fbpx Skip to content

Tavaly szeptemberben óriási vitát és felháborodást váltott ki az Apple-nek az a lépése, hogy lecserélte a Google Maps-t a saját fejlesztésű térkép alkalmazására, aminek a részletessége még a mai napig is sok kívánnivalót hagy maga után. A nagy felháborodás közepette ugyanakkor rengetegen elsiklottak a kérdés fölött, hogy mi történt a Google-lel mindeközben? A térképváltás következtében a Google 23 millió felhasználót veszített el az Egyesült Államokban az összesen 81 millió potenciális felhasználóból. Ez majdnem 30 százalékos visszaesést jelentett a cég számára – írja a The Guardian szerkesztője.

map

Az Apple saját térképszoftverét az iOS 6 megjelenésével együtt mutatták be a nagyközönségnek 2012 szeptemberében (erről egy korábbi cikkünkben részletesebben olvashatsz). Kezdetben mindenki nagyon lelkes volt az új térképpel kapcsolatban, azonban mikor kiderült, hogy Írországban egy “Airfield” nevű helyszín reptérként van ábrázolva, a Paddington állomást eltörölték a föld színéről, valamint a Helsinkiben lévő vasútállomás parkként van ábrázolva, közfelháborodás tört ki a szoftverrel kapcsolatban, amire reagálva Tim Cook személyesen kért bocsánatot.

ios_6_maps_flyover_sydney_hero

Egy év elteltével azonban a ComScore adatai szerint összesen 35 millió iPhone felhasználó használja az Apple térképét az Egyesült Államokban, szemben az 58.7 millió Google Maps felhasználóval iOS és Android platformon egyaránt. Az 58,7 millióból körülbelül 6 millió az iPhone felhasználó, amely közül 2 millióan a térkép miatt nem frissítettek az iOS legújabb verziójára.

Ahogyan Ben Wood, a CCS Insight mobilelemzője is nyilatkozott: “A Google egy rendkívül értékes felhasználói réteget bukott el az észak-amerikai piacon az Apple-nek köszönhetően, amiért az Apple hajthatatlan a saját térképével kapcsolatban, még akkor is, ha az tele van hibákkal.”

Meg kell említeni, hogy a felmérés elkészítéséhez európai adat nem állt rendelkezésre, azonban több mint valószínű, hogy hasonló arányokat találnánk, mint az Egyesült Államokban.

Miért ennyire fontos, hogy melyik térképszolgáltatóé a nagyobb piaci részesedés?

Mind az Apple-nek, mind pedig a Google-nek kiemelt fontosságú a térképszolgáltatás a közlekedési adatok és a közlekedési szokások megfigyelése miatt, valamint annak érdekében, hogy a dugókról, illetve esetleges forgalmi korlátozásokról valós idejű tájékoztatást tudjanak szolgáltatni. A Google ráadásul a névtelenül visszaküldött tartózkodási adatok szerint csoportosítja és kínálja a hirdetési felületeit a keresőben és a térképen egyaránt. Értelemszerűen a cég bevételének jelentős hányadát teszi ki a hirdetésekből befolyó összeg. Az Apple szemszögéből azonban még nem bírnak akkora jelentőséggel a tartózkodási adatok szerinti hirdetések, ezért a feljegyzett adatokból egyre jobb és megbízhatóbb közlekedési adatokat szeretnének szolgáltatni a felhasználóknak, ezzel is gazdagítva a felhasználói élményt.

google-maps-ios

Miért szakított az Apple és a Google?

A törés a két cég kapcsolatában 2009-ben következett be, amikor a Google megszegte azon ígéretét, miszerint nem teszik elérhetővé a Turn-By-Turn navigációt az andoridos készülékeken, amíg nincs kész az iOS verzió is. Mindemellett sokkal több adatot követelt a Google az iPhone-ok tartózkodási helyéről és a felhasználók szokásairól. Ezen nézeteltérések vezettek odáig, hogy az Apple a TomTom segítségével megalkotta a saját térképét, ami óriási bukás lett a bemutatás napján a félkész állapotnak köszönhetően.

Egy harmadik szereplő?

Harmadik szereplőként esetleg a Waze nevű közösségi forgalomfigyelő alkalmazást lehetne megemlíteni, ám az alkalmazást 2013 júniusában megvette a Google. Ugyanakkor a Waze nem került bele a szeptemberi Top 15 mobil alkalmazás közé, ami azt jelenti, hogy kevesebb, mint 18 százalék a részesedése, ami kevesebb, mint 24.6 millió felhasználót jelent.

waze

Összességében elmondható tehát, hogy az emberek többsége vagy a Google vagy pedig az Apple térkép alkalmazását használja, ugyanakkor az iPhone felhasználók egyre inkább az Apple saját térképét részesítik előnyben, hiszen mondhatni “minden út a gyári térképhez vezet” az iOS-en belül, gondolok itt például arra, hogy ha megkérjük Sirit, hogy tervezzen nekünk útvonalat, vagy ha egy barátunk elküldi egy kávézó címét iMessage-en, vagy akár ha a Facebook alkalmazáson belül rányomunk egy címre, ott is egyből az Apple térképét fogja nekünk megnyitni.

Véleményen szerint még mindig sokat kell fejlődnie az Apple térképének, azonban bátran kijelenthetem, hogy egyre jobban és megbízhatóbban működik, és mivel ilyen mélyen integrálva van a rendszerbe, sokkal kényelmesebb a használata.

Te melyik alkalmazást használod, mikor navigációra kerül a sor?

Olvasd el a hozzászólásokat is

50 Comments

  1. 2012 szeptemberében (nem kell pont :D)

  2. Elvakult cikk egy elvakult szerzőtől.

    Kedves Szifon!

    Hol marad a StreetView? Mikor lesz az Apple térképének ilyen szolgáltatása? Hol marad a megbízhatóság? Mert azt a térképet ne nevezzük megbízhatónak, ami parkosítja a metrómegállókat 😉

    Szerintem kicsit még gyúrjatok rá… Ja és légyszi töröljétek ezt a kommentet mert így lenne korrekt, ha valaki ellentmond akkor annak kijár a törlés… Mint ahogy nem egyszer már töröltétek kommentemet.

    Üdv

  3. Arról nem beszélve, hogy az Apple térképe csak pontos cím megadása esetén találja meg a keresett címet, vagy gyakran még úgyse. A google maps messze az Apple térkép előtt jár!

  4. Én mindkét térképszolgáltatást használom. Általános használata az Apple térképe, streetviewra a Google-é. Ha nem vagyok biztos benne, hogy jól tudja az Apple, akkor mindig ellenőrzöm a Guglival, de eddig nem botlottam szingifikáns különbségbe. Minimális hiba itt is, ott is található.

    Nekem kb. a kinemszarjale kategória, ez egy eszköz, nem az életem része. Minden másra ott a Navigon. (Na az se tökéletes)

  5. Srácok, mecsoda meglepetés, hogy az évekkel az Apple Maps előtt elindított Google Maps előtte jár. Beszarás, ez az éleslátás 😀

    Ezt mondjuk mindenki leírta már. A fenti cikk is. De nem baj, akkor is nagyszerű megállapítás.

    Mit szóltok ahhoz az infóhoz, hogy tiszta időben kék az ég? 😉

    Szerintem mindig is előtte fog járni. Mert alapból többszörös userszámmal dolgozik és egyáltalán nem hülyék fejlesztik. Az Apple térképét se hülyék fejlesztik, de az univerzumból nem lehet utcaszintű információkat kinyerni. Azt csakis mi adhatjuk meg mindegyik térképnek.

    Mivel mindkét térkép elérhető iOS-re, hol a probléma?

  6. Nos igen. Én is fanyalgok egy kicsit. SGS3ról váltottam vissza 5S 32gb-ra, (2008tól 3g-3gs-4-4s után…), sokat utazok autóval, nagyon kellett egy jó navi. Az S3 elkényeztetett a sima google navival, nagyon pontos, gyors, szuper! Megvettem az i5S-t, hát gyerekek ez valami irgalmatlan gyenge, hanyag, rossz, lassú pontatlan fércmunka!!! Átlagon aluli minőségű, unott rossz hanggal. Azonnal leszedtem appstore-bol a google mapsot és boldog az életem! i5S+google maps=boldogság! De a gyári naviját az iphonenak ne nevezzük már jóságnak, szégyen gyalázat!!!!

  7. Statisztikák ide, felhasználók oda, az apple térképe egy fos.
    Szerintem a legagyobb szégyenfolt az amúgy imádott "almáskertben".

  8. “minden út a gyári térképhez vezet” az iOS-en belül, gondolok itt például arra, hogy ha megkérjük Sirit, hogy tervezzen nekünk útvonalat, vagy ha egy barátunk elküldi egy kávézó címét iMessage-en, vagy akár ha a Facebook alkalmazáson belül rányomunk egy címre, ott is egyből az Apple térképét fogja nekünk megnyitni.”

    Ezt inkább az iOS legnagyobb hiányosságának nevezném mint fícsörnek, hogy csak a gyári Apple Maps-be képes átdobni a rendszer. Egyszerűen iOS nem ismer olyan, hogy alapértelmezett alkalmazás, ami így 2013-ban valjuk be elég gáz.

    Másik példa, hogy pl. az appok nagyrésze csak Safariban tud megnyitni egy oldalt, ha akkor leszek ideges. Hagy használjak már olyan appot amit én akarok, nekem az Apple ne mondja meg, hogy a gyárit használjam.

    Igen iOS 7 felhasználó vagyok mert van egy iPad 3-mam, de néha úgy fel tud cseszni a rendszer Android használat után, hogy nem is igaz.

  9. Senki nem írta azt, hogy tökéletes lett, hanem, hogy fejlődik. Ez tény. Persze, hogy jobb a Google Maps, mert hmm.. nézzük csak hány éve is van? És hány éve van Apple Maps? Nem lehet ennyi idő alatt tökéletes térképet kifejleszteni, az is nagyon jó már, hogy pár év után már itt áll az Apple Maps. Pár év fejlesztés után hol volt a Google Maps? Sehol.. Egyébként tényleg hülyeség ezért fikázni, mert letöltöd ingyen és azt használod amelyiket akarod.

    Én történetesen mostanában sokat szívtam a google maps-al is. Volt, hogy egy budaörsi címet kerestem asztali gépen (már nemtom pontosan mit), erre átdob egy csepelire. És ha pontosan irányítószámmal együtt írtam be a címet, akkor is ő ragaszkodott a csepelhez. Utálom, ha egy program okosabb akar lenni nálam és nem fogadja el a javításomat, ha mégse találta el, amire gondolok. Legutóbb mondjuk telefonon is eljátszotta, hogy aktuális helyről akartam zugló vasútállomásig terveztetni bkv-t és ő mindenáron a budaörs vasútállomást dobta. Most ahogy nézem asztalin már jót dob erre, de ettől még ne nevezzük tökéletesnek a gmaps-ot se. Sajnos sokszor hibázik, főleg amióta ilyen hiperintelligensre csinálták, hogy pontos cím esetén is ő tudja jobban..

  10. Én itthon az Apple Mapset használom, külföldön egyelőre még az iGO-t., ha majd lesz normális roaming díjszabás, akkor jön a Here.
    – Hang, ha nincs Moha bá’ nem is érdekel 😀 Úgyhogy az levéve.
    – flyover, streetview, műholdkép pedig parasztvakítás egytől egyig, úgyhogy az sem hoz lázba.

    Google POI-ban és az ebből adódó keresésben jobb, de nem vészes az Apple lemaradása ebben sem, csak van pár nagyon durva hiba. A Sent to my iPhone viszont hatalmas plusz kényelem szempontjából.

  11. Beleszólok egy kicsit én is, nem pestiként. Nálam első szörnyűség, hogy a műholdkép szürke, sehol egy zöld fa vagy ilyesmi. Értem én hogy biztos ködös borús volt az idő mikor erre járt a tomtom műhold na de akkor is. Másrészről én kezdek leszookni a google programokról, olyannyira hogy a chrome-ot már dobtam is a süllyesztőbe s a többi alkalmazás is röpül hamarosan, pl. most a youtube google+ páros idegelt be de nagyon azzal a cseszett sok katyvasszal amit csináltak belőle. Szerintem a google sem a jó úton halad ezzel az agyonmarketing-rekláméhes sz@rságával. Pl. sajna fizetni kell érte de inkább megyek a vimeo-ra s már azon a szinten tartok hogy inkább facebook mint google+ (megjegyzem a G3 az elején nagyon tetszett) de ember legyen a talpán akinek több emailje, g+-os oldala van s mindegyikhez külön youtube csatornája s ezt kordában tudja tartani. Tehát én drukkolok az Tomtom-nak hogy frissítse hamarosan főleg egy budapesti tömegközlekedéssel a tetves térképüket mert addig nekem még mindig az egyedüli google alkalmazás az iphoneon a Maps! (egyáltalán tömegközlekedést éltre lehet kelteni vele budapesten, mert nekem nem sikerült 🙁 )

  12. Tökmindegy, mióta van Google Maps és mióta van Apple Maps. Felhasználói szemmel egy nagy köcsögség az Apple részéről, hogy engem, minket arra “köteleznek”, hogy a saját térképszolgáltatásukat használjuk. Egy ilyen lépést akkor léphetnének meg, ha a saját szolgáltatásuk megközelíti a Google Maps szintjét. De sajnos attól még mindig mérföldekre vannak. És ez alól nem felmentés, hogy “jaj, szegények még csak egy éve dolgoznak rajta, míg a Google x éve”. Persze, mit pampogok, letölthetem a Google Maps-et is. De 200.000 Forintért nem szeretném, hogy ők mondják meg, hogy én mit használjak, és minden út erőszakosan egy szarhoz vezessen.

  13. A Google térképe a legjobb, szerintem. Tökéletesen működik a hangos navigáció és a BKV-s útvonaltervezés is, nincs szükség külső alkalmazásokra! 🙂

  14. Kicsit fals a cikk, mer nekem a személyes példám volt az, hogy addig nem frissítettem iOS6-ra amíg nem volt rajta Google Maps és kb 10x ha használtam a beépített térképet azóta is, mind iOS6-on mind iOS7-en.

    A Google-nél nincs jobb, félcimből ad tippket mik lehetnek, jó a turn-by-turn navigáció, street view!! szal sztem fals az adat. Sokkal de sokkal többen használják a Google térképét mer az Apple-é még mindig 1 fos. Évek kellenek mire olyan megbízható lesz mint a Google…

  15. Egyiket sem használom soha nem is használtam ! Ergo fogalmam sincs melyik milyen ! Én az IGO-t használom !

  16. Azért annyi felhasználót nem veszített! Gondoljuk át reálisan! Akkor veszítene ennyit, ha MINDENKI az Apple sz*rját használná(mert az, egy nagy rakással)! De hál’istennek nem így van! Ugyanis az Appstore-ból simán le lehet tölteni(és le is töltik) a Google térkép alkalmazását! Annyi történt csak, hogy az alap programok közül kikerült a Google Maps. Enyi. És nem több….
    Enyhén szólva is el van túlozva a cikkben, jó pár dolog. Nagy hiba, hogy egy ilyen átgondolatlan cikk is nyilvánosságot kap(hat)! Mert a valóságot nem tükrözi. Inkább a cikkíró szegényes fantáziájáról ad képet! (bocsánat, de így van!)

  17. @ittakary: ha elolvastad a cikket, látnod kellett ezt a mondatot: “… írja a The Guardian szerkesztője.”

    @leventevegh: nem mondják meg, ezért töltheted le a Google Maps-et. ha megmondanák, semmi térkép/navigációs app nem lenne a Store-ban, ahogyan egy jó ideig nem is volt.

    @hammerjoe: ha elolvastad a cikket, látnod kellett ezt a mondatot: “… írja a The Guardian szerkesztője.”

  18. Nemtudom mi ez a sok nyavajgás!
    Nekem semmi bajom nincs a térképpel bármit kerestem idáig megvolt. Valaki írta, hogy lassú? Miről beszéltél beszéltél ember ugyan olyan gyors mint bármelyik app a mobilon!

  19. Attól még szabad gondolkodni, hogy egy “nagyeszű” ezt írta a The Guardian-ban! Vagy csak egy kicsit a realitás talaján maradni! Nem?

  20. “ugyanakkor az iPhone felhasználók egyre inkább az Apple saját térképét részesítik előnyben”
    Ez hogy jött ki? Én nem így olvasom a kommentekben! Inkább mindenki hanyagolja ezt a szedett-vedett fos programot, és igyekszik valami érteles alkalmazással kiváltani! Külföldi fórumokon is, inkább mást ajánlanak! Ja, és ezt már nem a The Guardian-ból idézte a cikkíró, hanem a saját véleményét írta! Ami nagyon nem fedi a VALÓSÁGOT!

  21. @panaszkodóknak:
    Apple azt csinál a saját termékével amit akar, tehát ha Apple maps az alapértelmezett app akkor az. Te adott feltételekkel megvásároltad a terméküket ami nem volt kötelező innentől kezdve felesleges a hőbörgés, hogy ki mit vett mennyi pénzért. Nem kötelező használni.
    A vélemények abban a formában lennének helytállóak, hogy “szerintem ez így és így lenne jó” nem pedig a “rohadjon meg mert ez és ez van/nincs benne és nem ezért fizettem”

  22. Vegye már észre a sok okoskodó user, hogy nem tud mindent jobban! A cikk írója nem mondta, hogy az Apple navigáció jobb mint a Google Maps. Tényt közölt miszerint az almás térképet egyre többen használják és veszíti az ügyfeleit a google. Mit kell fosozni mindent? Szive joga ki mit használ. De attól még az aki mást használ nem kell ostobának nézni. És azért mert Te papírral törlöd ki a segged szarás után még nem jelenti azt, hogy mindenki ezen a kurva Földön!

  23. @kistaska: Köszönöm, de olvastam! Ez amúgy nem tükrözi a valóságot. Mint ahogy már fentebb is írtam! A valóság az, amit a fórumokon írnak róla, hogy mennyire elégedettek a felhasználók! És hát nem nagyon vannak vele megelégedve…….A statisztikát meg elferdíti az Apple “erőszakos” stratégiája: hogy mindent, csak és kizárólag a saját térkép alkalmazásával hajlandó megnyitni…..

  24. @Arcor: Ott a pont! Senkinek nem kötelező Apple terméket használni. Ja, hogy akkor nem vagy fasza az ismerősök előtt? Az hőbörög mindenért, aki elvárás miatt használ apple terméket.

  25. @hammerjoe: “A valóság az, amit a fórumokon írnak róla, hogy mennyire elégedettek a felhasználók!”

    Hát nem… fórumokon mindig többségben vannak az elégedetlenkedők. Real Racing 3 freemium: mekkora anyázások voltak ugye… Megkérdezték az EA Mobile vezetőjét, hogy nem érzi-e hibásnak a döntést a sok elégedetlenkedő hang miatt. Annyit válaszolt, hogy “a bankszámlánkon nem ezt látjuk”.

  26. Egyedul azert regisztraltam a forumra, hogy ellensulyozzam ezt a nagy lehuzast. Mert irtak itt olyat is, hogy a forumokbol lehet csak megtudni az igazat es csak az tukrozi a valosagot. Hat (hogy stilusos legyek) +1 az Apple Maps-nek, mert eddig semmi problemam nem akadt vele, sot.. volt olyan utca, aminek a nevet a Google Maps egesz egyszeruen nem jelezte, igy keptelenseg volt onnan / oda utvonalat tervezni. Ettol fuggetlenul tetszik a GMaps, de egyaltalan nem hianyzik a telefonomrol.
    A masik meg, hogy az Apple-t akkor lehetne vadolni azzal, hogy rakenyszerit embereket a sajat terkepenek a hasznalatara (amit, jogosan meg is tehetne), ha nem tenne elerhetove a tobbi terkep alkalmazast. Innentol kezdve pedig teljesen ertelmetlen habzo szajjal szidni az Apple-t (foleg ha iPhone-rol teszik)… persze lehet, szolasszabadsag van. Csak a baj ezzel, hogy altalaban azok irnak, akik elegedetlenek, meg fel vannak haborodva. Peace!

  27. Az a baj ezzel mint a microsoft-al amiért ugye büntetést is kapott. Le lehet tölteni más alkalmazást.de sokan nem teszik. De ez engem nem zavarna mint ahogy a microsoftnál sem zavart.Az zavar,hogy mindenhonnan oda irányít pedig én nem azt szeretném. Viszont ebből a szempontból jobb a microsoft mert ott beállíthattam alapértelmezettnek más böngészőt.
    Itt meg rá vagyokj kényszerítve az övékére. És mikor már nincs értelmes érv arra miért jó az imaps akkor jön,hogy nem kell használni meg nem volt kötelező megvenni és ha már megvetted akkor biztos villogni vetted.
    Hihtetetlen ha valaki nem mindenáron és minden szinten elégedett az apple-el.
    Mert van baja bőven. Én csak azt használom már elég régen.

  28. Mindig ez jut eszembe ilyenkor: “The only winning move is not to play”
    Amig ezt nem tanulja meg az emberiseg, addig, minden szart lenyomnak a torkan!

  29. Akár ki akár mit is mond. Szerintem londonban használható! De most meg nézem azt a Paddingtont

  30. Ja hát a Hyde Park van mellette. 🙂

  31. @atirag: A Microsoft esete csak egy aprócska nüanszban különbözik: ott nem az MS gyártotta a gépet. Az Applenél pedig három dolog összessége miatt választod jelen esetben az iPhonet vagy az iPadet: hardver+szoftver+szolgáltatás. Ha valamelyikkel ebből nem vagy megelégedve, akkor ne ezt vedd, az ő esetükben egy csomagot kapsz. (megjegyzem, ha valamelyikkel a három közül nem vagy elégedett, vagy nem használod ki, akkor nem is éri meg kiadni érte ennyi pénzt) Míg az MS esetében a Delltől kaptál egy csomagot, amibe pakolt a Microsoft egy nagy adagot és ő mondta meg, hogy mit használsz, pedig nem is tőle vásároltál.

    @trigmegistos: Budapesten is… Sőt, az egész országban. De utáljuk, mert sötét a műhold, nincs streetview, meg Steve nem hagyta volna és egyébként sem tudunk térképet olvasni.

  32. Waze-t használok, mert vicces app és jó közösség van mögötte. A Google-ből főleg a street view-t és forgalomadatokat szoktam lesni (egyelőre ez még nincsen visszafelé áramoltatva a Waze-be).

    A TomTom térképe (valójában egy rakás térképszolgáltatóval szerződött az Apple, nem az ő hibája, hogy ezt kapta a pénzéért) sem mindenütt jó, például itthon a TopMap sokkal részletesebb lenne, de még a Bing/Nokia is jobb választás lett volna. De a Google-nak globális szinten nagyon kevés ellenfele akad, sokkal gyorsabban lekövetik az úthálózat változásait, mint a régiek. Az Apple térképe akkor fog majd komolyabban ledolgozni a jelenlegi hátrányából, ha nemcsak az iPhoneosok kiváltsága lesz a böngészése, hanem elérhető lesz weben is, és lehet online szerkeszteni, vagy hibákat bejelenteni.

  33. @rgbx: A Navteq (Nokia) lett volna legjobb választás és akkor a megjelenés pillanatától fogva a Google Maps mint fogalom nem is létezne a platformon. De nyilván függetlenedni akartak a vetélytársaktól, így maradt a TomTom, mint legjobb opció. A TopMap itt Kelet-Európában lenne a legjobb, de ez az Applenek annyira pici piac, hogy nem fognak velük leszerződni külön sajnos. Ugyanakkor a TomTom legjobb tudomásom szerint gőzerővel dolgozik a Kelet-Európa térképén. Ha az Apple gyorsan átveszi a változtatásokat (márpedig átveszi), akkor a közeljövőben ezt érezni fogjuk.

  34. M.o.-on lehet h kalap szar az apple maps-a, de itt az usaba, hibatlanul mukodik nekem. Foleg a sirivel egyutt super gyors. Minden egyes epulet 3D. Csak bemondom a cimet, vagy a bolt, etterem, stb nevet vezetes kozben, es mar mutatja is az utat, es hazra pontosan navigal. Surun hasznalom, es soha sem hibazott meg. Imadom!
    Oke, ertem h aki m.o.-on hasznalja, azokat ez nem boldogitja, csak gondoltam leirom h attol mert otthon szar, nem biztos h mindenhol…

  35. Örülök az olyan “okosoknak”, akik megmondják, hogy ha nem tetszik, akkor nem kell megvenni! De van itt egy kis bökkenő!! Én MÁR MEGVETTEM a készüléket, és ezután döntött úgy az Apple, hogy változtat….. Nem az én döntésem volt. Pedig nem “olcsóságot” vettem! Mondjuk én azt is ganéságnak veszem, hogy nem engedi visszarakni a 6.1.3-at. Mert nekem ez a dizájn nem jön be! 200E-ért, hagy döntsem már el, hogy kell-e az “újítás” vagy kukázzam! És mielőtt ezért is megkapnám a “tutit”, elmondanám: A weben nem jön át az, hogy miként is néz ki a készüléken. Ez csak a telefonra felrakás után derül ki, hogy milyen is valójában! Szóval most van egy (számomra) dizájntalan szarom 220E-ért…..Asszem visszatérek az Androidra. Fele ennyi rám erőszakolt szarság nincs benne, mint az Apple termékében….

  36. Hat ameddig kell barmelyikhez is net addig marad az Igó a sygic és a navigon trió JB nélkül a kuaiyong segítségével! Bár ha Google Maps integralna a waze-t akkor az Apple felkothetne a gatyáját

  37. Hammerjoe!
    Azért ha akarja vki simán megnézheti másik vason milyen is az új rendszer, nem kötelező ferakni hozza!
    Az Android meg az S4 magtaraval is laggol néha az mennyivel jobb?

  38. @gunar: Történetesen nincs senki a közelemben, aki használná, így nem tdtam megnézni, csak a sajátomon! A másik kijelentésed meg erősen csúsztatás ám!
    Az Android nem egyenlő a Samsung szarjaival! A laggolások fő oka, hogy átírják a GUI-t. Persze optimalizálni szerintük nem szükséges…..A referencia telefonokon (lsd: Nexus-ok) nincs laggolás! És hogy mennyivel jobb, ha jobb? Ez egyéntől függő nagyban. Nekem pl. nem tetszik ez a dizájn, ami a 7-el jött! Sok a kötöttség, ami persze jó dolog, de kifejezetten bosszantó is tud lenni, amikor a szar programokhoz ragaszkodik a rendszer (böngésző, térkép,..stb). Megjártam mindkét oldalt, és bizony azt kell mondjam, hogy nem ér annyit a kötöttség, mint azt sokan hiszik. Van egy telefonom, de meg van kötve a kezem! Sokat dob ezen a Jailbreak, de mivel a 7-re még nincs, így ez egyenlőre nem jöhet szóba….
    Persze ez az én privát véleményem! Nem kell vele egyet érteni, csak elfogadni!

  39. Na de mert nincsen JB meg lehet mokolni sok mindent pl ha csak a bábut nézzük ott amiket írtam free használhatók vagy van egy másik mód is az 4e-rel több és nem költészet fölöslegesen semmire. Viszont van cserébe atom stabil rendszer a telefonon, ezt a droidol nem állítanám! Pl ott több app nem tud úgy működni mint IOS-en, hanem eszik az akkut.
    Viszont tabletet en is droidot használok mert a primo sokkal jobban szabható, míg IOS-en csak az van amit vki pont feltört és minimálisan enged meg JB mellett is belenyúlni sajnos!

  40. Kicsit nem figyelek és a navi helyett bábut irt! 🙂

  41. Majd drága Androidos barátaim akkor szoljatok ha ki lett javítva sok bugos fos a droidban én kibasztam a szaros S3-at mert idegzsábáz lehet kapni ,hogy akár fèl percet is elszenved egy kapcsolatokba belépésnél vagy a pontatlan képernyőről sem beszélve,10 szóból legalább 5-öt elront vissza kell javítAni,vagy esetleg ha rühes droid nem gondolná úgy ha nem kapcsolom ki legalább heti egyszer kifafy,nem ébreszt,vagy ha igen nem akar kkkapcsolni az ébresztés stb.tehát a droid az még csak a sugók között található.ez nem elfogultság hanem tény és ez a körülöttem lévő emberkék véleménye is!

  42. Majd drága Androidos barátaim akkor szoljatok ha ki lett javítva sok bugos fos a droidban én kibasztam a szaros S3-at mert idegzsábáz lehet kapni ,hogy akár fél percet is elszenved egy kapcsolatokba belépésnél vagy a pontatlan képernyőről sem beszélve,10 szóból legalább 5-öt elront vissza kell javítani,vagy esetleg ha rühes droid nem gondolná úgy ha nem kapcsolom ki legalább heti egyszer kifagy,nem ébreszt,vagy ha igen nem akar kikapcsolni az ébresztés stb.tehát a droid az még csak a sugók között található.ez nem elfogultság hanem tény és ez a körülöttem lévő emberkék véleménye is!

  43. Hammerjoe: teljesen igazad van, 100% ban…
    A többit valaki befolyásolja, vagy fizetett írások…

  44. @hemy: Érdekes amit írsz! Főleg annak a tükrében, hogy pont az iPhon-ra jellemző a félreütés. És mint írtam (persze, ha vetted a fáradságot a végigolvasásához), ne a samsung-al azonosítsuk már az androidot. Mint írtam, az egy optimalizálatlan szar! Átírják a kezelőfelületet, és a hibáikat(figyelem, nem az android hibáit!), meg benne hagyják! Sokat bajlódtam a samsungos telefonok szoftverével, és biza nem sikerült minden hülyeségét kigyomlálni….De ez nem az alap android hibája! A holo témával legalább olyan stabil, mint az iOS. Ez is tény! Egy Nexus-os sincs, aki panaszkodna a készülékére…..Meg kellene már érteni: a Samsung nem egyenlő az Androiddal.
    Ennyi, én befejeztem. Aki nem akar, az nem is fog látni….

  45. @Jadeye: Annak idején olvastam az általad linkelt írást, most még egyszer megtettem, de sajnos nem találtam meg azt, hogy hogyan lehet az Apple térkép hibáit jelenteni weben keresztül (urambocsá’ Androidon). Az utolsó mondatom ugyanis arra vonatkozott.
    Kétségtelen, hogy magán a készüléken lehet, de nagyon nehézkes, és senki se fog nekiállni mondjuk vezetés közben. És ha túl sok hiba van egy térképen, elvész a felhasználóbázis, aki észrevenné és jelentené a hibákat, mert inkább letöltik a GMaps-ot, amit elég csak használni (ahogy az Apple többi termékétől is elvárná az ember).

    @ef-dani: Úgy legyen. 🙂


Add a Comment