fbpx Skip to content

Kevesebb mint négy héttel az iOS 10.0.2 megjelenése, és egyetlen béta verzió nélkül az Apple pár perce kiadta az iOS 10.0.3-at az iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékekre.

megjelent-ios10-0-3-cover

A 10.0.3 a mobilkapcsolat megszakadását eredményező hibát orvosolja, új funkcionalitást gyakorlatilag nem hoz. Ez a frissítés csak az iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékekre jelent meg.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 10.0.3 hibajavításokat tartalmaz, többek közt egy olyan hibáét, amely miatt néhány felhasználónál megszakadhat a mobilkapcsolat.

Jailbreak?

A legfrissebb jailbreakelhető verzió jelenleg továbbra is a 9.3.3, erről itt írtunk részletesen: Frissült a Pangu: semi-tethered jailbreak a 64-bites készülékekre iOS 9.2-től 9.3.3-ig.

Az iPhone 7 készülékek ugyanakkor már eleve iOS 10-zel érkeztek, így ezek esetén nincs lehetőség az Apple által a többi készüléktípusra egyébként még mindig aláírt 9.3.5-öt feltenni, de értelme sem lenne.

Az Apple által aktuálisan aláírt szoftververziók ebben a cikkünkben kérdezhetőek le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

SHSH

Az iPhone 4s-től kezdődően technikai okokból jelenleg nincs lehetőség az SHSH-k felhasználására, viszont @tihmstar dolgozik azon, hogy ez változzon a jövőben.

Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal. Magától egyetlen készülék sem frissül.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Bármely más esetben kizárólag csak a hivatalosan legfrissebb verzió tehető fel, illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha pedig a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 10.0.3 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Olvasd el a hozzászólásokat is

38 Comments

  1. adat-helyreállitás megkísérlése…???????

  2. @tomika24: mármint? ilyesmiről nincs szó a cikkben. (a billentyűzeteden beragadt a kérdőjel, érdemes kifújkálni, hátha valami morzsa vagy begyűlt szösz nyomja a billentyűt.)

  3. @Jadeye: 🙂 vicces , , telepítette a 10.03at végig ment a csík,kérte a jelkódot,és csak az jelent meg “adat-helyreállítás folyamatban”

  4. @tomika24: úgy érted, a 10.0.3-at.

  5. telefonon 10.03 , beindult majd itunes feldobja hogy frissitsek a 10.03ra 😀 iphone7+

  6. @Jadeye: igen,de a telefon szerint az van rajt, itunes mégis akarja frissíteni…nem értem

  7. @tomika24: nincsen 10.03, 10.0.3 van. mit értesz a “rajt” alatt? el is indul (rajtol) az iTunes-ban a frissítés? vagy úgy érted, hogy már az van rajta?

  8. @Jadeye: Helló! Azt szeretném Tőled kérdezni,hogy nincs valami megoldás arra továbbra sem,hogy nem ismeri fel a telefont a win? I5s, 10.0.2 van rajta,bootoláskor felismeri,aztán lehúzom,és újra bedugom,akármit csinálok már nem működik(az összes megoldást amit az apple kínál ezzel kapcsolatban). Próbáltam már win 10-en,8.1-en,egyedül egy régi win7-es laptopon tudom működésre bírni.

    Előre is köszönöm!

  9. spontán hülyének nézel,ez lejön, ez van, egyszerűen kérdeztem, hogy hogyan lehet hogy fel teszem a 10.0.3 a telefon közben adat visszaállítás megkísérlése üzemmódba áll, elindult a telefon, kiírja hogy 10.0.3 fut a telefonon, az itunes viszont 10.0.2 lát,és frissíteni akar újból..

  10. @lanw: ha nem ismeri fel a gép a telefont, akkor a leginkább azt próbáld meg, hogy minden egyes Apple szoftvert uninstall, újraindítod a gépet, majd telepíted a legfrissebb iTunes-t, ismét újraindítod, majd csak ezután dugod össze vele a készüléket. a Windows esetén ez az esetek döntő többségében megoldja.

    @tomika24: amit írtál, abból nem volt pontosan érthető, mire gondolsz. ezt az adatvisszaállítási dolgot még sosem láttam, így azt passzolom. az iTunes hibája kapcsán én újraindítanám a gépet, sosem tudni.

  11. @Jadeye: Köszönöm szépen!

  12. A frissítést követően Telekom 3G van csak, 4G sehol!!! Gáz! Valaki?

  13. “egyébként még mindig aláírt 9.3.5-öt feltenni, de értelme sem lenne.”
    Lol 1 hétig használtam a 10-est elég volt CC menü szerintem szar, ha fényerőt húznám el oldalt vált (ugyan ez zenénél)
    Zenelejátszó egy szar lett
    Hiányzik a “húzd oldalra a feloldáshoz”

    Szerintem megéri.

  14. Nekem van 4G frissítés után! Az idegesít hogy a adat-helyreállítása megkísérlése mit jelent? Amikor megvettem a telefont és fel ajánlotta a 10.0.2 akkor is ezt csinálta …..nem értem!

  15. Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple? cikk alatt az A1778-as iPhone 7-hez rossz fw jön le.

  16. Nekem még mindig 9.3.5 van az i6-on. Mondja meg nekem valaki, frissitsek vagy sem? Jobb a 10? Gyorsabb egy i6-on vagy lassúbb mint a 9.3.5? Köszi!

  17. @KommyKT: próbáld újból – de egyébként a 10.0.2 esetén valószínűleg hibás a forrás, mert míg a 10.0.1 és 10.0.3 esetén iPhone9,1 jön, addig a 10.0.2-re iPhone9,3-at ad vissza.

  18. IPhone 7 128 GB OTA-n frissítettem, Van 4G, egyenlőre jónak tűnik minden….

  19. Iphone 7 (128gb)nekem is tökéletessen müködik.:) igaz vannak ebben az ios 10-ben aprobb röccenések,ami az iphone 6-omon nem voltak.:( reméllem javittani fogják…..

  20. Pomogacs! Barátnőmnek frissítettük 10-re az i6-ot. Átlagos felhasználónak nem fog feltűnni, hogy gyorsabb pár tized mp-cel, vagy lassabb. Ha az újdonságok érdekelnek felteheted, semmi gond nincs vele. Nem lassabb, nem hibás. Egyedül a foglalt jelzés nem jó, nincs hang visszajelzés, de az nem készülék függő. Frissíts nyugodtan, de szerintem iTunes-szal.

  21. @Jadeye: a 9.1-es “verziónak” kéne lejönnie az A1778-as iPhone 7-hez, de helyette össze vissza van, de nem csak nálatok, hanem rengeteg helyen. Tehát most sem jó, mert ugyan úgy 9.2 jön le. a 9.4 ami a 10.0.2-nél van mégrosszabb, mivel azok a Plus modellek.
    Tehát iPhone 7: 9.1, 9.3
    iPhone 7Plus: 9.2, 9.4

  22. @KommyKT: pedig pontosan így van beállítva. ezek alapján akkor a forrás adja vissza hibásan valamiért.

  23. @pomogacs: Nekem I5s-re ment fel simán OTA-val a 10.0.2 és semmit nem lassult sőt egy picit jobb is lett úgy általában. De igazából nem észrevehető a különbség. Egyedül a beállításokban a mobil adatforgalom menüpontban akad egy picit ha görgetem a menüt, de nekem ez tényleg nem okoz gondot. Szóval jobb lett a teló.

  24. Nekem iPhone 6-om van, és nagyon meg vagyok elégedve az iOS 10-el. Nem lassabb és tök jó az új üzenetkezelés meg a rajzolás, stb. 🙂
    Nekem kimondottan tetszik az indítóképernyő. 🙂
    Szóval én csak ajánlani tudom a frissítést.

  25. Meg lehet-e tiltani a frissítésről szóló erőszakos értesítéseket? Néhány naponta szól az iOS, hogy frissülni akar, de ezt elutasítani csak úgy hagyja, ha rányomok, hogy halasszuk későbbre e kérdést. Valami tipp ezen aggresszív nyaggatás ellen?

  26. Tobbi keszulekre is orvosolhatnak az ujrainditasnal jelentkezo kepernyohalalt

  27. @Mucako: ha egyszer letöltődött a frissítés, majd azt letörlöd, akkor nem emlékeztet újból. de ha iPhone 7-ed van, akkor kifejezetten ajánlott a frissítés. ha nem iPhone 7-ed van, akkor meg nem is érint a 10.0.3, hiszen azokon kívül másra nem is jelent meg.

    @pergabb: milyen újraindításkori képernyőhalálra gondolsz?

  28. Valakinek van tapasztalata hogy SE-t érdemes-e frissíteni 10-re, vagy inkább maradjon a 9.3.5?
    Köszönöm!

  29. Paromnak feltettuk es hasit. Semmi lassulas nem tapasztalhato.

  30. Köszi!

  31. Sziasztok! i6-on jól működik az iOS 10? Az akkumlátor jobban merül mint a 9.3.5-nél? Köszönöm!

  32. Sziasztok!
    i6-on jól működik az iOS 10? Az akkumlátor jobban merül mint a 9.3.5-nél? Köszönöm!

  33. Köszönöm a választ. Most frissítek és olyan problémám van hogy a telefon azt mutatja hogy csatlakoztassam az iTunes-hoz de pedig csatlakoztatva van, mit csináljak most? Segítsetek kérlek.

  34. DFU móddal se megy. Az iTunes (a legújabb verzió) ki se írja hogy csatlakoztatva van a telefon.

  35. Köszönöm. A frissítés is sikerült.


Add a Comment