fbpx Skip to content

2021 első virtuális Apple eseménye a Spring Loaded címet kapta. Ma este 19:00 órától tudjátok követni élőben az Apple oldalán, de rögtön az esemény után összefoglalókkal is jelentkezünk, így ha valaki nem tudja élőben meghallgatni, nem fog lemaradni róla. 🙂

iPad esemény COVER

Az idei tavaszi esemény a pletykák szerint az AirTag-ről és iPadekről fog szólni. Más hardverről egyelőre nem nagyon érkezett pletyka, legalábbis komolyabb, de sokak bíznak abban is, hogy az Apple bemutat egy új, erősebb M1-es processzort, iMac-et, esetleg Apple TV-t, vagy újabb generációs AirPods-ot. Én azt gondolom, kizárólag az első kettőről fog szólni az Apple esti eseménye – de ne legyen igazam!

AirTag

Több mint egy éve pletykál az összes lap az érkezéséről és mi sem bizonyítja jobban, hogy ez egy igazán elhúzódó termék, mint az, hogy az Apple már tavaly áprilisban elszólta magát az érkezéséről: Az Apple révén véletlenül kiszivárgott az AirTag és az új iPhone SE.

Az AirTag egy aprócska kis kütyü lesz, amit a Lokátor alkalmazással összepárosíthatsz és utána ráakaszthatod gyakran elhagyott cuccaidra, mint például kulcstartódra vagy hátizsákodra. Így ha esetleg nem találod ezen tárgyaid, a környékükön lévő iOS eszközök segítenek majd megtalálásukban.

A fentieken kívül az AirTag további két dolog miatt is érdekes nekünk Apple felhasználók számára. Egyrészt a modern Bluetooth technológia miatt egészen új határokat kapunk, másrészt pedig ott van az Apple U1 chipje is. Az ultraszélessávú technológia, röviden UWB (Ultra WideBand) a Bluetooth-nál pontosabb helymeghatározást tesz lehetővé. Jelenleg a Bluetooth-alapú nyomkövető eszközök a jelerősséget figyelik: ha erősebb a jel, akkor közelebb mentünk a sugárzóhoz, ha pedig gyengül, akkor távolodunk tőle. Ezt azonban sok más tényező pontatlanná teheti, és itt jön képbe az UWB, ami a jelerősség helyett a jel által megtett út idejét veszi számításba.

Az adó kiküld egy jelet, azt fogadja a vevő és visszaküld egy válasz jelet. Az adón egy irányérzékeny szenzor fogadja ezt a válasz jelet és az eltelt idő alapján kiszámítja, hogy milyen messze van a vevő és mivel az irányt is figyelte, azt is tudja, hogy merre van.

Ez azért is fontos, mert így konkrétan nyíllal jelölheti a kamera élő képén az eszköz helyét vagy az AirTag-et az Apple.

Valószínűleg nem lesz olcsó a kütyü, legalábbis a legutóbbi értesülések alapján: EverythingApplePro: 39 dollár, azaz nagyjából 17 ezer forint lesz egy AirTag.

Ha esetleg kéne egy kis segítség, hogy elképzeld, hogy működhet majd a Tárgyak fül a Lokátor alkalmazásban, már befutottak az első olyan kiegészítők, amik ott fognak “élni” az AirTag mellett: Három új terméknél érhető el a Lokátor támogatás.

iPad Pro

Ez szinte 100%, hogy érkezik. Már a meghívó designjából is következtethetünk arra, hogy az esemény központja egy rajzolással kapcsolatos kütyü lesz és ez szinte mindig az iPad Pro-t és az Apple Pencilt jelenti.

Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor jön a 12,9 colos iPad Pro mini-LED kijelzővel és év végén jön majd a kisebb modell is. Arról, hogy ez miért nagy dobás, itt értekeztünk: Mi az a mini-LED és miért lehet fontos idén az Apple-nek?

Külsőre nem várható nagy izgalom, az új iPad Pro ugyanúgy fog kinézni, mint a 2020-as modell, de belül azért bőven lesznek változások.

Egyrészt várható a Thunderbolt csatlakozó megjelenése és az Apple A14X chip is szinte borítékolható azután, hogy az iOS bétája elkotyogta ezeket: Új iMac-ekről és A14X chipről árulkodtak a legújabb béták.

További várható hardverekről ebben a cikkben írtunk már. Én azt gondolom, az iPadek egy szép frissítést fognak kapni, és érkezik iPad mini is végre, amire sokan régóta várnak. Az AirTag számomra egy különleges termék, mert végre ismét egy kiegészítő az Apple-től, amit integrálhatok az okosotthonomba.

Ti mit vártok a legjobban a mai eseménytől?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Tamaci Tamaci says:

    Régebben volt eszmecsere a bemutatók alatt a Twitteren. Szerintem jó lenne visszahozni. Jadeye?:wink:

  2. Arról van infó, hogy ezek a 3rd party cuccok mit használnak lokációra? UWB + Find my offline lenne a kánaán.

  3. Nincs :smiley: ezt várjuk. De remélem lesz.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Csak nekem tűnik úgy mintha Cook órája nagyobb lenne és vékonyabb a jelenlegieknél?

  5. Vééégre, :slightly_smiling_face: Már csomagolom is össze a régi iMac-et.

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Neked elég lesz a 24" ? Én vártam volna egy nagyobbat 30-32" -osat legalább, mert amúgy meg igen jól néz ki és belül is ott van.
    Ja ebbe nem jutott a mini led kijelzőből miért is?
    Az Air Tag ok, az iPad Pro az nagyon OK, az iMac kicsi -t csalódás.

  7. Úhh, kártyám feltöltve, rendelném az új iMac-et, de csak 30-ától lehet, illetve az a chin a gép elején… hát, picit megremegett a kezem. A fehér keret még csak-csak, de hogy alul nem tudták (nem akarták) eltüntetni a chint, az nagyon fájó. Meg az is, hogy az ezüstön kívül a többi szín elég rémes :sweat_smile: Szóval kis csalódás.
    AirTag nagyon jó, kell belőle egy csomag.

  8. Nekem az egyetlen ami fura az iMac-el kapcsolatban, hogy az új iPad Pro-ban van 16 GB RAM…az új iMac-ben, ami meg egy asztali gép, csak 8 GB…ez még nem fér a fejembe :smiley:

  9. De gondolom lehet majd CTO-ban kérni 16-tal, nem? Vagy ez 8 és annyi, kész?

  10. Avatar for gunar gunar says:

    Ja igen, bár abból biztosan lesz nagyobb RAM -os is, csak nálam asztali méret az 27"-tól kezd. Most 32" 4K samu qled monitort nézek és tök jó. Max ehhez lesz egy Mac Mini ha kell, de kivárok, mint az iPad Pro esetében is tetten tavaly és lám hoztak végre valami igazán jót ahogy látom. Kíváncsi leszek a 2020-as és a 2021-es kijelzőkre egymás mellett.

  11. Hát…már fent van az Apple oldalán az elérhető modellek listája és csak 8 GB-os van…

  12. Jelenleg nem úgy tűnik, de legyen igazad :wink: A 24" nekem is kicsi lenne, inkább csak meglepődtem, hogy ezt a 8 GB-ot még mindig nem tudták elengedni :smiley:

  13. Avatar for jaba jaba says:

    Nix M1X. Viszont iMacból lehet akár 16 GB-osat is rendelni, és 24”-osat! Ez az, merjünk kicsik lenni!

    Továbbra is az új MBPR nekem a sztár, amit nem veszek, mert kicsi a memóriája. A 32 gigás 2018-as modell szolíd turbópropellere vigasztalja megtört szívemet, lassan külön szobába költözûnk…

    ((Steve ordítana és megtizedelné az embereket))

  14. Azon nagyon meglepődnék… a MBA-t meg a Minit is lehet 16-tal kérni, furcsa lenne, ha egy asztalit 8-ra szorítanának :open_mouth:

  15. Avatar for jaba jaba says:

    Nézd jobbra fönt a kép alatt, max 16 GB. Hadd égjen az SSD…

    … apple … per … per imac-24 per specs

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Hát az iPhone-ból meg pont azt akarják állítólag kukázni jövőre. Pedig mini led kijelzővel az idén és még pár új dologgal lehetne folytatni a méretét, a 12 mini eladásokból kalkulálhatnak, csak előtte ugye kiadták az SE2-t ami elvett a 12 mini-től szvsz sok vevőt.

  17. Lekéstem, miket mutattak be?

  18. áhh, köszi, valóban jelzik, hogy max. 16 :slight_smile: legalább lehet bele kérni, 8-cal elég vicces lenne

  19. Nem néztem élőben az eseményt, majd holnap visszanézem, de egy kérdés: az új Apple TV 4K-nál a távirányítón kívül van egyéb újítás?

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Lila iphone színt, Air Tag -et, iMac-et zsebméretben, ütős iPad Pro-t és ja új Apple TV 4K -t

  21. A12 bionic-et kapott

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Régebbit nem mertek beletenni

  23. Áh köszi. Akkor annyira nem létkérdés a csere egyelőre úgy érzem. A mostani sebességével sincs problémám.

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Ez nálam a kb nesze semmi kategória

  25. De a távirányító sokkal hatékonyabbnak és felhasználóbarátabbnak néz ki a fotó alapján. :smiley:

  26. Ez igaz, de randa :smiley:

  27. Nekem tetszik. :smiley: :smiley: :smiley:

  28. Nálam ciccen amúgy a 4-es AirTag, a cikk lassan kész lesz.

  29. Meg van kikapcsoló gomb csak neked. :joy:

  30. Ugyehogy!!! :smiley: :smiley: :smiley:

  31. Nagy a valószínűsége, hogy a nagyobb kijelzővel majd az iMac Pro fog jönni.

    Más: Írod, hogy az iPad Pro frissítés nagyon OK. Hát, én nem ültem seggre, főleg a tavalyi modellel a kezemben. A való életben sok újdonság nincs. Az is bivaly erős. A Pro alkalmazások meg még mindig nem jönnek: Logic Pro X, Final Cut, stb…

  32. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nem tudom, de szerintem a mostani A12X vagy mi van benne az M1 rendszámát még csillagászati távcsővel is nehezen fogja leolvasni, de ki tudja, majd kiderül kézben a kettővel. A kijelző lehet sokkal jobb is akár, de azt is majd egymás mellett.

  33. Sőt a 2017-es iPad Pro is bivaly erős, arról is felesleges még váltani. :smiley:

  34. És az erő többletet hol használhatjuk ki végre? Ha már Pro modellekről beszélünk. Most sincs semmi, ami exkluzív csak a Pro modelleken futna el. Ráadásul a developer gépekben az M1 megjelenése előtt pontosan a 2020-as iPad Pro chip csücsült…

  35. Avatar for gunar gunar says:

    Majd meglátjuk hogy ezután mikkel rukkolnak elő ami indokolja a bivaly procit. Reméljük hogy lesz értelme a beleépítésnek.

  36. Vajon végre elég lesz a 8gb ram a több app futtatására, hogy ne frissítsen mindig amikor átváltok az appok között? :joy:
    Vagy éppen, hogy végre elbírja a safari a 4 megynyitott lapot? :smiley:

  37. Avatar for expa expa says:

    iPad Pro, M1-el akkor lenne ütős ha macos menne rajta hiszen 16GB ram-al 2T háttértárral már leváltana egy komplett számitógépet a Thunderbolt csati segítségével.

  38. 5 év és egybe fog folyni, max 10.

  39. Avatar for gunar gunar says:

    Pont ezen gondolkoztam én is, hogy miért is nem lehet akár az is rajta.

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @expa @gunar majd lesz rá jailbreak, és tuti megoldja valaki, hogy menjen rajta a macOS Big Sur.

  41. Nelem elég a 24”. Most 27”-os van de őszintén megmondva nincs szükségem ekkorára.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for vkleszken Avatar for Szifon Avatar for jaba Avatar for DonkaRichard Avatar for talamasca Avatar for Interstate Avatar for Tamaci Avatar for farkas63 Avatar for adambtoth Avatar for Jadeye Avatar for expa Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Tamaci Tamaci says:

    Régebben volt eszmecsere a bemutatók alatt a Twitteren. Szerintem jó lenne visszahozni. Jadeye?:wink:

  2. Arról van infó, hogy ezek a 3rd party cuccok mit használnak lokációra? UWB + Find my offline lenne a kánaán.

  3. Nincs :smiley: ezt várjuk. De remélem lesz.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Csak nekem tűnik úgy mintha Cook órája nagyobb lenne és vékonyabb a jelenlegieknél?

  5. Vééégre, :slightly_smiling_face: Már csomagolom is össze a régi iMac-et.

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Neked elég lesz a 24" ? Én vártam volna egy nagyobbat 30-32" -osat legalább, mert amúgy meg igen jól néz ki és belül is ott van.
    Ja ebbe nem jutott a mini led kijelzőből miért is?
    Az Air Tag ok, az iPad Pro az nagyon OK, az iMac kicsi -t csalódás.

  7. Úhh, kártyám feltöltve, rendelném az új iMac-et, de csak 30-ától lehet, illetve az a chin a gép elején… hát, picit megremegett a kezem. A fehér keret még csak-csak, de hogy alul nem tudták (nem akarták) eltüntetni a chint, az nagyon fájó. Meg az is, hogy az ezüstön kívül a többi szín elég rémes :sweat_smile: Szóval kis csalódás.
    AirTag nagyon jó, kell belőle egy csomag.

  8. Nekem az egyetlen ami fura az iMac-el kapcsolatban, hogy az új iPad Pro-ban van 16 GB RAM…az új iMac-ben, ami meg egy asztali gép, csak 8 GB…ez még nem fér a fejembe :smiley:

  9. De gondolom lehet majd CTO-ban kérni 16-tal, nem? Vagy ez 8 és annyi, kész?

  10. Avatar for gunar gunar says:

    Ja igen, bár abból biztosan lesz nagyobb RAM -os is, csak nálam asztali méret az 27"-tól kezd. Most 32" 4K samu qled monitort nézek és tök jó. Max ehhez lesz egy Mac Mini ha kell, de kivárok, mint az iPad Pro esetében is tetten tavaly és lám hoztak végre valami igazán jót ahogy látom. Kíváncsi leszek a 2020-as és a 2021-es kijelzőkre egymás mellett.

  11. Hát…már fent van az Apple oldalán az elérhető modellek listája és csak 8 GB-os van…

  12. Jelenleg nem úgy tűnik, de legyen igazad :wink: A 24" nekem is kicsi lenne, inkább csak meglepődtem, hogy ezt a 8 GB-ot még mindig nem tudták elengedni :smiley:

  13. Avatar for jaba jaba says:

    Nix M1X. Viszont iMacból lehet akár 16 GB-osat is rendelni, és 24”-osat! Ez az, merjünk kicsik lenni!

    Továbbra is az új MBPR nekem a sztár, amit nem veszek, mert kicsi a memóriája. A 32 gigás 2018-as modell szolíd turbópropellere vigasztalja megtört szívemet, lassan külön szobába költözûnk…

    ((Steve ordítana és megtizedelné az embereket))

  14. Azon nagyon meglepődnék… a MBA-t meg a Minit is lehet 16-tal kérni, furcsa lenne, ha egy asztalit 8-ra szorítanának :open_mouth:

  15. Avatar for jaba jaba says:

    Nézd jobbra fönt a kép alatt, max 16 GB. Hadd égjen az SSD…

    … apple … per … per imac-24 per specs

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Hát az iPhone-ból meg pont azt akarják állítólag kukázni jövőre. Pedig mini led kijelzővel az idén és még pár új dologgal lehetne folytatni a méretét, a 12 mini eladásokból kalkulálhatnak, csak előtte ugye kiadták az SE2-t ami elvett a 12 mini-től szvsz sok vevőt.

  17. Lekéstem, miket mutattak be?

  18. áhh, köszi, valóban jelzik, hogy max. 16 :slight_smile: legalább lehet bele kérni, 8-cal elég vicces lenne

  19. Nem néztem élőben az eseményt, majd holnap visszanézem, de egy kérdés: az új Apple TV 4K-nál a távirányítón kívül van egyéb újítás?

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Lila iphone színt, Air Tag -et, iMac-et zsebméretben, ütős iPad Pro-t és ja új Apple TV 4K -t

  21. A12 bionic-et kapott

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Régebbit nem mertek beletenni

  23. Áh köszi. Akkor annyira nem létkérdés a csere egyelőre úgy érzem. A mostani sebességével sincs problémám.

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Ez nálam a kb nesze semmi kategória

  25. De a távirányító sokkal hatékonyabbnak és felhasználóbarátabbnak néz ki a fotó alapján. :smiley:

  26. Ez igaz, de randa :smiley:

  27. Nekem tetszik. :smiley: :smiley: :smiley:

  28. Nálam ciccen amúgy a 4-es AirTag, a cikk lassan kész lesz.

  29. Meg van kikapcsoló gomb csak neked. :joy:

  30. Ugyehogy!!! :smiley: :smiley: :smiley:

  31. Nagy a valószínűsége, hogy a nagyobb kijelzővel majd az iMac Pro fog jönni.

    Más: Írod, hogy az iPad Pro frissítés nagyon OK. Hát, én nem ültem seggre, főleg a tavalyi modellel a kezemben. A való életben sok újdonság nincs. Az is bivaly erős. A Pro alkalmazások meg még mindig nem jönnek: Logic Pro X, Final Cut, stb…

  32. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nem tudom, de szerintem a mostani A12X vagy mi van benne az M1 rendszámát még csillagászati távcsővel is nehezen fogja leolvasni, de ki tudja, majd kiderül kézben a kettővel. A kijelző lehet sokkal jobb is akár, de azt is majd egymás mellett.

  33. Sőt a 2017-es iPad Pro is bivaly erős, arról is felesleges még váltani. :smiley:

  34. És az erő többletet hol használhatjuk ki végre? Ha már Pro modellekről beszélünk. Most sincs semmi, ami exkluzív csak a Pro modelleken futna el. Ráadásul a developer gépekben az M1 megjelenése előtt pontosan a 2020-as iPad Pro chip csücsült…

  35. Avatar for gunar gunar says:

    Majd meglátjuk hogy ezután mikkel rukkolnak elő ami indokolja a bivaly procit. Reméljük hogy lesz értelme a beleépítésnek.

  36. Vajon végre elég lesz a 8gb ram a több app futtatására, hogy ne frissítsen mindig amikor átváltok az appok között? :joy:
    Vagy éppen, hogy végre elbírja a safari a 4 megynyitott lapot? :smiley:

  37. Avatar for expa expa says:

    iPad Pro, M1-el akkor lenne ütős ha macos menne rajta hiszen 16GB ram-al 2T háttértárral már leváltana egy komplett számitógépet a Thunderbolt csati segítségével.

  38. 5 év és egybe fog folyni, max 10.

  39. Avatar for gunar gunar says:

    Pont ezen gondolkoztam én is, hogy miért is nem lehet akár az is rajta.

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @expa @gunar majd lesz rá jailbreak, és tuti megoldja valaki, hogy menjen rajta a macOS Big Sur.

  41. Nelem elég a 24”. Most 27”-os van de őszintén megmondva nincs szükségem ekkorára.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for vkleszken Avatar for Szifon Avatar for jaba Avatar for DonkaRichard Avatar for talamasca Avatar for Interstate Avatar for Tamaci Avatar for farkas63 Avatar for adambtoth Avatar for Jadeye Avatar for expa Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83