Megjelent az iOS 13.1.1 – hibajavítások és fejlesztések

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindössze három nappal az iOS 13.1 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 13.1.1-es frissítést, ami több hibát is javít.

Ezek között például ott van a biztonsági mentésből való visszaállítás problémája, az Emlékeztetők szinkronizálásának lassúsága, vagy pedig egy másik, amelyik gyors merülést eredményezhetett, illetve orvosolja a harmadik felek billentyűzeteit érintő biztonsági hibát is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

iOS 13.1.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 13.1.1 hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz az iPhone-jához. A frissítés tartalma:

 • Kijavít egy problémát, amely megakadályozhatta az iPhone biztonsági mentésből való visszaállítását
 • Megold egy problémát, amely miatt az akkumulátor gyorsabban merülhetett le
 • Kijavít egy problémát, amely hatással lehetett a Siri-kérelmek felismerésére iPhone 11-en, iPhone 11 Prón és iPhone 11 Pro Maxon
 • Megold egy problémát, amely miatt a Safari keresési javaslatai ismét bekapcsolódhattak a kikapcsolásuk után
 • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhatott, hogy az Emlékeztetők lassan szinkronizálódtak
 • Kijavít egy harmadik fél billentyűzetalkalmazásaival kapcsolatos biztonsági hibát

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 13.1.1 buildje 17A854.

Ha valaki szeretné lementeni a 13.1.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 13-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 13 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. “ Megold egy problémát, amely miatt az akkumulátor gyorsabban merülhetett le”
  Úgy éreztem, hogy ennek a frissítésnek jönnie kell. :smiley:

 2. szorian says:

  Milyen jó hogy az előző update szétcseszte a visszaállítását és eltűntek az eddig megszerzett havi Activity díjak és alapból ez a frissítés nem oldotta meg… de hogy még egyszer vissza álljak backupbol az ki van zárva de az is biztos hogy vissza terek a jól bevált iTunes backupra ilyen esetekre a sima napi mentes az meg azért mehet a felhoba. Faxomba. Éreztem hogy nem normális a vissza állítás túl sok volt a hiba ami eddig nem volt megszokott

 3. dokk says:

  Sajnos nekem most sem rakta vissza a havi kihívások jelvényeket a Tevékenység appba. Minden más adat megvan, de az összes kihívás eltűnt. Rohadt bosszantó.

 4. szorian says:

  Nekem ugyan ez volt! Felháborító

 5. Agent_H says:

  Nem tette vissza a badgeket? Úúúúúúristen, jaj most mi lesz?
  Eret azért ne vágjatok! Pffff

 6. szorian says:

  Nem vágunk eret nyilván de baromi bosszantó amikor mindent kimakszolsz és utána egyszer csak eltűnik. Úgy hogy ott volt olyan hónap amiért keményen kellett edzeni, engem igen is felbasz

 7. zzsola says:

  A havi kihívások az órán látszanak. Ott is vissza lehet keresni. Az SE viszont extrém módon merül…

 8. dokk says:

  Nincs az órán sem havi kihívás jelvény.
  Amúgy meg nyilván nem vág eret az ember, csak bosszantó. De gondolom a legtöbb ember csak azért veszi meg az órát, hogy az időt nézze csak…

 9. Nekem kellett 1-2 nap a költöztetés után, hogy megjelenjenek a díjak. Várj egy picit szerintem jönni fognak nálad is.

 10. zzsola says:

  Ráböksz a tevékenység gyűrűkre. Ekkor megkapod a napi összesítődet és a napi edzéseidet. Alul látsz három pöttyöt. El lehet húzni balra a “menüt”. A második a tevékenység megosztása, a harmadik lesz a díjak. Itt látszanak a havi kihívások, a telefonon nem.

 11. dokk says:

  Köszi, ezen már rég túl vagyok. Beszéltem az Apple helppel is. Azt javasolták, hogy töröljem a párosítást a watch és a telefon közt, majd újra engedélyezzem. Sajnos ez sem oldotta meg. Minden adat visszajön, igaz lassan, csak egyedül a havi kihívások nem. Ahogy látom másnak is van ilyen problémája. Az Apple szervizes is tanácstalan volt. Ez van.

 12. zzsola says:

  Úgy tűnik félre ment ez a frissítés. Nekem össze vissza ugrál az akku százalék. Bár inkább lefelé :weary:

 13. Mikori a készüléked? Hibás lehet az akkumulátor, csak eddig a szoftver nem érzékelte, mert hibás volt.

 14. zzsola says:

  Tavaly augusztusi. Egész eddig 100% kapacitást mutatott, talán ma váltott 99%-ra a maximális kapacitás jelzése. Mutat 49% töltöttséget, újraindítom. Utána 60% majd egy-két perc alatt leesik 50-re, úgy, hogy nem használom. Majd használom a Safarit, egy darabig semmi változás, majd látni lehet, hogy csökken az érték. Gondoltam lemerítem, letöltöttem egy játékot, ekkor 39%-on volt. Kb 15 perc használat után stabilan tartotta a 39%-ot. Amíg ezt leírtam leesett 33-ra. Újra indítottam és most 32-ről kb 3 másodpercenként esett, 29-ig. Lehet, hogy a töltő nem tetszik neki (Anker), az optimalizált töltést is kikapcsoltam, mert nem akart tölteni a korábban használt autós töltővel sem.

 15. Az optimalizált töltés szerintem bugos, csak vizuálisan tölt 80% fölött gyakorlatilag nem is tölt semmit.
  Minden este feltöltöm a telót éjszakára nem hagyom töltön, Csütörtök reggelre 85%-ra leesett az akksi egy éjszaka alatt, este kikapcsoltam az új funkciót és lám Péntek reggel csak 97% volt… 3% esés betudható a 2 éves 83%-os akksinak.

 16. Akinek feldobja az ota hiba, az iTunes kábeles frissítés rendben fel fog menni. Kinti fórum írták, hogy lehet ilyen. Nálam is jelentkezett és iTunes szépen felment, azóta sincs semmi hiba.

 17. zzsola says:

  Úgy tűnik a telefon saját töltőjét használva megoldódott a probléma. Megszűnt a gyors merülés, illetve annak látszata.

 18. szorian says:

  nincs ott az órán sem, pedig az edzések ott vannak amely alapján szerintem simán összerakhatná de a havi elért kihivások ugyan úgy nincsenek ott se az órán se a telefonon.

 19. Szia! Értem amit írtál az akkumulátorral kapcsolatban. Az, hogy bugos ez a funkció olvastad valahol, vagy kitapasztaltad? Zsolt

 20. Az SE-m a 13.1.1 frissítés óta úgy merül mint a nyeletlen balta.
  Más is tapasztalja azt a hibát, hogy az AppStore nem mutatja ha van egy appnak frissítése, illetve, ha belépek, és van frissítés, rányomok a frissítésre, megjelenik, a STOP gomb, de nem kezdi el frissíteni, vagy csak a körbe-körbe karikázik?
  Ilyenkor meg kell állítani a frissítést, és újra próbálni, ha akkor sem indul el a frissítés újra kell indítani a telefont.
  Ezek az appstore-os hülyeségek mitől lehetnek?

  Illetve a haver iphone 7-je is hülyeségeket mutat akku töltésre, és nagyon merül a 13.1.1 frissítése óta.

 21. Jadeye says:

  iTunes-os restore-t próbáltál már rajta?

 22. Az én SE készülékem is borzalmasan gyorsan merül, pedig az akkumulátor még bőven jó. Nem szívesen állítom vissza, mert sok minden van beállítva rajta. A biztonsági mentésből való visszaállításban nem hiszek, mert hozza magával az előző problémákat. Zsolt

 23. 2x is amikor be volt kapcsolva a funkció, fullra töltöm este és reggelre mind2x 84-85%-ra esett az akksi míg ha ki volt kapcsolva csak 97-98% volt, ebből sejtem, hogy nem egészen úgy működik még ez a funkció ahogy eltervezték.

 24. XS-en megint nincs 3D Touch.

 25. Czo says:

  Ha nem kapcsoltad ki, akkor van.

 26. Jogos, updatenél pattanhatott el valami, mert ki volt kapcsolva, pedig én hozzá nem nyúltam.

 27. novisz says:

  13.1 óta iPhone SE-nél pár progiban (Messenger, Viber, Szifon, stb.) rosszul osztja ki a képernyőt. Felső állapotsor fele látszik csak. Más tapasztalt már ilyet?

 28. Dobsz erről egy screenshotot kérlek? :slight_smile:

 29. novisz says:

  A képernyőfotó jó képet mutat!!!
  Majd megpróbálom lefotózni egy másik telóval.

 30. okés :slight_smile: olyan mintha akkor nem szoftveres hiba lenne, hanem hardveres. :pleading_face:

 31. gunar says:

  13.1.2 ? Gondolom most készül a cikk és beta meg sehol?

 32. zzsola says:

  Én ma cseréltettem akksit az SE-ben. A 13.0 frissítés után én visszaállítottam a telefont. A másik kettő után már nem. Utána kezdődött, hogy különböző töltöttségi szintet mutatott. Volt, hogy 1%-nál indítottam újra és felugrott 35-re. És még órákig működött. Mivel rengeteget használom, nem igazán bírja a teljes napot, szóval sűrűn volt töltve, egyszer már befékezte a szoftver a porcesszort, hiába volt 100% az akksi állapota. A mai csere után viszont elkezdtek rendben működni az alkalmazások, meg eltűntek az akadozások. Köszönöm a tippet @SzifonAdmin

 33. Na ez jó hír :slight_smile: Úgy látszik ez volt akkor a hiba.

 34. Igen!
  Most frissítettem én is és 13.1.2 lett…

 35. WOW a 13.1.2 vissza hozta a havi activity díjakat!! csak nem én voltam a hülye!!

 36. dokk says:

  Nálam is! De szerintem kellett hozzá az új havi kihívás is, mert én este felraktam, de nem jöttek elő a korábbi jelvények csak ma reggelre.

 37. novisz says:

  Meggyógyult. Újraraktam a Messengert és feltettem a 13.1.2-t és többé nincs olyan, hogy a képernyő felső részét levágja. Talán a 13.1.2 miatt:

  • Kijavít egy hibát, amely a kijelző kalibrációs adatainak az elvesztését eredményezhette.
 38. Hoppá, valóban. :slight_smile: Köszi az infót! Cserélt kijelződ volt? Vagy volt valaha javítva a készülék?

 39. novisz says:

  Nem. Soha.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!