fbpx Skip to content

Majdnem pontosan két héttel a WWDC-n történt bejelentésük és az első béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11, a watchOS 4, a tvOS 11 és a macOS High Sierra második fejlesztői bétáit.

Az iOS 11 beta 2 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; watchOS 4 beta 2 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 11 beta 2 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS High Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 11 beta 2

Az iOS 11 beta 2 build száma 15A5304i.

Újdonságok

Az iOS 11 beta 2-ben az alábbi újdonságok találhatóak.

Az új verzió rengeteg bejelentett hibát javít, illetve újdonságokkal is szolgál. Ezek közül a leginkább szembetűnőek talán az alábbiak.

A küldés visszhanggal effekt esetén a szövegbuborékok színe kékről narancssárgára váltott:

A Vezérlőközpontban a médialejátszás esetén már látható az AirPlay eszköz, amin a lejátszás történik épp (az alábbi képen ez az iPhone szöveg a jobb felső widgeten), és az is, hogy mi volt a legutóbb lejátszó app vagy tartalomtípus, mint például a Music.

Az Értesítési központ új animációt kapott:

 

A Ne zavarjanak vezetés közben funkcióhoz értelemszerűen nem kell CarPlay, de már vannak beállítási lehetőségeink is: most már kiválaszthatjuk, hogy manuálisan vagy automatikusan kapcsoljon be ez a funkció, utóbbi esetben például a mozgásunk alapján, vagy ha a készülék az autó Bluetooth-rendszeréhez kapcsolódik, vagy hagyhatjuk manuálisan.

  

Ezen túl beállíthatjuk, hogy a készülék automatikus választ küldjön a kiválasztott csoport, például a kedvencek tagjainak, és a válasz szövegét is szerkeszthetjük. Ha pedig valami nagyon fontos, akkor a funkció megkerülhető ilyenkor számukra a “sürgős” üzenet visszaküldésével.

A Safari beállításaiban új, kísérleti funkciók érhetőek el. Ezek még nincsenek magyarra lefordítva sem.

Tovább fejlődik a drag and drop, immár például a Fotók appon belül egyik albumból másikba is át tudunk húzni egy-egy képet.

Magyar nyelvű Siri, dark mode továbbra sincs.

A Cult of Mac egy rövid videóban be is mutatja a változásokat, ugyanakkor ők újdonságként beszélnek a Vezérlőközpont esetén a Ne zavarjanak vezetés közben opcióról, de az már a beta 1 esetén is ott volt.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Downgrade?

Az iOS 11 bétájáról a jelek szerint nem lehet csak úgy visszatenni a hivatalos, jelenleg 10.3.2-es verziót. Jelenleg azzal hidalható át, hogy először a 10.3.3 beta 4-et kell visszatenni iTunes-ban helyreállítási (recovery) vagy DFU módban, majd onnan lehet visszatenni a 10.3.2-es verziót. Ha valaki csak kipróbálni akarja az iOS 11 bétáját, az inkább várja meg a nyilvános bétát, ami most már bármikor megérkezhet.

iOS 11 beta 2 letöltési linkek

Az iOS 11 beta 2 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 4 beta 2

Az új build verziószáma 15R5307f.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza. Ezen kívül elérhetővé váltak a Toy Story óraszámlapok!

A watchOS 4 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 11 beta 2

Az új build verziószáma 15J5310e.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-t támogatja.

macOS High Sierra beta 2

Az új build verziószáma 17A291j.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

75 Comments

  1. Hurrá! Remélem javították a fő bajokat mindkét OS-ben! Már nagyon untam a gyors merülést, meg a többi rosszul, vagy nem működő funkciót.

  2. @gunar: Remélem a már hívószámomat mindenkinek elküldi.

  3. Töltöm is! Kiváncsi vagyok. Mondjuk ipaden a gyors merülést annyira nem lehetett érezni a beta1 esetén sem… 380MB, nem túl nagy.

  4. @diskeeper: Miért nem tette?
    iPhone SE
    Nálam is voltak bajok bőven, híváskor nem lehetett csak fagyással előhozni a számgombokat, amugy rendesen dolgozott, csak ez a kép fagyott meg, eltüntetés restarttal.
    Controll center Bt kapcsoló nem dolgozott, csak volt. Az órának nem dobta a wifi-t vagy az nem látta, mindegy nem kapcsolódott csak Bt-n

  5. Performanciaban az látszik hogy sokkal sokkal jobbak az animaciok! Sokkal jobbak fps ben.

  6. A múltkori wath beta profillal nem lát beta-t az órához ez normális?

  7. A Bt kapcsoló látszólag már működik, de valójában nem csinál semmit, csak az ikon színe vált át mintha, a számgombok legalább meglettek és nem fagy már.

  8. @gunar: Hasonló probléma itt is. Ha megvan a megoldás írd meg. Köszi

  9. @gunar: Már jó csak elcsesztem a beta profilt

  10. @PCha0s: Melyikre gondoltál a sokból?

  11. Azért az fura volt hogy felkerült a beta2 a telóra, majd rányomtam a watch-ra hogy aazt is és semmi, csak naprakész. Mire megnéztem mi van a beta profillal és eltűnt, pedig tutira nem töröltem.
    Utána rámentem az oldalra ahonnan 2 hete leszedtem az örához és az első downloadra rányomtam sietve, telepítés és újabb próba, de semmi változás. Onnan le lehet szedni olyan beta profilt IOS-t ami az órárnak az appjába települ, bár semmire nem jó gondolom, mert nem dolgozik.
    Ergo aki nem figyel az így jár! Csak a watch alatti letöltésre szabad nyomni az jó az melózik rendesen, már csak az új OS-nek kellene szintén.

  12. @gunar: Nálam is az volt a hiba hogy eltűnt a watch beta profil (én sem töröltem)… de felraktam megint és már települ is, csak nagggyon lassan.

  13. Na semmi változás a watch még mindig csak Bt-n látja a telót, ha kikapcsolom akkor semmi wifi kapcsolat, de azt legalább már lekommunikálja hogy hol is vagyok az időjárás appal, mert eddig még azt sem! Sovány vigasz.
    Viszont mintha változtak volna a szöveg karakterek pár app esetében az órán.

  14. Sokkal de sokkal gyorsabb SE-n..

  15. A multitasking bezárások lettek rosszak!Egyrészt még mindig laggol pluszban a bezárt alkalmazás visszajön mintha be sem zártam volna!Van hogy ha több van megnyitva akkor az utolsók kifagynak.
    Iphone SE

  16. Ami pozitív hogy a vezérlőközpontból is működik a BT. Gyorsabbak az animációk.Azt írták van magyar Siri de nincs.
    Az alkalmazások kilövése nem teljesen jó, hiába törlöm ugyan úgy bent marad, igaz eddig ezt csak a tárcsázónál vettem észre. Ezeket úgy tudom kilőni , hogy telefon bekapcsoló gombot megnyomom , majd a home gombot hosszan. A többi bug ami eddig is megvolt az maradt sajnos.
    Ami érdekes hogy az Apple Watch-ot nem engedi frissíteni, azt írja nincs internet kapcsolat, pedig minden rendben, így azt nem is tudtam frissíteni . Most reggelre viszont minden változtatás nélkül megtalálta az órára is , és eddig 30 percet ír letöltésnek , hát kíváncsi vagyok

  17. A multitasking az tenyleg el lett cseszve. Nekem se zarja be az appokat i7 plus.

  18. @Lazika: Nekem is szintén 7+ van , kicsit jobb , javításokat vártam 🙁

  19. Érdekes ipaden nincs semmi gond a multitaskkal… becsukom eltűnik.. utána újra el indításkor nulláról indul… vagy hogy értitek hogy nem zárja be?

  20. @kchris: Hiába húzom fel , ugyan oda vissza ugrik

  21. Lett drag and drop a fotók appban, egy képet át tudsz helyezni másik albumba.

  22. A multitasking az nalatok hogy mukodik? Nalam csak a home gomb ketszeres megy omasaval jon elo. A kepernyo bal oldalat hiaba nyomom semmi… ios 10-nel meg ment ott is.

  23. Úgy érzem még ezt sem érdemes nagyon feltenni telefonra… 🙂

  24. @Lazika: Az megszűnt.

  25. A multitasking katasztrófa. Bezárhatatlanok az alkalmazások. Bezárom, eltűnik, majd ezzel a lendülettel vissza is jön. Ha az utolsót bezárom a korábbiak kifagynak. bezárhatatlanok lesznek. Csak néha sikerül úrrá lenni a problémán. Max akkor ha a képernyő alját pöccintem meg bezárás után a főoldalra való visszatéréshez. Mert ha be is záródnak a multitask ablakok. automatikusan nem jön vissza a főképernyő. Laggol. De az egész frissítéssel mintha lassúbb lett volna a telefon. Legalább is az iPhone 6. A multitask problémák egyébként ugyan úgy megvannak IPhon7 és 7 + esetében is. A másik probléma, hogy “fél képernyőre” csúszik például a tárcsázó. Csak a home gomb megnyomásával lehet orvosolni.

  26. Próbálta már valaki visszarakni a 10.3.2-t? Nekem valamiért nem megy.

  27. @Imre:
    Pont most ültem ide, hogy megosszam a downgrade tapasztalatomat veletek. 🙂
    Reggel vissza szerettem volna tenni a 10.3.2.-t, de akárhogy próbáltam az itunes-szal a megszokott módokon (recovery es DFU is, betallózva, valamint Itunes által letöltve is), végigcsinálta a visszaállítást, majd a telefont visszadobta az itunes-os, lighting kábeles recovery kijelzőre. Kb. 10-szer próbáltam, itunes-t is újratelepítettem, sőt még az usb driver-t is, valamint minden usb lyukból kipróbáltam. Mindig ugyanez lett. Rákerestem a hibajelenségre, és a macroumors fórumán találtam is egy topikot, ahol rengetegen ugyanígy jártak. Aztán kiderült, hogy egyedül a 11 beta ipsw-jét betallózva lehet működővé tenni ismét a telefont. Nem tudom, hogy ez a hiba mindenkinél van-e, de szerintem nagyon sokaknál. Valaki azt írta, hogy ez is egy bug, ami most a gyári beállítások visszaállításával függ össze. Szóval egyelőre nem biztos, hogy lehet downgrade-elni a beta 2-ról. Volt, aki kipróbálta 10.3.1-re, mert még azt is aláírja az apple, valamint a 10.3.3. eddigi utolsó betájára is, egyik sem működött, csak a 11-es beta 2-ese.
    Az említett topic linkje:

    https://forums.macrumors.com/threads/cant-downgrade-from-11-beta-2-to-10-3-2.2052583/

  28. @Jadeye: DFU módba teszem, és úgy próbáltam visszaállítani. Próbáltam simán hogy az iTunes szedje le magának a 10.3.2-t, mitán nem ment, megpróbáltam a betallózni neki a a 10.3.2 ill. a 10.3.1-et.
    ITunes szerint rendesen lefut a visszaállítás, azonban a szifon a visszatöltési folyamatjelző kb 3/4 részénél újraindul, és betolja a visszaállítási módot..
    A 11 beta 2 csont nélkül visszamegy.
    Kellene egy 11 beta 1 link, hátha azt vissza lehet tenni, mert arról ment a downgrade, (6S)

  29. @Jadeye: Tudom, hogy beta. Azt is, hogy fejlesztői változat, nem működik tökéletesen. Egyetlen szándékom -mivel ez egy fórum- annyi lett volna a hozzászólásommal, hogy megosszam a tapasztaltakat azokkal, akik szintén kipróbál(ták)ják a szoftvert. Mint, ahogy azt is tudom, hogy hibajegyet lehet leadni a tapasztaltakról az Apple felé.

  30. Sziasztok.
    Ebben a beta-ban működik már a lezárt képernyős értesítésekre való válasz? Jelenleg( beta1) csak rezdűl egyet de semmi más. Köszi.

  31. hat ez komoly….????

  32. @kutyu74: a tartsd lenyomva az adott értesítést, vagy 6s-től kezdve a 3D Touch nem működik?

  33. Szia Jadeye.
    Elfelejtettem írni, hogy 5s-ről van szó. Nyomva tartom de csak “ rezdűl” egyet a szöveg buborék /és ezzel egy időben felvillan legfelűl
    a kis lakat / és nem csinál semmit. Az első ios11 cikkben más is írta ezt a bugot. Lehet csak 5s-nél jelentkezik????

  34. De ugye ezzel a lezárt képernyős válasszal nem a hagyományos jobbra húzós megoldást akarják kiváltani, ugye? Mert az viszont ebben a betaban sem működik…

  35. @kutyu74: Az SE is ezt csinálja, gondolom használod az ujjlenyomat feloldást.
    Amugy milyen az 5S-en?

  36. Lockscreenen a control center megjelenés még mindig nem kapcsolható ki (illetve ha iOS 10 alatt – mint ahogy nekem is – ki volt kapcsolva, akkor az bizony most is makacsul ki van, és nem kapcsolható vissza)

  37. Még hétköznapi használatához is elfogadható.

  38. Remélem így már napokon belül jön a nyilvános iOS 11 beta is ????

  39. Próbálta már valaki 6s-en? Valóban nem lehet downgrade-elni 10.3.2-re? Jó lenne tudni, mert kipróbálnám. Köszi a választ előre is!

  40. @bangoheifetz: ha downgrade-elni akarod, NE tedd fel.

  41. @kutyu74: Köszi! Akkor a tempoval sincsen különösebben baj?

  42. Na így sem jártam még????
    Letöltöttem a beta2-t /388,2mb/ de a frissítés előkészítése közben elkezdett újra keresni és most már azt írja ki, hogy beta2 1.82gb????
    Szerintetek mi lehet az oka???

  43. Ha azt vesszük alapul, hogy beta akkor elfogadható.

  44. Igen, valóban nem lehet downgrade-elni. 3 órát próbálkoztam vele. Szerintem nincs azzal baj, ha valaki downgrade-elne, akik itt vagyunk, elég sokan kíváncsiak vagyunk, szívesen kipróbáljuk, hogy milyen az új felület, a funkciók. Ezután, mivel ez egy béta, teljesen érthetően születhet meg az igény a downgrade-re mindenkiben. Szerintem. 🙂

  45. Köszönöm a válaszokat. Akkor maradok a bevált receptnél 😀
    Nem igazán értem miért nem lehet downgradelni. Eddig minden bétát lehetett. Bár azt sejtem ez direkt van. Kiváncsian várom a publikus bétát. Azt tuti lehet majd.

  46. Watch S2 és iPhone 6S: tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. Jó lett! A vaccs végre hasít!

  47. Kiváncsi vagyok mennyire fog lassabb lenni az SE iOS11 alatt. Hátha jövőre már le kellene cserélni ezt is…

  48. Reggel én is benéztem a visszaállítás dolgot. Kollégámmal arra jutottunk, hogy beállítások-info alatt levő modem firmware változás a gond. iOS 10 alatt kisebb értek szerepel, mint 11 alatt, ami akadályozhatja a visszaállítását, de ha valaki többet tud róla elnézést kerek a tudatlansagomert.

  49. @Tomi89: Teljesen jo gondolat. Valoszinu emiatt van, az ujabb modem FW-el nem tud mit kezdeni az IOS10. Amugy ez nagyon uj, a beta-rol en ugy emlekszem eddig _mindig_ lehetett downgrade-elni, kiveve a Watch-rol.

  50. Mostmar 1 napja kint van, valaki feltette a beta2-t, hogy meriti az akksit? Nagyon gondolkodom hogy feltegyem-e, de nagyon ellentetes velemenyeket lehet olvasni…

  51. @Tomi89, @kchris: iPhone 4 és újabb készülékek esetén a baseband mindaddig downgrade-elhető, amíg az Apple aláírja azt a verziót, amit vissza akarunk tenni. a baseband downgrade-elhetősége az iPhone 4 óta megvan, de kizárólag csak az aláírt verziókra lehetséges, pár speciális esettől vagy módszertől eltekintve. az is lehet, hogy az Apple valami korlátozást iktatott be, hiszen azok számára, akik nem fejlesztők, a nyilvános béta szolgál. tehát technikailag a baseband már nem kellene, hogy probléma legyen, itt inkább valami más ok van mögötte.

    egyébként ki lehet próbálni, hogy az Xcode béta változatának telepítése után már megy-e a downgrade, mert olyan már volt, hogy már a frissítéshez is kellett a béta Xcode, elképzelhető, hogy most is valami hasonló dolog van mögötte. az Apple szemszögéből pedig fejlesztőként ugye Mac-et használ az ember, így a béta Xcode sem jelent problémát.

  52. Nekem 22%-ot merült első este a telefon míg aludtam, kb 8 óra alatt. Lehet hogy beáll a második napra és kevesebbet fog, meglátjuk.

  53. @Jadeye: Igaz, igazad van! Ezzel az Xcode-os dologgal szivtam mar… Lehet egy iTunes is eleg ha lenne ujabb, de ahhoz meg a High Sierra-t kellene feltenni… Windowson ez sem all rendelkezesre.

  54. Nekem reggel 1/2 9 óta ment le 30%-ig, tehát az SE-n egy kicsit jobb mint a beta1 volt, de mint fentebb már írták, lehet még 1-2 nap és beáll.
    Viszont az SE-series1 kapcsolat nálam csak és kizárólag Bt-on létezik és mielőtt vki megint feltenné a kérdést, igen azelőtt ez wifin is rendesen működött (WatchOS3.x-IOS10.x )

  55. Muszaj vagyok ezt bekopizni aki feltenne a B2-t:
    Ez tenyleg igy van? (pl nem lehet attacholni emilahez)

    “I believe that B2 has just gone backwards on many aspects and at the same time aren’t being noticed by the majority of people here anyway. Mostly because all I see are people concerned about the new CC and graphical or app switching issues which are typical in Betas. My main concern is the fact that many other bugs make it into PB as well sometimes GM releases, only due to lack of testers properly testing main iOS features. One major item which was working in B1 and is now completely non functional is simply uploading files to any website as well as moving files from one app to another.
    All of which worked in B1, so something major was either left out of this beta version or revamped and not yet functional for testing in B2.
    Even a simple Sum formula for Excel is non functional at this point. Copying a PDF from PDF Expert to Files for storage in iCloud or other cloud storage is not working as it was in B1 or even attaching a simple file to email. This is just a couple of simple things, not to mention hundreds of other things that are so glitchy right now, so they have a long way to go to have a semi-fully working build for the next beta release and in my opinion they need to go back to B1 and rebuild from there minus the poor battery performance of B1 which is much better in B2.

    For those running Beta on their main devices, test everything, not just your daily iMessages or CC functions, hundreds have already noticed and submitted those obvious bugs to Apple at this point, move on and test test test.”

    Vagy neki ennyire sz.r es ha resetelne lehet tobb minden mukodne..

  56. Nekem fura módon kattog a tap engine amikor pl kedvelek egy jó kiscsajt fb-n! :/

  57. vissza kellet álítanom a béta2 öt,egyik fizetős alkalmazásom nem müködöt. 2 lehetséges visszaálítás van 10re visszatérni,én béta 4 10.3.3 raktam vissza,szerintem napokon belül kint van a végleges,vagy ios11 beta2-röl,béta1-re és utána 10.3.2-re,bár ezt nem próbáltam,és mindezt DFU-ban.

  58. @nonoka: Gond nélkül felment a 10.3.3 beta 4?
    Tegnap kínlódtam vele elég sokat, de sehogy nem akarta a jót. (iPhone 6S)

  59. @Imre: csont nélkül,dfu-ban

  60. @nonoka:
    Igen, nekem is sikerült a 10.3.3 beta 4-re visszaállítiani a 11 beta 2-t, onnan pedig egyenes út vezethet a 10.3.2.-höz is, nekem sikerült, sima recovery módban. 🙂

  61. miért tettétek vissza?

  62. Most fontosabb a megbízhatóság számomra. Valamint zavaró felül egy szép kék értesítési sávban jelzi hogy valami a háttérben használja a helymeghatározást.

  63. @Imre:
    Ez egy beta, mégis mire számítottál?

  64. @Agent_H:
    Pont erre számítottam. Ezért volt tervben, hogy megnézem, és vissza tolom rá a korábbi sw-t. Csak a visszatöltésben viccelt meg az egy kicsit az Apple.

  65. Én elsősorban csak kíváncsi voltam. 🙂 Az a bug viszont lelőtte a kíváncsiságom kicsit, hogy egy-egy app ikonjára néha 8-10-szer kellett rányomni, mire megnyílt, utána pedig, ha neadjisten’ be akartam zárni, az is hasonló nehézségekbe ütközött. 🙂 Én tisztában voltam vele, hogy mit “vállal” az ember a beta-val, de pont azért is szerettem eddig, merthogy vissza lehet táncolni belőle, ami végül sikerült is, csak kicsit nyögvenyelősen… 🙂

  66. Valamikor lesz gyorsgomb a rezgés kikapcsolásra?
    Vagy még azt tudom elképzelni, h a halkító gomb teljes némítás után kikapcsolja a rezgést is.

  67. @novisz: Beállítások, Hangok és haptikus jelzések, Rezgés csengésnél vagy Rezgés némításnál?

  68. Sziasztok!Szerettem volna feltenni a High Sierra béta 2-t!Szépen le is tölti és elindul a telepítés de,amikor kiírja hogy 16 perc van hátra akkor újraindul a gép (Mac Mini) és nem történik semmi!Újraindulás után pedig ismét jelez hogy frissítések vannak az appstoreban amiben ugy a béta 2 van 🙂 Valaki tudna ebben segíteni?

  69. Sziasztok! Nekem a watchOS 4 beta 2 gyakorlatilag hasznalhatatlanul lassuva tette az oramat (Series 0). Lassu animaciok, szaggat, masodpercek telnek el az interakciok kozott. Mas is tapasztalt hasonlot? Van megoldas? (Mar uj eszkozkent is beallitottam restore utan, de az sem segitett.) Koszonom!

  70. @Jadeye: 6 művelet kicsit sokk…
    Otthon: hang+rezgés
    Melóban: rezgés, h a kollégákat ne zavarja
    Tárgyaláson: rezgés sem lehet

    (Droidon van rezgés gyorsgomb)

  71. @novisz: otthon: normál mód.
    melóban: néma, rezeg.
    tárgyalás: ne zavarjanak.

  72. giant: megvarod mig jonnek uj betak. Nem garis az orad es visszatenni nem lehet a 3-as verziot. Oranal _kulonosen_ meg kell nezni milyen a betaverzio… Ahogy en olvastam jo gyorsan le is merul…

  73. @kchris: Igen, ez sajnos szamomra is vilagos, csak gondoltam hatha belefutott mas is a kepbe es van valami okossag.


Add a Comment