iPhone 8 – az Apple véletlen kiszivárogtatta, hogyan fog kinézni

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Július 31. Eddig tartottak a találgatások, a pár napja megjelent HomePod szoftverből más információk mellett az is kiderült, hogy hogyan fog kinézni az iPhone 8.

így fog kinézni az iPhone 8

Nem igazán érhetett minket meglepetés, mert a gyártósorról és különböző forrásokból is a fentihez hasonló képeket kaptunk korábban, azonban most véletlen az Apple is megerősítette, hogy így fog kinézni az iPhone 8.

Steve Troughton-Smith akadt rá a fenti képre, amit az Apple csak D22 néven említ. A D22 mellett még az “iPhone 9,9” is előkerült a kódból, ami pedig az iPhone 7s-re utalhat. Kérdés még mindig a fenti káva, hogy az Apple képes lesz-e megoldani, hogy ugyanolyan fekete színt keverjen ki, mint maga a kijelző, ezzel eltüntetve a kávát.

Erről már ebben a cikkben írtunk korábban: Csak fekete iPhone 8 érkezhet, újabb alkatrész és csomagolás szivároghatott ki.

iPhone 8 kijelző

iPhone 8

További kódsorok is előkerültek az iPhone 8-cal kapcsolatban, mégpedig az arcfelismeréssel, és az íriszszkennerrel kapcsolatban. Az Apple szimplán csak BiometricKitnek nevezi ezt, és ezen belül található több arcfelismerő metódus.

arcleolvasó iPhone 8

További kódsorok szerint az iPhone-ba kerül infravörös szenzor is, ami még biztonságosabbá teszi a biometrikus azonosítást, így az jobb és gyorsabb működést kaptunk akár rosszabb fényviszonyok között is – valamint mivel az infravörös érzékelő a hőt is látja, így egy arc helyett egy fotóval nehezebb lesz becsapni.

Arcleolvasó infravörös segítségével

Noha az infravörös beolvasási metódusok Pearl néven futnak, az még nem jelenti azt, hogy mondjuk Pearl ID lesz az új funkció rendes neve.

Összefoglalva

Az új iPhone-ra a D22 kódnévvel hivatkozik az Apple, a kódrészletek alapján a BiometricKit arcbeolvasással, illetve infravörös leképezéssel bővül, illetve a készülék megjelenését is elárulta egy egyszerűsített ábra.

Érdemes elolvasni a korábbi cikkeinket az iPhone 8-ról ide kattintva, illetve feliratkozni a legfrissebb hírekre, ha nem akarsz lemaradni róluk:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. De megTippelhetem milyen lesz: A11, 1000fps kamera, fejlesztett kamera szenzor????, picit több aku idő.. jobb vízállóság, régi design és kb ennyibe ki is merül…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!