fbpx Skip to content

Egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy az Apple a szeptemberi eseményen bemutatja a 4K képes HDR Apple TV-t, aminek nyomát most már az iOS 11 legfrissebb bétáiban is láthatjuk.

Apple TV 4K

A J105A modellszámot már meg is találta Rambo az iOS 11 bétájában. A Bloomberg pedig teljesen biztos abban, hogy az Apple a szeptemberi eseményen mutatja be az új terméket. Ez pedig röviden azt jelenti, most már ne vegyél Apple TV-t, hanem várd meg az őszt.

A 4K-s Apple TV-ről még az iTunes is elszólta magát, mikor egy felhasználónak 4K-s videót ajánlott fel megvásárláskor (jelenleg ugye nem érhető el 4K-s felbontású tartalom az Apple-nél). Az elmúlt hetek információ szerint az Apple TV külsőre nem fog változni, azonban erősebb hardvert kap, illetve esetleg elérhetővé válik egy nagyobb tárhely is, a 128GB. A 4K felbontás négyszer akkora, mint a full HD, és egy ideje már az iPhone-nal is felvehetünk 4K-ban.

Természetesen itt nem csak a felbontásról van szó, hanem minőségbeli javulásról is. Még az iPhone 4K felvételén is látszik, hogy mennyivel élesebb a kép, egy filmnél pedig sokkal nagyobb különbség lehet, persze kell hozzá egy 4K-s TV is, ami mondjuk nagyobb, mint 40 col.

(A teljes minőséghez használjuk a Chrome böngészőt, és állítsuk át 4K-ra a videó felbontását!)

Hazánkban persze továbbra is kevés a 4K-s tartalom, alig kaphatóak 4K-s Blu-ray filmek, a YouTube 4K-ja pedig közel sem az, aminek lennie kéne. A Netflix már streamel 4K-ban, ami tűrhető kategória, és valószínűleg az iTunes is hasonló lesz. Egyelőre a 4K még mindig gyerekcipőben jár, de nem árt, ha az Apple is halad a korral és kiad egy aktuális hardvert.

[poll id=”222″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. “-Egyelőre a 4K még mindig gyerekcipőben jár, de nem árt, ha az Apple is halad a korral és kiad egy aktuális hardvert.” Mondjuk nem ártana normális 4k felvételt képes telefont kiadni! Ugyanis 4k-ban vettem videokat fel, nyaraláskor…. Már bánom… Idegesítően akadozik ami nagyin zavaro, ha pl gyorsabban mozgatom a telefont… Szerintem még gyenge a telefon hozzá! 7plusz…

  2. @Put2: Nekem ilyet sosem csinált, de érdemes 1080p 60fps-t használni, ha nincs 4K képes eszközöd. Amúgy is elég még pár évig az 1080p.

  3. Mindig 60fps full hd használok, de próbaképp csináltam 4k-s felvételeket… Ami iszonyatosan döcög-akadozik. Főleg ha gyorsan mozgatom a “kamerát”/telefont. Azért csináltam 4k-t mert gondoltam később jobb lesz.. Mint amikor 10 évesen apáink felvettek minket még vhs-re.. Milyen jó lett volna akkor, ha már lehetett volna Full hd-t felvenni, hihába nev volt akkor full hd tv, most jobb lenne visszanézni jó felbontásban a home videokat.. Ugyan ezen okbol gondoltam a 4k-t..


Add a Comment