fbpx Skip to content

Tartva magát a két hetes ritmushoz, a az iOS 9.3 beta 3 és a többi béta megjelenése után az Apple ma este elérhetővé tette az iOS 9.3, a watchOS 2.2 és a tvOS 9.2 negyedik bétáit a fejlesztők, majd egy nappal később a nyilvános bétákat is a tesztelők számára.

iOS9.3-beta-4-cover

Az iOS 9.3 beta 4 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 9.3 beta 3-at futtató készülékek esetén, vagy a béta profil telepítése után korábbi iOS-verziókon is. A watchOS 2.2 beta 4 pedig az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, szintén a béta profil telepítése után. A tvOS bétája pedig az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a 9.2 beta 3-at futtató készülékekre.

iOS 9.3 beta 4

Az iOS 9.3 beta 4 build száma 13E5214d, a beta 3-é 13E5200d volt.

iOS9.3b4-hero

Újdonságok

Az iOS 9.3 beta 4-ben az alábbi újdonságok találhatóak.

Az Apple javította az 1970-es dátum okozta hibát. Ez a nem béta verzió esetén egyelőre továbbra is javításra vár.

Emellett lecserélték Éjszakai színezettség (Night Shift) mód ikonját a Vezérlőközpontban:

iOS9.3b4-Night-Shift

A 9.3 beta 3-ban ez még egy szem volt:

iOS9.3b3-Night-Shift

Amennyiben a készülékünkre egy olyan biztonsági mentést állítottunk vissza még az iOS 9.3 beta 3-ra, amelyet korábban, az iOS 9.3 beta 1-ről vagy beta 2-ről készítettünk, akkor a 9.3 beta 4-re frissítve elképzelhető, hogy nem fogunk tudni alkalmazásokat letörölni, vagy belépni az iCloudba. Ha ebbe a hibába futottunk bele, akkor restore-oljunk a 9.3 beta 4-re, majd állítsuk vissza újból az adatainkat.

Az iOS 9.3 további új funkcióiról itt írtunk még: Ezeket az újdonságokat hozza majd az iOS 9.3

iOS 9.3 beta 4 letöltési linkek

Az iOS 9.3 beta 4 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone:

iPod:

iPad:

watchOS 2.2 beta 4

Az iOS 9.3 beta 4 mellett a watchOS 2.2 beta 4 is elérhetővé vált a fejlesztők számára. A build itt a beta 3 13V5117c-jéről 13V5129c-re változott.

watchOS2.2b4-hero

A beta 4-ben olyan hibák kerültek kijavításra, amik miatt például ha több órát párosítottunk az iPhone-hoz, majd az egyik esetén töröltük a párosítást, akkor a többi óra nem volt képes az iPhone-nal kommunikálni.

A watchOS 2.2 beta 4 használatához az iPhone-ra előbb telepíteni kell a 9.3 beta verzióját.

tvOS 9.2 beta 4

A build itt a 9.2 beta 3 13Y5198c-s buildjéről 13Y5210d-re változott.

tvOS9.2b4-hero

Az új verzió frissíti az Apple TV Remote firmware-jét. Ezt a 9.2 beta 4 telepítése után automatikusan meg fogja próbálni minden 6. napon, ameddig a frissítés meg nem történik, és amikor az Apple TV és a Remote épp nincs használatban, és ha a Remote töltöttsége legalább 25%-on van. A frissítés után a Remote firmware-verziója 0x0241-ről 0x0245-re változik. A Remote frissítése javított mozgásérzékelést tesz lehetővé.

Kérdésem van!

Az iOS 9.3 még az iPhone 4s-re is elérhető lesz. A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-re érhető el. A hivatalos megjelenési időt egyik esetben sem közölte az Apple.

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 2-ről meg itt, a tvOS-ről pedig itt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. nekem nem jelenik meg OTA frissítésként előtte sem jelent meg

  2. @szorian: a fejlesztői béta van fent, vagy a béta profilt telepítetted? mert ha utóbbi, akkor a nyilvános béta van a készülékeden, az meg általában két nappal a fejlesztői után jelenik meg.

  3. Jadeye:
    Watch OS-ből van már public beta?
    Köszi

  4. @Agent_H: tudtommal továbbra sincs.

  5. Szia Jadeye.
    Én innen szedtem le az ipsw fájlt és egyszer se jelezte a frissítést.
    Már újból regisztráltam az UDID ot. még sem jelenik meg a frissítés.
    iPhone 6s készüléken.
    Köszi.

  6. @nacper: passz. ha fejlesztő vagy, akkor töltsd le a fejlesztői központból vagy a linkekről a megfelelő IPSW-t, és betallózva frissítsd iTunes segítségével. nekem az összes készülék gond nélkül frissült OTA.

  7. Gondoltam ma egyet és elkezdtem forgatni a telefonom a kezemben…
    Jelenség:
    Magam előtt tartottam a telefont először alaphelyzetben, föggőlegesen (főoladal legyen a képernyőn).
    1. Lehúztam az értesítési területet, majd pár mp múlva vissza és ekkor ugrott egy kicsit egy irányba az egész képernyő.
    2. Elfordítottam a telefont 90 fokkal, értesítési terület le, majd vissza és megint ugrott egyet az egész képernyő egy irányba.
    3. Akárhányszor forgatom el a telefont bármerre, mindig ugrik egyet az egész képernyő, amikor felengedem az értesítési területet.
    Ha ugyanabban a pozicióban többször lehúzom az értesítési területet, majd vissza, akkor már nem mozdul el a képernyő, csak elforgatás után.
    .
    Másnál is van ez a jelenség? (5S)

  8. Aham, itt is ugrik, ki is esett a kezemből majdnem.

  9. @Agent_H: Most tényleg, vagy csak vicc volt? 🙂 Melyik? 🙂

  10. Tényleg ugrik.

  11. Nekem mar a 9.2-nel is ugrik. Nem ujdonsag ez 🙂 Legalabbis nekem.

  12. Beta 3-on nektek is iszonyat trágya volt az üzemidőtök? Beta 1-2-vel gyönyörűen jött a 10-12 óra használat 2 naponta töltéssel! (6S Plus)
    Beta 3-mal ennek a fele!!

  13. Így igaz 5s

  14. @Jadeye: fejlesztői béta van fent.

  15. @Jadeye: de már felraktam a Configuration Profile-t és akkor látja. lehet egy off kérdés ha az xcode-ba a telefonon meg akarom nézni milyen provisoning profile van fent akkor azt mutatja hogy üres majd akarok installálni egyet de nem jelenik meg a profile sehogy van valami ötletetek?

  16. Elmagyarazza nekem valami hozzaerto hogy mi szukseg eszement tempoban panikszeruen kifosni a frissiteseket? A regi szep idokben akkor adtak ki frissitest amikor szukseges volt, igy volt ido rendesen kidolgozni/tesztelni. Milyen megfontolasbol kell ennyire eroltetni? Tenyleg erdekelne. Senki egy arva szot nem szolna szerintem ha a frissitesek par havonta jonnenek, amikor szuksegesek. Az aprobb hibajavitasok meg amikor kell. Es miert kell kotelezoen evente foverziot valtani? Valaki pls magyarazza mar el, mert eskuszom nem ertem.

  17. @Tobb nap mint kolbasz: ez egy béta. nem pedig “panikszeruen kifosni” típusú frissítés. a legutóbbi frissítés a 9.2.1 volt, január 19-én. amióta iOS létezik, évente jött új főverzió, ergo nincs min meglepődni. pontosan úgy jönnek frissítések, ahogyan írod: “par havonta jonnenek, amikor szuksegesek. Az aprobb hibajavitasok meg amikor kell”. ha nem akarsz frissíteni, nem kell. magától sem települ. ha meg nem jönne frissítés, akkor meg az lenne a baj.

  18. @toppnapmintkolbasz: ezek a verziok nem neked szolnak ezek szerint, el se olvasd ezt a cikket, tudomast se vegyel rola, hogy letezik ilyen. Minden nap jelennek meg cikkek a mutragya feldolgozasarol megsem olvasod el oket mert nem erint, ha ez sem erint ezt se olvasd el 🙂 ! Nekem is ugrik a fo kepernyo, szerintem azert mert mikor le van huzva a ertesites kozpont , kozben valtozik a hattered pozicioja es mikor visszahuzod siman aktualizalja magat…

  19. @diario A kerdesem nem az volt hogy en miert olvasok ezzel kapcsolatos cikkeket. De koszonom az ertekes valaszt.

  20. @Jadeye: Amugy nem kifejezeten erre a frissitesre gondoltam, hanem csak ugy altalaban. Es nem mondtam hogy barmi is baj lenne. Kertem hogy valaki magyarazza el, mert nem ertem. Mivel te is csak kioktato stilusban valaszoltal, meg mindig nem ertem. A telefonomon meg a gepemen pedig hihetetlenul agresszivan tolja a kepembe allandoan a frissiteseket. Innen jutott eszembe, mert kapok napi rakat ertesitest a frissitesekrol minden Apple eszkozomon. Eppen ezert kerdeztem. De meg mindig nem ertem.

  21. @Jadeye: AMugy tenyleg nem baj, meg mindig jobb a gyakori frissites mint a ritka. Inkabb csak az tunt fel mintha az utobbi idoben sokkal ordasabb modon akarna ravenni hogy frissitsek. De nem akarok. Ki lehet ezt kapcsolni iOS eszkozokon meg Macen?

  22. @Tobb nap mint kolbasz: én a tényeket közöltem, nem volt benne kioktatás, de ha így érezted, akkor elnézést.

    a fenti cikk ugye az iOS, a watchOS és a tvOS egy béta változatáról szól, ami kizárólag akkor jelenik meg az említett rendszereket futtató készülékeken, ha az első bétát feltetted ezekből, vagy iOS esetén a nyilvános béta profillal beléptél a bétába. egyébként nem dobja fel egyik sem.

    OS X-ről nincs szó a cikkben, de ott is ez a helyzet, csak akkor jelenik meg egy béta frissítésként, ha bétázol.

    a nem béta frissítések ugyanakkor pont olyan gyakorisággal jelennek meg, ahogyan te magad is írtad, tehát akkor, ha szükségesek, az apróbb hibajavítások meg akkor, amikor kell. a jelek szerint ezek tehát ilyen gyakorisággal szükségesek, az apró javítások meg szintén akkor jönnek, amikor kell – bár ez utóbbi nem teljesen igaz, mert az 1970-es hiba a hivatalos verzióban egyelőre nem került kijavításra, már ha azt apró javításnak vesszük.

    ha megnézed az iOS verziótörténetét, átlagosan mindig is ennyi frissítés érkezett, nagyjából hasonló időközönként, mint most.

    a frissítésekről való értesítés alatt gondolom a Beállítások ikonon megjelenő 1-est érted. az jailbreak nélkül nem rejthető el, hiszen értelemszerűen az lenne az érdeked, hogy a készüléked szoftvere rendszeresen frissítve legyen, ezzel kiküszöbölve az időközben felfedezett hibákat és sebezhetőségeket.

    Mac-en a beállításokban az App Store alatt kapcsolhatod ki, hogy automatikusan keresse a frissítéseket. de ezzel gyakorlatilag magadnak ártasz.

  23. Nekem is ugrik. iPhone 6, ios 9.2.1

  24. @makimano, @Agent_H, @kigyosigergo, @Németh Dániel: valószínűleg az van, amit @diario is írt, tehát miközben le van húzva az Értesítési központ, aközben a háttér nem mozdul, és amikor vissza lesz csúsztatva, akkor az iOS frissíti az ikonok és a háttér pozícióját a közben történt mozgásnak megfelelően.

  25. @ittakary: Nálam is ugyan ez a probléma! Akkor is iszonyat gyorsan merül a telefon a beta3-al ha hozzá sem nyulok egész nap.

  26. Kint van a public beta 4 is…

  27. Az Airplay-t miért nem látom a kontroll centerben?

  28. @opetrovics: az AirPlay csak akkor jelenik meg, ha van AirPlay-re képes céleszköz az adott hálózaton, tehát mondjuk egy Apple TV.

    az alábbiakat érdemes megnézni:
    A tartalmak vezeték nélküli streamelése iPhone, iPad és iPod touch készülékről az AirPlay segítségével – https://support.apple.com/hu-hu/HT204289
    Az AirPlay és az AirPlay-tükrözés hibaelhárítása iPhone, iPad és iPod touch készüléken – https://support.apple.com/hu-hu/HT204291

  29. Ezt az ertesitési központos hibát vagy dolgot szerintetek javithatjak közeljövőben? amugy valaki lrobálta a nyilvános béta 4et iphone 5s-en?

  30. Köszi..ezen átsiklottam… 😉

  31. Bocs elirtam kiprobálta

  32. @Jadeye: Jadeye! Épp a napokban próbáltam ki az AirPlay-t. Igaz, Windows-on, de telepíteni kellett az AirServer-t és fizetős szolgáltatás. Apple TV-n is az?

  33. Szerintetek lehet köze a Bluetoothhoz a frissítésnek? Mióta fennt van azóta rendszeresen lecsatlakozik az autóm kihangosítójáról. Tipp esetleg?

  34. Jobb let mint a béta 3!

  35. ThePhenomenal!
    Nálam fut rajta szépen, bár a mozgások mintha kicsit akarnának.

  36. @gunar: köszi gunár és játékokkal nem probáltad?

  37. nálam egyenlőre már nem ugrál a kép mikor lehúzom az értesítési központot,másnál se?

  38. nálam egyenlőre már nem ugrál a kép mikor lehúzom az értesítési központot,másnál se? (iphone 5s ios 9.3 public beta 4)

  39. Nejem 9.2.1 i5s hiába húzom le a vezérlőt, forgatom a telefont ,a kijelzőn nem ugrál semmi ! De akkor is bár vissza tehetném a 8.4.1et 🙁

  40. Másnál is később jelenik meg a “csusztassa fel a feloldáshoz” irás?

  41. Szerintem 5s-en beta 4 nagy rakás sz@r beta 3 sokkal jobb volt 🙁


Add a Comment