fbpx Skip to content

Ahogy az iPhone 5s-t, úgy az iPhone 5c-t is a kezünkbe vettük a tegnapi napon. Korábban már írtunk egy összefoglalót a készülékkel kapcsolatban, így most a technikai adatokra nem térnék ki. Az iPhone 5c öt színben kapható: kék, zöld, sárga, rózsaszín, fehér. Szinte egy az egyben megegyezik a múlt évben bemutatott iPhone 5 készülékkel, kivéve abban, hogy a hátlap műanyag lett és színes.

IMG_6208

Az iPhone 5c leginkább eye-candy, tehát a szemünket ragadja magával. Az egész doboz, maga a készülék, a színek, mintha csak egy cukorka boltban lennénk. Az 5c csomagolása szinte tökéletes és a színeket az Apple is kihasználja a reklámjaiban:

Mi is készítettünk pár fotót az Operánál lévő Apple Store-ban, egyszerűen megragadja a szemünket a sok szín és a gyönyörű csomagolás:

IMG_0002

Az új színek mellé társul az új műanyag hátlap, ami ebben a kontextusban azt jelenthetné, hogy olcsóbb, gagyibb iPhone. Ez persze közel sem igaz, egyáltalán nem lett gagyi, de sajnos az sem igaz, hogy olcsó, mivel 599 euróért tudjuk megvenni Európában, ami közel 180.000Ft a mostani 300-as árfolyammal. Tehát az iPhone 5c egyáltalán nem olcsó itthon, sőt iPhone 5 helyett nem is éri meg megvenni. Ettől függetlenül a műanyag hátlap egyáltalán nem ad “gagyi” érzetet, sőt egyre inkább tetszik az, hogy az Apple elindul a színes dolgok fele.

IMG_6206

Az iPhone 5c fogása picit megosztja az embereket. Szerintem csúszósabb mint az eddigi telefonok, de ez igazából csak megszokás kérdése. A műanyag kemény, nem ragad bele a zsebedbe, kényelmesen használható. Egyszerűen az egész telefon szép, ahogy a gombok és az iOS 7 is összhangban van a hátlappal, ez a harmónia magával ragadja az embert.

IMG_6201

Szétszedtük

Hardveres szervizpartnerünk, az iSzervizPont csapata már tegnap reggel, a megjelenést követő órában szét is szedte az iPhone 5c-t is. Erről már tettünk ki akkor reggel egy képet, de az internetkapcsolatuk problémái miatt ezt a videót sem tudták a kollégák felölteni. Most viszont itt a rövid videó, és hamarosan egy részletes elemző cikkel jelentkezünk, melyben megvizsgáljuk, milyen is szervizes szempontból az új készülék.

Tehát összességében elmondható, hogy a készülék hozta a vártat, sőt az Apple nagyon jó irányba halad. Azonban az ára miatt úgy érzem, nem lesz sikeres a készülék, vagy pedig a szolgáltatóknak nagyon olcsón kell adniuk itthon.

Amennyiben kérdésetek van, írjátok meg hozzászólásként és megpróbálok rájuk minél előbb válaszolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. Fiataloknak szerintetek melyik a stilusosabb: 5c bagy az 5s??? Engem az 5s nagyon megfogott!:))))

  2. *vagy

  3. Szerintem ez nem kérdés..

  4. Engem a hátlap a motorola v2288-ra emlékeztet. Nem szép emlék 😀

  5. Eddig csak gagyi fröccsöntött műanyag szar volt, amit Steve (mert a barátai csak így hívták) sose engedélyezett volna kiadni, de mostmár “leginkább eye-candy” 🙂

  6. @TMP: Steve engedélyezte, lásd iPhone 3G és 3GS, az első iPod shuffle is műanyag volt, és lehetne sorolni. egyik sem volt “gagyi fröccsöntött műanyag szar”.

  7. És ez sem fröccsöntött! Nézd meg a videót a készítésről!

  8. @Csapszi: Műanyag nem műanyag tök mindegy akinek tetszik megveszi. Kèsz. Made in China ez is meg minden.

  9. Szerintem nagyon mutatós, de hát nem el lophatatlan mint az én Almácskám 5s.
    "Igaz baby?" 🙂

    A végén még féltékeny lesz a mac-em.

  10. Persze ha lányom ilyet akar akkor ezt kapja. De ingább 5s neki is.

  11. A nagy csalódás 🙁
    Ezt a telefont terveztem megvenni magamnak (zöld), illetve a két gyereknek is. Mert ugye olcsó lesz, de mégis iOS dübörög a gépházban.
    A két gyerek talán érthető, mert nem szívesen zavarom el őket a suliba egy-egy vagyonnal a zsebben. Nekem meg elég lenne az olcsó, mert minden más iPadon fut. Meg ugyi itt az iPad 5 a küszöbön, hát inkább arra tolom a pénzt.

    No de kérem. Ezért a pénzért kizárt! A két gyerek szépen rátámaszkodik egy-egy Xperiára, én meg maradok a nyomkodós telómnál, meg rámegyek a köv iPadre. Ennyi 🙁

  12. iMarc itt egy kicsit olcsobb mint otthon és ha el lopják tőle, akkor is 10 perc és már hozza is vissza a rendör az embert meg a dutyiba.

  13. Na ide figyeljetek kis fiatal csírák: az iPhoneokat továbbra is fogják lopni csak nem ipari méretekben hanem alkatrésznek.

  14. Nem tudom, mikor látja már be a magyar piac, hogy nem a mi penztárcánkra fejlesztenek és gyártanak. Nem lesz sikeres az 5C? Nálunk biztos nem lesz tömegcikk. Szerintem jó ötletl volt az Apple-től nyitni a fiatalok felé egy szines-szagos önkifejezőbb darabbal. Sőt talán már korábban is megléphették volna.

  15. Nekem egy kérdésem lenne, de nem a cikkhez, hanem hozzászóló(k)hoz.:Ki mondta, hogy az iPhone 5C olcsó lesz?

  16. @szaszbundi: a kialakult médiahiszti, és az a vágy, hogy valóban olcsóbb lehet alakította ki ezt a képet (hiába volt már korábban műanyagházas iPhone, az az irracionális nézet terjedt el, hogy most a műanyag ház miatt lesz irreálisan olcsó).

  17. @szaszbundi: Sztem men onnan hogy a fiataloknak kèszült elsősorban. Nos álltalában a fiataloknak nincs zsebből £460 fontjuk vagy 180 ezer ft juk. Ezèrt lehetett gondolni hogy az Apple majd leviszi kb £350 re vagy 120-130 ezerre ami hozzátennèm sem kevès…

  18. Az olcsóságról szóló tévhit azon a vonalon szökkent szárba, hogy az Apple nyitna Kína felé. Ott meg nem dúskálnak az anyagi javakban. Meg iPhoneban. Továbbra sem.

  19. @AppleFan:

    Én ezt mind értem, de pont ez az, hogy semmiféle hivatalos forrás nem közölt olyat, hogy ez majd olcsó lesz.
    Az egyik fenti kommentben is szerepel, hogy olcsó lesz, aztán koppantak sokan, hogy nem is olcsó. Csak azt ne felejtsük el, hogy senki nem is mondta.
    Az, hogy itthon egy viszonylag szűkebb réteg engedheti meg ezt az összeget, az senkit nem érdekel Apple-nél. Ha van rá keret megveszed, ha nem akkor max később, használtan. De nehogy már az Apple legyen a hülye, merthogy ez nem is olcsó.

  20. Az egy dolog, hogy nem lett olcsó. Mert ugye ezt nem is mondták. Ellenben a két új modell közt nincs szignifikáns árkülönbség!
    Hát faguriga legyek, ha döntési helyzetben az 5c mellett tenném le a voksomat, mikor közel ennyiért van szebb, komolyabb, innovatívabb stb. stb.

    Tisztában vagyok vele, hogy a véleményem semmit nem nyom a latban, de a környezetemből senki nem tervez 5c-t venni még az sem, aki hajlott volna rá, mert hajszállal lötték az 5s alá.

  21. Az angliai szolgáltatóknál az 5c előfizetéssel jóval az 5s ara alatt van. Ebben a formában UK-ban megéri megvenni. Gondolom otthon nem ez lesz a helyzet :S

  22. Nagyon tetszik, de per pillanat nincs rá keretem sajnos 🙁 azért feliratkoztam a Media Markt hírlevelére, hátha megnyerem a játékukon az 50 iPhone egyikét! 🙂


Add a Comment