Szeptember 30. – Barbra Streisand esete Sirivel, Tim Cookkal és az iOS-frissítéssel

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vannak olyan problémák, főleg a nagyobb sztároknál, amikor Tim Cookra van szükség. Ilyen például Barbra Streisand, akinek a nevét rosszul ejti ki Siri.

Persze Tim Cook felhívása az átlagemberek számára nem egy elérhető dolog – viszont így felbukkant egy új dátum, amiből többen is rögtön az iOS 10 megjelenését sejtik. Ennek kapcsán viszont az Apple még a WWDC-n csak annyit közölt, hogy szeptemberben várható, de pontos dátumot nem mondtak.

Streisand az alábbiakat mondta az eset kapcsán:

A probléma az, hogy a nevemet sokan z-vel ejtik és nem sz-szel (/ˈstraɪsænd/), és ezt az egész karrierem során próbálom elmondani mindenkinek. Tim teljes mértékben megértette a problémámat, és azt mondta, hogy a legközelebbi, szeptember 30-án érkező frissítésben már javítják a nevemet.

Ez sokak szerint azt is jelentheti, hogy az iOS 10 szeptember 30-án érkezik. Viszont az eddigiek alapján az iOS frissítés mindig korábban érkezett, mint maga az új készülék. Tehát ez a dátum vagy valós, vagy csak Tim hasraütött és mondott egyet.

Mennyi a valószínűsége ennek? Nézzük meg, hogy az elmúlt években az egyes iOS-főverziók mely napokon jelentek meg:

  • iOS 9: 2015. szeptember 16. (szerda)
  • iOS 8: 2014. szeptember 17. (szerda)
  • iOS 7: 2013. szeptember 18. (szerda)
  • iOS 6: 2012. szeptember 19. (szerda)
  • iOS 5: 2011. október 12. (szerda)

Ezek alapján idén a szeptember 14. a valószínű dátum, már ha az Apple továbbra is követi a 2012 óta már bevett gyakorlatát, és szeptember második szerdáján adja ki az új verziót. Szeptember 30. egyébként péntekre esik. Ha meg az iOS 5-öt nézzük, annak megjelenése egészen október második szerdájáig csúszott – viszont itt ne feledkezzünk meg arról, hogy 2011. október 5-én halt meg Steve Jobs, ami jelentősen felkavarta a dolgokat a cég életében.

A legutóbbi információk alapján Az iPhone 7 forgalmazása szeptember 23-án, az előrendelés pedig szeptember 9-től indulhat, ami szintén a szeptember 30. előtti megjelenést valószínűsíti, hiszen az új iOS-verzió mindig az új készülék forgalomba kerülése előtt jelenik meg.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Mennyivel szebb lett volna így:
    Tim teljes mértékben megértette a problémámat, és azt mondta, hogy a legközelebbi, szeptember 30-án érkező frissítésben már javítják a nevemet. És amúgy meg azt is mondta, hogy kapok majd egyet az iPhone 7-ből, ami 3,5-ös csati nélkül jön 3GB RAM-mal, sokkal erősebb processzorral, megváltozott home gombbal. És adni fog hozzá a dobozban egy fülhallgató átalakítót is.

  2. @Jadeye: Pont ezt akartam mondani! Mivel jelentős okosítást igértek az iOS 10-ben Siri terén, legfőbb ideje lenne, hogy az eddig mellőzött nyelveken is megtanulna Siri kisasszony…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!