fbpx Skip to content

Ismét három nappal, de most az iOS 13.1.1 megjelenése után az Apple ma este 7-kor kiadta az iOS 13.1.2-es frissítést, ami több hibát is javít.

Ezek között például ott van a Bluetooth eszközök folyamatos szétkapcsolgatásának hibája, egy a Kamerát, valamint a LED-vaku zseblámpa funkcióját érintő probléma, és még több más, apróbb javítás. Az Apple annyira hamar közzétette ezt a frissítést, hogy a hivatalos információkban lévő szöveget nem is fordították le magyarra.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

iOS 13.1.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja – ezt eredetileg angolul teszi, mert magyarra nem is fordították le, de mi megtettük helyettük:

Az iOS 13.1.2 hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz az iPhone-jához. A frissítés tartalma:

  • Kijavít egy hibát, ami miatt a folyamatjelző sáv az iCloud Biztonsági mentés visszaállítása után továbbra is a kijelzőn maradt.
  • Kijavít egy hibát, ami miatt a Kamera nem működött.
  • Orvosol egy problémát, ami miatt a zseblámpa nem kapcsolt be.
  • Kijavít egy hibát, amely a kijelző kalibrációs adatainak az elvesztését eredményezhette.
  • Kijavít egy hibát, amikor a parancsok nem voltak futtathatók a HomePodról.
  • Orvosol egy problémát, amely miatt a Bluetooth egyes járművek esetén szétkapcsolhatott.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 13.1.2 buildje 17A860.

Ha valaki szeretné lementeni a 13.1.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 13-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 13 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!