fbpx Skip to content

Még mielőtt nekiesnénk a szoftvereknek, nézzük meg milyen eszközök frissültek. Először is az Apple bemutatta az új MacBook Air-t, ami ugyan külsőre nem változott, de belsőre annál inkább, aztán nem várt újdonságként a Mac Pro tért vissza elég drasztikusan újratervezve.

MacBook Air

overview_gallery_overview

Az új készülék egyik legfontosabb tulajdonsága az új Intel processzor, mellyel a 13-as MacBook Air akár 12 órán keresztül képes minket kiszolgálni, míg a 11 colos verzió “csak” 9 órán keresztül képest helyt állni. A processzor segítségével 40%-kal gyorsabb grafikai megjelenést is kapunk. Új SSD is került ebbe a szériába, ami 45%-kal gyorsabb rendszert eredményez, illetve egyben azt is jelenti, hogy most már csak 128 és 256GB-os változattal találkozhatunk. Az Air most már támogatja a 802.11ac Wi-Fi-t is, ami a jelenlegi leggyorsabb Wi-Fi hálózat.

Összességében az Air csak egy ráncfelvarrást kapott, de ez kifejezetten jót tett neki, reméljük a jövőben Retina kijelző is érkezik bele. A 11 colos 128GB-os változat 999 dollár a 256GB-ost 1199 dollárért kaphatjuk meg, 13-as változatnál pedig a kisebbet 1099, nagyobbat pedig 1299 dollárért. Mától elérhető az USA-ban, hazánkba egyelőre nem tudni, mikor érkezik meg, gondolom, Handrás majd frissíti az XMS oldalát ennek kapcsán.

Az új MacBook Air-ről bővebben az Apple honlapján.

Mac Pro

Screen Shot 2013-06-10 at 23.29.52

Azt hiszem, sokan elkaszálták már az Apple asztali zászlóshajóját, a Mac Pro-t, ami nagyon régóta nem kapott frissítést. A WWDC alatt csak tátott szájjal bámultam, mikor bemutatták az új gépet, egyszerűen nem hittem a szememnek. Ez az az asztali gép, amit az Apple-től elvár az ember, amennyiben lehetséges, biztos tesztelni fogom.

Tehát egy teljesen új dizájnt kapott, mint egy “palack”. Egyszerűen szemet gyönyörködtető, centiméterről centiméterre kitalálta az Apple csapata, és nem spóroltak.

Screen Shot 2013-06-10 at 23.36.49

Akár 12 magos processzort is kérhetünk bele, és több mint 40GB/s PCIe sávszélességre képes a Pro, amely dupla annyi, mint az előző. A CPU 256 bites lebegőpontos egysége a gyorsabb grafikus magot is segítheti, amiből rögtön 2db is segítségünkre van. Thunderbolt 2-es portból 4db is elérhető, ami 20Gb/s sebességgel képes forgalmazni. A teljesítménye miatt akár 3db 4K kijelzőt is képes meghajtani. Továbbá tízszer gyorsabb SSD, PCIe 1.25GB/s olvasási sebességgel, 1866MHz DDR3 ECC RAM, 60GB/s teljesítménnyel. HDMI port is helyett kapott, illetve a már megszokott USB 3 és Gigabit Ethernet csatlakozó. Itt is kaptunk új csúcssebességű ac Wi-Fi-t és Bluetooth 4.0-t.

Screen Shot 2013-06-10 at 23.42.12

Összességében BRUTÁLIS gépet rakott össze az Apple, ráadásul az egész alig nagyobb, bár azért sokkal magasabb, mint a jelenlegi Mac Mini. Az árát és a megjelenés idejét egyelőre homály fedi, de biztos nem lesz olcsó mulatság.

A Mac Pro-ról bővebben az Apple honlapján.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. 6 db Thunderbolt 2 van rajta!:)
    Ezért van 36 eszköz rákötési lehetőség, mindegyik portra 6 (6*6=36)

    amugy NYAMI, piszok erős lett!

  2. várjuk a szoftveres cikket… 😛

  3. Először is köazi a cikket, már legszívesebben most vennék egy mac pro-t.
    Tényleg várjuk a szoftverest

  4. Eddig ért el Steve keze…. az ikonok szánalmasak lettek szerintem, mintha egy iphone-klón ikonok lennének. A többi tetszik…

  5. Mostantol nem lehet mondani hogy az Apple nem lop senkitol ötletet… IOS 7 egg android + windows phone keverèke… Majdnem csak hogy windows phone UI -t megkapta…. Oops

  6. Dobjátok fel gyorsan a 7est valamelyik iPhone-ra. Baromi kíváncsi vagyok, meg gondolom rajtam kívül még sokan…

  7. már most unom ezt az iOS7 fikázást – android-windows-hoz hasonlítást…
    ez lesz az új trollkodás a “samsung jobb” helyett…

  8. Már fogalmazom a cikket, de nem könnyű.

  9. Feldobtam a 7-est és szerintem brutál jó nagyon tetszik ez a stilus kicsit féltem tőle de bejön nagyon. már most imádom pedig még csak béta 1.

  10. “…egyben azt is jelenti, hogy most már csak 128 és 256GB-os változattal találkozhatunk…”. Ez nem egeszen igy van, mostmar a 11 es 13 colos valtozatot is kerhetjuk akar 512MB-os SSD-vel is! Eddig 256 volt a legnagyobb es az is csak a 13″ eseteben.

  11. @szorian: Feher vagy fekete iPhone-od van? Kivancsi lennek, hogy mutat feketen? Mert mindenhol feherrel reklamozzak es tenyleg kicsit ugy tunik, mintha a feketehez nem passzolna ez az uj design.

  12. Nemrég vagyok fejlesztő, szval ez az első béta amit felrakok, remelem csak azert ilyen lassú mert béta 🙂 egyébként tetszik, én szeretem a flat dizájnt. Azt azert elárulom h nem a windows találta ki a flatet 😀 szval ezért felesleges hozza hasonlítani, meg azt mondani hogy lopta a dizájnt 😀
    Az új funkciók nagyon tetszenek, egyedül az alsó sorban levő 4 ikon körüli szürke cucc tűnik nagyon “olcsó” megoldásnak, egyébként szép az egész összességében.

  13. Az adatátviteli sebességeket át kéne írni a cikkben, mert így ebben a formában hülyeség. Vagy GB/s vagy GBps. Ez a GBp/s baromság.

  14. @Stifler93: hajnali kettőkor ez már nem tűnt fel, de valóban. javítva, köszi! 🙂

  15. Lambdacore: eddig is lehetett 512-es ssd-t kérni a 13-as air-be.

  16. @Tomek: valoban igazad van. A mid 2011-be meg nem lehetett. Ez az en nagy bajom 🙂


Add a Comment