fbpx Skip to content

Az iOS 13 megjelenése a sok béta ellenére több hibát is magával hozott. Ezek egy részét az Apple az időközben már megjelent iOS 13.1, 13.1.1 és 13.1.2 esetén már javította, de van egy olyan probléma, amely még most is sokakat érint – ez pedig a hálózateldobási gond.

Amennyiben érintettek vagyunk, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy egyszerűen nincs térerő, a készülék csak azt írja ki, hogy Nincs szolgáltatás, vagy ha van is térerő, akkor hívásindításkor azt eldobja, és így nem vagyunk elérhetőek sem. Ezt adott ideig megoldja, ha a készüléket újraindítjuk, vagy be- és kikapcsoljuk a repülős módot, de utána ugyanúgy jelentkezik ez a probléma. Nézzük, mit lehet tenni addig, ameddig az Apple nem javítja ezt a hibát!

Bármely készüléken és szolgáltatóval előfordulhat

Az olvasóink visszajelzései alapján még akár az iPhone 6s is érintett lehet, de többségében az iPhone X illetve iPhone 8 és 8 Plus modellek tulajdonosai írták le ezt a problémát a hozzászólásaikban.

A szolgáltatók kapcsán sem lehet ujjal mutogatni, hogy márpedig csak ez vagy az lenne ludas, mert mind a Telekom, mind a Telenor és mind a Vodafone esetén kaptunk ezzel kapcsolatos visszajelzéseket.

Az iOS 12 megoldás lehet(ett)

Ameddig az iOS 13 megjelenése után az Apple még aláírta az iOS 12-t, addig mi mindenkinek azt javasoltuk, hogy egyszerűen tegye azt vissza a készülékére, és majd csak akkor frissítsen, ha már a visszajelzések alapján az Apple ezt ténylegesen javította is.

Az iOS 12.4.1 aláírási ablakát azonban az Apple 2019. október 4-én este bezárta, így akik addig nem tették vissza, azok onnantól kezdve már nem is tudják ezt megtenni.

Az Apple viszont még ilyenkor is meg tudja ezt csinálni – de általában nem egyszerű ezt kipréselni a cégből. Mivel a hivatalosan elérhető, legfrissebb verziónál korábbi visszaállítása, vagyis a downgrade nem kívánatos az Apple részére, így nem igazán várják tárt karokkal az ilyen kéréseket. Az tökéletesen megfelelő indok erre, hogy a frissítés óta a készülék alapfunkciója, a telefonálás nem működik megfelelően, illetve így a mobilinternet sem, amivel értelmét veszti a készülék.

Mindenesetre ez biztosan több napot fog igénybe venni, mert a hazai szervizpartnereknek már a legtöbb esetben az Apple európai szervizközpontjába kell kiküldenie a készülékeket.

Mivel szoftveres hibáról van szó, így emiatt az Apple nem fogja kicserélni a készülékünket.

Az átmeneti megoldás: tiltsuk le a 4G-t!

Ameddig az Apple ki nem ad egy frissítést, amiben ezt végre kijavítja, addig a hozzászólóink visszajelzései alapján az egyetlen működő megoldás erre, ha a 4G-ről átállítjuk a készülékünket 3G-re.

Ezt a Beállítások, Mobilhálózat alatt tehetjük meg a Hang és adat opció alatt, egyszerűen tegyük át a pipát a 4G-ről a 3G-re:

Igen, tudjuk, hogy ez kellemetlen megoldás, de az érintett készülékeken jelenleg sajnos ez a két opciónk van: vagy kínlódunk a hálózateldobással, vagy pedig átmenetileg kikapcsoljuk a 4G-t, és elviseljük a lassabb mobilinternetet addig, ameddig az Apple ki nem ad egy újabb frissítést, amiben ezt orvosolják.

Oszd meg ezt a cikket az ismerőseiddel, hogy tudjanak róla, mit tehetnek, ha érintettek!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for vjan vjan says:

    Nekem SE van, és időnként eldobálja a hívást, illetve olykor nincs szolgáltatás. Az újraindítás mindig segít, a repülős mód nem mindig.
    Jellemző az Apple viszonyára az ügyfeleket, hogy ilyenkor nem tesz semmit. A minimum az volna, hogy engedi aláírni a 12.4 verziót, ha már nem képes a hibát megoldani. De ez a kiküldős hercehurca az ügyfelek szándékos szivatása. Megtehetik nálunk, mert mi mindent eltűrünk. Amerikában már perelnének, jogosan. De ott nem kell küldözgetni, mert helyben visszaállítják.

  2. Avatar for aw123 aw123 says:

    Nalam most penteken jelentkezett eloszor a hiba (iphone 8, telenor, nyar vegen kapott vadiuj sim), azota viszont tobbszor is. Szoval senki nem nyugodhat meg, korabban en is azthittem nem vagyok erintett. Ha a 3g kapcsolo megoldja az is valami.

  3. Avatar for Mazzag Mazzag says:

    Nálam az iPhone 8, minden hívás után amikor visszaállt 3G-ről 4G-re akkor dobta el a hálózatot. Pár napja bekapcsoltattam a Vodafone ügyfélszolgálatán a VoLTE-t, a menüben is átállítottam, azóta nem tapasztalom a hibát. Lehet, hogy csak azért mert olyan helyeken jártam ahol volt 4G lefedettség?

  4. Nekem pont a volt-e aktiválásával lett jó!

  5. Egyébként tényleg elég gáz hiba, én észre sem szoktam venni. Tegnap délelőtt kaptam egyszerre 10 SMS-t az azt megelőző nap nem fogadott hívásairól. IPhone X - Vodafone. A 3G-re váltás megoldotta.

  6. Avatar for csakik csakik says:

    Értem a cikket, de nem teljesen tudok egyet érteni vele. Én kereken 1 éve vettem egy iPhone X-et. Nálam 2 hiba is jelentkezett, egyik a hálózat eldobás, a másik pedig az hogy a wifi sebessége kereken 10mbps-en megáll. Annak ellenére hogy itthon közel 200mbps a net, a munkahelyemen 60, az iStyle-ban pedig 30 volt amikor visszavittem hogy nézzék meg. Az én telefonom mindenhol stabilan hozta a 10-et… ezzel egy bajom van. Az ember azért vesz jellemzően Apple terméket (jó drágán jegyzem meg, a készülékem 320e forint volt) mert azt akarja hogy működjön és kész. Megbízhatóságot akar, minőséget. A megbízhatóságot az is garantálná hogy nem egy nyitott rendszer fut a telefonon mint az android, hanem saját fejlesztésű zárt oprendszer. Ami ráadásul olyannyira zárt hogy még önmaga korábbi verziójára sem térhet vissza a vásárló.
    Szóval az elhangzottak fényében nem nem szeretnék az apple-nél kuncsorogni hogy visszakaphassam a 12-est, nem nem szeretném kikapcsolni a 4G-t, nem nem akarom újraindítgatni a telefont, és nem akarok repülő üzemmódokkal sem bénázni. Azt szeretném hogy MŰKÖDJÖN… az árának kb a harmadáért is árulnak működő telefonokat… szóval a véleményem az hogy ez nem az a termék ahol elvárás vagy hivatalos javaslat lehet ilyen kompromisszumos megoldásokkal kelljen “trükközni”.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a cikk nem azt írta, hogy mit kellene tenned, hanem hogy milyen lehetőségeid vannak jelenleg. nincs benne semmi elvárás vagy hivatalos javaslat. az pedig, hogy mit teszel, az teljességgel rajtad múlik.

    az Apple felé így tudod ezt jelezni – de továbbra is, ameddig nem javítják ki, addig csak a cikkben leírtakat tudod tenni, mást nem:

  8. Avatar for csakik csakik says:

    Igen és épp ez volt a bosszantó… hogy csak ezeket tehetem és várhatom hogy majd talán egyszer valamelyik javítás megoldja. Félreérthető volt a kommentem eleje. Nem magával a cikk-el nem értek egyet, hanem azzal hogy az apple ezt ennyivel elintézi. Kicsit nagyobb érzékenységet várnék el egy prémium gyártótól. Amúgy a telefonom jelenleg csehországban van bevizsgáláson. Visszavittem az iStyle-ba és elküldték a központi szervízbe.

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az a baj, hogy szerintem – mivel ez szoftveres hiba, hiszen az iOS 13-ban jelentkezett – vissza fogják dobni, hogy rendben van. ha a külföldi szervizközpontban ugyanazzal a szolgáltatóval, az ő hálózatán tudnák kipróbálni, amivel te is használod, akkor előjöhetne nekik a hiba, de így én sajnos nem hiszem, hogy ki tudnak sütni bármit is. :frowning:

  10. Avatar for csakik csakik says:

    Tudom hogy vissza fogják… de egyszerűen nonszensz hogy egy ilyen telefonnál nekem el kell fogadnom hogy a mobilhálózat eltűnik… a wifi meg olyan “gyors” mintha betárcsáznék egy modemmel a szolgáltatóhoz. Még garanciális is volt… adtam neki egy esélyt. De ha visszaadják hogy kész ennyi így jártál, egy több mint 300e forintos telefonra… na akkor betámadom a fogyasztóvédelmet az biztos… :-/

  11. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Az a baj, hogy jelzem és tudod régebben legalább veték a fáradságot, hogy igen ismerjuk ez egy duplikalt hiba ezzel azonos. Most az van hogy semmi de semmi reakció nincs és a hiba sincs javítva.
    Ott a Time traveles bug azt a feature-t ha jól emlékszem maga Cook mutatta be a mai napig nem működik!!! Jött egy secure update és a laptopm reggelente dobot egy kernel pánikot semmi baj a javításal leveszik a kernel panikos ablakot és csak simán újra indul a gép és újra indulás után nem dobja fel a kérdés, hogy elszeretném küldeni a logot. De ha bemegyek a logokba akkor látom, hogy kernel pánic log készült. Megoldás lecseréltem a gépem. (Amugy is mert vinni kellett szervizbe és 1 hónapot mondtak) És mit kapok a VEGA20-as kártyával ha van külső kijelző néha ugrál a laptopon a kép… egy 1.6Millás gépen és a hiba több mint 1 éve nincs javítva mert a 2018-as gépeken is jelentkezik!!! De mondok jobbat a mojave olyan szarul van megírva hogy a WOT Blitz egyszer csak elkezd úgy szaggatni hogy a procik alapon ketyegnek és egyetlen dolgot tudok tenni ilyenkor ha szeretnék játszani egy ilyen filléres gépen, hogy újra instalálom a mojavét és akkor pár napig működik és tudod miért nem a Catalinát teszem fel mert nem lehet mert 69808-as hibavál elszáll és csak az adatok ide oda másolásával és teljes gyaluval lehetne feltenni. … Kurva pipa vagyok!!!

  12. Tavaly közel 1 hónapig volt fent a probléma más országokban. Nekem ki is cserélték apple storeban, de mondták is, hogy mivel szoftveres a hiba nem fog megjavulni, nem is javult. Valahogy október 31.-e körül jött ki a frissítés ami új modem firmwaret is tartalmazott meg hálózati frissités is jött és utána megszűnt a hiba. Nem tudom mennyire csak az apple hibája nem értek hozzá egyáltalán. De mint mondtam már, akkor nálunk csak egy szolgáltatónál volt a hiba a többinél semmi.

  13. Avatar for csakik csakik says:

    [83miki83] ezt az én “problémámhoz” írtad? A szolgáltató ugye csak a mobilhálózat esetében érdekes. A wifi probléma pedig “egyetemes” jelenség volt, az összes általam fellelhető helyen kipróbáltam… ráadásul úgy is hogy az iPad-em 3 cm-re a telefontól 20x-os sebességet produkált. Az pedig sokat elárul a mobilhálózatos ügyről, hogy elég volt a jelenséget elmesélnem szóban, a srác már kérdezte hogy “X-ed van? Nekem is ugyanazt csinálja…” Én azt gondolnám hogy ez már az a szint amivel illene foglalkozni… de [Hacsi] hozzászólását látva, lehet hogy túlzóak az elvárásaim.

  14. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Ráadásul az X testvér telója az i8 nem küzd ezzel a wifis problémával. Most próbáltam gyors egyet 50/74 de nekem egy kis vacak wifim van.

  15. Elhiszem, hogy ingerült vagy én is az voltam, de hidd el csak magadat húzod fel feleslegesen. Tavaly az ios 12-ben meg volt ez a hálózati probléma amerikában is és mégis több mint egy hónapig tartott javítani. Fogják javítani biztos csak mivel 300 másik “kis” hiba is van a szoftverben akkor fognak kidobni egy frissítést, ha mindent tudnak javítani. Ha nem lehetne a telefont egyáltalán használni biztos más lenne a helyzet, de mivel a 4g kikapcsolásával működik így nem is annyira sürgős a javítás számukra. Hidd el nem éri meg idegeskedni rajta.

  16. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Azt nem is írtam fentebb hogy az (i8, Telenor) No service nekem is jelentkezik egy hívás után…

  17. Avatar for csakik csakik says:

    83miki83. Értem én persze… nem vagyok azért annyira ideges. Inkább csalódott.
    Remélem a telefonálással kapcsolatos kritikus hibák is hamarosan sorra kerülnek… a 13.1.1-ben azért szerencsére néhány súlyos hibát már orvosoltak:

    • Kijavít egy problémát, amely hatással lehetett a Siri-kérelmek felismerésére iPhone 11-en, iPhone 11 Prón és iPhone 11 Pro Maxon
    • Megold egy problémát, amely miatt a Safari keresési javaslatai ismét bekapcsolódhattak a kikapcsolásuk után
    • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhatott, hogy az Emlékeztetők lassan szinkronizálódtak

    Most hogy már a fentiek kész vannak, bízom benne hogy rátérnek a többire is… :slight_smile:

  18. Avatar for Ogre23 Ogre23 says:

    Nekem Infinitym van vodánál ezt kérni kell, hogy kapcsolják be? Vagy ez , hogy működik?

  19. Nekem ezt a hibát akkor produkálja főként, ha bevan kapcsolva a sim kártya mellett az E-sim is. tehát dualba. Ritkábban csinálja, amikor kikapcsolom az Esimet. Viszont itt Érden a többi kolléga egyéb gyártmányú telefonja is ezt csinálja Xiaomi,Samsung stb…

  20. Konkrétan erre nem tudok mit mondani. Gáz. Nyilván itt le kell zongorázni a szoftveres problémák kizárását, újra telepítés, meg kábel csere, meg ez meg az… Aztán persze gariba vissza vinni. :frowning: Sajnálom.

  21. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Ennél újabb telepítés kevés van és a forumokon nagyon sok visszajelzés van 1-2 napos tulajoktól. Ez “ilyen” nyilván nagyon szűk réteget érint a VEGA20 probléma…
    Nekem amúgy ez a munkagépem mivel az előző gépre 1 hónapot mondtak a szervízben (addig nincs kölcsön gép nincs amivel dolgozzak) ezt most nem szívesen adnám be. Az előzőnek amúgy ez a második szervize ezzel 1db alkatresz marad a regi gépből az alja!!! Minden más már egyszer cserélödöt!!!

  22. Van VEGA20-as ismerősöm, megkérdezem ő tapasztal-e ilyet.

  23. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Rendben. Külső monitor esetén szeret jelentkezni és/vagy chrome böngésző használata közben (amiket én olvastam). Nekem leginkább virt gép használata közben kizárólag a laptop kijelzőn.

  24. Egy másik fórumon egyeseknek megjelent a VoLTE kapcsoló a Telenor kapcsán. Többek között a feleségemnek is. Nekem bezzeg nem. Lehet, hogy ezzel van összefüggés (legalább is a Telenornál)?

  25. Elvileg ha rádugod iTunes-ra (Katalina? :smiley: ) akkor feldobhatja a carrier frissítést. :man_shrugging:t2:

  26. 13.2 bétán vagyok, feleségem stabilon. Furcsállanám, de megnézem…

  27. Carriert külön is frissítheti az Apple, szimplán jön egy pop-up és lefrissül.

  28. és ha ki és berakod a sim kártyát?

  29. Az sem.

    Ami a legbosszantóbb az egészben, hogy ha látnék mögötte valami indokot akkor oké, de semmi… Random verziók és készülékek között vagy működik vagy nem, vagy megjelenik vagy nem.

    Az én esetemben a Telenor 39.0 van fent, feleségemnél 38.0. Az enyém X, az ővé 7+, az övé európai piacos, az enyém USA. Tök értelmetlen az egész… :smiley:

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nekem ezer éve ott van a VoLTE a Telenorral, 38.0, XS, dual SIM Telekom eSIM-mel, USA forrású.

  31. Avatar for sethi sethi says:

    Csak az egyik kártya legyen 4G-n a másikon teljesen kapcsold ki. Nekem így stabilan megy a dual mód már egy éve. Semmi hálózatvesztés. Amíg mindkét kártya 4G-n volt folyamatos hálózat eldobálásokkal küzdöttem, de így stabil (Telekom mindkettő)

  32. Akkor tényleg feladom. Passz…

  33. Iphone 8-al szenvedek (gyári független, Telenor SIM), Okt. 3.-ig próbálkoztam oda-vissza telepítéssel, egyszer véletlen jó volt 13.1.1-el, amikor letöltve laptopról töltöttem föl 12.4.1-re… aztán jöttt a 13.1.2, gondoltam laptopról működni fog… hát nem! Utolsó nap akkor vissza 12.4.1-re. Tegnap estig bírtam, mert az órámat csak papírnehezéknek tudtam használni, mert, hogy azt is frissítettem az elején. SIM kártya kivesz, visszaállít, mindent töröl, majd iTunes-ről frissít, mikor minden kész, kártya vissza. Persze most is szar, beszélgetés után leesik a térerő, majd “nincs szolgáltatás”.
    Biztos sokakban felmerült, mint bennem is, hogy vesz gyorsan egy másik Iphone-t, vagy esetleg jöjjön egy android!
    Kezdem azt hinni, hogy szánékosan nem javítják! Ha csak 1%-a azoknak az embereknek, akik idegbajt kapnak ettől, elmennek venni egy új XS, XR, 11, bármit, már nyertek! :smiley:
    Kizártnak tartom, hogy ez csak Magyarországon hiba!

    Köszönöm nektek az infót, hogy 3G-n működik! :+1:

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az általad felsorolt modellek esetén ugyanúgy volt, akinél ez hiba, tehát nem szándékosan nem javítják.

  35. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy most csak M.O.-n van a hiba. Külföldi oldalakon sehol nem lehet olvasni.

  36. Szlovákiában is van gond, 3G-n ott is megoldódik.

  37. 3G-s vagy 4G-s volt a kinti hálózat amire csatlakoztál?

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez akkor ismét arra utal, hogy a hiba a magyar szolgáltatók és az iPhone kapcsolatában keresendő, tehát valami hálózati hiba.

  39. Az eddigi tapasztalatok alapján csak a 4G-s időszak képezhet összehasonlítási alapot. Továbbra is tartom, hogy szerintem több tényező együttes hatása az eldobás, amiben a hálózat is játszik, de nem tartom valószínűnek, hogy ez ország specifikus (legfeljebb vminek a következményeként)

  40. Rossz hír számomra kb. 2 hét szűnet után az imént újra eldobta a hálózatot (X, vodafone HU 38.0, 4G VoLTE bekapcsolva)
    Talán érdekes, hogy földrajzilag ugyanott, ahol már korábban is, de önmagában nem csak ezen múlhat mert itt többször is voltam sokáig a két hét alatt amikor meg nem dobta el…

  41. Pedig ez valamiért ország specifikus. Tavaly más országokat érintett a probléma, Majd figyeljétek meg, hogy a következő frissítés (ha javítják) után a Szolgáltatói beállítások is frissülni fognak. Tavaly október végére javult meg. De amúgy azt én is megfigyeltem, hogy voltak olyan helyek ahol folyamatosan eldobálta a hálózatot, és voltak helyek ahol semmi gond nem volt.

  42. Az iOS 13 megjelenésekor még vodafone HU 37.0 volt (ez volt már a béta alatt is) aztán egyszer csak valamelyik iOS 13…-nál véletlenül észre vettem, hogy már 38.0 lett, de nem tudom, hogy pontosan mikor váltott, elvileg nem is kell iOS frissítés hozzá. (valaki tud vmi pontosabbat esetleg?)
    De a 38.0-nak sok oka lehet nem csak az eldobási gond.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for BoRRoNeo Avatar for csakik Avatar for aw123 Avatar for Ogre23 Avatar for trigmegistos Avatar for Szifon Avatar for Mazzag Avatar for TurboGabi Avatar for captainplanet Avatar for sethi Avatar for AppleAtesz Avatar for Hacsi Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for vjan Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for vjan vjan says:

    Nekem SE van, és időnként eldobálja a hívást, illetve olykor nincs szolgáltatás. Az újraindítás mindig segít, a repülős mód nem mindig.
    Jellemző az Apple viszonyára az ügyfeleket, hogy ilyenkor nem tesz semmit. A minimum az volna, hogy engedi aláírni a 12.4 verziót, ha már nem képes a hibát megoldani. De ez a kiküldős hercehurca az ügyfelek szándékos szivatása. Megtehetik nálunk, mert mi mindent eltűrünk. Amerikában már perelnének, jogosan. De ott nem kell küldözgetni, mert helyben visszaállítják.

  2. Avatar for aw123 aw123 says:

    Nalam most penteken jelentkezett eloszor a hiba (iphone 8, telenor, nyar vegen kapott vadiuj sim), azota viszont tobbszor is. Szoval senki nem nyugodhat meg, korabban en is azthittem nem vagyok erintett. Ha a 3g kapcsolo megoldja az is valami.

  3. Avatar for Mazzag Mazzag says:

    Nálam az iPhone 8, minden hívás után amikor visszaállt 3G-ről 4G-re akkor dobta el a hálózatot. Pár napja bekapcsoltattam a Vodafone ügyfélszolgálatán a VoLTE-t, a menüben is átállítottam, azóta nem tapasztalom a hibát. Lehet, hogy csak azért mert olyan helyeken jártam ahol volt 4G lefedettség?

  4. Nekem pont a volt-e aktiválásával lett jó!

  5. Egyébként tényleg elég gáz hiba, én észre sem szoktam venni. Tegnap délelőtt kaptam egyszerre 10 SMS-t az azt megelőző nap nem fogadott hívásairól. IPhone X - Vodafone. A 3G-re váltás megoldotta.

  6. Avatar for csakik csakik says:

    Értem a cikket, de nem teljesen tudok egyet érteni vele. Én kereken 1 éve vettem egy iPhone X-et. Nálam 2 hiba is jelentkezett, egyik a hálózat eldobás, a másik pedig az hogy a wifi sebessége kereken 10mbps-en megáll. Annak ellenére hogy itthon közel 200mbps a net, a munkahelyemen 60, az iStyle-ban pedig 30 volt amikor visszavittem hogy nézzék meg. Az én telefonom mindenhol stabilan hozta a 10-et… ezzel egy bajom van. Az ember azért vesz jellemzően Apple terméket (jó drágán jegyzem meg, a készülékem 320e forint volt) mert azt akarja hogy működjön és kész. Megbízhatóságot akar, minőséget. A megbízhatóságot az is garantálná hogy nem egy nyitott rendszer fut a telefonon mint az android, hanem saját fejlesztésű zárt oprendszer. Ami ráadásul olyannyira zárt hogy még önmaga korábbi verziójára sem térhet vissza a vásárló.
    Szóval az elhangzottak fényében nem nem szeretnék az apple-nél kuncsorogni hogy visszakaphassam a 12-est, nem nem szeretném kikapcsolni a 4G-t, nem nem akarom újraindítgatni a telefont, és nem akarok repülő üzemmódokkal sem bénázni. Azt szeretném hogy MŰKÖDJÖN… az árának kb a harmadáért is árulnak működő telefonokat… szóval a véleményem az hogy ez nem az a termék ahol elvárás vagy hivatalos javaslat lehet ilyen kompromisszumos megoldásokkal kelljen “trükközni”.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a cikk nem azt írta, hogy mit kellene tenned, hanem hogy milyen lehetőségeid vannak jelenleg. nincs benne semmi elvárás vagy hivatalos javaslat. az pedig, hogy mit teszel, az teljességgel rajtad múlik.

    az Apple felé így tudod ezt jelezni – de továbbra is, ameddig nem javítják ki, addig csak a cikkben leírtakat tudod tenni, mást nem:

  8. Avatar for csakik csakik says:

    Igen és épp ez volt a bosszantó… hogy csak ezeket tehetem és várhatom hogy majd talán egyszer valamelyik javítás megoldja. Félreérthető volt a kommentem eleje. Nem magával a cikk-el nem értek egyet, hanem azzal hogy az apple ezt ennyivel elintézi. Kicsit nagyobb érzékenységet várnék el egy prémium gyártótól. Amúgy a telefonom jelenleg csehországban van bevizsgáláson. Visszavittem az iStyle-ba és elküldték a központi szervízbe.

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az a baj, hogy szerintem – mivel ez szoftveres hiba, hiszen az iOS 13-ban jelentkezett – vissza fogják dobni, hogy rendben van. ha a külföldi szervizközpontban ugyanazzal a szolgáltatóval, az ő hálózatán tudnák kipróbálni, amivel te is használod, akkor előjöhetne nekik a hiba, de így én sajnos nem hiszem, hogy ki tudnak sütni bármit is. :frowning:

  10. Avatar for csakik csakik says:

    Tudom hogy vissza fogják… de egyszerűen nonszensz hogy egy ilyen telefonnál nekem el kell fogadnom hogy a mobilhálózat eltűnik… a wifi meg olyan “gyors” mintha betárcsáznék egy modemmel a szolgáltatóhoz. Még garanciális is volt… adtam neki egy esélyt. De ha visszaadják hogy kész ennyi így jártál, egy több mint 300e forintos telefonra… na akkor betámadom a fogyasztóvédelmet az biztos… :-/

  11. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Az a baj, hogy jelzem és tudod régebben legalább veték a fáradságot, hogy igen ismerjuk ez egy duplikalt hiba ezzel azonos. Most az van hogy semmi de semmi reakció nincs és a hiba sincs javítva.
    Ott a Time traveles bug azt a feature-t ha jól emlékszem maga Cook mutatta be a mai napig nem működik!!! Jött egy secure update és a laptopm reggelente dobot egy kernel pánikot semmi baj a javításal leveszik a kernel panikos ablakot és csak simán újra indul a gép és újra indulás után nem dobja fel a kérdés, hogy elszeretném küldeni a logot. De ha bemegyek a logokba akkor látom, hogy kernel pánic log készült. Megoldás lecseréltem a gépem. (Amugy is mert vinni kellett szervizbe és 1 hónapot mondtak) És mit kapok a VEGA20-as kártyával ha van külső kijelző néha ugrál a laptopon a kép… egy 1.6Millás gépen és a hiba több mint 1 éve nincs javítva mert a 2018-as gépeken is jelentkezik!!! De mondok jobbat a mojave olyan szarul van megírva hogy a WOT Blitz egyszer csak elkezd úgy szaggatni hogy a procik alapon ketyegnek és egyetlen dolgot tudok tenni ilyenkor ha szeretnék játszani egy ilyen filléres gépen, hogy újra instalálom a mojavét és akkor pár napig működik és tudod miért nem a Catalinát teszem fel mert nem lehet mert 69808-as hibavál elszáll és csak az adatok ide oda másolásával és teljes gyaluval lehetne feltenni. … Kurva pipa vagyok!!!

  12. Tavaly közel 1 hónapig volt fent a probléma más országokban. Nekem ki is cserélték apple storeban, de mondták is, hogy mivel szoftveres a hiba nem fog megjavulni, nem is javult. Valahogy október 31.-e körül jött ki a frissítés ami új modem firmwaret is tartalmazott meg hálózati frissités is jött és utána megszűnt a hiba. Nem tudom mennyire csak az apple hibája nem értek hozzá egyáltalán. De mint mondtam már, akkor nálunk csak egy szolgáltatónál volt a hiba a többinél semmi.

  13. Avatar for csakik csakik says:

    [83miki83] ezt az én “problémámhoz” írtad? A szolgáltató ugye csak a mobilhálózat esetében érdekes. A wifi probléma pedig “egyetemes” jelenség volt, az összes általam fellelhető helyen kipróbáltam… ráadásul úgy is hogy az iPad-em 3 cm-re a telefontól 20x-os sebességet produkált. Az pedig sokat elárul a mobilhálózatos ügyről, hogy elég volt a jelenséget elmesélnem szóban, a srác már kérdezte hogy “X-ed van? Nekem is ugyanazt csinálja…” Én azt gondolnám hogy ez már az a szint amivel illene foglalkozni… de [Hacsi] hozzászólását látva, lehet hogy túlzóak az elvárásaim.

  14. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Ráadásul az X testvér telója az i8 nem küzd ezzel a wifis problémával. Most próbáltam gyors egyet 50/74 de nekem egy kis vacak wifim van.

  15. Elhiszem, hogy ingerült vagy én is az voltam, de hidd el csak magadat húzod fel feleslegesen. Tavaly az ios 12-ben meg volt ez a hálózati probléma amerikában is és mégis több mint egy hónapig tartott javítani. Fogják javítani biztos csak mivel 300 másik “kis” hiba is van a szoftverben akkor fognak kidobni egy frissítést, ha mindent tudnak javítani. Ha nem lehetne a telefont egyáltalán használni biztos más lenne a helyzet, de mivel a 4g kikapcsolásával működik így nem is annyira sürgős a javítás számukra. Hidd el nem éri meg idegeskedni rajta.

  16. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Azt nem is írtam fentebb hogy az (i8, Telenor) No service nekem is jelentkezik egy hívás után…

  17. Avatar for csakik csakik says:

    83miki83. Értem én persze… nem vagyok azért annyira ideges. Inkább csalódott.
    Remélem a telefonálással kapcsolatos kritikus hibák is hamarosan sorra kerülnek… a 13.1.1-ben azért szerencsére néhány súlyos hibát már orvosoltak:

    • Kijavít egy problémát, amely hatással lehetett a Siri-kérelmek felismerésére iPhone 11-en, iPhone 11 Prón és iPhone 11 Pro Maxon
    • Megold egy problémát, amely miatt a Safari keresési javaslatai ismét bekapcsolódhattak a kikapcsolásuk után
    • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhatott, hogy az Emlékeztetők lassan szinkronizálódtak

    Most hogy már a fentiek kész vannak, bízom benne hogy rátérnek a többire is… :slight_smile:

  18. Avatar for Ogre23 Ogre23 says:

    Nekem Infinitym van vodánál ezt kérni kell, hogy kapcsolják be? Vagy ez , hogy működik?

  19. Nekem ezt a hibát akkor produkálja főként, ha bevan kapcsolva a sim kártya mellett az E-sim is. tehát dualba. Ritkábban csinálja, amikor kikapcsolom az Esimet. Viszont itt Érden a többi kolléga egyéb gyártmányú telefonja is ezt csinálja Xiaomi,Samsung stb…

  20. Konkrétan erre nem tudok mit mondani. Gáz. Nyilván itt le kell zongorázni a szoftveres problémák kizárását, újra telepítés, meg kábel csere, meg ez meg az… Aztán persze gariba vissza vinni. :frowning: Sajnálom.

  21. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Ennél újabb telepítés kevés van és a forumokon nagyon sok visszajelzés van 1-2 napos tulajoktól. Ez “ilyen” nyilván nagyon szűk réteget érint a VEGA20 probléma…
    Nekem amúgy ez a munkagépem mivel az előző gépre 1 hónapot mondtak a szervízben (addig nincs kölcsön gép nincs amivel dolgozzak) ezt most nem szívesen adnám be. Az előzőnek amúgy ez a második szervize ezzel 1db alkatresz marad a regi gépből az alja!!! Minden más már egyszer cserélödöt!!!

  22. Van VEGA20-as ismerősöm, megkérdezem ő tapasztal-e ilyet.

  23. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Rendben. Külső monitor esetén szeret jelentkezni és/vagy chrome böngésző használata közben (amiket én olvastam). Nekem leginkább virt gép használata közben kizárólag a laptop kijelzőn.

  24. Egy másik fórumon egyeseknek megjelent a VoLTE kapcsoló a Telenor kapcsán. Többek között a feleségemnek is. Nekem bezzeg nem. Lehet, hogy ezzel van összefüggés (legalább is a Telenornál)?

  25. Elvileg ha rádugod iTunes-ra (Katalina? :smiley: ) akkor feldobhatja a carrier frissítést. :man_shrugging:t2:

  26. 13.2 bétán vagyok, feleségem stabilon. Furcsállanám, de megnézem…

  27. Carriert külön is frissítheti az Apple, szimplán jön egy pop-up és lefrissül.

  28. és ha ki és berakod a sim kártyát?

  29. Az sem.

    Ami a legbosszantóbb az egészben, hogy ha látnék mögötte valami indokot akkor oké, de semmi… Random verziók és készülékek között vagy működik vagy nem, vagy megjelenik vagy nem.

    Az én esetemben a Telenor 39.0 van fent, feleségemnél 38.0. Az enyém X, az ővé 7+, az övé európai piacos, az enyém USA. Tök értelmetlen az egész… :smiley:

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nekem ezer éve ott van a VoLTE a Telenorral, 38.0, XS, dual SIM Telekom eSIM-mel, USA forrású.

  31. Avatar for sethi sethi says:

    Csak az egyik kártya legyen 4G-n a másikon teljesen kapcsold ki. Nekem így stabilan megy a dual mód már egy éve. Semmi hálózatvesztés. Amíg mindkét kártya 4G-n volt folyamatos hálózat eldobálásokkal küzdöttem, de így stabil (Telekom mindkettő)

  32. Akkor tényleg feladom. Passz…

  33. Iphone 8-al szenvedek (gyári független, Telenor SIM), Okt. 3.-ig próbálkoztam oda-vissza telepítéssel, egyszer véletlen jó volt 13.1.1-el, amikor letöltve laptopról töltöttem föl 12.4.1-re… aztán jöttt a 13.1.2, gondoltam laptopról működni fog… hát nem! Utolsó nap akkor vissza 12.4.1-re. Tegnap estig bírtam, mert az órámat csak papírnehezéknek tudtam használni, mert, hogy azt is frissítettem az elején. SIM kártya kivesz, visszaállít, mindent töröl, majd iTunes-ről frissít, mikor minden kész, kártya vissza. Persze most is szar, beszélgetés után leesik a térerő, majd “nincs szolgáltatás”.
    Biztos sokakban felmerült, mint bennem is, hogy vesz gyorsan egy másik Iphone-t, vagy esetleg jöjjön egy android!
    Kezdem azt hinni, hogy szánékosan nem javítják! Ha csak 1%-a azoknak az embereknek, akik idegbajt kapnak ettől, elmennek venni egy új XS, XR, 11, bármit, már nyertek! :smiley:
    Kizártnak tartom, hogy ez csak Magyarországon hiba!

    Köszönöm nektek az infót, hogy 3G-n működik! :+1:

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az általad felsorolt modellek esetén ugyanúgy volt, akinél ez hiba, tehát nem szándékosan nem javítják.

  35. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy most csak M.O.-n van a hiba. Külföldi oldalakon sehol nem lehet olvasni.

  36. Szlovákiában is van gond, 3G-n ott is megoldódik.

  37. 3G-s vagy 4G-s volt a kinti hálózat amire csatlakoztál?

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez akkor ismét arra utal, hogy a hiba a magyar szolgáltatók és az iPhone kapcsolatában keresendő, tehát valami hálózati hiba.

  39. Az eddigi tapasztalatok alapján csak a 4G-s időszak képezhet összehasonlítási alapot. Továbbra is tartom, hogy szerintem több tényező együttes hatása az eldobás, amiben a hálózat is játszik, de nem tartom valószínűnek, hogy ez ország specifikus (legfeljebb vminek a következményeként)

  40. Rossz hír számomra kb. 2 hét szűnet után az imént újra eldobta a hálózatot (X, vodafone HU 38.0, 4G VoLTE bekapcsolva)
    Talán érdekes, hogy földrajzilag ugyanott, ahol már korábban is, de önmagában nem csak ezen múlhat mert itt többször is voltam sokáig a két hét alatt amikor meg nem dobta el…

  41. Pedig ez valamiért ország specifikus. Tavaly más országokat érintett a probléma, Majd figyeljétek meg, hogy a következő frissítés (ha javítják) után a Szolgáltatói beállítások is frissülni fognak. Tavaly október végére javult meg. De amúgy azt én is megfigyeltem, hogy voltak olyan helyek ahol folyamatosan eldobálta a hálózatot, és voltak helyek ahol semmi gond nem volt.

  42. Az iOS 13 megjelenésekor még vodafone HU 37.0 volt (ez volt már a béta alatt is) aztán egyszer csak valamelyik iOS 13…-nál véletlenül észre vettem, hogy már 38.0 lett, de nem tudom, hogy pontosan mikor váltott, elvileg nem is kell iOS frissítés hozzá. (valaki tud vmi pontosabbat esetleg?)
    De a 38.0-nak sok oka lehet nem csak az eldobási gond.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for BoRRoNeo Avatar for csakik Avatar for aw123 Avatar for Ogre23 Avatar for trigmegistos Avatar for Szifon Avatar for Mazzag Avatar for TurboGabi Avatar for captainplanet Avatar for sethi Avatar for AppleAtesz Avatar for Hacsi Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for vjan Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin