fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan egy évvel a watchOS 8, majdnem két hónappal a watchOS 8.7 illetve egy hónnapal a Series 3 modellek esetén érkezett a 8.7.1hét béta verzió, és alig egy héttel az RC után az Apple ma este elérhetővé tette a watchOS 9-es frissítést.

A watchOS 9 nagyszerű új módokat biztosít a kapcsolattartáshoz, a mozgáshoz és az egészség megőrzéséhez az Apple Watch segítségével. Ezek közé tartozik a több új edzésmód és lehetőség az edzések mérésére, a teljesen újratervezett iránytű, egy új app a gyógyszerek követésére, hatékonyabb alváskövetés az alvásfázisok segítségével, valamint szélesebb körű információk és támogatás a szívünk egészsége érdekében, ha pitvarfibrillációt diagnosztizáltak nálunk.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

Olvasd végig a cikket, mielőtt kérdeznél, mert igyekeztünk az összes lehetséges kérdésre már előre megadni a választ!

Legyen neked is AppleCare+ biztosításod!

Régóta használjuk az AppleCare+ szolgáltatást, és már többször is cserélt így nekünk díjmentesen teljes készüléket az Apple, de ilyen volt például Admin kolléga sarkára ejtett laptopja is, ahol 270.000Ft lett volna a kijelző csere, amit az Apple ismét térítésmentesen javított.

További információkat itt találsz AppleCare+ biztosításról: AppleCare+: mostantól még többet ad a legjobb Apple biztosítás!

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

 

Óráról órára jobban ismer.

A watchOS 9-cel még több minden történik az órádon. Az Edzés appot minden eddiginél több funkcióval pakoltuk tele. Mélyebb betekintést kaphatsz az alvásodba. A még jobban személyre szabható számlapok választékával pedig a kezed ügyében lesz minden, ami a szívügyed.

Edzés

Új edzési nézetek. Minden szem előtt. Mindent bele.

Mostantól több mindent láthatsz a kijelződön edzés közben.

Ha elforgatod a Digital Crown-t, olyan adatok új nézeteit hívhatod elő, mint a tevékenységgyűrűk, a pulzuszónák, a teljesítmény vagy a tengerszint feletti magasság.

Pulzuszónák

Segítenek felmérni, hogy épp milyen intenzitással edzel. A rendszer automatikusan kiszámítja és személyre szabja a zónáidat az egészségügyi adataid alapján, illetve manuálisan is beállíthatod a tartományaidat.

Edzések a terveid szerint

Oszd be a feladatokat és a pihenőket, és alakítsd őket a felkészültségi szintedhez. Edzés közben tempó-, pulzus-, lépésfrekvencia- és teljesítményértesítéseket is kaphatsz. Formáld magadhoz, hogy formába hozzon.

Hajts rá a távra és az időre

Az órád menet közben megmutatja, hogy megfelelő tempót tartasz‑e a célod eléréséhez – sőt dinamikusan diktálja is a ritmust, hogy hozzásegítsen a sikerhez.

Hívd ki magad egy versenyre. Újra meg újra.

Ha van olyan futó- vagy bringaútvonalad, amin gyakran edzel, versenyezhetsz a legjobb vagy a legutóbbi időddel. Az app pillanatnyi adatokkal is segít, hogy felülmúlhasd a korábbi eredményed.

Figyeld élőben a futótechnikád mérőszámokkal

Vedd fel az edzésnézeteidbe a Lépéshosszt, a Talajérintési időt és a Vertikális oszcillációt. Ezek az adatok segítenek megérteni, hogy mennyire hatékonyan futsz.

Bemutatkozik a Futási teljesítmény funkció

A Futási teljesítmény mutató azonnali információt ad arról, hogy mennyi erőt adsz bele a futásodba, és segít a számodra fenntartható szinten maradni.

Többsportos edzés. Hajrá, triatlonisták.

Automatikus váltás úszás, biciklizés és futás között.

Kibővített úszásfunkciók. Úszódeszkára fel.

Az óra mostantól automatikusan új úszásnemként érzékeli az úszódeszkát a medencés úszóedzéseknél. Szettenként követheted a swolf értékét, amely az úszás hatékonyságának elterjedt mérőszáma.

Részletesebb edzésösszegzés

Fusd át a futásod. A fejlődés a részletekben rejlik.

Gyógyszerek

Gyógyszerszedési emlékeztetők

Gyógyszer- és vitaminszedés óraműpontossággal.

Naplózd a gyógyszerszedésed a csuklódon

A Gyógyszerek appal diszkréten és kényelmesen nyomon követheted a szedett gyógyszereket, vitaminokat és táplálékkiegészítőket, amelyek bevételét közvetlenül az emlékeztetőkből rögzítheted.

Alvás

Alvásfázisok. Álmodni sem tudnál jobb elemzést.

Nézd vissza, mennyi időt töltöttél REM-fázisban, felületes és mély alvással, illetve ébren.

Követheted az alvási szokásaidat

Az iPhone-on a megújult Egészség appban összehasonlító alvásdiagramokon láthatsz olyan mutatókat, mint a pulzus és a légzésszám, valamint az adatsorok éjszakai alakulását. A Percenkénti légzésszám funkció csak 18 éven felülieknek érhető el.

Számlapok

Új számlapok. Ez a te napod.

Az új Metropolisz számlapon beállíthatod a számjegyek betűtípusát. A Játékidő számlap Joi Fulton illusztrátor-animátorral együttműködésben készült.

A megújult Csillagászat számlap pedig a kijelző méreteit kihasználva a világ felhőzetét is megmutatja.

Holdszámlap. Földöntúli szépség.

A Holdszámlap a holdfázisokat használó naptárak előtt tiszteleg – héber, muszlim és kínai naptárak közül választhatsz.

Többet mutat abból, ami érdekel

Még több számlapon használhatók egyszerre sokféle adatot is megjelenítő komplikációk. Így annyi mindent megtudhatsz.

Kedvenceid portréi a számlapodon

A Portrék számlapon mostantól a kutyád vagy a macskád is szerepelhet. A szerkesztési módban pedig módosíthatod a fotók háttérrétegeinek színárnyalatát.

Háttérszínek számtalan árnyalatban

Mostantól számos színnel és színátmenettel alakíthatod a hangulatodhoz a Kompakt moduláris, a Moduláris és az Extra nagy számlapokat.

Család funkció

Új funkciók gyerekeknek, akiknek nincs iPhone‑ja

Több élmény nekik. Több nyugi neked.

Podcastok az egész családnak

A Podcastok app Keresés és Hallgatás most funkcióival közvetlenül az órán kereshetsz rá és követhetsz új podcastokat. A Család funkcióval pedig a gyerekek is elérhetik az alkalmazást.

Okosotthoneszközök. Gyerekjáték kezelni őket.

Gyerekeidet is meghívhatod az Otthon alkalmazásba, ahol kezelhetik a HomePod hangszórókat és az olyan okosotthoneszközöket, mint a termosztátok és a világítás. Így nagyobb önállóságot kapnak.

Kulcs a biztonságukhoz

A Tárca appba felvehetsz lakáskulcsokat, szállodai kulcskártyákat és sok minden mást, hogy a gyerekek bejuthassanak.

Kisegítő lehetőségek

Gyorsműveletek

Dupla csípés edzés elindításához vagy fotózáshoz.

Új vezérlési mód az órádhoz

Az Apple Watch tükrözésével akadálymentesebbé tettük az óra használatát a testi fogyatékossággal és mozgási nehézségekkel élőknek. Jelenítsd meg az Apple Watch képét az iPhone‑on, ahol az óra minden funkcióját vezérelheted az iPhone kisegítő lehetőségeivel, például a Kapcsolóvezérléssel és a Hangvezérléssel. Az Apple Watch tükrözése Apple Watch Series 6 és újabb modelleken érhető el.

Produktivitás

Értesítések figyelemelterelés nélkül

Amikor aktívan használod az órád, az értesítések nem zavaró bannerként jelennek meg. Ha le van engedve a csuklód, teljes képernyős értesítéseket kapsz.

Kiemelt figyelem kedvenc appjaidnak a Dockban

A háttérben futó alkalmazások a többi app előtt jelennek meg a Dockban, így egyszerűen és gyorsan visszatérhetsz hozzájuk.

Nagy nap ez a Naptárnak

Közvetlenül az Apple Watchról készíthetsz új naptárbejegyzéseket, és könnyedén léphetsz át az adott napokra vagy hetekre.

Billentyűzet, ami ért a nyelveden

Francia, német, olasz, japán, portugál, spanyol nyelv támogatása. (Megjegyzés: ez továbbra is csak a Series 7 és újabb modelleken érhető el.)

Kompatibilitás

A watchOS 9 csak a Series 4 és újabb modellekre érhető majd el, tehát a Series 3 már nem kapja meg ezt a frissítést, és mellé az iPhone-on is legalább iOS 16-nak kell lennie, ami pedig az iPhone 8 és újabb modelleket jelenti:

Telepítés

A frissítés az iPhone-on a Watch appon belül az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

Ha nem jelenik meg a frissítés, akkor várjunk, vagy próbálkozzunk újra. Rengetegen próbálnak most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei valószínűleg eléggé leterheltek!

A hivatalosan megjelent watchOS 9 buildszáma 20R361, ami megegyezik az RC buildjével, így akinek már az RC verzió van fent, annak nem jelenik meg majd OTA a frissítés.

Ha nincs iOS 16-ra képes készülékünk, frissíthető az óra a watchOS 9-re?

Gyakorlatilag nem. Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone 8-cal, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 9-re, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 9 használatához iOS 16-ot futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 16-os telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 9-re, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 16-ot futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 16-ra képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára a készüléke iOS-verziójával kompatibilis watchOS-verziót. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A watchOS 9-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 9 címke alatt.

[newsletter_signup_form id=7]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Ezeket az új edzés nézeteket például a lépéshossz stb. , valamint ezt az edzés tervezés Series 7 is lehet? Nem találom ezeket az opciókat.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mégis miért ne lehetne? a watchOS 9 egy csomó órára megjelent, nem csak a Series 8-ra.

  3. Köszi, megtaláltam, az órán belül lehet az edzéseket szerkeszteni és ott vannak az újdonságok :slightly_smiling_face:.

  4. alacsony töltöttség mód végül benne van?

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    miért ne lenne?

  6. Nem Nike oram van, es megis megjelentek a Nike szamlapok! Ezt nem ertem hogy lehet.

  7. Sziasztok! Most frissitettem az óra series 7 és a telefon iPhone 11 szoftveret és nem találom az óra menüben az edzés nézet menüpontot. Nem tudom hozzáadni az új funkciókat. Telefonon is a teljesítmény menüben inaktív a funkció de ami furcsa, hogy a telefon óra menü edzés/ edzés nézet egyáltalán nem látszik. Valami ötlet? Köszönöm!

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogyan azt a termékbemutatón az Apple kiemelte, mivel már nincs Nike modell, így az összes órán elérhetővé váltak a Nike számlapok.

  9. A nejem XS -én nem jelentek meg a Nike szamlapok🤔

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for GsprFrnc Avatar for kardkikard Avatar for Dr_Lecter Avatar for varangy Avatar for Jadeye