fbpx Skip to content

Az Apple a WWDC-n tett ígéretéhez híven ma elérhetővé tette az iOS 11 első nyilvános béta verzióját.

Most az időközben felmerült kérdések alapján röviden összefoglalnánk, mit érdemes tudni a béta telepítéséről, illetve hogy hogyan lehet adott esetben visszatenni a korábbi, hivatalos iOS-verziót, ha esetleg nem lennénk elégedettek a bétával.

Mik az újdonságok?

Az iOS 11 előzetes verziójának újdonságait az iOS 11 beta fejlesztői verziókról szóló, korábbi cikkeinkben találod:

Az iOS 11 nyilvános béta verziója esetén a build szám 15A5304j, ami megegyezik az iOS 11 Developer beta 2 Update 1 buildjével.

Telepítés

Először is készítsünk a kiválasztott készülék adatairól egy biztonsági mentést az iTunes használatával, majd azt archiváljuk, hogy később az aktuális verziónál magasabb béta telepítése után készülő újabb mentések azt ne tudják felülírni, és így adott esetben vissza tudjuk tenni a hivatalos verziót az így archivált adataink visszaállításával.

A következő lépés, hogy nyissuk meg a frissíteni kívánt készüléken Safariban a beta.apple.com címet, lépjünk be az Apple ID-nkkal, majd töltsük le a készülékünkre a béta profilt. (Ha már fent lenne a készülékünkön az iOS 10.3.3 bétája, akkor előbb le kell törölnünk az ahhoz tartozó béta profilt.)

Ezután az iOS kéri, hogy indítsuk újra a készüléket, ezt tegyük meg, majd lépjünk vissza a Szoftverfrissítés menüpontba, ahol már telepíthetjük is az iOS 11 béta verzióját.

Erről részletesen: Gyakori kérdések: hogyan telepíthető egy készülékre az iOS nyilvános bétája?

Az iOS 10.3.2 visszaállítása

Ha bármi olyan problémát tapasztalunk az iOS 11 béta használata során, ami miatt úgy döntenénk, hogy inkább visszatennénk a hivatalos verziót, ami jelen esetben az iOS 10.3.2, akkor a készüléket helyreállítási (recovery) módba kell tennünk, majd megvárni, amíg az iTunes letölti hozzá a 10.3.2-t.

A visszaállítás csak számítógéppel, iTunes segítségével végezhető el, számítógép nélkül nem.

A 10.3.2 visszaállítása után pedig ki fogjuk tudni választani azt a biztonsági mentést, amit még a béta telepítése előtt készítettünk. Az iOS 11-ről készített mentés nem állítható vissza iOS 10-re, függetlenül attól, hogy az adott mentés az iTunes vagy az iCloud segítségével készült.

Erről részletesen: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a fejlesztői béta esetén ez nem ment ilyen egyszerűen, ott ugyanis a jelek szerint nem lehet csak úgy visszatenni a hivatalos, jelenleg 10.3.2-es verziót. Ez jelenleg azzal hidalható át, hogy először a 10.3.3 beta 4-et kell visszatenni iTunes-ban helyreállítási (recovery) vagy DFU módban, majd onnan lehet visszatenni a 10.3.2-es verziót. Elképzelhető, hogy az egyes készülékekre szintén ma megjelent iOS 11 Developer beta 2 Update 1 ezt a visszaállítási gondot is orvosolja, de ezt nem tudtuk kipróbálni.

Kompatibilitás

Az iOS 11 csak az alábbi, 64-bites processzorral rendelkező készülékeket támogatja, tehát az iPhone 5, az 5c és az iPad 4 már nem kapja meg ezt a frissítést:

Fontos tudnivalók

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

55 Comments

  1. Sziasztok! Meg tudnátok nekem mondani, hogy különbözik-e a build a fejlesztői beta 2-höz képest? Köszi előre is!

  2. @Kovács Gergő: egyelőre passz.

    Az iOS 11 nyilvános béta verziója esetén a build szám egyelőre nem ismert.

  3. @Jadeye

    Ja, értem, köszönöm!

  4. Nálam egyenlőre még semmi i6 …

  5. @SzimiPeti: követted a cikk utasításait, és feltelepítetted a nyilvános béta profilt a készülékedre az Apple beta oldaláról?

  6. @Jadeye: már fent van a béta profil, mert a 10.3.3 óta tesztelő vagyok!

  7. @SzimiPeti: csakhogy az iOS 11-hez másik béta profil van.

  8. Milyen profil kell hozzá?

  9. @Jadeye: ezt nem tudtam, minden évben új van a főverziónál? Akkor a mostanit töröljem?

  10. @pinternorbert8282: pontosan le van írva, hogy honnan tudod letölteni az iOS 11 nyilvános bétájához a megfelelő profilt.

    @SzimiPeti: töröld le, és tedd fel az újat a cikkben leírt módon.

  11. @Jadeye: rendben, köszi a segítséget ????

  12. Ez sajnos a public betanal is így van: “Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a fejlesztői béta esetén ez nem ment ilyen egyszerűen, ott ugyanis a jelek szerint nem lehet csak úgy visszatenni a hivatalos, jelenleg 10.3.2-es verziót. Ez jelenleg azzal hidalható át, hogy először a 10.3.3 beta 4-et kell visszatenni iTunes-ban helyreállítási (recovery) vagy DFU módban, majd onnan lehet visszatenni a 10.3.2-es verziót. ” (jó bugos még a public beta, úgyhogy raktam is vissza a 10.3.2-t)

  13. Hali!
    Vissza szeretném állítani a készülékem, de valahogy recovery módból sehogy sem engedi. Próbáltam ipsw-vel, frissítéssel, mindenhogy, de mindig azt írja ki hogy hiba lépett fel. Valaki? :/ sos

  14. @ddani888:
    Szia!
    DFU módban?
    A 11 beta 2-nél is volt gond a visszaállással.
    11 beta2- ből DFU módban 10.3.3 beta 4. Majd innen szintén DFU módban 10.3.2

  15. Ha még mindig kérdés: 15A5304j

  16. Sziasztok!
    Nekem nagyon fontos lenne az egér támogatás, máskülönben nem tudom használni az iPad-em. Már évek óta jailbreakelt iOS 8.1.2-em van, hogy egérrel tudjam használni, de lassan már semilyen alkalmazás nem fut rajt, mert csak az újabb rendszereket támogatják, egy iOS 10-es (vagy 11-es) untethered jailbreak-re pedig egyenlőre úgy tűnik hiába várok.
    Nem lehet valahogy jelezni az Apple-nek, hogy a végleges iOS 11-be tegyenek egér támogatást (és nem csak a Magic Mouse-hoz)?

  17. @ddani888
    Szia!
    Nekem gond nélkül felment a 10.3.2. 11b2-ről recovery-vel.Nem trükköztem semmit.Próbálld meg így:1.cloud-ban iPhone keresés kikapcs 2. béta profil törlés 3.újraíndit 4.teló kikapcs 5.recovery
    6.iTunes-ban visszaàllítás,szépen leszedte a 10.3.2-öt,és gond nélkül felrakta még csak annyi,hogy ha kilép recovery-böl simán vissza kell tenni,èn így csináltam i5s-en.
    Remélem tudtam segíteni.

  18. @NextMusician: Bár valóban sokszor hasznos lenne az egér támogatás, szinte biztos nem lesz benne akárhányan kérik. Ez nem illene bele az iPadről (vagy iPhoneról) kialakított felhasználási módba. Az apple ilyenekhez körömszakadtáig ragaszkodik sajnos.

  19. Azt megfejtette már valaki, hogy a Split View iOS 11 alatt hogyan jön elő?

  20. Hello!
    Watch-hoz is leszedtem a béta profilt de mindig csak a 3.2.2-t mutatja iPhone-on! Valaki esetleg járt így?

  21. @n4nom4n: a watchOS-hez ugye a watchOS profilt töltötted le a fejlesztői központból? (mert ugye a watchOS-ből csak fejlesztői béta van.)

  22. n4nom4n: biztos fel akarod tenni? nincs visszaut es ahogy olvastam nagyon sokat fogyaszt a beta, reggeltol estere leszivja az egeszet.

  23. valaki tud segíteni? betettem dfu módba, restore és visszadobott dfu módba. Már 3x megcsináltam legfrisebb itunes-al

  24. @kchris: 38mm-es, legelső generációs órám van. nem merül le reggelről estére, de másnap délelőtt már érdemes töltőre tenni. ettől függetlenül aki nem fejlesztői szempontból teszi fel, annak nem igazán érdemes, mert nyilván béta, annak minden hátulütőjével.

    @T.Mark: ha végigolvastad a cikket, akkor láthattad, hogy van egy külön bekezdés erről. ott akkor azt a módszert kell követni, ami a fejlesztői béta esetén is volt.

  25. Az újdonság, hogy kimondja magyarul a hívó fél nevét? Nem rémlik, hogy eddig tudta volna, de most igen. Beállítások/telefon

  26. Érdekesség: 1.A OTA telepítéskor nem szedte le a 32bites saját appokat, de nem is indulnak el, helyette figyelmezteto üzenet jön. 2. A gyári appokat viszont letorolte és reggelig vártam, semmi, majd elinditottam kézi letöltéssel és most oké. Még az email, üzenetek, időjárás is.

  27. “Az újdonság, hogy kimondja magyarul a hívó fél nevét? Nem rémlik, hogy eddig tudta volna, de most igen. Beállítások/telefon”

    Ezt én nem találom sehol.

  28. @Jadeye akkor megvan a gond, azt hittem ez is publikus! Köszi

  29. Sziasztok! Mindent a leírtak alapján csináltam és azt írja az iTunes, hogy visszaállította de még is recovery-ben marad.Public beta iOS 11 lett feltéve. Segítségeteket megköszönöm

  30. @Balogh Ádám: ha végigolvastad a cikket, akkor láthattad, hogy van egy külön bekezdés erről. ha úgy nem sikerült, akkor azt a módszert kell követni, ami a fejlesztői béta esetén is volt.

  31. @mravi Beállítások/Telefon/Hívások bejelentése… elég béna fordítás, gondolom Caller Announcement vagy ilyesmi

  32. Köszönöm szépen megpróbálom!

  33. @Jadeye: Sikerült! Köszönettel!????????

  34. A 10.3.1 en is van hivások bejentése kihangositó és füles esetén. Ugyan ott ahol te irtad.

  35. Nekem az auto kihangosítón mondja

  36. viszaállitásnál nekem recovery loop… ötlet? tégla lett a 6s-em

  37. Sziasztok. Csak szólok ha valaki fel teszi a telefonra a béta profilt, és esetleg az órára is, de a telefonon mégsem jön be neki a dolog nincs gond mert ugye vissza lehet állítani, de az órán nem, én ma küldöm vissza oda ahol vettem mert csak központilag tudják az OS 4- et visszaállítani 3-as verzióra, tehát érdemes meggondolni, házilag a watch nem megy.

  38. @datoya: ha végigolvastad a cikket, akkor láthattad, hogy van egy külön bekezdés erről. ha úgy nem sikerült, akkor azt a módszert kell követni, ami a fejlesztői béta esetén is volt.

    @Ákos: igen, de ez azóta így van, amióta van rá béta. ezért van csak fejlesztői béta belőle, és ezért nincs nyilvános.

  39. Sziasztok!
    Nyilvanos betat felraktam air2-re. Meg ugy tetszik is.
    Viszont nem lehet tolteni azota. 2 toltot is kiprobaltam, egyikkel sem megy. Egyikhez kiirja hogy elofordulhat hogy ez a kiegeszito nem tamogatott.
    Otlet?

  40. @datoya: Én is így jártam, de a fiúk segítettek! Recoveryben ragadt a 6s. Töltsd le (ha nincs meg) a 10.3.3 beta 4-et tallózd be az iTunesba aztán visszaállítás. Utána azonnal bekapcsol. Aktiváld, majd tedd be ismét recovery módba és tallózd be neki a 10.3.2-t. Nekem így lett jó.

  41. A Split viewben teljesen eltűnt az a funkció, hogy lehúzva a panelt, lehet pörgetni a listát a korábban Split viewben levő appokkal?

  42. @raveman1: eredeti a kábel? vagy MFi-tanúsított? ha nem, akkor két opciód van. az egyik értelemszerűen az eredeti kábel használata. a másik az iOS 10.3.2 visszarakása (nyilván ezt is eredeti kábellel).

  43. @geras: Nem ez már az IOS10-ben is volt

  44. @gunar: Sajna együtt szól a csengőhanggal és így csinálnom kellett egy olyant ami az elején mig bemond addig nincs hang, ergo kb 2-3 mp után kezdi el a csengőhangot.
    Igaz így meg nem figyeltem rá ezért a végső megoldásom az lett: kezd egy sípolással utána csend és hallani a név bemondást majd jön a csengőhang.
    Volt még régen erre cydias tweak, ami szépen kikopott az IOS-ek váltásaival és a végén már nem lehetett használni. (CallTel)

  45. Az Assistive Touch átlátszósága eddig is állítható volt? Esetleg ez tényleg új?

  46. iOS 11 et letoltottem (nyilvanos beta). A fenyero gyenge.

  47. Sziasztok!
    Fejlesztői béta profil van a telefonon, azza tettem fel az ios11-et amint lehetett, azóta semmi frissítés nem jött. Gondoltam felrakom a nyilvános béta profilt a fejlesztői helyett, de azzal sincs semmi. Ez miért van, tudja valaki? A verziószám így még mindig a 15A5304i

  48. @Jadeye: sajnos 3 kabelbol 0 az eredmeny. En meg ilyet nem lattam az biztos. Vissza kellett szogelni a 10.3.2- t itunessal. Megint tolt minden kabel. Erdekesseg, nem?

  49. Ha valakit erdekel a toltes hibaja: eloszor a lightninget dugjuk be , majd utana az usb veget. Maris tolt.
    Utananeztem, redditen komoly topic alakult ki az esetrol.

  50. Nem az iOS 11 téma, de hátha valaki tud segíteni.Miért van az, hogy a bejövő hívásoknál bizonyos személyeknél fullképernyős a kontakt-hoz beállított fotó, valakinél pedig a jobb sarokban kis körben mutatja. Köszönettel.

  51. Sziasztok! Valaki tapasztalt olyat, hogy amikor 40-50% közé merül kikapcsol,és csak resettel lehet újra indítani? Ios 10-nél nem volt ilyen gondom,ezèrt gondolom (remélem) nem hardveres…???? Jeleztem apple felé a feedback app segítségével.. i6

  52. Mi van akkor ha az iTunes nem akar biztonsági mentést csinálni? Se hibaüzenet, se semmi. Szimplán szürkék a Biztonsági metés és alatta lévő gombok…


Add a Comment