fbpx Skip to content

Az Apple néhány perce közzétett egy sajtóközleményt, amelyben azt írják, hogy az iOS 4.2.1 ma elérhető. Jelenleg még nincs így mégsem, sokan 10am PST-re tippelnek a pontos megjelenést tekintve, ami magyar idő szerint 19:00.

Lássuk, mik a fontosabb újdonságok a 4.2 kapcsán:

Korábbi cikkeink az egyes beta és GM verziókról:

Mielőtt azonban nekiugranál majd frissíteni, pár fontos dolog még. A 4.2.1 a telefonok esetében frissíti a baseband-et, így ha függetlenítenél, akkor azt el is veszted, mert jelenleg még nincs rá függetlenítés! Illetve ugyan a napokban megjelent redsn0w 0.9.6b3 tudná valószínűleg jailbreakelni, de alig van értelme, mert a Cydia el sem indul, és a frissítés úgyis hamarosan érkezik!

Összefoglalva:

  • Ha függetlenítenél: NE TEDD FEL!
  • Ha csak jailbreak kell, inkább várj még vele!
  • Ha nem fontos a jailbreak, vagy a függetlenítés, akkor amint megjelenik, már frissíthetsz is.
  • Mentsd az SHSH fájlodat a 4.1-hez még MOST!

***

Frissítés #1: 19:00-kor megjelent! 🙂

Frissítés #2: közvetlen linkek a gyári firmware-ek manuális letöltéséhez:

Olvasd el a hozzászólásokat is

235 Comments

  1. Hol olvastátok, hogy 4.2.1 és nem 4.2? Akkor a 4.2 kimarad?

  2. @jarodfree:
    Hát az bizony a wifi és airprint hibák miatt kimaradt 🙂
    Lett helyette egy talán hibátlan 4.2.1

  3. ha hibátlan lenne,nem lenne untethed jb,se unlock;)

  4. P.G. értem én, de sehol nem látom a 4.2.1-es verziószámot a hivatalos oldalakon.

  5. SHSH-t elég ha a Cydia lementi igaz? Csak mert Geohot a twitterén egy tinyumbrellás lementési módot linkelt be. Ugye ez nem fontos?

  6. @Tocso: mivel a jailbreak hardveres szintű hibát használ ki, így tökmindegy, nem lehet befoltozni szoftverfrissítéssel.

    @jarodfree: mivel a legutolsó elérhető GM is 4.2.1, ezért logikus feltételezés, hogy rögtön az lesz elérhető, és nem a korábbi 4.2; esetleg annyi lesz, hogy visszanevezik sima 4.2-re, hogy a számozásra gizdulók nehogy meggabalyodjanak… 😛

  7. @lecsike: geohot NINCS twitteren. az összes ilyen geohot account KAMU. pont. de ha elolvasnád a cikket, mi is a tinyumbrellát írjuk a végén…!

  8. nah ne mond:D
    arra gondoltam….javits ki ha tévedek ,hogy igy is csak tethed jb-t csinál….és az apple azt tudja javitani vagy tévedek?

  9. jöjjön már kiii!! 😀

  10. off:
    Sajnálom hogy ide kell írnom, de ez most nagyon fontos. Adott egy 3G amin 3.0 volt, megcsináltam a 3.1.3as cfw-t 2.0.2-es sn0wbreeze-zel, minden jónak tűnt, Shift+Restore iTunesban és írta hogy preparing to restore. Na ez ment 10percig és egyszer csak jött egy hibaüzenet és megállt az egész. Most se 3.0 se 3.1.3 nincs a telón, csak egy recorvery mode jön be. Ilyenkor mi a teendő?
    Az a baj hogy nem 4.1 kell rá hanem 3.1.3, ezért írtam mert 4.1nél tudom a teendőket de itt mások, mert úgy nemjó ahogy a 4.1-nél.
    Segítsetek pls.
    CRaNk

  11. @jarodfree:
    Rendben,igazad van.Akkor nevezzük nevén a gyereket,vagyis: IOS 4.2 megjelenés ma 🙂

  12. A Find My iPhone hogyan lesz ingyenes?… Mert ahogy olvasom itt-ott, azok alapján azoknak lesz ingyenes, akik már fizettek érte korábban, vagy valami ilyesmi… Hogyan fog ez működni?

  13. @Chris:
    Csak ezekre az eszközökre lesz elérhető: *The free Find My iPhone feature is available for iPhone 4, iPad or new iPod touch (4th generation).

  14. Rohadékok!
    3gs-re nem lesz, szemét bagázs!
    Vagy a 3gs már nem apple termék, hogy …áááááá….
    Most dühös vagyok…grrrrrr…..

  15. Jadeye bakker, nem mindegy, hogy 4.2 majd egy hét múlva 4.2.1 lesz, kivédve az összes törést. vagy a 4.2.1-et adnak ki rögtön. De letojom, csak kérdeztem. Legyen 4.2.1 és nem gizdulok feleslegesen többet. Én kérek elnézést.

  16. Crank: ha le volt mentve az SHSH a telóról akkor a Host file átírása után fel tudod rá tenni.recovery módjuk a tinyumbrella ki tudja szedni!

  17. @CRaNk: ha le van mentve az SHSH akkor amúgy miért nem sima 3.1.3-at teszel rá. minek a custom a régi firmwear-ból?

  18. breadman: nem volt lementve semmi. és így akartuk felrakni a 3.1.3at 3.0-ról, csak közbe jött valami, ami miatt most semmi sincs rajta. Nemtudom mitévő legyek. nemtudom hogy tegyem fel a sima 3.1.3at.

  19. @CRaNk: ha recoveryben van akkor a tiniumbrella kiszedi, utána megnézed mi van a telón és egyből esetleg a tinyumbrella lementi az SHSH-t is.

  20. én pedig azt hitem hogy az apple tethed jbre tudja “menteni” a helyzetett!

  21. remélem hogy 3G-re végre jelentős sebességjavulást tapasztalhatunk!

  22. @jarodfree: #15

    ne legyél már ennyire sötét…
    “nem mindegy, hogy 4.2 majd egy hét múlva 4.2.1 lesz, kivédve az összes törést”

    legalább olvastál volna lentebb: “mivel a jailbreak hardveres szintű hibát használ ki, így tökmindegy, nem lehet befoltozni szoftverfrissítéssel.”
    a másik meg hogy a 4.2 re biztos van pár változtatás, de az ilyen 4.2.1 [3karakteresekbe] már csak vmi aprócska változtatás van, ami gebasz volt az előzővel. Mint 4.0 kijött rá nem sokkal 4.0.1 és csak térerő logo változott érted..
    és ki frissítene azért, ha ilyen kaliberű update van, ha tudja h veszik a jb.. erőszakkal meg nem fogják feltetetni senkivel, ha csak nem apple szervízbe viszi az illető 🙂

  23. @breadman: save all shsh megvolt 3.0 van még rajta szerencsére. Akkor most hogyan tovább? Légyszi segíts.

  24. @P.G.: NEMÁR! Nem hiszem el!!!

  25. akkor ha kijon ma a 4.2.1 rogton lehet jailbreakelni ? vagy azert ez nem egeszen igy van?

  26. @CRaNk: akkor ha recoveryből kiszetted akkor ha lemetetted az shsh-t a tinyumbrellával, akkor tölts le egy gyári 3.1.3-at és próbáld azt feltenni SHIFT + RESTORE-al. ha nem engedi akkor sorry, de legalább 3.0-ra vissza tudsz állni. Én javaslom hogy várj akkor néhány napot és 4.2 -t tedd fel.

  27. Na mindegy. Lassacskán úgyis iPhone 4-re váltok, de ez akkor is szemétség, hogy 3G tulajoknak fizetni kell a Find my iPhone-ért évi 20ezret… i4 tulajok meg ingyen kapják… 🙁 (na jó, nem csak ez jár a 20k-ért, de nekem a MobileMe-ből csak ez kell, a többit megoldom ingyen…)

  28. Pedig az Apple ezt írja,a hivatalos sajtóközleményben.. 🙁 Lásd a lap tetején lévő egy sajtóközleményt link alatt..

    Sajnos 🙁

  29. @breadman: csak az a baj hogy a függetlenítés kell, mert nem magyar teló, és ha felteszem a 3.1.3 akkor a basband is frissül. Bár 3.1.3nál nemtudom hogy frissül-e arra amit még ultrasn0w nem old

  30. invezz: persze okostojás, hiszen a jailbreak és a függetlenítés ugyanaz. Ráadásul az hogy az A4 procira lesz hardveres törés, az engem nagyon segít 3G-n.

    arra pedig mérget vehetsz, hogy ha kiderül a törés, akkor az Apple belerakja. Eddig is így volt. Egy X.X.1-es frissítéskor is buktuk már jópárszor a jb-ket.

    Gondolkozz baszki legközelebb és csak akkor írj. Se időm, se kedvem felületes okoskodásokat javítgatni.

  31. Mit tudtok függetlenítésről? Várható valamikorra?

  32. Mázli. Akkor most várjak, hátha kiadnak “hivatalos” unlock-ot és JB-et? (3gs , 4.0.1, regi iboot, sose volt JB, itthon vett T-s)
    Még jó, hogy nem csináltam meg a BB frissítés nélküli nem hivatalos törések egyikét, ami függetlenít. (Jadeye írta, hogy nem valami jó, ő kihagyná.)
    egyéb megoldás? vagy megéri várjak, amíg végre az új telenor-os kártyámat tudom majd végre használni?

  33. @startika:

    Amit eddig tudunk:

    3G/3GS függetlenítés = néhány nappal a 4.2 kiadása után, de lehet még aznap (ellenőrízniük kell hogy működik-e a függetlenítés a 4.2 basebandjén is)
    4 függetlenítés = kicsit később, mert az még nincs kész, de már találtak néhány “érdekes” dolgot

  34. Köszi a választ!

  35. @zenter:
    Biztos hogy 4.0.1 et akartál írni? Arra most is van JB,és függetlenítés is. 🙂

  36. @zenter: 4.0.1-re már rég van jailbreak, a LimeRa1n, sőt az a 4.1-et meg majd a 4.2-t is tudja jailbreakelni, de függetleníteni ultrasn0w-al csak 4.0.1-en tudsz jelenleg.

  37. A 3Gs 4.2re is jó lesz majd a LimeRa1n, ha végleges lesz a Cydia?

  38. Elgondolkodtam ezen az unlock-on.
    Mióta kint van már a mostani BB. Most új BB van. Ha ugyanaz a hiba abban is megvan, akkor a 4.3-at is megvárják?!?!?
    Pedig már nagyon kellene!

  39. Most akkor jól értem? Iphone 4, Ipad, ipod touch 4th gen esetében , úgymond kiemelték a mobile me-ből a find my iphone-t és ingyen hozzáférést kaptak a fenti eszközök ehhez a funkcióhoz?

  40. Ha 3.0ról felteszek egy gyári 3.1.3-at akkor úgy frissül a baseband hogy ultrasn0w nem nyitja?

  41. Nekem fent van a 4.2.1GM és a jailbreak is fut a Cydia is megy de csak tether jail van. Akinek van OSX-e annak van untethered jail

  42. @CRaNk: A gyári 3.1.3, bár fogja frissíteni a basebandet, de az ehhez tartozót tudja függetleníteni az ultrasn0w.
    Tartsd szemelőtt azonban, hogy kelleni fog SHSH, kivéve ha 3G-d van (ahhoz csak 4.0 és afelett kell SHSH /2G-n meg egyáltalán nem kell mert arra nincs 4.0/)

  43. @AYSanonymus: Neked milyen szifon van? 3G, 3Gs, 4?

  44. @adi: Igen jól érted, mi meg megint szívunk egyet (3G/3GS tulajok), mi fizethetünk 20 ezret ha nekünk is kell ez a funkció…

  45. @itanczos: Nem, a 4.2 után fogják kiadni de épp az előbb írtam…

  46. Bocsi nem írtam iPad-em van:D

  47. iP3Guser, P.G:

    Tuti, hogy 4.0.1-et akartam írni. Eddig nem lett volna szükség JB-re, az előző tulaj pedig nem frissítette 4.1-re

    Én eddig úgy tudtam, hogy csak custom BB gyártásával pwnage tool segítségével, tudom unlock-olni, hogy a BB ne frissüljön.

    bocsesz, kicsit sok az újdonság ezügyben számomra. Viszont akkor már szerintem nem éri meg szórakozni a 4.1 felrakásával JB, és unlock mellett, inkább lehet érdemesebb kivárnom a 4.2-höz kijövő unlock+JB-et, amely lehet a 4.2 baseband-jén is működni fog, és akkor egészen egyszerűen gondolom csak lefrissítem iTunes-ban, majdpedig JB, és remélhetőleg független is lesz.

    Ezügyben majd írok ide, hátha kapok valami segítséget, mert ahogy látom, ti azért benne vagytok ebben. 🙂 Köszi az eddigi segítséget. Régi mac felhazsnáló vagyok, iPhone eddig kimaradt az életemből.

  48. @zenter:
    Ahogy gondolod,de akár most is meg tudod csinálni a törés 2 perc alatt a telefonod safari bögészőjéből a w w w .jailbreakme.com webcím beírásával.

  49. @iP3Guser: Szóval akkor csak annyi, hogy ahogy kijön a 4.2 felteszem, majd mehet a JB a LimeRa1n és ennyi? 😀 Tethered JB?

  50. @zenter:

    A baseband frissítést akkor kell elkerülni, ha az újabbat jelenleg nem lehet még függetleníteni. Ez így van a 4.1/4.2-hez tartozó basebandekkel is, de ha minden igaz már nem sokáig 🙂

    Szóval ha gondolod akár most is megcsinálhatod a dolgot, nagy szerencséd van hogy az előző tulaj nem frissítette neked 4.1-re.

    Ami a legfontosabb:
    AZONNAL ments SHSH-t a 4.0.1-hez, erre már csak 1-2 óráig van lehetőséged!!!
    Ez ahhoz kell hogy ha valami baj történik tudj restoreolni 4.0.1-re ne csak a legfrisebbre.

    Utána: (ez már opcionális)

    – Ha gondolod akár most 4.0.1-en is megcsinálhatod, csak töltsd le a Limera1n-t és futtasd le rajta. Utána Cydiából felteszed az Ultrasn0w-ot és azonnal független. (feltéve ha a baseband nem egyenlő 05.14.02-vel. (ez a 4.1 basebandje, amire még nincs függetlenítés. Ezt a Settings -> General -> About-nál ellenőrízheted Modem Firmware címszó alatt. Ha megegyezik akkor sajnos még néhány napot várnod kell a függetlenítésre.)
    Ez tényleg nem bonyolult, szerintem megcsinálhatod akár most is, csak ments SHSH-t. (1 gombnyomás, később sok gondtól megkímélhet)

    – Ha nem akarod most, vagy a baseband 05.14.02, akkor megvárhatod a 4.2-t utána pár nappal ha minden igaz 3G/3GS-re lesz unlock. (4-re nem, mert abban más típusú baseband van és azzal még nincsenek készen a srácok)

    Ja és nyugodtan kérdezz segítünk egymásnak 🙂

    üdv,
    egy másik magyar Maces 🙂

  51. @bmwk1300s: Igen. A tetheted jó kérdés, szerintem nem, Comexnak állítólag vannak még kernel hackjei.
    A helyzet az, hogy az untethered-séget be tudja foltozni az Apple, de magát a jb-t nem mert az hardveres (ahhoz egy új szériát kéne kiadnia lásd 3GS régi/új iBoot (nyugi a Limera1n mindkettőn megy) tehát az biztos hogy legalább tetheted lesz, de szerintem untethered inkább. Tuti megoldják valahogy.

  52. @iP3Guser: Tudok olvasni! 🙂 Arra gondoltam, hogy már 4.0.1 óta nincs unlock. Illetve volt, csak vártak vele. Remélem betartják az ígéretet…

  53. Húha.

    Mivel mentsek SHSH-t?

  54. @zenter: Vagy cydiaval, vagy tinyumbrellaval…remélem helyesn írtam…:D

  55. @itanczos: Igen, de most milyen jó hogy azonnal lesz jb. Jobb lenne ha most kéne megint egy fél évet várni? (én is remélem hogy betartják amit mondtak…)

    @zenter: inkább TinyUmbrella-t javasolnám (van Windows és Mac-re is!) azért mert Cydiába ha valaki rányomott korábban a No-ra, akkor többször nem kérdezi meg és nem menti.
    Viszont a TinyUmbrella lementi a Cydiába is (Saurik szerverére) és a saját gépedre is, ezért ez a legjobb megoldás.

  56. OFF: restore előtt 21-es error code-ot kaptam.. :S 3gs custom 4.1-re szeretném..mi lehet a gond?

  57. @itanczos: Bocs nem jb-t akartam írni hanem unlockot. JB természetesen van most is (limera1n)

  58. Leszedtem már menti is. Az gond, hogy oldalt a listában duplán látoma telefont? 1, connencted devices 2, recent devices.
    Utóbbira kattinttva kezdtem ek a save shsh-t.

  59. @iP3Guser: 05.13.04 a basebend-em 🙂

  60. @zenter: @zenter:
    Semmi gond,jó az úgy. Csak így tovább 🙂

  61. Amúgy a cikket kijavítanám mert a Cydia-ra van patch a másik hogy a jail az még oké mert kell de utána simán lehet ssh-n keresztül telepíteni dolgokat:D szóval nem kell ehez Cydia grafikus apija:D

  62. @iP3Guser: Véletlen kettőt is mentett:
    iPhone3GS 4.1 (88117)
    iPhone3GS 4.2b3 (8C5115c)

  63. Mivel és hogyan érdemes törni 3G-n 3.1.3-at?

  64. @zenter: Az nem gond.

    Ja tényleg. Azt hittem 4.1-hez akartál SHSH-t menteni bocsi.
    4.0.1-hez már nem lehet kivéve ha az előző tulaj rányomott korábban Cydiában (akkor menti a következőket is elvileg.)
    Most viszont a 4.1-hez már van SHSH-d, később ez is jól jöhet még, érdemes minden verzióhoz megtenni. (majd 4.2-nél is ments, a b3 az csak az egyik béta nem a végleges)

  65. @CRaNk: Spirit

  66. @AYSanonymus: a cydiára valóban van nemhivatalos patch. de az emiatt nem a valódi, 4.2-re optimalizált cydia lesz, hanem csak ráerőszakolod a 4.1-esen működő verziót a 4.2-re, így nem is lesz kellőképp stabil. de próbáld ki. nem lesz túl jó.

    a cydiának nem API-ja van, hanem az apt csomagkezelőre húzott grafikus felülettel rendelkező alkalmazás. mögötte ugyan úgy az apt működik, csak nem parancsokat kell beírnod (apt-get upgdate, stb), hanem csak kézzel tapicskolsz.

  67. @iP3Guser: a 3.1.3-nál inkább érdemesebb a redsn0w 0.9.4 és a 3.1.2-t tallózni be (mert ez kell hozzá), az úgy stabilabb.

  68. @iP3Guser: közben megpróbáltam limera1n-nel gondolván hogy a 4.1et is töri akkor a 3.1.3-at is, végeredmény az lett hogy nem kapcsol be a szifon. Most hogyan?

  69. @CRaNk: hát akkor most restore.

  70. attól még ugyanúgy lehet jailbreakelni és használni az apt-t -.-‘

  71. @Jadeye: ezzel csak az a gáz hogy életjelet se ad magáról, se kép se hang, usb-re se válaszol

  72. @iP3Guser: Rendben, állandó jelleggel menteni fogom. 🙂
    Az menynire gond, ha más nevet adtam közben a telefonnak (még az előző tulaj neve volt), illetvem hogy a lementett .SHSH file-okat finder-ben nem látom? (gyári a mentés helye, nem változtattam)

  73. @AYSanonymus: nem is állított senki olyat, hogy ne lehetne használni az apt-t. de az ilyen jailbreak még nem tuti. én a helyedben nem vacakolnék vele, a tapasztalatok szerint érdemes megvárni, míg kijön a hivatalos változathoz való, optimalizált verzió. elvégre miért te szívd meg az egyes nem várt hibákat, nem? de persze mindenkinek saját felelőssége, mivel kísérletezik.

    @CRaNk: DFU

  74. @CRaNk: Valószínűleg DFU-ban van… Hosszú home + power és már repül is kifelé…

    Világosan le van írva hogy a Limera1n csak 3GS-en és 4-en működik, 3G-n nem!

    3G 3.1.3 két lehetőség:
    – Spirit (szerintem 3.1.3-ra legjobb)
    – JailbreakMe (pont com)

  75. közben rájöttem, rejtett file-ok. 🙂

  76. @zenter: Név váltás nem gond, mert a teló UUID-jéhez van társítva.
    Az SHSH-k helye: ~/.SHSH (rejtett mappa, finderben ezért nem fogod látni) de a home könyvtárban van

  77. nem kísérletezek mert ssh-ból dolgozok nem cydiaból:D de tökéletesen megy:D csak gáz hogy tether jail van -.-‘ kell hozzá a redsnow hogy elinduljon:D

  78. Srácok, olvastam hogy a Spirit nem hacktivál, ez nekem nagyon gáz mert külföldi a teló és nincs meg az aktiváló simkártya. :S MIt tudok ilyenkor csinálni?

  79. @iP3Guser:

    “- Ha gondolod akár most 4.0.1-en is megcsinálhatod, csak töltsd le a Limera1n-t és futtasd le rajta. Utána Cydiából felteszed az Ultrasn0w-ot és azonnal független. (feltéve ha a baseband nem egyenlő 05.14.02-vel. (ez a 4.1 basebandje, amire még nincs függetlenítés. Ezt a Settings -> General -> About-nál ellenőrízheted Modem Firmware címszó alatt. Ha megegyezik akkor sajnos még néhány napot várnod kell a függetlenítésre.)”

    Akkor ezt a jelenlegi 4.0.1-en vigyem véghez ha gondolom. A basebend ugye mint írtam, nem a fent említett. Viszont ha most addigis ideiglenesen unlock-olni akarom, hogy a fent említett módszer elött semmiképp se frissítsem le az apple féle 4.1-re a telefont, mert akkor frissül a baseband, és buktam (egyelőre, ahogy a szavaitokból kiveszem) a függetlenítést! Pár nap mulva meg ahogy olvasom ugye lehet már a 4.1, vagy 4.2 baseband-el rendelkező telefon is unlock-olható lesz. Hogyha most lefuttatok egy Limera1n-t, majd utána cidia-ból ultrasnow, akkor gondolom, és így független is lesz, ez nem befolyásolja azt ha használni akarom majd a pár nap mulva kijövő 4.2 es törtést+unlock-ot. Akkor gondolom majd csak elötte le kell frissítsem iTunes-ban 4.2-re.

    Nem teszem a nyalvem senki hátsó felébe, de az tény, hogy eszméletlen segítőkész itt mindenki, és ennek maximálisan örülök, és nagy köszönetem mindenkinek.

    pár plusz infó a 3GS-emről:

    -old bootrom-os a teló (iboot: 359,3)
    -a model “MC” verzió (MC139MG) ‹— ez sem gáz?
    -modem firmware: 05.13.04

    (lehet valahogy kérnék majd tőled msn elérhetőséget, vagy valami hasonlót, hogy ne itt szemeteljem tele a postokat)

  80. @CRaNk: Redsn0w 0.9.4 hacktivál is, de a 3.1.2-es IPSW-t tallózd be neki

  81. @iP3Guser: Köszönöm, már kezdtem megilyedni. 🙂

  82. @zenter: Igen így van. 🙂

    (egyébként van itt az oldalon chat, szerintem az a legegyszerűbb)

  83. Tehát akkor új ibootos 3Gsen is menni fog már ma este a LimeRa1n féle törés 4.2-őn? 😀

  84. Bár leginkább itt szoktunk az ilyesmit hozzászólásban beszélni, szerintem nem gond mert mindenki ide írja. (chaten én elég ritkán vagyo kfent)

  85. @bmwk1300s: Igen, a Limera1n elvileg fog menni, de viszont a Cydia frissítésre szorul, az nem biztos hogy már ma meglesz, de szerintem 1-2 napon belül az is.
    Én azt mondom hogy akinek fontos a jb és az unlock, az ma még ne frissítsen, csak amint kijön az új ultrasn0w, meg a 4.2 alatt is működő Cydia.

  86. Na emberek, már csak 5 perc! Ezt már megvárom, kíváncsi leszek kijön-e. (nekem nem létszükség a jb, kibírok egy pár napot nélküle, és nekem azért nagyon fontos 4.2, mert a 3G sebességét javítja ez is.)

  87. @iP3Guser:
    Rendben. 🙂 Akkor maradok a postan.
    Fel kellene tennem a telóra manual menage music-kal a zenéim, csak ugye mivel másik iTunes-al volt szinkonizálva kéri, hogy erase and sync-et nyomhasson, az változtatás elmentésekor. Gondolom ez sem zavar be, nem fog nekiállni szoftver is frissíteni. Bocsi, de inkább kérdezek, engem még eszerint neveltek. 😀

  88. @iP3Guser: Köszönöm szépen! 😀
    Engem is érdekel, hogy mennyivel lesz fürgébb a 3G és remélem ez jótékonyan hat majd a 3Gs teljesítményére is. 😀

  89. Gyertek chatre, mint amikor a 4.0 -át vártuk 🙂

  90. @zenter: Nem, erase and sync-et nyugodtan nyomhatsz, az a szoftvert nem változtatja, azonban letörli a zenéket vagy amit kiválasztassz.

  91. @kiru_l: Oké jövök! ip3 leszek

  92. még nincs kint a 4.2

  93. 4.2 kint. 4.2, nem 4.2.1

  94. 4.2.1 kinn….már töltöm is:)

  95. @iP3Guser:

    A fentebbi hosszabb kommentemre válaszolván a telefon egyéb infóit megnézve is nyugodtan meg is csinálhatnám ideiglenes megoldásként az általad javasolt Limera1n-es JB-t, majd ultrasnow unlock-ot (a mostani 4.0.1-hez)? – semmi rossz következménye nem lesz gondolom –

  96. Megjelent! Már töltöm

  97. detto@kiss76:

  98. aki tölt annak isegy órát jósol az itunes?

  99. 4.2-t ír ki az iTunes , de most akkor mi van a 4.2.1-el ?

  100. Jhaj! Eljött az a pillanat mikor kiváncsisággal várom a hü**ébbnél hü**ébb kérdéseket, biztosan vannak olyan teszterek köztünk akik elsőre szivesen tesztelik a rendszert :))… Mindjárt jönnek az ökör nagy kérdések:

    – Na fent van a rendszer, hogyan tovább?
    – Esetleg tudja valaki, hogy mivel lehet aktiválni a rendszert?
    – Mivel lehet JailBreakelni?
    – Honnan tudom letölteni a függetlenítést?
    – Tudom, hogy ostoba vagyok de véletlenül rákattintottam a frissítésre, mielőtt le F4 -ztem volna felrakta a rendszert… Most akkor mi a tennivaló?

    Jhaaaj de várooom =))…

  101. @mythbuster: bocsi nem tudnád megmondani akkor, hogy kijött-e már a JB meg az unlock? véletlen rákattintottam huszonháromezer négyszázhatvankettőször az okés-ra a sure-ra és most nemtudom mitévő legyek.. :S

  102. @Gabi: Pörgesd vissza az időt, és ESC -elj le mindent 😀

  103. @mythbuster: Te úúúúúúúúristeeeeen! Ez most komoly? Ha írni tudsz, olvasni miért nem? Le van írva feljebb minden, olvass vissza! Vagy vegyél Tic-Tac-ok, azzal könnyebb a frissítés 😀

  104. @Kohi: nekem lejött 8 perc alatt 🙂

  105. tudom hogy ez most beleesik a hülye kérdések kategóriájába de mégis felteszem mert nem tudom:):

    ha frissítek a jelenlegi 4.1JB-ről 4.2-re akkor a cydiás és az installoussal felrakott appok/játékok megmaradnak és csak a cydia tűnik el vagy lesz használhatatlan?

    Vagy ez egész frissítés olyan mint egy restore és utána backup-olni kell?

  106. xedamen: rajtad kívül mindenki érzékelte mythbuster hozzászólásában az iróniát..

  107. @xedamen:
    1. Jelenleg a GeoHot exploitot be kell integrálni a rendszerbe, majd utána lessz jb!
    2. A Cydia még labilis
    3. Nincs függetlenítés

    Miről maradtam le? 😀

  108. Nalam 64 percet ir… 🙂

  109. Sziasztok!
    Függetleníteni szeretném a 3g-met, de neten nem találtam eddig semmit hozzá. iOS 4.1 van rajta. Baseband 5.14.02. SHSH nincs lementve. 4.1-es szofttal kaptam meg. Jelenleg custom soft fut rajta.

    Az unlock nem oldahót meg valahogy, vagy esetleg a downgrade?
    kösz

  110. feltelepítettem….
    ez a 4.2.1-es IOS

  111. @sztibi87: fennmaradnak rajta a tört alkalmazások, de nem fognak elindulni jailbreak nélkül, hanem azonnal kilépnek, mert a kernel és az appsync nincs patchelve.

    @Blitz: nem. várnod kell.

  112. @ricsi085: Aztaq…. nem mondod? 😀

  113. @Jadeye: :S akk várnom kell jósokat, mert ez angol voda függő, a magyar vodát meg egyszerűen nem fogja be …

  114. @Jadeye:

    köszönöm. akkor várok a törésre. Amúgy Iphone4-en javították végre a közelség szenzor meghülyülését?Mert nekem ez lenne a frissítésből a legfontosabb.

  115. sztibi87: csatlakozom, engem is rohadtul idegesít a dolog. a leírásban nem volt benne…

  116. Olyan lassan jön mint a csiga 80 MB os hálózaton

  117. frissítettük a cikket a hivatalos firmware fájlokra mutató közvetlen linkekkel, ha valaki netán maga szeretné letölteni őket. ettől persze a letöltés nem feltétlen lesz gyorsabb, hiszen ezek a linkek ugyan úgy is az Apple szervereire mutatnak, ahonnan az iTunes is tölti a fájlokat.

  118. @Ateszpapa: az is ugyan úgy az apple szervereiről szedi, mint a cikkünkben megtalálható linkek. lehet, ugyan olyan lassú lesz, mert most mindenki ezerrel húzza. 😉

  119. @Jadeye: Azt lehet tudni, hogy kb mennyi idő még az appsync kompatibilis lesz a 4.2.1el? Illetve úgy általában, mennyi idő még a cydias appok kompatibilisek lesznek?

  120. Mikor írtam, nem láttam, hogy frissítettétek sorry 🙂
    De köszi!:)

  121. @bmwk1300s: szerintem a sima appsync 4.2, ami a hackulo sourceban fentvan, az jó lesz 4.2.1-re is, de ki kell próbálni majd. a cydiás appokat passz, fejlesztőtől függ.

  122. Jadeye ha most frissitek 4.2 re itunesbol akkor minden megmarad kinézet háttér meg ami rajta van csak a tört appok nem indulnak el ugye?szóval fha frissitek és nem baj hogy nem indulnak el a tört appok…majd ha kijön a jb akkor jb-elem és nem kell visszarakosgatnom mindent mint ha üres telóm lenne. bocsi az offért.

  123. Mar 2X megszakadt az itunes beli letoltes… fck. Most innen direktben huzom.

  124. @Jadeye: Nekem iTunes 150-200 kb/sec-cel szedte kb, de a linketekről 1.4-2.2 Mb/sec között ingadozik 🙂

  125. @kroland20: elvileg így lesz, de ezt nem lehet garantálni.

    @xedamen: az jó 🙂

  126. nekem a direkt linkel 4 percet ir sokkal gyorsabb

  127. @Jadeye: köszike,akkor inkább türelmes leszek,ami nem könnyü 😀

  128. Akkor most a LimeRa1n viszi a 4.2.1-et, vagy nem ? (iPhone 4)
    Visszaolvastam, de összezavarnak a 3G-Gs tulajok 😀

  129. @kroland20: Megkaptad a emailt?

  130. @xedamen: már miért vinné? nem viszi. (illetve lefutni ugyan lefut, de meg is hal tőle a rendszer, tehát értelmetlen rányomni)

  131. 🙂

  132. @kovacscsi: meg köszi bocsi csak közben elkavarodtam 😀 köszi szépen jó lett !!

  133. @Jadeye: én megnéztem anno: az apt-nek a műveletei vannak hardcode-olva a Cydiába a GUI-val együtt (mivel a Cydia akkor is telepít/frissít, ha nincs meg a szöveges felületű apt-get a szifonon!)

  134. @Jadeye: Ez nem ér 😀 Akkor, addig nem frissítek, amíg nincs pontos infó a JB-ről illetve, amíg nem lesz normális JB 🙂

  135. @kroland20: Szívesen,csak érdekelt,hogy jó lett-e?!

  136. direkt link 20 orat ir 🙂 15 megas netem van…

  137. @dnp: nekem 2 óra és fél órája szedem 😀

  138. find text hol lehet beállítani?

  139. @dnp: nekem is ennyit írt, leállítottam, majd újra indítottam és 10 perc alatt lent volt

  140. Hali! iPhone 4 távolságmérője megjavult akkor? 🙂

  141. 4szer kezdtem el szedni nálam jön 900k-val,de az utolsó megánál mindig kilép hibával!páran szedhetik!

  142. Hello 😀 nem volt türelmem elolvasni itt mindent akkor kb mikor várható a jailbreak ? 😀 elöre is kösszi 😀

  143. Innen sem tudom leszedni, megszakad 25 mega korul… (speedtest stabilan kimeri a 14 megat)

  144. @sebi9611: De azért az hihetetlen, hogy keresni se tudsz…

    Geohot írta twitteren, hogy egyelőre nem tervezik megjelentetni a jb-et, más terveik vannak, de még nem árultak el többet

  145. @DetoX: geohotnak tudtomal nincs twittere!!:D

  146. sziasztok!

    ha én függetleníteni akarok 4.2.1-en,akkor azt nem lehet megcsinálni, hogy tinyumbrellával nem frissítem a baseband-et i4-en?

    köszi

  147. remélem geohot barátunk jófej és még a héten kiadja a 05.14.02-es baseband-re az unlockot…:) szerintem sokan erre várnak:)

  148. geohot nem fog unlock-ot írni sztem:)

  149. @sebi9611: Ma este 22:24 kor lesz fent… csak egy picit kell mar varni.

  150. @DetoX: Hihetetlen h nem nagyon twitterezek ? mih ??? 😀 meg irtam h lusta vagyok :D:D:D

  151. @H2CO3: hát pedig az APT 0.7 Strict (lib) nélkül nem megy a Cydia.

    @DetoX: bármi geohot twitter KAMU, ezt már a dev-team is megírta számtalanszor. valaki csak meg akarja lovagolni a név ismertségét.

  152. nekem 99%-nál megakad a frissítés, már nem ez az első eset (iPad most konkrétan, iPhone 3G/3GS is produkálja), próbáltam másik usb kábelt és portot is, de nincs megoldás, csak ha másik géphez megyek (és nyilván nem pc-n, hanem a macbookomon szeretném ezeket elvégezni)

    vkinek van erre tippje?

  153. @gerike73: még jailbreak sincs rá jóformán… de próbáld ki. max jól megfrissül… nem értem, miért nem lehet ülni a s.ggünkön legalább 1 nyamvadt napot, mire az ilyen dolgok mind kiderülnek… türelem bakker!

  154. @giant: hibaüzenet?

  155. 4.0.1-en limera1n segítségével megvolt a JB, majdpedig irány cidia és unlock!!!!

    iP3Guser: Nagyon köszönöm a segítséget! Még jövök errefelé, amint lesz 4.2-höz JB + unlock lehetőség! 🙂

  156. @Jadeye: semmilyen hibaüzenet nincs, az iEszközön a csík majdnem végigért, már csak kevés van hátra, iTunesban szintén a Restoring iPhone/iPad… felirat szintén majdnem teljesen végigérő folyamati csíkkal.

  157. @giant: utána nem lehet bezárni itunes-ot mert ha igen akkor megvan a megoldas mer deto ugyanez a problémám volt mac-en 😀

  158. egy másik gépen frissitsd utána meny vissza a macre vegezd el a dolgaidat ott meg legyen arra telepitve … es megy csak ha restoreolni kell az idevice-t akkor (pl nálam megint csak a másik gépen müködöt !!!

  159. sziasztok! közvetlen linkről szedtem le az új szoftot mert itunes-es mindig ledobott, most hogy letöltöttem mit kell csinálni vele hogy erről update-eljen az itunes? mert hiába kattintok duplán rá, az itunes mindig elkezdené letölteni maga az újat.

  160. @huszar90: mac vagy windows ?

  161. windows

  162. @sebi9611: igen, iTunes-t nem lehet bezárni, de pont ez a lényeg, hogy nem akarok másik géphez menni (eddig is így csináltam, de a f@szom akar hosszútávon járkálni, nem egy eszköz fut a kezem alatt)

  163. 4.2 – remek újdonságok,a pofám leszakad,nem szoktam szidni az apple-t,de nem sok mindent dobtak be.
    google exchange-et használok,mióta 4.x van a szifonon,azóta ha képet társítok egy kontakthoz,nem mutatja híváskor nagyban , csak piciben a jobb felső sarokban, na ez egy fos dolog, remélem ezt is kijavította az apple
    nem csak az egyedi sms hang,húúú de nagy , úgy is elolvasom ,akkor meg látom hogy ki írt vagy mire való, mikor csipog a kabátzsebemben , tudom már hogy ki az, és direkt nem olvasom el,de jóóóó

  164. ok nyisd meg az itunes-ot és fenn a fenti h update meg restore vagy nem tudom mert nekem németül van na és nyomd a shift-et miközbe simán rányomsz a bal egergombal a restore-ra ( a lentire )

  165. de restore-nál nem törli a progikat, fotókat, zenéket meg a személyes cuccainkat?

  166. @giant: ezért ajálom a vmware fusion-t :D:D

  167. hát ha van backup-od …….. és benn van minden az itunesban vagyis a számító gépen :D:D:D

  168. @Jadeye: Bíztam benne, h nektek leesik miért írtam :\

  169. @sebi9611:
    áá sajnos a tanulós laptopról akartam frissíteni de a back up-om meg az összes cuccom az otthoni pcmen van, szóval akkor majd hétvégén frissítek 😀

  170. @Jadeye: én jól elvagyok 4.1-en, és nem akartam frissíteni, csak gondoltam valaki tudhatja erre a választ…

    egyébként jó a blogod 🙂 szoktam olvasgatni

  171. @balxxx: 4.0 óta nem kell exchange mód, alapból támogatja a gmail a pusht, a híváskor megjelenő kép (kicsi vagy teljes képernyős) még mindig a használt kép méretétől függ (250x250px esetén már tuti fullscreen), a többi funkciót, ami meg pont van a 4.2-ben, az SMS hang kivételével látom, fel sem fedezted.

    @DetoX: oké, de ettől még kamu az összes ilyen ál-geohot. 🙂

    @gerike73: ma jött ki, nincs 2 órája sem még, hát még nem tudni. holnapra majd kiderül.

  172. @Jadeye: igen? (ezexerint dyld-rel csinálta… De hogy? Nekem nem engedte az OS…) viszont a rendes apt-get nem kell hozzá.

  173. Hali! Én is külön szedtem le a 4.2őt és itunes-ba a Shift-es megoldást próbáltam, de egyfolytába ezt a hibaüzenetet dobja ki: ….cannot be updated at this time because the iPhone software update server could not be contacted or is temporarily unavailable. – Valaki valami ötlet?? Megköszönném.

  174. már sokszor kérdezték, de: PROXIMITY SENSOR javult iPhone 4-en?
    még várok az update-el viszont jó lenne vmi bíztatót hallani ezzel kapcsolatban..

  175. @Jadeye:
    az exchange a névjegyzék és a naptár miatt is van,de tényleg nem próbáltam exchange nélkül a mailt
    3.x rendszeren ha csináltam egy fotót a telefonnal,vagy volt rajta bármilyen kép és azt beraktam a kontakt mellé,akkor nagyban jelenítette meg
    4.x óta ha beteszem ugyanazt a képet,ami régen jó volt,akkor pár perc múlva már kicsiban mutatja. gondolom valami a google xchange miatt van,ha visszarakom pl. a 3.1.3at akkok ok minden.

  176. Kipróbáltam a find my iphone-t hát a helymeghatározás pontossága nagyon gáz! Légvonalban 20-25 méter a tévedés! Ez egy nagy téren vagy focipályán neccesen oké! De egy óvárosi részen ez jelenthet két három utca eltérést is! Viszont jó hogy szöveges és hangüzenetet is lehet vele küldeni ill. távolról törölni és zárolni!

  177. balxxx: én most kipróbáltam, gmail push sima beállítással nem megy, csak exchange-el.. iP 4 – 4.1 szoft

  178. @giant:

    Imac-ken ugyanez a bajom! sajna nem jövökrá milehet a baj! De azóta van hogy egyszer elinditottam rajta a tiniumbrellát!

  179. @lorand99: én is azt próbálom,de nekem se megy
    eddig exchangevel használtam nem volt gond,de így nem lehet pushra csak fetchre állítani

  180. @lorand99: Az e-mail fiók sima gmail fióknál nem tartalmaz push-t. 3GS 4.1

  181. De a kontaktok szinkronja miatt úgy is exchange kell.

  182. Üdv!
    Nekem az lenne a kérdésem hogy én még kb 2 hete felraktam a 4.1 et és a basebend is frissült és erre vártam hogy kijöjjön a 4.2 mert azt mondták hogy akkor jön ki a függetlenítés 4.1 re, ez már lehetséges?

  183. @itanczos: igen,sajnos a push mail exchange nélkül nem működik

  184. Sziasztok!

    Bocs az OFF-ért, de muszály! Kerestem megoldást, de sehol sem találtam érdemlegeset. Szóval….
    A problémám a következő: Adott egy iPhone 4, iOS 4.1 rajta, jailbreak és unlock (ultrasn0w 1.1-1) megvolt, de amikor be akarok rakni egy másik SIM-kártyát, egy “Different SIM detected, connect to iTunes” szöveggel fogad. Találtam rá ‘megoldásokat’, valami pushfixet kellene felrakni, meg lockdown könyvtárat lecserélni egy már halott link mögött találhatóra, de ezek mind csak 4.0.1-ig működnek.
    Van valakinek valami ötlete, esetleg más találkozott ezzel a problémával. Amúgy az eredeti SIM-mel tökéletesen megy, ha visszarakom, de semmilyen mást nem fogad el, pedig kellene.

  185. Utolsó kérdésem mára.
    Feltettem a 3.1.3-at minden jó, egy valamit kivéve, az Installous. Ha le akarok valamit tölteni akkor kiírja hogy Connection Failed, pedig van hálózat meg net is. Nemtudom mi tévő legyek.Valakinek volt már ilyen problémája?

  186. Az új SMS hangokat csak én nem látom? 🙁

  187. Van érezhető sebességjavulás 3G iPhone esetén? Ha véletlen tapasztalta valaki megosztaná, hogy érdemes-e feltenni?

  188. @iP3Guser: Nekem nem is hiányozna! Ami az előzetesben volt, nagyon nem jön be.

  189. Prximity sensorral mi újság?

  190. @iP3Guser: Én sem találtam. 🙁

  191. @MateszFly: probáld alt-al !!!

  192. @MateszFly: probáld meg alt-al !!! 😀

  193. feltettem a 4.2.1. , némi gyorsulást érzékelni a 3G szifonomon a 4.1-hez képest… eddig kb ennyi

  194. @iP3Guser: csak szifon 4en!!!!

  195. Ha valakinek iphone 4 van és nem jól ment a közeledés érzékelő , de az új frimware ezt megoldotta írjon, mert a jailbreaknél is fontosabb ,hogy végre egy normálisan működő telefonom legyen ami nem önállósítja magát telefonálás közben. Köszi előre is.

  196. @szutsg: nekem 4.1el aránylag normálisan működik. 3ghez képest kicsit lassú de más gond nincs vele

  197. Képzeljétek! Reggel levettem a telefonom (3G) a töltőről és most estére lemerült és kikapcsolt. És töltőre tettem, de nem indul meg, csak mutatja az áram jelet, de csak pirosban van és már 1-2 órája ilyen. Lehet ez a párától is? Mert ugye most nagy esőzés van, pedig nem ázott meg kicsit sem. Vagy az akkumulátor pont most ment tönkre? Vélemények? Valami hasonló? Mit érdemes csinálni? Holnap beviszem a Baross utcai boltba hátha kezdeni tudnak vele valamit. Ilyenkor valami papírok is kellenek?

  198. na meg is ejtettem a 4.2.1 jailbreak-jét (3G telón) eddig megy , ja cydia-t nem tettem fel mert nemtökéletes még , kivi leszek az akksi miként és hogy reagál , ha lesz még infom irok…..

  199. @szutsg: Nekem 4.0.1 alatt szar volt, de 4.1 óta jó….

  200. Amúgy a 4.2 jelent meg nem ? miért beszél itt mindenki 4.2.1-ről ? 😀

    Érdekesség lehet még aki sokat jegyzetel: Notes with Fonts

    Customize your notes using different fonts — Marker Felt, Helvetica, and Chalkboard.

  201. @zsebike: Én azt hittem a jailbreak annyi, hogy cydia kerül a gépre….

  202. Nekem 4.1 van de folyamatosan visszakapcsol a kijelző beszélgetés közben.
    Olvastam , hogy a 4.2 ben javították . Ha nem oldja meg garanciális cserét kérek.

  203. @btian1990:

    Talán azért beszél mindenki a 4.2.1-ről,mert a 4.2.1 jelent meg.

  204. Tudja valaki, hogy miért nem látja az iphone 4-em a tinyumbrella? OSX alatt próbálkozom. Korábban egy másik osx-en sem látta, csak windows alatt tudtam lementeni az shsh-t. Most egy friss telepítésű gépen sem megy osx alatt. Itunes látja a telefont.

  205. “iPhone 3G alkalmazás indítása után rögtön kilép” című effektus ellen mit lehet tenni? Már mindent próbáltam.

  206. Sziasztok! 2órája szivat az iTunes végigmegy a letöltés és a végén kiírja, hogy idôtúllépés miatt nem frissít a 4.2-re.Mi lehet a baja?

  207. A find my iphone alkalmazast 3gs en 4.1el sehogy sem lehet megoldani? Vmi alternativa?!

  208. 4.0-ás új boot-os 3GS-t tudok frissíteni 4.1-re unlockkal? (google nem segít, túl nagy zűrzavar van nekem)

    vagy tudok 4.0-ról 4.2-re majd frissíteni/hacktiválni/unlockolni?

  209. @rmx rider: 4.1-re tudsz PWNage Tool-lal. 4.2-re sajnos jelenleg nincs unlock (3G-nél újabb szifon esetén pedig untethered JB sem).

  210. a 4.2-őt legujabb itunes letöltötte a progit a teló imera1n-el törve volt elkezdte csinálni és a restore közeepénél kiirta h ismeretlen hiba 1031.. és nem tudok vele micsinálni a telo csak annyit ir ki h dugjam itunes-ra…. nagyon fontos irjon aki tudja mi lehet a megoldás. köszönöm

  211. ipadon hogy működik a weblapon belüli szövegre keresés? mit kell hozzá nyomni?

  212. @nagymate007: Szerintem Driverhibáról van szó! Próbáld másik gépen esetleg frissítsd az iTunes-t… Jelenleg az iTunes túl hül*ye ahoz, hogy észlelje ha egy készülék jailbreakelt 🙂

  213. 4.2.1 fentvan!
    Semmi extra külömbség a 4.1hez képest, 3gsen!
    Amúgy az iTunes 4.2-t tölt le, de a teló 4.2.1-et ír!!!
    A contactoknál valóban userenkénti sms van!
    Nagyon buli! 🙂

  214. Az SHSH mentéshez lenne egy kérdésem, amiben nem vagyok biztos.

    Viszonylag friss it4G-s vagyok, 4.1-essel. Azzal kezdtem, hogy belöktem a hosts file-ba Saurik szerverét, így mentettem TinyUmbrellával, felküldtem az anyagot Cydiára is, ami zölden mutatja, amije van (amit mentettem, meg a 4.2b3, amit valószínűleg magától csinált valahogy).

    Most olvasom a tematikus linkelt posztból linkelt posztban, hogy az Apple szervere adja az SHSH file-okat. Tehát elképzelhető, hogy gáz van, nekem a hosts miatt Saurik szervere küldött valami haszontalan dolgot, amivel nem tudok többet restore-olni 4.1-et? Vagy nem kell aggódnom, ha nem volt hibajelzés, vannak SHSH blobjaim és zöld a Cydia?

    Thx.

  215. Végigolvastam az összes kommentet de nem találtam rá igazából válasz, hogy az iPhone 4-re 4.2.1-es szofttal van-e tutira működő JB jelenleg? Köszi

  216. feltettem a 4.2 de most nem tudok downgradelni 4.1 re 🙁

  217. @surda35: @notcom, a TinyUmbrella fejlesztője tett közzé egy igen érdekes leírást az oldalán, amit most megosztanánk veletek. Ebben arról ír, hogy hogyan lehetséges az iPhone 4 baseband-jének downgrade-elése a 4.1 által frissített változatról az eredeti baseband-re, lehetővé téve így ismét a függetlenítést, amennyiben van SHSH fájlunk még a 4.0.1-hez is, mert a jailbreak csak azon lehetséges jelenleg.

    Teendők:

    1. zárjuk be a TinyUmbrella-t (ha épp futna)
    2. zárjuk be az iTunes-t (ha épp futna)
    3. távolítsuk el az ÖSSZES olyan sort a hosts fájlunkból, ami a gs.apple.com-ot tartalmazza
    4. töröljük a DNS-cache-t:
    Windows: Start -> cmd -> ipconfig /flushdns
    Mac: Terminal -> dscacheutil -flushcache
    5. indítsuk el az iTunes-t
    6. nyomjunk egy restore-t (és NEM update-et!) a gyári 4.0.2-re

    A restore-nak hiba nélkül végig kell futnia, de a fentiek csak addig működnek, ameddig az Apple aláírja a 4.0.2-es firmware-t. Mindez azért működik, mert az iPhone 4 baseband frissítését az Apple már másképp kezeli, mint a korábbi eszközök esetén.
    forrás:iphoneblog

  218. OFF
    Ha a homescreenre kirakok egy bookmark ikont akkor van rá valami módszer hogy letiltsam/leszedjem róla ezt a glossy effectet?

  219. Majestic írta:
    2010 november 23, 09:15
    Végigolvastam az összes kommentet de nem találtam rá igazából válasz, hogy az iPhone 4-re 4.2.1-es szofttal van-e tutira működő JB jelenleg? Köszi

    A 3G szifonomra megcsináltam 4.2.1-es jailbreakjét eddig jól müködik , de kell még kis idő hogy többet tudjak irni sajna azt nemtom 4G-n hogy s mint müxik….

  220. Mivel csináltad?

  221. @bableveske: Értem, csak az iTunes-on meg az Apple oldalán is 4.2-t ír ki mint legújabb frissítési lehetőség, viszont felrakás után 4.2.1 lesz. Gondolom azért írtak 4.2-t hogy ugye a sok kérdezősködő ne kérdezze hogy hol az előző, a 4.2. (amit ugye végül nem adtak ki) bár simán kiadhatták volna ami a 4.2.1 tartalmaz, csak 4.2 névvel..

  222. @cia: tök jó, csak két gond van:
    1. az iphoneblog a szifon.com RSS-éből frissül. ennek az a hátránya, hogy ha mi frissítünk egy cikket, az ott nem frissül.
    2. a módszer már rég NEM működik.

    az eredeti cikk, amit mi írtunk, és az RSS-ből került ki az iphoneblogra:
    http://szifon.com/2010/09/10/iphone-4-baseband-downgrade/

  223. Sziasztok!

    Lenne egy kérdésem, vagy észrevételem, vagy gondom…?!? 🙂
    Felraktam iPad-ra az iOS 4.2-t, faszául frissített, minden OK, kivéve egy dolog…
    Fényképek kezelésére az Aperture-t használom, eddig gond nélkül szinkronizáltam minden képet. Most viszont nem engedi az Aperture szinkronizálást. Kipróbáltam az iPhoto-val, tökéletesen megy. Kiválasztottam csak egy könyvtárat és azt is simán szonkronizálja. Azt a hibaüzenetet írja, hogy “The required file cannot be found” azt leáll
    Valami ötlet? A 4500 képemet nem nagyon akarom átpakolgatni az iPhoto-ba, hogy tudjak szinkronizálni
    Köszi a segítséget, előre is

  224. Off:

    Elnézést, hogy ide írok de nekem kellene egy 3GS 4.1es Custom Firmware
    aktivált és baseband frissítés nélküli, amit tudok függetleníteni!
    Ehhez is kell SSH mentés?
    Köszönöm szépen előre is:) Bocsi, hogy zavarkodok

  225. kint az új redsnow:)

  226. Majestic írta:
    2010 november 23, 10:11
    Mivel csináltad?

    kijött mac-re az új redsnow 4.2.1-hez azzal tegnap este, de kell kis idő több infohoz és nemtom 4G-re oké e , a 3G-vel eddig hál isten okés (eddig .-)

  227. Nekem Windows 7-em van, tehát nincs törés igaz?

  228. szia zsebike,

    az lenne a kérdésem, hogy az akku-val kapcsolatosoan mit érzel? Tovább bírja mint a 4.1 v 4.0-val?

    Előre is köszi.

    Üdv

  229. Akkor most megkaptuk az Airplay-t vagy sem??? Mert nem találom a telón sehol.iPhone 4-en 4.2.1 alatt sehol nincs.Multitálcát előhívom és egyszer jobbra akkor iPod,kétszer jobbra akkor meg a hangerő.Vki felvilágosítana h akkor most mi van.THX

  230. PhoenikS írta:
    2010 november 23, 14:33
    szia zsebike,

    az lenne a kérdésem, hogy az akku-val kapcsolatosoan mit érzel? Tovább bírja mint a 4.1 v 4.0-val?

    Előre is köszi.

    Üdv

    a 4.1 nálam akksi szinten , jobban teljesitett kicsivel mint anno 3.1.3 a 4.0 , 4.0.1 ios-t kihagytam mert 3G-n iszonyú lassú volt , tehát nem azt irom hogy csodák lettek és az akksi sokkal többet birt de valami kis változás volt , illetve eddig én a 4.2.1-et kicsit gyorsabbnak érzem mint a 4.1-et , akksiról kicsit késöbb hisz hétfő este óta van fent az új ios

  231. Sziasztok! Mikorra várható 5.14.02-es baseband-hez a függetlenítés? Olvasgattam utána, de valami biztosabb infó kéne…
    Előre is köszi!


Add a Comment