fbpx Skip to content

Arról már írtunk korábban, hogy vezeték nélküli töltéssel érkezhet az iPhone 8, ezt tulajdonképpen meg is erősítette az iPhone-t összeszerelő egyik gyártó igazgatója is.

iPhone 8 vezeték nélküli töltés és hátlap ujjlenyomat-olvasó nélkül

John Gruber nemrég azt írta, hogy a vezeték nélküli töltés késik, és ezzel kapcsolatban néhány új gondolat is felmerült. Egyrészt mi is biztosak vagyunk benne, hogy ugyan az iPhone rendelkezik majd ezzel a technológiával, de maga a töltő nem lesz tartozéka a készüléknek, tehát azt külön vásárolhatjuk meg. Másrészt úgy tűnik, ez nem fog elkészülni az iPhone rajtjára. Így, mint az iPhone 7 Plus-nál debütáló porté mód, valamikor később fog elérhetővé válni.

Persze több mint valószínű, ez nem szoftveres probléma, csak éppen a hardver még nem áll készen, így szoftveresen sem igyekeznek vele, vagy pedig szándékosan így időzítik. Hallottátok már az új töltés jelző hangot?

iPhone 8 vezeték nélküli töltés

Az eddigi információk alapján a Qi tech vezeték nélküli töltési technológiáját használja az Apple, ami látható, hogy a készülék közepén lehet majd elhelyezve. Ezt a technológiát használja az Apple Watch is, így természetesen elfelejthetjük azt, hogy fizikai kapcsolat nélkül töltődik majd a készülékünk, továbbra is szükséges lesz egy “adó egység”, amire rá kell helyeznünk a készüléket. Egyébként a képen látszik, hogy a vevő egység viszonylag nagy, és még bal oldalt mellette van egy plusz vezeték nélküli töltőmodul is, ami miatt más komponenseken kellett spórolni. Egyszóval így is kihívás az Apple-nek ez a technológia.

Újabb iPhone 8 hátlap szivárgott ki

iPhone 8 ujjlenyomat-olvasó nélküli hátlap

A Weibo-n felbukkant egy fekete iPhone 8 üveg hátlap, ami végre “megfelelő” minőségű. 🙂 A képen nem található ujjlenyomat-olvasó, tehát ez továbbra is azt erősíti, hogy nem a hátlapba fogja beépíteni az Apple. Hasonló hátlap már korábban is szivárgott ki, akkor itt írtunk róla: Újabb kiszivárgott iPhone 8 alkatrészek, nincs hátlapi ujjlenyomat-olvasó.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Nagyon rontja az osszkepet ez az elforgatott kamera. Ahogy egy S8 hatlapja (fuggetlenul az elolaptol) ugy nez ki mintha odahanytak volna ez az Iphonokra nem volt jellemzo. Kellemes ranezni, aranyos radiuszok jellemzik. Fekvoben a helyere kerul
    A dolog, akkor az alma logo es az iphone felirat nez ki hulyen. Szorazalhasogatas, de az osszkephez szvsz ez is hozzatartozik.

  2. Ezek szerint újra a hátlap és az eleje szétszerelhető lesz.

  3. Nem lesz az elhalasztva. Egyszerűen később adják ki a töltőt hozzá és addig úgysem lehet tölteni, mivel nyilván semmilyen Qi töltővel nem lesz kompatibilis az Apple találmánya.

  4. @taky1974: “addig úgysem lehet tölteni”
    egyszer használatos, és ha lemerült, akkor vársz, míg lesz töltő is hozzá. 😀

  5. @szgergo88: De sokkal szélesebb képet lehet így készíteni vele, mivel nagyobb szögben fogja látni a világot.

  6. Nekem sem tetszik a kamera kialakítása de Handrasnak van igaza: úgysem látod hiszen mindig az elejét nézed. 🙂

  7. @farkas63 ezt mibol sikerult levonnod? Elforgatom a kamerat akkor a gyujtotavolsag miert is valtozik?

  8. Kicsit hihetetlennek tartom, hogy 2 év alatt nem tudtak még eljutni egy működő vezeték nélküli töltőig… Sőt tovább megyek. A samsung előtt kellett volna kijönnie a saját megoldásával.

  9. @hepike: ha meg a Samsung előtt dobnak piacra ilyesmit, akkor meg azon ment volna a fanyalgás, hogy oké, nem kell bedugni, de amint felemeled a töltő felületről, megszakad a töltés, és hogy ez milyen már. (és amúgy valóban: nincs sok értelme az egésznek úgy, hogy míg kábellel használat közben is tudod tölteni, addig a “le kell tenni valahová, hogy töltsön” megoldás ebből a szempontból sokkal korlátozottabb dolog.)

  10. @Jadeye:
    Akkor mi az erőlködés tárgya Qi szinten az Apple-nél? Vagy gondolog hogy a 8(?) 2 méterről is tölt majd? 😀

  11. @taky1974: passz, de szerintem nincs sok értelme a helyhez kötött töltésnek, gyártótól függetlenül. ha az Apple beletesz egy ilyesmi megoldást egy készülékbe, és ugyanúgy a töltőfelületen kell lennie a töltéshez, mint az Apple Watch-nak, akkor semmivel sem lesz jobb, mint a konkurencia.

  12. @Jadeye: Ez egyébként tipikusan azok véleménye, akik nem használnak QI töltőt és vagy csak játékra kell nekik a telefon. Nekem oltári nagy könnyedség lenne. Irodai munkát végzek és nagyon sok rövid telefont intézek. Mellette sokszor van, hogy el kell rohannom pár percre. Töltés nélkül a nap végére 40-50% körül marad az aksi egy átlagos napon. Ha bedugom, akkor egy nap nagyon sokszor kell kihúzzam, telefonálás közben pedig gyötrődik a “tartós” apple kábel. Tökéletes lenne, ha csak letéve az asztalra tudna töltődni. Vagyis tud, csak hát nem túl szép a QI kiegészítő, elegánsabb lenne beépítve 🙂

  13. @szgergo88: Már miért rontana az összképen a függőleges kamera? Persze értem én a dolog pszichológiáját. Egyszerűen arról van szó, hogy a vízszintes elrendezést szoktad meg és ez az új pozíció disszonanciát okoz fejben, mert amúgy vizuálisan az álló és a fekvő is illeszkedik.
    Én pl. már annyi ideje nézegettem ezt az újat, hogy vicc nélkül el kellett gondolkodnom pár másodpercre, hogy most akkor nem is így állt az előző verzióknál?

  14. Még anno a Jobs féle Apple-től azt vártam volna, hogy kapsz hozzá egy “ráteszed és töltöd” állomást, majd plusz pénzért veszel egyet a szobádba és amint belépsz oda, tölteni kezd.
    Most épp ott tartunk, hogy marad a kábel szerintem…
    Ez már sajnos nem az az Apple ami az innovációt hajtja, hanem csak próbál felzárkózni a többiekhez. 🙁

  15. @hepike: tegyük fel, nagyon elővigyázatlan voltál, 5%-on van az akku töltöttsége, és felhív XY, akiről tudod, hogy másfél órán át fog szóval tartani, amit már nem fog kibírni az akku. két opciód van. kihangosítod, és leteszed a töltőre, és remélhetőleg van akkora hatásfoka, hogy tudja tölteni a hívás ideje alatt is megfelelően. a másik opció, amikor nem kell ezen stresszelni, mert bedugtad, és töltöd gond nélkül. ehhez nem kell csak játékra használni a telefont, ha egyszer megszakad a töltés, ha leveszed róla, akkor az sok esetben pont hogy nyűg lesz. de majd nézd meg, ha bekerül ilyesmi a készülékbe, ezen megy majd a siránkozás, mert újabb kötöttség.

    a telefon mellé kapott kábelt kicseréltetheted, ameddig a telefon garanciális, ha a borítása sérült. (vagy megkérsz valakit, akinek van garis készüléke…)

  16. @tzolesz: Igen, Jobs pont erről volt híres, hogy alapból adott bármit a készülékekhez… ???? Ha annyira akarta volna Jobs is ezt, még az ő idejében simán beletehették volna ezt a Qi töltést (most akkor mekkora innovátor is volt?). Az iPhone 5-nél aminek az alapjaiban még vastagon benne volt a keze, nyilatkozta azt a Schiller, hogy értelmetlennek tartják. Most úgy néz ki beleteszik.

    Azt viszont marhára nem értem, hogy ha ez tényleg csak a Qi akkor mit szerencsétlenkednek, mi az amivel késni tudnak vele. Majdnem 10 éve létezik a technológia. 5-6 éve az okostelefongyártók tömegével használják. Az Apple Watchnál szimtém használják valamilyen formában. Semmi technológiát nem kell nekik kifejleszteni, mert minden adott, vagy nem Qi lesz…

  17. @ef-dani: Mer’ az epöl vagy jobbat csinál mint a többiek vagy nem csinálja, de ugyanúgy semmiképpen. Igaz, hogy ezzel meg lemarad, de a hívőknek már az is innováció ha semmi újat nem ad.

  18. @pAnk: De jelenleg még ez sem indok. 2,5-3 éve megoldották már a Watchcsal, hogy a töltő ugyan tud tölteni más Qi-s eszközt, de az órát nem lehet mással 😀

  19. @ef-dani: Ez olyan mint régen a blútúsz. Örültem, ha más ájfonhoz tudott kapcsolódni, nemhogy más gyártó készülékéhez. 🙂

  20. @pAnk: Az azért szerintem teljesen más. A bluetooth fájlküldésre alkalmatlan volt mindig is, annyi értelme volt mint az infrás megoldásnak. Az értelmes felhasználással (ami akkoriban nagyjából a kihangosítókat jelentette) működött normálisan.

  21. Nem értem a hisztit. Egy év és dobáljuk a kukába mert jön az új. Szerintem jól néz ki. Szép.


Add a Comment