fbpx Skip to content

Az Apple kiadta az iOS 6.1.3-t, ami elsősorban a korábban már jelzett, lezárt képernyő átugrását lehetővé tévő hibát javítja, valamint japán felhasználók számára frissül a térkép.

iOS_6.1.3_01 iOS_6.1.3_02

Ezen felül más hibát nem javít, a japánok számára hasznos térképfrissítéssel meg itthon nem sokat érünk. Ezek alapján mindenki mérlegeljen, mennyiben fontos számára ez a frissítés, de aki jailbreakel, az NE frissítsen!

Telenor APN-ek

Ahogyan a korábbi frissítéseknél már valamiért megszokott lett, a 6.1.3-as frissítés Telenor esetén ismét kitörli a manuálisan megadott mobilnet, az MMS és a tethering beállításait. Ezek a következőek:

Mobil adatok (Cellular Data)
APN: online
minden más üres

MMS
APN: mms
user és password üresen marad
MMSC: http://mmsc.telenor.hu/
MMS proxy: 84.225.255.1:8080
Üzenetméret: 307200

Személyes hozzáférési pont (Internet Tethering)
APN: online
minden más üres

Jailbreak

Aki jailbreakel, vagy jailbreakelni akar, az NE frissítsen, mert a 6.1.3-ban az Apple javította a jailbreaket lehetővé tévő hibák egy részét, így nem lehet tudni, hogy mikor lesz rá jailbreak, már ha lesz egyáltalán. (Az iPhone 4 és 3GS esetén a szokásos eszközökkel (semi-)tethered jailbreak érhető el, annak minden hátrányával együtt.)

Ugyanígy érdemes odafigyelni, hogy miket telepítgetünk a Cydiából, mert ha véletlen összeomlik tőle a készülék rendszere, és restore lesz szükséges, akkor az iTunes már nem sokáig fogja engedni a 6.1.2-t feltenni.

Az OTA frissítéstől nem kell tartanunk, mert az jailbreakelt rendszeren nem működik, ráadásul ha már jailbreakeltünk az evasi0n legalább 1.2-es változatával, vagy frissítettük a korábbi verziós jailbreaket a Cydiából, úgy az OTA frissítés letiltásra is került. Automatikusan egy készülék sem frissül, az iTunes-ban több opcióra rá kell nyomni, hogy elinduljon a folyamat.

SHSH

Ha valaki eddig még nem tette volna meg, a 6.1.2-es SHSH-t mindenképp érdemes lementeni a TinyUmbrella segítségével, még akkor is, ha szóba sem kerül a jailbreak, hiszen ártani nem árt, viszont bármikor hasznos lehet később. Jelenleg ugyan nem lehet felhasználni őket, de ártani nem árt, ha megvan. A 6.1.2 aláírási ablaka maximum pár órán belül bezáródik, így aki most nem menti le, annak később már nem lesz rá lehetősége.

Ezzel kapcsolatban még MuscleNerd írt egy tweetet még korábban, akkor még a 6.1.2 kapcsán, ez a helyzet azóta sem változott, mert a 6.1.3 esetén most ugyanúgy nem lehet visszatenni a 6.1.2-t, így ezt újból megerősítette ő is:

Megjelent az iOS 6.1.3. Aki jailbreakel, az óvakodjon tőle! Még mentett SHSH mellett sem lehetséges visszatenni a jailbreakelhető 6.1.2-t (kivétel iPhone 4 vagy iPod Touch 4G esetén).

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a downgrade-kérdés megoldódik-e a későbbiekben.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Olvasd el a hozzászólásokat is

124 Comments

  1. épp most akarom újratenni az Ipad-et és letölti a 6.1.2-t erre mire rámegyek a visszaállításra már a 6.1.3-at akarja telepíteni remélem még engedi a 6.1.2-t mert jb végett kéne…

  2. @daved14: ha betallózod, akkor *elvileg* még felteheti a 6.1.2-t, de csak addig, amíg a 6.1.2 aláírási ablaka nyitva van, ami bármelyik percben bezáródhat.

  3. @Jadeye: épp most megy a szoftver kibontás után ellenőrzött már restartolt az ipad szóval még szerintem menni fog ! még épp időben! 😀

  4. @daved14: ha elindult a folyamat, akkor már tuti jó. ha már nem írná alá az Apple, akkor a folyamat elején 3194-es hibát kellett volna kapnod. ez most ki volt centizve. 😉

  5. Nekem telenor amugy is kilovi hetente egyszer az apn beallitasokat. Agybaj….

  6. @dnp: ez érdekes, nekem sosem generált ilyen hibát…

  7. Hát ez remek, ma akartam restore-olni a telóm, mert néhány alkalmazásnál gyengélkedik, erre már frissíteni akar. Most nem fogok. A 6.1.2-nél is pont így jártam, de arra aztán jött ki JB. Mondjuk szerencsére az SHSH-m meg van a 6.1.2-höz, így a Tiny Umbrella a segítségemre tud lenni. Még sose használtam a TA-t restore-ra. Van valami buktató, amire feltétlenül oda kell figyelni?

  8. @dnp: azt nem a Telenor lövi ki, hanem az iOS-ben egy bug törli. tényleg hetente törlődnek? mert nekem egy clean install, majd a 6.1.1 óta nem jellemző, de korábban többször előfordult, nyitottam is róla hibajegyet az Apple-nél, de mivel teljesen véletlenszerűen fordul elő, így nem tudom nekik loggolni.

    @nickjames: ha iPhone 4-nél újabb a készüléked, akkor SHSH-val sem lehet feltenni a 6.1.2-t, ráadásul magával a TU-val nem fog menni a restore, a redsn0w-val kell, SHSH-t betallózva.

  9. Ha holnap visszaviszek egy i5-öt gariba t-mobilehoz mekkora az esély arra hogy még 6.1.2-vel kapom vissza?

  10. Most, hogy bezáródik a JB ablak, még mindig nem vagyok meggyőzve, hogy frissítenem kell 5.1.1-ről 6.x-re az iPad 2-esen. Egyszerűen nem látom benne a pozitívumokat, csak a negatívumokat. Google térkép, youtube app ugrik, nem lehet nyúlkálni az appok minden könyvtárába iFunBox-szal, inkompatibilis lehet régebbi tweakekkel, appokkal, cserébe kapok gagyin kinéző UI-t, és nem kell beírnom a jelszót az AppStore-ban, meg nem dob ki a SB-ra appok telepítésénél, hurrá (FB integráció, panoráma fényképezés nem tud lázba hozni, sorry). Csak ezek miatt nem éri meg frissíteni, szerintem. Viszont vannak olyan appok, amelyek készítői úgy gondolják, hogy legyen mindig a legújabb OS a készülékeden, különben nem kapsz frissítést (bár ezek most mintha eltűntek volna, mert nem találom őket a Store-ban).

  11. @dnp: nekem nem… nincs agybaj 🙂 🙂 🙂

  12. @Jadeye: 2 hetente tuti. No JB, fuggetlen apple.hu-s telcsi. Csak azt latom, hogy egyszercsak nem jonnek levelek, se semmi. 🙁 Meg egy eszrevetel, az masnal is elofordul, hogy free wifiket lat a telefon, elvileg fel is csatlakozik rajuk, de nem hasznalja oket? Egy ki/be kapcs utan siman mukodik minden, de elsore nem mindig. Zavaro neha. Multkor mekiben is inkabb 3Grol olvasgattam, mert nem volt kedvem kikapcsolni emiatt a telcsit.

  13. Köszi Jadeye!

    A készülék 4S… Azt hittem, csak a downgrade nem lehetséges, és a TU-val menni fog a 6.1.2 – 6.1.2 “frissítő” restore. Na mind1, annyira nem gond, de azt bánom, hogy tegnap “ellustáztam” a dolgot.

  14. @lavjaman: attól függ, mikor kapod meg a cserekészüléket. ha van nekik épp raktáron, akkor azon értelemszerűen nem 6.1.3 lesz. ha meg kell várni, hogy az Apple kiküldje nekik, akkor elképzelhető, hogy az már 6.1.3-al jön. nem lehet tudni.

    @dnp: aham. ha biztosan jelentkezik 2 hetente, akkor mindenképp jó lenne erről értekeznünk. kérlek, kísérd figyelemmel, és dobj egy emailt a [email protected]-ra, amint megint törlődik, pontosan feljegyezve az időpontot, hogy előre lehessen jelezni, várhatóan mikor jelentkezik majd újra.

    @nickjames: a re-restore az elvileg működhet, de arról bővebben itt: http://szifon.com/2012/10/17/frissult-a-redsn0w-tethered-ios-6-jailbreak-cydiaval-es-re-restore/

  15. @Jadeye: Tegnap del fele volt egy idopont 🙂

  16. @dnp: ok, köszi, ha most a 6.1.3 esetén is újra jelentkezik, akkor mindenképp szólj.

  17. @dnp: Én nem használnék free wifiket a telefonomról. Ugyanis amikor hálózatot talál a rendszer, bőszen elkezd minden háttéralkalmazás kommunikálni rajta (levelezés, szoftverfrissítések, notification-ök), és amennyiben ezek nem titkosított (pl. SSL) csatornán folynak, úgy bárki lehallgathatja amit kommunikálsz, és megszerezheti a jelszavaidat, személyes adataidat (igaz ez a sima HTTP alapú böngészésre is). A WEP kulcsos wifikkel ugyanez a helyzet, csak 1.5 másodperccel több ideig tart az adatcsomagok dekódolása (a TKIP-t használó WPA 1/2 szintén könnyedén feltörhető, mivel WEP az alapja).

  18. A kibaszott AUTOMATA FÉNYERŐT még mindig nem javították ki (i4S)! A tököm tele van már velük, egy ilyen kis szart nem lehet kijavítani! Bezzeg a japán térkép az kell….

  19. aki még nem frissített 6.1.2-re, vagy nem mentett 6.1.2-es SHSH-t, az már nem is fog tudni többet, mert a jelek szerint az Apple már nem írja alá a 6.1.2-t. (kiegészítés: ha iPhone 4S *előtti* a készülék, arról a redsn0w fetch opciója képes partial SHSH-t menteni, de más esetben nem!)

    @rgbx: az általad említett szolgáltatások többsége épp, hogy SSL-t használva kommunikál, no persze vannak kivételek. de egyébiránt az óvatosságban tökéletesen igazad van. 😉

    @frenky: persze. mert ez a frissítés nem erről szólt, hanem elsősorban a lezárt képernyő esetén meglévő hibát javították. az magasabb prioritású, mint a fényerőszabályozás hibája, akármennyire is bosszantó ez. a térkép hibája meg a japánoknak volt égetően fontos, nem nekünk.

  20. @Jadeye: Ez nem teljesen igaz.Redsnowwal még letudod szedni a partial shsh-t.Kérdés csak hogy redsn0w hol áll ezügyben letudja e kapni 6.x.x shsh-t.Mert ha jól tudom még limerain exploitot futtat.
    fy:Nekem nem szedi le a tinyumbrella shsh-kat.Van két 3GS családba és semmi soha nem szedte le aktuálisat.Míg redsn0w-al sikerült több/kevesebb sikerrel.
    Igaz ez csak a készüléken levőt szedi le.

  21. @W3ber: ha nem frissítettél még 6.1.2-re, semmiféle partial SHSH-t nem tudsz leszedni. ráadásul a fetch nem működik A5 processzoros (iPhone 4S) és újabb készülékek esetén. tehát ez csak azok számára megoldás, akiknek A4-es (iPhone 4) vagy régebbi készülékük van, és azon jelenleg is a 6.1.2 van fent. ha 6.1.2 van fent, és jailbreakelted még mikor az Apple aláírta a 6.1.2-t, akkor nagy valószínűség szerint a Cydia egyébként is mentette a 6.1.2-es SHSH-t. akik jellemzően nem mentettek soha SHSH-t, azoknak többnyire iPhone 4S vagy újabb készülékük van. mivel akkor esetleg félreérthető volt, amit írtam fentebb, ezért kapott egy kiegészítést.

  22. Automata fényerő megint nem megy? Akkor szarok a frissítésre, a japcsi térkép meg annyira hiányzik mint egy falat kenyér ,)

  23. @meglepi39: ahogy fentebb írtam: “persze. mert ez a frissítés nem erről szólt, hanem elsősorban a lezárt képernyő esetén meglévő hibát javították. az magasabb prioritású, mint a fényerőszabályozás hibája, akármennyire is bosszantó ez. a térkép hibája meg a japánoknak volt égetően fontos, nem nekünk.”

    sehol nem volt szó arról, hogy az automata fényerőszabályozást fogja javítani. ha javítják, akkor azt biztosan külön kiemelik, de most sajnos nem történt így.

  24. @Jadeye: honnan tudom, hogy partial vagy rendes SHSH-m van? a partial amit össze kellene stitchelni a firmware-rel és úgy felrakni? természetesen pont tegnap akartam volna újrarakni a 6.1.2-t iphone 5-ön, de szerintem ez így most felejtős lesz, hiába van SHSH-m. Redsn0w nem enged sem stitchelni sem restoreolni, hiába próbálkozom. DFU módban még nem próbáltam, de nem hinném, hogy az bármin is változtatna.

  25. Nekem ez a frissítés szét ba…ta a az iPhonet és az iPedet is. Nem enged bejelentkezni az apple ID el nem tudok letölteni az App store ból az iTunes Match nem megy!!!!!

    Nem tudom mi a gáz de ma kb 2 órát beszéltem az Apple-vel. Ha előre állítom az órát és vissza 1 nappal előre akkor engedi az iTunes Match-et és vissza tudom tölteni az alkalmazásokat az iCloud ból.

    Ha valakinek van iTunes Match-e jelezze már, hogy neki van-e ilyen problémája.

    Agybajt kapok!!!!!

  26. @onderon: iPhone 4S-től kezdve nem lehet stitchelni. redsn0w-val restore-olni minden esetben DFU-ban érdemes, de iPhone 5 esetén sosem próbáltam.

  27. Üdv Mindenkinek!

    Próbálta valaki, hogy 6.1.2-ét aláírja még az Apple? Legutóbb 5nap után is működött… Este fel kell tennem egy 4s-re…

  28. @Jadeye: azt írja nem tud restorolni mert DFU-ban van a telefon recovery helyett. Redsn0wban Extras-Even More-Restore. Recovery-ben meg azt írja, hogy nem tud restorolni mert “Unable to fetch the required APTicket from Apple”, amit nem értek miért onnan próbálja, amikor elvileg itt van a gépen meg feltöltöttem Cydiába is. Verify-nál azt írja a gépen lévő SHSH-ra, hogy Verified for ECID xxxxxxxxx, APTicket presented and valid. Itt tartok, végülis nem életbevágóan fontos, csak nem ártana egy restore.

  29. @Maggio: már nagyjából este 11 óta nem írja alá elvileg.

    @onderon: na de a restore előtt ki kell választani, hogy local vagy remote SHSH. ha ott a local SHSH-t választod ki, akkor mit csinál?

  30. @Jadeye: Értem, De próbáltátok? Tuti?

  31. @Jadeye: no ez az, hogy nem tudom kiválasztani előtte, mindkettő gomb szürke.

  32. @Maggio: nem próbáltuk, mert nincs rá szükségünk, de szinte biztos, hogy már nem írja alá.
    https://twitter.com/notcom/status/314141802309484545
    https://twitter.com/ih8sn0w/status/314058989614809088

    @onderon: soha nem volt szükségem arra, hogy 4S vagy újabb készüléken próbáljam. de mivel a redsn0w sosem támogatta az iPhone 5-öt, így valószínűleg ez lesz a baj. a re-restore-ról itt írtunk bővebben: http://szifon.com/2012/10/17/frissult-a-redsn0w-tethered-ios-6-jailbreak-cydiaval-es-re-restore/

  33. @Jadeye: ok kösz! a cikket átfutottam már, picit régi, így nem sok info van benne i5-ről. persze lehet azért, mert nincs is mi benne legyen i5-ről, ha nem is támogatja 🙂 üdv!

  34. @Jadeye: Ok, értem. Azért kellett volna mert a feleségem telefonján (4s) 5.1.1 van Gevey simmel van függetlenítve. Ma jött meg az új sim ami függetleníti a 6.1.2-őt. Lehet, hogy az 1.3-mat is törni fogja, de a hibátlan működéshez kell a jailbreak. Nincsen szerencsém… 🙁

  35. iPhone 4 készüléket még lehet 6.1.2-re frissíteni (nem volt még fent 6.1.3, shsh megvan)?
    Próbáltam snowbreeze-zel custom ipsw-t létrehozni, fel is rakja az itunes, de utána nem indul újra a készülék, marad dfu-ban.

  36. Anno írtam az Apple supportnak, hogy milyen hibák vannak a jelenlegi szoftveren, ehhez képest olyan javítások vannak amik csak egy részét oldják meg.. Régen azért nem volt hasonló update ….

  37. A legstabilabb és hiba mentes az IOS 4.3.x volt azóta mindig van valami nyüg.

  38. Legalább is nekem.
    De hogy egy ilyen apró hibát nem tudnak javítani mint az auto fényerő az kicsit bosszantó és nevetséges!

  39. Sziasztok.
    Valaki tudna nekem segíteni, hogy kb mire várható bármilyen sim unlock lehetőség egy 3gs-re amin 6.1.3 van?
    átcsesztek a boltban, azt mondták, hogy gyárilag független a telefon, erre én nagyképűen lefrissítettem ma erre kéri a helyes simet…
    valaki tud segíteni?
    Előre is köszi

  40. ja és nekiálltam keresgéli egy kicsit a neten. Találtam egy szuper kis oldalt, csak 24 €-ba került egy progi, amire az volt NAGY betúkkel írva, hogy mától jailbreakeli és függetleníti a 6.1.3-at!!!
    na ez persze hazugság!
    Kidobott pénz!
    Közli velem a progi hogy nem támogatott ios.
    a progi az EVASION.
    jól átcsesztek!

  41. @devil_sasa: Nem hiszem, hogy lesz még valaha új szoftveres függetlenítés, új bb verzióra valaha. Egyedül az iPad bb felrakása, majd annak dg-elése oldaná meg a dolgot, de ehez Redsn0w kell, a Redsn0w meg nincs frissítve 6.1.3-hoz, így ez is kilőve. A gyári függetlenítést kell erőltetni.

  42. valami ötlet esetleg? milyen más progi javasolt még a redsnow-n kívül?
    valami megoldás csak van!?!? lécci!!! 🙂

  43. @hSn0wQ
    azért köszi a gyors választ!!!!!!

  44. @devil_sasa: Nincs mas lehetoseg jelenleg a gyari fuggetlenitesen kivul. Akarki akarmit mond, max meg a felhivatalos fuggetlenites van, de az nem valoszinu, hogy megy majd magyar szolgaltatos telonal.

  45. @HSn0wQ ír telefonrol van szó! Úgy esetleg???

  46. @HSn0wQ: ír telefonrol van szó! Úgy esetleg???

  47. @hSn0wQ: az iPad baseband felrakásához majd downgrade-eléséhez legkevésbé sem érdekes, hogy milyen iOS-verzió van a készüléken. egyedül a készülék sorozatszáma számít, mert ha az xx135 vagy újabb, akkor az iPad baseband sem megoldás.

    @devil_sasa: külön cikk van arról, hogy melyek a fejlesztők hivatalos oldalai, és melyek a hivatalos szoftverek, és hogy azok miket támogatnak, valamint hogy a jailbreak és a szoftveres függetlenítés *minden esetben* ingyenes. ahol fizetni kell az egyébként ingyenes szoftverekért, az *minden esetben* átverés.

    mi a készüléked sorozatszámának 3.-4.-5. számjegye?

  48. Üdv,
    Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy ha vennék egy bontatlan i5 öt, akkor valamilyen úton módon azt lehetne jb-zni 6.1.2 vel? Nem tudom, hogy milyen szoftverrel jönnek ki alapból, csak annyit tudok, hogy bontatlan, igy gyári van rajta. jelenleg 4S em van, és csak ahhoz vannak shsh-k, gondolom azzal nem sokra megyek, azok is csak iSHSHit segítségével, amiket az emailra küldött el nekem a program.

  49. @Jadeye: 852
    köszi a tippet. soha többet nem veszek semmilyen szar progit!

  50. @Jadeye: illetve bocsi. szerintem nem jó a sorozatszám, mivel nem gyári a hátlap és a sim tartó is cserésnek túnik…
    az iTunes pedig miután nincs olyan simem amivel aktiválni tudom, még csak szóba sem áll velem!
    tehát hogyan tudom meg a pontos sorozatszámot?
    kérlek!

  51. @Jadeye: Ezzel nem mondasz újat, de ha a redsn0w nem támogatja a 6.1.3-at akkor kár is belekezdeni az egészbe….főleg amennyire stabil egyébként is a redsn0w…

  52. @devil_sasa: Keress fel: maggio.mail_kukac_gmail.com szerintem tudok segíteni.

  53. @devil_sasa: ha tudnád aktiválni, akkor a Beállítások, Általános, Infó alatt kiírja. így viszont dugd rá TinyUmbrellára, az megmondja: http://szifon.com/2011/01/26/mi-az-az-shsh-es-hogyan-mukodik-a-tinyumbrella/

    @hSn0wQ: tökmindegy, hogy támogatja-e a 6.1.3-at, mert minden esetben a 6.0-t kell neki betallózni, és azzal tethered módon jailbreakelhető. a 6.1.3-at semmi nem támogatja jelenleg, és csak azok az eszközök mókolhatóak meg a 6.0-t betallózva, és nem javasolt módon kutyult rendszert készítve, amelyeken megy a limera1n exploit, tehát csak iPhone 4 és korábbiak. ergo a 3GS-én ez egy opció lehet, de ha van SHSH korábbi verzióhoz, akkor meg még iOS downgrade is simán opció lehet.

  54. @Jadeye: Jaja, de épp ez az, hogy nem támogatott és méghozzá nem véletlenül. iOS-szel még lehet így szórakozni, de a bb-t…hát azt nem kockáztatnám. Persze ettől még csináljátok nyugodtan, én nem javaslom.

    Amúgy feleslegesen töröd magad itt azzal, hogy kilóméteres szövegeket írsz nekem ezekről. Elolvasom az általam fontosnak tartott cikkeket, és én is túl vagyok egy pár baseband b*szogatós, ultrasn0w-s, kezdetben sz*pásokkal teli függetlenítésen, ne törd magad! 😉

  55. Hmmmm, ezek szerint nem volt túl sikeres a dolog …. 🙂

  56. @hSn0wQ: továbbra sem értem. a basebandnek tök lényegtelen, hogy milyen IPSW-t betallózva teszed fel az iPad basebandet, és milyet tallózol be a downgrade-hez. feleslegesen gyártasz belőle problémát. a lényeg, hogy elcseszte a készüléket, és működőképessé kell tenni. arra meg jelen esetben nincs más mód. persze az is lehet, hogy a sorozatszám miatt az iPad baseband eleve nem megoldás, de ezt ugye nem tudjuk, mert a sorozatszám nem derült ki.

    “feleslegesen töröd magad itt azzal, hogy kilóméteres szövegeket írsz nekem ezekről”
    a pontatlan információid kijavítása legkevésbé sem felesleges. de rendben, nekem aztán mindegy.

    nem tudom, milyen sz*pásokkal teli függetlenítéssel vacakolhattál, ha minden szükséges adat megvan egy készülékről, az alapján teljesen egyértelműek a lehetőségek, hogy hogyan lehet megcsinálni. vacakolás általában akkor van, ha nem pontosak az információid, vagy ha ettől függetlenül megpróbálsz trükközni, hátha bejön, de az végül nem sikerül.

  57. Ahhoz képest, hogy a lockscreen hozzáféréses hiba már 2,5 éve ismert volt (link), elég nagy sietséggel javították ki. A japán térképalkamazás frissítését meg ki tudták adni új iOS nélkül is (link2). Most mondja valaki, hogy nem csak a jailbreak bezárása volt az indok a 6.1.3-ra.
    http://www.neowin.net/news/iphone-bug-discovered-bypass-any-lock-screen
    http://news.softpedia.com/news/Apple-Updates-Maps-Software-Without-iOS-6-1-3-Japan-336323.shtml

  58. @rgbx: a 4.1-ben jelzett hibát közben már javították, tehát nem volt meg azóta folyamatosan. meg most kissé más formában tért vissza az iOS 6-ban.

    a térkép részt én sem teljesen értem, hiszen a szelvényeket az Apple szervereiről tölti le, ha azokon módosítanak, az iOS frissítése nem szükséges. de nyilván volt egy csomó olyan része a dolognak, ami nem a térképszelvények adatait érinti csak.

  59. @Jadeye: Igazad van, a 4.1-ben valóban másik hiba volt, csak ugyanazt eredményezte.

    A japán térképnél a hangos navigációval is volt valami gond (rosszul mondta az utcák neveit), de nem tudom, hogy azok az adatok honnan jönnek.

  60. @Jadeye: Nyugodtság van Csikánó én nem gyártok itt semmiféle problémát és, ha ez a javaslatod hát legyen ez a javaslatod, nekem mindegy. Én csak azér’ nem kockáztatnám mer’ a Redsn0w jelenlegi verziója tele van hibával, ráadásul alapból instabil (bárhogy is fut a gépeden…), most meg raádásul még nem is támogatja a 6.1.3-at, én hagynám a f*szba. Ennyi. Nem érdekelnek az elméletek, hogy ezért, meg azért van ennyire mélyen ez a zseniális szoftver amellyet mily hősies fejlesztők készítettek, mer’ nem érdekel, én csak azt írom amit látok.

    A függetlenítéssel nekem valóban nem volt sohase gondom, mert mindig szerencsém volt, max a készülékek lassúsága kergetett mindig az őrületbe (mert iphone 3g-n a cydia rohadt lassú és azt nekem többször is meg kell nyitni a sok respring közben, hogy teljes legyen minden szempontból a történet).

  61. ennyire *van mélyen

  62. @hSn0wQ: ha legalább a sorozatszám kiderülne, akkor azt is tudnánk, érdemes-e ezen egyáltalán gondolkozni, mert ha ugye már nem megy rá az iPad baseband, akkor amúgy is így járt.

  63. @Jadeye: 05.16.08 a baseband és a serial pedig: 012- amit kertel Jadeye…
    Ez így segített valamit?

  64. @devil_sasa: a kérdésem annyi még, hogy nem lehet valahogy visszavarázsolni neki egy akármilyen ios-t???
    nem vagyok abszolut otthon a témában csak kérdezem…???

  65. @devil_sasa: ha a sorozatszáma xx012, akkor ott a frissített baseband visszaállítható a függetleníthető verzióra. a visszaállítható iOS-verzió meg a mentett SHSH-k függvénye, amiben a TinyUmbrella fog tudni segíteni. nézd meg, mihez van SHSH, és utána tudunk továbblépni.

  66. @Jadeye: kellett volna valamit mentenem mielőtt frissítettem? Mert sajnos ezt nem tettem meg…

  67. @Jadeye: kellett volna valamit mentenem mielött frissitettem? Mert sajnos ezt nem tettem meg.

  68. @devil_sasa: szia.Talaltam mentett shsh-t5.0.1 legutolso mentettel!!!!! Hogyan tudom azt visszavarázsolni???

  69. Sziasztok,
    Újbootos 3GS downgradelve 05.13.04-re, 6.1.2-n jailbreakelve, probléma, hogy hosszabb beszélgetés közben időnként újrabootol.. őrjítő.
    Szinte semmi nincs feltéve a Cydiából, csak amit a sn0wbreeze hacker opciója defaultból feltett. Mi okozhatja a galibát?
    Jut eszembe nincs fenn az ultrasn0w sem, mert T függő és T-s kártyával használom most, lehet az segítene?

  70. @Jadeye: ha nyomok egy reset all content and settings-t a telefonon az mennyiben kevesebb (már ha az egyáltalán) mint egy restore?

  71. @Jadeye: szia. Tehát van mentett SHSH-m! Mi a kövi lépés?

  72. @devil_sasa: Ezt olvasd el:
    szifon.com/2012/03/13/stitch-a-redsn0w-ban-ios5-os-firmware-alairasa-shsh-val/
    Vagy még ott van a Redsn0w restore opciója.

  73. Sziasztok,

    ha most a 6.1.2vel jailbreakelve van a telefon, frissithetem 6.1.3-ra? Mukodni fog a frissités ill. a telefon? vagy elotte buherálni kell valamit?
    (nem baj hogy nem lesz ezután jailbreakelve, nekem nem jott be.)

    koszi

  74. Amúgy én csak azt nem értem hogy mi lett a DevTeam-mel már vagy fél éve 1 frissített redsn0w-t sem adtak ki mi lett velük? O_O

  75. @deadrabbit: húzd újra, és ne állíts vissza semmit backupból. ha az újrahúzás nem oldja meg, akkor meg kell vizsgálni, mert látatlanban nem lehet kitalálni, mi lehet.

    @onderon: a restore teljesen újraírja az egész memóriát: újra particionálja a háttértárat, létrehozza a rendszer és a felhasználói partíciókat. a menüpont használata csak a titkosítási kulcsot törli, magát az adatokat és a rendszert nem írja felül, így bár az adatok nem elérhetőek, fizikailag nem nyúl hozzájuk.

    @devil_sasa: akkor használd a redsn0w restore funkcióját, és tallózd be neki az 5.0.1-et, ha ahhoz van SHSH.

    @joker555: semmit nem kell buherálni, de ajánlatosabb a restore, ami után nem állítasz vissza backupból semmit. ha simán frissíted iTunes segítségével, természetesen az is működik, de jailbreakelt rendszert frissíteni, pláne nem jailbreakeltre, nem igazán javasolt, mert okozhat problémákat. nem kézenfekvő, és nem minden esetben lesz probléma, de jelentősen megnő ennek az esélye.

    @Patrik: a dev-team egy része most az evasi0n-ön dolgozott.

  76. Sziasztok!
    A hozzászólásokat olvasva jól sejtem, hogy már nem tudok frissíteni 6.1.2-re? iPad 4 6.1 van jelenleg JB nélkül. Semmiképp sem megkerülhető az apple hitelesítés a restore során?

  77. @julien: iPad 4 esetén semmiképp.

  78. @Jadeye:
    Köszi, de teljesen újra lett húzva és semmilyen backupot nem használtam. Most feltettem az ultrasnow-t biztos ami biztos. Egyébként csinálta 4.1 alatt is ezért is húztam rá a 6.1.2-t -szóval lehet valami hw felől indul a galiba, pedig szint zsír új a telefon, mert évekig nemigen volt használva. Senkinek nem volt még ilyen?

  79. @deadrabbit: na de ha az eredeti szolgáltatójával használod, akkor totál felesleges az ultrasn0w. javítani meg biztosan nem fog rajta.

  80. A mai nap feltettem ezt a frissítést. Bár ne tettem volna!.
    A teló (vodás 4s) azóta nem csinál semmit, csak kijelzi hogy csatlakozzak az itunes-ra, ott pedig a következő üzenetet kapom: “az itunes egy helyreállítási módban lévő iphone készüléket észlelt…”.
    Úgy tudom a visszaállítás során minden adat törlődik. Van valamilyen módszer ennek elkerülésére, vagy az adatok visszanyerésére a restore után?
    Anyone, help plz!

  81. @szathy: mivel alapértelmezett kell legyen, hogy rendszeresen készítesz mentést a készüléken lévő adataidról, így abból vissza kell tudd állítani, legyen az iTunes vagy iCloud backup. ha nincs mentésed, az szívás.

    kicsit több részlet kellene arról, hogy hogyan került ilyen állapotba a készülék:
    – OTA frissítetted, menüből?
    – vagy iTunes használatával?
    – most pontosan mi van a kijelzőn?

  82. Hello. Menüből frissítettem, ahogyan eddig is. Máskor nem volt vele gondom, talán az okozhatta most a problémát hogy kevés volt a hely a készüléken…
    Újraindítás után (illetve azóta bekapcsolásnál), az iTunes logo látszik, alatta az usb kábellel. Magyarul arra kér hogy csatlakozzak az ITunesra.
    (Itt a 4. pontban látható: http://support.apple.com/kb/ht1808)
    Sajnos eddig mindig manuálisan mentettem csak a fotóimat illetve egyéb adataimat, most had ne részletezzem miért.
    Igen, tudom hogy ez most szívás, azért is kérdeztem, hogy lehet e tenni valamit. Létezik-e valami megoldás? Akár szervizre elküldeni vagy bármi?
    Egyáltalán az apple ID-nak megmaradnak a beállításai?

  83. @szathy: ha menüből frissítetted, az a 6.1.3-at tette fel. esetleg megpróbálhatod a TinyUmbrella exit recovery (vagy fix recovery, ha az exit nem kattintható) opcióját, de ez *csak tipp*, nem próbáltam 6.1.3 és iPhone 4S esetén ilyet, így könnyen lehet, hogy semmi eredménye nem lesz! ha sikerül, akkor a készülék betölt majd, és akkor *azonnal* készíts egy backupot az iTunes segítségével például.

    ha nem jár sikerrel a dolog, és sajnos hajlok arra, hogy ez a valószínűbb, akkor nem igazán lesz megoldás, főleg mert nem lehet tudni, miért is hullott recovery-be. az OTA frissítésnél az adataid rajta vannak a készüléken, így azok megmaradtak, viszont mivel recovery-ben csak restore lehetséges, az törli az adatokat.

    próbáld meg az exit recovery-t, aztán kiderül.

  84. @Jadeye: OK. Nekilátok aztán majd kiderül. Addig is köszi a tippet.

  85. @Jadeye: Sikerült. 100000000 köszi a segítségért. Nem is tudtam hogy ez a TinyUmbrella ilyen egyszerű és hatásos. (Nem vagy érintett a Jailbreakelésben, bár erősen gondolkodom ezek után.)
    Már csak azt nem értem hogy az apple ezt a lehetőséget miért nem ajánlja fel.
    Tudatlanabb felhasználók -mint én 🙂 – más esetekben azt csinálnak amit akarnak…? Mind1.
    Még egyszer köszi.

  86. @szathy: örülök, hogy segített! 🙂

    akkor most azt javaslom, hogy azonnal készíts róla iTunes-ban egy backupot. aztán ha gondolod, nyomj rá egy rendes restore-t is, ha elkészült a backup, csak hogy biztosan helyrerántsa a rendszert, majd a végén állítsd vissza a backupból az adataidat.

  87. @Jadeye: OK, meglesz.

  88. Hali, az lenne a kérdésem ,hogy adott egy Iphone 4 gsm készülék,5.1.1 IOS van rajta,AT&T szolgáltatós az USA -ból kaptam,04.12.05 BB van rajta,redsn0w -al ki jailbreakeltem,viszont ha jól tudom nem támogatja ezt a BB -t az ultrasn0w ,és nem megy a függetlenítés:(Van esetleg akármilyen módja ,hogy elfogadja a telenoros kártyám?

  89. sziasztok

    valaki meg tudná mondani, h h tudok 5.1.1-ről 6.1.2-re frissíteni? megpróbáltam a Shift restoret és betenni a 6.1.2-es softwaret, de valami hibaüzenettel elutasított. (iPhone 4 és 4s-re akarom ezt megcsinálni, mindkettő jailbreakelve van már)

    előre is köszi!

  90. @nagybobi14: 3194-es ismeretlen hibát ír

  91. @nagybobi14: a legfrissebb hivatalos verziónál korábbi szoftver az iPhone 3GS és az iOS 3.0 megjelenése óta csak úgy nem lehetséges az SHSH miatt: http://szifon.com/2011/01/26/mi-az-az-shsh-es-hogyan-mukodik-a-tinyumbrella/
    http://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/

    ha tehát nincs mentett SHSH-d, akkor semmiképp sem megy.

    iPhone 4-re ha van SHSH-d, akkor redsn0w restore funkciója segít, az iPhone 4S-re viszont semmi esetben sem fog menni.

  92. @Jadeye: Köszönöm!

  93. Köszönöm a választ 🙂

  94. Valaki help lécci! muszály voltam frissiteni 6.1.3ra mert meghalt a telóm és nem engedte hogy a biztonsági mentést visszategyem rá. Hogyan tudom visszatenni rá a 6.1.2-őt? Ha az SHSH nincsen lementve akkor sehogysem tudom visszatenni rá?

  95. fel lehet még tenni 5.1.1es ipad2re a 6.1.2-t? ha igen hogy tudom?

  96. @gabee369: sehogy nem lehet. csak a 6.1.3-at.

  97. 🙁 köszönöm 🙂

  98. Sziasztok! i4s-t szeretnénk jailbreak-elni,amin 6.1.3 fut :/ de eddig nem jàrtunk sikerrel 🙁 Egyàltalàn van rà lehetöség vagy ne szenvedjünk tovàbb? Ha nincs rà JB,akkor hogyan tudnànk downgrade-ni 6.1.2 re?

  99. @TomIpad: a 6.1.3 nem jailbreakelhető iPhone 4S esetén jelenleg. korábbi iOS verzió sem rakható vissza.

  100. @Jadeye: ajjajj :/ az hiba :/ Ugyanis unlock miatt kellett volna a JB,mert a mobil külföldi szolgàltatos és igy elég magas dijjakért beszélek :/ Mindenestre köszönöm a vàlaszodat! (:

  101. @Jadeye: Köszönöm a hasznos informàciokat! Kérhetnék töled egy email cimet? Lenne egy két kérdésem a függetlenitéssel kapcsolatban!

  102. @TomIpad: tedd fel nyugodtan a függetlenítésről szóló cikknél.

  103. Mit csináljak, ha 5.0.1-es iosom van, és felakarom frissíteni 6-osra, de nem tudom, mert az itunes errorozik: itunes error 3194 ( eddig 6.1.2-vel próbáltam, mert láttam, hogy ahoz van már jailbreak, de 6.1.3-hoz még nincs). Hogyan tudnám frissíteni 6-ra az iost, hogy jailbreakelni is lehessen (lehetőleg untethered)?

  104. @Prod93: hali,én tudok rá megoldást:)/ha érdekel még,független lesz/emailem ja9195kukacgmail.com

  105. @Jadeye: oksa:)

  106. Hali!6.1.3 ra van már jailbreak?

  107. @Zsoltii4: no jó, de mégis milyen készülékre? mert iPhone 4S-től kezdve 6.1.3-ra nincs, iPhone 4 és 3GS-re meg csak tethered.

  108. Hello vettem egy ipad 2 t amin 6.1.3 van, sehogy nem lehet jb-elni?

  109. És a facetime ot igy átlehet valahogy álitabi csak 3g-re?

  110. @hebyy7: mármint hogy ne menjen, ha EDGE van, csak 3G-n vagy Wi-Fi-n? arra nincs mód.

  111. Sziasztok!
    Iphone 3Gs-en jelenleg, 5.1.1 van. Szeretném frissíteni a jailbreak mindenképpen fontos. Milyen lehetőségeim vannak?
    Köszönöm a válaszokat előre is.

  112. @gelmil: mihez van SHSH-d?

  113. @Jadeye: Sajnos nincs semmihez

  114. @gelmil: akkor az 5.1.1-et lemented a redsn0w fetch opciójával (kivéve persze ha anno az 5.1.1 OTA frissítéssel került rá), és azt akkor fel fogod tudni tenni. vagy 6.1.3, és tethered jailbreak. más lehetőséged nincs.

  115. Sziasztok,
    Vettem karira anyumnak egy iPad 3-at és 6.1.2 fut rajta. Jailbreak-el kaptam.
    Rajta is van a cydia, adtam is neki pár source-t és fel is telepítettem rá jópár dolgot (pl: AppSync 6) ahhoz, hogy a programokat tudjak feltenni rá a muternak.
    De valamiért nem engedi se iTunes-on keresztül se iPad-en keresztül, hogy feltelepitsek bármi olyat ami “fizetős”.
    Talákozott már valaki ezzel a problémával? Mert én napok óta nem tudok rájönni miért csinálja ezt.
    Köszi előre is a választ…

  116. Sziasztok! Olyan gondom lenne iPhone 4-en, hogy 6.1.3 JB óta nem megy rajta a mobilinternet. T szerint aktív továbbra is, viszont a telefon nem csatlakozik csak wifin. Már csinálta hálózat beállítás visszaállítást is. Nem tudtok segíteni mi lehet a gond? Sajna mivel már 6.1.3-al vettem, így a tinyumbrella nem ment shsh-t, nem tudok tiszta telepítést csinálni. Köszi és üdv!

  117. Ami kimaradt, hogy untethered van rajta posisxpwn programmal.


Add a Comment