fbpx Skip to content

Majdnem három héttel a második béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11, a watchOS 4, a tvOS 11 és a macOS High Sierra harmadik fejlesztői bétáit.

Az iOS 11 beta 3 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 4 beta 3 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg (3 napos késéssel) a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 11 beta 3 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS High Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 11 beta 3

Az iOS 11 beta 3 build száma 15A5318g.

Újdonságok

Az iOS 11 beta 3-ban az alábbi újdonságok találhatóak.

Siri esetén új férfi és női beszédhangok érkeztek a brazíliai portugál, kanadai francia, holland és svéd nyelvekhez, és új női hangokat kapott az angol és a mexikói spanyol. Ezen túl Siri fordításai esetén már támogatott az angolról kínai, spanyol, német, francia és olasz nyelvekre való “tolmácsolás”. Magyar Siri azonban továbbra sincs.

Az iOS 11 beta 3 egy új hibát is hozott magával: magyar nyelven használt készüléken a Beállítások app menüpontjai angolul jelennek meg, amit eddig sehogyan sem tudtunk kicselezni – de cserébe természetesen rögtön vettünk fel róla hibajegyet, hogy kijavítsák.

iOS 11 béta 3

Új 3D Touch felületet kapott a Kamera app a Vezérlőközpontban, de hasonló változások tapasztalhatók a Jegyzetek app esetén is.

Az Értesítési központban némileg megváltozott az értesítések megjelenítése, immár az összes új értesítés megjelenik, amikor megnyitjuk az Értesítési központot, így már nincs szükség arra, hogy a képernyőn alulról felfelé görgessünk a korábbi értesítések eléréséhez.

iPad esetén a multitaskingból az egyes alkalmazások felfelé lökésével bezárhatóak az alkalmazások, immár nem az (x) gombra kell ehhez rányomni.

Javult a Springboard működése drag and drop közben, az appok ikonjai már pontosabban követik az ujjaink mozdulatait, miközben átmozgatjuk őket valahová.

Az Üzenetek az iCloudban funkció esetén már külön kapcsoló van a Beállításokban, illetve manuálisan is elindítható az üzenetek szinkronizálása.

iOS 11 béta 3

A Mail app már megfelelően emlékszik arra, ha 3 oszlopos módban volt nyitva a 12,9″-es iPaden, amikor a teljes képernyős appok és az osztott képernyős nézetek között váltunk.

A Smart Invert funkció immár sokkal pontosabban működik a rendszerben.

A TV-szolgáltató menüpontban már be lehet jelentkezni olyan szolgáltatókhoz is, amelyek nem támogatják a Single-Sign On-t.

Az App Store esetén külön kapcsolóval letiltható, hogy az app bemutató videók automatikusan elinduljanak. Ez akár mobilhálózat esetén, vagy teljesen is letiltható.

iOS 11 béta 3

A Fájlok appban megjelent az OS X Server opció, de egyelőre nem működik.

Safari esetén a 3D Touch előnézetek megjelenése finomításra került.

Új SafariServices API a fejlesztők számára.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Downgrade?

Az iOS 11 bétájáról a jelek szerint nem lehet csak úgy visszatenni a hivatalos, jelenleg 10.3.2-es verziót. Jelenleg azzal hidalható át, hogy először a 10.3.3 beta 5-öt kell visszatenni iTunes-ban helyreállítási (recovery) vagy DFU módban, majd onnan lehet visszatenni a 10.3.2-es verziót.

iOS 11 beta 3 letöltési linkek

Az iOS 11 beta 3 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 4 beta 3

Az új build verziószáma 15R5321h.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 4 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 11 beta 3

Az új build verziószáma 15J5324f.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-t támogatja.

macOS High Sierra beta 3

Az új build verziószáma 17A306f.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. Javították a multitaskingot viszont a beállításokon belül minden menüpont angol lett!

  2. Illetve app store-ból nem tölt le semmit csak forog a karika mintha gondolkodna ezerrel de semmi

  3. Az áruház megoldódott csak kiléptetett

  4. Azt nezze mar meg valaki hogy ha nem megy a hatter, akkor a keszulek meg mindig szamolja-e a hasznalatban-t? Tehat gyakorlatilag megy mar vegre a standby mod? Ha ez menne akkor vegre nem merulne az i7 orankent 1-1.5%-ot.

  5. Koszonom elore is!

  6. Sokkal gördülékenyebbnek érzem az egész rendszert (iPhone 6). A bluetooth nálam még mindig nem kapcsol ki a vezérlőközpontból. A multitask is sokat javult.

  7. 2017-es ipad kvázi használhatatlan. A multitaskban nem lehet bezárni az appokat, szétesik a kép, 10-ből 8-szor a multitask nézetbe való belépéskor. Nem lehet appokat telepíteni. 3/4 angol a beállítások rész (ez kisebb gond). Ha lezárom a képernyőt csak manuálisan csatlakozik vissza a wifire. Álló > fekvő nézetben az ikonok össze csúsznak 10-ből 5-szőr valamint az ertesitesi központ sem mindig reagál. A kurzort ha oda teszem a megfelelő helyre, hajlamos a mellette levő szöveget kijelölni. Rettenetesen merül. Első blikkre ennyi. Holnap majd több kiderül. Sosem tapasztaltam ennyi látványos hibát még iOS bétában.

  8. Zárolt képernyőn az értesítések elhúzására továbbra sem ajálnlja fel a kapcsolódó műveleteket? (Megnéz, töröl, visszahív, stb)

  9. @bacsk: ezért béta.

    @tzolesz: nem, mert ez megváltozott. vagy húzd felfelé a kijelző tartalmát, vagy tartsd lenyomva az értesítés, vagy 3D Touch.

  10. Sziasztok!Nekem csak annyi a problemam hogy sem most sem az elozo frissitest nem adja be.De miert?I 6s plus????

  11. bacsk: erre en nyomnek egy factory resetet, hatha, szerintem ez egyedi hiba.

  12. Akkor tényleg megszűnik az az opció, hogy zárolt képernyőn egy értesítést jobbra húzva azonnal bent is vagyunk az adott app-ban? Az egyik kedvenc Ios-es dolgom volt… 🙁

  13. @Kovács Gergő: Hasonlóan gondolom én is 🙁 úgy tűnik igen. Ellenben ha hosszan rányomsz akkor be tudsz lépni az adott appba, csak így két lépés és nem egy.

  14. Egyelőre ezt a beta-t még nem tettem, az előzőből csak a 3D touch-os megoldás rémlik, az ilyen “quick reply”-szerű dolog volt, ha jól emlékszem. Simán, de hosszan rányomva mi történik pontosan?

  15. Egyenlőre nyilvános még nincs …

  16. macOS Safarijából kicsit érdekesen működik a bejelentkezés. Kezdőlapra lépve kiléptet, egy adott cikkben állva nem is jelentkezik be, hibaüzenet nincs. Bejelentkezni csak a főoldalról enged, de onnan meg a fenti út következik, azaz másik cikkre vagy főoldalra navigálva kiléptet.

  17. Bocs, egy kis kiegészítés (hozzászólás módosítása ugye nincs): mindez még a 10.12.6 beta verzióból. Ehhez a cikkhez csak annyiban kapcsolódik, hogy itt pl pont nem tudok macOS Safarijából hozzászólni.

  18. Valaki nézte már hogy van e nyilvános béta? Illetva ha igen, akkor a beállítások angol még? Előre is köszi!

  19. @bangoheifetz: én folyamatosan nézem, de még mindig nincs nyilvános béta …

  20. @SzimiPeti: köszi

  21. Sziasztok.Mar fentebb irtam hogy nekem az elso fejlesztoi beta ota nem adja be a frissiteseket.Most mar feladtam a kuzdelmet vele.Szeretnem vissza tenni a 10 est de most meg egyszeruen telepites kozben bekapcsol a telefon es azt irja a gep nem sikerult csatlakozni.Fenti sorban tovabb fut a szoftver kibontasa.Ujra raktam az itunest is.Tudnatok segiteni?Mit csinalhatok rosszul?

  22. @Zsolt81: kövesd a cikkben leírtakat, az alapján lehet visszatenni az iOS 10-et.

  23. Megjelent a nyilvános béta2. ????hajrá!

  24. Szia mravi.
    Angol nyelvű a beállítások menü?
    Mi a build száma?
    Köszi????

  25. A bulid szám: 15A5318g . Igen a beállítások angolul vannak. Amit eddig tapasztalok hogy be lehet zárni az alkalmazásokat itt talán gördülékenyebb. Meg az alkalmazások bezárásánál az átmenetek mármint a képernyő átmenete kicsit élesebb.

  26. Jobb mint volt hát ez még csak béta 2. Úgyhogy lehet küldeni a hiba jegyeket

  27. Köszi????

  28. Ami még mindig zavaró hogy be a lezárt telefon esetében az értesítéseket még mindig nem lehet megnyitni.

  29. Kijött az új watchOS beta

  30. Nem tudok biztonsági mentést csinálni a 6s ről
    Macbokk-ra,ez is bug lehet?

  31. @Jadeye: Nem jelzi az Os X 10.12.6 Beta
    itunes alatt
    iPhone biztonsági mentésnél nem aktív

  32. @Jadeye: Szia így sem jelenik meg megbizhatóra állítottam mindkét eszközt
    iPhonon a beállításokat reseteltem de így se tudom.
    Szinkronizálásnál 3 lépés megy végig.

  33. Hát ez nálam nem akarja a wifi kapcsolatot, amikor kikapcsolom a Bt-t nem vált wifire az óra mióta OS4 van rajta (series1 – SE)

  34. Fent van az ios 11 beta, és le van töltve a watchos beta profil, de amikor rámegyek a szoftverfrissítésre, azt írja, hogy a watchos 3.2.3 naprakész. Mi lehet a gond?

  35. Van egyáltalán watchos 4 publikus beta? Vagy csak fejlesztői?

  36. @Zozzy: nincs nyilvános béta a watchOS-ből.

  37. Oh, köszi. De majd lesz, vagy szokott lenni watchos-re publikus béta?

  38. @Zozzy: nem volt eddig belőle nyilvános béta.

  39. Kár, mert részben ezért tettem fel az ios 11-et.

  40. Addig tudod használni rendesen míg fel nem kerül rá az OS4 beta (series1), nálam mióta fent van at óra nem képes wifi kapcsolatra a telóval


Add a Comment