fbpx Skip to content

Még az iOS 7.1 beta 2-ben jelent meg az az új funkció, aminek a hasznát majd csak a 7.1 utáni újabb frissítés megjelenésekor élvezhetjük majd. Ez pedig a letöltődött OTA-frissítési fájlok törlésének lehetősége.

7.1b4_frissites_torlese_01 7.1b4_frissites_torlese_02

Az iOS frissítései az 5.0 megjelenése óta számítógép segítsége nélkül, közvetlenül magán a készüléken is letölthetőek és telepíthetőek. A frissítéshez szükséges fájlok ráadásul egy idő után automatikusan letöltődnek a háttérben a készülékre (Wi-Fi-n), de maguktól sosem települnek: a frissítést minden esetben a felhasználónak kell elindítani. Ugyanakkor a letöltött frissítés eközben foglalja a készüléken a helyet, viszont nem lehet eltávolítani csak úgy.

Erre nyújt majd megoldást a 7.1-et követő következő frissítés megjelenésekor ez az új lehetőség, mert így, ha kevés a hely a készülékünkön, letörölhetjük majd a 7.1.1 vagy 7.2, vagy akár majd a 8.0 telepítéséhez letöltődött fájl(oka)t, visszanyerve az általuk elfoglalt helyet (tehát a 7.1 maga még nem lesz törölhető, mert a 7.0.x ezt még nem támogatja!). Ez a frissítésben hozott változások miatt elég sok hely is lehet, az iOS 7.0 például 700MB körüli volt (készüléktípustól függő).

A letöltődött frissítés törléséhez így ezek után semmi egyebet nem kell majd tennünk, mint a Beállítások (Settings) appban az Általános (General) menüpont alatti Használat (Usage) alatt kiválasztjuk a frissítést, majd rányomunk a Frissítés törlése (Delete update) opcióra. Természetesen az adott frissítést később bármikor letölthetjük, ha mégis telepíteni szeretnénk.

(Fontos megjegyezni, hogy ez csak a frissítéshez szükséges, időközben letöltődött fájlokat törli, korábbi iOS-verzió visszaállítását természetesen nem teszi lehetővé. Jailbreakelt készüléken az OTA frissítés eleve kikapcsolásra kerül, mert technikai okokból nem működne rajtuk a frissítés, így ilyen esetben a frissítéshez szükséges fájlok sem töltődhetnek le.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. nagyon rákészültek már erre a 7.1-re, remélem hamarosan már kijön. az evaders-nek lehet még exploitja 7.1-hez? mert úgy tudom egyet a p0sxpwn már ellőtt, ami fontos lett volna

  2. Nem is értem. A frissítés után nem törli az update file-t a rendszer? Ennek mi értelme?

  3. Mas kulfoldi oldalakon olvastam hogy valószínű hogy kb 2het es mindenki töltheti majd az uj ios7.1et.
    Mar en is varom. Mert sok gond van kidob appokbol,random hiba,ami eleg zavaro mikor kilép az alkalmazás bol es beadja a feher hatteren az alma logót majd bekapcsol. Ilyenkor legszívesebben földhöz vagnom. Van egy 100e ft feletti "presztízs" mobilom es ilyen zavaró hibák vannak rajta ami regebben nem volt de ez az uj rendszer nagyon egy f…van mit javitani rajta hogy rendesen működjön.

  4. @norbert05: ez majd kiderül.

    @jarodfree: nyilván ez a letöltődött, de még nem települt frissítésre vonatkozik csak! a már telepített frissítés viszont nem törölhető, mert amikor frissít, utána a frissítéshez használt fájlokat természetesen letörli.

    @meszi83: ezeknek a hibáknak a többségét egy tiszta restore megoldja: http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

  5. Kezdem egyre jobban imádni az Apple-t. Az ilyen apróságok erősítenek meg egyre jobban abban, hogy a lehető legjobb cég termékeivel rendelkezem 🙂

  6. Erdekes mód nem segített. Es nem csak en panaszkodok ezekre a hibákra…

  7. @meszi83: mint írtam, a “többségét”, de ha utána visszaállítod egy korábbi backupból, az már nem tiszta restore, és az a szoftveres hibát is visszaállítja. az adott alkalmazás hibáját jelezheted a fejlesztőinek is.

  8. Korábban én is úgy olvastam külföldi oldalakon, hogy márciusra várható a megjelenés.

  9. @remsonique: az Apple sehol nem közölt kiadási dátumot, így ez csak egyszerű spekuláció. a 6.1 megjelenéséből sem lehet következtetni, mert a 6.1 ilyenkor már régen megjelent (01.28.)

  10. Sziasztok!

    Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha véletlen töröltem a szoftverfrissítést, hol tudom azt letölteni?
    10.2 ios érdekelne ipadra…
    Köszönöm!

  11. @Anikó Kazatsay:
    Szia!
    Az eszközödön belemész a Beállítások/Általános/Szoftverfrissítés menüpontba. Internet kell majd hozzá.
    Ilyen egyszerű


Add a Comment