Megjelent az 5.0.1-hez az untethered jailbreak – frissítés #4!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Frissítés #4: redsn0w 0.9.10b5 és frissített Corona

A jailbreak után továbbra is elképzelhetőek problémák az iBooks-ban, elsősorban az iBookStore-ból letöltött, DRM-védett tartalmak kezelése kapcsán. Az iBooks DRM-kezelése direkt úgy van megírva, hogy érzékelje, ha a készülék jailbreakelt, és így a tartalmak egy része hibásan jelenhet meg. @planetbeing ennek “örömére” elkészített egy javítást “crazeles” néven, ami áthidalja mindezt, hasonló módon, ahogyan még a 4.x idején @comex megoldotta azt a “hunnypot” csomaggal.

Ezt tartalmazza a frissített Corona csomag, és az új redsn0w is. Ha már jailbreakelt a készüléked, lefuttathatod rajta az új verziót, de vedd ki a pipát a Cydia telepítése elől!

Letöltés:

Frissítés #3: iBooks fix

Ahogyan a Corona csomag, úgy a redsn0w is frissült, hogy javítsa az elsősorban az iBooks kapcsán tapasztalható sandboxing hibát, ami miatt az konfigurációs hibára hivatkozva nem volt hajlandó rendesen működni.

Az új verziót ismét gond nélkül lefuttathatjuk a korábbi verzióval jailbreakelt készüléken, mindössze mindenképp vegyük ki a pipát az “Install Cydia” elől! Ha ilyenkor a készülék és az iOS verziójának automatikus felismerése esetleg hibával leáll, akkor válasszuk ki a készülékünknek megfelelő firmware fájlját az Extras / Select IPSW alatt.

De ugyanígy telepíthetjük az adott rendszerre a Corona csomagot is Cydiából, amelyik kényelmesebb. A Corona letöltéséhez Wi-Fi kapcsolat ajánlott annak mérete miatt.

Letöltés:

Frissítés #2: MobileSubstrate hibák javítása, Telenor fix

A redsn0w legújabb, b3-mas verziója azt a hibát javítja, ami akkor jelentkezett, ha a redsn0w-t egy korábbi jailbreaken újra lefuttattuk. Ebben az esetben a MobileSubstrate-ot használó alkalmazások nem működtek mindaddig, míg magát a MobileSubstrate-ot újra nem telepítettük.

Az új verziót lefuttathatjuk a korábban jailbreakelt készüléken, mindössze mindenképp vegyük ki a pipát az “Install Cydia” elől! Ha ilyenkor a készülék és az iOS verziójának automatikus felismerése esetleg hibával leáll, akkor válasszuk ki a készülékünknek megfelelő firmware fájlját az Extras / Select IPSW alatt.

Letöltés:

A másik fontos dolog, hogy a Telenor fixet már legutóbb frissítettük, pontosabban a hozzá tartozó CommCenter patchet, így a telenoros fixnek gond nélkül kell működnie, bár ezzel az új jailbreakkel még nem teszteltük.

Frissítés #1: launchctl hiba javítva

A frissített, b2-es verzióban egy, a launchctl-hoz kapcsolódó hibát javított @planetbeing, ahogyan azt már @saurik megírta Twitteren itt és itt. Természetesen most is lefuttatható újból a jailbreak a korábbi verzióval feltört rendszeren (akár Pwnagetool-os custom firmware-en is!), mindössze az “Install Cydia” opciója elől vedd ki a pipát mindenképp. Hasonlóképp fontos, hogy a redsn0w használata előtt tényleg kapcsold ki teljesen a készüléket.

Letöltés:

***

Korábban már volt szó arról, hogy pod2g átadja a felfedezett hibát az iPhone Dev Team-nek és a Chronic Dev Team-nek, hogy ő utána minden idejét az A5-ös processzorral szerelt készülékek (iPhone 4S, iPad 2) jailbreakjére tudja fordítani. Ennek köszönhetően a két fejlesztőcsapat két különböző megoldással a mai nap elérhetővé tette az untetheredet:

pod2g
A4 5.0.1. untether released. Blog post: http://t.co/Hj71bSPP
2011.12.27. 12:02

A Chronic Dev egy Cydiás csomagot készített belőle, míg az iPhone Dev Team frissítette a redsn0w és a Pwnagetool szoftvereket, amelyek így már képesek untethered módon jailbreakelni az 5.0.1-et.

Untethered jailbreak gyakorlatilag a 4.3.4 megjelenése óta nem volt, csak a régi iBoot-os iPhone 3GS-ekre. Más készülékek esetén csak az úgynevezett tethered jailbreak volt. Ez azt jelenti, hogy jailbreak után a készülék csak számítógép segítségével tölt be a legtöbb esetben. Ez most megváltozott, és a legújabb generációs készülékek kivételével elérhetővé vált az untethered.

Mivel működik?

Az 5.0.1 untethered jailbreak csak az alábbi készülékeket támogatja, mást nem:

 • iPhone 3GS
 • iPhone 4 (GSM és CDMA is)
 • iPad 1
 • iPod Touch 3. és 4. generáció

Teendők

Ha tehát jailbreakelnénk a készülékünket, a következőkre kell odafigyelnünk:

Ha jelenleg nem 5.0.1 van a készüléken, akkor azt frissítsük 5.0.1-re, ugyanakkor ha függetlenítenünk is kell, akkor ezt a frissítést mindenképp basebandet nem frissítő custom firmware segítségével tegyük meg, amit például a redsn0w tud nekünk megcsinálni. Ha nem így teszünk, akkor a készülék basebandje frissül, és az legtöbb esetben nem függetleníthető szoftveresen.

 • Tipp: Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek
 • Figyelem! Jailbreakelt készülékek menüből, készüléken történő, úgynevezett OTA (over-the-air) frissítése nem lehetséges, felesleges próbálkozni!

Ha már most is 5.0.1 van a készüléken tethered jailbreakkel, abban az esetben két lehetőségünk van: vagy lefuttatjuk rajta a legújabb redsn0w-t, kiszedve a pipát az “install Cydia” opció elől; vagy feltesszük a “corona” nevű Cydiás csomagot, amit a Chronic Dev készített. Teljesen mindegy, melyiket választjuk, mindkettőben ugyanaz van.

Ha korábban úgy jailbreakeltük az 5.0.1-et, hogy még az 5.0-t tallóztuk be, úgy egy kevert rendszerünk van, ami vegyíti az 5.0 és az 5.0.1 egyes fájljait. Ebben az esetben az adataink mentése után egy restore javasolt az 5.0.1-re (persze a basebandet nem frissítve, ha függetlenítünk is!).

Összefoglalva

Ha NEM kell függetlenítened, akkor frissíthetsz bátran 5.0.1-re, és használd a redsn0w legfrissebb verzióját a jailbreakhez.

Ha függetlenítened kell, használj custom 5.0.1-es firmware-t, mert az nem frissíti a basebandet, és nem is foglalkozik azzal sem, ha netán iPad-es van fent. Ebben például a redsn0w lehet a segítségedre, de az ezzel készített custom nem jailbreakelt, mindössze csak a basebandet nem frissíti, tehát a jailbreaket még le kell utána futtatni rajta.

Ha függetlenítened kell, de a fentieket nem érted pontosan, akkor inkább bízd egy tapasztaltabb ismerősre a dolgot, másképp könnyen elbukhatod a függetlenítés lehetőségét!

Jelenleg nem szükséges az 5.0.1 felrakásához az SHSH, hiszen az a hivatalosan elérhető legfrissebb firmware, így azt az Apple épp aláírja! Viszont mindenképpen mentsd le a legújabb TinyUmbrellával az SHSH-t az 5.0.1-hez, máskülönben később, ha kijön például az 5.0.2 vagy újabb, akkor utána nem fogod tudni visszatenni többet az 5.0.1-et, kizárólag csak az 5.0.2-t (vagy ami épp aktuálisan a legfrissebb hivatalosan elérhető firmware). Erről itt írtunk bővebben: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Carrier- és logófixek: a T-mobile és Vodafone logófixeknek elvileg működniük kell probléma nélkül, de a Telenor carrier fix hivatalosan NEM az 5.0.1-hez való, így azt NE tedd fel! A Telenor carrier fixet a CommCenter patch miatt ismét frissíteni kell az 5.0.1-es CommCenterhez. Ha a jelenlegi, 5.0-ra készült Telenor fixet felrakod 5.0.1-re, akkor a rendszer nem tölt be, és restore lesz szükséges! A Telenor fix esetén már korábban frissítettük a CommCenter patchet, így annak is működnie kell!

Letöltés

A jelenlegi letöltési linkek az alábbiak, de ha nem működnének, akkor az iPhone Dev Team oldalán található cikkben vannak az aktuálisak, amiknek mindenképp működniük kell:

Figyelem! Tegnap óta frissült a redsn0w, részletek és letöltési link a cikk elejénél a frissítésben!

Az is elképzelhető, hogy az óriási érdeklődés miatt többször, vagy később kell próbálkozni.

(Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Valahol le van írva pontról pontra mit kell csinálni jb-nél? Még életemben nem jb-tem a telefonomat és most meg szeretném csinálni ezzel. Köszönöm a segítséget!

 2. @ToMi88: egy kétkattintásos dologról ugye nem gondolod komolyan, hogy lépésről-lépésre való leírás kell? illetve: “ha a fentieket nem érted pontosan, akkor inkább bízd egy tapasztaltabb ismerősre a dolgot”

 3. Nekem remekül végigfutott a JB az iPhone 4-emen (iMac-el). Cydia települt, már z Install0us is! Az egyetlen para, hogy a Safari ikonja fehér lett, de működik az is!

 4. nekem olyan kérdésem lenne hogy jelenleg az iphone 4-men 5.0 vanf ent tethered JB vel, és mivel itt az uj redsn0w a frissitést letudhatom ugy hogy itunes ba simán frissitek 5.0.1-re és utána ráküldöm a resn0wt? vagy csak ugy lehet hogy restore, fw kiválaszt és feltesz, mert ezzel annyi a bajom hogy akkor mindent fel kell tennem ujra, az meg egy évezred lenne!
  várom a választ!

  P4

 5. Mounting rootfs as read-only…
  ERROR
  AppleBCMWLANCore::handleOKitBusyWatchdogTimeout(): Error, no successful firmware download after 6000 ms!! Giving up…

 6. :@Jadeye:
  Jadeye most komolyan, ne legyél már ilyen.

  @ToMi88: A jailbreakelés igenis ijesztő dolog, és jó, ha van egy leírás. ToMi88: Igazából sok minden nem kell hozzá, töltsd le a redsn0w-t, frissítsd a telefonod 5.0.1-re.

  1. Futtasd a redsn0w-t

  2. [a legújabb redsn0w már támogatja az 5.0.1-et, így nem kell betallózni semmit! -szerk.]

  3. Dugd be a telefonod ha még nem volt, iTunes exit, és kapcsold ki a készüléket.

  4. Aztán katt a next-re. Itt a képernyőn lévő utasításokat kövesd, semmi baj, ha elsőre nem sikerül, csak kezdd újra a “Jailbreak” gombtól.

  5. Lényegében itt tartsd lenyomva a Sleep/Wake gombot 5sec-ig,
  aztán anélkül, hogy ezt elengednéd tartsd lenyomva a Home-gombot is, 10sec-ig,
  aztán engedd el csak a sleep/wake gombot, és tartsd a home-ot további 30sec-ig.

  6. Eztán a dolgok nagy része a telefonodon megy végbe. Bármi gáz van, szólj.

 7. Eddig úgy tudtam, hogy a downgrade lehetőség iOS 5-ön belül még SHSH mentés esetében se volt megoldható. Az összefoglaló 2. fele viszont ezt cáfolja. Már van rá mód akkor?

  Eőre is Köszi!

 8. @Alma fater: indítsd újra a készüléket, akkor meg kell javuljon az ikonja is. vagy csak egy respring is elég kéne legyen.

  @pentium4: jailbreakes rendszer frissítése nem javasolt, sokkal inkább csak a restore.

  @dadamm: shift+restore windows esetén teszi lehetővé, hogy restore-hoz betallózd a firmware-t, alt+restore meg mac esetén. de mindkettő restore.

  amire te gondolsz, az shift+update esetleg, de jailbreakelt készülék frissítése nem javasolt. illetve az iOS5 amúgy is restore-t fog csinálni még akkor is, ha az update-et választod, csak utána automatikusan visszatesz mindent egy speciális backupból, amit az update elindításakor készít.

  @k-bence: ez max gevey használatával függetleníthető, így ha azzal függetlenítesz, akkor mindenképp meg kell tartanod ezt a verziót, újabbal ugyanis már nem megy a gevey.

  @KaHUN: két kattintás, minden mást leír a redsn0w lépésről-lépésre. akinek ehhez leírás kell, a tapasztalat alapján sajnos jobb, ha nem áll neki saját maga.

  @royjones: kizárólag a legújabb umbrella esetén van APTicket-es SHSH, amit meg így már csak az 5.0.1-hez lehet lekérni.

 9. @Jadeye: A cikkhez kapcsolódóan: a telenor fix -ben már jó pár hete frissítve lett a CommCenter patch 5.0.1-hez. A kérdésem még mindig az hogy hacktivál-e a redsnow.

 10. Hali! Engem az érdekelne, hogy volt egy olyan cikketek amit imádtam, a manuális mentésről. Mindig így mentettem le a dolgaim. Ez a módszer működik még iOS 5-nél? Előre is köszi a választ!

 11. Winterboard telepítés után magától, további intézkedés NÉLKÜL helyrejött a Safari ikon. Köszönöm szépen a tippet, Jadeye! És hála Pod2G-nek is!

 12. @Jadeye: Nincs eredeti kártyám, nem is tudok beszerezni, eddig snowbreeze-el csináltam hacktivált cfw-t (5.0.1), utána sam, és hibátlanul megy a push. Facetime és iMessage is aktiválva van. Szóval hacktivál vagy sem? Az tudom hogy régebben ha egy aktiválatlan telefonra engedted rá akkor megcsinálta. Kérdés hogy ez a dolog még aktuális-e?

 13. Sziasztok.!
  Teljesen kezdő vagyok ebbwen a témában.
  a telom iPhone 4 8GB. van rajta pár fizetős app is.
  full eredeti a telefon nem lett soha belenyulva.
  hogy kezdjem el? Várom a választ itt, vagy email ben : davesummer95@gmail.com
  Előre is köszönöm mindenkinek!

 14. iPad 2 Untethered JB-ről tudni valamit ? Nem olvasom a híreket, de a cikk és komment nem taglalja, ezért megkérdezném a naprakész kollégákat, iPad 2 kapcsán tudni-e valami hírt, azt is érdemes addig frissíteni 5.0-ról 5.0.1-re, vagy inkább várjak még ?

 15. @KaHUN: Köszönöm a segítséget, de mire elolvastam megcsináltam magamtól is. Azt hittem más is kell hozzá, de igy oké. Viszont a beállítások és zene ikon eltünt.

 16. @mada: Most komolyan, elolvastad te a cikket? “Ha jelenleg nem 5.0.1 van a készüléken, akkor azt frissítsük 5.0.1-re, ugyanakkor ha függetlenítenünk is kell, akkor ezt a frissítést mindenképp basebandet nem frissítő custom firmware segítségével tegyük meg,”

 17. @ToniSlow, @somatyi: elvileg hacktivál, de nem próbáltam 5.0.1 esetén, mert mindig volt hozzá való kártya.

  @flashbackh: a cikk taglalja: ez a jailbreak nem jó rá. és ahogyan eddig is, most is igaz: készülő jailbreak esetén nincs kiadási dátum. majd lesz, ha elkészül.

  @Hende: igen.

  @mada: le van írva a cikkben, tedd meg, hogy elolvasod!

 18. @Jadeye:
  köszi a választ, még annyi, hogy akkor ha redsnow segítségével megcsinálom a custom firmwaret, akkor 5.0.1 alatt is menni fog a függetlenítés gevey simmel? (04.10.01 modem firmware)

 19. Sziasztok! i4-em van 5.01 tethered JB-vel. Feltettem a Corona tweaket, untethered lett a vas, csak a az iBooks progi nem akar működni. Találkoztatok ezzel a problémával? Esetleg megoldás?

 20. @Jadeye:

  Köszönöm a választ, a lényeget értem 🙂 A kérdésem inkább arra vonatkozik, hogy az iPad 2-re 5.0-ról érdemes-e frissítenem 5.0.1-re ?
  Mivel még nem tudni arra mikor lesz Unth. JB, ezért gondolkozom az update-en, nehogy kiadjon az alma egy új verziót, a JB meg kijön 5.0.1-re, de én meg még 5.0 rendszeren vagyok (és egyben két szék közül leülök a földre :))
  Szóval a JB 5.0-ra vagy 5.0.1-re várható-e. Természetesen várok türelmesen, de ha 5.0.1-re várható, akkor addig is iPad 2-re is feltenném az 5.0.1.et.

 21. Sziasztok! Jelenleg jailbreakelt iOS 5.0 van az iPhone 4 készülékemen, esetleg ha a készülék beállítások/álltalános/szoftverfrissítés menü alol frissítenék iOS 5.0.1 – re, utánna jailbreak redsn0w-al. Ebből mi sűlne ki, próbálta már valaki ?

 22. Helo!
  Egy olyan problémám lenne, hogy jailbreakelt iphone 4-em van 4.3.2-es szoftverrel, restorolni akartam 5.0.1-re és először 21es hibát dob az iTunes(Mac OS X Lion) majd recoveryben marad, onnan kiszedtem és megpróbáltam dfu módban restorolni de ott pedig 1600as hibát dob! Dfu-ban marad de onnan redsnow-val ki tudom szedni. Elolvastam a hibaüzenetek jelentéseit de semmi nem segített..
  Valaki esetleg találkozott már ilyennel?

 23. Hali! A következő lenne a problémám, csináltam egy custom firmware redsnow-al,utánna jb-ni szeretném és limerain exploit rakása után megáll a csík “Exploit failed” hibaüzenettel, vkinek vmi ötlet? Előre is köszönöm!

 24. @Jadeye: Értem. Lenne még egy kérdésem, hogyan és mivel tudnám lementeni az adatokat, programokat beleértve a Cydia-bol letöltötteket is, hogy ne kelljen egyesével visszarakosgatni őket.

 25. Remélem nem OFF, mert a cikkben is említést tettetek róla.
  A Vodafone-os LOGÓ FIX nem működik sehogy sem.
  Feltelepszik, de nem jelenik meg, restart, és carrier set reset után sem.
  Ha tudjátok akkor légyszi javítsátok.
  Köszi

 26. iPhone 3Gs emet szeretném frissíteni 5.0.1-re és kellene FÜGGETLENÍTÉS is!
  Fontos, hogy iPad Baseband-es jelenleg iOS 4.1 van rajta JB és függetlenítéssel, új iBoot-os.
  Valaki le tudná írni nekem lépésről lépésre mit kell tennem, és a szükséges fájlokat megnevezni, hogy le tudjam tölteni?
  Köszi!!

 27. 5.01-re frissítés majd jb után nálam baromira belassult a scrollozás. Megszenvedtem mire rájöttem, hogy az elvileg 5.01-el kompatibilis Winterboard volt a ludas. Ha másnál is előfordulna hasonló, próbáljátok eltávolítani cydiából a winterboardot, segít….

 28. Őőőő, nos.. Felfrissítettem 4.3.5-ről, persze restore után. Faszán megy, bekapcsol gépre dugás nélkül, de se a Safari, se a Cydia-t nem nyitja meg.. Ahogy belépne, rögtön vissza is dob. WTF?!

 29. Sziasztok. 😀

  Vártam már erre a napra,de egy kérdésem van.

  Én már Tethered módon feltörtem az iPodom,és nekem a “kevert rendszeres” megoldás volt. Nyomtam egy Restore-t,és most mi a teendő? Először untethered feltörés,majd Restore From Backup,vagy mehet először a Backup és aztán a feltörés? 😀 Köszi a válaszokat előre is.

 30. Valaki segítsen, nekem nem működik. Frissítettem 5.0.1-re, aztán legújabb redsnow 0.9.9b6-al jailbreakelni akartam, hibát írt. Letöltöttem az ipsw-t (iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore), azt a redsnow-ban próbáltam betallózni, de azt írja hogy That ipsw is not supported by this version of redsn0w. Mi baja van?

 31. @Jadeye

  felraktam az 5.0.1-et jb-eltem, minden korrektül működik, nem is ezzel van a gond, hanem az, hogy a teló továbbra is eldobja a hálózatot és a wifi-t ha olyan alkalmazást használok aminek kell a helymeghatározás (pl 4sq, maps,stb). Ezzel mit lehetne kezdeni? A teló: 3gs 6.15.00 baseband-del. Mi lehet a ludas a location gateben?

 32. @Marivs: Nem ez a legújabb Resn0w talán…
  A legújabb 0.9.1b1 -es…ezzel kéne. 😀 És ha függetlenítésre van szükséged,CUSTOM IPSW-T KELL használnod…Vagy elkészítessz egy iBricket…

 33. @gerdur14: reboot volt? másik USB port?

  @mapi1: https://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

  @gyvince: a jailbreak önmagában sosem tette lehetővé, hogy tört appokat feltegyél. ahhoz az appsync kell.

  @wow10: 1. lépés: olvasd el a cikket.
  2. lépés: le van benne írva, hogy basebandet nem frissítő custom kell hozzá
  3. lépés: az is, hogy ezt a custom-öt például a redsn0w csinálja meg
  4. lépés: ha ennyire nem vagy gyakorlott, érdemesebb tapasztalt ismerőst megkérni, hogy csinálja meg neked, és mutogassa végig, és neked magadnak is ki kell próbálni, hogy önállóan is tudod-e a gombokat nyomni a DFU-hoz.
  5. lépés: kész

  @iMike96: ahogyan már számtalanszor leírtuk: jailbreakelt rendszerről készült backup visszaállítása nem javasolt. így a kérdésedre nem igazán lehet jó választ adni, hiszen egyik sem jó megoldás.

  @yogi6: ez nem location gate, ez max az iPad baseband egyik “előnye”.

  @rocco07: kommentekben már linkelték, olvass vissza.

  @Marivs: ha nem a cikkben írt legújabb redsn0w-t használod, akkor eleve mindegy. de ez le is van írva a cikkben, hogy melyiket kell használni, és hogy frissült.

 34. Sziasztok! Sikeresen megvolt a JB, a bb sem változott. A problémám az, hogy csináltam backupot de amikor jobb klikkelek az iPhone-on nem ajánlja fel a Restore from backup opciót. Mi a teendő ilyenkor?

 35. Lehet kérdezte már valaki, de sok a hozzászólás 🙂

  Ugye ha 4.3.3-ról iPad basebandes jailbreakelt 3GS-t jailbreakelnék most majd 5.0.1-esre, akkor megmaradnak a telefonszámok/SMS-ek/jegyzetek stb és a játék mentések, adatok? Ezt az iTunes backup tárolja? Mert ha nem akkor manuálisan elmentem öket elötte…

 36. @asdabasd: Ahha… ezzel nem tudom mit akartál.

  Nem tudom mit kéne sokat gépelni 🙂 Azt kérdeztem, hogy megmaradnak-e azok a bizonyos dolgok a 5.0.1-re jailbreakelés után 🙂

 37. @littlezoe: olyan nincs, hogy 4.3.3-ról (vagy bármiről) 5.0.1-re jailbreakeled. előtte az iOS-t kell frissíteni, ami viszont jailbreakelt készülék esetén nem javasolt, hanem mint már számtalan alkalommal leírtuk, manuális adatmentés, restore, manuális adatvisszaállítás. “hogyan mentsük adatainkat manuálisan” cikk.

  @yogi6: esetleg újra kell flashelni rajta a basebandet, de látatlanban nincs más ötletem. jailbreak nélkül is csinálja?

 38. @Jadeye: azt nem néztem, hogy jb nélkül is csinálja-e. Ha újra flashelném a basebandet azt a legújabb redsnow megcsinálja csak tegyek pipát az install ipad basebandhez és hagyjam végigmenni.

 39. Istenverése ez az új redsnow. Ugyanazt írja ki miután áttolta a jailbreak datat az ipadomra mint twentyonetwo kollégának:
  Mounting rootfs as read-only…
  ERROR
  AppleBCMWLANCore::handleOKitBusyWatchdogTimeout(): Error, no successful firmware download after 6000 ms!! Giving up…
  Erre tudtok valamit mondani???

 40. Szia Jadeye egy olyan kérdésem lenne hogy az sbsettings nevű programot hogy tudom felrakni mert itt azt írja hogy warning?
  Válaszod előre is köszi.

 41. Helló,
  Én szeretném jb-elni a telóm(i4), de még nem csináltam most akarom először. Nincs ismerősöm , aki értene hozzá. Le tudnátok Írni lépésről lépésre hogyan kell csinálni?
  köszi

 42. @Jadeye megcsináltam a manuális mentést, de visszaállítani csak a notes-ot meg a safarit tudom. visszaállítás után bejön fekete alapon az apple logóval egy töltés, aztán a fekete háttér eltűnik, a logó meg a töltés marad és nem tölt. Az adressbookom meg az sms-im meg nincsenek meg. iOS 4 alatt ez mindig ment, most nem. Mit kéne tennem? előre is köszi a választ! (3GS new boot)

 43. Sziasztok!
  Nekem az lenne a kérdésem hogy ha van fennt egy custom ios 5.01.em, 05.13.04 es basebandel, és ezen használom a redsnow-t, az már nem piszkálja a basebandet ugye?
  Köszönöm előre is a választ.

 44. @Hende: Nekem a safari bookmark úgy ment, hogy ifile-val feltöltöttem dropbox-ra, majd restore után ifile-al vissza, így a jogok megmaradnak. Sztem másnál is menne. Telefonkönyv backup-ra meg ajánlom a cBackup nevű appot(appstore fizetős, installous nem fizetős:) ), az szintén dropbox-ra tölti fel a kontaktjaidat, így könnyen visszaállíthatod.

 45. Sziasztok!
  Iphone 3GS-em van, új iBoot-os, 05.13.04 BB. (függetlenítés kell)

  Elolvastam mindent, és erre jutottam:
  1. CFW kell mert szükségem van függetlenítésre is, ezt a redsnow-al megcsinálom, megy az itunesba, frissítem (itt nem tudom kell-e majd aktiválnom, ha igen akkor T-mobile-os kártyát kell szereznem)

  2. Ismét redsnow csak most jailbreakelem és kész is vagyok.

  Ezt a leírást találtam, elvileg frissített és jó:
  http://www.coolestguyplanet.net/upgrade-jailbroken-iphone-to-ios-5-and-preserve-baseband-with-redsn0w/

  Valaki légyszi megerősítené, hogy jó-e a terv? 🙂 Köszi

 46. hát én winscp-vel már lementettem, és restore-is megvolt most 5.0.1 van fenn és winscp-vel a notes-okat visszaállította meg a safari bookmark-ot is, de az adressbook-ot meg az sms-eket nem, pedig ott is felül írtam a fájlokat. es most nem állítja vissza a kontaktokat. amit előbb írtam töltőképernyő bejön, de nem történik semmi, volt reboot is, meg hard reset is. de semmi.

 47. nekem feltolja rá a cydia-t, de nem lesz untethered… sőt még a “just boot”-tal sem tudom bekapcsolásra bírni :/ valami tippetek van?

 48. Hello!

  Elég kezdő vagyok jailbreakt erén, és csak az lenne a kérdésem,hogy ha jailbrekelem a iPod touch 4g-m (amin most 5.0.1 van),akkor a az appstore még tudom használni? Szóval nem fogják kibannolni a az apple IDem? (azaz fogják-e érzékelni,hogy nekem jailbreakelt ipodom van?)

  A válaszokat előre is köszönöm!

 49. Sziasztok,

  Láttam néhányan 21-es hibaüzenetet kaptatok restorenál, sajnos én is 🙁

  Árulja el valaki, hogy lehet ezt kiküszöbölni, legyen szíves, mert 4.2.1-óta erre a pillanatra vártam :/

  Előre is köszönöm

 50. Sziasztok!
  Hogy tudom függetleníteni a 3gs-emet?
  Hallottam már olyat hogy iPad baseband-et kell rátenni, de akkor azzal elveszik a GPS.. Mellesleg a teló 35.hét elötti. 5.0.1 van rajta most jailbreak-eltem, de nem tudom most hogyan tovább.( A mobil T-s, és Telenor-os kártyát akarok belerakni, hátha ez fontos)Előre is köszi szépen a segítségeteket!!
  freetibet12

 51. Tisztelt Domi4!

  Én is ugyanabban a cipőben járok mint te.Az eleje szerintem jó, (meg lehet az egész is) csak ezt a részt nem értem,”Select IPSW and browse to your downloaded stock iOS – in this case it is – iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw”

  Miért kell az eredeti ipsw-t betallózni, miért nem a customot kell?

  Én is szívem szerint nekiállnék már csak nekem még hactiválni is kellene 🙁

 52. iPad 2-re 5.0-ról érdemes-e frissítenem 5.0.1-re ?
  Mivel még nem tudni arra mikor lesz Unth. JB, ezért gondolkozom az update-en, nehogy kiadjon az alma egy új verziót, a JB meg kijön 5.0.1-re, de én meg még 5.0 rendszeren vagyok (és egyben két szék közül leülök a földre )
  Szóval a JB 5.0-ra vagy 5.0.1-re várható-e. Természetesen várok türelmesen, de ha 5.0.1-re várható, akkor addig is iPad 2-re is feltenném az 5.0.1.et.

 53. freetibet12 !
  Én a helyedben tuti nem raknák rá Ipad basebandet.
  A függetlenítés attól függ, hogy milyen basebanded van jelenleg, sajnos nem mindet lehet függetleníteni.
  Jelenleg ezeket lehet:01.59.00; 04.26.08; 05.11.07; 05.12.01; 05.13.04;06.15.00.
  Ha nem ilyened van, akkor lehet megoldás az ipad baseband, vagy gevey sim.
  segítség:https://szifon.com/2011/12/22/megjelent-az-ultrasn0w-ios-5-0-1-es-kompatibilitasi-frissitese/
  Remélem segítettem!

 54. Valaki tudna segíteni? 5.0.1 van a iphone 4-emen T-mobile-os nem kell függetlenitsek, ha restore-olok, akkor megy, minden rendben, de ahogy feldobom uj redsn0w-val a cydia-t akkor felmegy rendben, meg minden, viszont ahogy cydia-bol telepitenék valamit, vagy hozzáadnám a hackulo.us source-ot akkor már hibát ír ki és nem adja hozzá, ha mégis valami csoda folytán hozzáadja, akkor telepítem belőle az installous-t, ujra szeretne indulni, az almánál tovább nem jut… :/

 55. @se87tet: Igen az ott fura, de szerintem az azért van mert az eredeti (nem updatelt) leírásban régi iBoot-os 3GS-t jailbreakelt untethered módon és az vmiért más, viszont ebben a posztban ez van írva:
  “…de az ezzel készített custom nem jailbreakelt, mindössze csak a basebandet nem frissíti, tehát a jailbreaket még le kell utána futtatni rajta.” Tehát utána szerintem az a rész nem(eredeti IPSW betallózása) kell hanem mehet a redsn0w indítása után a jailbreak.

  De ha tévedek inkább várjunk még, hátha valaki segít. 🙂

  Hacktiválás mire jó, vagy miért kell? Régen voltam már benne a témában és eléggé le vagyok maradva.

 56. @flashbackh: TinyUmbrellával mentsd le az SHSH-kat 5.0.1-hez!!! NAGYON fontos,vagy enélkül nem tudsz restore/upgrade-elni ha kijönne 5.0.1-hez a Jailbreak. Egyébként szerintem az 5.0 már felejtős,biztos,hogy 5.0.1-re gyúrnak.

 57. @Domi4:
  Nekem Angliából van a telóm, így esélyem sincs aktíválni, mivel nincs Angol simkártyám, ezért kell “hacktiválni”, ami sim nélkül aktiválja.
  Eddig mindig snowbreez-el csináltam, lehet várok egy-két napot, hátha kidobják azt is rá.Az egyszerűbb, és hacktivál is.
  De ha valaki leírna egy tuti, kipróbált módszert lépésről lépésre hogy hogy kell, akkor lehet belevágnék.

 58. @Jadeye : A gépet is és az iphone-t is újraindítottam, és másik USB porton is!
  Lehet az a baj hogy jailbrakelt a 4.3.2?
  Esetleg tegyem vissza a 4.3.2-t és azt próbáljam meg frissíteni 5.0.1-re?
  Köszi!!!

 59. @Jadeye: újra flasheltem a basebandet, de nem javult a probléma 🙁 Érdekes, pedig 4.2.1 és 4.3.3 alatt simán ment. Akkor nem sok mindent lehet ezzel kezdeni, ugye?

 60. @rocco07: Nekem is ugyanez van. Meg az ami gerdur14-nek.

  Ha updatelni akarom backupnál kiabál -43-as errorral, de tovább megy és utána 21-es error. redsn0w-al vissza lehet hozni a telefont, hogy bejöjjön rajta a régi rendszer, de ennyi.
  Ha meg SHIFT+restore-al akarom rátenni az eredeti firmwaret akkor 1600-as errorral áll le. Újraindítás, USB port váltás, kábel csere megvolt de semmi nem segített.

 61. Olyan gondom van, hogy feltettem a 4-emre az 5.0.1-et és mikor végzett, végigfuttattam a redsn0w-t eddig minden ok volt, viszont nem tölt be a teló, csak az alma logoig jut el és restartol. valamit rosszul csinálhattam? (shsh elmentve, custom fw-t)

 62. Ipad 1 5.0.1 FW ami még tethered redsn0w-val volt JB-ve, cydiaból ráraktam a corona csomagot, simán felment reboot és máris untethered lett.

  Viszont amiért most ku..a mérges vok az hogy iBooks megint nem működik… Nem hiszem el hogy nem lehet kiadás előtt tesztelni ezeket hogy nem bugos e, most ha folytatni szeretném könyv olvasást vagy restorolnom kell, v várni frissítésre, kész rémálom az egész!

 63. Sziasztok! Vissza olvastam de sajnos nem találtam pontosabb leírást a problémámra. Iphone 4G T-mobile iOS 5.0 Modem firmware 4.11.08
  Szeretném untethered jailbreakelni és függetleníteni a telefonom. Valaki msn-en vagy e-mailen (zsoleszes@yahoo.com) esetleg valami leírással tudna segíteni? Előre is köszönöm! Szép estét!

 64. Nekem rohadt lassú a Cydia,más problémám nincs. Nem tudom,miért,de ahogy teszem vissza Repo-kat,nagyon lassan dolgozik. De mindegy,az a lényeg,hogy untethered,és dolgozik 😀

 65. Üdv lehet nem épp aktuális helyre írok, de egy kérdésem lenne, felupgradeltem untethered 5.0.1 iOS-re, természetesen maradt a 4.10.01 baseband.

  Valaki tud valamit arról hogy dolgoznaké az unlockon, vagy az egyetlen lehetőségem a gevey sim?

 66. @se87tet: én erre a módszerre gondoltam: Először is. Most újrahúztam a telómat(3gs), most kéri hogy aktiváljam. A teló T-mobilos én meg Telenoros. Múltkor úgy aktiváltam hogy apumtól elkértem az ő SIMkártyáját és azzal. A mobil 35. hét elötti és a basebandje 5.16.05. Úgy tervezem hogy megint aktíválom a T-s kártyával, az új redsn0w-val ráteszek egy iPad basebandet, majd ha kész jailbreak-elem és teszek rá ultrasn0w-t.

 67. Miért nem tudok menteni 5.0.1 aláirást Pc-n se Mac-en?
  Se iPod Touch IOS 4.3 (4.3.3 és a 4.3.5 öt pedig lementettem….)
  Se iPad 2 IOS 5.0-ról..
  A legfrissebb itunes és a legfrissebb umbrella… és semmi…..
  HILFE

 68. Help pls!

  Cydia-ból nem tudok semmit telepíteni, azt írja a követelménynél, hogy iOS Firmware >=3.1. Pedig 5.0.1 van.
  Jadeye ötlet?

 69. Sziasztok,

  Életemben először JB-eltem. Megnéztem, nekem nem nagyon kellenek ezek a dolgok, mert nem értek hozzá eléggé. Hogyan lehet leszedni?

  Előre is köszönöm a választ!

 70. Legyetek szívesek segítsetek! Csak forog itt a folyamatjelző, nem tudom visszaállítani a telefont. Hogyan kell “visszacsinálni”? 🙂

  Köszönöm!

 71. Azt hittem minden szép és jó, erre látom, hogy semmilyen app store-os alkalmazás nem indul el.. Megyek vissza 4.2.1 egy jó ideig….. Ha downgradelek akkor ugye nem kell custom ipsw?

 72. Nálam iPhone 4 gyárilag független lett upgrade-elve 5.0.1-re, majd úgy Untethered JB. Hibátlanul működik a Cydia, AppSync for IOS 5. Rendben használható az iBooks, Safari, Mail stb. Minden a lehető legjobban működik, most telepítem Cydia-ból a többi programot (ingyenes és vásárol appstore progik, valamint a tört app-ok is mennek) A JB nekem nem a tört appok miatt kell- én a vásárlás híve vagyok, így nincs sok összehasonlítási alapom, de amit eddig kipróbáltam, az megy rendesen 😉

 73. @csabafiu: persze, ugy tettem fel, csak valamiért nem volt jo… most azt csináltam, hogy feltettem ujra a firmware-t, aztán nem backup-oltam vissza a cuccokat rá, hanem rögtön install cydia, és utána back up és most jo

 74. Gyári 5.0.1-re felraktam a jb-t. Minden pöpec, Cydia-ból pakoltam fel a megvásárolt appokat. Az első furcsaság az iphonedelivery-nél jött elő, ugyanis egyáltalán nem működött (pedig iOS5-re van optimalizálva). Gondoltam egy restart segít… Restart után nincs szolgáltató, telefon inaktív, alapbeállítások jönnek be, nem lehet aktiválni… Na akkor gyári 5.0.1 restore, majd újra jailbreak. Látszólag minden jó, bár az iphonedelivery továbbra sem megy. Gondoltam megint megnézem a restart-ot… újraindult, Cydia viszont nem indul. Na még egy restart, utána nincs mobilhálózat. Még egy restart, ugyanaz. Cydia megy, hálózat nincs. Feladtam, Gyári 5.0.1 restore, de legalább jól alszok. (Van tippetek, hogy mi lehet a gáz?? Csak én szívok ezzel??)

 75. @mikey™: ez esetben passz, mások azt írják, nekik megy az iBooks is gond nélkül. esetleg érdemes lehet egy friss restore után megpróbálni újra.

  @Rosa72: na jó, de milyen hibaüzenetet ír a logban mégis?

  @Stifler93: nemtom, esetleg hibás az adott csomag, vagy a cydia vacakol valamit, látatlanban, ennyiből passz.

  @farkas63: akkor ne tedd fel.

  @Foreign3r: mégis minek jailbreakelted, ha nem kell? most akkor restore.

  @Malackaxx: akkor a hiba nálad van, mert mennie kell.

  @atirag: talán mert tört appok telepítését csak úgy a jailbreak nem teszi és soha nem tette lehetővé önmagában?

  @gephaz: az ultrasn0w működése változatlanul a baseband függvénye. ha nem megfelelő a baseband verziója, nem fog menni.

 76. A jailbreak után én is észleltem némi lassulást a készüléknél(3GS), Főleg scrollozáskor. Szóba került a winterboard törlése,de nem találom cydiába, gondolom fel sincs rakva. Valakinek ötlet vagy hasonló tapasztalat?

 77. Tinyumbrella megy nálatok? Nekem nem indul el, ilyen szöveget ír ki: “the jvm could not be started the maximum heap size xmx might be too large”. Mi a teendő?

 78. 3gs gyári iOS 5.0 van rajta jelenleg (BB 05.16.05).
  Csináltam redsnow-val custom 5.0.1 3gs sw-t, hogy ne frissüljön a BB.
  vagy FRISSÜLNE EGYÁLTALÁN a 05.16.05?? 3gs-re van ennél újabb??
  És iTunes-sal rálőttem a custom 5.0.1-et és hiba üzenetet kaptam. tinyumbrella

  host-ot bekapcsolva is kikapcsolva is hibaüzenetet kapok. (DNS ürítve volt)
  Hibaüzenet: 1604

 79. @KaHUN: Légyszives segítenél a JB dologban? full kezdő vagyopk. teljesen szüz a teló. iphone 4 tmobile 8gb.
  Nem tudom mire figyeljek nagyon, és satöbbi. köszönöm a válaszát mindenkinek aki segíteni tud!

 80. Üdv. 4.3.5 ről frissítettem fel 5.01, majd JB. ment eddig minden, jovolt, erre az elmult fél órában 5x fagyott meg teljesen, csak hard reset segített.. megállt a kép, gombra, érintésre semmire semmi reakció. Hard reset.. utána pár perc után ismét meghalt teljesen.. WTF?!?!

  Semmi új dolgot nem tettem fel, sem cydiabol sem sehonnan. De előtte x óráig semmi baja nemvolt… :/

 81. Sziasztok!

  már számtalan jailbreaket csináltam de ez hogy függetleníteni is kell kicsit bekavar nekem!

  iphone4-et szeretnék jb-zni jelenleg 4.3.3 verzió van rajta
  függetleníteni is kell!

  csináltam custom firmware-t redsnowwal 5.0.1 verzióra amikor próbálok restorolni pwned dfu módban itunesból akkor 3194es hiba (Error 3194, avagy “Device not eligible”: a restore elején kapod, azt jelzi, hogy nincs SHSH-d az adott firmware-verzióhoz. Ezt a hibát csak akkor tudod kiküszöbölni, ha van SHSH-d mentve akár a Cydiában, akár Umbrella-val.)

  ha felrakok egy 5.0.1et ituneson keresztül akkor megváltozik a basebandem ugye? azt nem értem hogyan tudom elérni hogy felmenjen rá a custom 5.0.1 amit csináltam anélkül hogy frissülne a baseband?

  Köszi a válaszokat

 82. egy olyan problémám van,hogy gyári vodás a telóm rajta van a gyári ios 5.0.1
  @ToMi88: A jailbreakelés igenis ijesztő dolog, és jó, ha van egy leírás. ToMi88: Igazából sok minden nem kell hozzá, töltsd le a redsn0w-t, frissítsd a telefonod 5.0.1-re.

  1. Futtasd a redsn0w-t

  2. [a legújabb redsn0w már támogatja az 5.0.1-et, így nem kell betallózni semmit! -szerk.]

  3. Dugd be a telefonod ha még nem volt, iTunes exit, és kapcsold ki a készüléket.

  4. Aztán katt a next-re. Itt a képernyőn lévő utasításokat kövesd, semmi baj, ha elsőre nem sikerül, csak kezdd újra a “Jailbreak” gombtól.

  5. Lényegében itt tartsd lenyomva a Sleep/Wake gombot 5sec-ig,
  aztán anélkül, hogy ezt elengednéd tartsd lenyomva a Home-gombot is, 10sec-ig,
  aztán engedd el csak a sleep/wake gombot, és tartsd a home-ot további 30sec-ig.

  6. Eztán a dolgok nagy része a telefonodon megy végbe.

  De hibaüzenettel dfu mód után leáll és a teló dfu ban is marad

 83. Miért lehet az,hogy nagyon nehezen vagy sehogy sem mennek fel a repo-k?
  És olyannal még nem találkoztam,hogy sorba állította az installt. Mert valamivel ütlözik. Ez a lockinfo nevü app.

 84. @Jadeye:

  Jadeye kérlek segíts nekem is, vagy mond meg hol találok megoldást a hibámra, kérlek 🙂

  “Sziasztok,

  Láttam néhányan 21-es hibaüzenetet kaptatok restorenál, sajnos én is

  Árulja el valaki, hogy lehet ezt kiküszöbölni, legyen szíves, mert 4.2.1-óta erre a pillanatra vártam :/

  Előre is köszönöm”

 85. @KillerTeam: azt elfelejtettem, h miután moddoltad a hosts file-t, újra kell indítani a gépet 🙂

  arról tud vki vmit mondani, h miért nem megy 1halom cydia source? mert ott tartok, h az alap source-ok némelyike is vinnyog errorral -.- modmyi nem ment, újraraktam, hátha én rontottam el vmit, most bigboss nem tölt be 😛
  persze van 1olyan tippem nekem is, h a túlterheltség miatt meg ilyenek, csak gondoltam megkérdem, jobb a békesség 😀
  ahoy

 86. Sziasztok, feltettem a JB-t, majd az Appsync-et, letöltöttem egy programot, most elvileg csak annyi lenne a dolgom, hogy rákattintok 2x?

  Ha ezt csinálom, megnyitja az iTunes-t és kész, nem történik semmi 🙁

  Elrontok valamit? Előre is köszi

 87. Sziasztok!

  iPhone 4 -re feltettem az iOs 5.0.1-et
  Majd redsn0w_win_0.9.10b1 JB-eltem.
  cydia-bol amikor hozzáadmo a hackuo.us-t akkor hibát ír ki.
  Az installous-t nem is tudom feltenni… 🙁
  Légyszíves segítsetek!

  Köszi!

 88. 3gs néha teljesen kifagy pár másodpercre jailbreak után, restore from backup-ot csináltam, a backup mág 4.1 alatt készült. Ez lehet a gond vagy 3gs már nem szereti az iOS5-t?

 89. Ja meg csomószor előjönnek fehér ikonok (field test, sbsettings ikonja, ami ki van kapcsolva, hogy megjelenjen…) és ezek csak akkor tűnnek el ha respring-elek vagy újraindítom a telefont.

 90. Kedves szerkesztők!
  Annyira jó lenne ha valaki fogná magát és updatelné a hozzászolás részt… mondjuk mint a facebook style.. ha valaki reagálni akar egy hozzászolsára akkor az alatta lévő cucc lenne… mert ennyi hozzászolást szinte lehetetlen átolvasni….

  Én speciel azt keresem, hogy 3GS-em van és ha felrakom az os5 töt akkor mennyire fog lassulni…. (jelenleg 4.3.3)

  Esetleg más cipőben járó 3GS társaim ?

 91. Illetve vmi moderáció sem ártana… pl: 176. kommentet kb 843728432. leírtátok hogy nem javasolt a backup…. ilyeneket miert nem lehet simán törölni ? :\

 92. 3GS-sel sikerült megcsinálni mindent majdnem, először megvolt a 5.0.1 CFW telepítés, utána jailbreak, most pedig függetleníteni szeretném de a cydia-ban az ultrasnow repo üres?!?! Valami ötlet?

 93. @gephaz: Köszi, próbáltam először azzal, utána a a dev team sourcesnál (és így oda-vissza, frissítés stb.) és végül a keresésnél kidobta de nagyon lassan. De azért köszi

 94. Kedves Jadeye! Szeretném feltenni az új 5.0.1-et a jelen gyárilag független 4.2.1-es iPhone 4-emre, de sajnos már nem létezik az a gép, melyen az iTunes-al szinkronizáltam telefonom, sem a programok (ipa) sem a képek, videók, telefonkönyv, sms-ek. Nincs backup-om sem. Hogy tudom az új gépen egy új, szűz iTunes-al ezt megtenni úgy, hogy minden most futó programom és a többieket vissza tudjam tenni. Hogy tudom lemásolni a telefonomról az ipa-kat. Még a telefonkönyvet és sms-eket T-Pot-tal megoldom, de nincsenek meg a most rajta futó programjaim.
  Valamint feltelepíthetem-e az új iTunes-t? Nem okoz-e jailbreak problémát? Hogy tudok ilyen esetben olyan backupot csinálni, hogy a sync ne törölje a telefonom tartalmát egyenesen arányosan a mostani üres iTunes-éra?
  Előre is köszönöm!!!!!!!!!!!

 95. @neu:
  @kovacsgergo003:
  Mgoldódott a hosts filet kell kitörölni és működik!
  @Jadeye: Sikerült elkezdeni a restore-t de az iPhone-on a csík körübelül a 3/4edénél beragad iTunesban pedig a vége előtt 2mm-rel.
  Mil lehet a baj? Semmi hibaüzenet meg semmi…

 96. @se87tet: Köszi közben meglett, naszóval azt a lépést hagyd ki, először csak a custom 5.0.1-et kell felnyomni, ha azzal megvagy utána aktiválni, (ugye ez nálad másképp lesz, mert külföldi, én t-mobile os SIM-el megoldottam). És utána csak simán jailbreakeltem redsnow-val, semmi extra, ugyanúgy mint a többinél.

  Itt a két leírás amit használtam:
  1. http://www.maheshkukreja.com/how-to-preserve-baseband-create-custom-ios-5-0-1-using-redsn0w

  2.http://www.maheshkukreja.com/how-to-jailbreak-ios-5-0-1-untethered-using-redsn0w

  A 2-at kétszer csináltam meg, mert először fehér volt a cydia és nem működött, egyből kidobott amikor rákattintottam, másodszorra már nem volt gond de az ultrasnow-t nagyon lassan találta meg…

  Sok sikert! 😉

 97. új 3gs-em van és felraktam rá a cydiát és a forrásoknál rámegyek a bigbossra vagy a modmyra és nem tölti be vagy nemtudom egy csomagot se add ki.. mi lehet a baj?

 98. Sziasztok, Gevey tulajok segítsetek 🙂

  Adott: iPhone 4, AT&T, 5.0.1, 2.10.04 BB

  Redsnow-val custom FW-t csináltam, betallóztam iTunes-ba, végigment a frissítés, utána Redsnow-ban JB. Cydiát elindítottam, lementette az SHSH-t.

  Sajnos a Gevey SIM-et csak boot után ismeri fel, elindítom a programját… ezután kellene a térerő pálcikának megjelennie. Azonban nem jelenik meg, egyfolytában a “Nincs szolgáltatás” felirat van a bal felső sarokban.

  Először azt gondoltam, hogy megmakkant a Gevey SIM-em, elég régi is már, úgyhogy ma vettem egy Gevey Supreme Plus-t. Ez sem produkál semmi újat.

  Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma?

 99. @cortx: Cortx. Hasonló volt a szitu nálam is, a gyári frissítés után is 05.16.05 a modem firmware-m, így nyugodtan frissíthetsz simán is 5.0-ról 5.01-re

 100. t-mobile logo fix nálam is bug-ot okoz. nemtalál hálózatot, sőt még PIN-t se kér, Network reset után pedig be akarja aktiválni megint az i4-emet, de nemsikerül neki. 🙁

 101. Újrapakoltam a 5.01-et JB-vel. Az iBooks ugyan olyan szar mint volt:-) Ezt írja ki indítás után: Konfigurációs hiba. Probléma történt az iPhone konfigurálásakor. Kérjük állítsa vissza az elemeket az iTunesszal, és töltse le újra az iBookst.
  Már 5x újratettem az iBookst, minden könyvet kitöröltem és mégis ezt írja, agybajt kapok tőle. Szerintetek?

 102. Most 4.3.3 van a 3GS-emen, természetesen JB-es, és amikor frissíteni akarok, azt írja ki, hogy:
  “…iphone jelenleg nem tölthető vissza, mert az iphone szoftverfrissítési szerverrel nem lehet kapcsolatba lépni, vagy az átmenetileg nem érhető el.”
  Ha megvan az 5.0.1-es ipsw, van rá megoldás, hogy valahogy update-eljek???
  Köszi

 103. Sziasztok,
  Nekem csak annyi kerdesem lenne,hogy ha updatelem a telefonom(Iphone 4,4.1 firmware)jailbreak elott,akkor ugye elotte csinal backup-ot!Na most miutan update-elte az Itunes utana minden adatom(telszamok,fotok) rajta lesznek vagy
  kell utana valamit tennem?Elore is koszi a valaszt!

 104. Nekem olyan gondom van, hogy az installous letölteni ugyan enged, de nem telepít fel egy IPA-t sem. Invlid IPA hibaüzenetet dob. Vkinél esetleg hasonló? Mi lehet a megoldás?

 105. @dirtbike11: bigboss és modmy azért nem ment, mert vagy álltak a szervereik vagy túlterheltek voltak, mivel mindenki most matyizik a telefonjával. minden működik, most csináltam meg. ergo bocs, de te vagy a hülye 🙂

 106. Malackaxx iOS 4 volt előtte. Az a backup nem jó iOS 5 re! Mindent egyesével fel kell pakolnod! Csinálj restore! Aztán tedd fel, ami kell, allitsd be. Aztán csinálj backupot! Utána told rá a jb!!!

 107. Emberek, a “corona”-val csak óvatosan! nekem miden flottul ment, majd annak felrakása után – cydiaból- megreccsent a telefon..almalogó ítéletnapig 🙂 Most tolom neki a restore-t, backup-ot, JB-et stb-t. Szóval azzal tessék vigyázni, csak gondoltam megírom, nehogy más is befürödjön és plusz 3 óra mutyizást csináljon magának, amúgy ezt leszámítva minden tökéletes volt/lesz 😉

 108. Help me pls!
  iPhone 3GS 3.1.2. OS-val rendelkezett még a telóm, jailbreakelve volt. Az itt olvasottak alapján WinSCP-vel leszedtem a fontosabb könyvtárakat (Addressbook, Call History, SMS, a telóval készült képeket, stb.). iTunessal csináltam egy Restoret, felment rá az új 5.01 OS. Minden probléma nélkül elsőre a redsn0w jailbreakje. Cydia fent. WinSCP-vel a lementett adatokat visszaraktam, de nem a teljes könyvtárakat írtam felül, hanem az adott könyvtárakba bemásoltam a régi fileokat plusz -ahol voltak- az alkönyvtárakat. Természetesen az új OS álltal feltett fileokat felülírtam, de vannak olyan fileok, amiket az új OS feltett, de a régi szoftvernél amikor lementettem, nem voltak olyan fileok, tehát ezek most ott vannak a régi rendszerről lementett fileokkal együtt. A probléma, hogy újraindítás után sem látható sem a névjegyzék, sem a korábbi smsek, se a híváslista. De még csak a korábban készített képek sincsenek meg. Mi lehet ennek az oka? Esetleg túl régi volt az előző OS, vagy a WinSCP-vel a könyvtárakat teljesen felül kell írni a lementettekre, hogy ne maradjon benne az új OS álltal felrakott file? Ha most ezek után csinálok egy szinkronizálást az iTunesban, azzal nem lesz gond? Bocs a hosszú kérdésért, előre is köszi, ha jön segítség. Üdv!

 109. Üdv mindenkinek!
  Nekem sikerült a frissítés 4.3.3 ról és sikerült a jb is, minden megy rendesen.
  2 problémám lenne.
  1 amikor a teloszámokat lementettem még 4.3.3 on, azzal kezdte hogy letörölte a teloban lévő számokat, és nemtudom azóta őket visszatenni, se akkor ,se most.
  Valaki tudna segíteni ebben ?
  2. a 4.3.3 al megtudtam csinálni hogy egy nyitott mappát pl eszközök, úgy csuktam ossze hogy a mappa alját felhuztam, és összecsukódott, most pedig csak a home gomb vagy a mappa újramegérintése csukja össze. Nem tudom milyen progi kéne hozzá, elég sokáig volt a másik ios, így már elfelejtettem hogy mi lehetett amivel ezt sikerült összehozni.

  Előre is köszönöm a segítséget!

 110. @Homesz: a 2. kérdésedre a válasz, nagyon egyszerű. IOS5 esetén nem reagál a mappa “becsukására” hanem helyette a képernyőre tap-olva zárja be. semmi program nem volt fenn, IOS 4 esetén ez a gesture is aktív volt. tudom mert nekem is nehéz volt átállnom.

 111. akik esetleg 21-gyes vagy 1600-as vagy 1604-es hibát kapnak, azok próbálják meg felfrissíteni a tinyumbrellát a legfrissebb verzióra, majd pedig pwned DFU módban csinálni a restore-t. nekem így sikerült!!!

 112. @Lasszo86:
  Köszi szépen a választ, ez elkerülte a figyelmemet hogy bárhova lehet kattintani és akkor összecsukódik a mappa, így sem olyan rossz, de folyton próbálgatom összecsukni, ahogy még ios4en lehetett 😀

  Esetleg valami 5let az első, kontaktos kérdésere ?

  köszi

 113. Sziasztok! Nekem egy vadi új T-Mobilos 3gs em van. Tökéletesen megy a teló JB
  után. Annyi a lényeg, hogy az installoust 5.0.1 nél egy kicsit nagyobb odafigyeléssel kell felrakni: Itt a youtube link:https://www.youtube.com/watch?v=0uLwy5aRd-Y Ha a Cydia után simán telepíted az installoust, akkor sem a szafari sem a cydia nem fog műkodni rendesen és lehet újra rakni a telefont Itunes – Restore……stb….stb

 114. Még az előzőből lemaradt, hogy a restore után a progikat visszatette, csak a telefonkönyvet felejtette el, ami jobban kellett volna… :S

 115. Sziasztok! nekem az lenne a gondom,hogy Iphone 4-es gyári 5.0.1-el a RedsnOw jb miután dfu-ba kerül,Windows hibával leáll utána nem lehet vele semmit csinálni csak iphone restore. Már 3×csináltam meg! valakinek vmi ötlet?

 116. @vincze32: vajon mitől függ, hogy kinek megy és kinek nem? harmadszor csináltam meg, de nem megy. illetve lezajlik, de cydia első töltése nem ér véget. folyamatosan Done: Packages van a felső sorban. kb. tíz perc után hagyja abba. sok sárga és piros hibával. a szifon repo-t sem tudom hozzáadni, a töltés során megáll POSIX: Operation timed out piros hibaüzenettel. ezek után a cydia nem indul el többé. elképzelhető szerintetek, hogy a nagy leterheltség miatt nem megy végig az első update és emiatt beakad a cydia? vagy mi lehet a gond?

 117. Logo fixet telepíteni sem engedi. Meg cydiaból semmit, ezt adja:

  prepare archives
  I wasnt able to locate file for the….package.
  This might mean you need to manually fix this package.

  Utanaolvastam, ujraraktam, bezártam, reboot, de utána is bármire, amit szeretnék telepiteni. Valakinek hasonlo?

 118. na. türelemmel kivártam a repo hozzáadást. kb. tíz percig csinálja, majd hibával megáll. nem jelenik meg a vissza gomb, home-al kiléptem és vissza cydia-ba. ami érdekes, hogy megjelenik a repo a listában, tallózható a tartalma, látszatra nincs gond. de semmit nem telepít fel…jöhet a mai negyedik restore. 🙂

 119. Újonc vagyok, segítség kellene. iPod Touch 4g-t akarok kiütni. IOS 5.0.1 van rajta, de még sose jailbreakeltem. Valaki, aki ért hozzá letudná nekem vezetni, hogy mit is kellene csinálni? Előre is köszönöm! 🙂

 120. Sziasztok! Egy kis segítség kellene : a jailbreak megy simán, viszont utánna a függetlenítés nem …. Felrakom az ultrasnow-ot úgy ahogy kell, bemegyek airplane módba ki is írja h sim lezárva majd amikor kilépek akkor kéri a pint, utánna viszont nem találja meg a hálózatot… Valaki tudja mi lehet a megoldás ?

 121. @forregand: A restore után, ha windows 7 van a gépen arra is kell egy restart, majd a JB előtt a custom FW-et select IPSW – el újra ki kell választani, lehetőleg azt amivel restoret csináltad. A JB indításakor a Cydia előtt és a deactivate előtt legyen a pipa. (Az install Ipad baseband és az install custom bundle előtt nem kell pipa)
  Ezek után az előzőekben leírtak szerint rakjátok fel az installoust https://www.youtube.com/watch?v=0uLwy5aRd-Y

  Nekem egy dolog nem működik csak: Ituneson keresztül crack verziókat telepíteni, de az instaloussal rákeresek letöltöm, telepítem és már megy is.

  T-mobile 3gs firmw: 05.15.05

 122. @Jadeye! Szeretném feltenni az új 5.0.1-et a jelen gyárilag független 4.2.1-es iPhone 4-emre, de sajnos már nem létezik az a gép, melyen az iTunes-al szinkronizáltam telefonom, sem a programok (ipa) sem a képek, videók, telefonkönyv, sms-ek. Nincs backup-om sem. Hogy tudom az új gépen egy új, szűz iTunes-al ezt megtenni úgy, hogy minden most futó programom és a többieket vissza tudjam tenni. Hogy tudom lemásolni a telefonomról az ipa-kat. Még a telefonkönyvet és sms-eket T-Pot-tal megoldom, de nincsenek meg a most rajta futó programjaim.
  Valamint feltelepíthetem-e az új iTunes-t? Nem okoz-e jailbreak problémát? Hogy tudok ilyen esetben olyan backupot csinálni, hogy a sync ne törölje a telefonom tartalmát egyenesen arányosan a mostani üres iTunes-éra?
  Előre is köszönöm!!!!!!!!!!!

 123. Én meg a mai napig nem értem meg, ha kijön egy Jb, miért cuppan mindenki rá azonnal és miért nem várja meg az első tapasztalatokat. Minden első verzióban vannak hibák, amiket javítani fognak. Másik gond a szövegértésben keresendő pedig a szifonosok, mindig mindent leírnak pontosan érthetően. Jadeye le a kalappal előtted, gondolom kicsit átkozod a napot, mikor új Jb jelenik meg.

 124. @Jadeye: Megvan a megoldás!!! Ezt írta az iphonedelivery fejlesztője: “It is due to an issue with the jb. You must install the last version of corona (1.0.3) even if you jb with redsnow.” És valóban, fel kellett tenni a Corona 1.0.3-at annak ellenére, hogy elvileg már untethered volt az új jailbreak! Ha minden igaz most frissült a Corona, a korábbi verziót nem lehetett rátelepíteni az új untethered redsnow-ra -ezt már lehet. Ajánlom mindenkinek, akinek problémája van az új jailbreak-kel! 🙂

 125. A pontos verziószám: Corona 1.0-3, és valóban nemrég frissítették! Az előző verzióval gondok voltak, tegnap nekem is befagyott miatta… de most már jól működik!! Tehát elvileg mindenkinek telepítenie kell ezt az új Corona verziót, akár tethered, akár untethered jailbreak van jelenleg az illető készülékén… és YESSS, működik az iphonedelivery is!!! :-))))

 126. @Buveszpapa:

  Nos, azért ezzel csak óvatosan, én feltettem de mint írtam is, nekem ezért kellett restore és társai (arról nem is beszélve, hogy keményen beakadt a telefon, sok-sok JB-en vagyok túl, már nem izzadok le ha gubanc van, de azért ennyit még egyikkel sem kellett játszanom mint a mostani esetben)
  Szóval ha a corona hibátlan nálad akkor az nagyszerű, de nálam például kikészítette a rendszert.

 127. Sziasztok!
  Nekem nem megy a T-mobile logófix iphone 4 iOS 5.0.1-en. Melyik csomagot kell telepíteni?Mert én az unstable repoban levőt telepítettem. Pls. help!

 128. @Buveszpapa:

  Egy próbát valóban megér – max. megint küldök neki agy restore-t 😉
  Pontosan miben/mikben láttál javulást, hogy feltetted a corona 1.0.3-at ?
  (Előtte nekem ibooks, mail, appok, tört appok, installous is felment rendben)

 129. Másnál is a végtelenségig tölt a Cydia vagy csak nálam? Csakmert ha mindenkinél akkor gondolom repo túlterheltség 🙂 Ha nem akkor újraJB…

 130. @flashbackh: Én az SMS kézbesítési jelentések miatt tettem fel az iphonedelivery-t (repo: iphonedelivery.advinux.com/cydia), és az nem működött. Ráadásul reboot után össze-vissza fagyott, volt hogy se carrier nem volt, és még aktiválni is akart… másodszorra meg almás fagyás volt. Most az új Corona után megy a kézbesítési jelentés (legjobb tweak ever!!!), és reboot után sincs probléma. Egyébként az új redsnow b2-ben elvileg ugyanazt a hibát javították, mint a Corona 1.0-3-ban.

 131. @Buveszpapa:

  Igen, pont ezért tettem fel én is, és a hibák is ugyanezek voltak! Köszi a tippet, mert ha működik valóban hasznos…magamtól biztosan nem vágtam volna bele a corona-ba újra 😉 Kipróbálom és jelzek itt, hátha másnak is segítség lehet ez a tapasztalat.

 132. Vajon az megoldás lehet, hogy nem a corona tweeket teszem fel, hanem az új redsnow JB-et elkezdem újra, de úgy, hogy kiveszem a pipát Cydia elől, hogy azt ne tegye újra (a feltett repok miatt) Vagy akkor JB újra és rakja fel ismét cydiat is ?

 133. Emberek! Korábban már jailbreakeltem meg frissítettem ipod-okat, de szifont még nem. Ezért az lenne az egyszerű kérdésem:
  Hacktiválni kinek kell? Mindenkinek akinek függetlenített iphone-ja van, minden egyes frissítés után?

 134. @vdsch: annak kell hacktiválni, akinek valamilyen kártyafüggő telefonja van és nincs hozzá eredeti kártyája (mondjuk USA-ból jött a teló, AT&T-s és nincs ilyen SIM-je). Akinek gyárilag független, annak aktiválni kell csupán (ezt elintézi a telefon magától ha van WIFI).
  Ha függetlenített (ultrasn0w, Gevey SIM, stb) és nincs eredeti kártyád akkor kell hacktiválni. De nem ajánlott, mert a push nem igazán fog működni. Inkább szerezz be egy eredeti kártyát (pl ebay-en).

 135. @Buveszpapa:

  Egyelőre még nem tettem fel a corona-t, fogtam és b2 JB-et tettem újra Cydia nélkül.
  Most teszem fel cydia-ból a programokat (eddig appsysnc működik, tettem fel appot is a kipróbálás miatt, Barrel is működik, SBSettings is, FiveIconDock is)
  Megírom hamarosan a többit is, hogyan haladtam

 136. Sziasztok,

  Nekem látszólag jól lefutott, Cydia installálva de nem tudok más programokat (pl. Navigon) installálni (Failed to install).

  Vmi ötlet?

  Köszönöm

 137. Az iphonedelivery gebaszos, ha felrakom akkor nekem a szolgáltató helyén folyamat a keresés jelenik meg. Gondolom majd ráfejlesztenek….

 138. Valaki segítsen! Minden működik, semmi gondom nincs, CSAK SMS-t NEM TUDOK KÜLDENI! Mikor küldeném kilép az sms appból. Futattam az új redsnow-t is, de semmi, hard resetet is csináltam de még mindig ez. Mit kéne csinálnom?

 139. Újratettem az 5.0.1-et, redsnow 0.9.10b1-el jb-ztem, a cydia operation timed outot ír többszöri újraindítás után is. Utána restore, feltettem b2-vel, azzal is ez van, utána visszatettem a régebbi redsnow-al tethereddel, de azzal is operation timed out. Mi a fene van?:S:S

 140. @Buveszpapa:

  nekem b2 JB lefuttatása újra (cydat nem telepítettem újra) és corona 1.0.3 segített ezen a hibán! Ugyan az iphonedelivery azóta sem működik, de nem lép már ki az sms-ből!

 141. Nekem olyan gondom van, hogy az installous letölteni ugyan engedi az alkalmazásokat, de nem telepít fel egy IPA-t sem. Invlid IPA hibaüzenetet dob. Vkinél esetleg hasonló? Mi lehet a megoldás?

 142. Nekem miután újra jailbreakeltem a telefonom a b2-vel, elromlott az ultrasnow-os függetlenítés.Próbáltam újratelepíteni az ultrasnow-t, újra jailbreakelni, semmi nem használt, csak a custom ipsw újratelepítése , majd a telejesen új ios-t jailbreakeltem, így jó.

 143. Valaki nem tudná lépésről lépésre leírni hogy egy Iphone 3gs-re (6.15.00, 4.1-es JB verzió, függetlenített de eredetileg Tmobilos volt) hogyan tudnám feltölteni. Utoljára az Itouch 1g-et jailbreakeltem és az lényegesen egyszerűbb volt. Előre is köszönöm a segítséget!

 144. AT&T-s iphone 4-et (gevey-es) szeretném frissíteni. Addig oké, hogy csinálok cfw-t és úgy teszem fel az os-t itunesból meg a jailbreak is oké. De a telefon aktiválásában vki tudna segíteni egy leírás formájában? ( nincs AT&T-s simem )

 145. Nálam nem igazán működik ez a frissített redsn0w. Ahogy lefuttatom a tethered jb-elt 3gs-emen, safe modeban indul újra a teló. Az előző verziónál pedig megállt a folyamat a már mások által is említett ponton:
  “Mounting rootfs as read-only…
  ERROR
  AppleBCMWLANCore::handleOKitBusyWatchdogTimeout(): Error, no successful firmware download after 6000 ms!! Giving up…”
  Tethered módon a redsn0w 0.9.9b9d verziójával törtem, 5.01-et betallózva (ennél a verziónál már nem az 5-öst kellet betallózni neki)
  Valaki találkozott hasonlóvan, esetleg sikerült megoldást találni?

 146. Üdvözletem!

  Nem tudom, hogy volt-e már ilyen kérdés, elkezdtem visszaolvasni, de kb a felénél feladtam a küzdelmet…

  szóval olyan probléma lépett fel nálam, hogy előzőleg 4.2.1 untethered JB-s ios volt az iphone4-emen, amit most frissítettem 5.0.1-re, restore-oltam, majd ráengedtem a 0.9.10b2 redsnow-t, ami szépen le is futott, de a cydia valamiért nem működik rendesen. a Zodtt és az ultrasnow repoban semmilyen tweaket vagy témát nem látok, pedig ezek alap repók. Ha eltávolítom őket, és újra hozzáadom, akkor POSIX: operation timed out hibát dob, miután kb 5 percen keresztül töltögette a szükséges fájlokat. Ha a bigboss repobol szeretném felrakni plédául az sbsettings-et, akkor HTTP/1.1 500 Internal Server Error és Hash Sum mismatch hibákat dob. Valaki találkozott esetleg ilyen problémával? Ha igen, akkor mi volt rá a megoldás?

 147. Sokszor a letöltés sem indul el, tehát bejön a fekete képernyő alul a csíkkal felül pedig a Running felirattal, de semmi sem történik több perc után sem :/

 148. Na, hát nem a redsn0w miatt indul safe módban a teló, hanem az új mobile substrate miatt, amit úgynézki nem keleltt volna frissíteni….

 149. A tegnapi redsnowal theheredről unthetered re csináltam, látszólag minden ok volt máig, amíg azzal a szutyok új redsnowal nem mentem rá, ősszecseszet mindent előbb csak alma logó és ott maradt, utána mindenféle irás közbe halt meg, most meg, csak just bootal tudtam működésre bírni, ez így elég gáz, hogy mindig újra kell rakni ezt a sz@rt előlről…

 150. új redsnowt senkinek se ajánlanám. én feltettem a 5.0.1 JB-t és tökéletesen megy.coronával együtt. sok dologgal nem kompatibilis a mostani JB, de akinek a five icon és a többi tweek kellene, ajánlanám a Iconoclasm jó kis progit! engem is kihúzott a csávából 🙂 repok is mennek ezerrel,de azért még néha túlterhelt! winterboardot ne tegyen fel senki,mert az is összekuszálja a rendszert! Kérdezzetek nyugodtan,válaszolok bármilyen kérdéssel kapcs. pacsi

 151. @XCage: Nálam gondolom a b1-es redsnow rendszer maradt, mert a just boot után simán megy unthetered módon. Hol lehet megnézni, hogy most akkor melyik van fent ténylegesen?

 152. Kövezzetek meg, de nem akarom elrontani, és nincs senkim aki tudná: tehát felfrissítem itunesból a telefonomat 5.0.1-re eddig világos, jailbreak megvan és utána ha felrakom a redsnowt csak szimplán függetleníti? ( kisgorbi@gmail.com címre ha válaszol valaki vagy itt nagyon megköszönném. Fél évre megyek el külföldre, és nagyon fontos lenne a függetlenítés)

 153. Segítsetek PLS!
  Felment a JB de nem tudom telepíteni a Source-okat, se Szifon se Hackulo se Xsellize !!!! Mind vagy időtullépést ír vagy Errort!!!
  Mi van ilyenkor?

 154. Sziasztok!
  Frissítettem az iPhone 4-t 5.0.1-re (4.3.3 JB-ről restore gyári 5.0.1-re), utána b2-es redsnow-al JB megvolt. Az App Store program, amikor először elindítottam spanyolul dobta fel a Licence Agreement-t és alul a 4 menüpont azóta is spanyol Beállításoknál az international/keyboard/stb. mind angol. Átállítottam magyarra, újraindítás, vissza angolra, újraindítás -> minden lépésnél maradt spanyol az alsó 4 menüpont. 🙁 A gépen iTunes és a telefonon is az USA store-t látom (ez jó), de az alsó 4 felirat spanyol. Most újabb restore-n vagyok túl gyári 5.0.1-re és nem JB-t, ekkor is spanyol. Hard reset is volt, spanyol maradt.
  Már az is furcsa volt, hogy az első 5.0.1-re frissítés után, mikor a telefon végigment (magyar nyelven!) a beállításokon és engedélyeztem az iCloud-t, akkor arról is spanyol nyelvű üdvözlő e-mailt kaptam… Pedig az Apple ID-m US Store-ra van készítve, onnan vásárolok… A telefont pedig Angliában vettem Apple Store-ban, így gyárilag független. Nem értem akkor miért kapok spanyol e-mailt és spanyol App Store feliratokat. (Nem hiszem, hogy az jelentene gondot, hogy Barcelonában vettem a dockolót az Apple boltban és kérték a számlához az e-mail címem. Bár azóta a spanyol Apple-től is kapok hírlevelet…)
  Valakinek van ötlete esetleg?

 155. Közel egy napos szívás után a véleményem a következő: ez a jb kiadás egy fos. Mindezek ellenére tiszteletem a fejlesztőké akik foglalkoztak vele, de elhamarkodottnak tűnik a kiadás. Sok a panasz, sok minden nem működik ami eddig simán ment tethered jb-vel.

 156. Sziasztok, szeretnék kérdezni, egy elégé noob dolgot, gyari 5.0.1 van nem kell fuggetlenitenem sem, redshnow-val jb-em a telefont, utana vissza tudom csinalni szuz gyarira? illetve itunes-ben vasarolt zenek, meg letoltott alkalmazasok megmaradnak? koszi a valaszt!

 157. @gorbi:

  Hát ha csak simán update-eltél, és nem használtál custom ipsw-t, akkor már elrontottad, mivel az frissíti a basebanded, így nem lehet simán ultrasnowal függetleníteni.Azért nézd meg a basebandet hogy milyen, ha ezek közül(01.59.00; 04.26.08; 05.11.07; 05.12.01; 05.13.04;06.15.00.) valamelyik, akkor szerencséd van, lehet függetleníteni szoftveresen, ha nem akkor csak gevey sim segít, vagy az ipad baseband, de akkor meg buktad a gps-t.

  Előbb kellett volna kérdezni…….

 158. ipod touch 4-em van, jailbreakelve van 5.0 ioson, most akarok frissíteni 5.0.1-re az ipodról, de hibát ír ki, és amikor itunesről akarok frissíteni, akkor meg transferelni akarja a fájlaimat, azt meg nem akarom mert akkor elvesznek azok az appok amiket nem vettem meg

 159. @se87tet: gevey sim csak iPhone 4-hez van, iPad baseband meg csak iPhone 3G/3GS-hez.

  @Janosh: mégis miért változatna az bármit is a készüléken, ha a számítógépen letöltesz valamit? ezt egyébként sem kellene már megtenni azóta, hogy appsync patch van, és nem installd patch, és korábban is a készüléken kellett megtenni az App Store-ral, és nem a számítógépen az iTunes-szal.

  @abcbalazs: ugyan a cikkben külön ki van emelve, de mégis újra és újra megkérdezi valaki… legalább olvasd el a cikket, mielőtt kérdezel!

  Figyelem! Jailbreakelt készülékek menüből, készüléken történő, úgynevezett OTA (over-the-air) frissítése nem lehetséges, felesleges próbálkozni!

 160. @Jadeye: Ok, tényleg, elírtam, a telefonon levő App Store-ra gondoltam… De ezek szerint ezt sem kell.
  A spanyol nyelvű kérdésemre pedig ezek szerint nincs ötleted…

 161. Sziasztok!

  Rendszergazdaként futtatom winXP-n a redsnow-t és az uploading first stage után a program hibát észlelt ezért leállt szöveg és off… valakinek tipp?

 162. @Jadeye: értem, de azt nem lehetne megoldani, hogy az itunes ne törölje le azokat a fájlaimat amiket nem vettem meg hanem installoussal töltöttem le? mert mindig transferelni akar

 163. @Jadeye: Telenor. 😛
  Google-ben kerestem, talán egy fórumot találtam, de ott sem szolgáltak megoldással. Az appleid.apple.com oldalra próbálnék belépni, ha működne, hátha ott látok vmi hasznos beállítást az ID-m kapcsán.

 164. @abcbalazs: a transfer purchases nem töröl semmit. az csak átmásolja a tartalmakat a készülékről a számítógépre, de a készüléken is rajtamaradnak.

  @Janosh: és ha az összes beállítás törlését választod? illetve asszem az apple ID esetén mintha be lehetne állítani, hogy milyen nyelven küldjön bármit is, talán azzal összefügghet. de csak tipp.

 165. Sziasztok! 32gigás 4-es Touch-om van 4.3.3-mas szoftverrel (jailbreakme.com-mal törve). A helyzet, hogy a lehető összes módon próbáltam már feltenni az 5.0.1-et de egyszerűen nem adja be a derekát. Hibaszámok: 9, 20, 21, 1600, 1602. Utána is olvastam, vágom is a teendőket, de egyszerűen nem értem miért nem tudom felrakni az 5.0.1-et. Restore (4.3.3), update, shift+restore, shift+update, dfu-ban, anélkül, 4.3.3-mal, 5.0.1-el, mindenhogy próbáltam, nem megy. Segítséget az illesdenszer@gmail-re várok! Köszönöm szépen előre is!

 166. Sziasztok! Feltettel az 5.0.1-et jailbreakeltem, de azt írja hogy nincs szolgáltató valamint a tört alkalmazások se futnak (Iphone 3gs 6.15.00) ja és valamiért csak az old bootot engedte feltenni. Mi lehet a gond? Valaki megtudná mondani hogy hányas szériátol van az új boot mert én eddig teljesen abba a hitbe éltem hogy a telóm új bootos. Amúgy használtan vettem de állítóla Tmobilos volt és én is az vagyok.

 167. @:Jadeye kérlek segíts felraktam az untethered JB-t minden jó de most meggondoltam magam és restorolni akartam de egyszerüen nem lehet mindig az iPhone előkészítéséig jut el de utána mindig 1600-1601-1602-es hibakodokat adja megnéztem az Usb-t hátha azzal van baj de semmi baja kikapcsoltam a virusirtot de nem engedi nem tudod hogy hogy lehet megcsinálni??

 168. @patrikp03:

  Nekem 1602-es hibaüzenetet dobált ha jól emlékszem, annak is az volt a lényege hogy ellenőrizzem az usb kábelt, de nekem segített az amit írtam.

  Ha a 4.3.3-mat akarod visszatenni, ahhoz pont hogy az kell hogy fusson a tinyumbrella servere.

 169. Urak sziasztok,

  Valaki esetleg találkozott ilyen jellegű hibával:

  Cydiából telepíteném a fice icon dock-ot, gridlockot (xsellize-ből) és bár eddig jól működött, most, hogy 5.0.1 untethered van a telón fel sem ismeri őket. Cydia kiírja, hogy feltelepítve, de semmi. Ja, és a winterboardot sem lehet elrejteni :O

  Ha valaki tud megoldást,az jelezze kérem 🙂

 170. most épp tölt valamit irja a fájlokat meg a folyamatokat de nem tom most várok hátha lesz valami beraktam recovery-be és majd 4.3.3-ba restorolni fogom és fel se rakom az ios 5.0.1-et sztem csak késöbb

 171. @patrikp03:

  De nekem amikor ezeket a hibákat dobálta, akkor fel sem rakott a telóra semmit, még a visszaellenőrzés után megállt, és aztán defu módban ragadt a teló.Kivettem onnan, és ment tovább, maradt az eredeti 4.3.3-rajta.

  Sajnos így nem tudom mi lehet a baj.

  Igen nekem most tökéletes a telóm, sikerült megoldani.Azt is próbáltam hogy a snowbreezeben lévő ireb-bel raktam defu módba, de sajna már nem emlékszem mi oldotta meg a problémát, viszont a neten is ezt javasolják.

  http://jaxov.com/2011/07/download-ireb-for-ios-5-to-fix-itunes-error-1600-1601-1603-1604/

 172. Sziasztok!

  iphone 4-em van t-mobilfüggő, csak restorolni szeretnék 5.0.1-re, de azt írja az itunes, hogy ‘The iphone could’t be restored. An unknown error occurred (21). És recoveryben ragadt. Függetlenítés nem érdekel. Légyszi segítseket! =D

  Köszi előre is!

  Üdv.

 173. tehát ha letöltöttem külön az aktuális iost, aztán redsnow –> custom ipsw –> abba betöltöm (?) aztán valaki leírhatná, mert nem találtam olyat aki értene hozzá 🙁 (amúgy a telon még 4.3.1 van de ez gondolom nem számít )

 174. Senki ne tegye fel ezt az iBooksFix2-t, nalam kifeheredett az ibooks ikon es nem tudomi se X-szel (mert az nem is jelenik meg), se cydiabol. Az appstore pedig igy feltelepiteni sem tudja.

  Tudtok vmi megoldast, hogy toroljem le teljesen?

 175. Sziasztok.Ausztriában elek.Vettem a t-mobile nal egy Iphone4 et.Szeretnem frissiteni5.0.1 re és jailbreakelni.Fuggetlenites nem kell.Jelenleg 4.3.3 van fennt redsnow-val jailbreakelve.Le tudna valaki írni pontosan hogyan csinaljam?Válaszokat előre is köszi.

 176. @ToniSlow
  Kipróbáltam 3GS-en és 4-en is a B3-at, de egyiken sem tökéletes! 3GS-en megáll a fekete háttérnél fájlok betöltése közben, I4-nél meg nem lehet hívást se fogadni se indítani 🙂

  Majd jön ki jobb 🙂

 177. Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy tegnap frissítettem 5.0.1 re iphone 4-emet egy custom fw-vel, hogy megmaradjon a baseband mert gevey sim-em van. Eddig azzal voltam, hogy a gevey sim csak a basebandtől függ, de nem működik… Mikor bekapcsolom bejön a gevey sim-es “accept” ablak de utánna össze vissza megy a lépéseket végig csinálom és semmi. Ja igen a baseband: 02.10.04 és eddig 4.1 ios volt rajta de ezen is néha kínlódott. Lehet, hogy a gevey sim megment? Ha van valami ötletetek kérlek segítsetek!

 178. @DaniIstvan:
  1, iTunes-al restore, ekkor feltolja rá a gyári 5.0.1-et vagy update 5.0.1-re, és utána restore (ajánlott a restore, hiszen jb-s a készüléked)
  2, imádkozol
  3, miután felrakta az 5.0.1-et, utána letöltöd a cikkben leírt redsnow-t.
  4, elindítod a redsnow-t, kiírja, hogy kapcsold ki a telefont.
  5, amint ez megvan, utána nyomsz egy Next-et a redsnow-ban, és ekkor jön a varázslat. Nyomni kell a telefon gombjait a leírtak alapján, számol visszafelé majd a programban, hogy meddig kell nyomni melyik gombot. Ha nem menne, itt egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=gqfqOZO3Nm0 (0:55től kezdődik) Ha elrontod, semmi baj, elölről kezdheted!!
  6, Ha ezek megvannak, nincs más dolgod mint hátradőlni, és folytatni az imádkozást, hogy flottul menjen minden, de általában menni szokott elsőre.

  Ennyi! =)

  Sok sikert!

 179. @fgery1988:
  Hali, ugyanezzel a problémával küzdöttem én is, fentebb posztoltam is, hogy valami gáz van a Gevey-jel.

  A pálcikák nem jelennek meg, miután az Accept-re kattintasz. Tapasztalataim szerint ez nem probléma, pálcikák nélkül ugyanúgy lefut minden.

  Nekem kb. 1 éves Gevey-em volt, ezzel nem ment. 2 napja vettem egy Gevey Supreme Plus-t (fogalmam nincs, hogy ez a legfrisebb-e, piros csomagos).

  Ezzel megy (iPhone 4, AT&T, 5.0.1, 2.10.04 BB) Remélem segítettem…

 180. se87tet hat megpróbáltam vissza rakni a 4.3.3 de elfelejtettem a tinyumbrellaval megcsinálni a dolgokat és 3194-és hibát irt ki gondoltam megpróbálom a 5.0.1-ez mégegyszer hátha és sikerűlt szerintem nem tom hogy de akkor szerencsém volt de ez kb. 00:36-ra sikerült szerencsém volt!

 181. Sziasztok!

  Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire éri meg iOS 5.0.1 -re váltani 4.3.3 -ról, itt az akku merülésre gondolok!

  A tegnapi nap folyamán telepítettem az iPhone 3GS készülékemre, de mivel francia orange függő így nem tudom szimulálni sem, hogy hálózaton mennyire merülhet, ahogy elnézem olyan sok ujítást nem hozott, meg 3GS -en szépen beakad az indulást követően, utána szépen megy, viszont 15 óra sleep alatt 5% -ot merült az akkuja…

  Válaszaitokat előre is köszönöm!

  Üdv!

 182. Szinten 4.3.3-as-rol restore-orolnek 5.0.1-re iPhone 3GS-en.
  Eddig ketszer volt a telo JB-zve … mindig gyari FW-rol, Jailbreakme.com oldal segitsegevel. Custom FW-t soha nem latott, fuggetlenites nem erdekel.

  Namost 11-es hibaval nem tortenik meg a restore.

  Barmilyen 4.xx-es felmegy, de 5 feletti egyik sem (Umbrella sem segit).

  Mi lehet a gond! Koszi a segitseget!

 183. Helló, csak annyi lenne a kérdésem, hogy ugye nem kell JB előtt restore-olni a készüléket ha már 5.0.1-em van rajta? egyszer már csináltam JB-t de az nagyon régen volt és kezdek felejteni :S elég lesz egy igen/nem is
  Előre is köszi.

 184. @DaniIstvan: ha restoret nyomtál akkor igen csak a cydia.ha nem akarod hogy eltűnjenek a dolgaid akkor vedd ki a pipát előle.sry de nem tudom mi volt az előző kérdésed,írd le hogy mit csináltál és segítek.

 185. üdv mindenki, most én szorulnék segítségre. egy iphone 3g-t kellene update-elnem, jailbreakelnem és unlockolnom. a gond az, hogy sosem volt dolgom 3g-vel és unlockot sem csináltam előtte. a teló 3.1.2-n van 05.11.07 baseband-en. ezzel nem volt semmi gond, jailbreakeltem jailbreakme.com-on unlockoltam ultrasnow-val, működött. viszont a delikvensnek legalább 4.0-s ios kellene. ahogy néztem cydia-ban csak 4.1 és 4.2.1hez van hozzá shsh. csináltam custom firmware-t snowbreez 2.2.1-gyel ios4.2.1-re, de először is nem vagyok benne biztos hogyha ezt felraknám megmaradna a 05.11.07es baseband, viszont fel sem tudom rakni, mert itunes megáll error 1600-zal. ireb r4-gyel beraktam pwnd dfu-ba a telefont, de itunes ugyanúgy megáll error 1600-zal. egyelőre nincsen más ötletem mi lehet a gond, valaki iphone unlock tapasztalattal esetleg tudna segíteni? köszönöm!

 186. Sziasztok! (elnézést, ha már volt róla szó, de lenne egy rövid kérdésem)

  Van egy iPhone 3Gs-em 4.2.1-es iOS-sel és 05.15.04 basebanddel.

  Frissíthetem-e az iOS-t 5.0.1-re ezzel a basebandel, vagy kell frissítenem azt is? A jailbreak nagyon fontos lenne, függetleníteni NEM akarok, és a GPS is meg kellene, hogy maradjon!

  Köszi, bocsi, ha dupláztam! 🙂

 187. @gorbi: Nem számít mi van fent. Adataidat mentsd manuális, itt a szifon-on van cikk hogy hogyan kell. redsnow->extras->pwnd dfu. ha ez megvan iTunes shift+restore gomb, betallózod neki a customot, az meg szépen felrakja. Ha ez megvan, és van gyári kártyád akkor aktiváld, majd redsnow, ha nincs akkor kezheted 1ből a redsnow-al. Elindítod, majd jailbreak, és követed az utasítások. Ennyi.

 188. Sziasztok. Engem is az érdekelne, hogy érdemes-e 4.3.3-ról feljebb lépni az 5.0.1-re. 3Gs-en gyönyörűen fut a mostani rendszerem, sokat bír, nem akad, szinte mesébe illő. Ráadásul Lockinfo-m is van, tehát a Notification center miatt nem frissítenék. Vélemények-tapasztalatok? Gyorsabb-e (jó-jó, tudom…), nem akad-e illetve hogyan bánik az akksival?

  394

 189. @394: jobban szívja az aksit az 5.0.1..és eléggé sok dologgal még nem kompatibilis.esetleg ha rám hallgatsz akkor ne is nyúlj hozzá. használd úgy ahogy most van.én nekem is volt 3Gsem és szerintem sokak másoknak is..jó kis kütyü de a 4esre valók a 5.0as szoftverek.

 190. eletemben eloszor jailbreakeltem, nem is a sajat szifonomat es minden tokeletesen mukodik.
  apropo, aki vagja a cydia-s beallitasi okossagokat, irhatna, vagy ha volt mar ilyen cikk szivesen olvasnam!
  pacsi

 191. @onderon: Azt hiszem 3G-re 4.2.1 az utolsó. Ha csinálsz custom-ot akármivel pl.: snowbreeze, az tuti nem fogja a baseband-et frissíteni. shsh-val sztem jelen esetben nem kell foglalkozni mivel úgy is legfrissebb fw-t akarja majd felrakni az iTunes. Az 1600-as hiba meg a custom miatt van leginkább. Lényeg hogy a snowbreeze sosem frissít baseband-et. Amgy meg van valami cydia-s tweak, amit ha felteszel akkor fel tudod tornászni a baseband-et a legfrissebb függetleníthető verzióra, mert ugye van hogy nem szereti hogy újjabb fw-ben régebbi baseband van stb. Ennek nézz utána, de sztem Jadeye meg tudja mondani melyik ez a tweak, mert valakinek talán pont ő javasolta!

 192. @ToniSlow: az az igazság megtartanám az 5.11.07-es basebandet amiatt, ha esetleg mégsem válna be az ios4 szegény 3g-n akkor vissza tudjam rakni a 3.1.x-et. csak egyelőre úgy néz ki, ez nem megoldható, de mivel nem az enyém a teló nem akarom elkapkodni, nehogy eltosszam az unlock lehetőséget, végülis az lenne a lényeg főleg.

 193. 4.3.3 jb-elt telefonról keszitettem itunes backupot, majd 5.0.1 felrak restore-al de nem kiirja h nem tudja visszarakni a backupot mert nem kompatibilis… :/ esetleg vmi otlet? Probaltam mar ugyis h elobb jb majd utana visszarakatni de ugyse megy. Igazabol a legfontosabb az smsek kinyerese lenne a 4.3.3-as itunes-os backupbol, ha esetleg mas mod is van ra, azt is szivesen veszem! Elore is koszi a segitseget!

 194. Semmi hibakod, csak szovegben irja h ki h sikertelen a restore es nem is lehetseges. Majd a telefon ujraindul, utana az itunes meg tobbet fel sem ajanlja h restoret csinaljak, ugy veszi mintha mindent megcsinalt volna.

 195. Frissítettük a cikket, mert megjelent a b3-mas verzió! Egyúttal a Telenor fix is használható, mert annál már korábban frissítettük a CommCenter patchet.

  Ha a Telenor carrier fixszel vagy a logófixekkel problémátok van, úgy jelezzétek a hibát telefontípussal együtt, és amint tudjuk, orvosoljuk!

 196. “…If this has happened to you, you can simply reinstall MobileSubstrate and reboot your device, otherwise Redsn0w 0.9.10b3 will fix the issue for you as well.”

  Nekem egy MobileSubstrate újratelepítés is megoldotta (pl. SBSettings).

 197. @Jadeye:

  hello,
  a t-mobile logo fixszel van gondom!
  i4, 5.0.1, gevey. előzőleg 4.3.3 alatt rendesen ment – volt logo, nem volt hívásátirányítás aktív üzenet hívásonként – az mms t és a netet kellett kézzel beállítanom – ugyanígy geveyjel. párszor újraindítottam, leszedtem, vissza, semmi.
  köszönöm!

 198. Sziasztok!
  a 4.1es jailbreakelt 3gsemet restoreoltam,felraktam rá az 5.0.1et és a telefont egyszerüen nem tudom aktiválni!egy ismerösöm aztmondta ez azért van mert kiszedett simmel restoreoltam,de ilyenkor mit lehet vele csinálni? a simet nem ismeri fel a telefont meg nem aktiválja sem az itunes se maga a teló:( valaki tud erre valami megoldást? kapcsoljam ki a telot és tegyem rá a jailbreaket vagy mi tévö legyek,mert félek töle hogy dobhatom a telefonom a kukába:S

 199. sziasztok, az lenne a gondom, hogy jb után ki-bekapcs, és eltnűnnek gyári appok, mint pl safari, kamera, youtube, de volt olyan is h maga a telefon ikon tűnt el. Valaki találkozott hasonlóval? Előre is köszi. (5.0.1 3gs-en, friss rendszerrel.)

 200. @andobence123: Hat szerintem, az van, hogy a telod nem azt a halozatot “fuggi” gyarilag amilyen sim kartyad neked van, es ezert nem tudod aktivalni 🙁 ha itunes-el gyari ipsw-t updatelted 5.0.1-re, es frissitette a basebandet is akkor kellemetlen a helyzet mert a 05.16.06 basebandet nem lehet fuggetleniteni (beallitasok/info/modem firmware-nel tudod megnezni a basebandet) ilyenkor vagy megvarod amig esetleg kijon valami megoldas (ha kijon egyaltalan valaha??) baseband downgrade-re vagy az ipad baseband-re upgrade marad, de akkor sajnos nem fog menni a gps, az aktivalasra meg vagy kiderited milyen szolgaltato fuggo a telefon, es szerzel egy eredeti sim kartyat, vagy hacktivalas.. 🙁

 201. @Jadeye:

  kipróbáltam az eredeti gyári kártyával a vodafone fixet, hátha a gevey kavar be. ott a logo nem jelenik meg, de a hívásátir. aktív ablak úgy néz ki nem ugrik fel. másnál mennek a fixek gond nélkül?

 202. Sziasztok!
  Adott egy iPhone 4 32GB 5.0.1 redsn0w_mac_0.9.10b1-el JB-eltem a megjelenése napján, minden flottul ment. Ma olvastam, hogy frissítették a JB-et ezért leszedtem, majd futtatam normál módon a redsn0w_mac_0.9.10b3-t azóta bármely alkalmazás az alábbi módon ( a képernyő egynegyedén látható az alkalmazás képe) jelenik meg a képernyőn. Hogyan lehetne elhárítani a problémát?

  imageshack.us/photo/my-images/210/img0257ni.jpg/

  Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.

 203. Sziasztok!

  Én a Cydia-ból futtattam le a corona-t.
  Úgy néz ki hogy minden rendben.
  Egyetlen gondom van csak.
  Vannak olyan APP-ok amik nem indulnak el.
  Ilyen például a szifon alkalmazás is.
  Rákattintok egy pillanatra olyan mintha elindulna, aztán visszaál minden.
  Erre mi a megoldás?

  Köszönöm

 204. @theatti:

  Na, letöltöttem 3gs.en 5.01 alá a szifon.com alkalmazást, teljesen jó, megy.
  Azt meg hogy miért nem tudod tötölni, azt nem tudom, nekem simán lehet, csak hosszan nyomom, és az x.el törlöm.

 205. @andobence123: az tökmindegy, hogy benne volt-e a SIM restore közben, vagy nem, az semmit nem számít. próbáld újra, újabb restore után, másik USB-portban. van hibaüzenet? netkapcsolat oké?

  @tomato: önmagától a jailbreaktől ilyen nem kéne legyen, inkább az appsync vagy az installous miatt. reboot meg kell oldja.

  @seebok: amennyiben a baseband maxiumum 04.10.08, úgy igen, működik. de aktiválni előtte gyári kártyával aktiváld, másképp nem fog menni az iMessage meg a Facetime, és semmi push-t igénylő.

  @peterh: valami ismeretlen oknál fogva felmásolja a fix a fájlokat, de a rendszer mégsem jeleníti meg. de a hiba nálad a gevey miatt van: a logófix ugyanis semmi mást nem módosít, csak a grafikus logókat teszi oda, magához a carrier.plist-hez nem nyúl, a netbeállítások és a felugró figyelmeztetés pedig ez utóbbiban van. a gevey miatt pedig akkor nem tölti be megfelelően a t-mobile beállításait. erre egyelőre nem találtunk megoldást.

  @hazmester: ezt nézd meg: https://www.youtube.com/watch?v=CqwVnLHpRQ8

  @theatti: a hiba nálad lesz, valószínűleg annak a függvénye, hogy miket tettél fel cydiából.

 206. Ez a telenor fix akkor hogy is van?Mi a legújabb verzió neve?Én itt csak a Telenor Carrier Fix 4.2+ t látom, de az nekem nem jó, hibát ír ki.(mellesleg azt is kiírja hogy nem jó 5.01 alá)
  “subprocess post-installation script returned error exit status 1.”
  “sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

  Aztán kiírja hogy “Half-installed Package”

  Ha ez nem a legújabb, akkor melyik az?

 207. @Jadeye: Akkor örülünk 🙂 Láttam hogy 4.3.3-ra, 5.0-ra, és 5.0.1-re van, ezért felpattintottam. Várjuk az eredményt! Amúgy sajna nekem gevey-vel az mms még mindig nem megy, és a fix-et ugye hiába rakom fel be kell írni az apn-eket kézzel. Ha esetleg ez a fix ezeket, vagy ezek közül valamelyiket hivatott megoldani az nagyon jó dolog lenne!

 208. Hy mindenkinek.Tegnap megpróbáltam felrakni az 5.0.1 et itunesbol.Nem engedi sem updatelni sem restore.iPhone 4 4.3.3mal korábbi redsnowal jailbreakelve.Próbáljam meg az új redsnowal extras/select ipsw teló kikapcs.Fuggetlenites nem kell.Írjatok pls.

 209. Most került hozzám egy iPhone 3GS gyári iOS 5.0.1 firmware-rel 05.16.05-ös basebanddel. Az világos hogy lehet Jailbreak-elni, ezt már meg is tettem. A kérdésem az lenne, hogy a fenti firmware-t le tudom-e cserélni iPad baseband-re a függetlenítéshez? Előre is köszi!

 210. @Bandita41: ő írta, hogy “vagy én vagyok hülye, vagy nemtom” én csak reagáltam, hogy tudja. nem az a baj, hogy pezseg az oldal, hanem hogy sok kis tacskó végre hozzájutott egy iphone-hoz és azonnal olyanba vágja a fejszéjét, ami meghaladja a szintjét. én is kérdeztem itt nemrég, mert belefutottam egy régi iphone 3g frissítés+jailbreak+függetlenítésbe és fogalmam sincs mivan. viszont előtte legalább használtam a google-t és nem teljesen sötéten álltam a dologhoz.

 211. Sziasztok!

  Nagyon jó hir, hogy végre kész a jailbreak.
  Viszont technikai kérdésem lenne hozzád Jadeye!
  iPhone 4-em van 4.1-es iOS-el és 02.10.04-es firmware-el ami angliából lett hozva. Gevey-el van telenorizálva.
  A kérdés ha felfrissítem custom 5.0.1-re tudom-e aktiválni a telefont (Nincsen hozzá eredeti kártyám) és szoftveresen lehet-e függetleniteni vagy gevey simmel müködni fog-e a telefonom?

  A választ előre is köszönöm!

 212. Sziasztok
  Nekem működik a beta 3-as.
  Az előző verziókat nem teszteltem,mert
  láttam sok volt a para.
  ibooks-ot nem néztem.
  i4 5.0.1-ről frissítve nem volt semmilyen jb-kem!

 213. iBooks nem megy, nekem, a neten fellelhető házi megoldásokkal sem. Jó lenne, ha csinálnának vele valamit. Erősen gondolkodom rajta, hogy visszaállok a JB nélküli állapotra, túl sok a szívás meg az instabilitás.

 214. Sziasztok!
  4.3.3-ról 5.01-re váltottam, jailbreakeltem redsn0w_win_0.9.10b1-el, és azóta nem tudom firssíteni az alkalmásokat, elkezdi tölteni, aztán kiírja, hogy nem tölthető le nem telepíthető probálja később, utána pedig befagy töltés közben és nem tudom használni, rá tettem a b3-at de maradt a probléma.

  másik kérdés: régen a barátnőm telefonja volt az ituneson most csak az enyém, de amikor szinkronizálom akkor felkerülnek az ő régi telefonszámai is. miért mit lehet tenni?

  köszi előre is

 215. Sziasztok!
  Régi bootos 3gs-re felment az 5.0.1 jailbreakkel, manuálisan tettem vissza az sms-eket, stb. Gondom az, hogy nem tudok MMS-t küldeni csak magamnak! Hálózati beállításokat reseteltem már, nincs változás.
  Van ötlet, hogy miért csinálja?

 216. @theatti: lehet.

  @DaniIstvan: hibaüzenet?

  @bofika: a redsn0w felrakja az iPad basebandet, de azzal végleg elbukod a GPS-t.

  @scream: kizárólag basebandet nem frissítő custom-mel frissítsd, mert ha a 04.11-es baseband felkerül, azzal nem megy a gevey sem. hacktiválni tudod redsn0w-val, de mindenképp a gyári kártyás aktiválás az erősen ajánlott, mert anélkül nem megy a push, és így az iMessage vagy a Facetime sem.

  @peterh: iOS5 + gevey, előfordul. meglátjuk, mit lehet összehozni.

  @Laci65: ne az iMessage-et aktiváld a gyári kártyával, hanem magát a készüléket!

  @suhanc: próbáld egy restore után rögtön a b3-mal.

  @kiru_l: mivel az authentikációhoz mindenképp 4S kell jelenleg, mert az Apple elég jól kivédte, hogy ki lehessen játszani, így arra egyelőre szerintem várhatsz.

 217. Aki felrakta, az nem tapasztalt hibákat?? ( jelentősen az iBooks!!!) A jailbreak után leszedtem rá az iBooks-ot, ekkor még ment rendesen, megnyitotta. Utána felraktam egy könyvet és “konfigurációs hiba-és kilép”. Valaki vmi megoldést nem tud rá, mert a fixelés egy fos és nem működik…. Ötlet?!

 218. Üdv Jadeye! Gevey el használom az i4 -et.
  FaceTime-nàl, illetve iMessage-nèl kiìrja, hogy activating, de nem történik semmi. A telefon o2 függő, gondoltam rendelek egy ilyen SIM-et az aktiváláshoz Angliából. Szerinted megoldaná a problémát? Köszönöm..

 219. Én ezt már tényleg nem értem.Adott egy Iphone 4 4.3.3 os-el jailbreakelve.
  Szeretnék egy normál update-t csinálni és nem engedi az Itunes.Próbáltam már restore-t,redsnow costum firmware de semmi.Mindig hibaüzenet.(21,1601,1604,3194)
  Jadeye tudsz erre valamit mondani?
  Most leszedem az itunes-t és ujra rakom hátha az segit.
  Próbáltam 3 kábellel 2 gépen de mindig ugyan az.
  Ha mobilnetem van az gond lehet?
  Várom válaszodat.

 220. Kérdés???

  iPhone 4; (Valamelyik svájci szolgáltató függő)
  iOS: 4.3.2;
  baseband: 04.10.01
  Jelenleg Gevey SIM-el van unlockolva.
  De frissíteni szeretnék 5.01-re vagy 5.0-ra. Mit tudok tenni?? Tudok-e?
  Mert ha csinálok egy restoret, akkor nem tudom aktiválni, nincs olyan kártyám.
  Illetve a szoftver frissítés miatt bukhatom-e a Gevey függetlenítést?
  Segítsetek…

 221. @DaniIstvan: 16xx: ha custom fw-t akarsz feltenni, azt csak pwned DFU-ban lehet. 3194: https://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/

  @kisdemi: elolvastad a cikket? le van benne írva: “ha függetlenítenünk is kell, akkor ezt a frissítést mindenképp basebandet nem frissítő…”, és innentől olvasd el fent.

  azt meg már számtalanszor leírtuk, hogy ugyan a redsn0w hacktivál, de nem fog menni a push, így sem az iMessage, sem a Facetime. szerezz be egy eredeti kártyát, lehet lejárt is, és a készüléket azzal kell aktiválni.

 222. Mért van va hogy többször újra telepitettem a telefont de mindig csinálja hogy az installous amikor rábökök egy linkre chapchát kér? (nem a letöltésnél hanem a link kivállasztásnál) Természetesen utána még 1x kér a letöltéseknél.
  Eddig nem csinálta.
  Megnéztem az itteni videot amikor a srác felteszi neki nem volt ilyen.
  Nálatok hogy van? Vagy mit rontok el?

 223. @Jadeye: kérhetek 1 kis segítséget hogy ha most a b3-mal jb-zek akkor mennyi lesz rá az a esély ha becsuszik valami baki vagy meggondolom magam és restorolni akarok akkor 1600-as hibakódot fog dobni mer ugyan ez volt nekem a b1-el akkor azt csinálta DFU-ból a restornál mindig 1600-as hibát dobot lehet rá eslély hogy megint ezt foglya csinálni ?és ez 1 iPhone 3Gs új bootrom

 224. @KillYou: szerver oldalon változtattak szándékosan. ez most egyelőre ilyen. ha megnézed, az installoust elindítva ezt írja is.

  @patrikp03: esélylatolgatásba nem mennék bele, azt nem lehet tudni, de elvileg nem kellene neki olyat csinálnia, hogyha mindent rendesen csinálsz. ha mégis, akkor jó kérdés.

 225. @Korte68: Igen felmegy. És ezzel együtt tisztáznék pár kérdést az aktiválással és a gevey-vel kapcsolatban. Nekem gevey-m van, gyári kártyám nincs. redsn0wal aktiváltam a telefont,majd utána SAM-el. Nekem a SAM-ben meg kellett adni manuálisan hogy milyen ország milyen szolgáltató stb, persze ha az ember nem tudja honnan van a telefon akkor ez macerás lehet, de mindent ki lehet deríteni. Akit esetleg érdekel leírom lépésről lépésről hogyan kell iOS 5.0.1 alatt csinálni, lényeg hogy pl iPusher-el ellenőrizve azt kapom hogy jól működik a push.

 226. Sziasztok.
  3GS 4.2.1 ről sikerült frissiteni
  első hibaüzenet 3194 utánna
  1602 majd
  1604 majd
  1611 után
  sikeres volt a restore.
  hibaüzenetek után nem csináltam semmit hagytam az itunest is meg a telefont is és magától mindíg újra indult.

  a redsnow b3 pedig szépen felment elsőre.

 227. Üdv,

  korábban már kérdeztem, milyenek a tapasztalatok 3Gs-en. Arra volnék még kíváncsi, hogy a Lockinfo és az Activator gond nélkül futnak-e (nekem a Lockinfo nagyon ízlik, a NotifCentert meg még nem próbáltam). Most 4.3.3 van fent és 2-3 napot gond nélkül elmegy – persze nem telefonálok egész nap és 3G sincs üzemben, csak a wifi. 2 dolgot nem szeretnék: lassulást és rövidebb üzemidőt. Remélem, bíztató válaszokat kapok! 🙂

 228. Sziasztok!
  Iphone 3GS-t próbálok jailbreakelni. Teló alól frissítettem a szoftvert 5.0ról 5.0.1 (9A405)-re.

  Majd ráküldtem a redsn0w-t (0.9.10b3), és simán jailbreak gomb, tehát nem használok custom fw-t.
  Ezután leraktam DFUba, ahogy kell, majd 1 kis idő múlva kiírja, hogy “exploit failed”, és DFU módban ragadt, amiből csak restore-val tudom kivenni.

  Viszonylag új az iphone, mert a az előzőt hardver hiba miatt gariba kicserélték pár hete.
  A gyáriszám így kezdődik: QR1474.. Tehát valamikor november vége felé gyártották.

  Lehet, hogy ez a gond??

  Eddig már 3 iphone-t jailbreakeltem minden gond nélkül, de ez most valamiért kifogott rajtam. F1 F1 !! 🙂

 229. Sziasztok!

  Az lenne a kérdésem, hogy egy ipad2 4.3.5-ös rendszerrel jailbreakelhető e és, ha igen mivel? Karácsonyi ajándék volt, és mielőtt 5.0.1-re frissítenék gondoltam megkérdem, hátha…

  köszönöm a sgítséget, Balázs.

 230. @wittao: És ezt a típusú Geveyt te merre vetted? Esetleg ha Pesten vetted, akkor hol? Vagy ha valaki tud egy helyet ahol lehet kapni Gevey Supreme plus simet, annak a segítségét megköszönném…

 231. Srácok!
  Az iCloud-os biztonsági mentés az ugyanaz, mint az iTunes-féle backup?
  Úgy értem, ezt sem tanácsos visszatenni friss gyári restore után, ha jb-elt rendszeren készült?
  Fontos lenne, kérlek segítsetek!
  Köszönöm előre is!

 232. @Jadeye: Köszi, Jadeye!
  Csak azért merült fel kétségem, mert az iTunes backup kb. 8 GB, az iCloud-os meg elsőre 800 MB volt, amit aztán helytakarékosság végett 200 MB-ra sikerült redukálni.. Nehéz elképzelni, hogy ugyanaz a kettő, ha 10-szeres a különbség!
  Leírnád 1-2 tőmondatban, miben lehet más a kettő?
  Nem szedtétek még ízekre esetleg őket?

 233. @Jadeye: Akkor azt lehet (és biztonságos), hogy ‘set up as new iphone’ után bejelentkezve az iCloud fiókba csak a mentett címjegyzéket, jegyzeteket stb visszaállítom, a beállításokat pedig az elejétől magamnak visszaállítom?
  Csak egyszerűbb kéne legyen iCloud-dal, mint eddig!
  Apropó, az sms-ek mentését miért nem tudja vajon??

 234. Mióta 5.0.1 van a telefonon, nem jelenik meg a T-mobile logofix. Hivatalos t-mobile, semmi függetlenítés, felteszem a sourceból a 4.2+ logo fixet, network resetet is megcsinálom, de nem vált át. Valaki valami ötlet?

 235. Sziasztok!
  3GS em van feltettem customal az 5.0.1et redsnow ultrasnow iPad baseband tehat 06.15.00 es a psuh notifications nem muxik csak smsnel es nemfogadott hivasnal…se facebook se whatsapp se viber se semmi nem jelez csak ha belepek a progiba??? Segitene valaki, h mit tegyek mit telepitsek fel?? Elore is koszii!!

 236. Hali! Nekem a “preparim ramdisk”-nél a redsnow működése leáll a /redsn0w_win_0.9.10b3_novcheck/ progival. A több próbálkozás tönkreteheti a készüléket?? Előreis Köszi

 237. Én is komoly lassulást és szaggatást tapasztaltam iPhone 4-en. Idegesítően belassult, így egy gyors tesztnek vetettem alá. A Real Racing 2-őt indítottam el rajta, egyszerre egy 3GS-sel. A 3GS-en is 5.0.1 fut, de sajnos gyorsabban mint a 4-esen. Mi lehet a gond?

 238. Járt valaki már úgy, hogy miután felkerült az 5.0.1 a 4.3.3 helyett (iPhone 4-en), akadozik a zenelejátszó? Nem a hang, hanem miután elfordítom a telót, hogy megjelenjenek a lemezborítók, akadozik a lemezek közötti keresgélés! Egyik borítóról a másikra, vagy inkább ha messzebb, 5-10 lemezzel arréb csúsztatnám gyorsan, akadozik és a lemezborítókat sem tudja betölteni azonnal! Ez mitől lehet?

 239. @scream: Nos:
  1. repo.bingner.com, onnan SAM feltelepít
  2. SAM menüben Utilities, azon belül revert lockdown to stock gomb, ha ezt megnyomod akkor kapsz egy üzenetet, aminek vagy failed a vége vagy succes. Értelemszerűen nekünk a succes a jó.
  3. Nekem a method manual-ra van állítva a gevey miatt, de lehet menni fog neked auto-n is. Próbálkozni kell.
  4. Rádugod a gépre iTunes indít és csatlakozik az áruházhoz. Ha esetleg kiírja az iTunes hogy invalid sim vagy ilyesmi akkor pl nem jó az auto method.
  5. Szinkronizálsz iTunes-al, majd bemész a SAM-be és a more information alatt azt kell látnod hogy WildcardActivated.
  6. Letöltöd az appstore-ból az iPusher nevű alkalmazást, majd ellenőrzöd vele hogy megy-e a push. Ha nem akkor Utilites-en belül backup activation, majd restore activation, és megint ellenőrzöd iPusher-el, esetleg restore activation után mehet még1 iTunes szinkron.

 240. @ToniSlow:

  Thx, rá is próbálok azonnal.

  Másik parám az, hogy most frissitettem az 5.0.1-re és minden szipiszuper, de a cydia eccerüen nem fejezi be a telepitéseket ami annyit jelent, hogy a végén nem rakja ki alulra a kis gombo, hogy akkor vége és return to cydia vagy respring, stb…
  Ez mitől lehet?
  Pl most se dobja ki a gombot a végére amikor végzetta repo telepitésével…

 241. @ToniSlow:

  Na közben feltoltam a SAM-et, mindent úgy állitottam be ahogy irtad.
  succes, manualra állitottam én ia gevey miatt biztos ami tuti.
  Rádugom a gépre és az itunes invalid sim-et ir ki.
  És persze a more infoba is unactivated van kiirva a SAM-ben.
  Ilyenkor mi a helyzet?

 242. @scream: és a manual-nál beállítottad hogy milyen szolgáltató pl? mert ugye több lehetőség van a manual-nál: by bundle name, by country and carrier, és manual. nekem country and carrier van beállítva mert tudom honnan való a telefonom. ezeket szépen állítgasd be és jó lesz.

 243. @ToniSlow:

  Be van állítva minden elvileg helyesen, akitől vettem azt mondja Hutchinson 3G UK Ltd. de sajnos igy sem aktiválódik 🙁
  Van belőle 2 fajta is de egyikkel sem akar működni.

  Akkor most hogy állitsam, hogy jó legyen?

  KÖszi előre is

 244. @scream:
  method: by country and carrier
  country:
  carrier:
  SIM ID:
  mind1iknél van adat és így sem jó? invalid sim-et ír így is az iTunes? És tuti jók az adatok? Mmint biztos hogy onnan van és attól a szolgáltatótól?

 245. @ToniSlow:

  És elő is jött az első hiba.
  iMessage-et próbálom egyik cimborámmal.
  Rám irt valamit->megjelenik a telón, de viszont ha megakarom nyitni egyszerüen nem nyitja meg az sms-eket. Ha pedig harmadjára negyedjére megnyitja és látom az sms-eket és rábökök egyre azonnal kilép megint.
  Találkoztál már vagy másvalaki valaki ezzel a problémával?

  Üdv

 246. Sziasztok!

  Kezdő szifonos vagyok, egy T-s 3GS-em van. Itunesból frissítve 5.0.1es szoftverrel, 05.16.05 basebanddal.

  Elindítom a redsn0w-ot, patentul megcsinál mindent, ám amikor cidyából telepítem az installoust, nyom egy restart springboardot és ahogy betölt eltűnik a telefon és a kamera ikon. A térerő és a szolgáltató helyén “device” felirat jelentkezik.

  A telefonommal lehet a próbléma? (csak jailbreakelni szeretném)
  Kérlek segítsetek!

 247. Sziasztok! Adott egy iPhone 4 GSM! A legújabb red után van olyan, hogyha kikapcsolom estére, akkor reggel amikor elindul, nem tudom kioldani (feloldó csúszka), mert azonnal elkezd egy respringet nyomni. Ujra feljön a zárolt képernyő, de megint nem tudom kioldani, magától respring. Ilyenkor a kikapcs+home gomb komboval kikapcs. Amikor ujra beindul, teljesen jó minden. Ez hiba jelentkezik a Csajom 3GS-n is. Hasonló tapasztalat, vagy megoldási javaslat.

  Köszi

 248. @scream: tettél-e fel bármi kiegészítőt, ami belenyúlhatott az üzenetkezelésbe? például iphonedelivery?

  @molmar: az installous nem része a jailbreaknek, tehát akkor azt ne tedd fel, és nem lesz ilyen gond.

  @byron: ezt esetleg okozhatja valami telepített csomag. mi az, amit mindkettőre feltettél? esetleg azt szedd le.

 249. @ToniSlow:

  Nem gond, igy is sokat segitettél. 😉

  Közben rájöttem, hogy az a megoldás hogy pötyögni kell pár betüt egy üres sms-be és onantól kezdve meg tudom nézni az sms-eket, sőőt küldeni is tudok vele 🙂

 250. Sógorom 3Gs-ét kezdem mindjárt ujrahúzni 4.0.1-ről 5.0.1-re.
  A Modem firmware: 05.13.04 – tehát függetleníthető ultrasn0w-al.
  Viszont a nagy kérdés az lenne, hogy az uj redsn0w megcsinálja a Custom Firmware-t normálisan, hogy ne frissüljön a baseband, vagy mivel csináljak erre 3Gs-re CF-et?

  A választ előre is köszönöm!!!

 251. @Jadeye:

  Igen tettem fel delivery-t.
  És nem is jön jelentés az üziküldés után.
  Akkor az lehet a probléma mi?

  A másik fontos kérdés az lenne(mert most csinlom épp), hogy ez az uj redsn0w megtudja bb frissités nélkül csinálni a Custom firmware-t vagy milyen verziót használjak hozzá?
  A Modem firmware: 05.13.04

 252. @scream: feltehetőleg akkor az okozza a problémát. de ez rövidrezárható azzal, hogy leszeded, és ha úgy működik, akkor ez volt az oka.

  a redsn0w-val készíthető custom firmware lényege éppen ez, hogy csak a baseband-frissítést távolítja el, de nem jailbreakel.

 253. @Jadeye:

  Igen ahogy irtad egyből le is töröltem és azóta 100%-osan müködik!
  Köszönöm szépen!

  A másik problémával viszont még mindig nem birtam. 3Gs-re feltenni az 5.0.1-et 4.0.1-ről.
  Elsőnek ezzel a redsn0w-val 0.9.10b1 aztán 0.9.10b3 ezzel a verzióval próbáltam custom firmware-t csinálni.
  Meg is csinálta de mikor restoroltam 1600-as hibákat irt ki az iTunes és maradt minden a régiben.
  Tehát valami mégsem stimmelt a CF-el.
  Mi lehet a gondja?

 254. Az installous telepítésének mellőzése megoldotta a problémám. Van valami más lehetőség az installous-on kívül, hogy tört appokat tudjak telepíteni?

  A válaszokat előre is köszönöm!

 255. Mégsem odódott meg a probléma, a telefont kétszer kikapcsoltam és ismét eltűnt a telefon és kamera ikon és bejött a “device” felirat. Van valami ötletetek?

 256. Neharagudjatok, hogy ennyit írtam. Telepítettem a a 3GS HD videófelvételt cydiából és az volt a ludas, letöröltem kikapcsoltam majd be és jó lett.

  Köszönöm a segítséget!

 257. Hali!
  Tudnátok segíteni?
  Van egy 3gs_em szeretném JB végig futtatom a redsnow-ot de valamiért nem telepíti a cydia_t
  iphone 3gs
  ios 5.0.1(9A405)
  modem firmware 05.16.05!
  Valaki segítsen légyszi 🙂
  Köszi:-)

 258. Sziasztok
  Nekem az itunes 1602 es hibat ir pedig pwned dfuban van az iphone 3gsem new bootos ja es custom firmwareval probalkozom mi lehet a gondja?

 259. Sziasztok, BUÉK mindenkinek !

  Valami oknál fogva az én telom tetherem maradt, csak redsn0w – val tudom elindítani.

  részletek: 3GS, new bootrom, .

  Kiindulás: 3.1.3. JB + Unlocked, modem 05.13.04

  Upgrade:

  – custom 5.0.1 IPWS, SHSH ok –> restore ok
  – redsnOw JB ok
  – ultrasnow unlock ok

  itt már minden fut rendben, de még csak tethered boot.

  – corona 1.0-3 install rendben lefut,

  de marad tethered.

  Próbálkoztam a redsn0w újra futtatásával is (cydia uncheck) de a helyzet változatlan.

  Az egyetlen gyanús dolog, a redsn0w futtatásakor mintha lenne egy “AppleBCMWLANcore ” error a folyamat közepén a képernyőn.

  Valami ötlet esetleg ?

 260. @Smilekusz: esetleg próbáld egy friss restore után.

  @ravens27: próbáld újra, de mondjuk indítsd újra előtte a géped, és dugd másik USB-portba.

  @Fox: ugye a legfrissebb redsn0w-t használtad? mert ha igen, akkor mennie kellene. korábbi verzióval volt ilyen gond. a legújabbat a cikk tetejénél lévő frissítésben találod.

 261. Hali!

  Problémába ütköztem. Korábban 5.0.1-em volt fent tethered JB-vel, Most restoreoltam gyári softra, letöltöttem a legújabb b3-as redsnowt és próbáltam Jailbreakelni a telefont (iPhone 4). Hiba nélkül fut egészen a patching kernel részig (waiting for reboot utáni rész). Ott mintha lefagyott volna a gép. Később checkoltam task managerrel, egyszerűen csak arról van szó hogy nagyon megemelkedik ott a ram és cpu használata a redsnow exe-nek.Vártam, elkezdett csökkenni a dolog, de a processing kernel-nél nem lép tovább, egyszerűen vagy kilép a redsnow teljesen, vagy “az exe hibát észlelt és leáll” szöveget kapok. Próbáltam kompatibilitást állítani és természetesen rendszergazdaként futtatom. (iTunes frissítve van)

  Szerintetek mi lehet a gond?

  Üdv,
  Dani

 262. még mindig ugyanazt a hibát írja az iphone visszatöltés visszaellenőriztetése az apple vállalat.. és itt kapom ezt a hibát itt időzik egy kicsit és jön a hiba

 263. @ravens27: ennél a pontnál én is elakadtam párszor, végül a magoldás az volt, hogy a redsn0w – ban hozzárendeltem a megfelelő aláírást a custom IPWS – hez.

  Extras –> SHSH blobs –> Stitch

 264. @Fox: ez elég érdekes probléma egyébként, mert ugye úgy néz ki a dolog hogy azért nem rakja fel mert nem írja alá az apple, ami ugye baromság, mert az 5.0.1 a legfrisebb. amúgy ebbe én is belefutottam, csak egy olyan hibakóddal ami tipikusan erre utal, és csodálkoztam is hogy wtf! megnéztem a host file-t, ott takarítottam egy kicsit, nálam ez oldotta meg a problémát. és persze a host kipucolása mindenkinek ajánlott aki valaha futtatott a gépén tinyumbrella-t!

 265. Letöltöttem ezt a legújabbat rámentem Jailbreak funkcióra DFU módban, ment minden…
  Mikor kész lett azt irja tethered jailbreak van rajta bootoljam, be és Nem pipáltam ki mikor kérdezte, hogy Install Cydia mi van ezzel?

 266. Skacok!Nektek nem lassult be a 3gs-etek az 5.01 alatt???
  Nekem mintha lassabb lenne mint 4.3.3 alatt, meg mintha az aksit is jobban enné.
  Valaki akinek 3gs-e van hlmondhatná a tapasztalatait.

 267. Hali. Nemtudom de nekem nem műxik a cydiaból a T-mobile carrier logo sem a sima sem a 4.2+ sem.

  vmi tanács vagy fejlemény ez ügyben?

  Előre is köszi

 268. Sziasztok! Ismerösöm adott egy T-mobilos 3gs-t, hogy függetlenítsem ki. 2011 44. heti, 5.0.1 van rajta. Raktam rá egy custom ipsw-t. A gondom az, hogy a telefon állandóan újraindul, hiába bootoltatom Redsnow-al stb, csak folyamatosan újrabootol. A gyári szoftot pedig az itunes nem tudja visszaállítani, ismeretlen hibát ír ki. Megköszönném a segítséget, annyira nem vagyok otthon ebben a dologban….

 269. Sziasztok!
  Kérdésem lenne: a b3-as végre megoldotta a problémáim felét, mert eddig a sourc-ok sem települtek fel cydiába, most a b3-al gond nélkül sikerült végre!

  De a másik negy gondom az, hogy az itunes nem rakja fel a progikat, állandóan hibát ír ki azonnal amint megnyomom a szinkronizálást.
  Valamint a T-Pot sem ismeri fel a telót.
  Lenne vmi ötletetek?!

  Köszi előre is!!

 270. Hello,

  4.3.3 (jb) -at próbálok frissíteni 5.01-re. Bármit csináltam eddig, minden esetben 21-es hibával megállt. Opredszer: OSX 10.7.2
  Tudna valaki segíteni?
  Köszönettel:
  Wascodg

 271. @Thomex: tudunk róla, az iOS5 újabb mókája, javítani fogjuk.

  @minkaresz, @Pzoe77: mégis milyen hibát ír? anélkül igen nehéz rájönni. kérlek, írd le a pontos hibaszámot!

  @moklys: jailbreak gomb, next, DFU-ba teszed (írja, hogy mit kell nyomnod és hogy), és megvárod, míg elkészül. ehhez komolyan leírás kell?

 272. Nem ír hibaszámot semmit az iTunes csak azt írja hogy nem tudja szinkronizélni az app-jaimat az itunessal!
  Igaz ezek installous-ból letöltött appok de eddig működött, tudta szinkronizálni, és a T-Pot is ment, most pedig az sem ismeri fel a telót.
  Ezt irja a T-Pot : Could not load iTunesMobileDevice.dll, check your iTunes installation.

  A baj nem azzal van, hogy nem értem ezt a mondatot hanem azzal, hogy már 2xraktam újra az iTunest de ugyanezt írja!

 273. Hello.

  Update eltem az IPod4 esemet 5.0.1.re majd restore és futtattam a jailbreak et, majd a cydia t. ITunes ba behúztam az alkalmazást és “Alkalmazás” opcióra rákattintva el is kezdi fölraki de aztán az ipodom kiírja hogy “xy telepítése sikertelen volt” Valamit esetleg kihagytam vagy elrontottam aki tud valamit az segítsenkérem.

 274. @Pzoe77: pedig akkor mégis az iTunes telepítéseddel lesz a gond. szedj le kivétel nélkül minden Apple szoftvert, különös tekintettel az Apple Mobile Device Support-ra, majd újraindítod, legfrissebb iTunes-t telepíted, majd ismét újraindítod a gépet, és akkor jónak kéne lenni.

  @moklys: TinyUmbrella.

  @Winnower: mi a hibaszám? ezek tört appok? a jailbreak önmagában sosem tette lehetővé azok telepítését, mindig is kellett hozzá az appsync patch.

 275. @ToniSlow:

  Alap, hogy pwned DFU módban próbáltam, máshogy eszembe se jutott…
  De csak a 3Gs-nél csinálja ezt, mert három i4-et már jailbreak-eltem és azokkal semmi gond nem volt 🙂

  Más valami 5let estleg, vagy találkozott valaki ezzel a problámával?

 276. Hello mindenkinek!
  Van egy iPhone 4-em, tegnap 5.0-ról frissítettem 5.0.1-es rendszerre,de eltűntek a mentéseim, és adataim.Hogyan lehetne visszarakni őket?FONTOS LENNE
  Előre is köszönöm a segítséget!

 277. Sziasztok,azt szeretném kérdezni,hogy 5.13.04-es 3gsem van 2010 29.hetében készült ez akkor új botos(mert redsn0w csak 2009et említ igy arra következtetek hogy ez új)? A másik kérdésem pedig az hogy custome fw kötelező ilyenkor mert unlockolni is szeretnék?

 278. @CoDWaW: mégis mi az, hogy eltűntek a mentéseid? iCloudba sem mentettél? mert akkor így járás, anélkül nincs miből visszaállítani az adatokat.

  @SinkaT: iboot: https://szifon.com/2010/06/26/hasznos-informaciok-2-iboot-jimny/

  függetlenítéshez meg igen, custom fw kell, hogy megtartsd a legjobb, 05.13.04-s basebandet.

  @errkotojel: le van írva az iOS-höz készült carrier fixes cikknél, hogy azok az unstable sourcban vannak. ez itt is meg lett már párszor válaszolva, tehát lehet nem ártott volna legalább a kommentek közt keresni.

 279. Már csak az iCloudba lehet a biztonsági mentést tárolni?Mert nincs wifim ezért iCloud-om sincs.
  Amikor a telefont újrahúztam akkor nem rakta vissza a biztonsági mentést, pedig telefonon kérdezte és arra nyomtam hogy Visszaállítás korábbi mentésből.És ekkor az iTunes nemkérdezett semmit csak hogy írjam be a telefon nevét.
  iTunesban a Szerkesztés/Beállítások/Eszközök-nél ottvan a Január 2-ai biztonsági mentés, ezt valahogy vissza lehet tölteni a telefonra?

 280. @CoDWaW: lehet továbbra is mentejni iTunes-ba is természetesen. visszaállítani szokásosan jobb klikk az eszközön az iTunes bal oldali listájában a Devices (Eszközök) alatt, majd Restore from backup, és kiválasztod a megfelelőt.

  ha így sem tette vissza, lehet, hogy az adott backup hibás vagy üres.

 281. Nincs sajnos olyan hogy” Restore from backup”
  ezek vannak csak:
  Kiadás
  Új játéklista
  Szinkronizálás
  Vásárlás átvitele
  Biztonsági mentés(erre rányomtam de ilyenkor csak egy backupot csinál mást nem)
  Figyelmeztetések visszaállítása

 282. @CoDWaW: Kiválasztod a készüléket bal oldalt (ball klik) akkor kihozza az adatokat, alul ott van hogy “Update” és alatta hogy “Restore” kiválasztod a “Restore” (jobb klik vagy bal de ezt probáld meg) és ott kilehet választani hogy melyikből szeretnéd.

 283. Sziasztok!
  Felraktam az iPhone 4emre az 5.0.1-et majd a legujabb (0.9.10b3) redsn0w-val jailbreakeltem, ugy hogy csak a Cydia volt bepipalva a redns0w options-nal. Mukodott minden, Cydia is jo volt, majd egy ido utan eltunt a Cydia es megjelent negy feher ikon (AdSheet, Beállítás, FieldTest, iOS Diagnostics)
  Vki tudna nekem segiteni h mi a gond? Koszonoom!

 284. Hali.
  Gondoltam lementem 5.0.1-en az shsh-mat Tinyumbrella-val. Le is mentette, viszont lementette az 5.1b1-es-t is. Nem is volt meg az iPhone-om azaz os. Vagy ez hogy mukodik?

 285. 4.3.3 (jb) -at próbálok frissíteni 5.01-re. Bármit csináltam eddig, minden esetben 21-es, 1600-as és 3106-os hibával megállt. Opredszer: OSX 10.7.2
  Tudna valaki segíteni?
  Köszönettel:
  Wascodg

 286. Olyan problemam lenne h probalok restoret nyomni 4.3.3rol 5.0.1re de 1600as hibaval kidob,megneztem ezer oldalt, irtak rakjam dfu modba de hat mar abban volt,probaltam redsnowal is dfu modot es utana restore de szinten 1600as hiba.
  4es szifon 4.3.3 rendszer snowbrezes custom ipsw 01.59.00 bb.
  otlet hogyan frissitsek akkor?
  Thx!

 287. aren85. töröld a windows/system32/drivers/etc/hosts file- okat. aztán legfrissebb itunes telepítése és5.0.1 ipsw letöltése. gép újraindít.itunes megnyit,shift+restore ipsw betallóz, a restore végén új iphoneként állitsd be.

 288. @wascodg: update-re nyomsz, vagy a restore-ra?

  @aren85: a custom-öt pwned DFU-ban kell feltenni. indítsd újra a gépet és a készüléket, tedd pwned DFU-ba. esetleg csináld meg újra a custom fájlt.

  @BoCs72: a hosts fájlt magát NEM SZABAD törölni, csak szerkeszteni kell, hogy ne legyen benne a gs.apple.com tartalmú sor! hovatovább az 1600-as hibának nincs köze a hosts-hoz. másrészt meg látod, hogy 01.59.00-s basebandet emleget 4.3.3 esetén, tehát bizony kell neki függetleníteni.

 289. Jadeye egy kérdés ha most fent van az Untethered akkor nem tok OTA módon frissíteni de csak akkor nem tok ha jb-zve van igaz de ha csinálok 1 restore-t akkor utána tudok OTA-val frissíteni igaz?

 290. @BoCs72: az 1600-as hibának köze nincs a hálózati forgalomhoz, amit a hosts fájl esetleg korlátozhatna, így semmi értelme azt birizgálni, mert nem az oldja meg, és az nem is tudja megoldani.

 291. helo, valaki megerositene hogy jo e a folyamat ahogy csinalnam? adott egy szifon 3gs 4.0.1 05.13.04 es jailbreakelni szeretnem de ugy hogy tudjam fuggetleniteni, jo a menet ahogy szeretnem csinalni?lehuzom a 5.0.1 ipsw-t, letoltom a redsnowot csinalok vele custom firmwaret, ezutan pwnd dfu-ba rakom a telot betallozom shiftel a customot, ha minden klappol es elindul ezutan ranyomom a redsnowot es vegul cydiabol ultrasnow… jo a menet?? vagy valamit kihagytam, muszaly ma jol megcsinalnom. elore is koszi a segitseget

 292. Sziasztok!
  Segítséget szeretnék kérni egy Ipad 1 jailbreakeléséhez. Éppen most rakom fel rá Itunesból restorral (nem shift+restore) az 5.0.1et, utánna redsnowt lefuttatom és kész? nem kell betallózni az 5.0.1es IPSWt?

  előre is köszönöm a segítséget!

 293. @diario: igen, pont így, csak a muszáJ az nem ly, hanem J. 😉

  @Belucih: nem kéne eltűnnie. restore, majd jailbreakeld újra. ha úgy sem, akkor a redsn0w-ban van egy multitasking gestures opció is, ami még korábban kellett, max pipáld be azt is, és úgy. de elvileg enélkül is mennie kéne.

 294. @Belucih: nemtom, van-e rá csomag. esetleg futtasd le simán a redsn0w-t újból, de akkor csak a multitasking gestures legyen bepipálva, már ha benne van még az az opció, és a cydia elől mindenképp vedd ki a pipát.

  azért lenne érdemes a restore, mert lehet, hogy más okból csinálja.

 295. @Belucih: mivel az 5.0.1-ben már gyárilag benne van még iPad 1 esetén is a multitasking gestures, így valójában nem szükséges hozzá, de elképzlhető, hogy valamiért kikapcsolta a jailbreak ezt az opciót, noha nem kéne neki ilyet csinálni.

 296. hello,

  Lenne egy olyan problémám, hogy egy barátom iphone 3gs-ét szeretném jailbraekelni 5.0.1 -re és olyan hiba jön fel hogy “usb communication problem” eddig nagyon sokszor jailbrakeltem és réggeben is volt ilyen problémám, ez a 3.0-ás usb miatt volt de viszont most használok usb hubot is és igyse akar menni! valami ötlet?

  Segitségeket elöre is köszönöm!

 297. Sziasztok,
  Segítségre lenne szükségem!!!!
  !Iphone 4 ,4.3-ről szeretnék frissíteni 5.0.1-re és minden rendben ment egészen addig,amíg elkezdi telepíteni(iphone szoftver visszatöltése címszóval)az 5.0.1-et és a telefonomon alma logó és a töltésicsík alul háromnegyedénél megáll!!!!!Többször próbáltam frissíteni és vártam 20-25 percet,de semmi nem történik!
  Valaki segítsen,mert így most használhatatlan a telefonom!!!!
  Előre is köszönöm nektek!!!!!

 298. Sziasztok
  Olyan problémám lenne, hogy 3gs 5.0.1 restor, majd jailbreak, minden rendben le is ment, de a cydia folyton network errort ir. Alig tudtam feltenni belole egy ket progit, mert random ezt csinalja a kovetkezo hibauzenettel: “unable to load a server with the specified hostname could not be found”
  Ezt ket 3gs- nel is csinalja, nyilvan en rontok el valami.

  Valakinek valami ötlete?

 299. Sziasztok ! Van egy 3gs-em, 2011.44 heti. Odaadtam egy ismerősnek, hogy függetleníteni kellene. IOS 5 volt rajta, BB-et nem tudom. Visszakaptam úgy, hogy folyamatosan újraindul. Gyári restore itunes-al nem megy, vagy 3194-es hiba, vagy 2005-ös. Raktam rá Redsnow-al egy BB nélküli 5.0.1-et. Bebootol, és vagy 2 perc után újraindul. Amúgy a wifinél szürke, nem lát wifit… Mit lehet vele tenni /nem az enyém a telefon, nekem soha nem is volt iphone-om, de szeretném rendbehozni, ha lehet…) Ha segítetek, megköszönném!

 300. @iHack: vagy a kábel rossz, vagy a készülék csatlakozója. cseréld ki a kábelt, ha úgy is rossz, akkor a szervizünk meg tudja nézni, és cserélni az alsó csatlakozót az elektronikájával együtt, ha valóban az a rossz.

  @baloghzr: ha a 3/4-e körül áll meg, akkor a basebandet kezdené frissíteni, és valami gondja akad vele. esetleg próbáld meg DFU módban, és semmi vírusirtó vagy tűzfal vagy más nem fusson, ha windows. ha mac… na az jó kérdés.

  @Ecker: az adott szervert nem éri el. ez valószínűleg az adott szerver oldalán lévő hiba, nem tudsz vele mit tenni, mint várni, hogy helyrejöjjön.

  @minkaresz: ha bebootol, akkor nézd meg a baseband verzióját. mindenesetre a kiszürkült wifi az baseband hibára utal. a többi hibáról a cikkben linkeltük a leggyakoribb hibaüzeneteket.

 301. sziasztok! Használ valaki Auto Silentet 5ös szoftver alatt? Nekem 5ös alatt nem akar működni, valaki valami más megoldást tudna az Auto Silent helyett vagy más progit ami ezt tudja?
  köszi

 302. Sziasztok!

  Egy kis help kéne, iOS5.0.1 JB, ha szeretném restoreolni a készüléket mert hardveres gondja van és irány a szerviz akkor csak az alábbiakat kell tennem?

  OSX terminál: host file kipucol, aztán uccu neki restore?

  Nem csináltam még 5.0.1-alatt ilyet.

  thx

 303. feltörtem a legújabb redsnowal és a cydiára rámegyek és azt írja ki hogy “Unable to Load”(A server with the specifed hostname could not be found.) mit lehet csinálni?:)

 304. A telom külföldi és nincs meg az eredeti sim és t-mobillal használlom gevey simmel! Jelenleg 4.3.3 fut rajt jb-vel és ios 5.0.1 re akarok frisiteni custom firmwire-vel de egyszerüen nem sikerül! Az itunes folyamatossan hiba üzenetet küld… Léci segitsetek!:/

 305. A jailbrakelt készülék bejövő hívások esetén bizonyos esetekben lefagy. Nem minden hívásnál, nem mindig. Nem tudtam rájönni a logikájára. Telefonhívást fogadni ezután is lehet, de a képernyőn a lefagyott utolsó kép marad meg. Kilépni belőle csak kikapcsolással lehet. Van-e valakinek ötlete…….

 306. Üdv mindenkinek!

  Tudna valaki segíteni abban hogy ez a jelenség miért van?
  Adott egy new boot 3GS.
  Friss restore 5.0.1-re
  0.9.10b4 redsn0w jailbreak lefut cydia fent.
  beírom a szifon repo-t minden oké,beírom a hackulot-t minden ok.
  megkeresem a corona-t és NetDB: open nodename nor sevname provided or not known. Na mondom nem baj majd rájövök mi az megkeresem addig az appsync-et. Nagyszerű volt újra ezt írta ki.
  Jó gondoltam restore.
  És mindent ugyan az már úgy 6. restore után is.

  Mit tegyek?

 307. Tisztelt Mindenki!
  A következőhöz szeretnék segítséget kérni:
  Egy 3GS új bootos telefont szeretnék restoreolni/updatelni.
  A telefon működik, de vannak gubancok. Jelenleg 4.3.3, 05.13.04, jb+ultrasnow unlock van rajta, eddig is custom fw-vel lett frissitgetve. Az 5.0.1. updatekor 1602 hibát irt ki, és többszöri próbálkozásra sem volt hajlandó megcsinálni xp és win 7 alatt a folyamatot. Egy rossz pillanatomban nyomtam rajta egy gyári resetet, de vmiért nem futott végig, volt recovery loop is, de aztán életre kelt. Meg van rajta minden adat, viszont a cydia-ban a telepitett tweakek és appok nem láthatóak, de ettől még működnek. Gondolom a reset jól bekavart. Ha újratelepitem a cydias cuccokat akkor láthatóak lesznek, és le is lehet őket törölni. Minden szükséges adatom mentve van külön, van shsh-m 4.0.1-től 5.0.1-ig. Hogyan tudnám a telefont végre valahára letörölni teljesen, mert a customos restore nem megy fel. Se custom 4.3.3, sem custom 5.0.1 nem megy, folyton 1602 hiba jön. Gyári restore-t nem szeretnék mivel kell az unlock mindenképpen, és az ipad bb is ki van zárva. A pwned dfu módom jó, ellenőriztem redsnowval és ireb-bel is. Az itunest újratelepitettem már ezerszer. Töröltem a registry-t is. Most ott vagyok, hogy ha rádugom az xp-re se nem tölt, se nem észlelődik. Csak dfu-ban látja a gép. Mit lehet tenni? Felrakható-e ilyenkor például a gyári 4.0.1 firmware shsh-val umbrella alatt, vagy akkor is frissül a baseband? Úgy tudom 4.0.1-nél még 05.13.04 maradna a baseband. Előre is köszi.

 308. Sziasztok! iphone 4-en 5.0.1 jailbreak után cydia elindult, majd hozzáadtam a hackulo.us-t ,ujrainditottam, azonban ezek után már nem indul el, összeomlik a cydia. Van valami ötletetek? köszi

 309. [a hozzászólás törölve, az információ ugyanis hamis, hiszen maga Sherif Hashim egy szót nem írt róla twitteren, noha erről biztosan írt volna. -szerk.]

 310. Sziasztok!
  Lenne egy kérdésem, remélem tud valaki segíteni.
  iPhone 3GS telefonomat (amint iOS 4.1 van/volt) szerettem volna iOS 5.0.1-re frissíteni. A baseband-em 6.15.0 és régi a bootrom a telefonon (35. heti gyártás).
  Elindult a frissítés az iTunes-ban, de aztán nem történt semmi és végük azt a hibaüzenetet kaptam, hogy: the iphone “iphone” could not be restored. an unknown error occured (1600)

  Ezt a leírást használtam: http://www.coolestguyplanet.net/upgrade-jailbroken-iphone-to-ios-5-and-preserve-baseband-with-redsn0w/

  Írtam a szifon szervíznek a megadott e-mail címre, de nem kaptam választ és tanácstalan vagyok. Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert jelengle nem tudom használni a telefont.

  Köszönöm!
  Vencel