fbpx Skip to content

Az Apple pár perce kiadta az iOS 7.0.6-ot, ami összesen az SSL-kapcsolat ellenőrzésének javítását tartalmazza. Ugyanez a javítás az iPod touch 4G-re és iPhone 3GS-re 6.1.6-ként érkezett.

iOS_7.0.6

Egyelőre ennél több részletet nem lehet tudni, de aki nem jailbreakel, annak nyilván érdemes feltenni a készülékére ezt a frissítést. Ez a hiba az 5.1.1-ben és az azt megelőző rendszerekben viszont még nincs meg.

Jailbreak?

Az iOS 7.0.6-ra (és a 6.1.6-ra) egyelőre nincs jailbreak, így aki bármilyen szempontból is függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy ne frissítsen a 7.0.6-ra.

Ugyanakkor a 7.0.6-ban elméletileg semmi olyan módosítás nem történt, ami a jailbreaket meggátolná, és egy megfelelő módosítással az evasi0n képes lesz a 7.0.6 jailbreakelésére is.

 

 

MuscleNerd ugyanakkor inkább türelemre int. Szerencsére jailbreakelt készülékeken az OTA frissítés amúgy is tiltva van, így nem telepíthető “véletlenül”:

 

Korábban egy kis módosítás elég volt a binárison, ez akár most is működhet:

 

Aki nem akar maga nekiállni a bináris fájl módosításának, az várja meg az evasi0n hivatalos frissítését, de sokkal egyszerűbb, ha a 7.0.5-öt használók nem frissítenek 7.0.6-ra.

evasi0n 1.0.6

Időközben megjelent az evasi0n frissített verziója, ami már a 7.0.6-ot is támogatja. Erről bővebben: iOS 7.0.6 támogatással frissült az evasi0n 7.

 

De hogy miért kell adott esetben annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

SHSH

Az SHSH-k iPhone 4s-től kezdve nem használhatóak jelenleg, így bár a mentésük ajánlott, de felhasználni viszont nem lehet őket. Mindenesetre az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 7.0.6 IPSW fájlját, az az alábbi linkekről teheti meg:

iOS 6.1.6 iPhone 3GS-re és iPod touch 4G-re

Mivel ezekre a készülékekre már nem jelent meg az iOS 7, így az Apple ezekre az iOS 6-ot frissítette. Letöltés:

Olvasd el a hozzászólásokat is

76 Comments

  1. Szerintem jo lett!

  2. Miután feltelepült és bekapcsolt a teló akkor vettem észre, hogy be van kapcsolódva a Bluetooth pedig előtte nem volt bekapcsolva.Érdekes hmmm?!?!

  3. Nekem se volt és felrakta és be volt kapcsolva..

  4. Mindig bekapcsol!Ha frissítés utanna….

  5. Hang van már billetyünél?

  6. Nincs feloldó hang, ha arra gondolsz… Amit a Váci utca környékén a "rejtett erőforrások" próbálnak nekem eladni 120.000 Ft-ért azon van… 😀

  7. @kozsla86: ha a feloldási hangra gondolsz, akkor mivel az a 7.1 beta esetén sincs ott, így egy ilyen köztes verzióban pláne nem lesz.

  8. Nem hanem csak ha randomba írsz van e hang mert
    7.0.4 nem mindig van

  9. Remelem orvosoltak a hang problemat mert nekem sokszor appok hangja is elment magatol es le kellett zarni oket es ujra inditani h legyen hangja 🙁

  10. Szintén ugyan ez van nálam is csak röviden irtam

  11. De azt megfigyeltem, hogy iPhone 4-en nem jelentkezett ez a problema, mota valtottam iPhone 5-re azota jott be ez a gond. Gondoltam soft hiba(kitugya mirol volt softolva) igy ujraraktam iMacrol es csak jelentkezik ez a hiba sajnos es megjelent mostanaba iPad 2-on is 🙁

  12. Sosem lesz már 7.1?
    Lassan fél éve fingfűrészelik már, de hohy mikor jelenik meg, azt nem tudni.
    De ha kidobták ezt a frissítést, akkor gondolom nem 2-3 hét.

  13. Már nem írja alá a 7.0.4-et az Apple! 🙁

  14. @twingo16v: Már vagy hónapokkal ezelőtt lehetett tudni, hogy márciusban jön ki a 7.1, kb. minden oldalon kint van.

  15. @farkas63: tudni nem lehet, csak erről pletykálnak. az iOS 7.1 pontosan akkor jön ki, amikor az Apple úgy dönt. nem adtak pontos dátumot, ezek csak spekulációk.

  16. iPhone 4 talán egy picit gyorsabb lett, vagy inkább úgy mondom, hogy folyamatosabb 🙂

  17. @mszatesz: Tenyleg gordulekenyebben mennek a dolgok. De az iOS 7 lenne az igazi… 🙂

  18. iPad 2 egy kicsit tényleg jobb lett. Pl: nincs lagg multitaskingnál.

  19. Tényleg, egy picikét gyorsabb iPad 2-n, de valószínű, hogy csak az update miatti restart és/vagy cache ürítés. Kb az előző update miatt volt utoljára kikapcsolva, mert annyira sosem zavart az a pici döccenés appváltáskor.

  20. Sziasztok, lenne kérdésem a 4S-el kapcsolatban 🙂 Nem kevés az 512 MB RAM? Nem lövi ki 2-3 app után a memóriából őket?

  21. azt olvastam már lehet jailbreakelni a 7.0.6-ot!

  22. @n4nom4n: a cikkben is le van írva, hogy hogyan tudod megcsinálni az evasi0n 7 binárisának módosításával. hivatalos evasi0n frissítés még nem érkezett. de ha jailbreakelsz, miért frissítettél volna?

  23. Valamelyik nap voltam az egyik apple boltban, valahogy szóba került, hogy mennyire nem tetszik nekem az ios 7 kinézete, akkor mlmdta az eladó, hogy állítólag a 7.1-ben visszaállítható lesz a régi megjelenés. Erről valaki tud valamit?

  24. @MysteryKe: semmi ilyesmi nem lesz, az adott bolt eladója valószínűleg azt nézte be, hogy a 7.1-től letörölhető lesz a letöltődött, de még nem telepített frissítés telepítőfájlja: http://szifon.com/2014/02/06/torolhetoek-lesznek-a-letoltodott-ota-frissitesi-fajlok-ios-7-1-tol-kezdve/

    @attila1124: bárki meg tudja csinálni magának egy hexa editorral, de teljesen felesleges, hiszen ha jailbreakelsz, eleve miért tetted fel a 7.0.6-ot? amellett hamarosan itt a hivatalos verzió, amit a fejlesztők tesztelnek is, ennyire meg nem hajt a tatár senkit.

  25. Nem szerettem volna frissíteni, de jailbreakes huncutkodásnak köszönhetően almajelig jutott a telefonom. A 7.0.4 et pedig hiába tallóztam már itunesba, nem engedte felrakni aláírás hiányában. Így maradt a legújabbra frissítés.

  26. Jaj ez az állandó nyafogás! Nincs feloldó hang! Hát bazzeg te mit nézel mikor feloldod, ha nem klikken akkor is rájövök, hogy nem sikerült, mert a kijzőt bámulom! Ha meg nem nézem rá akkor nincs értelme feloldani. Még ha a lezáró hangról lenne szó akkor azt mondom, hogy ok én se mindig nézem, mikor lezárom (mondjuk pont tök mindegy mert, a zsebembe nincs tartalék ujj, úgyhogy ha nem zárom le akkor se telfonál! Komolyan kivagyok ettől a rinyálástól! Ezt halgatjuk 7.0 óta!

  27. Most fordult eloszor elo ilyen nalam…
    Lehuztam toltorol a telot, egy fel perc utan kezembe veszem, nezem nem tudom feloldani, mintha kilenne kapcsolva… Semmire se reagalt, meg ujrainditani se tudtam a home power gombbal… Szoltam havernak csorogjon ram.. Nala kicsorog, de nalam semmi.. Kepernyo fekete, hang sehol es nala csorog folyamatosan… Kivettem a kartyamat, es ezutan erzekelt csak a home power gombra… Csak azert irtam le, mert ilyet sose tapasztaltam, tegnap frissitettem a 7.0.6-ra. Iphone 4-rol van szo. Es sose volt jailbreakelve. Ha valaki ilyet tapasztal, ezzel a modszerrel probalja meg mukodesre birni. 🙂

  28. Legalább lenne lehetőség a feloldóhang ki-bekapcsolására, mert én imádtam! 🙂

  29. Most komolyan csak én képzelem be magamnak vagy tényleg jobb “pörgössebb” lett i4-en , gondolok itt a pultitasking előhívására vagy pl egy program bezárása , home gomb lenyomása utáni effektre amikor “beröpülnek” az ikonok. Én úgy érzem ezek a dolgok jobbak gyorsabbak lettek, mint korábban. Meglátás?

  30. Hali!
    Nekem 3GS-em van JB 5.1.1-gyel. Az lenne a kérdésem, hogy ha frissítenék, akkor lassabb lenne? Mondjuk most sem valami fürge már szegényke.
    Köszi!

  31. 6.1.3-on hagyott 4S frissíthető 6.1.6-ra? iTunes a 7.0.6-ot akarja a képembe tuszkolni.

  32. Sziasztok
    Segítséget kérek: iPhone 4-en miért írja az iTunes, hogy a 6.1 a legfrissebb szoftver? Mi akadályozza, hogy iOS 7-re frissítsek?

  33. @swayze: azért hallgatjuk ezt, mert egyszerűen eltűnt, és eddig minden iOS-verzióban ott volt, valamint az erről felvett hibajegy is nyitott állapotú, tehát ez valóban egy hiba, és nem szándékos, mert akkor lezárták volna a hibajegyet.

    @MysteryKe: jailbreakkel van rá lehetőség, hogy legyen feloldási hang, ki- és bekapcsolás pedig gyárilag van rá, csak ugye jelenleg a feloldási hangnak teljesen mindegy.

    @gsmunlock: teljesen felesleges, időközben lett hivatalosan frissített evasi0n is, ahogyan az várható volt.

    @ecology_83: némileg lehet, hogy lassabb lehet, de 5.1.1 esetén már egy csomó app nem megy, mert minimum 6.x-et kér.

    @NLZ: nem. az iPhone 4s-től kezdve bármely készülék kizárólag az aktuálisan legfrissebb hivatalos szoftververzióra frissíthető.

    @vik0707: a legfrissebb iTunes van fent? mert ilyet nem írhat. iPhone 4-re a 7.0.6 a legfrissebb.

  34. Igen, szerintem is jobb lett az i4-en, picit gyorsabb.

  35. @Jadeye: nem írod át a cikkben, hogy van már jailbreak 7.0.6-ra?

  36. @Fakkah – nekem is fordult elo ilyesmi sajnos i4-el nem is egyszer. Pont ugyan ezek tortentek nekem is. Nem kell kivenned a kartyat osszekotod geppel es recoverybe rakod a telot es ujraindul es megy.

  37. Sziasztok!ettől a Frissitéstől megbolondult a telefonom (i5)
    ha irok vele folyamatosan,lefagy
    az Órát így jelzi:8:13,nem mint régebben 08:13
    ami a legdurvább,és Dec.óta,mióta megvettem 35%-nál kikapcsolt tegnap,mintha lemerült volna

  38. Andras..kukába vele nem lehet azzal mar mit kezdeni. Sajna ez van.

  39. Masnak is van olyan tapasztalata i5el, hogy jobban merul a frissites ota?:)

  40. i4-en nekem gyorsabb lett. Valaki próbálta ,hogy 3GS-en is picit gyorsul ezzel a frissítéssel?

  41. @onderon: most, hogy kitettük róla a külön cikket, már átírom.

    @andras007: elképzelhető, hogy az akkuddal van gond, ami most épp a frissítés után jött elő. egyébként ezeket próbáld meg: http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

    @littyus: neked is az előbbi, andras007-nek linkelt cikket javaslom végigpróbálni.

    @Csapszi: minden frissítés után egy rövid ideig gyorsabb, mert egyes cache-ek is törlésre kerülnek, de ez csak az SSL-hibát javítja, máshoz nem nyúl, így valójában ettől nem lesz gyorsabb.

  42. Szerintem en inkabb veszek bele uj akksit 🙂 mar lehet, hogy rafer. 2012es telo. 🙂 (mikor megjelent akkor lett veve)

  43. Igen olvastam mar 🙂 De erre sajnos csak holnap lesz lehetosegem, gep nelkul sajnos nehez 🙂

  44. Hol lehet kikapcsoli, hogy ne töltse le automatice az uj verziót a telefon? (5S)
    Ha meg már letöltötte hogy tudom törölni? Nem akarom frissiteni, de az is idegesít hogy erre kér.

  45. Most akkor iphone 3gs-en működik az előző jailbreak 6.1.6 alatt is? A cikk elején winocm bejegyzése alapján mennie kell, ugye?

  46. @springfield: nem lehet kikapcsolni, nem lehet törölni (alternatíva: egy restore után a következő letöltődésig nincs ott). de mégis miért ne akarnád frissíteni? a saját magad ellensége vagy? az az SSL-hiba, amit javít, nagyon súlyos hiba. jailbreak meg van 7.0.6-ra is, szóval érthetetlen, miért ne frissítenél.

    @Peet33: az evasi0n nem támogatja a 7.0 előtti rendszereket, a 6.x-hez való jailbreak pedig még nem frissült.

  47. Az mitol van miota most frissitettem egy kek csik van a kijelzon fuggolegesen? Es csak a sotetebb hatteren vagy kepen. A feher reszen nem latszik semmi ,csak a soteten mar ujra csinaltam mindent es megis ott van,5s en esetleg valaki megoldast tud erre?

  48. Miben tud tobbet az iOS 6.1.6 mint az iOS 6.1.3??

  49. @laynorbi: fotózd le (nyilván ne screenshot, az nem jó).

    @scania460: épp erről szól a cikk: “az SSL-kapcsolat ellenőrzésének javítását tartalmazza”.

  50. Feltettem!Valoban simább a rendszer kicsit.i4S

  51. Es ha nekem amerikai iPhonem van magyarorszagon es elvileg egy olyan jailbreak van rajta mi miatt nem lehet kikapcsolni es a push uzenetek meg nem lesznek es ha frissitem 6.1.6-ra akkor maradni fog a jailbreak illetve jo lessz e ez a jailbreak?

  52. @scania460: 6.1.6-ra jelenleg nincs jailbreak, a 6.1.3 meg már bő 1 hónapja jailbreakelhető untethered módon.

  53. Sziasztok!

    A 6.1.3-hoz irkáltam, de közbe rájöttem illetve Jadeye írta, hogy az már nem aktuális. Tulajdonképpen azért oda irkáltam, mert a telefonom ezt a szoftvert jelzi, viszont az itunes pedig a 7.0.6-ot. Most akartam frissíteni 7.0.6-ra, erre kaptam egy hibaüzenetet 3194-es kóddal (Az iphone nem frissíthető. Ismeretlen hiba lépett fel). Mi lehet ennek az oka? Jailbreak-elt a telcsi, vissza kéne állítani alapbeállításra frissítés előtt? Valahol azt olvastam, hogy nem, de lehet hogy mégis?

    A segítséget előre is köszönöm

  54. @Jadeye:

    Szia Jadeye!
    6-os kód… az másik oldalon azt írod, hogy hardveres probléma :S mit jelenthet? Tudok én még próbálkozni valami okossággal?
    Köszi

  55. @Jadeye: Üdv újra. Sikerült, annyi volt a baj, hogy visszaállítást kellett csinálni, és így tette fel az új ios-t. De már megy a gép, következhet a jailbreak! 🙂

  56. Üdv!

    Lenne nekem egy problémám!

    Tegnapóta nem érzèkeli az otthoni wifit a 2 iPhone 5S mindkettőn iOS 7.0.6 és a 2 iPad 4 mindkettőn iOS 6.1.3! Rákapcsolódik a wifire fullon van a jelerősség de nem tölti az oldalakat! Viszont minden más otthoni eszközön jó a wifi!

    Köszi a segítséget előre is!

  57. A 6.1.6 jailbrakeről lesz majd hír vagy majd itt lesz frissítve? Feltenném mar, de jailbrake nélkul nem. 🙂
    Köszönöm!

  58. Köszi, de még annyit, hogy akkor 6.0 iOS lesz?

  59. @ecology_83: nem. felteszed a 6.1.6-ot, a redsn0w-nak betallózod a 6.0-t, amivel elkészül a tethered jailbreak. a jailbreak csak bizonyos fájlokat módosít. ezután tethered módban bootoltatod (just boot opció), és Cydiából telepíted a p0sixspwn csomagot, amivel frissíti a jailbreak által módosított fájlokat a 6.1.6-osra, és untethereddé is teszi. tehát 6.1.6 marad, csak trükközni kell.

  60. Jelentem, sikerült! 🙂 Köszönöm a segítséget!
    Szerintem nem lett lassabb. Kb ugyanolyan, csak mintha nem halna be annyira, ha más is nyitva marad, nem kell kilőni a futó appokat. Feltettem a végén az ultrasnowt, amit nem kellett volna, mert nem talált hálózatot. Azt leszedtem és minden rendben volt.

  61. @ecology_83: ultrasn0w csak akkor kell, ha függetlenítenél, viszont az nem működik, csak a 05.13.04-es basebandig, így a 6.1.6 basebandjével nem megy.

  62. heló,
    az lenne a kérdésem hogy új iboot-os 3GS-re hogy tudnám úgy felrakni a 6.1.6-ot hogy továbbra is függetleníthető legyen?

  63. @Dulyt: a függetleníthetőség még mindig a baseband függvénye: http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

    tehát ha baseband frissítése nélkül teszed fel a 6.1.6-ot, akkor az függetleníthető marad, ha az egész folyamat előtt is az volt. a másik opció először ez, aztán ha a készülék sorozatszáma megfelelő, akkor iPad baseband fel, majd iPad baseband downgrade: http://szifon.com/2012/06/18/ipad-baseband-downgrade-iphone-3g3gs-fuggetlenites/

  64. jelenleg független ios 6.1-el.. hogy tudom felrakni az új ios-t baseband frissítés nélkül?

  65. Kaphatnék valami segítséget?

  66. Sziasztok!Szerintetek lesz jailbreak 6.1.6 -ra?Vagy állítsam vissza az iphone 3GS emet?

  67. @Krisdrummer: 6.1.6-ra régóta van jailbreak: a p0sixspwn csomag telepíthető Cydiából, ha előtte tethered módon jailbreakelted a 6.0-t betallózva.

  68. Nem volt eddig még jailbreakelve!Akkor mit csináljak?

  69. @Krisdrummer: pont ezt, amit írtam: tethered módon jailbreakeled redsn0w-val a 6.0-t betallózva, aztán tethered boot után Cydiából telepíted a p0sixspwn csomagot.

    ha ezek mind kínaiul hangzanak, akkor hozd be a szervizbe, és megcsinálják a kollégák: http://iszervizpont.hu/kapcsolat

  70. Köszönöm hogy segített!Ilyen későn is!Találtam közben videot youtubon menni fog!

  71. UT:Gondolom a jailbreakelse kozben le van irva minden


Add a Comment