fbpx Skip to content

Korábban már írtunk az Apple csereakciójáról, aminél az utángyártott töltőadapterek egy Apple üzletben való leadása esetén, valamint az almás eszközeink sorozatszámának ellenőrzése után kedvezményesen vásárolhatunk eredeti töltőadaptert. Az akció igénybevételének részleteiről írnánk most.

eredeti_hamis_tolto

Designed by California? A jobb oldali nem csak kívülről hamis.

A kedvezményes ár az eredeti töltőadapter esetén bruttó 3090 Ft. Bármilyen USB-s kimenetű, utángyártott fali töltő esetén van lehetőség az akció igénybevételére, és nem szükséges, hogy az az Apple készülék, amihez a töltőadaptert egyébként használjuk, még garanciális legyen.

A csereakció menete

Az akció igénybevételéhez a következőket kell tennünk:

  • vigyük be a kérdéses utángyártott töltőt egy hivatalos szervizpontba (AASP);
  • adjuk meg a töltővel használt iPhone, iPod vagy iPad sorozatszámát (ezeket javasolt eleve bevinni magunkkal) – ez azért szükséges, mert készülékenként csak egy eredeti adapter vásárolható meg a kedvezményes áron;
  • a töltőadaptert a szerviz átveszi egy munkalappal, mintha gyári kiegészítőt vittünk volna be;
  • a szerviz technikusai bevizsgálják a bevitt eszközt, és megnézik, hogy az jogosult-e a kedvezményes csereakcióra;
  • ha igen, akkor a szerviz értesít minket, és mehetünk a kedvezményes árú adapterért.

Fontos tudni, hogy a csere tehát nem azonnal történik meg, hanem 2-3 munkanapos átfutási idővel. Amellett – ahogy fentebb is írjuk –, készülékenként csak egy eredeti adapter vásárolható meg a kedvezményes áron.

Az iStyle-tól az akció kapcsán még a következő, fontos információkat kaptuk:

  • az üzletekben nem fogadják el a töltőket, csak az Andrássy úti szervizben;
  • bármilyen készülékhez tartozó töltőt cserélnek, így azokat is, amiket a Telekom (T-Mobile) vagy Vodafone értékesített;
  • a készüléket is be kell mutatni a szervizben, az eszköz szériaszámát az átvételkor ők olvassák le.

Azt se felejtsük el, hogy az Apple ezen ajánlata október 18-ával jár le.

[poll id=”109″]

Hivatalos Apple szervizpontok Magyarországon

Magyarországon a következő, az Apple Authorized Service Provider (AASP) programban résztvevő üzletek jogosultak a garanciális ügyintézésre:

  1. iStyle
    Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 36.
    Telefon: 06 1 453 3939
    Szerviz nyitvatartási idő: Hétfőtől szombatig: 10:00 – 21:00, vasárnap 10:00 – 18:00
    http://istyle.eu/
  2. Almárium-Pro
    Cím: 1132 Budapest, Váci út 30.
    Telefon: 06 1 474 0305
    Nyitvatartási idő: hétfő–péntek 9.00–18.00
    http://almarium-pro.hu/
  3. Starking
    Cím: 1037 Budapest, Bécsi út 77-79.
    Telefon: +36 1 439 3333
    Nyitvatartási idő: munkanapokon 9:30-17:30
    http://www.starking.hu/

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. kábelre ér az akció?

  2. Tehát akkor vidékiek kizárva. Ki van ez találva 😀

  3. @Marcelot: nem: “Bármilyen USB-s kimenetű, utángyártott fali töltő esetén van lehetőség az akció igénybevételére”

    @speedhorse: nincs kizárva senki, de ha az adott AASP-ből nincs Magyarországon máshol, akkor küldd fel valakivel. de hívd fel a kiszemelt AASP-t, és megmondják, ebben az esetben hogyan lehet megoldani.

  4. @Jadeye: Feltételezem ha kell az iEszkoz sorozatszáma akkor csak személyesen lehet intézni, az útiköltségből meg rendelek 2 eredetit a store-ból. Nincs szándékomban kötekedni csak megemlítettem.

  5. @speedhorse: ezért mondom, hogy hívd fel őket, hátha megoldható ez másként.

  6. Tudom nem teljesen ide tartozik de az eredeti kábelemen megrepedt a burkolat és ki van maga a kábel a készülék garanciás van rá mód h kicseréljék?

  7. @Jadeye: Szerencsére nincs gondom a töltőimmel, az eredetiken kívűl amit a telefonokhoz kaptam az osszes aldis, lidlis amikben azért bízom, egyik sem ebayes shenzeni szemét. Egyet rendeltem még pályafutásom elején, ment is a kukába még aznap, minősíthetetlen volt.

  8. @imot886: elképzelhető, de kérdezd meg az egyik szervizt a fentiek közül. ha aztán azt mondják, hogy amúgy garanciálisan cserélnék, akkor mivel magyar szolgáltatófüggő készülék esetén a garanciát a szolgáltatónál kell intézni, a kábelt is a szolgáltatónál kell majd kicseréltetni szerintem.

  9. oké köszi de amúgy függetlenül vettem store-ból nem lenne túl kifizetődő szegedről felmenni ezért pestre… 😀

  10. Sziasztok!

    Lenne egy kérdésem! Van egy iPhone 5-ösöm már kb 8 hónapja viszont van a kijelzőn egy sárga kör pont kb 1 cm átmérőjű a csavar a történetben az, hogy a folt csak akkor vehető észre, ha huzamosabb ideig nézi valaki a kijelzőt pl: olvas rajta, de akkor rendesen látható és észrevehető!

    Na most a kérdésem az lenne, hogy annak ideén elvileg volt valami kijelző ragasztási probléma az elődöknél ami elvileg idővel na most nálam már nem valószínű, hogy elfog szerintetek garanciába ezt így be tudnám adni (azért ahoz elég drága telefon, hogy szemet hunnyak felette)?

  11. @imot886: akkor hívd fel az Apple-t, mert ha tőlük vetted közvetlenül, és jóváhagyják a cserét, akkor futár jön a rossz kábelért, és hozza a cserét: http://www.apple.com/hu/contact/

    @swayze: mindenképp érdemes megkérdezni a szervizt, hogy cserélik-e.

  12. Voltam a StarKingben és intéztetem a cserét a töltőre. Elsőre nem is akarták kicserélni, mert azt hitték, hogy eredeti 🙂 de aztán szervizes srác megnézte tüzetesen és végül is egy iPad sorozatszám ellenében bevették cserére. Nagyon rendesek voltak és valóban 3.090,-ért cserélik. 🙂 Pár nap és jelentkeznek.

  13. iPhonet sose javítanak csak cserélnek?

  14. @swayze: ez így igaz. Személyes tapasztalat alapján azt mondom, hogy ha kis baja van (pl. vmelyik gomb nem működik rendesen), akkor vállald be azt a pár ezres javítási költséget, mert sose lehet tudni milyen refurbished készüléket kapsz cserébe…
    Anno home gomb miatt vittem be egy egyébként teljesen jó i4-et és cserébe kaptam egy antennást… “nagyon” megérte :/

  15. @Vikitorony: …amit azonnal visszavittél újabb cserére, ugye?

  16. @Jadeye: Nem volt ilyen egyszerű a sztori, mert vidéki vagyok. Egyszer felvonatoztam Pestre, hogy leadjam, utána haza. Amikor megjött a cserekészülék, hívtak, és újra Pest. Mivel laptop nélkül mentem, ezért nem tudtam beaktiválni a helyszínen, és csak itthon derült ki az antenna hiba. 🙁
    Ha pedig újra visszavittem volna cserére, akkor az ismét ~7-8.000 Ft utazási költség (2x oda-vissa) + 2x ~8 óra utazási idő.
    Oké, hogy egyetemen volt szabadnapom, de sajnos időben és pénzben se feltétlenül volt megoldható, megengedhető, hogy akárhányszor visszarohangásszak a készülékkel.

  17. @Vikitorony: de hát ha az Apple-től vetted az online store-ból, gyári függetlenként, akkor küldik a hibás készülékért a futárt, és küldik a cserét is futárral legjobb tudomásom szerint.

  18. @Jadeye: nekem igy csereltek ki ketszer az iPad 4-emet, gariba! Tenyleg jon erte a futar, es hozza az ujabbat, de nem egyszerre, par nap elteressel! Addig nelkulozol… Viszont csak valami 10-14 napig, a vasarlastol szamitva mukodik ez! (Pontosan nem emlekszem, de nem orokke! 😉 ) Egyebkent az iPad 4-em mindket elso peldanya sarga kijelzovel jott, rettentoen csunya volt! 🙁

  19. @Jadeye: EU-n belülről jött, nem a magyar online store-ból. De emlékeim szerint 2010 őszén még nem is volt magyar online store. UK store-ból rendelt és onnan hazakerült készülékért meg nem hiszem, hogy itthon küldtek volna futárt.
    Akkoriban így lehetett leggyorsabban hozzájutni gyári független i4-hez itthon, ezért választottam ezt az utat.

  20. @Puhi: én eddig csak UP csuklópántot cseréltettem, ott már túl volt a 14 napon, de mivel nincs itthon Jawbone képviselet, így jóváhagyják a cserét. és ebben az esetben nekem hamarabb megjött a csere, mint amikor vissza kellett küldjem a hibás terméket. de amúgy ha beviszed AASP-hez, akkor ott sem kapsz azonnal cserét, tehát minden esetben várni kell.

    @Vikitorony: hát ez esetben akkor valóban csak az AASP marad. én mindenesetre inkább visszavinném még így is, mert hosszú távon csak szívsz azzal, hogy hibás terméket kaptál, vagy küldd el valakivel, aki jár arra, és elintézi neked. (egyébként ha megkéred őket, biztosan beaktiválják a helyszínen, semeddig nem tart.)


Add a Comment