fbpx Skip to content

Ha visszagondolunk, hogy hogyan is indult a tavalyi év, könnyedén megállapíthatjuk, hogy meglehetősen unalmasan, hiszen nem volt semmilyen Apple-esemény, termék-, vagy szoftverbemutató. Az első jelentős eseményre egészen június 10-ig kellett várnunk, amikor a WWDC keretein belül az iOS 7 bejelentésével igencsak felkavarták az addigi állóvizet és mindenki kifejtette a véleményét a Jony Ive által újragondolt rendszerről, továbbá kaptunk egy belsőleg kicsit felújított MacBook Air-t és egy kis betekintést az éppen készülő Mac Pro tulajdonságaiba is.

ios-7

A tavasszal és a nyárral szemben azonban az ősz annál inkább több meglepetést tartogatott, mivel az Apple úgy gondolta, hogy az ünnepi szezon közeledtéig tartogatja az összes jelentős termékbejelentését. A szeptember 10-én megrendezett különleges esemény keretein belül kaptunk két új iPhone-t is, az iPhone 5s és az iPhone 5c bemutatásával, valamint hivatalosan is bejelentették az iOS 7-et. 

IMG_6175-490x326

Az őszi termékbejelentések sora azonban itt nem ért véget, hiszen a java csak október 22-én következett, amikor bejelentették az új iPad Air-t és a Retina kijelzős iPad minit, frissítették a Retina kijelzős MacBook Pro-kat, hivatalosan is bejelentették a Mac Pro-t, valamint ingyenesen elérhetővé tették az új OS X Mavericks-et, az új iLife és iWork alkalmazásokat.

IMG_9044-490x345

 A Macworld nemrég készített is egy remek, tömör összefoglaló videót az Apple elmúlt egy évéről (kattints a képre a videóhoz!):

macworld_apple_2013_video

Reméljük 2014 is hasonlóan izgalmas év lesz majd! 😉

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Reméljük… 😀

  2. Iphone6 várom!:)
    5S re nem váltok 4Sről,nem éri meg!

  3. én nálam mindig valahogy a s szerias iphonok jottek be, 3gs el kezdtem, azutan 4s, most 5s. én meg várom a iPhone air S -t 🙂

  4. Iphone 8SC-t varom…:)

  5. Én meg azt várom hogy lejárjon a havi 1 Deákos előfizum, és új évre megfogadtam, hogy többet sosem írok alá semmit, ami anyagilag elkötelez 2 évre, inkább két nap alatt kirabolok pár trafikot és úgy összejön az új szifon ára! 🙂

  6. @csabaidav: Így, 10-20 éves szemmel még valóban hülyeségnek látszik a tanulás és a munka, de ha egy picit jobban felnőssz, meglátod, megérte tanulni…. Én is Magyarország legkeményebb iskoláiba jártam, mire valaki felfigyelt rám, és elhívott Angliába egy egyetemre. Lám, kaptam egy olyan állást, amiben az iPhone 5s-em nek az árát nem több, mint 1.5 napig kellett keresnem. Ha ajánlhatom, inkább tanulj, és meglátod, még sokra is viheted, nem kell a Mc Donalds-ban sült krumplit árulnod egy csupán 500 Forintos órabérrel. Remélem megértetted, amit igazából ez az üzenet rejtett!

    Barnabás

  7. Én meg várom a iphone 19sd

  8. @MACracker: Kedves Barnabás !
    Igazán ritkán szoktam kommentelni ide szifonra, de sajnos most miattad mégis kell. Az ok egyszerű, egy igazi okoskodó idióta vagy.A legkeményebb iskolák fogalom pedig elég relatív lehet, mert valakinek egy bölcsészképzés is nehéz. Ezzel persze gond nincsen, megértettük, hogy a mai napig komplexusod és önbizalmad azzal próbálod növelni, hogy Te bizony mindent megtettél a sikerért és nagyon agilis srác vagy.Ezt persze másnak is látnia kell, enélkül a véleményedet leírni nem tudtad volna. Mégis honnan tudod, hogy Ő nem egy jó egyetemre jár és pont azért nem keresi meg 1,5 nap alatt egy i5s árát, mert éppen még tanul és nem a szüleit akarja tarhálni pénzzel? Mert elárum neked elég valószínű, sok diáknak van iphoneja. A széléslátással kapcsolatos aggályaimat az az alátámasztásod erősíti, hogy 10-20 évesen szerződéseket igazán könnyű kötni. Ha már Te is ajánlgatsz, én is ajánlanám, hogy inkább előbb gondolkodj mielőtt habzó szájjal nekiesel a kommentelésnek.

  9. @MACracker: Kedves Cracker!
    Először is bocsássa meg, hogy tegeződésre magázódással felelek, de az Ön által elmondottak alapján feltehetőleg egy hajlott korú gondolkodóval állok szemben.
    Szívből örülök az Ön személyes sikereinek, és bízom benne, hogy világuralmi tervei lassan kiteljesednek, s végül héroszi diktátorokat porbatipró módon majd képes lesz az anno vásárolandó iPhone6 készülékét (melyet természetesen a már eleve rendelkezésére álló pitiáner MacBook-iPad-AppleTV rendszeren keresztül rendel meg) potom 1 órányi fizetése ellenében megszerezni.
    Sajnálom ugyanakkor, hogy háromszorosan összetett mondatomból nem tükröződött ki kristálytisztán (vagy lehet a már-már elfeledett magyar anyanyelve ellen küzdő Bri’ish vonásainak béklyója gátolta a felismerésben), hogy 5 éve nyúzom a magyar felsőoktatás padjait, jelenleg a mesterdiplomám megszerzésének utolsó fázisában. Lehet, hogy csak olcsó és alávaló biológus leszek, és ezen okból kifolyólag sosem fogok napi 450 Fontot (ha jól számolom, kb) keresni, amit ugye sok F1 versenyző is megirigyelne, viszont tökéletesen tisztába vagyok az üzenete lényegével, miszerint megéri tanulni!
    Ettől függetlenül a jelenlegi anyagi és társadalmi helyzetem nem teszi lehetővé, hogy készpénzre vásároljak csúcskategóriás készülékeket, egyelőre könnyebben termelek ki havonta az előfizetésre -és megélhetésre méginkább – szükséges pár tízezer forintot (igen, az iskola mellett, köszönöm a tapsot), mint hogy potom milliókért ücsörögjek egy jólmenő multi irodájának hűvösében.
    Sajnálom, hogy jószándék által vezérelt leereszkedően sallangos tanácsára ilyen heves cinizmussal válaszoltam, de sosem szerettem, ha ok nélkül lehülyedokkmunkásoznak.
    Remélem az Ön számára is kikristályosodott a mondanivalóm lényege, hiszen feltehetőleg extraordinális intellektussal, és generációs bölcsességgel rendelkezik, viszont ha mégis kérdések merülnének fel a szöveg velőjével kapcsolatban, érthetően is megfogalmazom;
    Csak azért, mert írtam valami szimplán viccesnek szánt kommentet, nem kell egyből ilyen lekezelő kihaénnem módon legyökerezni! 🙂
    Remélem a 2014-es év is hasonlóan produktív, és sikeres lesz az Ön számára, mint az előzőek!
    Üdvüzlettel,
    Boldizsár

  10. Tényleg igazán sajnálom, ha valakit megbántottam volna, de nekem nem ez volt a szándékom… Még egyszer bocsánat!

  11. Amugy MACracker miből gondolta, h csabaidav még tanuló? Az 1 deákos előfizu az 20ezrest jelent nem? Nem azt hogy deákként 🙂 diákként van előfizetése? Vagy ez csak nekem esett le? A 2 diplomás kőgazdag jogásznak? Mindenkinek igazavan!! Boldizsár, te meg legyél gazdag, ne szegény! Hát nem érted? Szegénynek nem éri meg lenni, hidd el nekem, kiszámoltam.. (Egy nagyképű okoskodó ripacs vagyok!! Kapjam be!!)

  12. Most hogy így mondod, lehet a Deák volt megtévesztő! 😀 de igen, a személyre és az őt ábrázoló papír pénzre gondoltam!
    És köszi a tippet, próbálkozom! Nem te vagy az első aki ezt mondja szóval biztos van benne valami! 😀
    Én vagyok a ripacs, mert nem tűrtem szótlanul egy nem is túl rossz szándékú tanácsot Cracker részéről.
    Viszont ha már jogász vagy, igazán összeállhatnánk egy szaftos polgári per erejéig lekopasztani valami vastag jogtipró oligarchát!

  13. csabaidav: Igazán összeállhatnánk, ha jogász lennék :DD (sebész vagyok:D)

  14. na… már csak egy samsungos troll hiányzik… :S 😀

  15. Pedig a samsung sokkal jobb, nadetélleg…

  16. cracker:Dakkor vágd fel az ereidet plz és ne vagánykodj a fizetéseddel itt,ha nem tudsz hozzászólni ehhez a kibaszott apple cikkhez:D

  17. A tanulásnak persze megvan a haszna, de ezt nem lehet így összekötni a telefonvásárlással. Tanulj, és gazdag leszel külföldön, és lesz ájfonod. Egy 8 általánost végzett nagybani piacos kupecnek is lehet pénze. Elég az offolásból.
    4s-ről biztosan nem váltok 5s-re, járt a kezemben, és nem győzött meg. Nekem hosszúnak tünik… Tettek volna hozzá 6 millimétert a szélességéhez inkább. A 4s-en volt elég hely kihasználatlanul mindkét irányban. Hogy milyen a 7-es OS dizájn, az szubjektív, na de azóta fagy néha a teló, meg alig bírom felvenni a hívásokat. Nyúlik a csúszka, mint egy rossz rágó. És van még egyéb nyűg is sajnos… Szóval a cikkre reagálva: félek, hogy ez a remek innovatív cég elsüllyed a kommerszializmus dágványában. Lesz majd minden csiricsáré, csak pont az nem, ami híressé tette.


Add a Comment