fbpx Skip to content

Több érdekes tweet is napvilágot látott tegnap óta az iOS 7.1.1 untethered jailbreakje kapcsán, amiből az i0n1c és winocm által közzétett kép illetve videó a leginkább érdekes.

711_untethered_iPhone5c

Az Apple az iOS 7.1-ben bezárta az evasi0n 7 által kihasznált hibát, így akiknek a készülékük már eleve ezzel a verzióval érkezett, vagy “véletlenül” frissítettek, azoknak jelenleg nincs lehetőségük a jailbreakre, és így a különféle cydiás kiegészítők használatára sem.

És mivel a firmware downgrade-elése kizárólag iPhone 4 vagy korábbi készülékek esetén lehetséges, és még azokon is SHSH szükséges hozzá, ezért az iPhone 4s és az újabb eszközök esetén még csak a downgrade-re sincs opció.

No persze egy kép önmagában még nem jelent sokat, hiszen Photoshop és más szoftverekkel bármikor előállítható hasonló, de i0n1c nem az a típus, aki ilyesmivel szórakozna.

Épp ezért érdekesebb viszont a winocm által közzétett videó, amely már működés közben mutatja meg az általa szintén összedobott 7.1.1-es, untethered jailbreaket – igaz, ő ezt egy iPhone 4 esetén teszi meg, amire a 7.1 óta ugyan volt nemhivatalos jailbreak, de csak tethered, a 7.1.1-re meg eddig semmilyen.

Winocm közlése szerint az általa fejlesztett jailbreak támogathatja az újabb készülékeket is, de ahhoz még további időt kell fektetni bele. Ráadásul mivel ő már a 7.1 esetén is mutatott egy untethered megoldást, könnyen elképzelhető, hogy ez annak a 7.1.1-hez frissített verziója.

Hogy aztán ez a jailbreak megjelenik-e majd egyáltalán, az igen jó kérdés. A június 2-án kezdődő WWDC már szinte a nyakunkon van, ahol várhatóan az Apple bejelenti az iOS 8-at, így ha annak az első beta verziójában még megtalálható az ebben a jailbreakben felhasznált hiba, akkor megvan az esélye, hogy ez a megoldás nem fog megjelenni – csak ha közben az Apple javítja a hibát, vagy ha megjelenik az iOS 8. Ha már az Apple egy beta verzióban javítja ugyanis a kihasznált hibát, akkor értelemszerűen már nincs miért tovább tartogatni. Ha viszont nem javítják ki, akkor ez lehet a kulcs az iOS 8 jailbreakeléséhez, ami miatt viszont kár lenne azt idejekorán elpuskázni.

Fontos megjegyezni azonban, hogy a jailbreak nem függetlenítés (ugyanakkor a szoftveres függetlenítésnek viszont feltétele a jailbreak), így emiatt felesleges várni rá; nem teszi lehetővé önmagában a tört appok telepítését sem, amikhez ráadásul jó ideje már jailbreak sem kell.

Amellett most, hogy már került elő ilyen videó, ismét egyre valószínűbb a mindenféle nemhivatalos oldalakon az esetleges kamu jailbreakek megjelenése is, amelyeket értelemszerűen tanácsos elkerülni. Ezért érdemes csak a hivatalos oldalak alapján tájékozódni, illetve pár egyszerű tipp alapján kiszűrni, hogy melyek azok, akik csak átverni akarnak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

43 Comments

  1. remélem iOS 8-ig megtartják, kár lenne 7.1-ért elpuskázni

  2. Első ránézésre a videóban egyből megfogott, hogy bootolásnál iOS 6 boot logo aztán vált át 7-re?:D hát az én emlékeim szerint nekem nem igy volt, de javitsatok ki ha igen. Szóval szerintem a videó kamu.

  3. @El Brekito: winocm azt is megcsinálta, hogy egy készüléken egyszerre legyen iOS 5, iOS 6 és iOS 7 is, valamint van némi neve már, így felesleges megkérdőjelezni.

  4. Ez szerintem ide tartozik hogy az iPod touch 5G-met iOS 7.1-rol nem tudom visszarakni iOS 6.1.3-ra???
    Mert ez az iOS 7 rohatt ronda es utanom hogy lassan kapcsol be lemerules utan meg hogy sokszor osszeomlik a rendszer!!

  5. Azt olvastam, hogy a 4-et, lehet, hogy a 4s-t sem támogatja az ios8, akkor pedig sosem lesz jailbreak. Én most vettem 7.1-el.

  6. @scania460: nem tudod visszarakni, mert technikailag az is olyan, mint az iPhone 4s és az újabb készülékek, így nem megoldható.

    @Hapsika6: sehol nem volt szó arról, hogy az iPhone 4s is kiesne az iOS 8 alól, de az iPhone 4 nyilván valószínű.

  7. “a tört appok telepítését sem, amikhez ráadásul jó ideje már jailbreak sem kell.” – tud valaki valamit erről, hogy jailbreak nélkül, hogyan lehet tört appokat feltelepíteni, mi kell hozzá, stb.?

  8. @mario256: számtalan alkalommal kitárgyalták már ezt az adott jailbreakről vagy az installous megszűnéséről szóló cikkek hozzászólásaiban, olvasd vissza. itt törölni fogjuk az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat.

  9. “a 7.1 óta ugyan volt nemhivatalos jailbreak, de csak tethered”. Ennek meg tudná valaki adni a nevét/elérhetőségét?

  10. @feketeg: mire kell pontosan a jailbreak? tudod, mit takar, hogy tethered? iPhone 4 készüléked van?

  11. Igen tudom, bár még nem próbáltam, de gyakorlatilag sosincs kikapcsolva a telefonom, így gondoltam jó lehet nekem, tévednék? i4-em van igen.

  12. Nekem csak azok a jó kis cydiás tweekek hiányoznak, hogy pl. 3g kikapcsoláshoz ne kelljen a beállításokban bogarásznom stb.

  13. @feketeg: én nem javaslom a tetheredet, mert abban a pillanatban, hogy olyan kiegészítőt teszel fel, ami a SpringBoard működésébe belenyúl, és bármi okból újraindul a készüléked, nem fog tudni betölteni. ennyit szerintem nem ér egy tethered, mert jellemzően mindig akkor történik majd ilyen, amikor órákig nincs gép a közelben, hogy bootoltasd. érdemesebb már megvárni a 7.1.1-re valót.

  14. Hát nekem tethered van 7.1.1re már szinte azóta h kijött,és egyszer nem indult újra,meg semmi lefagyás és a többi ilyen…szóval sztem nyugodtan fel lehet tenni 🙂

  15. Én inkább fordítva gondolkodnék, tehát amíg nincs untethered, addig jó lenne a tethered is. Szóval valaki lenne olyan kedves hogy ad egy linket/nevet?:)

  16. Nem tudom h ide lehet e írni, de ám is fent van. Szal csak a geeksnow 2.9 kell leszedned és ott kat a jailbreakre és követned amit ír 🙂 de azért néz utána h mi az a tethered és h mivel jár h kell használni!

  17. Üdv iphone 4-en működik 🙂

  18. @Gyula Fekete: persze, hogy működik, mert arra van exploit, de nem hivatalos, így nem javasolt, és ráadásul csak tethered.

  19. Jadeye az ipod touch 5G teljesitmenyileg ugyanaz mint a i4S de en rakotottem a gepre mar regebben letoltottem az IPSW fajlt (iPod5,1 iOS 6.1.3) es az iTunes-on ramentem a visszatoltesre kozbe a Shift-et nyomtam ugye akkor egy megnyitasi ablak jon fol, betalloztam az IPSW fajlt es kiirta az iTunes hogy ,az iTunes torli majd visszatolti iOS 6.1.3-ra az iPod keszuleket es ellenorzi az Apple webhelyen’!
    Nem toltottem vissza mert meg garancias a telefon es nem akartam addig se jailbreak-elni se visszatolteni vagy visszarakni!

  20. Még ennyi idiótát istenem 😀 olvassátok a MIK-et. Az való itt pár embernek 😀

  21. @Jadeye: Tudnál küldeni egy linket ahol erről volt szó mert én nemtalálom, megköszönném.

  22. Kossz jadeye akkor inkabb nem nyulok hozza! :))
    Es meg 1 kerdes
    Ha most iOS 7.1 van rajta es biztonsagi mentest csinalok es ha mondjuk akarmi szoftveres problemaja lessz es vissza kell toltenem akkor az iOs 7.1-el foglya vissza takni ra a biztonsagi mentest vagy mar a 7.1.1-el?
    Szerintem a 7.1.1-el de a biztonsag kedveert megkerdezem 🙂

  23. @scania460: a biztonsági mentés független az iOS verziójától, tehát egy 7.1-es mentés nem teszi vissza a 7.1-et, sosem csinált ilyet. a restore minden esetben a legfrissebb elérhető iOS-verziót teszi fel.

  24. @Jadeye: Köszönöm szépen.

  25. Oks gondoltam koszi

  26. Es akkor mien jailbreak-ot javasolsz az iPod-omhoz (iOS 7.1)??

  27. @scania460: iPod touch 5G-re jelenleg semmiféle jailbreak nem elérhető 7.1 esetén.

  28. hali van e iphone 4 s re jailbreak ami müködik is?

  29. @tibor45: 7.0.6-ig van, van is róla cikkünk. 7.1-től kezdve jelenleg nincs. de ez a fenti cikkben is le van írva, hogy mire van.

  30. Ugy ertem hogy untethered vagy tethered jailbreak kell hozza?

  31. Kell majd hozza

  32. Koszi nincs tobb lerdesem

  33. Kerdesem

  34. Iphone 4 elméletileg tethered módon jaibreakelhető akár ios 7.1.1 esetén is, nem? Nem tudja véletlenül valaki, hogy mivel?

  35. Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni, A napokban cseréltem Nokia Lumia 620 telómat iPhone 4-re. De mint később kiderült, angol T mobil orange hálózat függő. Szóval a kezdőképernyőtől nem is jutok tovább, csak annyit ír a készülék, hogy helyezzen be sim-et, aktiválja a készüléket, Gondolom ebben az esetben a JB nem játszik. Gevey simmel működhetne szerintetek. Előre is köszönöm a válaszokat! 🙂

  36. @Horváth Fruzsina Enikő: valószínűleg nem fog menni. a jailbreak csak már aktivált készüléken működik. az aktiválás pedig semmiképp sem megy gevey-jel, tehát ahhoz mindenképp gyárilag hozzá tartozó kártya kell. aktiválás után a baseband verziója alapján derül ki, hogy van-e olyan gevey, ami azt támogatja, de valószínűleg nem lesz. a legbiztosabb, ha a hivatalos függetlenítést megpróbálod elintéztetni, vagy eladod a készüléket. http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

  37. Sziasztok,

    iPhone4 6.1.3 iOS-sel… szeretném jailbreak-elni.

    Mit tegyek? Melyik programmal csináljam és milyen FW-t töltsek le?

    TinyUmbrellával biztos ami ziher csináltam egy SHSH mentést (szerintem ennek a telefonban még soha nem volt ilyen mentése, nem is tudom le tudott-e most menteni bármit is… talán 7.1.3at?)

    Függetleníteni nem kell, csak JB, tehát gondolom nincs félnivalóm max egy újrahúzás ha nem jön össze…

    Köszi a segítséget előre is.

    W

  38. Sziasztok. SHSH nélkül semilyen körülmények között sem lehetne az i4 emre visszarakni az IOS 6 ot?


Add a Comment