fbpx Skip to content

Ismét három nappal, de most az iOS 13.1.1 megjelenése után az Apple ma este 7-kor kiadta az iOS 13.1.2-es frissítést, ami több hibát is javít.

Ezek között például ott van a Bluetooth eszközök folyamatos szétkapcsolgatásának hibája, egy a Kamerát, valamint a LED-vaku zseblámpa funkcióját érintő probléma, és még több más, apróbb javítás. Az Apple annyira hamar közzétette ezt a frissítést, hogy a hivatalos információkban lévő szöveget nem is fordították le magyarra.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

iOS 13.1.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja – ezt eredetileg angolul teszi, mert magyarra nem is fordították le, de mi megtettük helyettük:

Az iOS 13.1.2 hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz az iPhone-jához. A frissítés tartalma:

  • Kijavít egy hibát, ami miatt a folyamatjelző sáv az iCloud Biztonsági mentés visszaállítása után továbbra is a kijelzőn maradt.
  • Kijavít egy hibát, ami miatt a Kamera nem működött.
  • Orvosol egy problémát, ami miatt a zseblámpa nem kapcsolt be.
  • Kijavít egy hibát, amely a kijelző kalibrációs adatainak az elvesztését eredményezhette.
  • Kijavít egy hibát, amikor a parancsok nem voltak futtathatók a HomePodról.
  • Orvosol egy problémát, amely miatt a Bluetooth egyes járművek esetén szétkapcsolhatott.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 13.1.2 buildje 17A860.

Ha valaki szeretné lementeni a 13.1.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 13-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 13 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Hát ez a gyors frissítési láz az apple részéről, nagyon úgy fest, hogy elég sok megint a hiba, mint ahogy 11-nél volt sok, a 12-t újra egészen jól megcsinálták. Igaz nálam még eddig egészen jó volt a 13 legtöbb beta-ja, mégis a beta-k alatt is több volt a bug mint az előd 12 beta-inál. Most meg egyre csak tolják kifelé a verziókat, szinte beta nélkül, vmi bűzlik nem?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha az Apple nem ad ki frissítést, az a baj, ha meg gyorsan javít valamit, akkor meg az. :smiley: legalább foglalkoznak vele. én biztos vagyok abban, hogy az egész eredményeként a céget ért esetleges presztízsveszteség miatt fejek is biztosan fognak hullani, csak az nyilván nem lesz nagy dobra verve.

  3. Szerintem tök jó, hogy ilyen gyorsan jönnek frissítések. Lehet, hogy ezentúl így lesz.

  4. Avatar for dokk dokk says:

    Így, hogy új hónapba léptünk, megjelent az október havi kihívás nálam és visszajöttek az eltűnt kihívás jelvények is. Gondolom kellett neki az új 13.1.2 is.

  5. Avatar for Lobot Lobot says:

    Sziasztok! Az utolsó IOS 12-ről frissítettem 13.1.2-re. Nem találom a kontaktoknál annak a beállításnak a lehetőségét, hogy melyik sim-et használja az adott kontakthoz. Illetve nem is jelöli, hogy korábban az adott személyhez melyik számomat állítottam be alapértelmezettnek. Előtte ez működött. Másnál ez működik? Vagy átkerült máshova és nem jó helyen keresem?

  6. szia, basszus, nekem is eltűnt a sim választó, 13.1-nél tegnap még megvolt! Marha jó…

  7. A párom IPhone 8 a 13 ra való frissítés után dobálja a hálózatot . Így van 13.1.2 -is. Ugyanakkor az én XS em simán megy, tehát nem hálózati probléma . Erre van valami megoldás ? Újraindítás után megy egy darabig majd egyszer csak nincs szolgáltatás …:pensive:

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    restore iTunes-ban volt már?

  9. Ma reggel kezdett komollyá válni a helyzet addig 1-2 naponta csinálta , most hogy frissítettem. 13.1.2 re reggel óta folyamatosan dobálja a hálózatot … persze nyavalyogni mert dolgoznia kellene vele…

  10. Avatar for tyson7 tyson7 says:

    Páromnál (iphone 8 telenor) a bejövő hívások 80% -a után írja ki hogy nincs szolgáltatás.
    3x csináltam már teljes visszaállítást itunes ból , majd utána biztonsági mentés visszaállítását.
    Nem segített :frowning:

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és próbáltad már új iPhone-ként is? mert érdemes lenne, és ha úgy rendbe jön, akkor a mentésedben is benne van a hiba. ha úgy sem jön rendbe, akkor pedig jelezd az Apple Support felé.

  12. Akiknél a szolgáltatással van hiba azoknak egy kis infó, hogy nézegettem a hivatalos Apple fórumot és több topic is erről szól, külföldi felhasználók is szembesültek ezzel a hibával, de gyanúsan mind X vagy 8-as tulajdonos. Lehet van összefüggés? Az biztos, hogy nem kizárólag magyarországi probléma és nem szolgáltaltói oldalról.

  13. Avatar for Czo Czo says:

    Akinel hiba van iPhone 8eseten, neki A1905 verzio (Europa) van? Vagy esetleg az amerikaban forgalmazott A1863? Ugyanis nem egyforma az amerikai es europai X/8/8+ modellek basebandja.

  14. A hálózat eldobással kapcsolatos közös tapasztalataink nem nagyon akarnak egy irányba mutatni.
    Nekem X-em van vodafonon és 13 után jó volt, 13.1 után nem, aztán 13.1.1 után megint jónak tűnik. sőt a 13.1.2 tegnap óta még nem rontotta el.
    Viszont új infó, hogy 13-nál a vodafone 37-es bundle-t használt és most pedg 38-at. (sajnos nem tudom, hogy nálam mikor változott meg a javító csomagok időpontjához képest, de most az van 13.1.2 alatt)
    Vodások akiknek nem jó milyen bundle van fent nektek?

  15. Nagy nehezen megtaláltam hol lehet megnézni ezt a számot (Beállítások/infó a Modellszám jobboldalán, ha rápöttyintünk, akkor vált át és derül ki, nekem A1901 változatú iPhoneX-em van)

    Tehát szerintem nem közvetlenül a különböző model számokkal van kapcsolatban a kérdés, de lehet, hogy a bundle-lel (is) megpróbálták javítani, úgyanis a keresés közben megnéztem a saját vodás bundle-t és már 38-as (valamikor a napokban válthatot, a 13-nál még biztos, hogy 37-es volt) és nekem jelenleg nem dobja el a hálózatot, de a 13.1-nél volt ilyen.

  16. Avatar for denike denike says:

    Nálam A1905, Telenor szolgáltatóval. Én úgy figyeltem meg, hogy telefonhívás után dobja el a hálózatot. Ha visszaváltasz 2G-re és aztán megint 4G-re, akkor megy megint. iPhone 8.

  17. Feltettem iPhone 11-re, tegnap még ugye 13.1.1 volt fent, levettem a töltőről 5:30kor és 12 körül 80% körül voltam, ma a 13.1.2-vel levettem 10:15-kor és most 14:30kor már 64%-on van. Gondolom ez a 13.1.2 miatt van. Tudok ezzel valamit csinálni, esetleg shift+update 13.1.1, van esély hogy az segít?

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én inkább egy restore-ral kezdeném a 13.1.2-re.

  19. Avatar for tyson7 tyson7 says:

    (Denike )Páromnál pont ua a hiba mint nálad és ö is telenor a1905
    Nekem x-em van (telekom A1901) és tökéletesen ment az összes 13-13.1.2 verzióval

  20. A frissítéscunami kapcsán jutott eszembe, hogy vajon milyen végzettséggel és szaktudással lehet valaki fejlesztő az Apple-nél… Mert az, hogy 1-2 év sem elég arra, hogy 1db OS-t rendesen lefejlesszenek az egekig magasztalt szilícium-völgyi szuper fejlesztők, hát az felvet pár kérdést a képességeikkel kapcsolatban. Arról nem beszélve, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül kiküldenek publikba egy olyan OS-t, amihez aztán pár nap múlva kell 1 frissítés, majd még 1 nap múlva a következő. Tesztelők nincsenek a fizetési listán, ha vannak, nem kellene átgondolni a fizetésük csökkentését?
    És most képzeljük el ha pl. egy gépész- vagy építészmérnök dolgozna ennyi hibával!

    Szóval én le💩om, hogy ennyi frissités jön és, hogy nem képesek normálisan megcsinálni az OS-t, de akkor vegyenek már vissza az arcukból, mert jelen pillanatban az Apple és a többi gyártó között annyi a különbség, hogy az Apple cuccai 3x drágábbak, és nem az, hogy jobbak.

  21. Avatar for Czo Czo says:

    Nalam az A1863-as iPhone 8 nem dobalja a halozatot, sem most, sem korabban nem tette. Elkepzelheto, hogy ez egy bug a baseband szoftvereben, tehat majd jonni fog javitas az europai modellek szamara.

  22. Vodafone és 1905 . Dobálja a hálózatot. átrakattam 3 G re és így működni látszik , azóta nem panaszkodott ! Na meglátjuk ! Most beállítottam 4 G Volte be, teszteljük így is

  23. annyi probléma van a voltéval, hogy én arra gyanakszom, hogy ez lehet a gond. Csaladban van iphone 8, 1-2 napja frissítettük és hasonló problémák jöttek elő, megnézzük mi is kikapcsolt voltéval.

  24. Melyik Bundle van a telefonon?
    (Beállítások/álltalános/infó/Szolgáltató ---- vodafone HU ??.?)

  25. Ezt még talán érdemes elolvasnod a Vodafone VoLTE kapcsán

  26. Ez a hiba, mármint a hálozatvesztés, meg volt ios 12-ben is. Nem minden telefonnál az a vicces. Ki kell kapcsolni a 4G-t teljesen és müködni fog. Legutoljára is kellet 1-2frissités mire helyre állt.

  27. Nem iOS, de mégis ide kapcsolódik… látva, hogy mennyi szenvedés van ilyen téren, ha októberben jön az új macOS, nem biztos hogy az elsők között fogom feltenni (eddig mindig úgy volt), mert félek hogy abban is lesz nem kevés hiba… aztán ha ott elszáll valami - munkaeszköz lévén - akkor baj van… :disappointed:

  28. A1865-os X-em (US) Telenor halozatan megolhetetlen. Csak akkor nincs halozaton a keszulek ha en ugy akarom.

  29. Sziasztok! iPhone SE akksi probléma fennáll még valakinél? 98%-os akksi állapot, és kb. fél nap alatt lemerül a semmitől. :frowning:

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    restore volt már?

  31. Úgyis jó, hogy telóból Erase all content and settings" ? Vagy mindenképpen iTunes? Backup-om nincs, de nem is szükséges, visszarakok mindent utána. Köszi!

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én iTunes-szal csinálnám.

  33. Tenyleg van kulonbseg? Mert nem tudom elhinni, hogy restore (i mean full gyalu) eseten igen.

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az összes tartalom és beállítás törlése az összes tartalmat és beállítást törli, az iTunes-os restore pedig full felülírja a memóriát és a basebandet is.

  35. En tokre azt hittem, hogy valami szuper biztonsagos teruletrol olyankor from scratch ujrahuzza a rendszert (ha regebbi akkor regebbi), mindent felulcsapva ami korabban ott volt.

    Raadasul szentul hittem, hogy minden iOS upgradenel ezt a biztonsagos teruletet aktualizalja a letoltott ipsw-bol, igy ha tolsz neki egy restore-t, akkor egy friss rendszert kapsz az adott iOS-t, including azzal egyutt szallitott komponensekkel (pl baseband).

    Koszi a valaszt.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    kicsit leegyszerűsítve az egészet: alapvetően két partíció van rajta, az egyik a rendszer, a másik a user. az elsőn értelemszerűen maga az iOS foglal helyet, a user partíción pedig a felhasználói adatok, alkalmazások, stb.

    amikor az összes tartalom és beállítás törlésére nyomsz a készüléken, akkor csak a user partíción lévő adatoktól búcsúzik el – bár ilyenkor azokat nem írja felül mondjuk nullákkal, mert az órákig tartana, hanem csak a titkosítási kulcsot törli, amivel olvashatatlanná válnak az eredeti fájlok, és egyúttal szabad helynek jelöli őket a fájlrendszerben.

    az iTunes-os restore viszont felülírja az egészet, a készülékre feltöltődő ramdisk újraparticionálja a memóriát, felmásolja a rendszer és a user partíció tartalmát, aztán átdobja bootolásra. (amikor frissítést nyomsz az iTunes-ban, akkor pedig a ramdisk csak a rendszer partíciót írja felül, az adataidat és a beállításaidat nem piszkálja.)

  37. Vodafone HU 38, de a Volte bekapcsolásakor azt írja hogy nem hagyta jóvá a szolgáltató IPhone on, ha felhívom őket nem ráznak le?

  38. Avatar for tygger tygger says:

    tehat technikai kerdes: ha vissza akarnek menni 12-re, akkor mindent torol az itunes a telefonon? nyilvan tulok vagyok, de 13-ra valtas elott pont nem mentettem, a 13-asrol meg hiaba csinalnek mentest, az ugysem hasznalhato. ha igy van, akkor buktam a downgrade-et :frowning:

  39. Avatar for tygger tygger says:

    igen, olvastam, de az továbbra sem világos, hogy mi van, ha NINCS friss mentésem? júniusban volt az utolsó, azóta készült egy pár kép, amiket én nem szinkronizálok iclouddal, mert nem vettem tárhelyet pluszban. szóval legjobb esetben a júniusi állapot állna vissza a downgrade után, mert mindent töröl az itunes? vagy rosszul értem :slight_smile: (felfelé frissítésnél ugye simán elment mindent)

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vagy visszaállíthatod azt a mentést, ami még iOS 13 előtti, vagy beállíthatod új iPhone-ként, nyilván utóbbi esetben csak azok a tartalmak jönnének vissza, amelyek szinkronizálódnak az iCloud fiókoddal.

    a képeket egyszerűen importáld az iPhone-ról a számítógépre.

  41. Jo jo, ertem, szakmabeli vagyok meg a linux/unix sem all tolem messze, csak az iOS-re nem tudtam levetiteni mert nincs tulzottan ez a resze dokumentalva (vagy nem kerestem eleg erosen).

    Koszi a magyarazatot. :slight_smile:

  42. Köszönöm a válaszokat! Most csináltam egy full Erase-t, ha nem válik be, akkor kap még egy esélyt az iTunes-os móddal.

  43. Meg fogják kérdezni, hogy van-e VoLTE képes készüléked, ha erre azt mondod igen, akkor bekapcsolják, ha esetleg megkérdeznék milyen típusú a készülék, akkor nem mondanám az IPhone-t, mert az hivatalosan még nem támogatot, de működik (most nem hálózat eldobásra gondolok), ha minden áron készüléket kell mondani mond a Huawei Pro 20-at vagy a Samsung S10-et (persze csak saját felelősségre!)
    Előbb persze érdemes tesztelni hátha megy a VoLTE már ügyfélszolgálati kérés nélkül is.
    Ezt egy fentebbi neked szóló hsz-emben már belinkeltem lásd fentebb. (ott a végig olvasáshoz nyisd le teljesen vagy ugorj az eredeti bejegyzéshez)

  44. Ez az aláhúzásos dolog ez app specifikus. Tehát itt aláhúzza Safari alatt, de például Messengerben nekem nem. A Safariban kerestem erre megoldást, de nem találtam. Nyilván ha sokat írsz német, angolul, akkor váltsd át a billentyűzetet is, hátha akkor nem húzza alá.

    Aztán erre biztos jön majd valami frissítés, ha sokan nyavalyognak rá, emiatt nem érdemes szenvedni vele. Az egyes App Store-ból letöltött appoknál pedig külön kikapcsolhatónak kéne lennie.

  45. Avatar for viraxo viraxo says:

    Írhatnátok egy részletesebb cikket az optimalizált töltésről. Ezt a funkciót vártam a legjobban és nem működik! Nem tanulja, nem csinál semmit, csak éjszaka gyorsan feltölt és ott tartja az akkut 100%-on reggelig…


    Itt látszik a kép bal szélén a töltés vége, majd a reggeli ébredés utáni merülés… nem értem…
  46. Hetek kellenek neki, mire megtanul téged és a szokásaid.

  47. Avatar for tygger tygger says:

    nagyon érdekes dolog ez, mert teljesen mindegy, milyen billentyűzetet állítok be, a safari szövegbeviteli mezőiben, illetve a mailben ugyanúgy és kitartóan aláhúz mindent. csak azt nem értem, hogyan tud valami ennyire elállítódni? :slight_smile: egyébként igen, safariban és mailben tapasztalom a problémát, a messengerben, sőt még a messagesben sem köt bele abba, mit és hogyan írok, a spark levelező appban viszont ugyanúgy aláhúzogat mindent, mint a mailben. REJTÉLY

  48. Hmm, hát ez amúgy eléggé kellemetlen, mert illene egy kapcsolót rakni erre. :confused: Sajnálom, hogy ekkora szívás van ezzel.

  49. Mióta felraktam a 13.1.2-t, néha gondol egyet és nincs benne mobilnet, térerő max, telefon 4G-t ír… de bármit próbálok, a net nem megy… repülő üzemmód se segít rajta, csak a telefon teljes újraindítása :open_mouth: utána egy ideig jó, aztán egyszer csak megint nincs…

  50. Ahahaahahaaaa! Én is ezzel szívok de eddig azt hittem, hogy a csodás osztrák lefedettség szar vagy bénák az itteni telco cégek.

    Pontosan ugyanezek a jelek vannak nálam is. Sokszor beragad és tényleg vagy újraindítás kell, vagy kézzel másik hálózatot választani (roaming esetén).

    De a restart a legtutibb!

  51. Sziasztok! X-em van az egyetlen problémám IOS13 óta az itthoni Wifi eldobálása , de amikor rajta vagyok és mérek sebességet akkor szinte nullát mutat. Még nincs fennt a 13.1.2 mert a faszom kivan hogy 3 naponta frissítsek. de az IOS 13.0-tól van ez a probléma.

  52. Nyilván tedd fel, hátha megoldja.

  53. Nekem nem csinálja, én mondjuk frissíten telepítettem újra. Másnak esetleg? Egyébként az iOS 13 az egyik legtöbb apró bugot tartalmazó frissítés eddig, én is számtalanba futottam bele.

  54. Tervezzük, de egyelőre még nem volt időnk rá :slight_smile:

  55. Nem oldotta meg. De az a furcsa hogy ha kimegyek a szobából akkor van net, a mellettem lévő szobában van a router. IOS12-nél nem volt ilyen gondom.

  56. Milyen routert használtok. Sokszor lehet az is, hogy a router és az iOS inkompatibilis valamiért…

  57. A WiFi mellett a mobilnet is be van kapcsolva? Mert, ha igen egy próbát megér, hogy kikapcsolod és úgy nézed mihhez kezd így tisztán a WiFi.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for szotyi33 Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for vkleszken Avatar for viraxo Avatar for tygger Avatar for novisz Avatar for Szifon Avatar for Lobot Avatar for iamgabor Avatar for kistamas Avatar for kenderson Avatar for sterndessudens Avatar for dokk Avatar for sullerj Avatar for Zakika_123 Avatar for patrikp03 Avatar for raczc73 Avatar for tyson7 Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83 Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Hát ez a gyors frissítési láz az apple részéről, nagyon úgy fest, hogy elég sok megint a hiba, mint ahogy 11-nél volt sok, a 12-t újra egészen jól megcsinálták. Igaz nálam még eddig egészen jó volt a 13 legtöbb beta-ja, mégis a beta-k alatt is több volt a bug mint az előd 12 beta-inál. Most meg egyre csak tolják kifelé a verziókat, szinte beta nélkül, vmi bűzlik nem?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha az Apple nem ad ki frissítést, az a baj, ha meg gyorsan javít valamit, akkor meg az. :smiley: legalább foglalkoznak vele. én biztos vagyok abban, hogy az egész eredményeként a céget ért esetleges presztízsveszteség miatt fejek is biztosan fognak hullani, csak az nyilván nem lesz nagy dobra verve.

  3. Szerintem tök jó, hogy ilyen gyorsan jönnek frissítések. Lehet, hogy ezentúl így lesz.

  4. Avatar for dokk dokk says:

    Így, hogy új hónapba léptünk, megjelent az október havi kihívás nálam és visszajöttek az eltűnt kihívás jelvények is. Gondolom kellett neki az új 13.1.2 is.

  5. Avatar for Lobot Lobot says:

    Sziasztok! Az utolsó IOS 12-ről frissítettem 13.1.2-re. Nem találom a kontaktoknál annak a beállításnak a lehetőségét, hogy melyik sim-et használja az adott kontakthoz. Illetve nem is jelöli, hogy korábban az adott személyhez melyik számomat állítottam be alapértelmezettnek. Előtte ez működött. Másnál ez működik? Vagy átkerült máshova és nem jó helyen keresem?

  6. szia, basszus, nekem is eltűnt a sim választó, 13.1-nél tegnap még megvolt! Marha jó…

  7. A párom IPhone 8 a 13 ra való frissítés után dobálja a hálózatot . Így van 13.1.2 -is. Ugyanakkor az én XS em simán megy, tehát nem hálózati probléma . Erre van valami megoldás ? Újraindítás után megy egy darabig majd egyszer csak nincs szolgáltatás …:pensive:

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    restore iTunes-ban volt már?

  9. Ma reggel kezdett komollyá válni a helyzet addig 1-2 naponta csinálta , most hogy frissítettem. 13.1.2 re reggel óta folyamatosan dobálja a hálózatot … persze nyavalyogni mert dolgoznia kellene vele…

  10. Avatar for tyson7 tyson7 says:

    Páromnál (iphone 8 telenor) a bejövő hívások 80% -a után írja ki hogy nincs szolgáltatás.
    3x csináltam már teljes visszaállítást itunes ból , majd utána biztonsági mentés visszaállítását.
    Nem segített :frowning:

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és próbáltad már új iPhone-ként is? mert érdemes lenne, és ha úgy rendbe jön, akkor a mentésedben is benne van a hiba. ha úgy sem jön rendbe, akkor pedig jelezd az Apple Support felé.

  12. Akiknél a szolgáltatással van hiba azoknak egy kis infó, hogy nézegettem a hivatalos Apple fórumot és több topic is erről szól, külföldi felhasználók is szembesültek ezzel a hibával, de gyanúsan mind X vagy 8-as tulajdonos. Lehet van összefüggés? Az biztos, hogy nem kizárólag magyarországi probléma és nem szolgáltaltói oldalról.

  13. Avatar for Czo Czo says:

    Akinel hiba van iPhone 8eseten, neki A1905 verzio (Europa) van? Vagy esetleg az amerikaban forgalmazott A1863? Ugyanis nem egyforma az amerikai es europai X/8/8+ modellek basebandja.

  14. A hálózat eldobással kapcsolatos közös tapasztalataink nem nagyon akarnak egy irányba mutatni.
    Nekem X-em van vodafonon és 13 után jó volt, 13.1 után nem, aztán 13.1.1 után megint jónak tűnik. sőt a 13.1.2 tegnap óta még nem rontotta el.
    Viszont új infó, hogy 13-nál a vodafone 37-es bundle-t használt és most pedg 38-at. (sajnos nem tudom, hogy nálam mikor változott meg a javító csomagok időpontjához képest, de most az van 13.1.2 alatt)
    Vodások akiknek nem jó milyen bundle van fent nektek?

  15. Nagy nehezen megtaláltam hol lehet megnézni ezt a számot (Beállítások/infó a Modellszám jobboldalán, ha rápöttyintünk, akkor vált át és derül ki, nekem A1901 változatú iPhoneX-em van)

    Tehát szerintem nem közvetlenül a különböző model számokkal van kapcsolatban a kérdés, de lehet, hogy a bundle-lel (is) megpróbálták javítani, úgyanis a keresés közben megnéztem a saját vodás bundle-t és már 38-as (valamikor a napokban válthatot, a 13-nál még biztos, hogy 37-es volt) és nekem jelenleg nem dobja el a hálózatot, de a 13.1-nél volt ilyen.

  16. Avatar for denike denike says:

    Nálam A1905, Telenor szolgáltatóval. Én úgy figyeltem meg, hogy telefonhívás után dobja el a hálózatot. Ha visszaváltasz 2G-re és aztán megint 4G-re, akkor megy megint. iPhone 8.

  17. Feltettem iPhone 11-re, tegnap még ugye 13.1.1 volt fent, levettem a töltőről 5:30kor és 12 körül 80% körül voltam, ma a 13.1.2-vel levettem 10:15-kor és most 14:30kor már 64%-on van. Gondolom ez a 13.1.2 miatt van. Tudok ezzel valamit csinálni, esetleg shift+update 13.1.1, van esély hogy az segít?

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én inkább egy restore-ral kezdeném a 13.1.2-re.

  19. Avatar for tyson7 tyson7 says:

    (Denike )Páromnál pont ua a hiba mint nálad és ö is telenor a1905
    Nekem x-em van (telekom A1901) és tökéletesen ment az összes 13-13.1.2 verzióval

  20. A frissítéscunami kapcsán jutott eszembe, hogy vajon milyen végzettséggel és szaktudással lehet valaki fejlesztő az Apple-nél… Mert az, hogy 1-2 év sem elég arra, hogy 1db OS-t rendesen lefejlesszenek az egekig magasztalt szilícium-völgyi szuper fejlesztők, hát az felvet pár kérdést a képességeikkel kapcsolatban. Arról nem beszélve, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül kiküldenek publikba egy olyan OS-t, amihez aztán pár nap múlva kell 1 frissítés, majd még 1 nap múlva a következő. Tesztelők nincsenek a fizetési listán, ha vannak, nem kellene átgondolni a fizetésük csökkentését?
    És most képzeljük el ha pl. egy gépész- vagy építészmérnök dolgozna ennyi hibával!

    Szóval én le💩om, hogy ennyi frissités jön és, hogy nem képesek normálisan megcsinálni az OS-t, de akkor vegyenek már vissza az arcukból, mert jelen pillanatban az Apple és a többi gyártó között annyi a különbség, hogy az Apple cuccai 3x drágábbak, és nem az, hogy jobbak.

  21. Avatar for Czo Czo says:

    Nalam az A1863-as iPhone 8 nem dobalja a halozatot, sem most, sem korabban nem tette. Elkepzelheto, hogy ez egy bug a baseband szoftvereben, tehat majd jonni fog javitas az europai modellek szamara.

  22. Vodafone és 1905 . Dobálja a hálózatot. átrakattam 3 G re és így működni látszik , azóta nem panaszkodott ! Na meglátjuk ! Most beállítottam 4 G Volte be, teszteljük így is

  23. annyi probléma van a voltéval, hogy én arra gyanakszom, hogy ez lehet a gond. Csaladban van iphone 8, 1-2 napja frissítettük és hasonló problémák jöttek elő, megnézzük mi is kikapcsolt voltéval.

  24. Melyik Bundle van a telefonon?
    (Beállítások/álltalános/infó/Szolgáltató ---- vodafone HU ??.?)

  25. Ezt még talán érdemes elolvasnod a Vodafone VoLTE kapcsán

  26. Ez a hiba, mármint a hálozatvesztés, meg volt ios 12-ben is. Nem minden telefonnál az a vicces. Ki kell kapcsolni a 4G-t teljesen és müködni fog. Legutoljára is kellet 1-2frissités mire helyre állt.

  27. Nem iOS, de mégis ide kapcsolódik… látva, hogy mennyi szenvedés van ilyen téren, ha októberben jön az új macOS, nem biztos hogy az elsők között fogom feltenni (eddig mindig úgy volt), mert félek hogy abban is lesz nem kevés hiba… aztán ha ott elszáll valami - munkaeszköz lévén - akkor baj van… :disappointed:

  28. A1865-os X-em (US) Telenor halozatan megolhetetlen. Csak akkor nincs halozaton a keszulek ha en ugy akarom.

  29. Sziasztok! iPhone SE akksi probléma fennáll még valakinél? 98%-os akksi állapot, és kb. fél nap alatt lemerül a semmitől. :frowning:

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    restore volt már?

  31. Úgyis jó, hogy telóból Erase all content and settings" ? Vagy mindenképpen iTunes? Backup-om nincs, de nem is szükséges, visszarakok mindent utána. Köszi!

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én iTunes-szal csinálnám.

  33. Tenyleg van kulonbseg? Mert nem tudom elhinni, hogy restore (i mean full gyalu) eseten igen.

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az összes tartalom és beállítás törlése az összes tartalmat és beállítást törli, az iTunes-os restore pedig full felülírja a memóriát és a basebandet is.

  35. En tokre azt hittem, hogy valami szuper biztonsagos teruletrol olyankor from scratch ujrahuzza a rendszert (ha regebbi akkor regebbi), mindent felulcsapva ami korabban ott volt.

    Raadasul szentul hittem, hogy minden iOS upgradenel ezt a biztonsagos teruletet aktualizalja a letoltott ipsw-bol, igy ha tolsz neki egy restore-t, akkor egy friss rendszert kapsz az adott iOS-t, including azzal egyutt szallitott komponensekkel (pl baseband).

    Koszi a valaszt.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    kicsit leegyszerűsítve az egészet: alapvetően két partíció van rajta, az egyik a rendszer, a másik a user. az elsőn értelemszerűen maga az iOS foglal helyet, a user partíción pedig a felhasználói adatok, alkalmazások, stb.

    amikor az összes tartalom és beállítás törlésére nyomsz a készüléken, akkor csak a user partíción lévő adatoktól búcsúzik el – bár ilyenkor azokat nem írja felül mondjuk nullákkal, mert az órákig tartana, hanem csak a titkosítási kulcsot törli, amivel olvashatatlanná válnak az eredeti fájlok, és egyúttal szabad helynek jelöli őket a fájlrendszerben.

    az iTunes-os restore viszont felülírja az egészet, a készülékre feltöltődő ramdisk újraparticionálja a memóriát, felmásolja a rendszer és a user partíció tartalmát, aztán átdobja bootolásra. (amikor frissítést nyomsz az iTunes-ban, akkor pedig a ramdisk csak a rendszer partíciót írja felül, az adataidat és a beállításaidat nem piszkálja.)

  37. Vodafone HU 38, de a Volte bekapcsolásakor azt írja hogy nem hagyta jóvá a szolgáltató IPhone on, ha felhívom őket nem ráznak le?

  38. Avatar for tygger tygger says:

    tehat technikai kerdes: ha vissza akarnek menni 12-re, akkor mindent torol az itunes a telefonon? nyilvan tulok vagyok, de 13-ra valtas elott pont nem mentettem, a 13-asrol meg hiaba csinalnek mentest, az ugysem hasznalhato. ha igy van, akkor buktam a downgrade-et :frowning:

  39. Avatar for tygger tygger says:

    igen, olvastam, de az továbbra sem világos, hogy mi van, ha NINCS friss mentésem? júniusban volt az utolsó, azóta készült egy pár kép, amiket én nem szinkronizálok iclouddal, mert nem vettem tárhelyet pluszban. szóval legjobb esetben a júniusi állapot állna vissza a downgrade után, mert mindent töröl az itunes? vagy rosszul értem :slight_smile: (felfelé frissítésnél ugye simán elment mindent)

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vagy visszaállíthatod azt a mentést, ami még iOS 13 előtti, vagy beállíthatod új iPhone-ként, nyilván utóbbi esetben csak azok a tartalmak jönnének vissza, amelyek szinkronizálódnak az iCloud fiókoddal.

    a képeket egyszerűen importáld az iPhone-ról a számítógépre.

  41. Jo jo, ertem, szakmabeli vagyok meg a linux/unix sem all tolem messze, csak az iOS-re nem tudtam levetiteni mert nincs tulzottan ez a resze dokumentalva (vagy nem kerestem eleg erosen).

    Koszi a magyarazatot. :slight_smile:

  42. Köszönöm a válaszokat! Most csináltam egy full Erase-t, ha nem válik be, akkor kap még egy esélyt az iTunes-os móddal.

  43. Meg fogják kérdezni, hogy van-e VoLTE képes készüléked, ha erre azt mondod igen, akkor bekapcsolják, ha esetleg megkérdeznék milyen típusú a készülék, akkor nem mondanám az IPhone-t, mert az hivatalosan még nem támogatot, de működik (most nem hálózat eldobásra gondolok), ha minden áron készüléket kell mondani mond a Huawei Pro 20-at vagy a Samsung S10-et (persze csak saját felelősségre!)
    Előbb persze érdemes tesztelni hátha megy a VoLTE már ügyfélszolgálati kérés nélkül is.
    Ezt egy fentebbi neked szóló hsz-emben már belinkeltem lásd fentebb. (ott a végig olvasáshoz nyisd le teljesen vagy ugorj az eredeti bejegyzéshez)

  44. Ez az aláhúzásos dolog ez app specifikus. Tehát itt aláhúzza Safari alatt, de például Messengerben nekem nem. A Safariban kerestem erre megoldást, de nem találtam. Nyilván ha sokat írsz német, angolul, akkor váltsd át a billentyűzetet is, hátha akkor nem húzza alá.

    Aztán erre biztos jön majd valami frissítés, ha sokan nyavalyognak rá, emiatt nem érdemes szenvedni vele. Az egyes App Store-ból letöltött appoknál pedig külön kikapcsolhatónak kéne lennie.

  45. Avatar for viraxo viraxo says:

    Írhatnátok egy részletesebb cikket az optimalizált töltésről. Ezt a funkciót vártam a legjobban és nem működik! Nem tanulja, nem csinál semmit, csak éjszaka gyorsan feltölt és ott tartja az akkut 100%-on reggelig…


    Itt látszik a kép bal szélén a töltés vége, majd a reggeli ébredés utáni merülés… nem értem…
  46. Hetek kellenek neki, mire megtanul téged és a szokásaid.

  47. Avatar for tygger tygger says:

    nagyon érdekes dolog ez, mert teljesen mindegy, milyen billentyűzetet állítok be, a safari szövegbeviteli mezőiben, illetve a mailben ugyanúgy és kitartóan aláhúz mindent. csak azt nem értem, hogyan tud valami ennyire elállítódni? :slight_smile: egyébként igen, safariban és mailben tapasztalom a problémát, a messengerben, sőt még a messagesben sem köt bele abba, mit és hogyan írok, a spark levelező appban viszont ugyanúgy aláhúzogat mindent, mint a mailben. REJTÉLY

  48. Hmm, hát ez amúgy eléggé kellemetlen, mert illene egy kapcsolót rakni erre. :confused: Sajnálom, hogy ekkora szívás van ezzel.

  49. Mióta felraktam a 13.1.2-t, néha gondol egyet és nincs benne mobilnet, térerő max, telefon 4G-t ír… de bármit próbálok, a net nem megy… repülő üzemmód se segít rajta, csak a telefon teljes újraindítása :open_mouth: utána egy ideig jó, aztán egyszer csak megint nincs…

  50. Ahahaahahaaaa! Én is ezzel szívok de eddig azt hittem, hogy a csodás osztrák lefedettség szar vagy bénák az itteni telco cégek.

    Pontosan ugyanezek a jelek vannak nálam is. Sokszor beragad és tényleg vagy újraindítás kell, vagy kézzel másik hálózatot választani (roaming esetén).

    De a restart a legtutibb!

  51. Sziasztok! X-em van az egyetlen problémám IOS13 óta az itthoni Wifi eldobálása , de amikor rajta vagyok és mérek sebességet akkor szinte nullát mutat. Még nincs fennt a 13.1.2 mert a faszom kivan hogy 3 naponta frissítsek. de az IOS 13.0-tól van ez a probléma.

  52. Nyilván tedd fel, hátha megoldja.

  53. Nekem nem csinálja, én mondjuk frissíten telepítettem újra. Másnak esetleg? Egyébként az iOS 13 az egyik legtöbb apró bugot tartalmazó frissítés eddig, én is számtalanba futottam bele.

  54. Tervezzük, de egyelőre még nem volt időnk rá :slight_smile:

  55. Nem oldotta meg. De az a furcsa hogy ha kimegyek a szobából akkor van net, a mellettem lévő szobában van a router. IOS12-nél nem volt ilyen gondom.

  56. Milyen routert használtok. Sokszor lehet az is, hogy a router és az iOS inkompatibilis valamiért…

  57. A WiFi mellett a mobilnet is be van kapcsolva? Mert, ha igen egy próbát megér, hogy kikapcsolod és úgy nézed mihhez kezd így tisztán a WiFi.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for szotyi33 Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for vkleszken Avatar for viraxo Avatar for tygger Avatar for novisz Avatar for Szifon Avatar for Lobot Avatar for iamgabor Avatar for kistamas Avatar for kenderson Avatar for sterndessudens Avatar for dokk Avatar for sullerj Avatar for Zakika_123 Avatar for patrikp03 Avatar for raczc73 Avatar for tyson7 Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83 Avatar for gunar