fbpx Skip to content

Majdnem hat héttel az iOS 10.3.1 megjelenése, és öt béta verzió után az Apple kiadta az iOS 10.3.2-t.

Az új kiadás hibajavításokat tartalmaz, és természetesen még a 32-bites készülékekre, így az iPhone 5-re, 5c-re, valamint az iPad 4-re is elérhető.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple mindössze a következőket írja:

  • Az iOS 10.3.2 hibajavításokat tartalmaz, valamint növeli az iPhone vagy iPad biztonságát.

Magyar Siri, dark mode vagy a korábban már pletykált színház üzemmód továbbra sincs.

Jailbreak?

A legfrissebb jailbreakelhető verzió jelenleg a 10.2, erről itt írtunk részletesen: iOS 10.2-es támogatással frissült a Yalu semi-tethered jailbreak.

Azon készülékek esetén, amelyekre telepíthető az iOS 10, az Apple nem írja alá már a 10.2-t sem, így az nem tehető vissza. Az Apple által aktuálisan aláírt szoftververziók ebben a cikkünkben kérdezhetőek le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Letöltés

Az új build száma 14F89/14F90, ami bármely készülék esetén már automatikusan elérhető, ha még csak most frissítenénk korábbi iOS-verzióról, tegyük azt akár OTA, akár az iTunes használatával.

Ha valaki szeretné lementeni a 10.3.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Olvasd el a hozzászólásokat is

39 Comments

  1. Várjuk a JB-t, elvileg ezen verzió megjelenése után ígérték (volt róla pletyka)

  2. Dark mód van benne? Jobban bírja az aksi? Ha frissítem OLED lesz a kijelző? 😉

  3. @Rischard: “Dark mód van benne?” igen.
    “Jobban bírja az aksi?” igen.
    “Ha frissítem OLED lesz a kijelző?” igen.

  4. @Rischard: “Hülye vagyok?” IGEN!!!!!4444

  5. Jelenleg beta5 van a telómon.. mivel build száma megegyezik a végleges build számával, így ha azt szeretném feltenni, akkor iTunes segítségével tehetem meg, igaz?

  6. @Mezo: töröld le a béta profilt. a build száma nem ugyanaz, mint a bétáé, mert a bétáé 14F5089a, a release meg 14F89 illetve 14F90.

  7. Persze pár nap és jön a 10.3.x beta és akkor ujra fel a beta profil, én inkább kivárom az újabb beta-t és azt majd engedi feltolni simán.

  8. @gunar: nem mintha annyira nehéz lenne a béta profilt újra feltenni. 😀

  9. Hello! Nekem a 10.3.2 béta 5 volt a telefonon. Most nulláról újratelepítettem a végleges 10.3.2-t, és a béta 5-höz képest észrevehetően sokkal élénkebbek lettek a színek.

  10. @makimano: az iOS verziója nem változtat a színeken. valami be volt nálad állítva, vagy nem kapcsolt be a night shift, ilyesmi. vagy csak placebó.

  11. @Jadeye: nem nehéz csak nincsen kedvem megint vadászni újabb linket, ha régi már nem él vmiért. A lustaság is fél egészség. 😀

  12. @gunar: ha egyszer magát a profil fájlt mented le, akkor nem kell linkeket vadászni. egyébként meg ott lesz a nyilvános béta, sosem azon az 1-2 napon múlik, hogy fel tudd tenni.

  13. Mégiscsak OLED lett? 🙂

  14. @Jadeye: Köszönöm a hasznos infót, a segítséget. Már OTA-n töltöm is le a végleges verziót.-:)

  15. @Mezo: igen, és ha még ma este frissítesz, akkor visszaengedélyezi a jack dugót is, ami reggelre jelenik meg a készüléken. (nem.)

  16. És az iPhone 6/6s is vízálló lesz!!!!

  17. @Jadeye: ????

  18. En anno, amikor meg feltolto kartyas dominos voltam, akkor mindig ugy ereztem, hogy nehezebb a telefon amikor fel volt toltve az egyenlegem 3-5ezer forinttal. Igaz akkor 11 eves voltam.

  19. Az üres akku és a feltöltött közötti különbségre nem is gondoltál? 😀

  20. iPad 4-re valaki felrakta már? 10.x-is érdekel, jelenleg 8.x van fenn.
    Köszi!

  21. I5s tapasztalat van már valakinél?

  22. Dzsega! Nekem az ios 10 lassította be először igazán az Ipad 4-emet, engem nagyon idegesített, főleg a 9-es után… Neked ráadásul 8-as van fent, azzal lehet, hogy még nagyobb lenne a kontraszt… Itt már csoda nem fog szerintem történni a 10-es tempóját illetően. 🙂

  23. @Nrbrtbgg: felrakod, és ha nem tetszik, akkor ameddig az Apple aláírja a 10.3.1-et, akkor azt visszateszed. tök felesleges másokra várni, abból nem fog kiderülni, hogy a te készülékeden a saját környezeteddel milyen.

  24. @dzsega @Kovács Gergő: Nálunk a családi iPad 4 mindig a legfrissebb iOS verzión van, soha nem volt restore-olva és egyáltalán nem érezni, hogy lasabb lenne. iWorks alkalmazások, képszerkesztők, netbankos appok, gyerekjátékok kényelmesen használhatóak. Ha majd érezhetően belassul, lecserélem. Ráadásul van mellette mini4 meg i6 és i7 és ezek mellett sem tűnik vállalhatatlannak a sebessége, ami meglepő egy lassan 5 éves tablettől. Ez az én tapasztalatom, persze mindenki másra, máshogy használja az eszközét és emiatt nem lehet általános igazságot mondani.

  25. Jadeye: nekem még 10.2.1 van csak azért kérdezem mert már a 10.3.1-et sem mertem feltenni mert olvastam róla negativat i5s-en.

  26. Mellesleg lett végleges 10.12.5 Sierra Mac OS is 16F73 build számmal. 😉

  27. @Nrbrtbgg: szerintem az, hogy olvasol róla bármit is, az sosem lesz mérvadó azzal szemben, ha magad ki nem próbálod, hiszen mindenki a saját szamszögéből fogja nézni.

    @kisgyopi: igen – erről küldtünk tegnap push értesítést is.

  28. @Jadeye: Az addig rendben is van, csak egy ideje sajnos asztali Mac-en kívűl nem vagyok része az almás ököszisztémának … 🙁

  29. Jb-ről tudni valamit? Vagy már megvárják a 10.3.3-at?

  30. @Nrbrtbgg: külön bekezdés szól a jailbreakről a cikkben. ennél többet nem lehet tudni.

  31. Köszönöm.

  32. Saját tapasztalat alapján ez egy nagyon tisztességes frissítés. Stabil működés mellett kicsit gyorsabb lett a teló és az üzemidő növekedését is tapasztaltam. Lehet hogy nincsenek benne fenszi extrák, de ami van az működik, ráadásul nevével összhangban ez tényleg frissen tartja a készüléket. Csak ajánlani tudom!

  33. Sziasztok! Hosszas utána olvasást követően frissítettem 9.3.3-ról 10.3.1 –re, a voip hívások kezelése és több hasznos funkció miatt.
    Azt tudtam, hogy elvesztem így a JB-t és a szeretett Audio Recorder-em, ám megdöbbenve néztem a munkámhoz szükséges VPN kapcsolatot. Nincs benne PPTP protokoll, amivel én a munkahelyi telefonközponthoz és más hálózati eszközhöz csatlakozom. Tud valaki írni a jelenleg nem létező „Cydia” megoldáson kívül valamilyen jó ötletet?

  34. @palimix: a PPTP nem biztonságos, ezért vette ki az Apple. a céges környezetben át kell állni más, biztonságos típusra. az Apple erről már 2016 júliusában tett közzé tájékoztatást: https://support.apple.com/hu-hu/HT206844

    más megoldás erre nem lesz.

  35. @Jadeye: Nagyon köszönöm a választ, kár, hogy nem hamarabb kérdeztem 🙁
    A szakemberek router cserét javasoltak, melyek már megfelelnek az Apple elvárásainak, ám ezek drágák.
    Egyébként nagyon tetszik, hogy a Voip hívásokat telefonhívásként kezeli és nem üti ki a telefonhívás, ha én pl a Bria szoftvert használom, hanem csak jelez, hogy bejövő hívás van. A kisegítő lehetőségek nagyítója így az iPhone SE kamerájával sokkal többet tud, mint egy 150 ezer forintos digitális nagyító. (látássérültek használják).

  36. Hello
    iPhone 5s rendszeresen újraindul/kikapcsol frissítés óta !
    Mi lehet a hiba ? Előtte hibátlanul működött ! Ja és az időt is elfelejti néha kézzel kell beállítani mert nem áll be automatán ,és pinkódot sem kér egyszer sem
    Help pls.


Add a Comment