fbpx Skip to content

Még egy hét sem telt el az előző béták után, az Apple máris közzétette belőlük az újabbakat: az iOS 16.1, watchOS 9.1 és tvOS 16.1 második bétáit, illetve az iPadOS 16 beta 9-et és a macOS Ventura beta 8-at is. Az iPadOS elnevezése továbbra is furcsa, mert már a 16 beta 7 is 16.1-es verziószámot mutatott magáról a készülék beállításaiban, a fejlesztői központban azonban továbbra is iPadOS 16 beta X formában szerepel.

Ha valami érdemleges újdonság bukkan fel valamelyik új bétában, akkor arról várhatóan újabb cikket teszünk majd közzé. Felfedeztél valami új funkciót, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban!

iOS 16.1 beta 2

Az új build verziószáma 20B5050f.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Az Apple javította azt a kifejezetten bosszantó hibát, amikor minden egyes beillesztés előtt azt jóvá kellett hagynunk.

Emellett a százalékos akkumulátortöltöttség-kijelzés esetén az ikon kitöltöttsége már csökken a töltöttséggel együtt:

Ezzel végre sokkal kevésbé lesz megtévesztő, mint a korábbi verziók esetén, amikor még a például 30%-ig töltött akku is teljesen kitöltött volt, így nagyon oda kellett figyelni a tényleges számértékre.

Egyúttal a zárolt képernyőre is visszatért a töltés kijelzése rákoppintáskor, így már nem kell widgettel megoldani, hogy látszódjon, hol tart a töltés:

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

iOS 16.1 beta 2 letöltési linkek?

Az Apple nemrég nemcsak hogy a fejlesztői bétákat illetéktelenül megosztó oldalak ellen lépett fel, hanem Twitteren még olyanok fiókjai is átmenetileg felfüggesztésre kerültek, akiknek a tweetjeiben ilyen bétás oldalakra mutató linkek voltak.

Mivel az IPSW-k közvetlen linkjei bejelentkezés és így megfelelő jogosultság nélkül is elérhetővé teszik a fájlokat, így a jövőbeni esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében már nem tesszük közzé az IPSW-k linkjeit.

Erről bővebben: A jelek szerint lépett az Apple a fejlesztői bétákat megosztó oldalak ellen.

A fejlesztők természetesen bármikor elérhetik a linkeket a fejlesztői központba belépve, akik pedig csak tesztelni szeretnének fejlesztői fiók nélkül, azok használhatják a nyilvános bétát.

iPadOS 16 beta 9 = iPadOS 16.1 beta 3

Az új build verziószáma 20B5050f, tehát ugyanaz, mint az iOS 16.1 beta 2-é.

A fejlesztői központban az Apple továbbra is iPadOS 16 beta X formában hivatkozik az iPadOS legújabb bétájára, miközben maga a készülék, és béta profil esetén a Szoftverfrissítés menüpont is iPadOS 16.1-nek írja.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

watchOS 9.1 beta 2

Az új build verziószáma 20S5049d.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 16.1 beta 2

Az új build verziószáma 20K5046d.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban!

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 16 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 16 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 16-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 16-ról szólóakat itt, a watchOS 9-ről szólókat meg itt, a tvOS 16-ról készülteket itt, a macOS Ventura kapcsán pedig itt olvashatsz.

Szeptember 1-jéig még céges számlára is kérheted a keretezést!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. 16-al az iphone 12-m szinte használhatatlan volt. Lassúság, melegedés jellemezte, este feltettem a 16.1 beta 2-őt, most jónak látszik :slight_smile:

 2. Hát én nem tudom. 13 minin még mindig ugyanúgy megkerdezni minden alkalommal hogy engedi -e a be másolást…

 3. Meg is kell neki, a hiba ott volt a folyamatban, hogy egy korábban jóváhagyott alkalmazásnál is újra és újra megkérdezte.

  Az más kérdés, hogy szerintem úgy lenne igazán jó, ha új jogosultságként per alkalmazás lehetne állítani (mint például a fényképekhez, kamerához, mikrofonhoz stb. való hozzáférést).

 4. amúgy a roaming-ot a cellularos óráknál a watchOS 9 hozza el, vagy hardveresen csak a series 8 fogja tudni?

 5. de jó, köszönöm!!

 6. Avatar for Hacsi Hacsi says:

  Nem úgy volt, hogy lehet gépelni a Series 7/8-as órákon mert van rajta bill?

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  lehet, ha angolra van állítva. magyar nyelven nem érhető el.

 8. Avatar for Hacsi Hacsi says:

  Ez egy érdekes dolog mert az óra Angol-ra van állítva a messenger mégis azt mondja, hogy jobbra fent, hogy “küldés” és ha letekerek a messengerben és átváltom Angolra az éppen aktuális üzit akkor sincs bill egyenlőre. “Remélem érthető vagyok…”

 9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  mármint iMessage vagy Facebook Messenger?

 10. Avatar for Hacsi Hacsi says:

  iMessage

 11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  és ott a beszélgetés nyelve magyar vagy angol? nyomj hosszan a beszélgetésre, és fel kell ugrojon a nyelvválasztás. ha azt angolra állítod, akkor szerintem meg fog jelenni a billentyűzet.

 12. Avatar for Hacsi Hacsi says:

  Ezt így nem tudom előhozni!

 13. Nekem sem jon elo pedig mar mindent angolra allitottam. Az biztos hogy kell angol nyelvu billentyuzet is a telefonon beallitva, kulonben csak diktalni lehet. Most mar van scribble is, de bill. nincs.

  Jo, hulye vagyok, nekem S6 van. :sweat_smile:

 14. Remélem ez már végre megoldja az ipad merules problémát mert teljes feltöltés után úgy hogy nem is használom egy napon keresztül akkor is csökken kb25%-al az akksi.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for sullerj Avatar for Hacsi Avatar for zsozsobasa Avatar for szorian Avatar for Jadeye