Elérhető az iOS 10, a watchOS 3, a tvOS 10 és a macOS Sierra ötödik beta verziója

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kissé talán szokatlan módon, eltérve a kéthetes ritmustól, alig több mint egy héttel az iOS 10, a watchOS 3, a tvOS 10 és a macOS Sierra negyedik bétáinak megjelenése után az Apple elérhetővé tette ezek ötödik fejlesztői, majd pár órával később a negyedik nyilvános bétáit.

iOS10-watchOS3-tvOS10-Sierra-b5-cover

Az iOS 10 beta 5 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már beta 4-et futtató készülékek esetén, vagy a béta profil telepítése után korábbi iOS-verziókon is; a watchOS 3 beta 5 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, szintén a béta profil telepítése után; a tvOS 10 beta 5 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a beta 4-et futtató készülékekre; a macOS Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 10 beta 5

Az iOS 10 beta 5 build száma 14A5335b, a beta 4-é pedig 14A5322e volt.

Újdonságok

Az iOS 10 beta 5-ben az alábbi újdonságok találhatóak:

 • Új lezárási hang, ami leginkább egy ajtó becsukásához hasonlítható.
 • Új ikon a kimeneti hangszóróhoz a Zene appon belül és a Vezérlőközpontban (ez eddig csak simán fejhallgató ikon volt).
 • A widgetek háttere némileg sötétebbé vált.
 • Közvetlenül az újraindítás után is lehetséges már Touch ID-val jóváhagyni egy app letöltését.

Természetesen az iOS 10 maga nem csak ennyi újdonságot hoz, ezek most csak a beta 4 és beta 5 közötti eltérések. Az iOS 10 újdonságairól itt írtunk részletesen: WWDC16: az Apple bemutatta az iOS 10-et.

iOS 10 beta 5 letöltési linkek

Az iOS 10 beta 5 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

Az iOS 10 az alábbi készülékekre lesz elérhető várhatóan szeptemberben:

Kép: Az iOS 10 ezekkel a készülékekkel lesz kompatibilis: iPhone 5 vagy újabb, iPad mini 2 vagy újabb, iPad 4 vagy újabb, iPod Touch 6G.

watchOS 3 beta 5

Az iOS 10 beta 5 mellett a watchOS 3 beta 5 is elérhetővé vált a fejlesztők számára. A build itt 14S5315a lett, a beta 4-é pedig 14S5302d volt.

watchOS 3 beta 5-ben az alábbi újdonságok találhatóak:

 • Egyelőre nem úgy tűnik, hogy lennének szembetűnő újdonságok, de frissítjük a cikket, ha ezekre fény derül.

A watchOS 3 újdonságairól itt írtunk részletesen: WWDC16: az Apple bejelentette a watchOS 3-at.

A watchOS 3 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 10 beta 5

Az új build verziószáma 14T5321a, a beta 4-é pedig 14T5308d volt.

kiadási információk alapján ez a verzió elsősorban hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-t támogatja.

macOS Sierra beta 5

Az új build verziószáma 16A286a, a beta 4-é pedig 16A270f volt.

Sierra-developer-beta-5

macOS Sierra beta 5-ben például az alábbi újdonságok találhatóak:

 • Egyelőre nem úgy tűnik, hogy lennének szembetűnő újdonságok, de frissítjük a cikket, ha ezekre fény derül.

A macOS Sierra újdonságairól itt írtunk részletesen: WWDC16: az Apple bemutatta a macOS-t, az OS X utódját.

A macOS Sierra az alábbi Mac-ekre lesz telepíthető:

 • MacBook: late 2009 vagy újabb
 • iMac: late 2009 vagy újabb
 • MacBook Air: 2010-es vagy újabb
 • MacBook Pro: 2010-es vagy újabb
 • Mac Mini: 2010-es vagy újabb
 • Mac Pro: 2010-es vagy újabb

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 10 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 10 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 10-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 3-ról szólókat meg itt, a tvOS 10-ről készülteket itt, a macOS Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Szimpatikus, hogy most már két hetente menetrendszerűen jönnek a beták és nem húzzák 3-4 hétig. Ha hiba van az úgyis kiderül két hét alatt, fölösleges a felhasználókat egy bugos builden tartani, amikor lehetne az újabb hibákra koncentrálni.
  Nekem pl. a rich notification abszolút nem működött a legutóbbi változatban, így ott sem a billentyűzetet se magát a funkciót nem tudtam tesztelni és esetleges hibákat jelenteni.

 2. nálam a VOIP kliensek (viber,whatsapp) csengőhangok helyett jott csak az értesítési hang és jelzés, de most ez mintha megjavult volna, bár eddig csak a viber-t teszteltem

 3. Szerintem sokkal stabilabb lett es jobb az akkuidő. A sebesseg is javult atuntuban most elsore is kozel 127000 pont lett melegedes nelkul.

 4. @tacs007: igen, ez ott is van a cikkben már 22 óra óta. 🙂

  majd pár órával később a negyedik nyilvános bétáit.

  @Kovács Ferenc: a fejlesztői béta (iOS 10 Developer Beta 5) csak akkor érhető el, ha a fejlesztői verzió vagy fejlesztői profil van a készülékeden. ha a nyilvános van fent, akkor a nyilvános béta fog megjelenni. ha nincs fent fejlesztői profil, akkor egyik béta sem fog megjelenni.

 5. Azt szeretném kérdezni hogy amikor kiadja az apple az ios10 et hivatalosan akkor a fejlesztöi beta profilt törölni kell, vagy mi lesz akkor a teendö ? Fel fogja ajánlani a frissitést vagy restore olni kell ?

 6. Sziasztok!
  Egy kis segítséget kérnék. Public beta-t mindenki feltudja rakni? Nekem megtalálja, egyből írja is hogy elérhető, de letölteni nem akarja. Többször próbáltam, profil újratelepítés is megvolt, de csak annyit ír ki, frissítés kérelmezve. Mindezt ma reggel 6 óta. A fogaskerék is forog, de nem tölti le.
  A segítséget előre is köszönöm.

 7. Esetleg valaki meg tudná nekem mondani, hogy ebben a bétában javították-e már azt a hibát, hogy amikor telefonon vagy FaceTime-on beszélek headsettel, Akkor nem jelennek meg az értesítések a zárolt képernyőn? Sajnos ez eddig mind a három bétában így volt nekem, ami fent volt a telefonomon. (iphone 6) Köszi! 🙂

 8. Sziasztok,
  Installáltam az ios 10, az lenne a kérdésem hogy ha nem vagyok developer akkor a betakat nem tudom feltenni?
  Így lényegébe csak a sima 10 tudom csak használni?

 9. @Achmed51: ha neked iOS 10 van fent, akkor a béta van fent. nincs másmilyen iOS 10 jelenleg. csak a béta. de a béta esetén sem írja ki azt az Infó alatt, hogy az béta lenne. a build szám (14A5335b) ugyanaz a nyilvános és a fejlesztői béta esetén, tehát nincs különbség köztük. neked ezek alapján a nyilvános béta van fent.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!