Mark Gurman: ősszel újratervezett iPad mini és nagyobb képernyős Apple Silicon iMac érkezhet

Egy év elején készült jelentésből értesülhettünk róla, hogy az Apple egy Home gomb nélküli, vékonyabb kávával rendelkező, újratervezett iPad mini fejlesztésén dolgozik.

A Bloomberg friss jelentése szerint az újratervezett iPad mini jó úton halad az ősszel történő megjelenéshez, miközben az Apple tovább dolgozik egy új, nagyobb kijelzős iMac-en is, benne az Apple Silicon chippel.

A Bloomberges Mark Gurman “Power On” című hírlevelének legfrissebb kiadásában arról számol be, hogy az új iPad mininek egy ősszel érkező kiadásnak kellene lennie. Gurman szerint a kialakítás hasonló lesz a 2020-as iPad Air táblagéphez, és az iPad mini újratervezését az eszköz kilencéves történelmének legnagyobb átalakításaként írja le. Ami helytálló is, hiszen generációkon át gyakorlatilag változatlan külsővel kaptuk az eszközt:

Az Apple legutóbb 2019-ben frissítette az iPad minit, ami a gyorsabb, A12 Bionic processzort, valamint egyéb fejlesztéseket és Apple Pencil támogatást hozta magával. 2020 májusában a megbízható Apple elemző, Ming-Chi Kuo arról számolt be, hogy az Apple 2021 első felében egy 8,5 és 9 hüvelyk közötti képátlójú iPad mini modellt ad ki.

Ez a jóslat nem jött be, viszont a jól értesültek (és Captain Obvious…) szerint Cupertinóban gőzerővel fejlesztenek.

Gurman a hírlevelében azt is megemlíti, hogy az Apple folytatja a saját chipjük által hajtott, nagyobb képernyős iMac fejlesztését, és szerinte úton van a nagyobb, újratervezett iMac, mely az Intel chipes, 27 hüvelykes modelleket váltja majd. A gép szíve valószínűleg M1X, vagy M2X processzor lesz, de további részletek ezzel kapcsolatban nem ismertek. (A lenti kép csak illusztráció – de ha ilyen érkezik, az instant öröm-ájulás lesz a részemről.)

Májusban a Bloomberg arról is beszámolt, hogy az Apple kicsit félretolta a nagyobb képernyős Apple Silicon iMac projektet annak érdekében, hogy a 24 hüvelykes, M1 chipes iMac kiszállítására összpontosíthasson.

Sok fotós, videós iMac felhasználó jelenleg a kivárásos taktikán van, reménykedve egy szeptemberi nagy modellfrissítésben. Személy szerint én a legjobban az új iPad mini modellt várom, mert számomra ez a tablet méret az, amely megtestesíti a hordozhatóságot.

Ti hogy vagytok vele?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Én a home gomb miatt választottam a mini5-öt meg az se-t. Na ezeket hiányolom. Ezt a kávamentes parasztvakitást nem értem. Hogyan lehet akkor megfogni normálisan, hogy ne érj hozzà? Teloknál sem értem. Lehet én vagyok maradi😀

  2. aw123 says:

    A mostani homegomb nelkuli ipadeket meg lehet fogni, pont akkora a keret meg (napi szinten hasznalom). Ipad mini pedig elfer a “tenyeremben”, hatul aterem, ugy meg lehet fogni (nincs nagy kezem). Nekem is 5os van abbol, de a home gombot soha nem hasznalom, szerencsere a rendszer engedi ugy hasznalni mint az ujakat, es sajnalom, hogy ez a telefonoknal nem mukodik viszont!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!