fbpx Skip to content

Elérkezett a hétvége, így összesítjük a hét iPhone 8 pletykáit, információit. Az elmúlt időszakban számtalan érdekes hír érkezett az új készülékről, amikről érdemes szót ejteni.

iPhone 8 koncepció kép

Abban biztosak vagyunk, hogy az iPhone-okat az Apple a szokásos szeptemberi eseményén mutatja be. A jelenlegi hírek szerint három készülékről van szó. Az iPhone 7s és 7s Plus szeptemberben jelenik meg, és jóformán semmi nem szivárgott ki ezekről, míg az iPhone 8 megjelenése eltolódhat későbbre, és ez bizony több szempontból is probléma.

Egyrészt azért, mert jóval kevesebb darabszámra számíthatunk, másrészt pedig ezt a keveset is elkapkodják majd. Tehát a jelenlegi információk szerint valójában 2018 év elejéig nem számíthatunk arra, hogy az iPhone 8 érdemben elérhető lesz. Egyébként ez az elmúlt évekre is igaz. Minden alkalommal mikor iPhone 5, 6, 7 jelent meg és nem “s” verzió, azonnal elfogyott a kezdő készlet, így ha nem sikerült azonnal megvennünk, gyakorlatilag esélytelen volt, hogy árban kaphassunk. Ilyenkor akár hónapokig kellett várni, míg az Apple-nél is raktárra került, vagy pedig kétszeres áron vásárolhattuk meg alternatív helyekről. Tehát a fenti iPhone 8-as késés egyenlő azzal, hogy hazánkban nem lesz kapható év végéig rendes áron a készülék.

A késésért egyébként az ujjlenyomat-olvasót okolják, illetve a speciális kijelzőt. Mivel szinte 100%, hogy az Apple belép az OLED-kijelzős készülékek piacára, tehát az új készülékek OLED-kijelzővel érkeznek, a cég szeretne egy speciális kijelző színt is kikeverni, mint az Apple Watch-nál. Hogy miért? Ezért:

iPhone 8 kijelző

iPhone 8

Ha tényleg megfelelő színt tudnak kikeverni, akkor képesek “elhagyni” az úgynevezett felső kávát és ezáltal nem vesszük észre, hogy felül van egy olyan rész, ami nem maga a kijelző. Márpedig az a felső rész kell, mert ott helyezkedik el az előlapi kamera, a beszédhangszóró és több érzékelő.

iPhone 8 arcleolvasó

Így tényleg elképzelhető, hogy az iPhone 8 csak egyféle színben érkezik majd – az pedig a fekete.

Vezeték nélküli töltés

Elméletileg kiszivárgott egy, a vezeték nélküli töltéshez szükséges alkatrész is, ami az alábbi képen látható.

Vezeték nélküli töltésre alkalmas alkatrész

A fenti kép akár még valós is lehetne, de véleményünk szerint ez a hardver túl vastag ahhoz, hogy az Apple használni tudja. Szinte olyan vastag, mint az iPhone, és valljuk be, jelenleg ez nem férne bele. Persze ettől még lehet, hogy hasonló eljáráson dolgozik a cég, de abban már szinte biztosak lehetünk és írtunk is róla, hogy lesz az új készülékben vezeték nélküli töltés.

iPhone 8 csomagolás

A legfrissebb hír pedig az alábbi kép, amin állítólag az iPhone 8 csomagolása látható, pontosabban egy, a készülék dobozában található papír. Persze könnyen lehet, hogy valaki csak megrajzolta az egész ábrát Photoshopban, majd kinyomtatta és lefotózta.

iPhone 8 csomagolás

Ezen is látszik úgymond az a káva, amiről fent már szót ejtettünk.

Reméljük, az Apple tényleg képes azt eltüntetni és esetleg az ujjlenyomat-olvasót beépíteni a kijelzőbe, bár a legfrissebb pletykák szerint ez a bekapcsoló gombban lehet majd: Az iPhone 8 bekapcsoló gombba épített ujjlenyomat-olvasóval érkezhet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Nagyon tetszik a felső káva megoldás, jobb mint az első képen, ahol a kamerát és a hangszórót “körbefolyja” a kijelző. Nyilván a második esetben is körbefolyik, de az, hogy a végig fekete, úgy sokkal ízlésesebb.

  2. Én azt szeretnem tudni, hogy lesz-e 7s vagy nem. Mert telefont kellen vennem és nem tudom, várják vagy ne. A nyolcas nem érdekel. Üdv.

  3. Sztem ne varjal, mert iden nem lesz 7s. Allitolag eltoljak egy evvel. (kam)

  4. El kéne olvasni a cikket

  5. Engem inkább egy új SE érdekelne. Volt róla egy “talán” cikk, kár hogy ennyire nagy a hallgatás róla. A 6-7-8 túl nagy és túl drága is…

  6. A képen egy töltéshez használt CCA látható amit vagy a teszteléshez használtak vagy a megvásárolható töltő egyik prototípusa (ha jól latom akkor lightning aljzat van rajta)


Add a Comment