fbpx Skip to content

Picivel több mint két hete írtunk arról, hogy hazánkban is kedvezményesen cserélik az iPhone 6 vagy újabb készülékek esetén az akkumulátort, amik miatt az Apple lassítja a készülékeket.

Ahogy az várható volt, a 2018 végéig tartó kedvezményes cserére világszinten hatalmas az érdeklődés, és nem csak hazánkban, hanem külföldön is elfogytak a készletek. Míg a sima iPhone 6, 7, 8 esetén két hetet, a Plus készülékeknél már hónapokat kell várni, az Apple márciusra ígéri az első akkumulátor szállítmányokat. Természetesen ilyenkor megköveteli a cég, hogy hagyd ott a készüléket, de ki az, aki hónapokat várna?

Kőbe volt vésve, hogy aki nincs résen, és nem cserélteti azonnal, annak később több időt kell majd várnia a cserére, mivel a készletek végesek. A világszinten elérhető kedvezményes ár miatt rengeteg ember cseréltette, cserélteti az akkumulátort, így végeredményben az összes készülék esetén hiány lépett fel, ami jelenleg a következőt jelenti:

  • iPhone 6: átlagosan két hetes várakozási idő
  • iPhone 6s: átlagosan 5-7 napos várakozási idő
  • iPhone 6 Plus és 6s Plus: márciusig nincs készlet
  • iPhone 7 és 7 Plus, 8 és 8 Plus készülékek: átlagosan 6-14 napos várakozási idő

A fenti lista jóformán az összes hazai hivatalos Apple szervizre, és persze a külföldiekre is érvényes. Aki nem szeretne ennyit várni, vagy ott hagyni a készülékét, azoknak a nem hivatalos Apple szervizek kicserélik az akkumulátorát, de természetesen itt nem beszélhetünk eredeti akkumulátorról, és emiatt később az Apple sem fogja nekünk kicserélni. Ezt saját magunknak kell eldönteni, hogy várunk, vagy használjuk a telefonunkat.

Az akku állapotát az alábbi cikkeink alapján lehet ellenőrizni:

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. SE-ről egy szó sem esik, pedig az is a 6 után került forgalomba. Arra nem vonatkozik? Vagy csak szimplán nincs róla információ?

  2. IPhone 8-nál mi értelme van ennek?

  3. @jeromos: Semmi, de beletartozik, mert 6-nál újabb.

  4. Mindenki azonnal rohan cserélni, hogy 1-2 másodpercel gyorsabban töltsön be a Facebook?????

  5. @Vikitorony:
    Igen, mivel újabb, ezért SE beletartozik.
    ” What iPhone models are eligible for this program?
    All iPhones 6 or later will be eligible for a battery replacement. That includes:

    iPhone 6
    iPhone SE
    iPhone 6s
    iPhone 7
    iPhone 7 Plus ”

    “Apple’s internal document quotes a shorter wait of approximately two weeks for iPhone 6 and iPhone 6s Plus battery replacements, and adds that batteries for all other models like the iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7 Plus, and iPhone SE are expected to be available without extended delays in most countries.”

    Tehát SE-nél úgy néz ki nem várható késés .

  6. Amúgy az mennyire ironikus, hogy én annó 200000-é vettem a 6-osom -amit tudatosan nem frissítettem-, de, ha frissítettem volna, akkor most lenne egy használhatatlan lassú készülékem, amit ki lehetne ugyan aksicserével javítani, de csak hetek várakozása után…
    egyre mélyebbre süllyed az Apple

  7. Sziasztok, jailbreak-elt készülék kedvezményes akkucseréjét is elvégzik a JB megtartása mellett?

  8. Cook azt mondja, hogy ki lehet majd kapcsolni a lassítást okozó ártó kódot :

    ” Apple CEO Tim Cook said an upcoming iOS update will allow users to turn off a software function that purposefully slows down phones with older batteries ”

    https://ca.finance.yahoo.com/news/ios-let-users-decide-want-020900181.html

    De innentől ( bár eddig is ) minden IOS frissítésre potenciálisan lassító tényezőként lehet tekinteni. A felfogásuk úgysem fog változni, hogy az 1 évnél régebbi készülékeket lassítgatni és mindig az új legyen a leggyorsabb de most a nyomás miatt engednek … Nem volt szép Apple….

  9. Végülis megint almásék jártak jól! Volt egy szánom bánom cikk és most eladnak csilliárdnyi akkut!

  10. @mgorilla: nem azért lassítják hogy vedd meg az újat, hanem azért mert rossz az akkumulátor. A kettő nem egy és ugyanaz.

  11. admin

    Igen ez a hivatalos álláspont .

    Azonban miután az Apple az ios 10.2.1 óta ezt nem közölte a felhasználóval, hogy ő lassít, hanem úgy pattant ki a dolog így a szerencsétlen user azt láthatta, hogy az ő 1-2 éves készüléke marha lassú, az új pedig marha gyors. Ilyenkor mit lehet levonni ?? Nem azt, hogy váltani kéne ?? Ergo finoman terelgeti a usert , hogy ott az új haver.

    Persze ha az Apple mondja akkor biztos vakon ebben meg lehet bízni.

    Majd miután lassan lázadás kezd kialakulni a történtek miatt nemzetközi szinten, akkor erre neki valamilyen intézkedést kell hozni, hát legyen akciós az akkucsere és egy apró diagnosztika ablak. A baj ott van, hogy a lassítás ugyanúgy megmarad sőt senki nem tudja megmondani, hogy az új aksit mennyi ciklus után lassítja. Ez marad az Apple titka (..)

    Ezek után miután nem nyugodnak a kedélyek továbbra sem, sőt innentől a userek nem is akarnak majd nagyon frissíteni mert kitudja mit raknak fifkásan a következő frissítésben, így végre eljön a kapcsoló.

    Összegezve lehet őket védeni aki akarja.

  12. @mgorilla: ha egyszer kicserélteted az akkut, ami már egyébként is elöregedett, hiszen másképp nem lassult volna a készüléked, akkor mindez megoldódik, nem kell új készüléket venned, az akkut kell cseréltetni. ha meg nem venné vissza az órajelet az iOS, akkor meg kikapcsolgatna a készülék magától hasonló esetben, hiszen épp emiatt vezették be – amit a 10.2.1 megjelenésekor közöltek is, hogy orvosolták a kikapcsolgatásokat. vagy kereshetsz mindenben összeesküvést, amelyik neked a kényelmesebb.

  13. Bár nem iPhone, hanem iPad Pro 9,7″, de saját bőrömön tapasztaltam, hogy míg itthon a 9,7-esen akad, lassabb a Swift Playgrounds, addig az Apple Store-ban használt iPad Pro 10,5″-n gördülékenyen futott. iOS 11+ mindkettőn.
    Az iPad-em akksija AIDA64 szerint 6700/7340 mAh állapotban van, szóval kevesebb, mint 10% az elhasználódottság – így nem tudom megítélni, hogy emiatt lassult be, vagy amúgy is ilyen lenne egy 9,7-es Pro-n a Swift Playgrounds. És mivel az akksicserés program csak iPhone-okra vonatkozik, ezért nem fog kiderülni az oka.


Add a Comment