fbpx Skip to content

Két hónappal az iOS 10.3.2 megjelenése, és hat béta verzió után az Apple kiadta az iOS 10.3.3-at.

Az új kiadás hibajavításokat tartalmaz, és természetesen még a 32-bites készülékekre, így az iPhone 5-re, 5c-re, valamint az iPad 4-re is elérhető.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple mindössze a következőket írja:

  • Az iOS 10.3.3 hibajavításokat tartalmaz, valamint növeli az iPhone vagy iPad biztonságát.

Magyar Siri, dark mode vagy a korábban már pletykált színház üzemmód továbbra sincs.

Jailbreak?

A legfrissebb jailbreakelhető verzió jelenleg a 10.2, erről itt írtunk részletesen: iOS 10.2-es támogatással frissült a Yalu semi-tethered jailbreak.

Azon készülékek esetén, amelyekre telepíthető az iOS 10, az Apple nem írja alá már a 10.2-t sem, így az nem tehető vissza. Az Apple által aktuálisan aláírt szoftververziók ebben a cikkünkben kérdezhetőek le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Letöltés

Az új build száma 14G60, ami újabb, mint a legutóbbi béta verziója, és ami így bármely készülék esetén már automatikusan elérhető, ha még csak most frissítenénk korábbi iOS-verzióról, tegyük azt akár OTA, akár az iTunes használatával.

Ha valaki szeretné lementeni a 10.3.3 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Sziaszok! iOS 11 Public Beta-hoz létezik ipsw? Szeretném restore-olni, ipsw-ből újratelepíteni, de eddig csak developer-t találtam.

  2. Üdv.
    Azt esetleg nem tudja valaki, hogy az ios 11-ről 10.3.3-ra való visszatérés így menni fog? Csak mert a 10.3.2-t nem lehetett. Először 10.3.3 béta kellett, utána 10.3.2.
    Előre is köszi a választ

  3. @norbert.moricz: az iOS 10.3.3-hoz, amiről a cikk szól, linkelve van, honnan tudod letölteni az IPSW-t.

    az iOS 11 nyilvános bétájához, amiről ez a cikk érintőlegesen sem ejt szót, nincs IPSW.

    @bangoheifetz: ez akkor fog kiderülni, ha valaki kipróbálja. ha már visszatetted, akkor eleve mindegy. annak meg nincs értelme, hogy felteszed az iOS 11 bétáját, majd downgrade-elsz. ha downgrade-elni akarsz, ne tedd fel az iOS 11 bétáját.

  4. @bangoheifetz: Nekem az iOS 11 public beta profil törlése és újraindítás után DFU-ból simán visszament a 10.3.2.. Fejlesztőivel nem próbálkoztam, ott nem biztos, hogy működik.

  5. Rendbetették már a downgrade-et, a public beta 1-től már rendben volt. (6s)

  6. Mac OS 10.2.6 final is kint van már … 😉

  7. Build number: 12G29

  8. Köszi szépen

  9. Hat akkor frissítsünk.

  10. In progress. 😉 Csak előtte le kell gyalulni a High Sierra béta 3-at… 😉

  11. Köszönöm a válaszokat!
    @Jadeye: szerintem nem vagyok egyedül azzal hogy szeretném kipróbálni, majd vissza rakni a hiba mentes szoftvert. Csak egy szimpla kérdést tettem fel, amire egy szimpla választ vártam volna, és nem okítást!
    Egyébként köszönöm a válaszod neked is!

  12. @bangoheifetz: nem volt kioktatás. de szerintem csak magadat szívatod ezzel. de persze nekem mindegy.

  13. Jól szétvágta ez a rendszer a telefonomat. Én hülye nem a szokásos OTA módon frissitettem, hanem pont gépen volt a telefon és rányomtam iTunesben a frissítésre. Elindult, aztán a közepén iTunes elszállt 14es hibakóddal, telefonon a folyamatjelző megállt. Újraindítás után persze már semerre sem akart indulni, az iTunest kérte, ami ilyenkor a 9es hibával lökte el a frissítés ötletét, így maradt a visszaállítás. Persze csinált az iTunes egy backupot, de visszatölteni már nem tudta, mert a folyamat közepén mindig felvillant a 100% a telefonon, mintha töltőre dugnám és újraindult. A folyamat közepén!
    Kalap szar ez az alkalmazás. Végül a hajnali backupomat töltöttem vissza felhőből minden gond nélkül, így csak a napközbeni friss dolgok vesztek el, meg pár óra a vacakolással egy sima köztes upgrade miatt, amit képtelen volt az iTunes rendesen átküldeni, pedig azt is a legújabbra frissitettem az egész előtt..

  14. Igen. Lehet játszani. Kellemes kis időtöltés ha valami nem sikerül. Fontosak a friss bizt. mentések mielőtt bármit csináltok. Nekem soha semmi gondom nem volt beta verzió használatával. És volt hogy visszaállítottam ,főleg a korai friss beta esetekben. Tájékozódni olvasni kell(akár) itt! És minden müxik! 🙂

  15. @Jecy: Az iTunes sokszor jó megoldás, de a frissítés kényelmesebb az OTA segítségével. Mentés meg persze mindig legyen 🙂

  16. Eddig jó!????

  17. Iphone SE-n minden rendben a 10.3.3-al 🙂

  18. Elindítottam i5-ön a frissitest de frissítés közben megállt és azóta csak DFU mód van és az iTunes nem tudja felrakni rá a szoftvert. Ramegyek hogy frissítés vagy visszaállítás és a kis karika alul megáll és annyi. Mit lehet csinálni ezzel?

  19. @Nrbrtbgg: és mi a hibaüzenet? de első körben próbáld meg másik kábellel.

  20. 4013 hibakód most próbálom másik kabellel de a frissítés karika megint megállt

  21. Nah várj mert eredeti kabellel meg 4005 kódot dob basszus

  22. @Nrbrtbgg: MINDIG eredeti vagy MFi-s kábelt használj!

  23. Amit használtam azzal is szinkronizált a gép tehát nem csak töltös kábel volt

  24. https://kephost.com/image/BXQf
    Az a kis karika egy felet fordul és megáll. Hiába a DFU mód. Nem tudja feltolni a szoftot. Meg csak nem is villan át fehérre a kijelző. És ez egy szoftver frissítés során baszodott el. Ilyenkor mi van. Sőt a most használt i5s em is csinált ilyet hogy frissítés közben eldobta magát és itthon nem lehetett ujrarakni. Annyi hogy az garis volt megcsinálták szervizben csak hogy hogy azt nem tudom

  25. @Nrbrtbgg: végigpróbáltál minden megoldási lehetőséget, amit a 4005-re és 4013-ra is linkel a gyakori hibaüzenetes cikk? ha igen, akkor Apple Support: https://apple.com/hu/contact

  26. A másik kábel megvolt a másik gép meg nem mert sajnos az tetű lassú és egy nap tart telepítenie az iTunest. De abból majd már csak holnap lesz valami. Akkor így meg kene tudni oldani szerinted.

  27. Megpróbáltam mindent mindenhogy a 4005 illetve a 4013 hibaüzenet fogad. Felhívtam az Apple-t ott azt mondtak hogy valami miatt nem tudja megfelelően letölteni a szoftvert lehet hogy a windowsnak fut valami frissítése. Nem fut már kikapcsoltam a tűzfalat meg a vírusirtót is. Két gépen is próbáltam két kabellel. Megfagy a kis karika es hibaüzenet nem tudja felrakni…. ilyenkor mit lehet meg csinálni ?

  28. @Nrbrtbgg: szerintem ez hülyeség. a tapasztalataim alapján 4013 általában baseband (vagy esetleg memóriachip) hiba, aminek semmit nem fog számítani, hogy csinál-e valamit a Windows a háttérben. esetleg megpróbálhatod egy Mac-es ismerős gépén, és ha ott is ugyanez, akkor már nem mondhatják rá, hogy a Windows csinál ezt vagy azt.

  29. Az a baj hogy nincs Mac-es ismerősöm. De ez úgy lett hogy egyszer mikor frissitettem megszakadt magától és azóta nem lehet feltolni. Sőt másnapra a most használt 5s -emet is akartam frissíteni és ugyanígy megszakadt. Itthon nem tudtam ujrarakni és ugyanígy használhatatlan lett a telefon csak az 5s meg garis és megcsinálták. A munkalapon annyi volt hogy az elvégzett munka szoftver frissítés. Nem tudom azok hogy csinálták meg….


Add a Comment