fbpx Skip to content

Egyre valószínűbb. Július elején Joshua Topolsky (az Engadget volt főszerkesztője) megbízható információkra hivatkozva már megírta, hogy ősszel várhatóan megszületik egy teljesen új iPad család. Bármennyire is hihetetlen még számomra is, az iPad HD kijelzőjének felbontása 2048 x 1536 px lenne (260ppi, amely kissé elmarad az iPhone 4 326ppi-jétől), amely nem csak hogy duplája a jelenleginek, hanem nagyobb mint a 21.5″-os iMac-ben lévő panelé. Ugyanakkor ennek meghajtása jóval nagyobb teljesítményű processzort és grafikus chip-et igényel, melynek energiafogyasztása is megnövekszik, ezzel elbúcsúztatva a usereket a 10-11 órás használati időtől.

A termékkel az Apple a kreatív professzionális felhasználókat célozza – akik számára ma a Mac kínál egyedül vonzó lehetőségeket – , vagyis azokat, akik videókkal, fotókkal, zenékkel dolgoznak. A pletykák szerint már készül az Aperture és a Final Cut iPad-es verziója is (utóbbi legújabb OS X-re szánt verzióját rengeteg kritika érte). Fontosnak tartják azt is kiemelni, hogy nem egy újabb iPad generációról van szó, hanem az iPad 2 “pro” változatáról.

Ma pedig a Korea Times közölt az előzőekkel ellentétben álló cikket, amelyben azt állítják hogy az Apple az iPad 3-ba fogja a már említett 2048x1536px-es kijelzőt rakni, 4:3-as képarányt hozva létre. Állításuk szerint jelenleg zajlik LG és Samsung kijelzők tesztelése egy kínai laboratóriumban, melynek jelentősége az, hogy az Apple és a Samsung közötti konfliktusok miatt előbbi valószínűleg szeretné csökkenteni utóbbitól való függését a termékeihez szükséges alkatrészek terén (ugyanakkor a memória és a processzor továbbra is a Samsungtól fog érkezni), és ezért megvizsgál más alternatívákat is.

Ennek további lényeges eleme az, hogy amennyiben helyesek az értesülések, és ténylegesen tesztelési fázisban tartanak a panelekkel, teljesen biztos, hogy ősszel nem várható új tablet, és ez esetben személy szerint valószínűtlennek tartom az “iPad HD”-t, mint koncepciót. (Az illusztrációk egy ügyes grafikus munkái, nem a végső terméket tükrözik!)

Olvasd el a hozzászólásokat is

75 Comments

  1. Nem tetszett, nem osztom meg.

  2. Ha ez igaz lesz, akkor ez elég indok lesz nekem a mostani 1-es cseréjére.

  3. @iPhone-r:
    Lion?

  4. @taky1974: Meg remelem uj air, es uj mini! 🙂

  5. @taky1974,@iPhone-r: de hát Lion az nem lesz Apple Store-ban, mert nem adják ki DVD-n, csak letöltésként lesz. az meg csak Mac App Store-ban lesz, ahogyan azt elmondták a keynote-on is. és majd csak kora délután magyar idő szerint (egyesek 14:30-at tippelnek).

  6. @Jadeye:
    Jogos. Akkor + nem tudom. 🙂
    Ha nekem most rajta van a Mac-en a Lion dev. verzió (GM), és megvásárolom a Mac App Store-ból a véglegest, simán felülírom, oszt jó napot, vagy újra kell húznom? Utóbbit nem szeretném. 🙂

  7. @taky1974: no látod ez jó kérdés! minden attól függ, hogy változott-e a build szám. mert ha nem, akkor nem is változott ugye semmi benne, az akkor egy az egyben a GM. persze ezt csak akkor tudjuk meg, ha megjelent, valaki letöltötte, feltette, csekkolta a build számot.

    ha viszont változott a build szám, akkor valamit még mókoltak benne, ebben az esetben szerintem ha simán felhúzod rá még egyszer, akkor frissíti a GM-et. egyszer húztunk már így újra egy iMac-et Snow Leoval, ott békén hagyta a felhasználói adatokat, csak a rendszert írta újra. de azért legyen backup mindenképp.

  8. off: az Installous nektek sem működik rendesen az elmúlt pár napban? ennek mi lehet az oka?

  9. Nekem most jött le a Lion 11A494 a Build szám.Ugyan az mint a régi

  10. @P.G.: Nekem a GM 11A511 szóval akkor mi ugyanaz mint a régi? És kisebb számú a végleges mint a GM? Ezt nem értem igazán…

  11. @nyolc8:
    Igazad van,most nézem tényleg régebbi a most kiadott build száma.Ez pedig tuti hogy 11A494

  12. @P.G.: és neked hol írja ezt a verziót? telepítés után az About this Mac alatt, vagy az Info.plist-ben a telepítőben?

  13. “A termékkel az Apple a kreatív professzionális felhasználókat célozza – akik számára ma a Mac kínál egyedül vonzó lehetőségeket – , vagyis azokat, akik videókkal, fotókkal, zenékkel dolgoznak” a cikknek ezt a részét ugye ti se gondoltátok komolyan?:D

  14. @csavar: Teljesen komolyan gondoltam, mert kifejezetten az Apple ecosystem-en belülre értettem a mondatot. Nyilván sok kreatív pro szakember dolgozik más platformokon.

  15. Off

    adott egy iphone 3g
    4.1 van rajta és 4.2.1 re szeretnék frissíteni
    megoldható-e, hogy az sms, névjegyzék, jegyzetek ne tűnjenek el.
    találtam a neten pár megoldást de úgy gondoltam megkérdezlek benneteket is nem szeretném, hogy bármi eltűnjön
    előre is köszönöm

  16. @Jadeye:
    Az info.plist-ben a telepítőben.
    De gondolom telepítés után is ennek a buildnek kellene lennie.

  17. @P.G.:
    És így feltelepítve meg már nem az. Az About this Mac alatt meg 11A511.Hát ezt nem értem…….

  18. @P.G.:
    Nekem is. 🙂
    Mac OS X Lion 10.7 (11A511)

  19. Na jól van ez da nagy szemétség! Várhattam volna akkor és akkor iPad 3 mam lenne most épp meg kaptam a 2 öt és erre ez a hír! Mind 1 ! Én ezt nem hiszem el! Egyrészt nincs aki ilyen gyorsan kitalál egy ujj csippet meg azért az apple nem fog engedni az akumlátorból! A retina display-t azt meg azért nemmert azér eegy ilyen jó display-nek ára is van! ezt legyártani drágább lenne és csak a kép minösége és a kamerák lennének jobbak! Ezt nem tudom elhinni 😀

  20. OFF Topic:
    iGo Primo 2.0-hoz tudna valaki egy letöltési linket adni?
    Hungary & Romania lenne a legtutibb.
    Köszi!

  21. Srácok, nem tudja valaki, hogy sima 3G-re a 4.2.1 milyen baseband-et tesz fel? Ultrasn0w-olni akarnám utána, ha azt lehet…

  22. @Szpisti: nem lehet. kizárólag a 4.0.1-esben utoljára megtalálható 05.13 függetleníthető ultrasn0w-val. utána már csak az iPad baseband, ami elkerülendő. inkább a hivatalos függetlenítés, az többet ér. vagy gevey sim.

  23. @Jadeye: Szerintem azért nem kéne ennyire lenézni a blogozókat, nem hülye a gyerek, letöltési linket kért és nem vásárlási lehetőséget, azt valószínűleg ő is megkapta volna…

  24. @mythbuster: Jadeye-nek teljesen igaza van mivel ez az egyetlen megoldás, ha akarna sem tudna mást mondani. Nem törhető a Promo sőt a sima IGO sem ez első verzió kivételével aki mást állít az nem a valóságot állítja. Kész amúgy nem tudom hogy az a 15 euro (nem tudom a pontos árát) amibe kerül a magyar román az kinek olyan megterhelő, hogy ne tudná megvenni.

  25. @mythbuster: nem kéne engem sem ennyire lenézni, észrevehetted már, hogy sosem ok nélkül írom azt, amit. amúgy a miértre meg valóban @KommyKT válasza a kulcs.

  26. @gabor94: jaj későn vettem észre, hogy csak 1.2.3 :D:D na mindegy..

  27. @Jadeye: Igen, de a kollega “letölthetőt” keresett és nem vásárolni akart… Gondolom mivel igo-t keres ő is használ itunes-t, és tudja hogy ott megvan, a kulcs a “letöltésben” van és nem a vásárlásban…

    @KommyKT, igen igazad van, persze nem oltogatni akartam Jadeye -t, mert okom nincs rá, csak sokszor zavar ha valaki föltesz egy kérdést és talál rá egy célra nem vezető választ… A helyes válasz az lett volna, hogy “sajnos jelenleg nincs tört verzió belőle, így csak vásárlással érhető el az adott termék”… Az ő válasza tökéletes lett volna, ha a kérdés úgy hangzott volna hogy “Hogyan lehet beszerezni az iGO Primot?”, tekintettel arra hogy letöltési lehetőséget keresett, arra utal, hogy nincs lehetősége a termék megvásárlására, ezért szeretett volna segítséget kérni valakitől, akinek esetleg megfordult volna a kezében a tört verzió…

  28. @mythbuster: máskor akkor írja bele, hogy “nem akarok érte fizetni, nekem ingyen kell”. legyen tiszta a dolog, akkor arra kap egy egyételmű “nem lehetséges” típusú választ. a végén pedig ugyanúgy meg kell vennie, ha kell neki, de cserébe legalább futottunk pár felesleges kört. ha lett volna törtre opció, azt linkeltem volna (max egy kis lmgtfy-val megspékelve).

  29. hello mindenki

    azt szeretném kérdezni hogy az első generációs ipad lejátsza e a hd videókat ha azt gépről teszem fel rá? tehát maximum 2 perc hosszú hd videókról van szó és azokat akadás mentesen lejátsza? tehát lehet az 1080 vagy 720 as HD?

    köszönöm a választ előre is.

  30. Elnézést az offért, de elég nagy bajban vagyok.

    A 3Gs-em egyik percről a másikra lefagyott, majd egy hard reset után a greenpoison fejig jutok (animáció). iTunes, tinyumbrella nem látja, így még restort sem tudok nyomni rá. Munkahelyen vagyok, és életbevágóan fontos, hogy elérhető legyek telefonon. Régebbi,4.2.1-es ios van rajta, az említett JB-kel.

    Kérlek Titeket segítsetek, nagyon fontos lenne.

    Előre is köszönöm

  31. @KillerTeam: DFU-ban mindig látja. SHSH függvénye, hogy milyen fw-t tudsz visszatenni, de az adataidnak valószínűleg lőttek.

  32. @Jadeye:

    Értem, nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget Uram.

  33. @Jadeye:

    Jadeye mi az a pwned DFU? Mert 1604-es hibaüzenetet kapok restore-nál :/
    Ha az utolsó lementett shsh-m a 4.3b2 akkor melyik fw-t tudom visszarakni? 4.2.1-et ugye?

  34. @KillerTeam: PC-n kapod ezt, hisz a costum firmware feltelepitesehez nem eleg a sima DFU. a legegyszerubb megoldas, ha elinditod a kompatibilis redsn0w-ot (www.jailbreak-me.info-on utananezhetsz) es betallozas utan azt a boxot pipalod ki, hogy “just enter pwnd DFU right now”, majd vissza az iTunes-ra es Shift + Restore segitsegevel betallozod a costum-ot. Sok sikert

  35. @KillerTeam: pwned dfu custom fw-hez kell. a visszatehető fw attól függ, mihez van SHSH. ha van a 4.2.1-hez SHSH, akkor vissza tudod tenni. ha nincs, akkor nem tudod, hiába van újabb verzióhoz. minden verzióhoz külön SHSH kell. de amúgy cromwll jól leírta.

  36. @Jadeye: Jadeye, mi lehet a gond a PC-mel (Lenovo G550) nem ismeri fel az iTunes sem az iPhone-t dem az iPad-et, csak DFU modban, de nem is restorolhato, mert feher kepernyovel megall a restorolas?!

    a My Document-s Apple iPhone fenykepezokent felismeri..

    Ujratelepitettem, az iTunes-t de minden valtozatlan.. valami tipped esetleg van?

  37. @cromwll: az összes Apple szoftvert szedd le a gépedről, tehát nem elég csak az iTunes-t, hanem az Apple Mobile Device Support-ot is szedd le mindenképp, majd újraindítod a géped, aztán iTunes install, és ha végzett, újból újraindítod. ha így sem megy, próbáld meg egy másik gépen is, és másik kábellel, másik USB portban. ha azon sem megy, lehetséges, hogy a készüléknek van valami gondja.

    az ezzel kapcsolatos hibák megoldásáról bővebben itt olvashatsz:
    http://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/

  38. @Jadeye:masik geppel mukodik, az USB-immel sincsen gond de ezt kiprobalom. koszi a segitseget!!

  39. Köszönöm mindkettőtök segítségét,

    Jadeye az adataimnak tényleg helószia, mert a gépemet is nemrég raktam újra, nincs backup iTunes-ban. Még szerencse, hogy manuálisan kiszedtem a telószámokat annó.

    Mindent egybevéve, elnézést az offért és köszönöm a gyors, hasznos segítséget.

    További SzépNapot Urak!

  40. KillerTeam orulok, hogy segítehettem, bár én meg csak kölyök vagyok:) Jadeye a Úr 🙂

  41. Sziasztok!

    Bocsi de tanácstalan vagyok. Tudtok valami megoldást Celeste Bluetooth 1.0-73 (crackelt változat) küldési problémájára? Ezzel az üzenettel szakad meg vagyis el sem indul a küldés: “The remote device does not support the OBEX Push Profile or it is currently disabled….” Beállításokban nem találtam semmi olyanra utalót ami megoldaná ezt. Újra is telepítettem már, de semmi.
    Mi ilyenkor a teendő?

    Előre is köszi és bocsi sz off-ért!

  42. @cromwll:

    Tény, hogy ért hozzá, jobban, mint bárki akit ismerek (lehet kevés iPhone gurut ismerek?! :P).
    Lenne viszont még egy problémám, ez már egy ideje fenn áll, telepítek egy bármilyen témát cydiából, az ikonok és a háttér tökéletes, de lockscreen-re mindig egy gyári (vagy épp egy általam beállított), de semmi esetben sem a témához tartozó háttér van. Továbbá a dim icons is úgy működik, hogy ha hosszan nyomva tartom az ikont elhalványul, amíg újra nem indítom. Ezt a problémát mi okozhatja? Illetve, hogy tudom megoldani?

  43. A leheto legjobb iPhone-os oldalon vagy, nincs tele ertelmetlen postokkal mint az “cenzored”(admin) s nagyon latszik az is, hogy ha segitsegere szorulsz itt megleled a megoldast

    Temakat szemelyszerint nem hasznalok, de nem lehet az, hogy tema hibas?

  44. Nemhiszem, hogy a téma lenne hibás, mert már használtam ezt s akkor semmi baja nem volt :/

  45. Bocsi az offért de nem boldogulok:
    Iphone 3g. Nem tudom bekapcsolni, meg se nyekken. Ha feldugom a gépre, akkor megjelenik az alma, tehát elindul a bootolás, de átvált ugy USB madzag képére, és azt mondja dugjam az iTunesra. Felteszem az iTunesra, hogy restorolom, fel is ajánlja a 4.2.1 -et, Elkezdi csinálni, de szinte a legelején 23-as hibával leáll. Szerintetek mi lehet a gond?
    Köszi előre is!

  46. @Ugyankerem: próbáld meg mondjuk DFU-ban?

    de a hibaüzenetekről és a megoldási lehetőségekről részletesebben a kereső is kidobja neked a következő cikket, ha beírod, hogy error 23 ahogyan az iTunes is írja:
    http://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/

    ezeket zongorázd végig. ha egyik sem oldja meg, akkor lehet, hogy hardveresen elhullott. ha gondolod, megnézhetjük mi is, ez esetben írj a blog mailcímére, fenti sarokban megtalálod.

  47. Igen, próbáltam DFU-ban is, meg minden más módon is. Nyekk. Én is attól félek, hogy annyi a hardvernek. Nekem az a gyanús, hogy csak akkor lehet bekapcsolni, ha gépre van dugva, vagyis mintha az akksival lenne gond. De asszem felkereslek titeket.
    Köszi a választ.

  48. @Ugyankerem: megpróbálhatod még azt is még előtte, hogy hálózati töltővel minimum egy-másfél órán át töltöd. ha úgy sem kapcsol be, az akkor akku terén biztosan problémás. azt tudunk cserélni, de ettől még lehet más baja is. írj, aztán megnézik a hardveresek.

  49. Ugyankerem: lattam mar ilyent, a srac pwnd DFU-ba tette, s majd costum-ot tett ra

  50. Cromwell olyan hibát láttál már, hogy nem tudok törölni vagy új contactot hozzáadni? Mert nekem most ez a hiba jelentkezett. :O

  51. @KillerTeam: nem jók a jogok az AddressBook adatbázisfájlján, így a rendszer nem tudja módosítani. az owner legyen “mobile”, a jogok meg 755, és reboot után mindenképp menni fog. de ha mindez jailbreak nélkül van így na az akkor szívás.

  52. @Jadeye: vajon egy restore nem segitene neki? szerintem szuz telefonon nem szabadna ez eloforduljon

  53. @cromwll: szerintem jailbreakelt telóról van szó, másképp nem lehet ilyen hiba. akkor meg tuti a jogokkal van gond. de lássuk, mit mond rá @KillerTeam 🙂

  54. Lesz valami uj hir, vagy nyaraltok sracok?

  55. JB alap, anélkül elképzelni sem tudom a telómat 🙂
    Jadeye ezeket a jogokat hol tudom állítgatni? Attól féltem már, hogy tegnap WinScp-vel tettem tönkre valamit :$

  56. KillerTeam: a legegyszerubb ha csinalsz egy restoret majd ujra jb..

  57. @cromwll: erre nincs szükség szerencsére.

    @KillerTeam: winscp-ben jobb klikk, és ott a tulajdonságok alatt fogod tudni ezeket állítani, de fejből nem tudom 100%-ra, nincs előttem most winscp.

  58. Jadeye: szerintem egyszerubb ez, a te megoldasod sem megvetendo, csak nehez megtalalni a megfelelo fileokat/mappakat

  59. Jadeye: tetszik a blogod 😉

  60. @cromwll: Igen, ezt is próbáltam. De hibaüzivel elszállt. Ahogy olvasgattam a gugliban, esélyes, hogy akksi hiba. Legalábbis remélem, nem kell többet költeni rá… Jadeye-ék majd megcsinálják 🙂

  61. Jadeye, nem ellenkezek en, de en szivesebben nekiugranek egy restorenak mint a winscp-nek:) legtobbszor nekem a winscp nem engedte a jogokat modositani (755-re nem is volt aktiv az ok ful), meg mikor a 3G-re eroszakoltam fel a game centert:)

  62. Off…
    Egy “érdekes” problémám van. Az itthoni PC-men a rendszer egy 128 Gb-os SDD drive-on található. Ezen jelenleg cca. 20 Gb szabad hely található. Az iTunes persze ide helyezi el a BACKUP könyvtárat. Emiatt viszont nem tudom lementeni-szinkronizálni a 64 Gb-os iPad-em adatait, mert az nagyjából 30 Gb lenne… Az iPhone-omról nem is beszélve… A kérdésem: hogyan tudnám ÁTHELYEZNI a BACKUP könyvtárat a 2 Tb-os adat-merevlemezemre?
    Köszi: Skyman

  63. PedaOne: szerintem az egesz iTunes-t ha koltozteted az megoldja a problemad

    Jadeye: lenne par kerdesem, nem szeretnem publikusan feltenni, hogyan erhetlek el? (mailcim?)

  64. @Jadeye:

    Megpróbáltam a WinSCP-t több kevesebb sikerrel, aztán inkább a restor, szintén eredmény nélkül. Végül is a szifon repoból telepítettem a CHOWN pakkot s megoldotta, úgyhogy köszönet a segítségért @Jadeye @cromwll 🙂

    Jadeye két kérdés: Hogy ejtik a nicknevedet? Dzsedáj? 😀

    Esetleg a másik, lockscreenes problémámra tudsz orvosságot?

  65. Tudtok róla, hogy kijött a iOS 5 beta 4?
    Meg is szívtam, mert ez felugró ablakkal jelent meg az iPad-on, bnőm rá is nyomott, hogy oké, persze, igen, mikor játszhatok… Feltelepült, játszhatott, de azóta nincs iTunes sync, mert sehol nem látok x64-es win verziót.. ha valaki ilyenbe futna, vagy van developer acca és letöltené nekem az király lenne 🙂

  66. szegény apple, jól megszivatta magát ezzel a 4:3as képaránnyal. verik is a fejüket rendesen szerintem a központban 😀

  67. Valaki, aki csinált már néhányat nem tudna feltenni nekem jövőhéten megfelelően és buborékmentesen egy új fóliát iPad2-re? Nem akarok szenvedni vele. Csak Budapest játszik, találkozunk ahol neked jó és legyen mondjuk egy ezres.


Add a Comment