fbpx Skip to content

Napról-napra egyre több pletyka, fotó és videó jelenik meg az új iPhone-ról, amit nagy valószínűséggel iPhone 8-nak keresztel és szeptember 12-én mutat majd be az Apple.


Az új iPhone külsejéről is jelent meg rengeteg állítás, azonban az operációs rendszerről, az iOS 11-ről sem feledkeztek meg a találgatók. Ezúttal a Dockról jelentek meg fotók és videók. A Dock használatát szerintem senkinek nem kell bemutatni, ide pakolhatjuk az általunk leggyakrabban használt alkalmazásokat, amelyeket könnyebben elérhetünk bármikor, amikor a kezdőképernyőt használjuk.

Az új felület hasonlít az iOS 11 már iPaden bemutatott megjelenéséhez, egy letisztult, szép kinézetet kapunk. Érdemes említést tenni egyébként az egész kijelző-felhasználásról, ugyanis az iOS 11 abszolút alkalmazkodni fog az iPhone 8-hoz, oly módon, hogy többek között ahogyan a koncepcióképen is látszik, az óra a képernyő bal felső sarkában, míg a térerőmutató, a Wi-Fi és az akkumulátorjelző a jobb felső sarokban foglal helyet.

Mark Gurman elemző szerint az új operációs rendszerben a zárolást majd az ujjunkkal a képernyőn való felfele simítással oldhatjuk fel, mivel a pletykák szerint nem lesz Touch ID az előlapon. Guilherme Rambo Twitteren osztott meg egy videót, amelyben jól láthatjuk a Dock működését, valamint a kezdőképernyőt.

Ahogy a felvételen is látszik, a Dock alatt láthatunk egy vékony sávot, amelynek felfelé húzásával az új Vezérlőközpont felületet érhetjük majd el könnyedén, amelyet az Apple kibővített több hasznos funkcióval is, ilyen többek között mobil adatforgalom, Apple TV Remote és képernyőfelvétel kapcsoló. Olivier Charavel két látványtervet is készített, az egyiken az iOS 11 főképernyője látható, amelyen a Dock, a Vezérlőközpont sáv, valamint a balra és jobbra rendezett állapotsor is jól látható. A másik terv az Egészség alkalmazásra épül, ennél a képnél az volt a célja, hogy bemutassa, hogy szerinte az alkalmazások hogy igazodhatnak majd az iPhone 8-hoz.

iPhone 8 iOS 11 iPhone 8 iOS 11 - Health app

 

Már nem kell sokat várnunk a bemutatóig, de addig még több új koncepció jelenhet az új iPhone-ról, valamint a rajta futó iOS 11-ről, amelyek talán csillapíthatják a várakozásokat. Mindenesetre érdekes lesz az Apple várva-várt eseménye, már csak azért is, mert kaphatunk még egy LTE-képes Apple Watch-ot, valamint egy 4K és HDR képes Apple TV-t.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Mondhat, rajzolhat akárki akármit, akkor sem hiszem el, hogy a felső belógó fekete rész ilyen hangsúlyosan látszani fog. Szerintem a felső sáv háttérszíne mindig fekete lesz, így beleolvad az AMOLED kijelző fénytelen feketéjébe, és csupán az óra, térerő, töltöttség stb. kijelzések fognak ott világítani, más nem. Bár sajnos az Apple-től is kaptunk pár “design glitch”-et az utóbbi években. Elemeket elválasztó műanyag sávok, hátlap síkjából kiugró kamerák, Smart Battery Case, csak hogy a legismertebbeket említsem. Mindazonáltal remélem, hogy nem az ilyen koncepcióképek, videók készítőinek lesz igazuk.
    Egyébként ezzel nem vagyok egyedül: https://finance.yahoo.com/news/video-ios-11-mockup-running-iphone-8-blowing-131856193.html

  2. Vajon a szolgáltatónév hova kerül? Nekem nem tetszik, hogy eltűnik az állapotsávról még akkor sem ha tudod melyik szolgáltatónál vagy de roaming közben jól jön! És az ébresztőóra, bluetooth stb ikonok hova kerülnek majd?

  3. rgbx
    Tejlesen igazad van, én is reménykedem benne hogy nem így fog kinézni a felső sáv, hanem fekete lesz !!! Így elég ocsmány

  4. 12.-én minden kiderül.. Addig meg kár ezen rágodni, kevesebb mint egy hét.. 🙂 Amúgy szerintem is ocsmány, olyan samsungos…


Add a Comment