fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Frissítés #4: redsn0w 0.9.10b5 és frissített Corona

A jailbreak után továbbra is elképzelhetőek problémák az iBooks-ban, elsősorban az iBookStore-ból letöltött, DRM-védett tartalmak kezelése kapcsán. Az iBooks DRM-kezelése direkt úgy van megírva, hogy érzékelje, ha a készülék jailbreakelt, és így a tartalmak egy része hibásan jelenhet meg. @planetbeing ennek “örömére” elkészített egy javítást “crazeles” néven, ami áthidalja mindezt, hasonló módon, ahogyan még a 4.x idején @comex megoldotta azt a “hunnypot” csomaggal.

Ezt tartalmazza a frissített Corona csomag, és az új redsn0w is. Ha már jailbreakelt a készüléked, lefuttathatod rajta az új verziót, de vedd ki a pipát a Cydia telepítése elől!

Letöltés:

Frissítés #3: iBooks fix

Ahogyan a Corona csomag, úgy a redsn0w is frissült, hogy javítsa az elsősorban az iBooks kapcsán tapasztalható sandboxing hibát, ami miatt az konfigurációs hibára hivatkozva nem volt hajlandó rendesen működni.

Az új verziót ismét gond nélkül lefuttathatjuk a korábbi verzióval jailbreakelt készüléken, mindössze mindenképp vegyük ki a pipát az “Install Cydia” elől! Ha ilyenkor a készülék és az iOS verziójának automatikus felismerése esetleg hibával leáll, akkor válasszuk ki a készülékünknek megfelelő firmware fájlját az Extras / Select IPSW alatt.

De ugyanígy telepíthetjük az adott rendszerre a Corona csomagot is Cydiából, amelyik kényelmesebb. A Corona letöltéséhez Wi-Fi kapcsolat ajánlott annak mérete miatt.

Letöltés:

Frissítés #2: MobileSubstrate hibák javítása, Telenor fix

A redsn0w legújabb, b3-mas verziója azt a hibát javítja, ami akkor jelentkezett, ha a redsn0w-t egy korábbi jailbreaken újra lefuttattuk. Ebben az esetben a MobileSubstrate-ot használó alkalmazások nem működtek mindaddig, míg magát a MobileSubstrate-ot újra nem telepítettük.

Az új verziót lefuttathatjuk a korábban jailbreakelt készüléken, mindössze mindenképp vegyük ki a pipát az “Install Cydia” elől! Ha ilyenkor a készülék és az iOS verziójának automatikus felismerése esetleg hibával leáll, akkor válasszuk ki a készülékünknek megfelelő firmware fájlját az Extras / Select IPSW alatt.

Letöltés:

A másik fontos dolog, hogy a Telenor fixet már legutóbb frissítettük, pontosabban a hozzá tartozó CommCenter patchet, így a telenoros fixnek gond nélkül kell működnie, bár ezzel az új jailbreakkel még nem teszteltük.

Frissítés #1: launchctl hiba javítva

A frissített, b2-es verzióban egy, a launchctl-hoz kapcsolódó hibát javított @planetbeing, ahogyan azt már @saurik megírta Twitteren itt és itt. Természetesen most is lefuttatható újból a jailbreak a korábbi verzióval feltört rendszeren (akár Pwnagetool-os custom firmware-en is!), mindössze az “Install Cydia” opciója elől vedd ki a pipát mindenképp. Hasonlóképp fontos, hogy a redsn0w használata előtt tényleg kapcsold ki teljesen a készüléket.

Letöltés:

***

Korábban már volt szó arról, hogy pod2g átadja a felfedezett hibát az iPhone Dev Team-nek és a Chronic Dev Team-nek, hogy ő utána minden idejét az A5-ös processzorral szerelt készülékek (iPhone 4S, iPad 2) jailbreakjére tudja fordítani. Ennek köszönhetően a két fejlesztőcsapat két különböző megoldással a mai nap elérhetővé tette az untetheredet:

pod2g
A4 5.0.1. untether released. Blog post: http://t.co/Hj71bSPP
2011.12.27. 12:02

A Chronic Dev egy Cydiás csomagot készített belőle, míg az iPhone Dev Team frissítette a redsn0w és a Pwnagetool szoftvereket, amelyek így már képesek untethered módon jailbreakelni az 5.0.1-et.

Untethered jailbreak gyakorlatilag a 4.3.4 megjelenése óta nem volt, csak a régi iBoot-os iPhone 3GS-ekre. Más készülékek esetén csak az úgynevezett tethered jailbreak volt. Ez azt jelenti, hogy jailbreak után a készülék csak számítógép segítségével tölt be a legtöbb esetben. Ez most megváltozott, és a legújabb generációs készülékek kivételével elérhetővé vált az untethered.

Mivel működik?

Az 5.0.1 untethered jailbreak csak az alábbi készülékeket támogatja, mást nem:

 • iPhone 3GS
 • iPhone 4 (GSM és CDMA is)
 • iPad 1
 • iPod Touch 3. és 4. generáció

Teendők

Ha tehát jailbreakelnénk a készülékünket, a következőkre kell odafigyelnünk:

Ha jelenleg nem 5.0.1 van a készüléken, akkor azt frissítsük 5.0.1-re, ugyanakkor ha függetlenítenünk is kell, akkor ezt a frissítést mindenképp basebandet nem frissítő custom firmware segítségével tegyük meg, amit például a redsn0w tud nekünk megcsinálni. Ha nem így teszünk, akkor a készülék basebandje frissül, és az legtöbb esetben nem függetleníthető szoftveresen.

 • Tipp: Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek
 • Figyelem! Jailbreakelt készülékek menüből, készüléken történő, úgynevezett OTA (over-the-air) frissítése nem lehetséges, felesleges próbálkozni!

Ha már most is 5.0.1 van a készüléken tethered jailbreakkel, abban az esetben két lehetőségünk van: vagy lefuttatjuk rajta a legújabb redsn0w-t, kiszedve a pipát az “install Cydia” opció elől; vagy feltesszük a “corona” nevű Cydiás csomagot, amit a Chronic Dev készített. Teljesen mindegy, melyiket választjuk, mindkettőben ugyanaz van.

Ha korábban úgy jailbreakeltük az 5.0.1-et, hogy még az 5.0-t tallóztuk be, úgy egy kevert rendszerünk van, ami vegyíti az 5.0 és az 5.0.1 egyes fájljait. Ebben az esetben az adataink mentése után egy restore javasolt az 5.0.1-re (persze a basebandet nem frissítve, ha függetlenítünk is!).

Összefoglalva

Ha NEM kell függetlenítened, akkor frissíthetsz bátran 5.0.1-re, és használd a redsn0w legfrissebb verzióját a jailbreakhez.

Ha függetlenítened kell, használj custom 5.0.1-es firmware-t, mert az nem frissíti a basebandet, és nem is foglalkozik azzal sem, ha netán iPad-es van fent. Ebben például a redsn0w lehet a segítségedre, de az ezzel készített custom nem jailbreakelt, mindössze csak a basebandet nem frissíti, tehát a jailbreaket még le kell utána futtatni rajta.

Ha függetlenítened kell, de a fentieket nem érted pontosan, akkor inkább bízd egy tapasztaltabb ismerősre a dolgot, másképp könnyen elbukhatod a függetlenítés lehetőségét!

Jelenleg nem szükséges az 5.0.1 felrakásához az SHSH, hiszen az a hivatalosan elérhető legfrissebb firmware, így azt az Apple épp aláírja! Viszont mindenképpen mentsd le a legújabb TinyUmbrellával az SHSH-t az 5.0.1-hez, máskülönben később, ha kijön például az 5.0.2 vagy újabb, akkor utána nem fogod tudni visszatenni többet az 5.0.1-et, kizárólag csak az 5.0.2-t (vagy ami épp aktuálisan a legfrissebb hivatalosan elérhető firmware). Erről itt írtunk bővebben: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Carrier- és logófixek: a T-mobile és Vodafone logófixeknek elvileg működniük kell probléma nélkül, de a Telenor carrier fix hivatalosan NEM az 5.0.1-hez való, így azt NE tedd fel! A Telenor carrier fixet a CommCenter patch miatt ismét frissíteni kell az 5.0.1-es CommCenterhez. Ha a jelenlegi, 5.0-ra készült Telenor fixet felrakod 5.0.1-re, akkor a rendszer nem tölt be, és restore lesz szükséges! A Telenor fix esetén már korábban frissítettük a CommCenter patchet, így annak is működnie kell!

Letöltés

A jelenlegi letöltési linkek az alábbiak, de ha nem működnének, akkor az iPhone Dev Team oldalán található cikkben vannak az aktuálisak, amiknek mindenképp működniük kell:

Figyelem! Tegnap óta frissült a redsn0w, részletek és letöltési link a cikk elejénél a frissítésben!

Az is elképzelhető, hogy az óriási érdeklődés miatt többször, vagy később kell próbálkozni.

(Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

701 Comments

 1. iBooks működik már rendesen benne?

 2. A redsnow hacktivál is?

 3. Nekem nem működik a letöltőlink. Nektek igen?

 4. @NicholasRush: “A jelenlegi letöltési linkek az alábbiak, de ha nem működnének, akkor…”, vagy csak nagy a letöltési igény, és nem bírják a szerverek. próbáld később.

 5. Valahol le van írva pontról pontra mit kell csinálni jb-nél? Még életemben nem jb-tem a telefonomat és most meg szeretném csinálni ezzel. Köszönöm a segítséget!

 6. Mondjátok meg hova töltsem fel, feltöltöm, nekem lejött 10. próbálkozásra.

 7. @ToMi88: egy kétkattintásos dologról ugye nem gondolod komolyan, hogy lépésről-lépésre való leírás kell? illetve: “ha a fentieket nem érted pontosan, akkor inkább bízd egy tapasztaltabb ismerősre a dolgot”

 8. A5 🙁

 9. Megcsináltam! Tökéletesen működik. Kösz pod2g 🙂

 10. Ja 15 MB…

 11. Nekem remekül végigfutott a JB az iPhone 4-emen (iMac-el). Cydia települt, már z Install0us is! Az egyetlen para, hogy a Safari ikonja fehér lett, de működik az is!

 12. nekem olyan kérdésem lenne hogy jelenleg az iphone 4-men 5.0 vanf ent tethered JB vel, és mivel itt az uj redsn0w a frissitést letudhatom ugy hogy itunes ba simán frissitek 5.0.1-re és utána ráküldöm a resn0wt? vagy csak ugy lehet hogy restore, fw kiválaszt és feltesz, mert ezzel annyi a bajom hogy akkor mindent fel kell tennem ujra, az meg egy évezred lenne!
  várom a választ!

  P4

 13. am ha 4.3.3-n vok, akkor Shift + Restore vagy ALT + Restore kell? szeretném ha a tel.számaim, sms-m megmaradnának! AKkor melyik? :/

 14. iPhone 4, 04.10.01 -es modem firmware-el, ehhez hozzá szabad nyúlni? help pls

 15. Mounting rootfs as read-only…
  ERROR
  AppleBCMWLANCore::handleOKitBusyWatchdogTimeout(): Error, no successful firmware download after 6000 ms!! Giving up…

 16. :@Jadeye:
  Jadeye most komolyan, ne legyél már ilyen.

  @ToMi88: A jailbreakelés igenis ijesztő dolog, és jó, ha van egy leírás. ToMi88: Igazából sok minden nem kell hozzá, töltsd le a redsn0w-t, frissítsd a telefonod 5.0.1-re.

  1. Futtasd a redsn0w-t

  2. [a legújabb redsn0w már támogatja az 5.0.1-et, így nem kell betallózni semmit! -szerk.]

  3. Dugd be a telefonod ha még nem volt, iTunes exit, és kapcsold ki a készüléket.

  4. Aztán katt a next-re. Itt a képernyőn lévő utasításokat kövesd, semmi baj, ha elsőre nem sikerül, csak kezdd újra a “Jailbreak” gombtól.

  5. Lényegében itt tartsd lenyomva a Sleep/Wake gombot 5sec-ig,
  aztán anélkül, hogy ezt elengednéd tartsd lenyomva a Home-gombot is, 10sec-ig,
  aztán engedd el csak a sleep/wake gombot, és tartsd a home-ot további 30sec-ig.

  6. Eztán a dolgok nagy része a telefonodon megy végbe. Bármi gáz van, szólj.

 17. Eddig úgy tudtam, hogy a downgrade lehetőség iOS 5-ön belül még SHSH mentés esetében se volt megoldható. Az összefoglaló 2. fele viszont ezt cáfolja. Már van rá mód akkor?

  Eőre is Köszi!

 18. @Alma fater: indítsd újra a készüléket, akkor meg kell javuljon az ikonja is. vagy csak egy respring is elég kéne legyen.

  @pentium4: jailbreakes rendszer frissítése nem javasolt, sokkal inkább csak a restore.

  @dadamm: shift+restore windows esetén teszi lehetővé, hogy restore-hoz betallózd a firmware-t, alt+restore meg mac esetén. de mindkettő restore.

  amire te gondolsz, az shift+update esetleg, de jailbreakelt készülék frissítése nem javasolt. illetve az iOS5 amúgy is restore-t fog csinálni még akkor is, ha az update-et választod, csak utána automatikusan visszatesz mindent egy speciális backupból, amit az update elindításakor készít.

  @k-bence: ez max gevey használatával függetleníthető, így ha azzal függetlenítesz, akkor mindenképp meg kell tartanod ezt a verziót, újabbal ugyanis már nem megy a gevey.

  @KaHUN: két kattintás, minden mást leír a redsn0w lépésről-lépésre. akinek ehhez leírás kell, a tapasztalat alapján sajnos jobb, ha nem áll neki saját maga.

  @royjones: kizárólag a legújabb umbrella esetén van APTicket-es SHSH, amit meg így már csak az 5.0.1-hez lehet lekérni.

 19. Sokadjára lejön

 20. Innen szedhetitek srácok: http://www.4shared.com/zip/izgEBzth/redsn0w_win_0910b1.html

  Most tettem fel 3gs IOS 5.01-re, ami tethered JB-es volt(semi tether).
  Semi tether uninstall a cydia-ból, és úgy JB-eltem újra.
  Most nem volt kedvem fullra újrarakni, most tesztelem.

 21. @Jadeye: A cikkhez kapcsolódóan: a telenor fix -ben már jó pár hete frissítve lett a CommCenter patch 5.0.1-hez. A kérdésem még mindig az hogy hacktivál-e a redsnow.

 22. Hali! Engem az érdekelne, hogy volt egy olyan cikketek amit imádtam, a manuális mentésről. Mindig így mentettem le a dolgaim. Ez a módszer működik még iOS 5-nél? Előre is köszi a választ!

 23. @Jadeye: a restart nem segített. Respring alatt azt értetted, hogy telepítsem a Winterboardot és ott rspringeljek?

 24. Winterboard telepítés után magától, további intézkedés NÉLKÜL helyrejött a Safari ikon. Köszönöm szépen a tippet, Jadeye! És hála Pod2G-nek is!

 25. Megy fainul 🙂 Corona -t raktam fel Cydiaból.

 26. Érezhetően lassult a telefon. Sőt, szaggat is, amit eddig nem érzékeltem.

 27. Lehet csak úgy érzed 😉

 28. @ToniSlow: iOS5 esetén nem jó a hacktiválás, mert csak szívni fogsz vele a push miatt, mert úgy sem a Facetime, sem az iMessage nem fog menni. szerezz be egy eredeti kártyát, lejárt is jó.

 29. @Jadeye: Nincs eredeti kártyám, nem is tudok beszerezni, eddig snowbreeze-el csináltam hacktivált cfw-t (5.0.1), utána sam, és hibátlanul megy a push. Facetime és iMessage is aktiválva van. Szóval hacktivál vagy sem? Az tudom hogy régebben ha egy aktiválatlan telefonra engedted rá akkor megcsinálta. Kérdés hogy ez a dolog még aktuális-e?

 30. Sziasztok.!
  Teljesen kezdő vagyok ebbwen a témában.
  a telom iPhone 4 8GB. van rajta pár fizetős app is.
  full eredeti a telefon nem lett soha belenyulva.
  hogy kezdjem el? Várom a választ itt, vagy email ben : [email protected]
  Előre is köszönöm mindenkinek!

 31. Elnézést de csak engem zavar hogy össze van csuszva iphoneon az uj skinnel az oldal? Alul meg iPad kapcsolo van.. A főoldalon

 32. Mi tortent a mobil skinnel? Csak engem zavar hogy a föoldalon ipad skin jön be és el van csuszva?

 33. @Grecky: Annyi van ha valaki úgyanígy csinálja, hogy a mobilesubstrate-t telepítse újra, majd reboot.

 34. iPad 2 Untethered JB-ről tudni valamit ? Nem olvasom a híreket, de a cikk és komment nem taglalja, ezért megkérdezném a naprakész kollégákat, iPad 2 kapcsán tudni-e valami hírt, azt is érdemes addig frissíteni 5.0-ról 5.0.1-re, vagy inkább várjak még ?

 35. üdv! engem is érdekelne, hogy hacktivál-e a redsn0w!
  ( most 3GS, iOS 5.0, BB05.13.04, tethered sn0wbreezes JB, ultrasn0w)

 36. multitasking mozdulatok müködik valakinek?

 37. @Jadeye: manuális mentéseimet visszatudom rakni iOS 5-nél? úgy kell mint eddig?

 38. @KaHUN: Köszönöm a segítséget, de mire elolvastam megcsináltam magamtól is. Azt hittem más is kell hozzá, de igy oké. Viszont a beállítások és zene ikon eltünt.

 39. Ha most tethred jb-s az i4-em és 5.0 van rajta, ráengedhetem az új redsn0w-t?

 40. @mada: Most komolyan, elolvastad te a cikket? “Ha jelenleg nem 5.0.1 van a készüléken, akkor azt frissítsük 5.0.1-re, ugyanakkor ha függetlenítenünk is kell, akkor ezt a frissítést mindenképp basebandet nem frissítő custom firmware segítségével tegyük meg,”

 41. @ToniSlow, @somatyi: elvileg hacktivál, de nem próbáltam 5.0.1 esetén, mert mindig volt hozzá való kártya.

  @flashbackh: a cikk taglalja: ez a jailbreak nem jó rá. és ahogyan eddig is, most is igaz: készülő jailbreak esetén nincs kiadási dátum. majd lesz, ha elkészül.

  @Hende: igen.

  @mada: le van írva a cikkben, tedd meg, hogy elolvasod!

 42. @Jadeye: köszönöm a választ, hát lehet, hogy várok, amíg valaki kipróbálja. nem akarok befürödni vele!

 43. @Jadeye:
  köszi a választ, még annyi, hogy akkor ha redsnow segítségével megcsinálom a custom firmwaret, akkor 5.0.1 alatt is menni fog a függetlenítés gevey simmel? (04.10.01 modem firmware)

 44. Sziasztok! i4-em van 5.01 tethered JB-vel. Feltettem a Corona tweaket, untethered lett a vas, csak a az iBooks progi nem akar működni. Találkoztatok ezzel a problémával? Esetleg megoldás?

 45. i4 4.3.3 JB frissítés>> 5.0.1

  5.0.1 untethered jailbreak>> nem bootol be a telefon. (nem kell függetlenítés)
  mi a teendő?

 46. @Jadeye:

  Köszönöm a választ, a lényeget értem 🙂 A kérdésem inkább arra vonatkozik, hogy az iPad 2-re 5.0-ról érdemes-e frissítenem 5.0.1-re ?
  Mivel még nem tudni arra mikor lesz Unth. JB, ezért gondolkozom az update-en, nehogy kiadjon az alma egy új verziót, a JB meg kijön 5.0.1-re, de én meg még 5.0 rendszeren vagyok (és egyben két szék közül leülök a földre :))
  Szóval a JB 5.0-ra vagy 5.0.1-re várható-e. Természetesen várok türelmesen, de ha 5.0.1-re várható, akkor addig is iPad 2-re is feltenném az 5.0.1.et.

 47. Sziasztok! Jelenleg jailbreakelt iOS 5.0 van az iPhone 4 készülékemen, esetleg ha a készülék beállítások/álltalános/szoftverfrissítés menü alol frissítenék iOS 5.0.1 – re, utánna jailbreak redsn0w-al. Ebből mi sűlne ki, próbálta már valaki ?

 48. @mapi1: mint már számtalanszor leírtuk: jailbreakelt készüléken az OTA frissítés NEM MŰKÖDIK.

 49. Helo!
  Egy olyan problémám lenne, hogy jailbreakelt iphone 4-em van 4.3.2-es szoftverrel, restorolni akartam 5.0.1-re és először 21es hibát dob az iTunes(Mac OS X Lion) majd recoveryben marad, onnan kiszedtem és megpróbáltam dfu módban restorolni de ott pedig 1600as hibát dob! Dfu-ban marad de onnan redsnow-val ki tudom szedni. Elolvastam a hibaüzenetek jelentéseit de semmi nem segített..
  Valaki esetleg találkozott már ilyennel?

 50. Hali! A következő lenne a problémám, csináltam egy custom firmware redsnow-al,utánna jb-ni szeretném és limerain exploit rakása után megáll a csík “Exploit failed” hibaüzenettel, vkinek vmi ötlet? Előre is köszönöm!

 51. @Jadeye: Értem. Lenne még egy kérdésem, hogyan és mivel tudnám lementeni az adatokat, programokat beleértve a Cydia-bol letöltötteket is, hogy ne kelljen egyesével visszarakosgatni őket.

 52. sziasztok én jb-ztem a telóm de nem megy rá semmi Igo sem kiírja a sikertelen telepítés ez miért van…?

 53. Remélem nem OFF, mert a cikkben is említést tettetek róla.
  A Vodafone-os LOGÓ FIX nem működik sehogy sem.
  Feltelepszik, de nem jelenik meg, restart, és carrier set reset után sem.
  Ha tudjátok akkor légyszi javítsátok.
  Köszi

 54. iPhone 3Gs emet szeretném frissíteni 5.0.1-re és kellene FÜGGETLENÍTÉS is!
  Fontos, hogy iPad Baseband-es jelenleg iOS 4.1 van rajta JB és függetlenítéssel, új iBoot-os.
  Valaki le tudná írni nekem lépésről lépésre mit kell tennem, és a szükséges fájlokat megnevezni, hogy le tudjam tölteni?
  Köszi!!

 55. 5.01-re frissítés majd jb után nálam baromira belassult a scrollozás. Megszenvedtem mire rájöttem, hogy az elvileg 5.01-el kompatibilis Winterboard volt a ludas. Ha másnál is előfordulna hasonló, próbáljátok eltávolítani cydiából a winterboardot, segít….

 56. @pgthegod: Aki nem téma-függő az szerintem felejtse el a winterboardot alapból 🙂

 57. Őőőő, nos.. Felfrissítettem 4.3.5-ről, persze restore után. Faszán megy, bekapcsol gépre dugás nélkül, de se a Safari, se a Cydia-t nem nyitja meg.. Ahogy belépne, rögtön vissza is dob. WTF?!

 58. @zakoshun: Egy ki- bekapcsolás nem árthat…

 59. Sziasztok. 😀

  Vártam már erre a napra,de egy kérdésem van.

  Én már Tethered módon feltörtem az iPodom,és nekem a “kevert rendszeres” megoldás volt. Nyomtam egy Restore-t,és most mi a teendő? Először untethered feltörés,majd Restore From Backup,vagy mehet először a Backup és aztán a feltörés? 😀 Köszi a válaszokat előre is.

 60. Valaki segítsen, nekem nem működik. Frissítettem 5.0.1-re, aztán legújabb redsnow 0.9.9b6-al jailbreakelni akartam, hibát írt. Letöltöttem az ipsw-t (iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore), azt a redsnow-ban próbáltam betallózni, de azt írja hogy That ipsw is not supported by this version of redsn0w. Mi baja van?

 61. Sziasztok! A JB után eltűnt a Safari ikonom. Vkinek esetleg hasonló problémája vagy megoldása? 🙂 köszi

 62. @Jadeye

  felraktam az 5.0.1-et jb-eltem, minden korrektül működik, nem is ezzel van a gond, hanem az, hogy a teló továbbra is eldobja a hálózatot és a wifi-t ha olyan alkalmazást használok aminek kell a helymeghatározás (pl 4sq, maps,stb). Ezzel mit lehetne kezdeni? A teló: 3gs 6.15.00 baseband-del. Mi lehet a ludas a location gateben?

 63. @Marivs: Nem ez a legújabb Resn0w talán…
  A legújabb 0.9.1b1 -es…ezzel kéne. 😀 És ha függetlenítésre van szükséged,CUSTOM IPSW-T KELL használnod…Vagy elkészítessz egy iBricket…

 64. valaki feltudná tölteni a redsnow-t nem műkődik a fenti link a cikkben és a fórumban található sem. Előre is köszönöm.

 65. @iMike96:

  Köszi, de ezt mégis honnan lehet tudni, a redsn0w oldalán az általam írt a “latest”.

 66. @gerdur14: reboot volt? másik USB port?

  @mapi1: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

  @gyvince: a jailbreak önmagában sosem tette lehetővé, hogy tört appokat feltegyél. ahhoz az appsync kell.

  @wow10: 1. lépés: olvasd el a cikket.
  2. lépés: le van benne írva, hogy basebandet nem frissítő custom kell hozzá
  3. lépés: az is, hogy ezt a custom-öt például a redsn0w csinálja meg
  4. lépés: ha ennyire nem vagy gyakorlott, érdemesebb tapasztalt ismerőst megkérni, hogy csinálja meg neked, és mutogassa végig, és neked magadnak is ki kell próbálni, hogy önállóan is tudod-e a gombokat nyomni a DFU-hoz.
  5. lépés: kész

  @iMike96: ahogyan már számtalanszor leírtuk: jailbreakelt rendszerről készült backup visszaállítása nem javasolt. így a kérdésedre nem igazán lehet jó választ adni, hiszen egyik sem jó megoldás.

  @yogi6: ez nem location gate, ez max az iPad baseband egyik “előnye”.

  @rocco07: kommentekben már linkelték, olvass vissza.

  @Marivs: ha nem a cikkben írt legújabb redsn0w-t használod, akkor eleve mindegy. de ez le is van írva a cikkben, hogy melyiket kell használni, és hogy frissült.

 67. Sziasztok! Sikeresen megvolt a JB, a bb sem változott. A problémám az, hogy csináltam backupot de amikor jobb klikkelek az iPhone-on nem ajánlja fel a Restore from backup opciót. Mi a teendő ilyenkor?

 68. Lehet kérdezte már valaki, de sok a hozzászólás 🙂

  Ugye ha 4.3.3-ról iPad basebandes jailbreakelt 3GS-t jailbreakelnék most majd 5.0.1-esre, akkor megmaradnak a telefonszámok/SMS-ek/jegyzetek stb és a játék mentések, adatok? Ezt az iTunes backup tárolja? Mert ha nem akkor manuálisan elmentem öket elötte…

 69. @Jadeye: és tudok vele valamit kezdeni vagy ez van, ezt kell szeretni?

 70. @littlezoe: Segítenék, de túl sokat kellene gépelni. 🙁

 71. @asdabasd: Ahha… ezzel nem tudom mit akartál.

  Nem tudom mit kéne sokat gépelni 🙂 Azt kérdeztem, hogy megmaradnak-e azok a bizonyos dolgok a 5.0.1-re jailbreakelés után 🙂

 72. @littlezoe: olyan nincs, hogy 4.3.3-ról (vagy bármiről) 5.0.1-re jailbreakeled. előtte az iOS-t kell frissíteni, ami viszont jailbreakelt készülék esetén nem javasolt, hanem mint már számtalan alkalommal leírtuk, manuális adatmentés, restore, manuális adatvisszaállítás. “hogyan mentsük adatainkat manuálisan” cikk.

  @yogi6: esetleg újra kell flashelni rajta a basebandet, de látatlanban nincs más ötletem. jailbreak nélkül is csinálja?

 73. @Jadeye:

  és olyat honnan lehet szerezni???

 74. @gyvince: ugyanúgy, ahogyan eddig. cydia. cydia.hackulo.us source…

 75. Valaki ötlet az én kérdésemre?

 76. @Jadeye: azt nem néztem, hogy jb nélkül is csinálja-e. Ha újra flashelném a basebandet azt a legújabb redsnow megcsinálja csak tegyek pipát az install ipad basebandhez és hagyjam végigmenni.

 77. Én is megcsináltam és telepítettem az Installoust majd reboot és fehér lett a telefon ikon.Mit lehetne tenni?

 78. @littlezoe: “Lehet kérdezte már valaki, de sok a hozzászólás”
  @Malackaxx: Lehet, hogy butaság, de én nem backupolnék Jailbreakelt rendszerre.

 79. @Jadeye: Szia egy olyan kérdésem lenne hogy az sbsettings nevű programot hogy tudom felrakni mert itt azt írja hogy warning?
  Válaszod előre is köszi.

 80. @Vinbalazs001: csak indítsd újra!

 81. @Vinbalazs001: Az iPhone od. 😀

 82. Próbáltam,de ugyanaz.Használjam inkább az Appsync-et?

 83. nekem fehér a cydia ikon és ha telepteni akarok valamit nem lehetséges :////

 84. @cke280: Ragd újra a telefont ha esetleg volt rajta theter jb. Nálam segített.

 85. @Vinbalazs001: Ha letöltesz egy alkalmazást a cydiából és restartolni kell nem rebot akkor menni fog. Nálam így változott vissza az időjárás ikon.

 86. Ha jailbreakes Backup-ból még is Restore-olom,mi lehet a vége? Sikertelen és kezdhetem az elejétől az egészet? 😀

 87. Istenverése ez az új redsnow. Ugyanazt írja ki miután áttolta a jailbreak datat az ipadomra mint twentyonetwo kollégának:
  Mounting rootfs as read-only…
  ERROR
  AppleBCMWLANCore::handleOKitBusyWatchdogTimeout(): Error, no successful firmware download after 6000 ms!! Giving up…
  Erre tudtok valamit mondani???

 88. @Hibernius: Nem,nekem simán ment. (Touch 4G)

 89. Eddig a Restore from backup simán megy,az iPod nevét már visszaírta olyanra amilyen volt 🙂 Remélem nem lesz vele gond…

 90. @Hibernius: Jah és itt le is fagy az iphone vagy jóóó hosszan gondolkodik!

 91. A Backup Restore sikeres. 😀 Mostmár csak az appeket kell vissza taszigálni,meg a Cyidás cuccokat,és lehet élni. 🙂

 92. @iMike96: az appokat ilyenkor egy automatikusan elinduló szinkronizálás vissza kell tegye.

 93. Valóban nem működik a vodafone logofix sajnos…..

 94. @Jadeye: Jaja,el is kezdte,de előtte az AppSync-et felrakom,a tört appek miatt. A Cydiás cuccok visszaállításához nincs valami gyorsabb megoldás?

 95. Szia Jadeye egy olyan kérdésem lenne hogy az sbsettings nevű programot hogy tudom felrakni mert itt azt írja hogy warning?
  Válaszod előre is köszi.

 96. üdv, ez a corona melyik repoban van? én nem találom, köszi 🙂

 97. Helló,
  Én szeretném jb-elni a telóm(i4), de még nem csináltam most akarom először. Nincs ismerősöm , aki értene hozzá. Le tudnátok Írni lépésről lépésre hogyan kell csinálni?
  köszi

 98. @Jadeye megcsináltam a manuális mentést, de visszaállítani csak a notes-ot meg a safarit tudom. visszaállítás után bejön fekete alapon az apple logóval egy töltés, aztán a fekete háttér eltűnik, a logó meg a töltés marad és nem tölt. Az adressbookom meg az sms-im meg nincsenek meg. iOS 4 alatt ez mindig ment, most nem. Mit kéne tennem? előre is köszi a választ! (3GS new boot)

 99. Sziasztok!
  Nekem az lenne a kérdésem hogy ha van fennt egy custom ios 5.01.em, 05.13.04 es basebandel, és ezen használom a redsnow-t, az már nem piszkálja a basebandet ugye?
  Köszönöm előre is a választ.

 100. @Hende: Nekem a safari bookmark úgy ment, hogy ifile-val feltöltöttem dropbox-ra, majd restore után ifile-al vissza, így a jogok megmaradnak. Sztem másnál is menne. Telefonkönyv backup-ra meg ajánlom a cBackup nevű appot(appstore fizetős, installous nem fizetős:) ), az szintén dropbox-ra tölti fel a kontaktjaidat, így könnyen visszaállíthatod.

 101. @Hibernius: hagyd futni kb 10perc és tovább lép az iphone!!!

 102. Sziasztok!
  Iphone 3GS-em van, új iBoot-os, 05.13.04 BB. (függetlenítés kell)

  Elolvastam mindent, és erre jutottam:
  1. CFW kell mert szükségem van függetlenítésre is, ezt a redsnow-al megcsinálom, megy az itunesba, frissítem (itt nem tudom kell-e majd aktiválnom, ha igen akkor T-mobile-os kártyát kell szereznem)

  2. Ismét redsnow csak most jailbreakelem és kész is vagyok.

  Ezt a leírást találtam, elvileg frissített és jó:
  http://www.coolestguyplanet.net/upgrade-jailbroken-iphone-to-ios-5-and-preserve-baseband-with-redsn0w/

  Valaki légyszi megerősítené, hogy jó-e a terv? 🙂 Köszi

 103. hát én winscp-vel már lementettem, és restore-is megvolt most 5.0.1 van fenn és winscp-vel a notes-okat visszaállította meg a safari bookmark-ot is, de az adressbook-ot meg az sms-eket nem, pedig ott is felül írtam a fájlokat. es most nem állítja vissza a kontaktokat. amit előbb írtam töltőképernyő bejön, de nem történik semmi, volt reboot is, meg hard reset is. de semmi.

 104. nekem feltolja rá a cydia-t, de nem lesz untethered… sőt még a “just boot”-tal sem tudom bekapcsolásra bírni :/ valami tippetek van?

 105. Hello!

  Elég kezdő vagyok jailbreakt erén, és csak az lenne a kérdésem,hogy ha jailbrekelem a iPod touch 4g-m (amin most 5.0.1 van),akkor a az appstore még tudom használni? Szóval nem fogják kibannolni a az apple IDem? (azaz fogják-e érzékelni,hogy nekem jailbreakelt ipodom van?)

  A válaszokat előre is köszönöm!

 106. Sziasztok,

  Láttam néhányan 21-es hibaüzenetet kaptatok restorenál, sajnos én is 🙁

  Árulja el valaki, hogy lehet ezt kiküszöbölni, legyen szíves, mert 4.2.1-óta erre a pillanatra vártam :/

  Előre is köszönöm

 107. @Joe314: nem, nem fogják bannolni az ID-d és nyugodtan használhatod az appstore-t

 108. Sziasztok!
  Hogy tudom függetleníteni a 3gs-emet?
  Hallottam már olyat hogy iPad baseband-et kell rátenni, de akkor azzal elveszik a GPS.. Mellesleg a teló 35.hét elötti. 5.0.1 van rajta most jailbreak-eltem, de nem tudom most hogyan tovább.( A mobil T-s, és Telenor-os kártyát akarok belerakni, hátha ez fontos)Előre is köszi szépen a segítségeteket!!
  freetibet12

 109. Tisztelt Domi4!

  Én is ugyanabban a cipőben járok mint te.Az eleje szerintem jó, (meg lehet az egész is) csak ezt a részt nem értem,”Select IPSW and browse to your downloaded stock iOS – in this case it is – iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw”

  Miért kell az eredeti ipsw-t betallózni, miért nem a customot kell?

  Én is szívem szerint nekiállnék már csak nekem még hactiválni is kellene 🙁

 110. iPad 2-re 5.0-ról érdemes-e frissítenem 5.0.1-re ?
  Mivel még nem tudni arra mikor lesz Unth. JB, ezért gondolkozom az update-en, nehogy kiadjon az alma egy új verziót, a JB meg kijön 5.0.1-re, de én meg még 5.0 rendszeren vagyok (és egyben két szék közül leülök a földre )
  Szóval a JB 5.0-ra vagy 5.0.1-re várható-e. Természetesen várok türelmesen, de ha 5.0.1-re várható, akkor addig is iPad 2-re is feltenném az 5.0.1.et.

 111. @flashbackh: Szerintem nyugodtan tedd fel. Én is frissítettem a 4Sem.

 112. freetibet12 !
  Én a helyedben tuti nem raknák rá Ipad basebandet.
  A függetlenítés attól függ, hogy milyen basebanded van jelenleg, sajnos nem mindet lehet függetleníteni.
  Jelenleg ezeket lehet:01.59.00; 04.26.08; 05.11.07; 05.12.01; 05.13.04;06.15.00.
  Ha nem ilyened van, akkor lehet megoldás az ipad baseband, vagy gevey sim.
  segítség:http://szifon.com/2011/12/22/megjelent-az-ultrasn0w-ios-5-0-1-es-kompatibilitasi-frissitese/
  Remélem segítettem!

 113. Valaki tudna segíteni? 5.0.1 van a iphone 4-emen T-mobile-os nem kell függetlenitsek, ha restore-olok, akkor megy, minden rendben, de ahogy feldobom uj redsn0w-val a cydia-t akkor felmegy rendben, meg minden, viszont ahogy cydia-bol telepitenék valamit, vagy hozzáadnám a hackulo.us source-ot akkor már hibát ír ki és nem adja hozzá, ha mégis valami csoda folytán hozzáadja, akkor telepítem belőle az installous-t, ujra szeretne indulni, az almánál tovább nem jut… :/

 114. @se87tet: Igen az ott fura, de szerintem az azért van mert az eredeti (nem updatelt) leírásban régi iBoot-os 3GS-t jailbreakelt untethered módon és az vmiért más, viszont ebben a posztban ez van írva:
  “…de az ezzel készített custom nem jailbreakelt, mindössze csak a basebandet nem frissíti, tehát a jailbreaket még le kell utána futtatni rajta.” Tehát utána szerintem az a rész nem(eredeti IPSW betallózása) kell hanem mehet a redsn0w indítása után a jailbreak.

  De ha tévedek inkább várjunk még, hátha valaki segít. 🙂

  Hacktiválás mire jó, vagy miért kell? Régen voltam már benne a témában és eléggé le vagyok maradva.

 115. @flashbackh: TinyUmbrellával mentsd le az SHSH-kat 5.0.1-hez!!! NAGYON fontos,vagy enélkül nem tudsz restore/upgrade-elni ha kijönne 5.0.1-hez a Jailbreak. Egyébként szerintem az 5.0 már felejtős,biztos,hogy 5.0.1-re gyúrnak.

 116. @Domi4:
  Nekem Angliából van a telóm, így esélyem sincs aktíválni, mivel nincs Angol simkártyám, ezért kell “hacktiválni”, ami sim nélkül aktiválja.
  Eddig mindig snowbreez-el csináltam, lehet várok egy-két napot, hátha kidobják azt is rá.Az egyszerűbb, és hacktivál is.
  De ha valaki leírna egy tuti, kipróbált módszert lépésről lépésre hogy hogy kell, akkor lehet belevágnék.

 117. @Jadeye : A gépet is és az iphone-t is újraindítottam, és másik USB porton is!
  Lehet az a baj hogy jailbrakelt a 4.3.2?
  Esetleg tegyem vissza a 4.3.2-t és azt próbáljam meg frissíteni 5.0.1-re?
  Köszi!!!

 118. @Jadeye: újra flasheltem a basebandet, de nem javult a probléma 🙁 Érdekes, pedig 4.2.1 és 4.3.3 alatt simán ment. Akkor nem sok mindent lehet ezzel kezdeni, ugye?

 119. egy kis segítség kellene.21 -es hibakódot kidobja ha frissiteni akarom.4.3.3jb volt rajta.

 120. @iMike96:

  Köszönöm, megerősítettél az elgondolásban, eszerint cselekszem, és köszi a segtséget – lementem az SHSH-t is 5.0.1-hez

 121. @rocco07: Nekem is ugyanez van. Meg az ami gerdur14-nek.

  Ha updatelni akarom backupnál kiabál -43-as errorral, de tovább megy és utána 21-es error. redsn0w-al vissza lehet hozni a telefont, hogy bejöjjön rajta a régi rendszer, de ennyi.
  Ha meg SHIFT+restore-al akarom rátenni az eredeti firmwaret akkor 1600-as errorral áll le. Újraindítás, USB port váltás, kábel csere megvolt de semmi nem segített.

 122. baszki, hogy ezt az iBooks parát nem tudják megoldani 2 egymást követő verzióban, szinte hihetetlen… 🙁

 123. Olyan gondom van, hogy feltettem a 4-emre az 5.0.1-et és mikor végzett, végigfuttattam a redsn0w-t eddig minden ok volt, viszont nem tölt be a teló, csak az alma logoig jut el és restartol. valamit rosszul csinálhattam? (shsh elmentve, custom fw-t)

 124. @gerdur14: Lehet hogy TU használata miatt a hosts file-odban a cydia szerverre van irányítva az shsh ellenőrzés, töröld a gs.apple.com-ot tartalmazó sort.

 125. Ipad 1 5.0.1 FW ami még tethered redsn0w-val volt JB-ve, cydiaból ráraktam a corona csomagot, simán felment reboot és máris untethered lett.

  Viszont amiért most ku..a mérges vok az hogy iBooks megint nem működik… Nem hiszem el hogy nem lehet kiadás előtt tesztelni ezeket hogy nem bugos e, most ha folytatni szeretném könyv olvasást vagy restorolnom kell, v várni frissítésre, kész rémálom az egész!

 126. @csabafiu: ugyanez van nekem is! valaki valami segitség? O.o

 127. Sziasztok! Vissza olvastam de sajnos nem találtam pontosabb leírást a problémámra. Iphone 4G T-mobile iOS 5.0 Modem firmware 4.11.08
  Szeretném untethered jailbreakelni és függetleníteni a telefonom. Valaki msn-en vagy e-mailen ([email protected]) esetleg valami leírással tudna segíteni? Előre is köszönöm! Szép estét!

 128. Nekem a redsn0w a “preparing jailbreak data” alatt a processing kernel-nél 64%-on megállt

 129. 4s-rol semmi hir azon kivul,hogy dolgoznak rajta? 🙁

 130. T-mobile logofix sem működik. (nálam)

 131. Nekem rohadt lassú a Cydia,más problémám nincs. Nem tudom,miért,de ahogy teszem vissza Repo-kat,nagyon lassan dolgozik. De mindegy,az a lényeg,hogy untethered,és dolgozik 😀

 132. Üdv lehet nem épp aktuális helyre írok, de egy kérdésem lenne, felupgradeltem untethered 5.0.1 iOS-re, természetesen maradt a 4.10.01 baseband.

  Valaki tud valamit arról hogy dolgoznaké az unlockon, vagy az egyetlen lehetőségem a gevey sim?

 133. @phytonka: dfu-ban tetted fel firmware-t? mert én nem először, most azzal próbálkozom.

 134. @se87tet: én erre a módszerre gondoltam: Először is. Most újrahúztam a telómat(3gs), most kéri hogy aktiváljam. A teló T-mobilos én meg Telenoros. Múltkor úgy aktiváltam hogy apumtól elkértem az ő SIMkártyáját és azzal. A mobil 35. hét elötti és a basebandje 5.16.05. Úgy tervezem hogy megint aktíválom a T-s kártyával, az új redsn0w-val ráteszek egy iPad basebandet, majd ha kész jailbreak-elem és teszek rá ultrasn0w-t.

 135. @Jadeye: ibooks hack nem működik. 2x csináltam végig a leírás alapján. Nem jelenik meg másik ikon…

 136. Miért nem tudok menteni 5.0.1 aláirást Pc-n se Mac-en?
  Se iPod Touch IOS 4.3 (4.3.3 és a 4.3.5 öt pedig lementettem….)
  Se iPad 2 IOS 5.0-ról..
  A legfrissebb itunes és a legfrissebb umbrella… és semmi…..
  HILFE

 137. Nálam a Mail ablak megnyillik és azon nyomban be is zárodik? problem?

 138. @iMike96: Gondolom 1.000.000 ember használja éppen és azért.

 139. Help pls!

  Cydia-ból nem tudok semmit telepíteni, azt írja a követelménynél, hogy iOS Firmware >=3.1. Pedig 5.0.1 van.
  Jadeye ötlet?

 140. Sziasztok,

  Életemben először JB-eltem. Megnéztem, nekem nem nagyon kellenek ezek a dolgok, mert nem értek hozzá eléggé. Hogyan lehet leszedni?

  Előre is köszönöm a választ!

 141. Az appsync for 5.0 NEMM JÓ 5.0.1-re!!!! (nem nyillnak meg az ablakok tőle, (safari, mail stb..))

 142. Legyetek szívesek segítsetek! Csak forog itt a folyamatjelző, nem tudom visszaállítani a telefont. Hogyan kell “visszacsinálni”? 🙂

  Köszönöm!

 143. Azt hittem minden szép és jó, erre látom, hogy semmilyen app store-os alkalmazás nem indul el.. Megyek vissza 4.2.1 egy jó ideig….. Ha downgradelek akkor ugye nem kell custom ipsw?

 144. Nálam iPhone 4 gyárilag független lett upgrade-elve 5.0.1-re, majd úgy Untethered JB. Hibátlanul működik a Cydia, AppSync for IOS 5. Rendben használható az iBooks, Safari, Mail stb. Minden a lehető legjobban működik, most telepítem Cydia-ból a többi programot (ingyenes és vásárol appstore progik, valamint a tört app-ok is mennek) A JB nekem nem a tört appok miatt kell- én a vásárlás híve vagyok, így nincs sok összehasonlítási alapom, de amit eddig kipróbáltam, az megy rendesen 😉

 145. Lehet buta kérdés. De ha jailbrake-eltem akkor miért ír hibát az itunes ha fel akarok tenni egy tört app-et?

 146. Mindent úgy csináltam ahogy kell… Felraktam az ultrasn0w 1.2.5-t, és nem működik. :/

 147. @csabafiu: persze, ugy tettem fel, csak valamiért nem volt jo… most azt csináltam, hogy feltettem ujra a firmware-t, aztán nem backup-oltam vissza a cuccokat rá, hanem rögtön install cydia, és utána back up és most jo

 148. @atirag: Ok már rég csináltam:)

 149. Gyári 5.0.1-re felraktam a jb-t. Minden pöpec, Cydia-ból pakoltam fel a megvásárolt appokat. Az első furcsaság az iphonedelivery-nél jött elő, ugyanis egyáltalán nem működött (pedig iOS5-re van optimalizálva). Gondoltam egy restart segít… Restart után nincs szolgáltató, telefon inaktív, alapbeállítások jönnek be, nem lehet aktiválni… Na akkor gyári 5.0.1 restore, majd újra jailbreak. Látszólag minden jó, bár az iphonedelivery továbbra sem megy. Gondoltam megint megnézem a restart-ot… újraindult, Cydia viszont nem indul. Na még egy restart, utána nincs mobilhálózat. Még egy restart, ugyanaz. Cydia megy, hálózat nincs. Feladtam, Gyári 5.0.1 restore, de legalább jól alszok. (Van tippetek, hogy mi lehet a gáz?? Csak én szívok ezzel??)

 150. @mikey™: ez esetben passz, mások azt írják, nekik megy az iBooks is gond nélkül. esetleg érdemes lehet egy friss restore után megpróbálni újra.

  @Rosa72: na jó, de milyen hibaüzenetet ír a logban mégis?

  @Stifler93: nemtom, esetleg hibás az adott csomag, vagy a cydia vacakol valamit, látatlanban, ennyiből passz.

  @farkas63: akkor ne tedd fel.

  @Foreign3r: mégis minek jailbreakelted, ha nem kell? most akkor restore.

  @Malackaxx: akkor a hiba nálad van, mert mennie kell.

  @atirag: talán mert tört appok telepítését csak úgy a jailbreak nem teszi és soha nem tette lehetővé önmagában?

  @gephaz: az ultrasn0w működése változatlanul a baseband függvénye. ha nem megfelelő a baseband verziója, nem fog menni.

 151. A jailbreak után én is észleltem némi lassulást a készüléknél(3GS), Főleg scrollozáskor. Szóba került a winterboard törlése,de nem találom cydiába, gondolom fel sincs rakva. Valakinek ötlet vagy hasonló tapasztalat?

 152. Tinyumbrella megy nálatok? Nekem nem indul el, ilyen szöveget ír ki: “the jvm could not be started the maximum heap size xmx might be too large”. Mi a teendő?

 153. 3gs gyári iOS 5.0 van rajta jelenleg (BB 05.16.05).
  Csináltam redsnow-val custom 5.0.1 3gs sw-t, hogy ne frissüljön a BB.
  vagy FRISSÜLNE EGYÁLTALÁN a 05.16.05?? 3gs-re van ennél újabb??
  És iTunes-sal rálőttem a custom 5.0.1-et és hiba üzenetet kaptam. tinyumbrella

  host-ot bekapcsolva is kikapcsolva is hibaüzenetet kapok. (DNS ürítve volt)
  Hibaüzenet: 1604

 154. @Jadeye:

  6.15.00 van rajta

 155. (Az előbb azt kihagytam a leírásból, hogy iPhone 4-em van, gyárilag T-Mobile függő, T-Mobile előfizetéssel.)

 156. @Jadeye Értem én, hogy restore, de hogyan?

  Sry, hogy hülyeséget kérdezek, de nem megy…

 157. @phytonka: pont most futott nekem is végig, most már nekem is jó! Kicsit lassú a cydia meg 1-2 repo nem elérhető, az csak a leterheltség miatt van sztem…

 158. @KaHUN: Légyszives segítenél a JB dologban? full kezdő vagyopk. teljesen szüz a teló. iphone 4 tmobile 8gb.
  Nem tudom mire figyeljek nagyon, és satöbbi. köszönöm a válaszát mindenkinek aki segíteni tud!

 159. Van olyan akinek fent van a appsync és jól működik minden?

 160. kérdésem az lenne hogy a tinyumbrella( legujabb) nem lát semmit 5.0.1 van rajta miért nem látja?

 161. Üdv. 4.3.5 ről frissítettem fel 5.01, majd JB. ment eddig minden, jovolt, erre az elmult fél órában 5x fagyott meg teljesen, csak hard reset segített.. megállt a kép, gombra, érintésre semmire semmi reakció. Hard reset.. utána pár perc után ismét meghalt teljesen.. WTF?!?!

  Semmi új dolgot nem tettem fel, sem cydiabol sem sehonnan. De előtte x óráig semmi baja nemvolt… :/

 162. Sziasztok!

  már számtalan jailbreaket csináltam de ez hogy függetleníteni is kell kicsit bekavar nekem!

  iphone4-et szeretnék jb-zni jelenleg 4.3.3 verzió van rajta
  függetleníteni is kell!

  csináltam custom firmware-t redsnowwal 5.0.1 verzióra amikor próbálok restorolni pwned dfu módban itunesból akkor 3194es hiba (Error 3194, avagy “Device not eligible”: a restore elején kapod, azt jelzi, hogy nincs SHSH-d az adott firmware-verzióhoz. Ezt a hibát csak akkor tudod kiküszöbölni, ha van SHSH-d mentve akár a Cydiában, akár Umbrella-val.)

  ha felrakok egy 5.0.1et ituneson keresztül akkor megváltozik a basebandem ugye? azt nem értem hogyan tudom elérni hogy felmenjen rá a custom 5.0.1 amit csináltam anélkül hogy frissülne a baseband?

  Köszi a válaszokat

 163. egy olyan problémám van,hogy gyári vodás a telóm rajta van a gyári ios 5.0.1
  @ToMi88: A jailbreakelés igenis ijesztő dolog, és jó, ha van egy leírás. ToMi88: Igazából sok minden nem kell hozzá, töltsd le a redsn0w-t, frissítsd a telefonod 5.0.1-re.

  1. Futtasd a redsn0w-t

  2. [a legújabb redsn0w már támogatja az 5.0.1-et, így nem kell betallózni semmit! -szerk.]

  3. Dugd be a telefonod ha még nem volt, iTunes exit, és kapcsold ki a készüléket.

  4. Aztán katt a next-re. Itt a képernyőn lévő utasításokat kövesd, semmi baj, ha elsőre nem sikerül, csak kezdd újra a “Jailbreak” gombtól.

  5. Lényegében itt tartsd lenyomva a Sleep/Wake gombot 5sec-ig,
  aztán anélkül, hogy ezt elengednéd tartsd lenyomva a Home-gombot is, 10sec-ig,
  aztán engedd el csak a sleep/wake gombot, és tartsd a home-ot további 30sec-ig.

  6. Eztán a dolgok nagy része a telefonodon megy végbe.

  De hibaüzenettel dfu mód után leáll és a teló dfu ban is marad

 164. @gerdur14: sikerult megoldast talalnod a 1600 os hibara ? hasonlo cipoben jarok , csak azert kerdem

 165. Miért lehet az,hogy nagyon nehezen vagy sehogy sem mennek fel a repo-k?
  És olyannal még nem találkoztam,hogy sorba állította az installt. Mert valamivel ütlözik. Ez a lockinfo nevü app.

 166. @Jadeye:

  Jadeye kérlek segíts nekem is, vagy mond meg hol találok megoldást a hibámra, kérlek 🙂

  “Sziasztok,

  Láttam néhányan 21-es hibaüzenetet kaptatok restorenál, sajnos én is

  Árulja el valaki, hogy lehet ezt kiküszöbölni, legyen szíves, mert 4.2.1-óta erre a pillanatra vártam :/

  Előre is köszönöm”

 167. @KillerTeam: töröld ki a hosts file-odból azt a sort amibe gs.apple.com szerepel (elérési út: Windows\system32\drivers\etc)

 168. @KillerTeam: azt elfelejtettem, h miután moddoltad a hosts file-t, újra kell indítani a gépet 🙂

  arról tud vki vmit mondani, h miért nem megy 1halom cydia source? mert ott tartok, h az alap source-ok némelyike is vinnyog errorral -.- modmyi nem ment, újraraktam, hátha én rontottam el vmit, most bigboss nem tölt be 😛
  persze van 1olyan tippem nekem is, h a túlterheltség miatt meg ilyenek, csak gondoltam megkérdem, jobb a békesség 😀
  ahoy

 169. Sziasztok, feltettem a JB-t, majd az Appsync-et, letöltöttem egy programot, most elvileg csak annyi lenne a dolgom, hogy rákattintok 2x?

  Ha ezt csinálom, megnyitja az iTunes-t és kész, nem történik semmi 🙁

  Elrontok valamit? Előre is köszi

 170. Itunes -> Az iTerméked neve -> Apps (fent a menüben) -> Sync (jobb lent)

 171. Sziasztok!

  iPhone 4 -re feltettem az iOs 5.0.1-et
  Majd redsn0w_win_0.9.10b1 JB-eltem.
  cydia-bol amikor hozzáadmo a hackuo.us-t akkor hibát ír ki.
  Az installous-t nem is tudom feltenni… 🙁
  Légyszíves segítsetek!

  Köszi!

 172. 3gs néha teljesen kifagy pár másodpercre jailbreak után, restore from backup-ot csináltam, a backup mág 4.1 alatt készült. Ez lehet a gond vagy 3gs már nem szereti az iOS5-t?

 173. Ja meg csomószor előjönnek fehér ikonok (field test, sbsettings ikonja, ami ki van kapcsolva, hogy megjelenjen…) és ezek csak akkor tűnnek el ha respring-elek vagy újraindítom a telefont.

 174. Kedves szerkesztők!
  Annyira jó lenne ha valaki fogná magát és updatelné a hozzászolás részt… mondjuk mint a facebook style.. ha valaki reagálni akar egy hozzászolsára akkor az alatta lévő cucc lenne… mert ennyi hozzászolást szinte lehetetlen átolvasni….

  Én speciel azt keresem, hogy 3GS-em van és ha felrakom az os5 töt akkor mennyire fog lassulni…. (jelenleg 4.3.3)

  Esetleg más cipőben járó 3GS társaim ?

 175. Install0us restart után csak a newsstand ikon marad semmi más. pls help me

 176. Illetve vmi moderáció sem ártana… pl: 176. kommentet kb 843728432. leírtátok hogy nem javasolt a backup…. ilyeneket miert nem lehet simán törölni ? :\

 177. @iBenito: indítsd újra.. és már jó is lesz

 178. @spk.code: Nekem speciál nem lassúlt… Szerintem nagyon megéri frissíteni 🙂

 179. Elnézést,de lehet hogy nem olvastam el jól,az lenne a kérdésem hogy ha telenoros vagyok akkor nem jailbreakelhetem?

 180. @csistar22: semmi ilyesmiről nincs szó, nem tudom, mit olvastál, mert a cikkben sem ilyen, de még ehhez hasonló sem szerepel.

 181. elnézést én ezt a logófixet nem értem,kezdő vagyok 🙂

 182. 3GS-sel sikerült megcsinálni mindent majdnem, először megvolt a 5.0.1 CFW telepítés, utána jailbreak, most pedig függetleníteni szeretném de a cydia-ban az ultrasnow repo üres?!?! Valami ötlet?

 183. Köszi Pod2G!!

 184. @Domi4: Csak simán írd be a keresőbe… 🙂

 185. Az én problémámra (lásd fentebb, 153 és 159) tud valaki valami megoldást, vagy várjak, hátha a következő bétában javítják – már ha javítható egyáltalán?

 186. @csistar22: “ha a fentieket nem érted pontosan, akkor inkább bízd egy tapasztaltabb ismerősre a dolgot”

  @Buveszpapa: hát akkor ne tedd fel az iphonedelivery-t. láthatóan az az oka.

 187. @Domi4:

  Fent van a telesphoreo repoban is.

  Segítesz hogy kell?Amit beszéltünk, annál a lépésnél hogy csináltad?

 188. @gephaz: Köszi, próbáltam először azzal, utána a a dev team sourcesnál (és így oda-vissza, frissítés stb.) és végül a keresésnél kidobta de nagyon lassan. De azért köszi

 189. Kedves Jadeye! Szeretném feltenni az új 5.0.1-et a jelen gyárilag független 4.2.1-es iPhone 4-emre, de sajnos már nem létezik az a gép, melyen az iTunes-al szinkronizáltam telefonom, sem a programok (ipa) sem a képek, videók, telefonkönyv, sms-ek. Nincs backup-om sem. Hogy tudom az új gépen egy új, szűz iTunes-al ezt megtenni úgy, hogy minden most futó programom és a többieket vissza tudjam tenni. Hogy tudom lemásolni a telefonomról az ipa-kat. Még a telefonkönyvet és sms-eket T-Pot-tal megoldom, de nincsenek meg a most rajta futó programjaim.
  Valamint feltelepíthetem-e az új iTunes-t? Nem okoz-e jailbreak problémát? Hogy tudok ilyen esetben olyan backupot csinálni, hogy a sync ne törölje a telefonom tartalmát egyenesen arányosan a mostani üres iTunes-éra?
  Előre is köszönöm!!!!!!!!!!!

 190. @neu:
  @kovacsgergo003:
  Mgoldódott a hosts filet kell kitörölni és működik!
  @Jadeye: Sikerült elkezdeni a restore-t de az iPhone-on a csík körübelül a 3/4edénél beragad iTunesban pedig a vége előtt 2mm-rel.
  Mil lehet a baj? Semmi hibaüzenet meg semmi…

 191. Csak én érzem úgy, hogy gyorsabb lett a készülék? 😀

 192. @se87tet: Köszi közben meglett, naszóval azt a lépést hagyd ki, először csak a custom 5.0.1-et kell felnyomni, ha azzal megvagy utána aktiválni, (ugye ez nálad másképp lesz, mert külföldi, én t-mobile os SIM-el megoldottam). És utána csak simán jailbreakeltem redsnow-val, semmi extra, ugyanúgy mint a többinél.

  Itt a két leírás amit használtam:
  1. http://www.maheshkukreja.com/how-to-preserve-baseband-create-custom-ios-5-0-1-using-redsn0w

  2.http://www.maheshkukreja.com/how-to-jailbreak-ios-5-0-1-untethered-using-redsn0w

  A 2-at kétszer csináltam meg, mert először fehér volt a cydia és nem működött, egyből kidobott amikor rákattintottam, másodszorra már nem volt gond de az ultrasnow-t nagyon lassan találta meg…

  Sok sikert! 😉

 193. új 3gs-em van és felraktam rá a cydiát és a forrásoknál rámegyek a bigbossra vagy a modmyra és nem tölti be vagy nemtudom egy csomagot se add ki.. mi lehet a baj?

 194. Sziasztok, Gevey tulajok segítsetek 🙂

  Adott: iPhone 4, AT&T, 5.0.1, 2.10.04 BB

  Redsnow-val custom FW-t csináltam, betallóztam iTunes-ba, végigment a frissítés, utána Redsnow-ban JB. Cydiát elindítottam, lementette az SHSH-t.

  Sajnos a Gevey SIM-et csak boot után ismeri fel, elindítom a programját… ezután kellene a térerő pálcikának megjelennie. Azonban nem jelenik meg, egyfolytában a “Nincs szolgáltatás” felirat van a bal felső sarokban.

  Először azt gondoltam, hogy megmakkant a Gevey SIM-em, elég régi is már, úgyhogy ma vettem egy Gevey Supreme Plus-t. Ez sem produkál semmi újat.

  Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma?

 195. hali, nálam i4 en minden fain. leszamítva a t-mobile logo/carrier fix. ujraindítás / network reset után sem megy…valaki? kösz

 196. @cortx: Cortx. Hasonló volt a szitu nálam is, a gyári frissítés után is 05.16.05 a modem firmware-m, így nyugodtan frissíthetsz simán is 5.0-ról 5.01-re

 197. Visszavonok mindent, működik 🙂

  Ezekszerint nem kell a pálcikáknak megjelennie…

 198. t-mobile logo fix nálam is bug-ot okoz. nemtalál hálózatot, sőt még PIN-t se kér, Network reset után pedig be akarja aktiválni megint az i4-emet, de nemsikerül neki. 🙁

 199. Ha rá megyek a bigboss forrásra miért nem jelenik meg semmi?

 200. haliho! sikeresen feltettem a dolgokat viszont az első letöltésemnél (winterboard) fehér az ikon. kérdem én hogy miért?

 201. @Fricy78: köszi szépen! megpróbálom!

 202. @Jadeye: esküszöm, olyan süsü vagyok, hogy erre nem gondoltam….. 🙂 holnap újra kipróbálom, delivery nélkül 🙂

 203. @ku3ll3r:

  Köszönöm, kedves Tőled, hogy segítettél, sikerült is megoldanom 🙂

 204. Jelezném mindenkinek hogy a redsnow nem hacktivál!Legalábbis nekem nem

  🙁

 205. Újrapakoltam a 5.01-et JB-vel. Az iBooks ugyan olyan szar mint volt:-) Ezt írja ki indítás után: Konfigurációs hiba. Probléma történt az iPhone konfigurálásakor. Kérjük állítsa vissza az elemeket az iTunesszal, és töltse le újra az iBookst.
  Már 5x újratettem az iBookst, minden könyvet kitöröltem és mégis ezt írja, agybajt kapok tőle. Szerintetek?

 206. @Bandita41: ha tudsz valamit az engem is érdekelne!!! nekem sehogy se működik!!! :S

 207. Most 4.3.3 van a 3GS-emen, természetesen JB-es, és amikor frissíteni akarok, azt írja ki, hogy:
  “…iphone jelenleg nem tölthető vissza, mert az iphone szoftverfrissítési szerverrel nem lehet kapcsolatba lépni, vagy az átmenetileg nem érhető el.”
  Ha megvan az 5.0.1-es ipsw, van rá megoldás, hogy valahogy update-eljek???
  Köszi

 208. @Burgi: Felidegel, oszt visszarakom a tethered 5.01-et:-)

 209. Sziasztok,
  Nekem csak annyi kerdesem lenne,hogy ha updatelem a telefonom(Iphone 4,4.1 firmware)jailbreak elott,akkor ugye elotte csinal backup-ot!Na most miutan update-elte az Itunes utana minden adatom(telszamok,fotok) rajta lesznek vagy
  kell utana valamit tennem?Elore is koszi a valaszt!

 210. énis visszarakom….. semmi se megy én nemtom vagy én vagyok a hülye vagy nemtudom..

 211. @se87tet:

  Bocsánat, mégis hacktivál, én rontottam el, mégegyszer elnézést.

 212. @Bandita41: most örülni fogsz!!!
  Beírod a cydia-ba hogy ibooks fix for iOS 5 azt felteszed és menni fog!!! nekem már működik ha nem akkor indítsd újra

 213. Nekem olyan gondom van, hogy az installous letölteni ugyan enged, de nem telepít fel egy IPA-t sem. Invlid IPA hibaüzenetet dob. Vkinél esetleg hasonló? Mi lehet a megoldás?

 214. Failed to fetch hibát dob ki a cydia, amikor elsőnek le akarja tölteni a csomagokat. Ez miért van?

 215. @se87tet: Hogy sikerült hacktiválni?

 216. @Burgi: respringeltem, rebootoltam de nem megy… 🙁

 217. @dirtbike11: bigboss és modmy azért nem ment, mert vagy álltak a szervereik vagy túlterheltek voltak, mivel mindenki most matyizik a telefonjával. minden működik, most csináltam meg. ergo bocs, de te vagy a hülye 🙂

 218. @Burgi: milyen repoból jött le neked?

 219. Malackaxx iOS 4 volt előtte. Az a backup nem jó iOS 5 re! Mindent egyesével fel kell pakolnod! Csinálj restore! Aztán tedd fel, ami kell, allitsd be. Aztán csinálj backupot! Utána told rá a jb!!!

 220. @onderon: BigBoss nekem sem működik 🙁

 221. Inditsd ujra a telot! Multitaskingbol lépj ki cydia után.

 222. Kösy Burgi!

 223. Emberek, a “corona”-val csak óvatosan! nekem miden flottul ment, majd annak felrakása után – cydiaból- megreccsent a telefon..almalogó ítéletnapig 🙂 Most tolom neki a restore-t, backup-ot, JB-et stb-t. Szóval azzal tessék vigyázni, csak gondoltam megírom, nehogy más is befürödjön és plusz 3 óra mutyizást csináljon magának, amúgy ezt leszámítva minden tökéletes volt/lesz 😉

 224. Help me pls!
  iPhone 3GS 3.1.2. OS-val rendelkezett még a telóm, jailbreakelve volt. Az itt olvasottak alapján WinSCP-vel leszedtem a fontosabb könyvtárakat (Addressbook, Call History, SMS, a telóval készült képeket, stb.). iTunessal csináltam egy Restoret, felment rá az új 5.01 OS. Minden probléma nélkül elsőre a redsn0w jailbreakje. Cydia fent. WinSCP-vel a lementett adatokat visszaraktam, de nem a teljes könyvtárakat írtam felül, hanem az adott könyvtárakba bemásoltam a régi fileokat plusz -ahol voltak- az alkönyvtárakat. Természetesen az új OS álltal feltett fileokat felülírtam, de vannak olyan fileok, amiket az új OS feltett, de a régi szoftvernél amikor lementettem, nem voltak olyan fileok, tehát ezek most ott vannak a régi rendszerről lementett fileokkal együtt. A probléma, hogy újraindítás után sem látható sem a névjegyzék, sem a korábbi smsek, se a híváslista. De még csak a korábban készített képek sincsenek meg. Mi lehet ennek az oka? Esetleg túl régi volt az előző OS, vagy a WinSCP-vel a könyvtárakat teljesen felül kell írni a lementettekre, hogy ne maradjon benne az új OS álltal felrakott file? Ha most ezek után csinálok egy szinkronizálást az iTunesban, azzal nem lesz gond? Bocs a hosszú kérdésért, előre is köszi, ha jön segítség. Üdv!

 225. Üdv mindenkinek!
  Nekem sikerült a frissítés 4.3.3 ról és sikerült a jb is, minden megy rendesen.
  2 problémám lenne.
  1 amikor a teloszámokat lementettem még 4.3.3 on, azzal kezdte hogy letörölte a teloban lévő számokat, és nemtudom azóta őket visszatenni, se akkor ,se most.
  Valaki tudna segíteni ebben ?
  2. a 4.3.3 al megtudtam csinálni hogy egy nyitott mappát pl eszközök, úgy csuktam ossze hogy a mappa alját felhuztam, és összecsukódott, most pedig csak a home gomb vagy a mappa újramegérintése csukja össze. Nem tudom milyen progi kéne hozzá, elég sokáig volt a másik ios, így már elfelejtettem hogy mi lehetett amivel ezt sikerült összehozni.

  Előre is köszönöm a segítséget!

 226. @Homesz: a 2. kérdésedre a válasz, nagyon egyszerű. IOS5 esetén nem reagál a mappa “becsukására” hanem helyette a képernyőre tap-olva zárja be. semmi program nem volt fenn, IOS 4 esetén ez a gesture is aktív volt. tudom mert nekem is nehéz volt átállnom.

 227. @Secu: kitartás, nem a jailbreak miatt nem megy. túlterhelt.