fbpx Skip to content

Ilyen cikk még nem volt itt a blogon, így elhatároztam, hogy írok egy apró összesítőt, és Ti majd a hozzászólásokban kiegészítitek, milyen autós alkalmazásokat használtok. Külföldi portálokon sok hasonló cikket olvastam, azonban a legtöbb alkalmazás nem hogy hazánkban, de sokszor még Európában sem működik. Így leginkább a magyar fejlesztéseknek néztem utána, így kérlek titeket, Ti is olyan fejlesztéseket osszatok meg, amik itthon is használhatóak a mindennapokban.

Először is elkezdtem átnézni a magyar App Store-t, hogy mégis milyen magyar fejlesztések vannak. Botrányos. 5 olyan alkalmazásból, ami az autózással kapcsolatos, például kamerák, benzinkutak, árak, stb. 4 elavult és használhatatlan. Mindenhol csupa 1 csillaggal találkoztam, egyszerűen nem értem, ha a fejlesztők nem akarnak, vagy nem tudnak vele foglalkozni, akkor miért maradnak fenn az App Store-ban ezek az appok. Korábban már írtam ezzel kapcsolatban cikket, nyilván emiatt nem fog megváltozni a világ, de akkor is: Egyre rosszabb magyar fejlesztések? App Store értékelés magyar módra?

Ezek szerint továbbra is nekünk kell odafigyelnünk, hogy még is mit töltünk le és nekünk kell figyelmeztetnünk a társainkat, hogy egy-egy alkalmazás nem működik, ne fizessünk érte! Tehát azt kell mondanom, nem volt könnyű dolgom, amikor használható appokat kerestem. 🙁

Parkolás

  

Az első dolog, amit szerintem minden autós letölt, az a Parkolás alkalmazás. Magyarország egyik legjobban befutott és támogatott appja. Folyamatosan frissítik és foglalkoznak a felhasználók visszajelzéseivel is. Konkrétan EZ AZ ellenpélda, hogy lehet profi alkalmazást is készíteni hazánkban és azzal uralni ezt a piacot. Budapest mellett sok magyar, és néhány közeli külföldi várost is támogat az app. Szerintem ez a legjobb parkoló alkalmazás, és korábban már írtunk róla hosszabban is: Magyar fejlesztés: országos lett a mobil Parkolás alkalmazás

[appstore id=”418009130″ country=”HU” style=”custombox1″]

Autópálya matrica

 

Matrica vásárlásra is több app áll rendelkezésünkre. Én az E-matrica Pro nevű, szintén magyar fejlesztést ajánlom, mely az App Store-ban is komoly elismerésre tett szert. Több olyan funkcióval is fel van szerelve, amivel kitűnik a többi hasonló alkalmazás közül. Ezt is kifejezetten ajánljuk az autósoknak.

[appstore id=”490467961″ country=”HU” style=”custombox1″]

Waze: a közösségi autózás

Mi az a Waze? A Waze egy olyan közösségi közlekedést segítő rendszer, amely a hétköznapok közlekedésében nyújt segítséget. Használatához egy internetes eléréssel rendelkező “okoskészülékre” (telefonra vagy táblagépre) van csak szükség. A közösség minden tagja küldhet információt a kialakult közlekedést befolyásoló eseményekről (dugók, útjavítások, balesetek, traffipax, stb.), amelyről a többi felhasználó azonnal értesül. Persze aki csak navigációra szeretné használni a Waze-t, az is aktívan segíti a többieket, hiszen ha dugóba kerül, azt a rendszer automatikusan érzékeli és az útvonalon közlekedőket értesíti, sőt alternatív útvonalat is javasol. (waze.hu)

[appstore id=”323229106″ country=”HU” style=”custombox1″]

TraffipaxInfo

 

A TraffipaxInfo segítségével mindig láthatod, hogy merre vannak traffipaxok! A program térképen vagy távolság szerint sorba rakott listákon megjeleníti a legközelebbi mérőpontokat, és figyelmeztet, ha a közelükbe érsz. Két távolságot állíthatsz be. Ha ennél közelebb érsz, egy figyelmeztetés jelenik meg. Push jelzéssel is fel van vértezve az alkalmazás, így a háttérben is figyelmeztet!

[appstore id=”462201550″ country=”HU” style=”custombox1″]

Navigáció

 

Rengeteg navigációs alkalmazás van az App Store-ban, és az iOS 6-tal pedig érkezik az Apple saját térképes navigációja is. Magyar fejlesztés az iGO, amiből van többféle is, de ajánljuk még a Navigon appot is, és a TomTom térképei sem tartoznak a rosszak közé. Mi egyébként az iGO-t preferáljuk, nem volt még az alkalmazással problémánk.

[appstore id=”365523580″ country=”HU” style=”custombox1″]

[appstore id=”320279293″ country=”HU” style=”custombox1″]

[appstore id=”328185257″ country=”HU” style=”custombox1″]

Ti milyen alkalmazást használtok, ha autóban vagytok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. navigaciobol szerintem a legrosszabbat ajanljatok(bar ha magyar fejlesztes akkor helyeselem)de a legjobbat nem is emlititek a Sygic-et
    autos appbol meg ajanlanam az awesome hud nevu appot ami ejjeli vezetesnel hasznos lehet,vagy az iboost nevu kiss vicces appot

  2. Az a baj sztem hogy ezek az alkalmazások mind szépek és jók csak nagyon drágák pl. 15 euro nem sok az 1 kicsit? Olyan árak kénének amiket a mezei felhasználok is megtudnak fizetni nem 15 euro meg 90 meg 60

  3. @Bughi:
    Jaaaaj!!! Ne butáskodj már a Sygic szoftverrel. A térképei szánalmasak KEU-ban, a tervezési algoritmusa pedig vicc kategória.
    @Patrik:
    15 euro-ért kapsz egy HUN-RO navigációt, melynek a szoftver és térkép részét is folyamatosan frissíti az NNG. Mennyiért kapsz egy papírból Magyarország térképet? 3.000 Ft alatt nem kapsz. Azt nem fogják frissíteni neked. És nem is tervez. Folytassam?

  4. @Bughi:
    Eddig én is a Sygicet használtam (használom) de tegnap megint elszúrt 2 kereszteződést is (körútról balra kanyarodást mutatott pedig nem lehetett, ill volt egy behajtani tilos táblás esetem is…) Ezért elgondolkodtam a cseréjén…

    @Patrik:

    15 euró az sok? kb 4300Ft egy kb 180eFt készülékre. Ha egy mezei felhasználó meg tud venni egy 180eFt-os készüléket akkor talán van 4300Ft-ja egy elég jó alkalmazásra.

  5. Remek ez az app ajánló. Lehet külön rovatot is kéne belőle. “Uborkaszezonba” kifejezetten pezsdítő 😉
    Tetszik a vonal !!

  6. @Patrik: Szerintem az árazás nincs elszállva. Kapsz érte egy folyamatosan frissülő térképcsomagot. Sőt maga a törzs app is ingyen frissül évről évre. Mindez nem drágább, mintha vennél egy autós GPS-t ami hardveresen lehet 2-3 év alatt már nem lesz képes az új szoftvert futtatni.
    Szerintem ez ennyiért időtállóbb és kényelmesebb, mert mindig zsebben lehet…
    Semelyik céghez nem kötődöm, semmilyen szinten.

  7. @Patrik: “nagyon drágák” – minden árat ossz el 5-el, mivel egy appsot 5 készüléken használhatsz, nálunk a cégnél így van mindenkinek navigációja…

  8. A CoPilot GPS ingyenes, egy általunk választott ország teljes térképével. A többit in-app lehet megvásárolni, és van turn-by-turn 3D-s navigációja is.

  9. @GorTen: Köszi, igyekszem csak sajnos komoly 2-3 óra mire egy ilyen cikket megírok, körültekintően. Majd meglátjuk 🙂

  10. Nálam a Parkolás, TomTom navi, Gyorshajtás és a Road trip nevű költségszámláló (tankolások, egyéb autós kiadások) van fenn. Autópálya matricához a T-s Mobilvásárlást használom, mert az appon belüli többi lehetőséget is kihasználom. A Gyorshajtást azért szeretem, mert két katt és már látom is, hogy az útvonalamon lesz-e traffipax.
    A Parkolást nem kell magyarázni, mindenki szereti. 🙂

    TomTom: összes navit kipróbáltam, messze ez volt a legjobb (sajnos a legdrágább is, de legalább jogosan).
    Bughival egyetértek, az iGO tényleg csapnivaló. A Navigon és a CoPilot addig a szar kategóriába tartozik, amíg azt az “apróságot” nem lehet megoldani, hogy a földutakat elkerüljük. Nincs annál bosszantóbb, amikor szó szerint erdei csapásokra akar vinni! Aki nem csak nagyvárosokban autózgat, hanem falvakba is rendszeresen eljut, az tudja, mekkora átok egy ilyen fícsör…

  11. @dzsega: mindegyik tevedhet,de amikor az igo es a tomtom azt mondja hogy egy nem letezo utcaban vagy pedig tobb tiz eve ott van az utca az eleg problemas……en hasznaltam teszteltem mind….es az en sorrendem 1.sygic 2.navigon 3.tomtom 4.igo

  12. Nekem is bevalt a Sygic. Korabban sokaig probalgattam a Navigont. Tetszett a felhasznaloi felulet, de a magyar terkepek frissitese es az ar nem tetszett. Ar/ertek aranyban nalam a Sygic a nyero.
    Olyan navi app soha nem lesz ami tokeletes es nem fog tevedni…

  13. iGo-t használok, és teljesen elégedett vagyok, márcsak egy jó parkolós alkalmazás kéne amit Stockholmban, vagy egész Európában használhatnék.:D
    Szerintem az árazással nincs baj, 50eu volt az iGo Europe, a legolcsóbb GPS boltban 150 euro körül mozog. Igaz az alkalmazáson belüli árak helyenként húzósak, de annyira nem vészes. Teljesen elégedett vagyok, márcsak egy Dension dokk kéne:)

  14. Boccs, hogy ide irok!
    Nagyon erdekes!
    Uk-ben elek es volt egy app-om a salary.
    Ki tudtam szamolni a brutto-netto, havi, heti, napi keresetemet. Ez ingyenes app (volt).
    Apps frissitesben megjelent nekem az iTax UK Lite! Kerestem a telomon az app-ot, de nem talaltam. Gondoltam egyszer letoltottem es toroltem es hiba lett az Apple update rendszereben. Vartam 3 napot, de meg mindig ott ragyogott az iTax UK frissites az app store update-jeben. Gondoltam ranyomok az app updatejere es kerestem a kek allapot jelzo vonalkat. Sehol nem lattam!!! Ilyen gyorsat meg nem lattam! Megvaltozott a Salary app iTax UK lite-ra es felajanlottak fizetos a UK adozasarol mindent megmondo alkalmazast.
    Meg nem probaltam a funkciokat, hogy minden mukodik mint regen.
    Miert valtoztatta meg a nevet az app?
    Hogyan lesz tovabb?
    Kiadnak egy app-ot free-be aztan az update radtukmal fizetos verziot?
    Ez lesz a jovo?

  15. @zigzag10: pontosan ez történt. Kiadtak egy korábban free appot. Tolták addig, amíg mindent kicsiszoltak benne. Majd kiadtak mellé egy fizetős appot, ami valamiben többet tud.
    Az Appban a nevet és a store-ban lévő nevet az új verziók között módosítani tudja a fejlesztő. Sőt más lehet az app neve országonként is.

  16. Endy: Megvaltoztatjak a megszokott ikont…
    Az app mukodik rendesen, mint regen. Az uj funkciok meg nem erdekelnek.

  17. 3 és fél hetet töltöttem otthon.
    Megvan a Navigon, IGo, és a Sygic, mindegyik full európa.
    Mindegyik nagyszerü navigációs progi. Tökéletes nincs!
    Az idén a Sygic mellett döntöttem, és remekül tette a dolgát!
    Egyszer tapasztaltam a térkép hibáját.
    Egy körforgalomnál csak útkereszteződést mutatott a 35-ös úton, viszont szupergyorsan újratervez, gyalogosmódja nagyon tetszetős, pontos!
    Beinvesztáltam egy dension car szettre is. Ezt meghajtja a Car Dock ingyenes alkalmazás!
    Tökéletes volt ez is!

  18. Én hallotam valami olyasmit, hogy a navigácios appok (IGO) nem működnek csak kártyafüggetlen telefonokon. Van valami igazság benne vagy csak simán kamú??:)

  19. @harly: ez konkrétan hülyeség. megy bármelyiken. (akkor nem megy csak, ha iPad baseband van a készüléken, mert azzal maga a GPS sem megy, noha erre azóta már van megoldás.)

  20. @zigzag10: értem. De hogy is lettél te pontosan megkárosítva? Egy ingyenes progiból lett egy fizetős is?

  21. Tavaly 60 eurómba került az Igo Pozsonyban, ok én is hibáztam, be mentem egy lezárt sétálóutcába, de az Igo zokszó nélkül benavigált az autósforgalom által lezárt területre. Nekem a Navigon vállt be leginkább!


Add a Comment