fbpx Skip to content

Miután már hétfő óta vendéglátóhelyek teraszán is tartózkodhatunk, ezért simán előfordulhat, hogy egy kocsmakvíz kapcsán felmerül, hogy melyik iPhone családból adott el az Apple a legtöbbet.

És hát milyen Apple fan lennél, ha erre nem tudnád a választ? Szerencsére a Captain Gizmo YouTube csatorna összegyűjtötte az almás telefon értékesítési adatait 2007-től 2020-ig, igaz, az új SE-t még nem tette bele.

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=SmtqdEeJYvw&app=desktop

A videó leírása:

Ebben a videóban megnézzük a különböző iPhone-ok eladási adatait, hogy lássuk, hogyan viszonyulnak egymáshoz. Az eladási adatokat a 2007-es első iPhone-tól egészen a legújabb iPhone 11-ig összegyűjtöttem. A népszerűség mögött az eladott telefonok mennyisége áll és nem az, hogy jelenleg mennyi van használatban közülük. Néhány érdekes infót is tettem a diagram mellé a szórakoztatásodra.

Őszintén megmondom, találtam érdekes adatot a fenti videóban. Azt tudtam, hogy az iPhone 6 és 6 Plus a legnépszerűbb iPhone-ok az Apple eddigi történelmében, de azt nem gondoltam volna, hogy az iPhone X nem hagyta le eladott darabszámban az iPhone 5-öt, annak ellenére, hogy az előbbi a megjelenésekor mennyire forradalmi volt.

Repüljünk is vissza és nézzük meg a terméktesztjeinken keresztül, hogy milyen iPhone-ok jelentek meg az iPhone X óta:

Egy valami biztosan kiderül ezekből, az pedig az, hogy a kezünkben voltak ezek a telefonok ?

A videóban szereplő diagramra visszatérve: rengeteg következtetést le lehet vonni, például azt, hogy az iPhone 11 Pro-ból már most több fogyott, mint az első iPhone SE-ből 2016 márciusa óta. Ezért nem nehéz belátni, hogy az Apple miért fektet olyan kevés erőforrást az olcsóbb telefon fejlesztésére.

Kicsit bánom, hogy a méreteket egyben kezeli, ugyanis érdekes lenne megnézni, hogy iPhone 6 óta hányan választották a kisebb és hányan a nagyobb modellt. A méret persze nem az egyetlen érv a nagyobb modellek vásárlóinál, hiszen a nagyobb telefon néha több funkciót is kapott, például iPhone 6 Plus esetén az optikai képstabilizálást vagy iPhone 7 Plus esetén a másodlagos kamerát.

Ezt leszámítva azonban nagyon érdekes nézni, ahogy a csíkok nőnek előttünk, miközben az Apple több száz millió iPhone-t ad el a videó által összefoglalt 13 évben.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Az iPhone X azért nem hagyta le at 5-öt mert túl drága vol…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for expa

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Az iPhone X azért nem hagyta le at 5-öt mert túl drága vol…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for expa