fbpx Skip to content

Korábban írtunk a Parkolás alkalmazásról, ami segít a mobilparkolás elindításában, leállításában és nyomonkövetésében. Azóta az alkalmazás több frissítésen esett át, a felhasználók száma elérte a tízezret, és a program is lassan kicsiszolódott. Folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a visszajelzések a Store-ban túlnyomóan 4-5 csillagosak, vagyis a felhasználók többsége elégedett lehet vele.

Az elmúlt napokban frissült az alkalmazás, amelyben lényeges változtatásokat eszközöltek a fejlesztők. Az egyik legfontosabb ilyen változtatás, hogy már vidéki városokat is tartalmaz és automatikusan frissíti a térképadatbázist az Interneten keresztül (jelenleg Debrecen, Szeged, Pécs, Székesfehérvár és Budapest elérhető). Másik újítás, hogy most már az ünnepnapokat, szombati munkanapokat is kezeli az alkalmazás.

A fejlesztők a felhasználók visszajelzései alapján megszüntették a zsetonos rendszert, és két változatban kínálják a programot, az egyik ingyenes (Lite) a másik a teljes változat, amely fizetős. Az ingyenes alkalmazásból hiányzik a térképfrissítés, és csak a kritikus javítások érhetőek el online, nem kezeli az ünnepnapokat, korlátozott számú parkolást lehet csak vele végrehajtani és reklámot tartalmaz (a fizetős változatot reklámozza a program). Tökéletes megoldás arra, hogy a kipróbáljátok az alkalmazást.

Azok a felhasználók, akik eddig zsetont vásároltak (és maradt is a zsetonból), a Lite verziót korlátlanul tudják használni úgy, mintha a fizetőset vásárolták volna meg.

Az elérhető funkciók így a következők lettek:
– Megmondja, hogy hol és mennyiért lehet parkolni
– Nem kell megírnod az SMS-t
– Nem kell megnézned a zónakódot az automatán
– Figyelheted a folyamatban lévő parkolásod költségét akár az indítóikon mellett is
– Megmutatja térképen, hogy hová parkoltál
– Megmondja, hogy kell-e fizetned egyáltalán
– Visszatéréskor figyelmeztet, nehogy elfelejtsd leállítani a parkolást
– EME regisztrált ügyfeleket támogatja, SMS-sel és telefonhívással egyaránt
– Picipénz zónákat is ismeri
– Szepark támogatás
– Kártyafüggetlen, automatikusan tudja, hogy melyik szolgáltatót használod
– Történelmi áttekintést ad a parkolásaidról
– Több autót is kényelmesen kezel
– Ünnepnapoknál megmondja neked, hogy kell-e fizetned (és persze munkanapos szombatokon is)
– Letölti az új térképeket
– Segít beállítani határozott idejű parkolásokat
– Nem kell ismerned az adott város parkolási szokásait
– Az egyes mobil parkolás szolgáltatók weblapját betölti neked, ha információra van szükséged

A programról bővebben itt olvashattok: www.mobil-parkolas.hu
Letölteni innen tudjátok: http://itunes.apple.com/hu/app/parkolas/id418009130?mt=8

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. Akkor a fizetős verzióban kell zsetonokat venni vagy sem?

  2. @Godlike: a zsetonok az ingyenes verzióban voltak, de szétválasztották az appot két részre. a zsetonozás ezzel meg is szűnt, de akik korábban vettek zsetont, és azokat nem használták fel mind, azok számára a Lite verzió úgy működik, mintha a fizetős lenne. jelenleg már nem tudsz zsetont venni, ahelyett, és más szolgáltatásokra vonatkozólag lett a fizetős változat.

  3. sziasztok!
    Egy kis problémám akadt, ha tudtok írjatok már rá valami orvoslást.
    Ha letöltök Installous-ba valami játékot/appot, akkor amint az itunes-al szinkronizálom, törli is egyből “removing”.
    Eddig minden működött, fent is van az Appsync 4+. Nem tudom mi lehet a probléma. 3GS 4.2.1 JB
    Installous beállításaiba: Ato telepítés, itunes szinkronizálás és a Mobile hunt van bekapcsolva. Esetleg kellene mást is bekapcsolni?
    Köszi szépen

  4. boccs hogy ide irom fel törtem az iphone 4 em legujjab redsnowwal mert ujjat kaptam mert az előzö elromlott multkor minden jó volt deh most nem hozza be a cydiát csak 1 fehér ikon van 1 cydia irás allata mi lehet a gebaszz ??

  5. Bocsi,hogy itt írok,csak a haverom ipad-je nem töltődik ha rádugja a laptopra.Mi lehet a gond?Üdv

  6. közbe enyém meg oldodott 😀

  7. @Easy-Rider: Ipad-ot nem lehet tölteni laptopról. Gondolom kevés neki az áramerősség (de nem voltam jó fizikából). A lényeg,hogy semmilyen laptop nem tölti az ipadot.

  8. Országos lett? Na ne már nevetséges! Szolnok, Kecskemét ami engem érdekelne és még sorolhatnám a nagyobb városokat, Nyíregyháza Miskolc Győr Sopron…. így még mindig nem ér pénzt!

  9. @Vucctok: ebben tévedsz, nekem a MacBook, de még az Asus laptop is ugyanúgy képes tölteni az iPad-et (Asushoz az AICharger telepítése szükséges).

    ha az adott USB port képes leadni a megfelelő feszültséget, tölteni fogja még bekapcsolt kijelzővel, használat közben is.

    sőt, bármi normál, 500mA-es USB port is tölti, amikor sleepben van.

  10. @mada: biztosan tovább fogják bővíteni, és valószínűleg hamarosan az általad felsorolt települések parkolási adatait is tartalmazni fogja. 😉

  11. @mada: hehe mada, bírom az ilyen ütődött trollokat, mint Te, akiknek semmi se jó. Nem tetszik ne használd. Még van vagy 50 város, ami nincs benne, de ha elolvastad volna a cikket, amire nem vetted a fáradságot, akkor látnád, hogy online frissülnek a térképek új városokkal. Nyilván időt vesz igénybe. Látszik, hogy még életedben nem dolgoztál semmiért. Az Appon belüli hírek szerint Kiskunhalas, Szombathely és Zalaegerszeg jön a következő csomagban.

    Fejlesztőnek: grats, szépen alakul. Tetszik, hogy kommunikáltok a felhasználókkal és az is hogy supportáltok minket. Láttam az appleblog-os cikkeket rólatok, jó hobby-t találtatok! 🙂

  12. @dacika: a probléma az lehet, hogy lopod a programokat, miközben űberdrága telód van.

  13. @easy-rider: a legtöbb laptopról nem lehet tölteni, mert az USB portjuk csak 1 amperes (ha jól emlékszem a számra). Töltődik az iPad olyankor is, csak nagyon lassan.

  14. Sziasztok!

    Itten a fejlesztő beszél.

    @mada: jogos, a cím kissé hatásvadász, de azért még igaz 🙂 Lényeg, hogy most már online tudunk frissíteni, ahogy Jadeye és teddyke is írta. Aztán jön Miskolc. Győr nem lesz, mert úgy tűnik, hogy ott nincs mobillal parkolás. Amit tudnod kell, hogy a térképeket kézzel készítjük, nem mindenféle online elérhető kacat térképeket másolgatunk a programba. Ez hosszú folyamat. El kell szépen olvasni az önkormányzati rendeleteket, össze kell párosítani a zónakódokat. Egyszerűnek tűnő és tényleg egyszerű, ám időigényes munka. Szóval türelem térképet terem, de a Te kedvedért Szolnokot és Kecskemétet előre vesszük a listán, ha vállalod, hogy használattal együtt teszteled mielőtt mi kiadnánk. Ha érdekel a dolog kérlek dobj egy mailt a /support/ kukac /mobil-parkolas/ p ont /hu/ címre! 😀

    MINDENKINEK mondom: belefutottunk egy akkumerítéses bugba, amit már javítottunk (jóváhagyás alatt). Elkerülhető, ha a nagytérképes nézetre nem váltotok át. Ha mégis megteszitek ki kell lőni a taskot és újraindítani a programot, mert csúnya vége lesz 🙁

  15. Nem ellenreklám, csak megjegyezném, hogy a picipenz.com, ahol elérhető, ott mobilneten keresztül, kényelmi díj és sms díjak nélkül bonyolítja a parkolás fizetést. Tehát valóban annyit fizetek, amennyit parkolok és csak a parkolásért fizetek.

  16. @almacsiga: tényleg nem az, mert ez az alkalamazás nem erre való. Arra van, hogy ne kelljen zónakódok után kutakodnod és ne kelljen tudnod, hogy melyik szolgáltatónál vagy, ne kelljen SMS-t írnod stb :-). Ráadásul az alkalmazás támogatja a Picipénzes zónákat is, majd kinyomozzuk hogyan lehet ezt online megtenni.

    Picipénzről annyit, hogy jóformán sehol sem elérhető (pesten 3 zóna kb?), kár hogy regisztrálni kell előre és kár hogy *előre feltöltött egyenleg* kell. Az emberek 90%-a azt sem tudja, hogy mi az a picipénz, vagy EME. Tetszik, hogy csak 25 Ft-ot kérnek el, de amíg ilyen tökölős a rendszerük el lehet jóformán felejteni. Tegnap is megbüntették az egyik felhasználónkat, mert nem volt egyenlege. 🙁

  17. @teddyke:
    Szerintem nem ismersz úgyhogy kicsit vegyél vissza légyszíves! Más dolog pedig az hogy nekem a cím nem tetszik: “Magyar fejlesztés: országos lett a mobil Parkolás alkalmazás”.

  18. @Vucctok:
    Lehet tölteni, de csak az úgynevezett High-power USB-vel, ami a szabványtól eltérő áramerősség leadására is képes. A szabvány szerint az USB2.0 5V és 500mA leadására képes, az USB3.0 pedig 5V 900mA. Ezekkel szemben a high-power USB2.0-k 5V mellett akár több mint 1A-t is leadhatnak, ami már elégséges az iPad töltéséhez.

    A fejlesztőknek gratulálok, csak üdvözölni tudom a magyar fejlesztéseket! Mellesleg debreceni vagyok, tehát én ebbe a körbe be is kerültem a vevők közé, nagyon hasznos!

  19. endy:
    Én nem akartam a ti programotok előnyeit elvitatni, mert azok tényleg nagyon jók.
    Csak megjegyeztem, hogy annak aki ki tudja használni (vagyis van a városában picipénzes fizetés) annak a picipenz.com olcsóbb. Én pl. Pécsen használom, vannak bejáratott parkolóhelyeim, ismerem a zónakódokat (de ha nem ismerném, akkor elsétálok az automatáig és megnézem).
    Persze idegen helyen a ti programotok sokkal hasznosabb.

    A parkolás indítás egyébként éppen, hogy nagyon egyszerű a picipenz.com-nal. Egy sms-ben egyszer regisztrálsz a mobilnetes parkolás aktivációra és ehhez kapsz egy személyre szóló webcímet. Ezt elmented könyvjelzőnek, vagy kirakod a főképernyőre és a nagyon egyszerű weboldalon csak a zónakódot kell kiválasztani legördülő menűből, és rábökni a parkolás indításra. Parkolás végén csak a leállításra kell rányomni és kész.
    Annak aki kifut az egyenlegéből az magára vethet, mert a picipénznél be lehet állítani, hogy bizonyos egyenleg alatt küldjenek figyelmeztető sms-t, sőt lehet automatikus egyenlegfeltöltést is kérni. Persze ész nélkül meg lehet szívni 🙂

    Amúgy számomra nem világos, hogy nálatok hogy kerül kifizetésre a parkolási díj és mennyi a kényelmi díj ?

  20. @almacsiga: Tisztázzuk, hogy mi nem gyűjtünk pénzt senkitől, mi csak alkalmazást fejlesztünk.

    Budapestren (és az ország nagy részén) az EME a szolgáltató. Ott előzetes regisztráció nélkül ÉS egyenlegfeltöltés nélkül tudsz indítani parkolást szimplán SMS-sel. Ezt később hozzádobják a telefonszámládhoz és kész. A lényeg, hogy ad-hoc, vagyis regisztráció és minden vacakolás nélkül megy a parkolás.

    Jópofa a könyvjelzős megoldás, de megint csak Budapestet hozom fel példának, hogy kb. 60 zóna van. Van ahol EME, van ahol Picipénz a szolgáltató. Tartsd fejben, vagy könyvjelzőben… Olyan utca is van, ahol az egyik oldalon az egyik zónakód (és díj) a másikon a másik, ahova fizetni kell.

    A mi programunk “csak” SMS küldő semmi más. Összegyűjti az összes fizetési infót és már mehet is a parkolás. Ezért mondom, hogy nem versenytárs, mert a Picipénz zónák is benne vannak, a szegedi Szepark zónák, EME zónák és még ki tudja mi milyenek lesznek benne.

    Nézd meg az ingyenes változatot, talán úgy érthetőbb, amit írtam.

  21. endy:

    Kezdem kapisgálni a működést. Én csak a pipipénz szisztémáját ismerem, azért nem volt világos, hogy hogyan működik a fizetés máshol, ahol nem ők a szolgáltatók.

    Egyébként picipénz területen hogy működik a parkolás fizetés a programotokkal, ha nem regisztrált valaki náluk és nincs feltöltött egyenlege ? Gondolom sehogy.

    Kipróbáltam a lite verziótokat, de 25 Ft kényelmi díj helyett 75-öt ír a program (7203-as zóna).

  22. @almacsiga: Jól látod nem lehet.
    Igen a 75 Ft-os infó hibás. Frissítéssel ez is javul.


Add a Comment