fbpx Skip to content

Amikor pénteken megjelent a 7.0.6, kiderült szinte azonnal az is, hogy a jailbreaket nem érinti a kérdés, és a vállalkozó kedvűek ismét egyszerűen módosíthatták az evasi0n 7 binárisát úgy, hogy az elfogadja a 7.0.6-re frissített készüléket. Szombat késő estére hivatalosan is frissült az evasi0n 7, így már alapból támogatja a 7.0.6-ot is.

evasi0n_1.0.6

Az evasi0n 7 új verziója semmi egyéb változást nem hoz, így ha már korábbi verzióval lett jailbreakelve a készülék, semmi szükség nincs az új verzió használatára. Ez mindössze azoknak szükséges, akik vagy még nem jailbreakeltek, vagy már 7.0.6 van a készülékükön.

A fejlesztők ismét azt írták elő követelményként, hogy a 7.0.6 telepítését mindenképpen iTunes restore segítségével tegyük meg. Ha a 7.0.6 OTA frissítéssel, tehát a készülék Szoftverfrissítés menüjéből telepítettük, akkor nem fog lefutni a jailbreak, hibákat fogunk kapni. A restore előtt készítsünk backupot a készüléken lévő adatainkról, restore-oljuk a készüléket 7.0.6-ra, állítsuk vissza az adatokat a backupból, majd ezután már lefuttathatjuk a jailbreaket.

Letöltés

Az evasi0n 7 letölthető a http://evasi0n.com/-ról:

download for Mac OS X download for Windows

Jailbreak után érdemes betartani pár aranyszabályt, hogy ne legyenek problémáink. Ez pár egyszerű, és magától értetődő dolog, de tényleg érdemes rájuk odafigyelni. Bővebben: Aranyszabályok, ha jailbreakeltél

Korábbi cikkünk az evasi0n 7-ről, a felmerülő kérdések esetén előbb ezt érdemes elolvasni: Megjelent az evasi0n 7 – untethered jailbreak iOS 7-re!

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. 4S-en milyen a rendszer? Mennyire bug-os, aksi idő?
    Ha a 7.1-nek jók lesznek a mutatói, lehet beadom a derekam és frissítek IOS 7-re! A béta teszteket olvasgatva, jókat írnak róla, legalábbis ami a teljesítményt érinti a régebbi készülékeken.

  2. @totopad: a linkelt cikkből:: “Az Apple pár perce kiadta az iOS 7.0.6-ot, ami összesen az SSL-kapcsolat ellenőrzésének javítását tartalmazza.”…

  3. Nekem már megjelenés óta fenn van a 7-es, most nemrég tettem fel 7.04-et és semmilyen lassúságot nem tapasztaltam. Akksi nekem kb 1 napot bír bár én sokat használom a 3G-t is. Igaz, már csak 1250-es

  4. @totopad: Garanciásan kaptam kb 3 hete egy új iPhone 5-öt, amin iOS 6 volt. Mikor megláttam azt hajtogattam hogy soha nem fogom elpasszolni ezt a telefont (mert utáltam a 7-et), aztán két héttel később már annyira frusztrált a rendszer meg hiányoztak az iOS 7 kényelmi funkciói, hogy fel is raktam a 7-et, és nem bántam meg.. Tényleg előbb tudja az Apple, mi kell a vásárlónak 🙂

  5. Akkor mivan ha a keszuleken belul frissitetem akkor ha reszorolom jo lesz?

  6. *restor

  7. Ha iTunes-ban frissítem akkor restorol is vagy meghagyja az appokat mintha OTA-n frissítettem volna? (és miért nem engedélyezett az OTA jb-n?)

  8. @Matej2001: a frissítés után a készüléken történő “összes adat és tartalom törlése” sem jó, mert technikailag különbözik az iTunes-ban történőtől. (ha jól emlékszem, más típusú SHSH-t ad az OTA frissítés, mint az iTunes-os, és a jailbreak esetén ez technikai okokból nem jó.)

    de ha a készüléken frissítettél, majd ezután iTunes-ban restore-olod, az úgy jó lesz. de a restore a szoftver újratöltése, és nem a biztonsági mentés visszaállítása: http://szifon.com/2011/11/22/gyakori-kerdesek-update-vagy-restore-itunes-ban/

    @farkas63: ha iTunes-ban frissíted, az elvileg szintén megfelelő, a lényeg, hogy ne OTA legyen. az OTA technikai okokból van letiltva, mert utána nem tudna betölteni a rendszer. nagyjából ugyanilyen okokból nem lehet használni jailbreakelt készüléken az “összes tartalom és beállítás törlése” opciót sem.

  9. @Jadeye: Hali! A moderálás kb. mennyi időt vesz igénybe? 🙂

  10. @rec:
    törölj ki egy vagy néhány cydia source-t

  11. @norbert05: csak már 1 éve használom és óvom a 6.1.2-őmet és fosok, hogy nem fog tetszeni a 7, vagy lassú lesz a 4S-en. A feature-ök nem érdekelnek, azoknak a 95%-át már évek óta használom tweakek formájában. Ezért várok a 7.1-re a .1-ek mindig stabilabbak és jobbak… talán

  12. @rec: a legutóbb hozzáadott source miatt túllépted a maximális csomagok számát. ne használj olyan source-okat, amiken feleslegesen sok csomag van.

    @totopad: az iOS 7-et már nagyon régóta nyomkodhatod mások készülékein, tehát el tudod dönteni, hogy tetszik, vagy sem. várhatsz a 7.1-ig is, de arra nem tudni, mikor lesz jailbreak. közben viszont több olyan hiba van a rendszerben, ami miatt fontos lenne frissíteni például a most megjelent 7.0.6-ra.

  13. @Jadeye: pont ezaz, hogy más eszközön teszteltem és nagyon nem tetszett. De egyre több appba futok bele, ami már IOS 7-et igényel :S shitapple

  14. @totopad: jailbreak után olyan témát teszel fel, amit akarsz. ha kell, iOS6-os is biztosan van.

  15. @Jadeye: a kinézet az utolsó, mondjuk azt kimondottan rühellem, de tudom, hogy van winterboard! 😀
    Sima 4-en és mini 1-en teszteltem, hát bugdömping volt rajta és lassú volt a 6-hoz képest, mondom ezt úgy, hogy a mini-t én update-eltem és előtte a 6-al is nyomkodtam, azzal teljesen jól futott. Lassú volt, sokszor mp-ig állt egy sima mappa megnyitásnál is, az alkalmazásokról már ne is beszéljek. Nem mondom, hogy a 6 tökéletes, de jb-vel igen csak közel azzá válik.

  16. @Jadeye: 🙂 másolnám, ha tudnám, de nem mentettem el máshová a szöveget. 😀

  17. @PeterHz: látnod kell itt fentebb, azzal a szöveggel, hogy moderálásra vár.

  18. Sziasztok! Vettem egy német szolgáltató függő iPhone 4-et. Ráraktam a 7.0.6-ot, az evasion viszont nem hacktivál. Van ennél a szoftnál vmi lehetőség a hacktiválásra?

  19. @becksb007: iOS 7-et gyakorlatilag nem fogsz tudni hacktiválni. sokkal egyszerűbb, ha szerzel egy hozzá való kártyát, mert azzal sok további kellemetlenségtől kíméled meg magad.

  20. @Jadeye: Köszönöm a gyors választ!

  21. koszonom a segitseget. uj problema: masik geprol raktam fel az ios 7.0.6-ot es jb-t es most minden program ami eddig volt fent(fb, jatekok, etc.) eltuntek nyomtalanul. ez mitol lehet? :disappointed:

  22. Üdv mindenkinek.

    Tegnap vettem egy Iphone 5S-est rajta a 7.0.6 ios és hiába próbálom meg jailbreakelni az evasi0n megáll a Configuring System (2/2)-nél a telefonon megjelenik az evasi0n ikon de ennyi. Többször ptóbáltam meg újra indítani a programot és a telefont is. Itunesban is restoroztam párszor, de semmi előre haladás. Megköszönném ha valaki tudna benne segíteni, hogy mi lenne a megoldás. Az iphone 4S-es simán végigment, ezért nem értem mi lehet a gond.
    Előre is köszönöm
    https://www.dropbox.com/s/gln1h854p6svi6k/Screenshot%202014-02-27%2019.30.37.png

  23. @drherkules: kövesd az evasi0n utasításait, és amint írja, hogy oldd fel a készüléket, rögtön csináld, amit kér. az evasi0n 7-ről szóló cikkünk hozzászólásainál még egy videót is csinált valaki a dolog menetéről, ellenőrizd, hogy így csinálod-e.

    ha így sem megy, akkor próbáld meg egy másik gépen.


Add a Comment