fbpx Skip to content

A parkolás, főleg Budapesten nem éppen problémamentes. Első körben helyet találni, aztán pedig fizetni. Számomra a legközelebbi órához járkálni, és bedobni az aprót – amiért 10 percig turkálok a zsebemben -, kész kínszenvedés, és akkor még nem is beszéltünk arról, ha több időre van szükségem. Egyszóval az SMS parkolás sokkal egyszerűbb, de akkor is oda kell menni az órához leolvasni, hogy melyik számra kell sms-t küldeni. Szenvedés. A Vodafone nem volt rest, és az iPhone 4 megjelenése után az AppStore-ba rakott egy parkolást segítő alkalmazást. Az alkalmazás önmagában nem is olyan rossz, bár elég sokszor pontatlan és pár zónát egyszerűen nem ismer, de legalább van. Igaz, csak Vodafone-osoknak.

Ellenben a mai naptól ismét boldog parkoló lehetek, mivel itt egy újabb magyar fejlesztés!

Budapesten a mobil parkolást használni időnként körülményes dolog. SMS programot kell indítani, rendszámot és telefonszámot pötyögni fázós kézzel. Aztán ugyanezt, amikor visszaértél és rohansz. Néha az sem világos, hogy fizető zónában áll-e az ember, vagy éppen melyikben a kerületek határain. Miután sikerült elindítani a parkolást, még sokan el is felejtik leállítani, és csak órákkal később, néha 1-2 ezer forint elbukása után jön rá az ember, hogy a parkolását bekapcsolva felejtette.

A Parkoló programot ezzel szemben bárki ingyen letöltheti. A kényelmi funkciói (térkép, zónaválasztás, SMS írás és leállítás, stb.) ingyen használhatók, egyedül a parkolás leállítására való figyelmeztetés használatáért kell ún. zsetonokat venni az App Store-ból (in app purchase-n keresztül). Ezek csak 4-10 forintba kerülnek parkolásonként. Ennyit szerintem megér, hogy ne fizessen az ember egy ezressel többet a Centrumnak. (fejlesztő)

Funkciók:

  • Többé nem felejted el leállítani parkolásodat.
  • Tudni fogod, hogy hol vannak zónák, és mennyibe kerülnek.
  • Automatikusan azonosítja a parkolási zónát, és összeállítja a szükséges SMS-t.
  • Segít megtalálni, hogy hol parkoltad le az autódat.
  • Kártyafüggetlen, sőt felismeri, hogy milyen SMS előhívót kell alkalmazni a telefonodon.

Elérhető város:

  • Budapest

Én hétfőn mindenképp kipróbálom. Picit tudtam beszélni a fejlesztővel is, és nagyon komolyan gondolja az alkalmazást, így jöhetnek a problémák, az ötletek a programmal kapcsolatban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

31 Comments

  1. Nagyon jó! Ennek tényleg van értelme!

  2. ez egy szar..
    nem nemtudok jobbat csinalni

  3. 139.99 EUR??? – wtf

  4. Klassz, koszi! Devilly, rosszat nezel sztem.

  5. Devilly hol talaltad a 140 eur valtozatot?

  6. @H2CO3: Tudnál adni egy e-mail cimet vagy skype vagy msn-t mert lenne néhány kérdésem az idibllr-el kapcsolatban

  7. Sztem a szifon.com on lárram de nem biztos, de azért leírom. Megjelent a Cydia -ba a 3DBoard, amellyel 3D hatásúvá valtoztathatjuk a SpringBoardot. Sajnos nem próbáltam ki, mert $2,99 pénzt kérnek érte, és én egy ilyenert nem fogok fizetni.

  8. Azta, 1000 köszönet a fejlesztőnek, én is mennyit spórolhattam volna már ha hamarabb megjelenik a progi… Nagyon ötletes !!!

  9. @WiC0: arpad [PÖTYIKE] goretity [HERNYÓCSKA] gmail [PÖTYIKE] com

  10. OFF:
    Kijött végre a gp_win_rc6_final (greenpois0n) windows-os változata!
    ON

  11. Üdv
    Valaki tud megoldást
    iphone 2g (shift restore-al) 3.1.3 felrakva
    utána rensn0w-al törve
    és szifonról felrakva a mobileinstall cucc
    leszedtem ingyenes progit a telóval is és itunessal is de 0x8000050-ös hibát ír…

  12. Sziasztok!

    Sajnos 4.2-es soft kell hozzá. De miért? Na mind egy. Régen volt itt az oldalon egy leírás hogy hogy lehet átírni a soft verzióját egy másikra, de nem találom. Be linkelné valaki. Előre is köszönöm.

  13. F…..ck… ehhez ténylet 4.2 kell..ene.

  14. fejlesztők leírhatnák, hogy a pro az árán kívül mitől pro, mert az az appstore-ban nem derül ki… thx

  15. amúgy lesz szegedre is ilyen program?

  16. Egy gyors OFF kérdés:
    Iphone 4 t-mobilnál való vásárlása esetén kell adókártyát vinni? Mert van ahol azt ovlastam, hogy elég 3 okmányt bevinni( pl személyi, lakcím és jogsi) de van ahol azt írták hogy kell adó kártya.. Nekem pedig nincsen ilyenem, diák vagyok.. Ez esetben nem is vehetek?

  17. Hali!

    Itt a fejlesztő beszél.
    – Devilly: nincs Pro változat. Az kizárólag promó célokat szolgált (múlt időben), nem szerettükk, hogy megvegye bárki is (ezért volt brutálisan túlárazva). Múlt héten le kellett volna vegyük, de elfelejtettük. Azt viszont nem értem, hogy miért látod még mindig a Store-ban, mert már rég kivettük onnan.
    – 4.2: Apple nem enged programokat feltölteni, csak 4.2 felett. Ez van, mi se örültünk, mert elég lenne a 3.1.3 is hozzá.
    – adipapa: mi se tudunk jobbat 🙂

    Szívesen várunk minden kommentet a support giliszta mobil-parkolas pötty com címen.

  18. lanika: lesz.

  19. Sziasztok egy kis segitség kellene gyárilag fuggetlen 3gs egyszer felraktam rá a 4.3 b2 ugye frissult a basebeand utanna visszaraktam a 4.1 et hibatlan is volt:közbe ujra raktam a win7 et ugye eltuntek azshsh filok nem voltak mentve sajna nem mentettem el illetve levoltak mentve csak mivel ujra raktam a winyorol nem mentettem le,na most fel akarom tolni a 4.2.1 et es a végén 1015 os hibával elszal mondom semmi gond TinyUmbrellaval kiveszem recoverybol igen em de nem szedi ki csak ujraindulgat a telo mit tudok csinállni????

  20. egy kis OFF:
    Mit tegyek, ha MAC-ről OSX alatt akarom frissíteni a 3GS-emet, akkor mindíg egy adott ponton lefagy és egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele…. a gépen azt mutatja hogy épp egy pici van hátra, a telón meg kb a fele, vagy 2/3-madánál áll meg, és nem csinál semmit órák óta… gondolom buktam mindenemet. Ez a probléma régóta fennáll nálam, mindíg a PC-men kell frissítenem windows alatt, mert a mac-emen nem megy egyszerűen. Nem a kábel a gond, próbáltam régivel, újjal. A gépet már újratelepítettem, szóval az sem jelenthetne gondot, a teló pedig makulátlan állapotban van, csak picit jailbreakelt meg szétmoddoltam springborad-ban. de ennek nem kellene gondot okoznia. Remélem valaki tud rá valami orvosságot. A gép fel van updatelve, 2009-es MBA szóval teljesen érthetetlen számomra, hogy mi lehet a gond…

  21. @szakar1: 4.2.1-ből és onnantól kezdődően (ha nem olyan a baseband mint amilyennek “kellene lennie”) csak custom firmware-t tudsz feltenni. A kiugrasztás azért nem megy, mert 4.2.1-től megváltozott a recovery loop. Erről is van cikk, keress rá itt az oldalon, ha érdekel.

    3GS/4.2.1-et nem támogatja alapból a jelenlegi PwnageTool verzió, de létezik hozzá hivatalos (!) bundle (nem tudom miért nem rakták bele alapból… mondjuk kifejezetten csak erre alkalmas, Cydia-t pl. nem is tudja telepíteni, mert amikor kijött csak tethered jb volt, tehát custom firmware után tudsz Greenpois0n-nal jailbreakelni, alapból nem lesz Cydia-d)

  22. Nekem eddig még mindig jól működött a vodás parkoló app. De előtte sem felejtettem el soha leállítani . Max abból volt gáz, hogy hamarabb…

  23. @i4user:
    Köszi szépen!!!

  24. De jó lenne már egy iPhone 4 ultrasn0w unlock 🙁
    +1 aki egyetért…

  25. 4.3 hol van? :d

  26. sziasztok!

    új tmobilos iphone 4-et(4.2.1) jailbreakeltem greenpoisonnel, de hiába csináltam mindent az isntrukciók szerint, nem akart a loader eltűnni és a cydia sem műáködött, sourceokat sem tudtam hozzá adni meg semmi. Rákerestem neten és azt írták valami hiba, próbáljam meg újból.. Rámentem beállításoknál, hogy töröljön mindent a telefonról, aztán kb 20percig egy elsötétült képernyőt mutatott. Újra indítottam a telefont, bejön az apple logó aztán a halálfejes cydia logó, utűna megint sötét képernyő v 10percig… aztán most a cydia logó van és így áll már pár perce.. Mi lehet a probléma??

  27. Marivs: Ha jól értem nyomtál az iPhoneon egy Resetet? (“Earse All Content and Settings?)

    Mert JB-elt telefonoknál ez a funkció nem működik, egyszerűen nem bootol be az iOS. Csinálj egy restore-t és JB-eld újra.

  28. hegyi: azóta már megoldódott, de igen ezt csináltam! Most épp a wifi nem jó, pedig a hálózattal nincs baj, a laptopon és a másik telefonon működik gond nélkül. Ez is kijelzi fent a wifi jelet, de safariban nem akar betölteni semmit, és más netes dolgok se működnek 🙁

  29. Hali mindenki.Srácok mi miatt lehet vagy hogy történhetett, hogy körülbelül 2 órával ezelőtt amikor telefonálni akartam a telefonnal akkor fogta magát és kikapcsolt.Azóta se kép se hang.Hiába dugom töltőre probálom bekapcsolni, probálom DFU-ba tenni vagy egyáltalán bármi.Nem tudna bárki mondani valamit, hogy ugyan mégis mi lehet vele?Nem tudom mit számít, de amikor kikapcsolt akkor hirtelen állati meleg volt az aksi benne, de azóta már rég kihűlt.
    előre köszi.


Add a Comment