fbpx Skip to content

Egy hónappal az iOS 10.0.2 és egy héttel az iOS 10.0.3 megjelenése, és öt béta verzió után az Apple pár perce kiadta az iOS 10.1-et.

megjelent-ios10-1-cover

A 10.1 a több újdonságot is hoz, többek között elérhetővé teszi az iPhone 7 Plus készülékek esetén az új portré fotózási módot.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés tartalmazza a (béta) Portrékamerát az iPhone 7 Plushoz, tömegközlekedési útvonalterveket Japánhoz, valamint a stabilitás fejlesztéseit és hibajavításokat.

Kamera és Fotók

  • Tartalmazza a Portrékamerát az iPhone 7 Plushoz, amely egy olyan mélységeffektet hoz létre, amelynek köszönhetően a téma éles marad, míg a háttér gyönyörűen el lesz mosva (béta)
  • A Fotók alkalmazásban a személyek nevei mentve vannak az iCloud biztonsági mentésekben
  • A széles színtartományú fotók megjelenítésének javítása a Fotók alkalmazás rácsnézetében
  • Kijavít egy hibát, amely miatt a Kamera alkalmazás megnyitása elmosódott vagy villogó képernyőt jelenít meg néhány felhasználónál
  • Kijavít egy hibát, amely miatt a Fotók kilépett néhány felhasználónál, amikor bekapcsolták az iCloud-fotókönyvtárat

Térképek

  • A tömegközlekedés támogatása az összes fő vonathoz, metróhoz, komphoz és országos buszjárathoz, valamint a helyi buszjáratokhoz Tokióban, Oszakában és Nagojában
  • Jelzésalapú tömegközlekedési navigáció a nagy tömegközlekedési állomásokat összekötő összes földalatti létesítménnyel és gyalogos útvonallal
  • Tömegközlekedési díjak összehasonlítása az alternatív tömegközlekedési útvonalak megtekintésekor

Üzenetek

  • Új lehetőség a buborék- és teljes képernyős effektek visszajátszásához
  • Az Üzenetek-effektek lejátszhatók bekapcsolt Mozgás csökkentése lehetőség esetén
  • Kijavít egy problémát, amely miatt a kontaktnevek helytelenül jelenhettek meg az Üzenetekben
  • Megold egy problémát, amely miatt az Üzenetek fehér képernyővel indulhat a megnyitásakor
  • Megold egy problémát, amely megakadályozhatta a levélszemét-jelentési lehetőség megjelenítését ismeretlen feladóknál
  • Kijavít egy problémát, amely miatt az Üzenetek alkalmazásban rögzített és elküldött videókban hiányozhat a hang

Apple Watch

  • Hozzáadja az edzés távolságának és átlagos tempójának összegzését a kültéri kerekesszékes gyors guruláshoz és kültéri kerekesszékes lassú guruláshoz a Tevékenység alkalmazásban
  • Kijavít egy problémát, amely megakadályozhatta a Zene-játéklisták Apple Watchcsal való szinkronizálását
  • Megold egy problémát, amely megakadályozta a meghívók és adatok megjelenítését a Tevékenységmegosztásban
  • Kijavít egy problémát, amely lehetővé tette a Tevékenységmegosztás frissítését mobilhálózaton keresztül, amikor kézzel le volt tiltva
  • Megold egy problémát, amely miatt néhány más gyártó alkalmazásai összeomlottak szöveg bevitelekor

Egyéb fejlesztések és javítások

  • Javítja a más gyártók Bluetooth-kiegészítőihez való kapcsolódást
  • Javítja az AirPlay-tükrözés teljesítményét egy eszköz alvásból való felébresztésekor
  • Kijavít egy problémát, amely miatt az iTunesban vásárolt tartalmak lejátszása nem működik, amikor az „iTunes-vásárlások megjelenítése” beállítás ki van kapcsolva.
  • Kijavít egy problémát, amely miatt az iPhone 7-en és iPhone 7 Pluson a FaceTime HD-kamerával használt bizonyos szelfialkalmazások és arcszűrők nem jelenítették meg az élő előnézetet
  • Kijavít egy problémát az Egészségben, amely miatt az egyes vonások külön karakterekké lettek átalakítva a kínai kézírásos billentyűzet használatakor
  • Javítja a webhelyek Safariból Üzenetekbe történő megosztásának teljesítményét
  • Kijavít egy hibát a Safariban, amely miatt a webhelyek előnézetei nem megfelelően jelentek meg lapnézetben
  • Kijavít egy problémát, amely miatt bizonyos Mail-üzenetek újra lettek formázva nagyon kis betűkkel
  • Kijavít egy problémát, amely miatt néhány HTML e-mail helytelenül lett formázva
  • Kijavít egy problémát, amely miatt néha eltűnt a keresőmező a Mailben
  • Kijavít egy problémát, amely megakadályozhatja a Mai nap widgetek frissítését elindításkor
  • Kijavít egy problémát, amely miatt az Időjárás widget néha nem töltötte be az adatokat
  • Kijavít egy problémát az iPhone 7-en, amely miatt a Főgomb kattintási beállításai nem jelennek meg a keresési találatokban
  • Kijavít egy problémát, amely megakadályozta, hogy a levélszemét-jelző bővítmények hívásokat blokkoljanak
  • Megold egy problémát, amely megakadályozhatta a jelzőhangok megszólalását
  • Kijavít egy problémát, amely miatt a Bluetooth-on történő hanglejátszás leállítja a haptikus visszajelzéseket néhány felhasználónál
  • Megold egy problémát, amely megakadályozta néhány felhasználónál az iCloudból történő visszaállítást

Ezen túl az alábbiakat érdemes még kiemelni:

  • Lehetőség van az üzenetek effektjeit újból lejátszani az üzenet alatt helyet kapott, új Replay gombbal;
  • Az új üzenetküldési funkciók immár a Mozgás csökkentése opció bekapcsolt állapota közben is elérhetőek;
  • Letisztultabb alkalmazásböngésző az iMessage-appokhoz;
  • A Kisegítő lehetőségek alatt pedig elérhetővé válik majd a Mozgás csökkentése opció bekapcsolása után az üzenetküldési effektek automatikus lejátszásának tiltása (ez egyelőre nem tűnik úgy, hogy működne).

Elérhetővé vált az iPhone 7 Plus készülékek esetén a keynote-on bemutatott “bokeh” portréfotózási mód bétája, amivel a háttér elmosódottá tehető a két kamerának köszönhetően.

portrait-pair2x

A TechCrunch egy egész hosszú cikkben mutatja be ezt a módot, több példával is illusztrálva, mi pedig itt írtunk erről bővebben: Kipróbáltuk az iPhone 7 és a 7 Plus kameráját, és a 7 Plus új portré módját.

Jailbreak?

A legfrissebb jailbreakelhető verzió jelenleg továbbra is a 9.3.3, erről itt írtunk részletesen: Frissült a Pangu: semi-tethered jailbreak a 64-bites készülékekre iOS 9.2-től 9.3.3-ig.

Azon készülékek esetén, amelyekre telepíthető az iOS 10, az Apple nem írja alá már a 9.3.5-öt sem, így rájuk az iOS 9 már nem tehető vissza. Az Apple által aktuálisan aláírt szoftververziók ebben a cikkünkben kérdezhetőek le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

SHSH

Az iPhone 4s-től kezdődően technikai okokból jelenleg nincs lehetőség az SHSH-k felhasználására, viszont @tihmstar dolgozik azon, hogy ez változzon a jövőben:

Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal. Magától egyetlen készülék sem frissül.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Bármely más esetben kizárólag csak a hivatalosan legfrissebb verzió tehető fel, illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha pedig a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Letöltés

A hivatalos verzió buildje 14B72, az iPhone 7 modellek esetén pedig 14B72c – amik megegyeznek a legutóbbi beta verziók buildjeivel, akinek tehát az van fent, annak nem fog megjelenni frissítésként. Ez alól a nyilvános béta viszont kivétel, ott az azonos build szám ellenére is megjelenik frissítésként.

Ha valaki szeretné lementeni a 10.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Olvasd el a hozzászólásokat is

115 Comments

  1. Tudom, hogy korábbi cikkből másolt szöveg, de már nem állja meg a helyét:
    “ellenben akinek nem tetszik az iOS 10, az még egy ideig visszateheti a 9.3.5-öt.”

  2. watchOS 3.1 is elérhető

  3. Az normális,hogy a frissítés letöltésénél már nem forog a fogaskerék?6S

  4. Azt tudja valaki hogy két iphone 6s ios 10 alatt az mms miért nem megy át? Eddig ment.

  5. Én úgy visszamennék 8.3 iosra, olyan szemétség hogy nem lehet bezzeg az 3g tulajok 2-4 között úgy ugrálhatnak ahogy akarna :'(

  6. @princesama1: “bezzeg az 3g tulajok 2-4 között úgy ugrálhatnak ahogy akarna”
    ez így nem igaz, nem ugrálhatnak úgy, ahogy akarnak: a baseband nem downgrade-elhető, a visszaállítás hibára fut (1015). onnan legtöbb esetben kilökhető a recovery-ből, de problémák lehetnek, ha az adott iOS-verzióhoz képest olyan baseband-verzió van a készüléken, ami későbbi iOS-verzióban vált elérhetővé.

  7. Mms probléma valakinél?

  8. @stei: hálózati beállítások törlése.

  9. Nekem i7 kifagyott az OTA frissítés végén! Most iTunes-t próbálom! 🙁

  10. @hohand: Apa kezdődik…!!

  11. Hát annak híve vagyok hogy “Gyáva népnek nincs hazája” de most erőt vettem magamon, és kicsavartam a készüléket a kezemből. A múltkori frissítésnél 7 órámba került mire ismét működőképessé tettem a telefonom. Most érdeklődve, és természetesen együtt érezve várom a vállalkozó kedvű harcosok információit. Kérlek jelezzétek mikor már az ellenség lelkét megtörtétek, az ellenállás már a végét járja, és a fehér zászlót kezdik lengetni… na akkor megpróbálom én is… A mai jelszó: No pasarán!!!

  12. @Balazs Pali: mivel a hivatalos verzió ugyanaz, mint a legutóbbi béta: semmi gond nincs vele. frissítés előtt a biztonság kedvéért backup, és nyugodtan frissíthetsz.

  13. iTunes-szal próbáltam a frissítést, miután befagyott az OTA, de (9)-es hibával elszáll a frissítés!
    Valami tipp?

  14. A végleges kiadás szokik valami újat hozni a pub bétához képest?

  15. @Jadeye: Kipróbáltam, nem jó!Nem frissíti a szoftvert!Most mehet restore! Remek! Miért ilyen bajos mostanában az OTA frissítés? Hozzáteszem, eddig soha nem volt még gondom vele!

  16. @Jadeye: Hát….. nyúlkálok már a telefon felé…. de még bírom az elvonási tüneteket 🙂

  17. Még a Restore sem működik! 🙁

  18. Jadeye: Te már frissítettél? Milyen a szifonod, 7-es?

  19. @tzolesz: nem. ugyanaz. lásd:

    A hivatalos verzió buildje 14B72, az iPhone 7 modellek esetén pedig 14B72c – amik megegyeznek a legutóbbi beta verziók buildjeivel, akinek tehát az van fent, annak nem fog megjelenni frissítésként.

    @hohand: mindig csinálj biztonsági mentést frissítés előtt. ezt egyszerűen nem lehet elégszer leírni. hogy miért problémás nálad a dolog, azt passz.

    @Balazs Pali: 7 is van.

  20. Fotoknal szemelyek neveit h kell beallitani vagy mit kell csinalni?

  21. Frissitettem minden tokeletes! Iphone 7 plus

  22. Na elkezdem… OTA….

  23. @Jadeye: Szia! Nekem a 14B72 publikus béta volt fenn és most felajánlotta ugyanezt frissítésként. Végig is csinálta hiba nélkül. (SE)

  24. Na fogaskerék nem vóóóót se álló, se forgó…. csík vóóóót…. viszont 10 perc alatt felállt… megy egyenlőre…

  25. 1,7 GB-ot írt ki és negyed óra alatt kész is volt.

  26. A fogaskerék nekem is megállt, amikor letöltés közben elindítottam egy alkalmazást (mail), és közben visszanéztem, hogy hol tart a letöltés. A letöltésből ha kimentem, majd újra vissza, akkor megint forgott a fogaskerék.

  27. @Jadeye: És frissítés előtt nem töröltem a Beta profilt, most is ugyanúgy fent van a telefonon, mint azelőtt. Így nem lett volna szabad felajánlania ezt a végleges 10.1-et?

  28. I7plus frissités kb 10 perc alatt végigment, minden ok.
    Azóta az asszonyt kergetem a portré móddal…
    😛

  29. 2db 6s, 1db 5s, 1db ipod touch 6 frissítve. Kb 15 perc alatt mindegyik, OTA. Semmi hiba, semmi fennakadás, minden rendben zajlott.

  30. Tapasztalat: Az _SE_ észrevehetően gyorsabb, mint az 5S. Nekem.

  31. Jadeye: köszi 🙂

  32. 6S FaceTime kamerakép nuku.

  33. @tzolesz: kiegészítem: nyilvános béta esetén feldobja frissítésként – ugyanakkor a build száma ugyanaz.

    @ottio86: és más appon belül működik az előlapi kamera?

  34. Lányok/Fiúk… most jött el a segítségkérés ideje…
    iPhone 6, frissít 10.1, feltelepít, újraindul… Eddig szép és jó ugye, azonban innentől rémálom:
    Már a jelkódbeállításnál 8 szor kellett hard resetelnem, nem lépett tovább… Nagy nehezen továbbment, majd ugyanez a baj a wifi kiváklasztásnál is…15. alkalommal továbbment.. viszont az icloud bejelentkezésen nem megy tovább…gombok mennek, printscreen is… csak karikázik és karikázik… Ciki, mert az iphone keresést nem tudom így kikapcsolni sem ugyebár… HELPPPPPPP

  35. @Nagy Máté: ha resetelni tudod, akkor helyreállítási módba is tudod tenni, úgy pedig végigmegy a restore, az iPhone keresése miatt meg majd az aktiválásnál kell beírni az Apple ID-t.

  36. Annyival kiegészíteném a dolgot, hogy a frissítés letöltése közben kiírta, hogy 26 app engedélyt kér.
    Ezután a feltelepített szarságjaim nagy része beszürkült, és csak egyenként végig bökdösve őket kezdtek el betöltögetni.
    Számomra ez új, ilyet ezelőtt még sose láttam.
    Ennek ellenére amúgy megy pöccre minden ahogy kell

  37. Ezen mi a furcsa?
    A 6s bele van az SE-ben… ????????????

  38. SE-n OTA frissitessel minden rendben ment.

  39. Egy gond van csak.. ujabb 1GB minusz… ????

  40. @Jadeye: Kamera -Road Bike – Viber működik rendesen, de a FaceTime sötét marad.

  41. @Lantosi Dániel: Nekem még így is van 110 GB szabadon….. 🙂

  42. @Jadeye: Köszönöm ,az egyszerű megoldások nem hoztak eredményt. Tovább nem megyek. Majd tán a legközelebbi frissítés. Üdv.

  43. Es ez engem miert vigasztaljon?

  44. @ottio86: hát pedig érdemes lenne továbblépni, legalább egy backup utáni restore célszerű lenne.

  45. Zökkenőmentes frissítés
    Apple pay kipróbálva ( csúcs szuper) 🙂
    Map upgrade úgyszintén baromi jó lett
    Fénykép meg magáért veszél

  46. Ujrainditasnal valtozatlan random foltos a kepernyo, mint aminek baja van.

  47. Valakinek valami furcsa? De kinek? 😀

  48. 5s és i6 mind a két készülékre felszaladt a frissítés. Minden rendben müködik.

  49. I7-en a 10.0.3 után 170 Mb volt a frissítés és szépen végigment gond nélkül

  50. @Lantosi Dániel: iPhone Cleaner sokat segít ezen a problémán.

  51. OTA frissítés szépen felment este, kb éjfélig nyomkodtam is. Reggel ez az üzenet állt a kijelzőn Infó buborekban:

    [Internal Only]
    A szoftverfrissités a következő hiba miatta sikertelen volt: 3
    Error
    Domain=com.apple.softwareupdateservices.errors Code=3 “(null)”

    Telepitett iOS 10.1
    Ötlet?

  52. iPhone 5, ha még használ valaki ilyet 🙂 Érdemes frissíteni vagy tapasztalható valami lassulás?

  53. Urak! Érdeklődnék , hogy i6ra aki feltette az új frissítést (10.1) eddig mit tapasztalt .
    Előre is köszi .

  54. @pergabb: hogyan indítod újra? írd le, pontosan mit csinálsz.

  55. nekem simán felment (i7), remélem javult… voltak gondok eddig rendesen…

  56. Nos a bluetooth probléma továbbra is fenn áll, a bétáknál is gond volt vele, és a mostani végleges verziónál os ????
    Megy vissza a 10.0.2, azzal nem voltak ilyen gondok.

  57. @Anono: Hétvégén 2db i5-re is telepítettem igaz a 10.0.2-t de nem vettem észre lassulást. Sőt! Akku idő kicsit jobb lett.

  58. azt tudja valaki, hogy miért nem láthatja a windows-om az iPhone-t, mint külső eszközt? Mindig így mentettem le a fotókat, videókat róla a DCIM könyvtár elérésével. Mióta az iOS 10 van fent és frissült az iTunes is, nem látja a telót a laptop. Időközben a win10-ról visszaváltottam win7-re, de azzal a rendszerrel is ugyanez a helyzet. driver, vagy mi hiányzik neki?

  59. Hasznalok heti rendszeresseggel tisztitast.
    Azon nem segit, hogy a 10.1 mar 2GB-al nagyobb mint pl a 9.3.5…

  60. @taky1974: @baloghadam74: köszönöm mindkettőtöknek, este nekiugrok a gépnek.

  61. @Jadeye: a hivalatos neve most nem jut eszembe, de a home gomb és ki-be kapcs gomb együttes nyomása míg meg nem jelenik az alma. Ilyenkor mielőtt kikapcsolna a készülék többnyire szürke háttér jelenik meg és azon össze-vissza foltok a képernyőn, mint ami teljesen tönkrement. Barátomnak zöld, kék stb színek jelennek meg.

  62. @Józsi: Pontosan milyen problémáid vannak az i7el?

  63. Sikerült lefotóznom egy munkatársam telefonját, neki is csinálja, elmondása alapján neki mindig ez a minta jön be, nekem meg mindig eltérő 🙂 Most pl zöld volt és egy csík a közepén, de ált ilyen szürke és random foltokkal.
    Munkatársnál: http://kepfeltoltes.hu/161025/IMG_4610_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  64. Nekem ihpne 5s van. 10.1 alatt az aksi picit jobban merül.

  65. @pergabb: de hát az nem újraindítás! az reset! a készüléket resetelni csak akkor javasolt, ha az nem reagál! ez nem egy normális újraindítás, hanem kierőszakolod, hogy az iOS újrainduljon, ergo teljesen normális, hogy ezt csinálja, hiszen egyszer csak elhullik mögüle a futó rendszer.

    a készülék rendes újraindítása:
    1. bekapcsoló gomb nyomva tartása, ameddig a kikapcsolási csúszka felül meg nem jelenik;
    2. a csúszka elhúzása balról jobbra, a készülék kikapcsolódik néhány másodperc után;
    3. a bekapcsoló gomb lenyomva tartása 3 másodpercig, mire megjelenik az alma logó.

  66. @Jadeye:
    Szerintem itt többen arra gondolnak, hogy ez régen nem volt. És tényleg nem. Ezt a látványt az iOS 9 hozta magával ha jól emlékszem, de lehet csak a 10. Azt hittem csak a beta rendszerekben van, de nem.

  67. @taky1974: az oké, de a reset az nem elvárt működés, ergo nem tökmindegy, mit mutat? ha szabályosan kapcsolja ki a készüléket valaki, elő sem fordul ez. a reset meg ugye nem rendszeres használatra van.

  68. Maga a kikapcsolas igazabol csak egy hibernalt allapot es nem valos ujraindulas.

  69. @Jadeye:
    De mindegy. Csak aki nem találkozott még vele és nem tudja hogy mindenkinek bekapcsolta az Apple ezt a featurest, az megijedhet tőle. És még ronda is. A MacBook-ot ha kikapcsolod így az sem csinál ilyet, pedig ott is “elhullik mögüle a futó rendszer”.

  70. @taky1974: az egyszeri ember normál, hétköznapi felhasználás során jóformán nem találkozik olyan esettel, hogy resetelnie kellene, mert egyszerűen nincs rá szükség. nyilván ami elüt a szokásostól, az rögtön feltűnik.

  71. Sajnos a leirasban fennen hirdetett bluetooth javitas nem jott ossze. Eldobalja a fulhallgatomat most is. iOS10 ota nem vagyok tulsagosan elegedett Apple user… 🙁 Sosem ereztem csalodottsagot de az utobbi idoben ez egyre gyakoribban kijon rajtam 🙁

  72. Valaki megosztaná még a tapasztalatait 5s esetében?(sebesség,üzemidő)
    Köszi előre is! 🙂

  73. Miért van az hogy ha egy fotót be állítok háttérnek ,pl kisfiamat , miért lesz sötétebb a kép? (Sokkal)

  74. Üdv! 5s-en eddig nekem nagyon patentnek tűnik! Nyugodtan dobjátok fel.

  75. Sebesseggel nincsen gond. Nalam 10.0.1 ota inkabb az uzemido az aggaszto. Sajnos jobban merul a keszulek mint korabban, nem drasztikusan, de eszrevehetoen.

  76. @Seyfer: Nekem az üzemidő csökkenése már a 9.3.3-9.3.5-nél jelentkezett. Pont emiatt nem frissítettem a 10-re, hanem egy restore-ral tettem fel. Azóta újra rendben van az üzemidő. iPhone 6.

  77. Nekem a frissítés után még annyi jött elő, hogy a munkahelyen az open (de webes authentikációval ellátott) wifire nem tudok csatlakozni. Máshol tapasztaltatok hasonlót?

  78. Igazad volt.

  79. Sziasztok! Én az i5s készülékemet frissítettem a 10.1-re. Nálam halkabb lett a csengőhang és bejövő hívásnál nem teljes képernyős a hívőkép. Előtte a 10.1 bétákat is mindig felraktam és azzal nem volt semmi gond. Nálatok nincs ilyen probléma. Köszi a válaszokat!

  80. A szifon által belinkelt ipsw-t letöltve restore-ral frissítettem 6s-t és 6-ot is. Semmi hiba nincsen. Amikor hívok és foglalt a hívott fél, nincs visszajelzés hanggal, ez a hiba nem lett javítva.

  81. Vicces, mert regen ti is ajanlottatok, hogy neha restore es tunetmentes marad a keszulek 🙂 nem szeretem az ellentmondasokat. Amugy igy telefonrol nehezkesen linkelnek, de sima kikapcsnal csak egy hibernalt allapotba kerul a keszulek; nincs teljes ujdainditas. Amugy lenyegtelen az egesz, viszont fura amikor egy ilyet latok, elsore azt hittem telefonom most halt meg.

  82. @pergabb: nem írtunk olyat, hogy hibernált állapotba kerülne. ezzel kapcsolatban kérlek, linkeld már a forrásokat majd.

  83. Sziasztok!

    Pár hete van egy 7 plus készülékem, és az előző verzióval, és most a 10.1-el is az a bajom, hogy a vezérlőközpont nagyon nehezen akar feljönni. Sokszor 5-8x fel kell húznom az ujjam mire hajlandó feljönni. Eddig bíztam benne, hogy a szoftverfrissítés majd megoldja, de most is ugyan ez van. Előtte az 5s-emen bármi volt megnyitva feljött rendesen a vezérlőközpont elsőre. Most sokadjára sikerül csak, és bazira idegesítő.
    Ez másnál is előfordul, vagy lehet ezzel valamit csinálni?
    Köszönöm!

  84. sziasztok
    Szeretnek erdekloni valahol volt egy leiras hogy ne akarja mindig eroltetni a frissitest
    nekem nagyon nem jon be ez a 10es verzio , es ki akarom kapcsolni h felejtse el!

    koszonom

  85. @proger82: ha letörlöd a letöltődött frissítést, akkor nem kéne újból letöltenie, de ettől még figyelmeztethet rá, hogy van új verzió. egyetlen esetben nem fog egyáltalán figyelmeztetni: ha jailbreakeled a készüléket.

  86. Sziasztok! Frissítettem 10.1-re, ma 22%-on volt az aksi és kikapcsolt a telefon! Próbáltam visszakapcsolni de azt írta dugjam töltőre! Következő próbánál bekapcsolt kérte a jelkódot és szintén 22%-ot írt aksira majd rögtön kikapcsolt! Töltőre rádugva 21% töltöttséget írt! Tapasztalt valaki még ilyen problémát? Iphone 6s

  87. @DonAlwarez: első blikkre akkuhiba. ha garanciális, vidd garanciális szervizbe, ha biztosításos, akkor vedd fel a kapcsolatot a biztosítóval.

  88. @Jadeye: Sajnos már nincs rá gari 1 hónapja járt le, de eddig nem csinált ilyent csak a frissítés óta! Furcsának tartom de meglátjuk mit produkál a továbbiakban!

  89. Jó estét nekem az új szoftver azt produkálja a hívás lista néha be akad vagy le fagy és bezárás a háttérbe hozza helyre 6s telefon valakinél hasonló hiba ?

  90. @Jadeye:
    Ezek szerint beigazolodik ,hogy igaz sokan frissitenek de sokat segit a frissites elterjedeshez az eroszakoskodasa amit nem lehet kikapcsolni, mar csak nekem van tobb ismerosom akinek van iphonja es mindig frissit meg kerdezi h hogy lehet eltuteni azt az 1est onnan. Ezek olyan felhasznalok akik csak telefonalnak sms viber semmi masra nem tudjak hasznalni nem is ertenek hozza alkamazast se tudnak letolteni.

  91. @Jadeye:

    Ezek szerint beigazolodik ,hogy igaz sokan frissitenek de sokat segit a frissites elterjedeshez az eroszakoskodasa amit nem lehet kikapcsolni, mar csak nekem van tobb ismerosom akinek van iphonja es mindig frissit meg kerdezi h hogy lehet eltuteni azt az 1est onnan. Ezek olyan felhasznalok akik csak telefonalnak sms viber semmi masra nem tudjak hasznalni nem is ertenek hozza alkamazast se tudnak letolteni.

  92. Szerintem mindenki jobban jár ha visszadobja a 9.3.5-öt amíg aláírják a lúzerek. Aztán a “fogaskerék” ikont meg bedobni egy mappába ha valakit zavar az a piros 1-es. Ja és a reménykedést is be kéne már fejezni hogyha új os jön ki, az aztán biztos jobb lesz. Nem. Nem lesz jobb. Aki hasznàlt ios 6-ot, és látja ezt a fajta űbergáz lesüllyedést pontosan tudja miről beszélek. Aki meg nem tudja, az illóziókat ápol.
    MacOS (jeeeee) dettó…

  93. Hahhhha most látom hogy már lúzerék nem írják alá csak a 10.hulladék.0.0.1 utáni szemetet 😀
    Hejjj de éreztem hogy nem kell ezt a frissítést elkapkodni 😀 😀
    10 feletti os-eseknek javaslom a nokia 3210-es szériát, elég jól sikerült az akksijuk 😉

  94. @illesjani: “Aztán a “fogaskerék” ikont meg bedobni egy mappába ha valakit zavar az a piros 1-es.”
    ha mappába teszel egy olyan appot, amin badge van, a badge átkerül a mappára – ha több ilyen app van a mappában, akkor a badge-ek értékei összeadódnak.

    “Ja és a reménykedést is be kéne már fejezni hogyha új os jön ki, az aztán biztos jobb lesz. Nem. Nem lesz jobb.”
    a problémák többségét egy új iPhone-ként való beállítás orvosolja. az akkuproblémák megoldásáról is van több külön cikkünk. ha meg nem értesz a szoftverfejlesztéshez, szerintem inkább ne állj neki szakérteni róla.

  95. Sziasztok! Már megbántam hogy felraktam a 10-et. DFU mód, restore, új telefonként beállít. Úgy gondolom ettől tisztábban nem lehet felrakni! Olyan szinten zabalja az akksit hogy csak nézek!!! Nincs semmi baja az akkumulátoromnak és a telefonomnak! Nem kérek olyat ” hogy ezt csináld ha nagyon merül az ályfonod!!” A 9.3.5-nél nem volt ilyen mértékű! Nem megy semmi alkalmazás feleslegesen a telefonban. Viszont a tempója ugyanolyan mint a 9-nél! Nagyon sajnálom hogy ezt csinálják az APPLE-nél!!! Szándékosan!!! Most még megírtam ezt a pár sort 3%-ot merültem! Állat! Nem mondom hogy remelem orvosolják a problémát, mert NEM FOGJÁK!!! Elegem van az egészből és ne ringassuk magunkat álomba! Ez a dolog nem fog javulni és kész! Akinek 9 van rajta annak üzenem: FEL NE RAKD!!!! Mert egyből tudni fogod hogy miről beszélek!!!! Még egy százalék….

  96. iPhone 6-ról beszéltem.

  97. Ti valószínűleg szoftvert fejlesztetek 😉 Hagyjuk már ezt a nagy szakértelmet mert lejáratjátok magatokat..

  98. Egyébként meg le a kalappal hogy segíteni szeretnél, szeretnétek, azokon akik megszívták.
    Aki nem a szifonról tájékozódik úgy általában, hanem külföldi oldalakat olvas mint ahonnan a szifon is merít, könnyen rájön hogy az egész 10-es móka egy f@s. Amikor nem 25 ember panaszkodik, hanem 1825 mert nem a kis szifon közösségről van szó, hanem úgy globálisan, akkor nagyon hasznosak az akksiproblémát megoldó mély tartalmú cikkek, attól még nevetséges marad az egész.

  99. @benoboy: ha maga az iOS 10 a hibás, akkor annak kivétel nélkül az összes készüléken ugyanúgy merítenie kellene azt szándékosan. több mint 1 hónap volt a “türelmi időszak”, ameddig az Apple még aláírta a 9.3.5-öt az iOS 10 megjelenése után. ha az iOS 10 telepítése után már ezeket a hibákat tapasztaltad, miért nem raktad vissza akkor a 9.3.5-öt azalatt a bő 1 hónap alatt, ameddig még lehetőség volt rá?

    @illesjani: akkor reklamálj az Apple-nél. http://apple.com/hu/contact

  100. Jadeye! Teljesen igazad van! Én voltam a balf..sz hogy felraktam. Te ilyen jól tudod hogy , hogy viselkedik az új rendszer az összes készüléken??? Vagy ismered az összes készülék tulajdonosát. Elviszem neked a telefonomat próbáld ki! Ok? Na nem pazarlom rád a százalékomat! Puszi 🙂

  101. @benoboy: a Szifon csapatban van minden típusú készülék. nem, minden készüléktulajdonost értelemszerűen nem ismerek, nem is ismerhetek. de ahhoz, hogy kideríthető legyen, mi miatt merül ennyire a készüléked, nézd meg például, hogy mit mutat a Beállítások, Akkumulátor alatt. behozhatod a készüléket a szervizbe, és megnézzük.

    ha szerinted az iOS 10 rontotta el a készülékedet, akkor vedd fel a kapcsolatot az Apple-lel, mert az az egyetlen, ami megoldhatja ezt a kérdést. http://apple.com/hu/contact

  102. @Jadeye: Köszi a tippet, kértem már meg őket, valóban segítőkészek. De a 10-es mókán nem ők fognak segíteni 🙂
    Egyébként nem az volt a célom hogy az oldalt fikázzam, vagy téged mint cikkek szerkesztőit, mert ami tőletek telik azt jól átadjátok. Én csak azt nem értem meg hogy miért vannak úgy az emberek egy új os megjelenésekor, mint a gyerekek a karácsonyfa alatt, hogy hú de jó lesz.
    Tisztán észrevehető, mióta Steve nincs már, olyan mintha az apple-ből hiányozna az a fajta kreatív intúíció ami Steve-ben egyértelműen megvolt. Hisz emiatt volt apple az apple. És azt meg végképp nem értem hogy amikor mindenki habzó szájjal várja az éves sajtótájékoztatókat, akkor mindenki elhiteti önmagával hogy wow…ez igen…ez mossstt….És órákon át beszélnek a semmiről hogy hogyan oldottuk meg azt a huszadik században, hogy ne legyen jack, hogyan menjen siri a boltba helyettem, ésatöbbi…
    Aztán meg nem látni mást csak azt hogy mindenki szívja a fogát, és #45523 cikk arról hogy mit tegyek ha…
    Ez az apple-höz sehogyan nem passzol (nálam). Tehát nem értem hogy a régi os, miért nem volt jó ha már egyszer elérték nagynehezen hogy végre minden rendben működött. Jaaa, mert az üzenetküldés és a widgetek olyan cukik…Kicsit droid szagú ez már nekem.
    Persze, mert az ember mohó, kőő az újdonság. Én 5 éve használok iphone-t, konkrétan azért mert szeretem hogy nem fagy, nincs kínlódás, a másik része meg ami talán még fontosabb, olyan zenei szoftverek érhetőek el a platformra ami androidra, winre nem. Viszont nálam most jött el az idő amikor igenis oda kell figyelni arra hogy ne frissüljön, mert azért ami sok, az sok. Ami meg az árazásukat illeti, kicsit hülyének is érzem magam ezügyben…

  103. @illesjani: huszonegyedik század lesz az 😉 még egy kávét…

  104. Igazat kell adjak az iOS6-os/Jobs-os időket visszasíróknak, de megértem azt is ha “hivatalból” kell védeni a jelenlegit. De azt hiszem aki használt anno is Apple terméket (álljon most a fenti “vita” bármelyik oldalán) az a lelke mélyén tudja, hogy valami sajnos elveszett..

  105. Nalam is detto. Az elso 10 ota ez van. Azota kijott 3 verzio es nem kepesek kijavitani. Bluetooth szinten szar 10 ota. Allandoan szakad es hol vissza tud csatlakozni hol nem. Idegorlo ahog vezetes kozben megszakadozik es turhatom a zsebemet a telefon utan kozben kiabalok hogy meghalljak a tuloldalon hogy ittvagyok ittvagyok csak megszakadt a fulhallgato…. Gyaszos helyzet 🙁

  106. Nekem a kamera hiba ugyan úgy meg van 10.1.1 i7plus

  107. Sziasztok!

    Nem pont ide vág a kérdésem. Van egy Iphone 6S Plus, beállítottam , hogy a vaku villogjon ha jelzések vannak. Na most a vaku nem villog. bekapcsoltam mind a két dolgot. a telefont készenléti állapotban az asztalra tettem amikor jön az üzenet akkor semmi villogás. Már újra inítottam de semmi változás. Esetleg tud valaki segíteni illetve van hasonló tapasztalat?


Add a Comment