Elérhető az iOS 12 kilencedik, a watchOS 5, a tvOS 12 és a macOS Mojave nyolcadik béta verziója

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy héttel a hetedik, illetve hat nappal az iOS 12 nyolcadik bétájának megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12a watchOS 5, a tvOS 12 és a macOS Mojave újabb fejlesztői bétáját.

Az iOS 12 beta 9 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 5 beta 8 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 12 beta 8 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS Mojave esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió. A nyilvános bétákhoz várhatóan most is pár órával később érkezik az új verzió.

iOS 12 beta 9

Az új build verziószáma 16A5362a.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog elsősorban hibajavításokat említ.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 12-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 12 beta 9 letöltési linkek

Az iOS 12 beta 9 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 5 beta 8

Az új build verziószáma 16R5357a.

kiadási információkban az Apple elsősorban hibajavításokat említ.

A watchOS 5 a legelső generációs (Series 0) Apple Watch-ra már nem érhető el, csak a legalább Series 1-re.

tvOS 12 beta 8

Az új build verziószáma 16J5355a.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS Mojave beta 8

Az új build verziószáma 18A371a.

kiadási információkban az Apple elsősorban hibajavításokat említ.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 12 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 12 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 12-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 5-ről szólókat meg itt, a tvOS 12-ről készülteket itt, a macOS Mojave kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Hacsi says:

  Nekem nem dobja fel az OTA…

 2. Jadeye says:

  majd feldobja.

 3. Agent_H says:

  Volt már valaha Beta9 valamelyik iOS-ből?

 4. 11-ből is volt. Aszem 12 volt abból az utolsó…

 5. Hacsi says:

  Nekem továbbra se ajánlja fel OTA-n a frissítést.

 6. Jadeye says:

  fejlesztői vagy nyilvános bétát használsz? mert ez egyelőre csak a fejlesztői.

 7. Sziasztok! Eloszor szeretnek beta profilt(nyilvanosat) kiprobalni! Vegignyalaztam a leirasokat, csinaltam biztonsagi mentest, a mentes mappajat kimasoltam Windowson egy masik helyre is, ugymond archivalas keppen. Letoltottem a gepre az IPSW fajlt is abban az esetben, ha vissza kellene raknom az elozo verziot. Egy valami viszont nem tiszta. Azt ertem,ha az utolso beta buildje megegyezik a hivatalos verzioval akkor mar nem fog megjelenni beta profil alatt megint, ha nem akkor megjelenik es lehet telepiteni. Nos ha en nem szeretnem a vegleges verzio utan megkapni a kovetkezo betakat es torlom a beta profilt, ugye nem vesznek el az adataim, illetve a legfrissebb hivatalos verziokrol kapni fogom az OTA frissiteseket? Eloszor csinalok ilyet IOS-en, valahol el kell kezdeni. :slight_smile:
  Koszi

 8. Hacsi says:

  Fejlesztői

 9. Hacsi says:

  Raadásul közben elkezdte a watchOS telepítésének az előkészítését…

 10. Természetesen ha a béta profilt letörlöd, minden megmaradt a telefonon, illetve nem fog több béta sem érkezni a készülékre!

 11. Koszonom a valaszt.

 12. Criton says:

  Nyilvanosnal meg csak a béta 7 elérhető úgy tudom.

 13. mohilla says:

  Sziasztok!

  Nektek sem megy az Ikea okos izzó TRÅDFRI app ? IOS 12 IPeden air 2 összeomlik miután elinditom. Többször probáltam, újratelepítetem de sajnos nem javul. Nekem ez az egyetlen app ami nem megy
  egy de jó lenne…

 14. Hacsi says:

  Újra kellett rakni a Profilt …

 15. Nekem a watchOS- nem dobja fel frissítésnek. Pedig jólenne mert az animált óralapok nem működnek csaka mickey

 16. 5.0 (16R5349a) Ez van most. Nektek mennek az animált számlapok?

 17. Jadeye says:

  nem működnek. ismert hiba, a béta changelogjában is benne van, amit a fejlesztői központba belépve el is olvashatsz. egyelőre nem oldották meg.

 18. gunar says:

  Hát ha lepke annyit tesz hogy nyitogatja a szárnyait és a meduza úszik, akkor nálam teszik a dolgukat rendesen gondolom, mert eddig sosem használtam egyiket sem.

 19. Sziasztok!
  Public beta mikor várható?

 20. alali says:

  Tegnap óta elérhető a public 7

 21. CarPlay Waze megy vele már?

 22. ef-dani says:

  Amíg a Google nem csinálja meg, addig nem fog. Az Apple csak a lehetőséget adta meg, a megvalósítás a fejlesztő dolga.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!