Captain Gizmo: ezek voltak a legnépszerűbb iPhone-ok 2007-2020 között

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Miután már hétfő óta vendéglátóhelyek teraszán is tartózkodhatunk, ezért simán előfordulhat, hogy egy kocsmakvíz kapcsán felmerül, hogy melyik iPhone családból adott el az Apple a legtöbbet.

És hát milyen Apple fan lennél, ha erre nem tudnád a választ? Szerencsére a Captain Gizmo YouTube csatorna összegyűjtötte az almás telefon értékesítési adatait 2007-től 2020-ig, igaz, az új SE-t még nem tette bele.

A videó leírása:

Ebben a videóban megnézzük a különböző iPhone-ok eladási adatait, hogy lássuk, hogyan viszonyulnak egymáshoz. Az eladási adatokat a 2007-es első iPhone-tól egészen a legújabb iPhone 11-ig összegyűjtöttem. A népszerűség mögött az eladott telefonok mennyisége áll és nem az, hogy jelenleg mennyi van használatban közülük. Néhány érdekes infót is tettem a diagram mellé a szórakoztatásodra.

Őszintén megmondom, találtam érdekes adatot a fenti videóban. Azt tudtam, hogy az iPhone 6 és 6 Plus a legnépszerűbb iPhone-ok az Apple eddigi történelmében, de azt nem gondoltam volna, hogy az iPhone X nem hagyta le eladott darabszámban az iPhone 5-öt, annak ellenére, hogy az előbbi a megjelenésekor mennyire forradalmi volt.

Repüljünk is vissza és nézzük meg a terméktesztjeinken keresztül, hogy milyen iPhone-ok jelentek meg az iPhone X óta:

Egy valami biztosan kiderül ezekből, az pedig az, hogy a kezünkben voltak ezek a telefonok 😁

A videóban szereplő diagramra visszatérve: rengeteg következtetést le lehet vonni, például azt, hogy az iPhone 11 Pro-ból már most több fogyott, mint az első iPhone SE-ből 2016 márciusa óta. Ezért nem nehéz belátni, hogy az Apple miért fektet olyan kevés erőforrást az olcsóbb telefon fejlesztésére.

Kicsit bánom, hogy a méreteket egyben kezeli, ugyanis érdekes lenne megnézni, hogy iPhone 6 óta hányan választották a kisebb és hányan a nagyobb modellt. A méret persze nem az egyetlen érv a nagyobb modellek vásárlóinál, hiszen a nagyobb telefon néha több funkciót is kapott, például iPhone 6 Plus esetén az optikai képstabilizálást vagy iPhone 7 Plus esetén a másodlagos kamerát.

Ezt leszámítva azonban nagyon érdekes nézni, ahogy a csíkok nőnek előttünk, miközben az Apple több száz millió iPhone-t ad el a videó által összefoglalt 13 évben.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. expa says:

    Az iPhone X azért nem hagyta le at 5-öt mert túl drága vol…

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!