégpedig a hívószám kijelzés . Folyamatosan ki be kell kapcsolnom hogy kijelezze a számom , és mivel sokat telefonálok ez elég bosszantó .
  Megy vissza a 10.3.3

 31. @redcar: Igen, szerintem normális. iOS11-ben változott kicsit a kapcsolók funkciója.

  Teljesen letiltani, azaz kikapcsolni a Wifi/BT-t a beállításokban lehet. Amit a Control Centerben csinál az az, hogy megtiltja az ismert hálózatokra a kapcsolódást (BT-nél párosított eszközök), de maga a rádiós funkció aktív marad, tehát a WLAN és BT kártya továbbra is aktív. Feltételezem azért lett így kitalálva, mert vannak olyan funkciók, amelyekhez szükségesek (pl. Airdrop, Ne zavarj vezetés közben vagy pl. helymeghatározás)

  Tehát ha teljesen ki akarod kapcsolni, akkor azt a beállításokban tudod megtenni.

 32. Hacsi: nincs gond. nalam 34ora keszenlet, 6 ora 30 uzem, nyilvan ebbol nem minden screen on time, de telo, nyomkodas sok volt, es most 52%. Sokkal jobb mint a B3. Ha valami nem oke akkor valami nem indexelt meg vagy beragadt.

 33. Így több mint egy nap után azt kell mondjam ez a béta nem merül jobban mint a 10.3.3. A korábbi betáknál viszont tényleg volt gond.

 34. Az miért lehet, hogy most (pár perce) frissítettem ios10 beta profilrol ios11 beta profilra, és a szoftverfrissítés még csak a 11b3-at ajánlja fel ? Várnom kellene esetleg ? Vagy arra tudok gondolni még hogy először a b3-at kell feltenni és úgy jöhet a b4 ? (Habár ez utóbbit nem tartom valószínűnek…)
  Iphone 7

 35. 1 nap után az akku tökéletes. Sokkal jobb mint az elöző két béta esetében. 7-18:20ig 40% ot merült. Ami nálam eddig 70-80% volt. Persze ez függ a használattol. Nálam egyforma, ma talán egy kicsit többet is nézegettem.

 36. Nekem sajnos teljesen fostaliga az akku ido. Olyan mintha a szafari színná le a kraftot. Toltes kozben full forro a tella es hiaba lovom ki az appokat mint egy idiota es hiaba inditom ujra sajna szopacsekadodi ez a beta 4. Amugy jo lesz.

 37. @Jadeye
  èrtem…nemrèg vettem az óràt watchOS 4-el. Az elado örült, hogy Beta-t hasznàlok a telefonon(5s). Az orara nem jott friss beta. A telefonra is a fejlesztoi beta kellene(most a nyilvanos van rajta)

 38. Nektek nem rosszalkodik az itunes szinkronizálás? Nekem 10-ből 9-szer a “(6/6. lépés) várakozás a változások alkalmazására”-t mutatja több órán keresztül, nem szinkronizálja a zenéimet, nem fejezi be a szinkronizálást. előbb lövöm ki az itunest pár óra után. Mi lehet a gond? Beta betegség?

 39. Olyan volt már, hogy összekeveredtek a számok a híváslistában? Mindig másvalakit kezdett el hívni mint akire böktem.
  Vicces, ez is elmenne valami minimalista játéknak :).
  Restart amugy megoldja, és valszeg a Ford autós kihangosító okozta…

 40. @norbert.moricz: vagy véglegesre… Olvastam, hogy visszavonták, mert elég komoly bug volt benne. Szeretném kipróbálni, hogy működik-e a szinkronizáció. Ha valakinek van egy telepítője, egy linket megköszönnék (gondolom csak privátban lehet).

 41. nálam nem lehet le állítani a képernyő felvételt.. állandóan ki kell kapcsolnom a telót ha el indítom mert csak úgy áll meg …
  én nem tudom, hogyan kell Feedback-be elküldeni, az angolom meg nagyon gáz..

 42. Van-e valakinek olyan problémája (rajtam kívül), hogy a Sierra nem szinkronizálja be a könyvjelzőket az iOS beta 4-nél? Persze mindkettő Safari. Be van kapcsolva az iCloud, azonos a felhasználó, tehát szinkronizálnia kellene. Ilyenek hogy iCloud alól a Safari ki/be kapcsolás mind a gépen, mind az iphone 7-en megvolt, illetve mindkettő ki/be lett már kapcsolva. Ötlet?

 43. Hello, kipróbáltam az iOS 11 bétát (SE).
  A Naptárat még mindig nem javították ki az iOS 11 béta 4-ben sem. Lassan már el fog telni egy év is, hogy szar. A szaga is olyan, mintha jó magasról leszarnák, hogy szar. Én nem írkálok nekik. Mi a jó büdös francnak?
  Elég szagos voltam?
  Pedig ez nem 4DX.
  Ez az Apple. 😀

 44. Pár napja telepítettem az IOS 11 nyilvános beta 4-et.
  Már telepítéskor durván felforrósodott a készülék (iES),később a kijelző bal felső sarkában megjelent egy sárga folt.
  Ugyanez volt az i4s-nél az IOS8 telepítése után.
  Magyarul b@szhatom.
  Amúgy a rendszer használható,látványosan fürgébb lett. Viszont azt közölhették volna hogy az iPhone SE procija lehet hogy túl fog melegedni,tehát csak saját felelősségre…stb.

 45. @kaze68: Nagy valószínűséggel egyedi eset és nem a telepített beta okozta, Ha nem így lenne már harsogna ettől a net. Ergo a telóddal lehet vmi bibi és szerencséd van ha még garis, mert akkor csere. A helyedben úgy is megpróbálnám ha már nem az.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!