iPhone 4 baseband downgrade?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

@notcom, a TinyUmbrella fejlesztője tett közzé egy igen érdekes leírást az oldalán, amit most megosztanánk veletek. Ebben arról ír, hogy hogyan lehetséges az iPhone 4 baseband-jének downgrade-elése a 4.1 által frissített változatról az eredeti baseband-re, lehetővé téve így ismét a függetlenítést, amennyiben van SHSH fájlunk még a 4.0.1-hez is, mert a jailbreak csak azon lehetséges jelenleg.

Teendők:

 1. zárjuk be a TinyUmbrella-t (ha épp futna)
 2. zárjuk be az iTunes-t (ha épp futna)
 3. távolítsuk el az ÖSSZES olyan sort a hosts fájlunkból, ami a gs.apple.com-ot tartalmazza
 4. töröljük a DNS-cache-t:
  Windows: Start -> cmd -> ipconfig /flushdns
  Mac: Terminal -> dscacheutil -flushcache
 5. indítsuk el az iTunes-t
 6. nyomjunk egy restore-t (és NEM update-et!) a gyári 4.0.2-re

A restore-nak hiba nélkül végig kell futnia, de a fentiek csak addig működnek, ameddig az Apple aláírja a 4.0.2-es firmware-t. Mindez azért működik, mert az iPhone 4 baseband frissítését az Apple már másképp kezeli, mint a korábbi eszközök esetén.

***

A 4.1 jailbreak-ről pár szóban

Jelenleg nincs elérhető jailbreak. Felbukkantak olyan hozzászólások, hogy a 4.1 a redsn0w 0.9.5b5-5-ös verzióval, a 4.0-ás firmware-t betallózva 3G esetén jailbreak-elhető. Ez technikailag ugyan igaz, de ennek az eredménye egy felemás rendszer lesz, aminek egy része a 4.0 fájljait fogja tartalmazni. Ennek egyenes következménye, hogy HIBÁS lesz a szoftver. Tehát ezt a módszert használni semmi értelme!

3GS vagy iPhone 4 esetén pedig jelenleg nincs SEMMI módszer. Amint a dev-team kiad bármit is, arról értesülni fogtok.

SENKI nem tud kiadási időpontot, így arról nincs információ, hogy mikor lesz jailbreak, vagy függetlenítés! (Az erre újra és újra rákérdezők hozzászólásait törölni fogjuk.)

Ha tehát fontos a függetlenítés, és így szükséges a jailbreak, NE FRISSÍTS a 4.1-re, hanem várj türelemmel!

 1. Mily csodás az emberi természet, hogy egy ilyen utolsó-előtti bekezdés hatására belső késztetést érzek arra, hogy bár nem akartam, de megmérjem a reakció időtöket 😀

 2. Hmm ez azt jelenti hogy jelenleg ha szüz rendszerrel, ha visszafrissitek 4.0.2.re, akkor visszateszi a régi baseband-et? Tehát akkor ha valaki befrissített, most még visszatáncolhat? De a 4.0.2. Hoz nincs JB iphone 4 re akkor akkor hogy lesz fuggetlen? A régi feltört BB verzió kerül vissza, ami már független?

 3. @Ace1985: A 4.0.2 nem hozott BB frissítést, tehát ugyanaz a baseband van benne, mint a 4.0.1-ben.
  Visszafrissítesz 4.0.2-re mert azt az Apple még aláírja, így a BB verzió is visszaáll a régire amit még lehet unlockolni, és utána ha vannak SHSH fájlok 4.0.1-hez, akkor restore arra. Így van egy 4.0.1 ami jailbreakelhető és a BB pedig újra függetleníthető.
  Javítson ki egy guru, ha tévedek.

 4. Ebben a postban nincs a hosts benne csak a dns. Az ugyanaz lenne? Nem tudom, viszonylag kezdő vagyok a témában. Mellesleg lehet normálisan is válaszolni Anunymuska

 5. En vettem ma egy szifon 4 et es mar 4.1 volt rajta azon is menni kellen a downgrade nek? Mert probalom aleirtak szerint vissza tenni a 4.0.2 őt de nem nagyon megy.

 6. Bocsi, de off-olok! nagy meglepetésemre, talán a 4.1-nek köszönhetően tudok zummolni a 3GS fényképezőjével! Ezt szerintem sehol nem dokumentálták! Legalább is én nem olvastam sehol!

 7. ha nincs SHSH-d a 4.0.1-hez, akkor annyi értelme van nekilátni, hogy biztosítod magadat a függetleníthető baseband-del. igaz, 4.0.2-n leszel, de arról meg vissza lehet frissíteni 4.1-re baseband frissítés nélkül, így ha a 4.1-re kijön egy jailbreak, azonnal tudsz függetleníteni, mert a baseband lehetővé teszi. a 4.1-es baseband-re viszont jelenleg nincs függetlenítés.

  @Ace1985: pontosan úgy van, ahogy baca88 megválaszolta neked, restore 4.0.2-re, hogy a baseband-et visszaírja, majd ha van SHSH-d a 4.0.1-re, akkor arra. azért kell először 4.0.2-re, mert ezt a restore-t csak az Apple szerverének felhasználásával lehet megcsinálni, csak ebben az esetben írja vissza a baseband-et. utána meg, hogy visszatette a 4.0.2-t, umbrella kell, vagy saurik szervere a hosts-ban, és mehet vissza a 4.0.1, mert az meg nem megy ezek egyike nélkül.

  annyit tennék hozzá, hogy itt nem a baseband-be van beleírva a függetlenítés, így független baseband-et sem tud visszaírni. de szoftveresen függetleníthetőt igen. ez azt jelenti, hogy egy kis programocska fut a háttérben folyamatosan, ami miatt a telefon nem foglalkozik azzal, hogy milyen SIM van benne, elfogadja jónak. fizikailag ettől függetlenül ugyan úgy függő, ezért is kell minden restore esetén újra feltenni az ultrasn0w-t, mert az törlődik ilyenkor. így érthetőbb?

  @Kohi: ez kb 4.0 óta ott van. 😉

 8. Sziasztok!
  segitsetek már egy kicsit értelmezni a dolgokat mert valamit nem értek,persze lehet hogy én vagyok a hülye de számomra a leírásból az derült ki hogy 4g-s iphonon ha vissza teszem 4.1-röl 4.0.2 re akkor függetlenithetö a soft?ha igen akkor örülök bár kétlen a dolgot mivel nekem 4.0.2 van a telón és nem lehet kinyitni:( pedig elötte 4.0.1 volt és ki volt nyitva.most meg csak levél nehezéknek jó:( tehát akkor nyitható a 4.0.2 az új 4g-s iphonon?

 9. @desplaca: olvasd el megint a cikket, és a kommenteket, le van írva a mi meg a miért is. csak a 4.0.1 jailbreak-elhető, és azt csak SHSH mellett tudod visszatenni. javaslom a 16-os hozzászólást, nem írnám le megint…

 10. Jadeye:köszi a választ de valamit még mindig nem értek.ha már 1x ki volt nyitva 4.0.1-el akkor meg kellen lennie az SHSH-nak vagy nem?eggyáltalán hol kell ennek a file-nek meglennie ahoz hogy ki lehessen nyitni újra?Sajnos kezdek egy kicsit belegabajodni ezekbe a dolgokba:( Sajnos nem teljesen tiszta a kép:(
  Bocs a hülye kérdésekért…..

 11. @desplaca: abban az esetben van csak SHSH, ha Cydia-ban rányomtál a “Make my life easier” gombra a kis szívecskével. de ezt pillanatok alatt ellenőrizheted, ha umbrella-val megpróbálod az advanced options-ban beállítva lekérni cydia-n keresztül a 4.0.1-es SHSH-t. ha leszedi, akkor van. ha nem szedi le, akkor nincs.

  de maga a jailbreak automatikusan NEM fogja neked lementeni az SHSH-t.

  ez a fájl ilyenkor saurik szerverén, a cydia központi szerverén kerül mentésre, és az umbrella is le tudja kérni neked onnan.

 12. Olvastam, hogy megjelent a 4.1 szoftverfrissítés, azonban amikor csatlakoztatom a telót, akkor az Itunes a 4.0.2-es verziót ajánlja fel. Fel kell nekem ezt tenni ahhoz hogy a 4.1-est feltehessem?

  Ez az első Iphoneom szóval teljesen kezdő vagyok benne. A teló kártyafüggetlen szifon 4-es. Nem szándokozom Jailbreakelni.

 13. @Kezdő: ha sem függetlenítened nem kell (mert ugye gyári független), sem jailbreak-elni nem akarod, akkor:

  szedd le manuálisan a firmware-t, iTunes-ban kattints a SHIFT lenyomása mellett az update gombra, és tallózd be az előbb letöltött 4.1-es firmware IPSW-jét. a folyamat onnantól automatikus. (Mac esetén az ALT-ot kell nyomni a kattintás alatt).

  iPhone 4-hez 4.1-es gyári fw:
  http://appldnld.apple.com/iPhone4/061-7939.20100908.Lcyg3/iPhone3,1_4.1_8B117_Restore.ipsw

 14. @Jadeye: Azért szerettem volna vissza tenni a 4.0.2 őt mert nem független a teló de nem sikerül szerintem már nem irja ala az apple a 4.0.2 es iOS t sajna későn probáltam már.

 15. Szebi: mindenképp megvárom h Mon forgalmazzák a 4et! Csak puhatolóztam h mire számítsak az eladásnál! Ha biztos lesz h mikor válok meg tőle, szólok.

 16. @Jadeye: Probálok egy 4 es re feltenni a 4.1 et baseband frissites nélkül de ott meg a következő hiba üzenetet kapom esetleg erre valami ötlet cannot be restored at this time because the iphone softwear update server cuold not be contacted or is temporarily unavailable KÖSZI

 17. @retomik: ebben az esetben viszont nem éri el a szervert. hogy ez mitől van, azt nem tudom. pingesd meg a gs.apple.com címet. nekem elég lassú, de lehet, nálad még lassabb, és ezért timeout miatt nem éri el. esetleg indítsd újra a géped, a router-t, ha router mögött vagy, vagy csak várj vele pár órát.

 18. Köszi Jadeye közben ki proszaltam egy szűz windos7 es geppel es azon megtudtam csinalni 1 et de utana mar az is 3002 es hibat jelzett a mikor megprobáltam meg egy telot megcsinálni elötte Mac el szenvedtem de azon sehogy sem ment

 19. @retomik: passz, esetleg újraindítás. nem tudom, nem próbáltam windows alatt sem, mert nincsen olyan készülék most nálam, amivel ez a gond lenne.

  @tibor64: ha nem advanced mode-ban állítod be, hogy a 4.0.1-hez kérje le, akkor nem számít, hogy 4.0.1-hez kérnéd le, olyankor az éppen aktuális SHSH-t fogja leszedni neked. tehát ha 4.0.1 van a készüléken, de az advancedet választod ki, akkor a 4.0.2-höz, illetve mostmár leginkább a 4.1-hez fogja leszedni neked. a 4.0.2-es SHSH csak 4.0.2-höz jó, más verzióhoz nem.

 20. Hello!
  A nálam lévő iphone4-en 4.0.1 van. Viszont a Cydia SHSH 4.1-et ír ki! Lehetséges ez???
  Hülye módon rányomtam a visszaállításra a menüben. Na erre csak az alma logó van indításkor. Viszont nem tudom resore-zni a 4.0.1-et. A szokásos 3xxx hiba jön elő. A TinyUmbrella viszont csak a 4.1-es SHSH-t tudja lehúzni. Most akkor az hogy lehet, hogy sikerült jailbrake-olni, a Cydia SHSH4.1-et írt ki. Most akkor hogy van ez???

 21. És 05.16.02-es 3GS baseband-et sehogyan sem lehet unlockolhatóvá downgrade-elni? Rengeteg oldalt végignyálaztam már, de mindenhol csak találgatások folynak.

 22. @itanczos: használd a partial blob letöltéséhez a legújabb redsn0w-t. az, hogy a készüléken milyen fw van, és az umbrella mihez tud a cydiából lekérni SHSH-t, az változatlanul nem függ össze.

  @Piero: a megadott basebandre nincs szoftveres függetlenítés. kérd a szolgáltatótól a hivatalos/legális függetlenítést. vagy iPad baseband, és búcsúzz el a GPS-től és az egyszerű restore-októl.

 23. Sziasztok!

  Pénteken kapok egy gyárilag kártyafüggetlen iphone4 készüléket, hogyan tudok 100%-an megbizonyosodni róla hogy tényleg az , jelenleg csak t-mobil micro simem van , mit tegyek amikor meghozzák a telefont mit nézzek benne , esetleg rögtön egy restore az itunessal van már egy t-mobil függő ,annál ez nem volt probléma!

  imei számát már megkaptam ott ezt irta apple:

  http://kep.psharing.com/588937.jpg

 24. Sziasztok! Nekem lenne egy Iphone 4 készülékem! a Basebandja: 04.11.08 (ios 5.0.1) Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt is lehet downgrade-olni? És ha igen hogyan? Köszönettel: Plochmann

 25. @Plochmann: már NEM lehet downgrade-elni, semmivel, sehogy. csak akkor lehetett, ameddig az Apple hivatalosan aláírt egy korábbi firmware-t. már nem lehet: “de a fentiek csak addig működnek, ameddig az Apple aláírja a 4.0.2-es firmware-t”

 26. @Plochmann: kamu. csak azt tudom ismételni, amit már írtam: nem lehetséges downgrade-elni. sehogy. aki mást állít, az átverés.

  a gevey által használt hibát javították, egyelőre nincs arról hír, hogy lesz-e bármikor is új kiadású gevey.

  egyetlen lehetőség a hivatalos függetlenítés, amikor az eredeti szolgáltatón keresztül kéred az Apple-től. ennek persze egyszeri díja van, szolgáltatónként különböző. t-mobile, előfizetéses, lejárt hűséggel 10000, dominóval 20000, ha még tart a hűség, akkor nem engedélyezik. voda esetén kb 10000, akármikor. külföldi szolgáltatók esetén az adott szolgáltató tud információval szolgálni mind az árak, mind az egész pontos menete kapcsán. AT&T-s készülék jelenleg nem függetleníthető hivatalosan sem.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!