Megjelent az iOS 13.1.3 – majdnem tucatnyi hiba javítása

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jó két héttel az iOS 13.1.2 megjelenése után az Apple ma este 7-kor kiadta az iOS 13.1.3-as frissítést, ami most is több hibát javít.

Az Apple konkrétan tíz különböző problémát is felsorol a frissítés részleteiben, tehát mindenképpen érdemes frissíteni!

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

iOS 13.1.3 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 13.1.3 hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz az iPhone-jához. A frissítés tartalma:

 • Kijavít egy problémát, amely megakadályozhatja, hogy az eszköz rezegjen vagy csengjen bejövő hívásnál
 • Kijavít egy problémát, amely megakadályozhatja egy találkozómeghívás megnyitását a Mailben
 • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy az Egészség alkalmazás adatai nem jelennek meg megfelelően a nyári időszámítás beállításainak módosítása után
 • Kijavít egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy a Hangjegyzetek-felvételek nem töltődnek le az iCloud biztonsági mentésből való visszaállítás után
 • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy az alkalmazások nem töltődnek le az iCloud biztonsági mentésből való visszaállítás után
 • Kijavít egy problémát, amely megakadályozhatja az Apple Watch sikeres párosítását
 • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy az értesítések nem érkeznek meg az Apple Watchon
 • Kijavít egy problémát, amely miatt a Bluetooth-kapcsolat megszakadhat bizonyos járműveken
 • Javítja a Bluetooth-hallókészülékek és -headsetek csatlakozásának megbízhatóságát
 • Megold egy, a Game Centert használó alkalmazások indításának sebességével kapcsolatos problémát

És a hálózateldobási hibával mi a helyzet?

Az Apple a frissítés részleteiben nem említi, hogy javította volna a hálózateldobási hibát, ami már az iOS 13 megjelenése óta érint többeket is hazánkban, függetlenül attól, hogy melyik szolgáltatónál vannak.

Erre jelenleg a 4G letiltása kínálhat megoldást, amiről itt írtunk korábban: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha iOS 13-mal eldobálja a hálózatot az iPhone-unk?

Akinél nem javul ez a helyzet a 13.1.3-ra való frissítés után sem, annak továbbra is azt javasoljuk, hogy jelezze az Apple felé ezt a hibát, akár az Apple Support ingyenes telefonszámának a felhívásával, akár hibajegy nyitásával.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 13.1.3 buildje 17A878.

Ha valaki szeretné lementeni a 13.1.3 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 13-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 13 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Ha valakinél kijavítja a hálózateldobás problémát írja már ide plz :slight_smile:

 2. Szevasztok! Kinek mi tippje: a 13.2 béta. ezeket a hibajavításokat tartalmazza már? :slight_smile:

 3. Pont ezt akartam kérdezni :slight_smile:

 4. Jadeye says:

  szerintem nem.

 5. Aki felteszi iPhone 11-re egy pár nap múlva tud tapasztalatokat írni az aksiidővel kapcsolatban? Nekem most 13.1.1 van fent ezzel nagyon jó az aksiidőm, 13.1.2-vel nagyon rossz volt, ezért is tettem vissza az előbbit. Előre is köszi! :smiley:

 6. Nézzétek meg, hogy a modem firmware frissült-e. Legutoljára is az volt a megoldás, de kellett hozzá hálózati frissités is. Ha megjavult akkor igen gyorsak voltak. Rutinosak már :grinning:

 7. Viszont a bugreportomat elolvasták és javították is. iPhone-n gyorsították a spotlight search előhozását, kicsit lassan jött elő 13.1.2-nél. Remélem a csomó fotó app hibát is javítják majd 13.2-ben, meg a vizuál bugos touchid authentikációt is.

 8. Lehet nem olyan egyszerű a probléma megoldása mint ti szeretnétek.

 9. subi04 says:

  Sajnos nem javították a hálózat droppot… (ip 6s)

 10. Én szénné anyáztam volna már magam, naponta hívtam volna az ügyfélszolgálatot és kicseréltettem volna már a telefonomat is :smiley: Nyilván egyik se megoldás, de rohadt bosszantó.

 11. N0R says:

  Telekom VoWiFi támogatást nem hozott a frissítés. Egyszer csak jön az is iPhonera.

 12. Én már csak a Telenor VoLTE-t várom mindennél jobban. :smiley:

 13. Jadeye says:

  én úgy emlékszem, hogy egyáltalán nem volt szó ilyesmiről hazai szolgáltatók viszonyában, még csak pletyka szintjén sem. de az USA-ban már van ilyen iPhone-nal is régebb óta.

 14. Jadeye says:

  @83miki83, @N0R: ez számomra új, én ezzel nem is találkoztam még hazai hírként, de effektíve mindegy, mert jelenleg nem megy az iPhone-nal hazánkban.

 15. De jön :slight_smile: valmikor… egyszer… :slight_smile:

 16. Próbáld ki, hogy bemész a Beállításokba utána Infó és hátha van Hálózati frissítés is.

 17. Ogre23 says:

  Üdvözlet mindenkinek! A tegnapi nap folyamán az összes voda redesnek bekapcsolták a VoLTe baszinát :smiley: Szóval nyomj rá aztán egy ki be kapcs és elvileg lesz 4G folyamatosan. Nekem tegnap reggel óta folyamatosan megy és előtte szenvedtem vele. Szóval egy próbát megér

 18. gunar says:

  Akkor most megint tegyem félre a beta profilt és toljam föl ezt? Bár semmi olyan hibát nem tapasztaltam amikre ez javítást ad, teljesen jól dolgozik az Xs-em, no meg ilyenkor szokott az apple kidobni másnap egy következő beta-t

 19. hogyo says:

  Így igaz!

 20. Csapszi says:

  A Wallet indítása a dupla home gomb nyomásra, iPhone 8-on még mindig nem működik.

 21. Czo says:

  Be van kapcsolva? Hogy probalod elohozni? (Lockolt? Nem lockolt? Milyen passok/kartyak vannak benne?)

 22. Nekem tökéletesen működik iOS 13.0 óta.
  Szerintem is az lehet a baj, hogy vagy ki van kapcsolva, vagy nincs kártya benne.

 23. Csapszi says:

  De! Minden be van állítva. Ha nem a touch ID-hez rendelt ujjammal nyomom meg kétszer a home gombot, akkor felhozza, utána kéri az azonosítást. Ha a “jó” ujjammal nyomom, akkor csak simán feloldja a telefont.

 24. És azt a problémát mikor szeretnék orvosolni, hogy a szűz iOS 13 ne foglalja le folyamatosan a full memóriát az iPad-en??? Ugyanis így hiába hagyok nyitva bármit is, az mindig újra fog tölteni ha előhívom. A Safari már ~4 lap alatt összeroskad és lapváltáskor újratölti az aktuális oldalt, Affinity Photo folyamatosan kilépked pedig iOS 12 alatt tökéletesen futott, plusz van még pár fotós app, ami memória igényes, mind kilépked mikor elfogy a memória.
  Először azt hittem valamelyik app fogja a memóriát, legyalultam mindent, csutkára, teljes resetet választottam, semmilyen adatot, beállítást nem tartottam meg…erre látom ám, hogy a szűz 13-as ugyanúgy folyamatosan ~94%-on fogja a memóriát.
  Most nem tudom, ez másnál is így van??? Nálam 2 külön iPad-nál ezt csinálja.
  http://keptarhely.eu/images/2019/10/15/v01/20191015v01qippsm.jpeg

 25. stei says:

  Remélem a telenorral is hamar lesz volte. A telenor mindig le van maradva

 26. JoceeKJ says:

  Én a mostani frissítés után szúrtam ki hogy van végre volte!!! T-mobile iphone X(A1901).
  Hibamentes egész ios 13 óta én összetett kezekkel áldom a telót. :slight_smile: Remélem hamar javítják mert még olvasva is idegesítő a probléma.
  Feleségem iphone 8 (A1905) is hiba mentes. Maradjon is így.

 27. Nálam egy dolog biztos javult. Eddig éjszaka zuhanórepülésbe merült a teló a 13.1.2 óta, úgyanúgy mint napközben használat mellet este 11-kor 55%-ról reggel 5-re 10%-ra. Most 60%-ról 54%-ra.

 28. Én bekapcsoltam , de azt írta nem támogatott …

 29. asrob says:

  Ez biztos infó? Nekem ki van kapcsolva, ha jól sejtem akkor ha átbillentem, menni fog?

 30. Hacsi says:

  Egy kártya van a felvéve az appba?

 31. Ennek utána nézek én is, mert mintha tapasztaltam volna ilyet, hogy tényleg nem nagyon képesek a háttérben futni az egyes appok. Köszi a tippet a widget-hez.

 32. Lassan nyomod a dupla kattot. :smiley:

  • kapcsold be, hogy ne ujj ráhelyezésével oldja fel hanem gomb lenyomásával.
 33. Sziasztok. Nekem 6s 64gb a készülékem még mindíg és nem tapasztalok semmi hibát. Bár lehet én szerencsés vagyok sokatok közül. Viszont bosszankodva olvasom amiket tapasztalatok. Számomra érthetetlen hogy újabban évről évre kiadnak 1 szart amit egy évig még csiszolgatnank! Mire sikerül össze rakni addigra kiadnak egy újabb szart és láss csodát amit 1 évig csiszolgattak és jó lett már nem elérhető!!! Almáék úgy vannak vele nem kell nektek a jó!!! Használjátok a szart!!! Jah és horror áron!!!

 34. Én is letöltöttem ezt a programot, nekem kereken 70%-ot használ alapjáraton a memóriából, semmilyen programot nem megnyitva (iPad Pro 12.9 2018). Ezt is eléggé sokkalom…

 35. Jadeye says:

  ha mindenki, aki felteszi a bétát, becsülettel jelentene minden hibát, amit tapasztal, az nagyban segítene azon, hogy ezeket a hibákat a hivatalos megjelenésig orvosolják. az is sokat dobna a dolgon, ha a külső fejlesztők az alkalmazásaikat sok esetben nem csak az adott új iOS-verzió hivatalos megjelenése után kezdenék frissítgetni.

  a horror árról meg annyit, hogy az Apple sajnos sosem a magyar pénztárcára gondolva szab árat, és egy felső kategóriás, androidos készülék is ebben az árban van, vagy még drágább is, de valamiért az mégsem ekkora probléma.

 36. Jadeye says:

  mármint mellette lassú és akadozik a készüléked, vagy bármi más probléma jelentkezik? vagy egyszerűen csak az zavar, hogy ilyen értéket mutat?

 37. Hát szerintem bassza meg az Apple, úgy ahogy van. A legjobb lehetőség a 3G használata? Hát ne nevettessék már ki magukat! Egyébként nem csak minket érint a probléma! Vannak ismerőseim Svájcban, ugyanúgy szenvednek ezzel a problémával. Tényleg tök jó, hogy vagyonokat fizetünk ki ezekért az eszközökért és aztán használhatatlanná teszik számunkra. A következő frissítésben, ha nem lesz megoldva, akkor nálam biztosan megy a levesbe iPhone, iPad, Watch is. Csere csúcsmodelles Androidra. Azzal javában kevesebb gondom volt a múltban!


 38. Nem lassú, nem tapasztaltam problémát sebességben, egyszerűen zavaró a tudat, hogy a semmire 70%-ot elfoglal a memóriából. Most akarom majd a LumaFusion-t telepíteni, remélem, hogy nem lesz akadálya ez a memóriaterhelés a normális használhatóságának.
  Szerk: a Fotók megy a háttérben, plusz Safari két tabbal, 91%-on kihasznált a memória. Azért ez így, hááát…
 39. Jadeye says:

  @kaskrisz: az Apple nem tudja minden mobilszolgáltató hálózatán tesztelni a készülékeit, ez az adott szolgáltatók feladata lenne, és erre van a béta időszak, ami alatt az App Store-os fejlesztők, illetve a nyilvános bétát használó nagyközönség is tudja jelezni az ilyen hibákat.

  az továbbra sem egyértelmű viszont, hogy mi okozza mindezt, és melyik szolgáltatók érintettek, mert a hazai híreken kívül a nemzetközi sajtóban nem látni ezzel kapcsolatos cikkeket.

  @Interstate: de ha nem lassú, nem akad, akkor nem mindegy, mi van a memóriában, mennyire van épp tele? ha valaminek szüksége van több memóriára, akkor majd kipakolja azt belőle, ami már nem szükséges, hogy ott legyen. ez akkor lenne gond, ha nem tudná kitenni onnan a szükségtelen dolgokat, és akadozóvá válna a rendszer.

 40. gunar says:

  A horror árat már a droidokért is elkérik és ott sem fenékig a tejfel.
  Amugy megamit olvasol az azok problémája akiknek van, de a zöme nem működik rosszul, ergo nem a szart adja az apple, csak itt-ott nem úgy funkcionál vmi egyedi okból rendszerint, ahogyan kellene, kevesebb az a hiba ami valóban mindenkit v a többséget érinti. Amiket olvasol persze hogy a rossz működésről szól, mert akinek semmi gondja nincsen vele az értelemszerűen nem ír be, hogy neki normálisan jól műxik minden és semmi gondja nincsen .

 41. Tulajdonképp igazad van, mert nem akadozik, nem bosszantó. Le is szedem azt a widgetet, mert csak akkor zavar, ha látom a terhelést :slight_smile:

 42. Ezt is elfogadom, de akkor legalább lennének kedvesek könyörgés nélkül engedni, hogy visszaállhassak 12- re, amin tökéletesen működtem. Egyébként az amerikai support is tele van bejegyzésekkel ezzel kapcsolatban, ha jól emlékszem. A hétvégén utaztam az EU-n belül, de ugyanazt a hibát tapasztaltam másik két ország hálózatán is.

 43. Jadeye says:

  engedve volt egészen október 4-ig, tehát két héten keresztül az iOS 13 megjelenése után.

  az Apple-nél és szervizpartnereinél jelenleg is megmondhatod, hogy márpedig tegyék vissza az iOS 12-t, mert jelenleg használhatatlan a készüléked.

 44. Svájcban nincs a térerő probléma. Volt 1 évvel ezelőtt, de most nincs!

 45. Igen én is tudom, hogy engedve volt, de mivel megvettem SAJNOS a Watch Series 5-öt, így kénytelen voltam frissíteni. Valamint szeretném normálisan együtt használni az eszközeimet, ha már komolyabb összegeket fordítok rájuk. Gondolom ezt azért megérted és érthetőbbé vált a csalódottságom az Apple-el kapcsolatban.

 46. Köszi! Viszont Olaszországban és Szlovéniában van probléma. Személyes tapasztalat.

 47. Jadeye says:

  na jó, de ha maga az iOS a hibás, akkor az már két héttel azelőtt, vagyis amikor megjelent, már akkor is hibás volt, tehát vacakolnia és mindenkinél jelentkeznie kellett volna. itt szerintem továbbra is a szolgáltatók hálózatánál lesz valami probléma, egyfajta összeférhetetlenség az iOS 13-mal egyes készülékek/előfizetők esetén, ami nálad valamiért később, történetesen épp az iOS 12 aláírási ablakának bezáródása után jött elő, és nem rögtön az iOS 13-ra való frissítéskor. szintén nem érthető, hogy miért nem jelentkezik mindenkinél. de ezt az Apple-nek és a szolgáltatóknak kell lezongorázni, addig sajnos két opciód van: vagy letiltod a 4G-t, és az megoldja, vagy ha nem, akkor visszarakatod az Apple-lel az iOS 12-t. a harmadik opció az, hogy vársz, míg orvosolják, viszont közben a mellékelt ábra alapján nem tudod használni a készülékedet.

  az Apple-nek ez csak rontja a presztízsét, tehát biztosan nem azért nem javították még, mert tesznek rá magasról, hanem mert ezek szerint olyan a hiba természete, hogy eddig nem tudtak rájönni, mi okozza.

 48. Ezt én is így gondolom, hogy nem teljesen az apple hibája mert valamiért nem minden telefont érint és nem minden hálózaton és területen.

 49. Jadeye says:

  hívtad esetleg az Apple Supportot is? mert ha esetleg nem, akkor bár sokat ők sem fognak tudni tenni, mindenképp érdemes jelezni, hogy még egy érintett van.

 50. Ez csak egy gondolat, de lehet, hogy csak egy véletlen egybeesés és más gondja van a telefonnak mert a 4g kikapcsolása elméletileg mindenkinél megoldotta a problémát.

 51. Ok, kiváncsi leszek mi lesz ennek a vége, mert normális működésnek azért nem mondanám, hogy valami a memória ~85-95%-át megeszi. Én eddig csak 1 videót találtam YouTube-on, ott egy iPhone X-en 83%-os memória terheltséget mutatott az app.

 52. 70%? Inditsd el pl. a szafarit, vagy egy appot, egyből feldobja 90% fölé és ott is marad. Mondom, nekem a szafari 4 tabot nem bír el, de más böngészőkkel sem jobb a helyzet. Appok meg van, hogy szaggatva indulnak el, az animációk néha úgy laggolnak, hogy kínomban felröhögök. De én használom is az iPad-et, aki csak néha veszi kézbe, hogy megnézze az e-mailjeit, esetleg megnézzen egy YouTube videót, az lehet nem fog ezzel találkozni, mert a fenmaradó ~300mb memória neki elég ehhez.

 53. Majd akkor lesz lassú, ha az appok lefoglalják maguknak azt a kis maradékot is, akkor majd csodálhatod a laggolást. Pl. Megnyitod a szafarit, random lapokat, majd elindítod a YouTube app-ot, megnézel valami kis videót, garantálom, hogy utána a szafariba visszalépve az összes tabot újra fogja tölteni.
  Amúgy leszedtem vagy 3 másik memória foglaltság kijelző app-ot, vagy mi a nevük ezeknek, mind a 3 azt mutatta, hogy alapból ~80-95%-os terheltség alatt van a memória.

  LumaFusion, hát a szerkesztéssel nem lesz gond, viszont ne tedd le a háttérbe, mert eldobja a videót. Tehát szerkeszd meg és mentsd, különben nagy az esély arra, hogy elveszik. Nálam ezt ~1 gigás videóknál játszotta el. Szerkesztés közben eddig még nem lépett ki.
  A másik, mikor importálsz videót, várd meg míg befejezi, ne dobd le háttérbe, mert a kevés memória miatt szintén el fogja dobni a videót.

  Nagyon bízom benne, hogy megoldják ezt a memória gondot, mert így az iPad egy kalap szrt sem ér, legalábbis nekem. Én azért vettem mert gyors, erős, most ehhez képest van 2db vasam, amin sakkozni kell, hogy mi legyen nyitva, mert ha nem jól döntők és vmit felelőtlenül elküldök háttérbe, simán elvesztem az adataimat. Fotós app-nál volt ilyen, nem figyeltem, elküldtem háttérbe, majd mikor vissza akartam térni látom, hogy újraindul az app és nincs bent a kép. Nem voltam ideges…mert én voltam a hülye, csak hát eddig nem szoktam hozzá, hogy iPad-en számolgatni kell a Mb-okat, mintha vmi Pentium II-es roncs lenne. iOS 10-11 alatt le voltam döbbenve, hogy az Air 2 ill. a 6. generációs iPad milyen bivaly, iOS 12 alatt már…már olyan „nna mi van” érzésem volt, ez a 13 meg egy katasztrófa. iFiles app-al egy nyamvadt 150 Mb-os videót nem tudok felküldeni Google felhőbe úgy, hogy közben mellette mást is csinálok, mert háttérbe letéve egyszerűen újraindul. De most mondom, hogy emiatt nem veszek új iPadet, se Prót, szal ha ezt szeretnék kiprovokálni, akkor eltévesztették a házszámot.

  Ezúton szeretném megköszönni az Apple fejlesztőmérnökeinek az élményt, hogy újra gyerek lehetek és bindzsizhetek a Mb-okkal, remélem eleget keresnek, mert kiváló munkát végeznek, minden centet megérdemelnek.

 54. Azért azt vedd alapul, hogy NEM Pro-t vettél. Sima iPadről van szó, vagy régebbi Air-ről, ne várd azt, amit egy Pro-nál elvárnál. Értem én persze, iPad, de nem véletlen van a Pro-ban több memória. A sima iPad netezgetésre jó.

  Ne akarj olyan funkciókat, amik ugyan elfutnak egy belépő készülékkel, de nyilván nem fognak annyira flottul menni, mint a többivel. Nem védem az Apple-t, mert, ha iOS 12-n ez jól ment, azért iOS 13-on már nem, akkor végeredményben a cég hibája, de mégsem.

  Az iOS 13 és az adott alkalmazások is fejlődnek, több memóriát, máshogy használják ki a rendszer újdonságait, LÁSD az iPadOS sokkal többre képes sokkal több memóriát, procceszort is használ.

  Nem tudom olvastad-e végül a cikkemet, hogy én milyen iPadet vásároltam 2019-ben, ott egyértelműen leírtam, miért nem választom sem a 2018 sem a 2019-es iPadet, mert nekem az már kevés lenne 3 éves processzorral. Mondjuk én a memóirákat nem néztem, nekem már ott a 3 éves hw elhullott, és ez rád is igaz. 3 éves hardverrel akad valami? Normális.

  Igen az Apple-nek van ebben sara, de végeredményben nem verheted rá, mert az alkalmazás fejlesztője is megírhatná kevesebb memória használattal, mégsem teszi, mert ő is ugye az erősebb, újabb eszközökre optimalizál, mivel ott használhatod ki az adott termék minden funkcióját.

  2-3 szituációt mutass egyébként, amiben FIXEN bezáródik a háttérben az app lásd mondjuk google feltöltés. Mert akkor azt letesztelném neked iPad Pro 2017-en, amiben 4GB memória van.

 55. Egyébként egy ideje már Netflixen nézünk sorozatokat, vagy éppen Infuse-on. És le is döbbentem picit, mikor Netflixről kitoltuk a FullHD-s sorozatot Google ChromeCast-ra, majd közben az Infuse-on elindítottam egy másikat és mindkettő futott az iPad Pro 2017-en.

 56. Onnantol mar a Chromecast intezi a Netflixet, az eszkozod olyankor atminosul taviranyitova, akar ki is kapcsolhatnad.

 57. Hát sztem nem minden esetben, de lehet a Netflixnél igen, de Infuse-nál például nem, mert ugye a film az iPadről fut. Nyilván ezt meg kell nézni.

 58. Nem tudom mennyire opció, de lehet - egy mentés után - érdemes lenne legyalulni az egész iPadot, új iPadként beállítani, semmit se visszarakni rá, csak a szűz rendszerre azt az egy memória figyelő appot és megnézni, hogy maga a rendszer zabálja meg a memóriát vagy nem. Azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy van olyan app az iPadon ami még nem 100-as az iOS 13-al és megzabálja a memóriád nagy részét.

  Így kiszűrhető, hogy a rendszer vagy valamelyik app a hibás…

 59. Az, hogy az iOS 13 maximumon használja a memóriát semmi gond nincs vele, mivel engedi az appoknak, hogy elvegyék tőle. Ezt hívják köznyelven memória megosztásnak, optimalizálásnak. Az iOS 13 rendre használja, DE ha kell valakinek odaadja.

  Nyilván ez is elmehet rossz fele, meg lehet ebbe hiba, de alapesetben normális ha nincs free memóriád, ilyen az iOS és iPadOS. Ettől függetlenül egy OS sok memóriát “zabálhat” hiba esetén, ami kevés memóriás készüléknél problémát okozhat.

  A memória kezelés nem olyan egyszerű, mint azt sokan látják, hogy akkor, ha van szabad memória akkor szépen megy minden, ha nincs akkor nem. Sokszor inkább marad egy app a memóriában is, hogy gyorsabban elinduljon, gyorsabban frissüljön, például ott van az alkalmazás frissítés a háttérben funkció, ha be van kapcsolva nyilván futnak az egyes appok, vagy részei és memóriát is igényelnek. Minden egyes funkció memóriát igényel, tehát ha kikapcsoljuk akkor több lesz az appoknak.

  Ez akkor fontos, ha valóban kevés memória van az adott készülékben, DE mi sokkal több dologra szeretnénk használni, mint amire hivatott.

 60. Van-e erre megoldás?

  Alapjában véve vagy az Apple optimalizál, vagy az adott alkalmazás fejlesztője. Ha egyik sem, akkor ugye nem frissítünk, mivel az adott OS / alkalmazás kevesebb funkcióval rendelkezik kevesebb memóriát is használ. :slight_smile:

 61. Czo says:

  Meg azt is hozzatennem, hogy pl a letoltoprogramok nagyon nagy resze cheatelve tudott eddig a hatterben letolteni. Elkepzelheto, hogy az Apple elkezdte bezarogatni a kiskapukat (en pl sorra jelentgetem az ilyen appokat, aminel kiszurom, hogy csak poenbol trackeli a locationt, mindezt pedig azert teszem, mert az en ilyen celu appomnal nem birtam veluk megeggyezni, hogy mehessen a hatterbe (en nem akartam csalni), akkor mas se szorakozhasson ilyesmivel, ha ki cheateli a szabalyokat).

 62. pevager says:

  Sziasztok! Nekem az a problémám, hogy Mail-ből nem kapom meg az értesítéseket a 13 frissítés óta. Se hang, se előnézet.Más is tapasztalt ilyet?

 63. Köszi a tippeket. Nekem 2018-as Próm van, még nem szerkezstettem rajta videót, pár hete vettem. Nagyon bízom benne, hogy legalább a lumafusion-nel elboldogul minden gond nélkül. Nem vagyok egy nagy multitasker, általában egyszerre egy dologra használom a cuccot, emiatt bízom benne, hogy egy luma meg meg mellette egy safari vagy music app nem fogja hazavágni a párhuzamos működést.

 64. Fura lenne, ha azon nem futna rendesen :slight_smile:

  @pevager Milyen beállítások vannak a Beállítások / Jelszavak és fiókok / Új adatok begyűjtése alatt. Ott ha automatikus, akkor tedd át manuálisra, hogy biztos ellenőrizze a leveleidet.

  Aztán ezen felül nézd meg az értesítési beállításokat is a Mail esetén mi van beállítva. Az alap beállítás az értesítések nélküli, úgy tudom.

 65. pevager says:

  Új adatok begyűjtése 15 perc, értesítéseknél az előnézet mindigre van állítva. Egyébként ugyanígy volt beállítva a frissítés előtt és addig működött

 66. Hát akkor töröld le és telepítsd újra :slight_smile: Más ötletem nagyon nincs.

 67. pevager says:

  Köszi megpróbálom

 68. Ó, kösz, hogy szólsz, eddig azt hittem 2 db Pro-m van, de buta vagyok. :joy:

  41 éves vagyok…nem 10, de azért köszönöm, hogy megerősítetted a gyanúm, mely szerint nem véletlenül van több memória a Pro-ban. :smirk:

  A szerinted sima iPad-del nem csak netezgetni lehet, gond nélkül vághatsz 1-2 gigás videóanyagokat, Luma-ban filterezheted, dolgozhatsz 10-20 Mb-os képekkel. Még az Air 2-vel is. Ezt csinálom egy Air 2-vel és egy 6. generációs (2018) iPad-el. Most „csak” annyi van, hogy iOS 13 alatt a nagyobb memória igényű app-ok futtatásakor a háttérbe ledobott többi app-ok előhíváskor újraindulnak, míg iOS 10-11-12 alatt ezzel nem volt gond. Ismétlem, tehát az előző iOS-ek alatt nem volt gond.

  Ööööööö…oké, de szerintem összekeversz valakivel, én nem most szeretném megvenni életem első iPad-jét, hanem már rég felhasználója vagyok 2 darabnak.

  Engem ahogyan régen, úgy most sem hat meg a PR bullshit, nem hívő vagyok, hanem felhasználó, légyszíves ezt a Keynote szintű bullshitet nekem ne!
  A fejlődés nem azt jelenti, hogy egy ~1 éves készüléket az új iOS-el visszadobunk a kőkorszakba, a 40 ezres kínai tabletek közé (kis túlzással). És mi a válasz, ha neked nem elég a mostani iPad? Vedd meg a Pro-t, mert az ~1 éves iPad teljesítménye még véletlenül sem az elbszott iOS 13 miatt esett vissza, nem, az iOS 13-at a felhasználói igények teljeskörű figyelembevételével tervezte meg csapatunk, ezért is volt benne annyi hiba, az iOS 13 fejlődik, fejlődj velünk te is, vegyél Pro-t! Aztán persze majd 1 év múlva tovább fejlődik és vegyél hozzá iPad Pro Max I-et, majd iPad Pro Max II-őt, de választhatod az iPad Pro X Max IV-et is 40 gigányi ram-al, és képzeld, azon már a multitask keretein belül akár 5 app is futhat a háttérben. Úgy, mint anno ~5 évvel ezelőtt az iOS 10 alatt. Hát nem csodálatos ez az időhurok? Hát nem csodálatos, hogy csak 1 millióért kell majd tabletet venni, hogy hozza az iOS 10-es felhasználói élményt?
  Semmivel sem csinálok mást, többet, mint, amit iOS 10 alatt, nem, nem változtak a felhasználói szokásaim, az ~1 gigás videófile az most is ~1 gigás, a ~10-20Mb-os képek továbbra is ~10-20Mb-osak, ami változott az az iOS.

  Olvastam, tulajdonképpen felvázolod benne azt a „konteot”, mely szerint az Apple az újabb és újabb iOS-ek kiadásával ösztönöz arra, hogy mindig egyel újabb iCuccot vegyél, csak ezt neked és a hívőknek „fejlődésként” adják el. Ha lenne időgépem az összes fejlesztőt visszaküldeném a demoscene korszakába, hogy megtanuljanak rendesen optimalizálni. Ja, hogy van X giga ram egy készülékben? Jól van Karcsi, jó lesz az úgy, ne szrakodj az optimalizálással, legfeljebb megeszik X ram felét, háromnegyedét asztcsá’! Akinek nem tetszik meg majd vesz újabb készüléket, asztcsá’! Végülis a user a hibás, mert mit bohóckodik már 1-1,5 éves készülékekkel…pfff…lúzer. :expressionless:

  Nem, nem igaz rám is, mert iOS 12 alatt a mostani probléma nem jelentkezett. Valószínűnek tartom, hogy az iOS 13-ra frissítéssel párhuzamosan, napok alatt nem „hulott” el mindkét iPad-em hardwere. Ha eddig jók voltak, majd egy iOS frissítés után meg nem egészen jók, akkor ott nem hardweres gond van.
  Amúgy te inkognitóban nem a UPC ügyfélszolgálatán dolgozol, a technikai osztályon? :wink:
  :black_small_square:Halló, nem kapcsol be a router.
  :black_small_square:Kapcsolja ki majd be.
  :black_small_square:Mondom nem kapcsol be.
  :black_small_square:Ja, akkor húzza ki majd dugja vissza…
  :black_small_square:Mondom nem kapcsol be, te &*”/d)#’2
  :joy::joy::joy:

  Igen-igen, az alkalmazás fejlesztője is lehet hibás…meg a páratartalom, meg a user, meg az anyám, aki nem küldi a bugokról a jelentést az Apple-nek.
  Na akkor most már kb. 3x-ra is leírom: iOS 10 alatt tökéletesen működtek az iPad-jaim, tö-ké-le-te-sen. iOS 11 alatt tökéletesen működtek az iPad-jaim, tö-ké-le-te-sen. iOS 12 alatt tökéletesen működtek az iPad-jaim, tö-ké-le-te-sen. iOS 13 alatt nem működnek tökéletesen, mert már nem bír a háttérben tartani 4-5 app-ot. Olyan, mintha nem lenne elég memória az app-ok számára, és a rendszer, az iOS biztonságos futása érdekében eldobálja az app-okat.

  Ok.

 69. A fentiek esetében akkor valóban az iPadOS több memóriát igényel, ami miatt az alkalmazások olykor, vagy egyáltalán nem futnak a háttérben. Elővenném a UPC-s kollégát akkor: Érdemes lenne újra telepíteni, megnézni tiszta telepítéssel hogy mi van abban az esetben.

  Én leírtam, hogy ezek hogy működnek, nekem logikus hogy az iPadOS több memóriát használ, az mondjuk mellékesen szomorú hogy ezek miatt szop az átlag user. Ez ellen szerintem az Apple semmit sem fog tenni sajnos, nem hinném hogy javítanak majd rajta. Az alkalmazás fejlesztők sem fognak semmit tenni, egyszóval ez lett a megszokott eszközödből, amiatt hogy frissítettél, és új iPadOS lett, ami tele van új funkciókkal, amik memória igényesek.

  Ettől függetlenül vissza tudtad volna rakni korábban az iOS 12-t, mivel a hibákat tapasztaltad már akkor is. Nyilván ez most már nem megoldás. Sajnálom, ez van. Én innen nem tudok többet segíteni, csak leírni a véleményemet.

  Teljesen jogosan anyázod az Apple-t, csak sajnos felesleges. :confused:

 70. Nyugodtan vedd meg a LumaFusion-t menni fog, főleg Pro-n, hiszen nálam Air2-esen és iPad 2018-on simán megy. Nálam csak annyi a gond, hogy iOS 13 óta meg kell várjam míg importálja a videót, mert ha importálás közben elküldöm háttérbe, akkor egyszerűen eldobja a videót, csak ennyi.

 71. Czo says:

  Biztos, hogy ez a memoria miatt van? Nem lehet, hogy azert, mert nincs joga hatterben futni? Valtozott most 1-2 dolgo a hatterben futassal, foleg arra jottek technologiak, hogy az app vegre tudja hajtani a megmaradt feladatat. A fejleszto modositotta mar ehhez az alkalmazast? A regi trukkok es csalasok egy resze nem mukodik 13-ban mar (szerencsere).

 72. áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá :smiley: amúgy tényleg, ezt még nem is próbáltam, ám lehet mégis, mert a legelső hozzászólásomban, mintha lenne vmi erre vonatkozó szövegrész.

  Az Apple már rég csak a részvényesei felhasználói élményét javítja, ami nem is lenne gond ha közben a userek igényeit is kielégítenék. De most egyelőre mi, userek elégítjük ki az Apple és részvényesei igényeit.

  Nyilván nem vártam el, hogy megold, vagy innen bárki is megoldja, csak megkérdeztem, hogy másnak mi a tapasztalata „sima” iPad-en az iOS 13-al. Az, hogy mellé dünnyögök? 41 éves vagyok, sima iPad-et használok iOS 13-al, macskám sincs, és ne is dünnyögjek? :smiley:

 73. Egy iPad-től ne várjátok el, hogy több szálon dogozzon egyszerre, mivel nem pc-ről beszélünk így csak 1 dolgot akarjunk vele megcsináltatni, ha azzal végzett jöhet a többi, addig várjuk meg míg végez. (Amúgy ez rég óta ilyen, hogy 1-2 app-nál is simán újra tölt mindent, nem csak iOS 13 óta. Ez az iOS hibája)
  Telefoneldobás: próbáltátok, hogy kikapcsoljátok a netet? Úgy is eldobálja? Ha igen akkor nem a nettel van a gond és tökmindegy, hogy 3G vagy 4G-re állítjátok, ha nem akkor az a hiba és úgy kell jelezni mind az Apple felé mind a szolgáltató felé.

 74. Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy iPhone SE-n tudom-e használni a VoLTE funkciót? Vodafone-os sim-et használok a telefon kártyafüggetlen. Aktiválva van a szolgáltatónál. Samsung A20-e-ben működik. Viszont ha az SE-vel indítok hívást, akkor visszavált 3G-re. iOS 13.1.3 van fent. Az infó alatt a szolgáltató voldafone HU 38.0.
  Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat.

 75. Jadeye says:

  engedélyezve van a VoLTE a mobilhálózati beállítások alatt?

 76. Pl.: https://streamable.com/qabg6

  Az egy dolog, hogy Safari-ból nem tudok átnavigálni YouTube app-ba, mert az app azonnal megfagy (ez iOS 12 alatt hibátlanul működött), de ahogyan látom a képrögzítő sincs a helyzet magaslatán, mert élőben nem volt tapasztalható a videóban látható „laggolás”. Na most csak a Safari+YouTube app futott, ha az iOS még ezt sem tudja akadásmentesen rögzíteni, akkor szerintem nagyon nincs miről beszélni. A videóban látható az is, ahogyan a YouTube app egyszer csak eltűnik, nem, nem vágtam meg a felvételt így néz ki, mikor valamelyik app lefekszik.

 77. Jadeye says:

  akkor majd valamikor lesz rajta. az iPhone SE-n ez egyébként támogatott, tehát majd menni fog.

 78. Akkor vagy az oprendszer nem tudja egyelőre, vagy a Vodafone nem csinált még ez ügyben semmit.

 79. Pl.: https://streamable.com/kwxvd
  iFiles 2-ből feltöltés Google drive-ba. A fekete kitakarásokat én csináltam, nem az iOS.
  Láthatod, Szifon weblap összeomlik, iFiles összeomlik, majd újraindul, a feltöltés is. Egy 160mb-s videót próbáltam feltölteni. Ha a feltöltés megkezdése után nem nyúlok az iPad-hez, akkor gond nélkül feltölti, de amint multitaskoznék összeszrja magát a rendszer.
  Mi futott?
  :black_small_square:iFiles 2 cloudmanager
  :black_small_square:Safari, Szifon weblap
  :black_small_square:Pixelmator Photo

  Mégegyszer, az előző iOS-ek alatt nem volt problémám, akkor miért frissítettem? Pont ezért, hiszen nem volt problémám, nem gondoltam, hogy az iOS 13 egy rakás szr lesz. És azt sem, hogy az Apple vonatkozásában arról kell beszélünk, hogy ne frissíts, mert ezek ott az Apple-nél indiai bérkóderek szintjén fejlesztenek, ami azt eredményezi, hogy jobb lett volna ha hozzá sem nyúlnak.
  Egyéni véleményem: nekem nem hozott annyi pluszt az iOS 13, hogy elnéző legyek a csúcsra járatott memóriahasználat miatt, másnak lehet.
  Szóval konklúzió: beszoptam, ez van. De azt leszögezném, hogy emiatt nem fogok Prót venni, nem fogok újabb iPadet venni, életem nagyobb részét Windows előtt töltöttem, egy kis fagyás, kilépkedés nem tör meg, csak bosszant, szóval az Apple-nek keményebb eszközökhöz kell folyamodnia, hogy váltsak. :smirk:

 80. Jadeye says:

  de amúgy ha ezeket a hibákat tapasztaltad, miért nem raktad vissza az iOS 12-t, ameddig még lehetett?

 81. Ha már jelentgetsz, akkor javaslom nyomd fel az Apple-nél a Safari böngészőt is, mert kiválóan tud háttérbe rakva letölteni. Ezt nem engedhetted, hiszen a te app-odat kukázták, pls, szólj már nekik, hogy benézték és a Safari háttérben is tud letölteni!

 82. Mert nincs se PC-m, se MacBook-om. Pont azért vettem tabletet, hogy kiváltsam velük az asztalit, meg a laptopot, el is adtam őket. Így most nincs semmim csak a két iPad. De nincs para, mert maga az iOS 13 stabil, nem akad, minden app fut rajta, annyi, hogy a jelek szerint a multizást el kell felejtenem rajta. Egyszerre csak egy app-ot futtatok majd, az iOS 14-et meg rakja fel az, akinek unalmas az élete és kalandokra, kihívásokra vágyik. :smiley:

 83. Ez mondjuk tényleg tök gáz… Már az hogy a Safari újra indul is gáz, de igen. Az a baj hogy az iFiles 2 pont 2500Ft :smiley: amit nem költenék el, esetleg másik alkalmazás ami free és ugyanúgy összeomlik? Nem kell több videó megértettem és elfogadom, csak most már én is kipróbálnám hogy 4GB memóriánál mi a helyzet.

  Például a Dropbox is elhullik ha feltöltöd mondjuk oda, vagy a google hivatalos alkalmazása?

 84. asrob says:

  Mellékszál, tegnap voltam én is bent a nyíregyházi Vodafone üzletben és rákérdeztem a VoLTE-re. Kérdezték a telefonszámomat majd azt mondták, hogy aktiválva van. Így nyugodtan bekapcsolhatom a VoLTE funkciót, bár szerintük nagy változás nem lesz. (RED-es vagyok egyébként, bár arra sajnos nem kérdeztem rá, hogy ezt mindenkinek elérhetővé tették-e.)

  Mindezt csak azért írtam, mert bár engem nem érint a hálózat eldobásos para (iPhone XS Max (13.1.3), vagy legalábbis nem vettem észre), de hasznos lehet másnak.

 85. Czo says:

  A Safari Apple app, nem tudom, hogy ez az app mikeppen kapcsolodik ahhoz, amirol eddig beszeltunk. Az Apple appjai peldaul 2010 elott is kepesek voltak multitaskingra, mig a third party, App Storebol telepitett appok nem.

  Azt tudom, hogy a szabalyok minden fejlesztore egyforman vonatkoznak, ha valahol barki barmilyen szabalytalansagot talal, nyugodtan jelentheti. Ez segit tisztan tartani a platformot es ez teszi lehetove, hogy eltuntessuk az ugyeskedoket.

  Az iOS 13 egyebkent jelentos ujdonsagokat hozott, pont az appok hatterben torteno futasahoz, foleg ahhoz, hogy be tudjak fejezni azt a folyamatot, amit korabban elkezdtek (legyen az egy letoltes vagy filmenkodolas vagy pl. egy lokalis adatbazis takaritasa).

 86. Én már megrendeltem a Oneplus 7T-t a hálózateldobós Ifos X helyett. Legalább így az android kapott egy új esélyt úgy 7 év után :slight_smile: Ha nem jó, akkor kibekkelem vele a jó szoftver megérkezését, és kis bukóval eladom, viszont ha jó, már többen dobják is el a a környezetemben az iphone vonalat. Azért ezt sosem gondoltam volna. Gratula a sok hülyének aki felel érte!

 87. gunar says:

  Nem akarom védeni az apple-t, de nem tűnt föl, hogy csak páran panaszkodnak a hálózateldobásra és nem mindenki, ergo lehet nem is a 13 a hibás? Mindig voltak akiknél vmi nem volt jó és természetesen segítséget szeretnének, ha nem javít azonnal az apple akkor jön az “ifos” és hasonló megjegyzések, pedig lehet máshol keresendő a hiba, de mindegy, Te már droidos leszel, meg többek a környezetedben akik azonos hibával szenvednek gondolom, csak nem írtak ide be. (érdekes, ismerek elég sok iphone tulajt és náluk nincsen ilyen hiba) Ha azzal is lesz vmi ami nem jó akkor jön majd egy harmadik rendszer, ami már lassan nincs is? Esetleg a regi jól bevált Nokia 3310?
  Persze idegesítő ha az ember nem tud telefonálni egy elég drága telón egy frissítés után, de volt rá mód, sőt ha jól tudom a szervizekben még van is arra, hogy a 12.x.x visszakerüljön ami gondolom még jó volt.

 88. szorian says:

  nálam a pro és az xs is azt csinálja mind a kettőbe 2 kártya van hogy a másik fél azt hallja hogy kicsörög nálam meg meg sem szolal a telefon és nemfogadott hívást sem jelez ki. Másnak nincs ilyen gondja?

 89. Nem_Tom says:

  Durva, hogy a hálózateldobásnál még lehet rosszabb is, mint ez a kicsörög csak Te még sem tudsz/értesülsz róla. Nekem két hullámban csinálta az eldobást (X, Vodafone esetén), most éppen nem, azt meg csak remélem, hogy az ügyfelek elérnek az év végi hajrában.
  Ha tippelnem kellene, akkor szerintem ez egy több tényezős gond lehet (pl. telo, sw, térerő, 4G/3G/2G határán, hálózati infrastruktúra, stb tetszőleges kombinációja) ami a legnehezebben, leglassabban megoldható probléma.
  Ezek szerint most már nem csak azt kell néznem minden hívás után és x percenként, hogy eldobta-e a hívást, hanem azt is észben kell tartani ha várok vkitől hívást és nem jelentkezik, hogy rácsögjek, hogy figyu nem hívtál véletlenül mert iPhone-om van és tudod az vagy csörög vagy nem vagy kijelzi vagy nem. Azért ez klassz reklám lesz az Applenek…

 90. gunar says:

  Eztt a ki sem csörög dolgot az első pár beta idejében csinálták a telók, az enyém is, de egy ideje, még a hivatalos 13 kiadása, azaz a keynote előtt jóval, megszűntek nálam ezek a gondok. Ja Xs-ről beszélek.

 91. Czo says:

  Mindekozben mit csinalnak a kartyak? Melyik kartyan aktiv a mobilnet? Azt hasznalod eppen akkor? A DSDS lenyege, hogy egyszerre 1 radio lehet aktiv. Szoval a legtobb ilyen dolog visszavezetheto “helytelen” hasznalatra.

 92. Jadeye says:

  @Czo: viszont a DSDS miatt ilyenkor a hívó nem hallhat kicsengést, hanem csak annyit, hogy a hívott fél átmenetileg nem elérhető, vagy pedig egyenesen a hangpostára irányítódik.

 93. Czo says:

  Mindenfele atiranyitasok miatt, pl. elofordulhat. En amondo vagyok, hogy mielott palcat torunk a keszulek felett, fontos tudni, hogy mi tortent/tortenik eppen.

 94. dokk says:

  Nekem egy pro van, egy SIM-mel használom és előfordult már nálam is az általad leírt hiba. Páromnak is pro van, nála “csak” a hívás közbeni hálózateldobás játszik.

 95. Két db, másfél éve vásárolt (és hibátlanul működő) iPhone X telefon, mindkettő az ios13
  frissítés után kezdte a hálózat eldobást, rögtön a frissítés után. Az Apple ügyfélszolgálatával többször, egyik alkalommal pedig kb. 45 percig beszélgettem, minden lehetséges létező megoldást kipróbáltam, kérdésemre úgy nyilatkoztak nem állítható vissza az iOS 12. Itt a vége. Nem jókedvemben veszek drága pénzért új telefont. Ezért nekem iFos. Attól pedig még ugyanolyan szégyen a dolog, hogy nem minden telefon csinálja. Még szép is, hogy nem mindegyik. Amíg működött dicsértem, amikor nem működik és belátható időn belül nem javítható akkor szar. Telefonálni vettem, nem hájpolni, az előbbit pedig most nem tudja. Ilyen az élet, tudomásul kell venni. Persze ez csak az én véleményem. Még természetes! :wink:

 96. szorian says:

  ezt akkor csinálja ha egyik vonal sem aktív. Ha az a vonal ami foglalt és azon hívnak akkor megy a hívás várakoztatás ha a másikon hívnak akkor megy hangpóstára ez rendben is van így az a gáz ha egyik sem foglalt hívnak de nálam nem csörög és a nem fogadott hívásoknál sem jelenik meg. Na ez a gáz, és felhív az ügyfél amikor végre elér és közli hogy már vagy 4x hívott.

 97. Van olyan aki telekomos és eldobja a hálozatot? Mert eddig akik ide írtak mind vodafonosok voltak, (asszem volt 1-2 telenoros is), lehet, hogy a szolgáltatónál van a gond.

 98. Jadeye says:

  mindhárom szolgáltatóval kapcsolatban volt már több hozzászólás.

 99. benesch says:

  iPhone XS és a legújabb iOS felrakva iTunes-on keresztül és új telefonként beállítva, Vodafone RED-es vagyok jó pár éve, és nekem nincs VoLTE funkció.

 100. gunar says:

  Akkor viszont nem a telefon a hibás, hanem ennek alapján az IOS13, de csak halkan kérdem, hogy ha rögtön kezdte miért is nem állítottad vissza legalább az egyiket?

  Hát igen lehet az is hogy szolgáltatói gond főként, én Telekommal még sosem tapasztaltam eldobást, ellenben az érdekes, hogy főnököm vodás és egyedül ő nem tud igaz Signalon, rendszeresen hívni, más igen, vele amikor beszélünk és mobilneten van akkor szinte érthetetlen amit mond,stb.

 101. gunar says:

  Mondjuk én sem találtam itt olyant aki Telekomos és eldobálná a hálózatot problémával írt, de lehet átsiklottam fölötte

 102. szorian says:

  én Telekomos vagyok

 103. dokk says:

  Párom Telekomos, és dobálja neki is gazdagon.

 104. A Haptic touch amúgy nem zavar senkit? Én megőrülök tőle, állandóan meg akar nyitni valamit miközbe görgetek egy oldalon. Kár hogy nem lehet kikapcsolni.

 105. Jadeye says:

  @szotyi33: Beállítások, Kisegítő lehetőségek, Érintés, 3D és haptikus érintés?

 106. Igen, ugye a 3D helyett van és azt érzékeli hogy menyi idejig tartom rajt a kijelzőn az újjam

 107. Jadeye says:

  mármint mi igen? a leírt menüpontban tudod kikapcsolni.

 108. nem csak a 3D-t lehet kikapcsolni a haptikus érintés az marad ,már próbáltam

 109. Jadeye says:

  mármint arra gondolsz, amikor a Safariban egy linkre rányomsz? mert az minden készüléken elérhető, független a 3D vagy Haptic Touch-tól.

 110. Igen arra, azt hittem az a haptic miatt van. De nagyon sokszor jön elő pedig csak görgetek.

 111. n0rby25 says:

  Sziasztok!
  Erről a vowifi dologról akartok írni egy cikket, hogy mi ez, hogy áll itthon stb? Nekem például itthon nagyon hasznos lenne, mert gyatra a térerő és ez megoldaná.
  Köszi!

 112. Jadeye says:

  az iPhone esetén hazánkban ez nem érhető el jelenleg.

 113. Nem_Tom says:

  De igény az volna rá.

 114. @Jadeye és azt a faszságot nem lehet kikapcsolni? Mert nagyon zavar, és eddig nem volt szóval most jött?

 115. Nincs véletlen új fólia a telefonon? Nekem régen volt erre példa, hogy valami vacak fólia került a kijelzőre és azt is nyomásnak vette, ami csak görgetés lett volna. Csere után minden a helyére került.

  Nálam jól működik, nálad lesz a hiba…

 116. n0rby25 says:

  Ez tömör magyarázat volt. Így előreláthatólag viszont lesz, mint már itthon androidon a tnél és külföldön iPhoneon is. Nem úgy, mint az Apple Card, ami megér vagy 6 cikket bár valószínűleg soha nem lesz Magyarországon.

 117. Jadeye says:

  ha meg az Apple Cardról nem írunk, akkor meg az a baj. :wink: ebben az esetben pedig óhatatlanul eredményezheti azt egy ilyen cikk, hogy ebből valaki azt szűri le, hogy itthon is mennie kellene, mikor még nem elérhető, mert sokan nem látnak tovább a címnél és a borítóképnél. megfelelő eszköz és gyatra térerő (és mellé azt ezt az adott helyszínen ellensúlyozó otthoni Wi-Fi) hiányában kipróbálni sem tudjuk, anélkül meg csak ugyanazt tudnánk leírni, amit a szolgáltatók weboldala is ír, ráadásul ugye eleve iPhone-ra nem is vonatkoztatva. emiatt én személy szerint jelenleg nem sok értelmét látom írni erről. de ha gondolod, egy vendég blogger cikkben írhatsz erről.

 118. @kistamas nincsen. Nyílván ráteszem az újjam oda, de ez egy faszság nekem erre nincs szükségem.

 119. Nem állítottam vissza, mert álmaimban sem mertem gondolni, hogy ez tartós hiba lehet. Életemben nem állítottam vissza a telefont, talán fel sem merül bennem. Utólag már én is okos vagyok :slight_smile:

 120. Nem_Tom says:

  Lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű az általam jelzett igény magára a vowifi szolgáltatás hazai elérhetőségére vonatkozott.
  Amúgy, ha már szóba került, egyfelől persze meg tudom érteni, hogy nem feltétlenül akartok írni egy vélhetően csak a nagyon távoli jövőben elérhető lehetőségről (pl Apple Card).
  Másfelől pedig pont Ti voltatok azok akik talán először írtatok az Apple Pay-ről amikor még itthon csak extrém trükközésekkel és küzdelmekkel lehetett csak elérni.
  Olvasói szemmel én azt pl nagy örömmel vettem és pont a Ti hatásotokra nem nyugodtam addig amíg meg nem oldottam magamnak (nyilván a vowifi esetében ez szolgáltató nélkül nem megy sehogy (akár a fejem tetejére is állhatok))
  Szóval nektek szerkesztőknek kell eldönteni mi fér/kívánkozik a profilotokba :sunglasses:

 121. Dropbox fiókom nincs, ezért meg most nem csinálok, de pl. a Google drive app is újraindul a háttérben. Nem azonnal, csak ha több másik app-ot is megnyitok. Az iFiles app és a Google dirve app között a különbség, hogy míg az iFiles teljesen az elejéről kezdi a feltöltést, addig a Google drive app megjegyzi hol tartott és újrainduláskor onnan folytatja.

  Ha unatkozol bátran próbáld ki, de elég vad lenne ha egy iPad Pro 4GB memóriával ugyanazt csinálná, mint egy „sima” iPad 2GB memóriával és multitaskozás miatt megfeküdne iOS 13 alatt. :smiley:

 122. Czo says:

  Ezek az alkalmazasok frissitve lettek az iOS13-hoz? Nem lehet, hogy csak az a baj, hogy az eddigi trukk nem mukodik, az uj, mukodo megoldashoz pedig nem alkalmazkodtak a fejlesztok?

 123. zoli62 says:

  Tegnap frissítettem 13.1.3-ra az Iphone SE-t. Nálam is jelentkezett a hálózateldobálás.( Telekom) Ki- majd bekapcsoltam a telefont. Azóta nem jelentkezett a hiba. Közel másfél év használat után most először kellett a kikapcsoláshoz folyamodnom. A frissítés után készenléti/üzemidő is csökkent némileg.

 124. zoli62 says:

  Nálam a frissítés után közvetlenül jött elő. Kikapcsolás majd bekapcsolás óta nem jelentkezik a hiba.

 125. zoli62 says:

  Nézd, ha egy szoftverfrissítés után jön elő valami, akkor nem feltétlen a hálózat és a szolgáltató a hibás.

 126. gunar says:

  Én sem azt írtam, hogy feltétlenül, csak előrébb helyeztem a lehetőségét a listán, mint mások. Nálad sem a szoftver volt a leírtak alapján a hunyó, hanem a helyére kellett billennie a rendszernek és/vagy a hálózara üjra feljelenkezéssel együtt szerencsésen megoldódott a probléma nálad. Biztosan nem ok nélkül szokták mondani sok esetben amikor vmi hálózati változás van, hogy ki-bekapcs és utána már jó lesz

 127. Valakinek iPhone 11 esetén tapasztalatok? Milyen az aksi idő?

 128. Lajhar says:

  Iphone 11 Pro Max szombaton délelőtt vettem le 100%-kal eléggé használtam és most vagyok 42%-on:)))

 129. Öcsém, te nagyon rajta vagy ezen a „trükközéses” témán. Ennyire fáj, hogy az Apple nem engedte át a nyilvánvalóan silány app-odat az AppStore-ba? Ez már kb. a 3. kommented és mindegyikben trükközésről halukázol, másról sem tudsz írni…hallod, egy jó pszichológus szerintem tudna neked segíteni abban, hogy túllépj ezen az armageddon szintű visszautasításon.

  A Google fejlesztői valószínűleg jobban kódolnak, mint te, már csak azért is, mert az ő app-jukat beengedték a store-ba, nem hiszem, hogy trükközéshez kellene folyamodniuk. Merthogy az is elszáll a háttérben.
  Az iFiles egy krva régi cloudmanager app, most jár a második kiadásnál, szerintem ők is azon a szinten vannak, akiknek nincs szükségük trükkökre ahhoz, hogy bent lehessenek a store-ban.

  Azt hiszem eléggé egyértelműen leírtam mit tapasztalok iOS 13 alatt, ha most neked ebből az jön le, hogy biztosan az appfejlesztők hülyék, mert lol, nem frissítették az app-jaikat iOS 13-ra, akkor már bocs, de ezek szerint neked 2x kellene elolvasnod, hogy megértsd. Ráadásul 2 videót is linkeltem.

  A Safari is behal a háttérben, szóval legyél szíves már jelezd az Apple felé, hogy frissítsék már a szros böngészőjüket az iOS 13-nak megfelelően, hiszen biztosan azért hal be, mert az eddigi trükkök nem működnek.

 130. Jadeye says:

  csak az a baj, hogy a trükköző fejlesztők miatt másokat is megszivat az Apple. (a silány appról meg annyit, hogy előbb mutasd fel a saját alkalmazásaidat, aztán minősítheted a másokét.)

  az meg semmit nem jelent, hogy a Google alkalmazását elfogadta az Apple. a nagy cégek felé más a mérce. a Facebook app esetén is már közismert, hogy folyamatosan trükköznek mindennel, ezért is okoz sokszor gyorsabb lemerülést, mint ha fent sincs a készülékeden… érdemes ennek egy kicsit utánaolvasni.

  az Apple saját alkalmazásai meg még mindig kivételek minden alól.

 131. Czo says:

  Ertsd meg, hogy NINCS olyan jogosultsag, amely azt teszi lehetove, hogy letoltesi/feltoltesi cellal a hatterben maradj (par percnel tovabb). Hogy ez megis mukodjon, a fejlesztoknek meg kell szegnie a szabalyokat. Ilyen megszeges lehet pl. az, hogy a fejleszto ir az alkalmazasba egy “zenelejatszot”, majd pl. ures mp3-at, amelyben csend van, jatszik le addig, amig a letoltes tart. De ilyen trukk az is, hogy az alkalmazas elkezdi naplozni a koordinata adatokat (amit ezutan vagy torol vagy nem), vagy akar az is, hogy bekapcsolt bluetooth eseten, folyamatosan BTle beacont sugaroz, mintha bluetooth eszkoz lenne. Az iOS 13 hoz valtozast, miszerint van lehetoseget ugy a hatterben maradnod, hogy az OS biztositsa azt, hogy be tudd fejezni az elkezdett feladatot. A gyari pelda is pont a le/feltoltest emlegeti. Ennek a megvalositasahoz meg hatterszervizek is letrejottek (nsurlsessiond/nsurlstoraged, macOS es iOS alatt is), hogy megegyszerubb legyen megcsinalni. Ezert kerdezem, hogy megfeleloen frissitettek-e, mert mar nem kell trukkokhoz folyamodni, csak hasznalni az iOS13 nyujtotta API-t es elfelejteni a korabbi verziokat.

 132. zoli62 says:

  Na igen. Üzemeltetőként sok esetben távolról kellett gépeket felügyelnem, a rendelkezésre állás miatt hiba esetén legkevésbé opció az újraindítás. Ez ilyen megszokás már nálam, ami a telefonok használatára is átragadt, hogy lehetőség szerint nem indírom újra az eszközeimet , de frissítések után kénytelen vagyok. Viszont Iphone-on most előszőr kellett frissítés után teljes kikapcsoláshoz és bekapcsoláshoz folyamodnom, ezért ehhez mégiscsak köze lehet a legújabb szoftvernek is, mert az eddigu frissítések után ezt nem kellett megtenni.

 133. gunar says:

  Persze, nem állítom, hogy nincsen semmi köze, de ha olvastad a felmérési cikket azért ott szóba került amire én is céloztam, hogy szolgáltatói problémára gyanakszom inkább, hiszen külföldön eléggé kevés embernek dobálódzik a telója hálózattal. Akkor meg mivel nem globális a probléma ahogy tűnik, hát ne is csodálkozzunk, hogy nem erre fekszenek rá főleg, mert lehet szerintük nem a szoftver a hibás.
  Majd kiderül mikor megoldódik mindenkinél, hogy mi is volt, bár a szolgáltatóink, nem hiszem hogy bavallják majd, hogy ők szivatták a nép egy részét, hanem csak jön majd egy frissítés az apple részéről és amennyiben már tudják a megoldást, akkor csinálják, így rá lehet fogni majd, hogy az oldotta meg.

 134. zoli62 says:

  Igen, majd kiderül, vagy nem. Azért jól ismerjük az Apple-t is, nem kell félteni, fejlesztésekben elég makacs. Hibabejelentéseknél meg elég nagy művészet level 3-hoz eljutni érdemi hibajavítás céljából. Ebből a szempontból többet ér, ha az embernek van Apple developer fiókja. (nekem régóta van) Azzal azért több mindent is el lehet érni, persze ez macOs-re vonatkozik inkább. Amúgy is az a tapasztalatom, hogy az éppen aktuális macOs kiadások jobbak, mint az IOS. Az akksi intenzívebb merülése viszont szerintem már egy valósabb probléma IOS 13-on.

 135. gunar says:

  Hát nem tudom, de nálam az Xs-en az utolsó beta fut és teljesen elégedetten használom, sem nem merül gyorsan, sem nem csinál rendelleneset. Igaz nekem ez a megszokott évek hosszú sora óta. Vagy szerencsém van, vagy ki tudja, de eddig egyik olyan sokáig meg nem oldott probléma nem érintett, egyik vason sem, amikkel itt küzdöttek páran.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!