fbpx Skip to content

Tudod, hogy mi történik, ha írunk egy összefoglaló cikket az összes elérhető pletykából? Beesik egy sokkal szaftosabb hír a témában pár napon belül.

Szóval most beáldozzuk magunkat és összeszedjük az elérhető információkat a 2022-ben bemutatásra kerülő iMac Pro-ról, hogy érkezhessen valami új is. Vágjunk bele!

Idén áprilisban az Apple bemutatta az új, 24 colos M1 chippel felszerelt iMac-et: Spring Loaded: az Apple bemutatta az újratervezett, M1 chipes iMac-et.

Ez az iMac leváltotta a termékpalettán a korábbi, Intel processzoros 21,5 colos iMac-et, de az Apple továbbra is árulja a 27 colos iMac-et Intel procival, annak helyére ugyanis valami combosabbat terveznek.

Elképzelhető, hogy nőni fog a kijelző mérete, hiszen azt már a 24 colos iMac bemutatása előtt is pletykálták, hogy az Apple esetleg 32 colos iMac-en dolgozik: L0vetodream szerint nagyobb, 32 colos kijelzőt kaphat idén az iMac.

Ez azonban közel sem garantált, egyedül abban lehetünk biztosak, hogy az Apple szeretne leállni az Intel processzoros 27 colos iMac gyártásával. Idén nyáron Mark Gurman még úgy gondolta, hogy ez a váltás idén ősszel meg fog történni, de sajnos csak félig volt igaza: Mark Gurman: ősszel újratervezett iPad mini és nagyobb képernyős Apple Silicon iMac érkezhet.

Az iPad mini tényleg befutott (és már teszteltük is: Kipróbáltuk az iPad mini 6-ot – teszt és vélemény), de sajnos a nagyobb iMac váratott magára.

Azért az Apple mutatott be olyan dolgokat idén ősszel, amikből lehet következtetni a feltételezett iMac Pro technikai tulajdonságaira. Itt most természetesen a 14 és 16 colos MacBook Pro modellekre gondolok, melyek belsejét ha az Apple bedobja egy 27 colos iMac házába, máris kiváló gépet alkotnának. Ennek kapcsán az első hír október végén futott be: Ross Young: 2022 elején érkezhet a mini-LED kijelzős, 27 hüvelykes iMac.

Rá pedig nem sokkal később, november elején érkezett Dylandkt jóslata, mely lényegében ugyanazokat a pontokat fogalmazza meg: Dylandkt: 2022-ben érkezik az új iMac Pro M1 Pro/Max chippel és ProMotion kijelzővel.

Emlékeztetőül:

  • iMac (Pro)
  • ProMotion technológiával felszerelt Mini LED kijelző
  • az alap modellben 16 GB RAM és 512 GB-os SSD
  • M1 Pro és M1 Max chip
  • fekete, kijelző körüli keret
  • HDMI csatlakozó, SD kártyaolvasó, USB-C
  • 24 colos iMac-hez és Pro Display XDR-hoz hasonló kialakítás
  • legalább 2000 dolláros indulóár
  • hálózati adapterben lévő Ethernet bemenet
  • az Apple kacérkodott a Face ID ötletével (ez nem megerősített)
  • 2022 első felében várható

A MacRumors legújabb hírgyűjteményében azt állítja, hogy az Apple belsőleg iMac Pro-nak nevezi ezt a gépet, de az, hogy a marketing osztályuk is egyetért-e majd ezzel, egyelőre nem tisztázott.

Tavasszal volt alkalmam kipróbálni a 24 colos iMac-et: Kezünkben az M1 iMac 2021 – “teszt” és vélemény.

Akkor is azt állapítottam meg, amit most is érzek ezzel az iMac Pro-val kapcsolatban. Sajnos nem tudnám beilleszteni az életembe, de valószínűleg nagyon menő lesz.

Ha azonban egy profi vagy, akinek nagy kijelzőre van szüksége és felkeltették az érdeklődésed az M1 Pro és M1 Max chipek, akkor úgyis tudod, hogy kelleni fog neked az iMac Pro.

Úgy gondolom, hogy ez egy elég nagy felhasználói bázis lesz, akiket az Apple könnyedén meg tud majd szólítani ezzel az új masinával jövőre.

Szerinted is tarolni fog az iMac Pro 2022-ben?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok